Az Nvidia a vártnál kevesebb bevételre tett szert az év harmadik negyedévében

Szerző: xoki | 2018. November 26. | hír | 25 hozzászólás

2017 decemberében a Bitcoin rekordokat ért el a körülbelül 20 000 dolláros értékével. Körülbelül egy héttel ezelőtt ez az ár már egészen 5500 dollárra csökkent és jelenleg 4000 dollár alatt van. Más kriptovaluta esetében – mint például az Ethereum – szintén hasonló helyzet áll fenn, és ez természetesen több nagyobb gyártóra is kihatással van.

A grafikus kártya gyártók számára ez mindenképpen rossz hír, ugyanis a fentiek miatt egyre kevesebben vesznek új kártyát. Az Nvidia pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy ez elég nagy hatással volt a cég eladásaira, ugyanis az év harmadik negyedévének bevétele a vártnál jóval kevesebb volt. A várt 3,24 milliárd dollár helyett a harmadik negyedévben 3,18 milliárd dollárt szedtek össze. A lecsökkent kereslet miatt az Nvidiánál rengeteg eladatlan Pascal GPU gyülemlett fel. A pénzügyi jelentést követően a cég részvényei 16%-ot zuhantak, bár azóta az értékük lassan, de biztosan ismét növekedni kezdett.

A grafikus kártya gyártók szemszögéből a kriptovaluták értékének csökkenése mindenféleképpen rossz hírnek számít, ellenben a gamerek számára már egy jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy hamarosan olcsóbban is hozzájuthatnak a high-end kártyákhoz.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sulix avatar
Nem baj, majd emelik az árakat. 😀
PCW is írt róla, és nem csodálnám, ha ezt a megoldást választanák.

[LINK]
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
Csúnya gonosz AMD már megint. Hihetetlen, hogy egyesek képesek AMD-cowboyozni egy ilyen cikk alatt 😃 Ha nem tűnne fel kolbi, pont az ellentéte van. A legfelső kategóriában nincs ellenfele az NV-nek ezért kb. úgy áraz ahogy akar szépen leszarva a gémereit - mivel gondolom a cég terve a folyamatos növekedés 😉 - nem kicsit túllőve a célon, ellenben a kutyának sem kell ennyiért.. de hát aki a királyi kártyát akarja az szépen csengessen érte, nemde? De. 😉 Ezt akarta minden zöld, egyeduralkodást, hát most tessék itt van. Érdekes módon amikor tapsikolva temetik az "NV cowboyok" az AMD-t, az teljesen normális, rendben van. Ilyen ez.. Ja várj az 1200 dolláros (nahát 2080ti) zöld kártya is teljesen rendben van... De hát Így a jó a piac ahogy van, mindenki megtalálja a "magának valót". 😀
0
0
0
0
💬 2
kolbaszkarika avatar
@SpongyiBob: Én nem vagyok semmilyen cowboy, nekem életem van spongyi. Csak látom kik örülnek ennek a cikknek, és látnak bele nagy gondokat.
Értem az érvelésed, ez is egy nézőpont/vélemény. Most már én is tudom a tied. Szép estét, és jó játékot!
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
@kolbaszkarika: Azt hiszem, hogy akkor ezt meg is beszéltük. Neked is jó játékot!
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Egy cég terve a folyamatos növekedés. Kevesebbett növekedett, ennyi. Nem legatyásodtak nyugi. Megnézném mondjuk a vesztüket kívánó AMD-cowboyok arcát ha eltünne az NV. Vehetnének 1000 dolláros vörös kártyát. Így a jó a piac ahogy van, mindenki megtalálja a "magának valót".
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Mert amit eddig eladott karikat most a bányászok csak most adják el.. szerintem lesheti a nagy profitot 😃
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
Mindjárt sírva fakadok. Tessék olcsóbban adni, nem pedig sírni mert kipukkadt a bánya lufi..
0
0
0
0
no avatar
Tegnap esti frissítésem óta 2.-ára fagy le a gépem.Nem lép ki a feladatkezelőre sem.
0
0
0
0
Techthomas avatar
A várt 3,24 milliárd dollár helyett a harmadik negyedévben 3,18 milliárd dollárt szedtek össze. Mindjárt meg sajnálom őket... Telhetetlen banda, bezzeg mikor virágzott nagyba a bányászat örültek mint majom a farkának hogy viszik gpu-kat mint a cukrot. De persze még valami cikk is volt hogy sajnálják a gamereket és tenni akarnak ellene hogy a sima user-ek is elérhető áron jussanak a gpu-hoz. Érdekes most meg azon sírnak hogy már leágazóba van a bányászat és 0.6 millárd dolláral kevesebb bevétel jött a vártnál. Itt a lehetőség lehet akkor olcsóbban adni a gpu-kat, ha nem akkor rohadjon rájuk az összes! Erről ennyit..
0
0
0
0
💬 3
Midorima Shintaro avatar
@Techthomas: Mindenki a saját szintjén nyomorog. Én is húzom a szám mikor emelnek tíz forintot a gázolajon. Vagy senkinek nem esik jól ha azt mondják mostantól kevesebbet keres 10K forinttal. Nem halsz éhen, nem leszel öngyi, de azért szar. 😀 Nem halsz bele de nem esik jól. Ez pont így működik nagyban. Ha neked csúszna le 3,24 milliárd dollár negyedévente, te is sajnálnád mikor becsúszik egy szarabb negyedév. 😀
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Midorima Shintaro: Ez így igaz, minden éremnek 2 oldala meg mindenkinek meg a van saját élet szinvonala. Mi kicsiben ők nagyban gondolkodnak ez tiszta sor. De azért szerintem várható volt ez előbb utóbb hogy nem fog a végtelenségig menni tömérdekű gpu eladása xy áron. Előbb utóbb telítődik a piac, és azért bányászatról is sűrűbben lehetett hallani hogy pukkani fog azért az a lufi. Valami stratégiai-át kitalálhatak volna erre a nagyok hogy ha úgy van akkor ne a raktárban keljen tornyosuljon el adásra várva. Nah de majd látjuk mi lesz ebből, enni nem kér maximum be lassitanak a gyártásban. Legalább lesz idejük gyúrni a következő generációra.
0
0
0
0
Midorima Shintaro avatar
@Techthomas: Azt hiszem kicsit későbbre várták, hogy eldurran a kripto lufi. Vagy talán csak megkockáztatták. Minden esetre örülnék hogy ha a felhalmozott készleteket csökkentett áron próbálnák kiszórni. A polcra nem tehetik, legalábbis nem a mainstream felhasználásra, mondjuk még Ázsiába netcaféba eladható minden. Oda készültek célspecifikusan (értsd selejt) 5 gigás gtx 1060-ak is. 😃 Árcsökkentés csak árversenyből lesz sajnos annál az amd és az nvidia is szarrágóbb, hogy önként károsítsák meg magukat a vásárlók érdekében. Ok nyilván nyereségre törekvő cégekről beszélünk, nem a máltai szeretetszolgálatról. A gond hogy a mi zsebünkre megy a buli.
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát nem csodálkozok, főleg hogy az RTX kártyákat árazták ez még az usába se volt Bestbuy nem hogy náluk!
Más felől ez várható volt hogyha a bánya biznisznek vége rengeteg olcsó használt kártya lesz a piacon.
Semmi meglepő nincs az RTX nem hozott semmi újat teljesítménybe ami miatt valóban megérné rá beruházni, főként az áremelkedés volt itt a meglepő. Sok hozzá értő szerint az Ray Tracing is csak egy szemfényvesztés amivel most az nvidia megpróbálja eladni a kártyáit, ez hasonló ahhoz mint anno a Physix volt.
Ez se valós Ray Tracing csak ahhoz hasonló eljárás, de minek ha egy kártya 1080P alatt nem tudja vele tartani a 60 fps-t. Ha egy több mint 400 rugos kártyát ennyire megfog teljesen felesleges ez a dolog, ráért volna ezt a nvidiának 5-6 év múlva is meglépnie.
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
Ez mindenképpen bekövetkezett volna. Kíváncsian várom, hogy az itthoni árak hogyan változnak.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ezt eléggé besz*pták, mert ha sok a pascal, senki nem fog rtx-et venni drágábban... de árat csökkenthetnének, ugyanaz maradt szinte, mint az új kártyák előtt...
0
0
0
0
gaborw avatar
Rtx 2080, lassan leesik a Gtx 1080ti àrsàvjàba. Pàr hónap és normalizàlódik az àruk.
0
0
0
0
💬 2
xheynor avatar
@gaborw: attól függetlenül egy túlárazott szarok 😃
0
0
0
0
gaborw avatar
@xheynor: Ebben teljesen egyetértünk! 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Kutya szájából a csontot....Magyarországon egy felsökategóriás kártya ára max 100.000Ft körül kellene hogy tetözzön,mig a középkategória 70.000 környékénn,hogy az "átlag"emberek is megtudják venni (szinte minden országban vannak szegénnyebek,gazdagok).A használté pedig érthetöen valamivel alatta,dehát ezek nem nekünk vannak árazva.Nem mivagyunk a célfogyasztók.Maradjon nyugodtan a nyakukon az összes,háha akkor tényleg lejjeb esik az ára,bár nem "olyan" sok a kiesésük,legalább 1/3 kellene hogy talán elgondolkodjanak egy fogyasztó számára barátibb ár csökkentésen.
0
0
0
0
💬 5
enslaved avatar
@cseszka: Én most vettem meg 220 - ért az 1080 Ti - t, hidd el ez már jó árnak számít. Elő volt rendelve már 430 ezerért egy 2080 Ti, csak a sok probléma miatt vissza mondtam. Az a helyzet hogy az árakat nem egy ország átlag keresetéhez fogják igazítani, ahogyan más egyebet sem.
0
0
0
0
cseszka avatar
@enslaved: Gratulálok a kártyához.Amire fentebb gondoltam,talán ha megfizethetöbb áron adnák el,nem lenne a nyakukon annyi gpu.Az RTX modelleket is olyan áron nyomják hogy az hihetetlen.Oké hogy uj technológia,pénz kellett a kifejlesztéshez,de azért ne mindjárt az elsö széria ami használja mindjárt vissza is hozza az árát ugy hogy még tele is van hibákkal.
0
0
0
0
enslaved avatar
@cseszka: Köszönöm. Én is abban bíztam hogy talán itt az első olyan kártya ami képes lesz a 4K - t hozni teljesítményben, ezért is vártam az 1080 Ti - vel, de a hibákat látva inkább úgy döntöttem marad mégis az meg az 1440p, az ember csak bosszankodna azon hogy monitorostól elköltött több százezret és akár színes foltokat is láthat egy idő után a képernyőn mert nem jó a memória. Azóta azért már mérséklődtek az árak, és valószínűleg korrigálják a hibákat is, de nem biztos hogy minden embernek lesz bizodalma már ezen szériában.
0
0
0
0
bitpork avatar
@enslaved: Még spórolással is a szerencsésebbek közé tartozol... nekem 3 év kellett egy használt 1070hez 😞
Használd egészséggel a kártyát!
0
0
0
0
enslaved avatar
@bitpork: A lényeg hogy megvan az 1070 - ed, sokáig elég lesz az még FHD mellé. Én is gratulálok hozzá és élvezd a játékokat vele sokáig😉
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció