Az Intel reagált a Ryzen CPU-kra

Szerző: xoki | 2017. February 07. | hír | 24 hozzászólás

Úgy tűnik, a hamarosan piacra kerülő AMD Ryzen processzorok képesek lesznek felvenni a versenyt a jelenlegi felhozatallal, amelynek nagy részét az Intel termékei teszik ki.

Pár napja kiderült, hogy a Ryzen március elején jelenik meg – március 2-a az emlegetett dátum – és a felhozatalra is fény derült egy szivárgásnak köszönhetően. Ezen információk alapján képes legyőzni a konkurens termékeket teljesítményben. Az Intel már lépett is ez ügyben.

Új információk bukkantak fel a CanardPC jóvoltából, melyek szerint az Intel felturbózza egy kicsit a Kaby Lake szériát, és úgy néz ki, hogy a Core i5 modellek hyper-threading funkcióval bővülnek majd. Lehetséges, hogy az i5-7640K 200 MHz-cel nagyobb alap órajelet fog kapni, mint a 7600K. A Core i7-7740K pedig 100Mhz-cel lesz majd több.

Ez az egész egy kicsit sietős, már-már pánikszerű lépésnek tűnik az Intel részéről, pedig sok esetben még mindig az ő termékük tűnik erősebbnek, főleg ha legfeljebb 4 mag van használatban. Mindenesetre ha igaznak bizonyulnak a fenti információk, az első hyper-threading funkcióval rendelkező i5 láthat majd napvilágot, amely biztosan remek teljesítményre lesz képes.

Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xeon pc game avatar
Nem a prociat kellene alakítgatni az árát kellene csökkenteni a pl a 4790k ára 20 ezzerel több mint mikor megjelent,nyilván köszönhetően a magyar "reformok működésének" és a forint szárnyalásának😞
0
0
0
0
SuperPuma avatar
HT-s lett a pentium is, az i3 meg szorzózármentes (Amibe inkább +2 mag kellene )
0
0
0
0
X9K338DA avatar
100-200MHz emelés semmi. Emelnek felet vagy egyet a szorzón és kész van. Ilyen fejlesztést a Haswellnél is volt. 500-600MHz emelés talán már jelentene valamit. Ami tényleg érdekes, az a HT-s i5. Már rég itt volna az ideje.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
i7 et átnevezik i5 nek meg kivesznek 2MB Cache-t 😃
0
0
0
0
no avatar
HT-s i5?vagyis az i7-et átnevezik i5nek? kb csak a HT lényeges különbség az i7-hez képest.akkor mit csinálnak az i7-tel?
ha 6magossá tennék,100.000Ft-ért kapható lenne és belemenne 25-30 ezres alaplapba,annak értelme is lenne.különben 5ghz alatt meg se álljanak, nem +100-200mhz, az semmi.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nem vagyok egy AMD fanboy, volt / van mind a két rendszerem, és mind a kettőnek vannak előnyei is, és hátrányai is. Anno P4-es volt az első gépem, bátyámé pedig Athlon procis. Mind a kettőnek sok sok hibája volt, de ha jól teljesített, és szeretted volna, hogy jól teljesítsen, akkor nem volt nagy fejfájás orvosolni azokat a problémákat (jó hűtés, nagyobb táp)
Mostanra az Intel olyan szintre jutott, hogy van teljesítménye szarásig (amit sokszor ki sem használ az épp futtatott program [persze ugye programtól függ])) , kihajt minden mindent, és igazából minden célra van egy külön kis családjuk.
Az AMD-vel más a helyzet. Nagyon a béka segge alatt van. Voltak próbálkozásaik, egy-két jó, és egy-két szörnyű, de szinte mindnek volt valami értelme. Azonban még mindig úgy érzem, hogy ha jól összeválogatod a dolgaid, abszolút bottleneck-mentes rendszert lehet összehozni (ami az Intel-es rendszerekről nem mindig mondható el), kevés pénzből, ami ugyan néha kisebb kompromisszumokkal, de megfelelően visz akármit.
Én azt várom, hogy eltűnjenek azok a kompromisszumok, és újra legyen nyers ereje egy AMD procinak vagy vga-nak, és lehessen egy 100%-ban bottleneck-mentes rendszer, kompromisszumok nélkül.
0
0
0
0
griff55 avatar
Így is kell!!! Nagyon elkényelmesedett az intel a proci piacon, az AMD végre várhatóan felkavarja az állóvizet és megindul a versengés köztük.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: "Régi önmagukhoz..." az AMD, szóval megint megsülnek a cuccok, hajszárító és 500 Wattos fogyasztás? Legyen.
0
0
0
0
xCube avatar
@AMDMonsteR: Gondolsz itt az AMD64 -es rendszer átvételére? Az vajmi keveset számított abban a folyamatban, amiben az intel a Core procikkal hatalmasat lépett előre. Az első Core architektúra dobta a P4 féle NetBurst megoldást és inkább a PIII alapjairól építkezett. A Nehalem volt aztán a következő lépcső, ami lefektette a ma is alkalmazott architektúra alapjait. Az AMD a P4 korszakban volt az "intel verő", utána sokáig budget gaming király. Valahogy nem találták az utat, sok jövőt kutató eljárást próbáltak ki, belefutottak gyártástechnológiai korlátokba és fejlesztési zsákutcákba, mivel a piac nem harapott rá az ő elgondolásukra.

Kétlem hogy az intel pánikolna, inkább csak biztosítják a helyzetüket. A Zen végre valóban ütőképes lehet az intellel szemben, de azt várni, hogy az intel berosál eléggé nagy butaság.

Btw a fejlesztésekről szólva jelenleg az a helyzet, hogy míg a GPU technológia meglehetősen nagy lépcsőket tesz hosszabb szünetek után, addig a CPU piac sűrűbben lépked kisebbeket, de ezek össze sem hasonlíthatók a GPU -k fejlődésével. Az egész fejlesztési ütem és maga a fejlődés is lelassult, mert már nem olyan egyszerű tovább kicsinyíteni a tranzisztorokat, ami viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy nagyobb teljesítményt érjenek el.
0
0
0
0
gamer09 avatar
Hát ha már az Intel úgymond "Berezelt" Akkor szerintem lehet arra számítani hogy az AMD nagyot alkot. Csak győzzük kivárni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno volt a Pentium 4 korszakban, hogy majdnem havonta jelentek meg a nagyobb és nagyobb órajelű processzorok. (Kb ugyanígy 100mhz-es lépcsőnként.)
Azért az sem utolsó szempont, hogy most a Samsunggal gyártatnak AMD procikat, a Samsungnak pedig megvan a szükséges korszerű technológia.

Viszont egyre nagyobb esély van a versenyhelyzet kialakulására.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Pánikszerű, mert lehet, hogy van is rá okuk... Ne feledjük, hogy anno az Intel vásárolta meg az AMD-től a technológiát, amivel föl tudtak jönni idáig, az AMD meg csak ült, és sz@rt az egészbe... Most talán visszatérnek végre a régi önmagukhoz.
VGA téren is az volna az elvárás, hogy ennyi hype után visszakerüljenek arra a bizonyos 2008-9-es versenyszintre, amikor még hatalmas teljesítményt, és újításokat hoztak föl.
Csakhát ennyi hype után, meg abból kiindulva, hogy hogyan is estek ilyen szintre... ki tudja még...
0
0
0
0
Pokman avatar
Ez egyértelműen egy pánikszerű lépés az Intel-től ha tényleg csak ennyit kéne tenniük, hogy megint lekörözzék az AMD-t akkor hagyták volna, hogy 1 évig hadd vezessenek (egyesek szerint egyszinten legyenek) és kidobtak volna jövőre egy atom procit, mondjuk mostmár biztos ez lesz.
0
0
0
0
no avatar
Azért elsőnek legyen már tesztek a Ryzenről aztán meglátjuk mikép alakul a dolog! 2012 óta most dob az amd új platformot az FX helyére ideje már neki!
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Naív aki azt hiszi, hogy most az AMD megelli a csodaszarvast. Az Intelnek régen megvan már a kiforrott technológiája és ha nem is fényvekkel de jóval előrébb van. Végső soron csak jól járnak a vérpistikkel mert ha csalódni kényszerülnek a Ryzen teljesítményében egyből mennek vissza a rég megszokott márkához. Nekem édes mindegy mert teszek a nagy versenyükre csak a számok mást mondanak.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
páháháánikszerű ? 😂

- amd : - juj srácok most aztán odacsapunk Inteléknek, itt ez az új ryzen cucc !
- Intel : - na mutasd mit tud az a sz*r, rányomunk +100-200 MHz -et a régi kabynkra azt megint a mienk a gyorsabb.
- amd : - ...
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
az a baj hiába lesz most versenyben az amd (ha nem megint csak nagyzolnak)
az ára akkor is ott lesz mint az inteleknek ha nem drágább picit
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Annyire vad lesz a Ryzen hogy még az Intel is bepánikol? 😆 Na itt már tényleg verseny lesz 😃
0
0
0
0
Vigilante avatar
Lehet ezentúl az i7-esekmeg minimum 6mag/12 szállal érkeznek!? Én azt látnám valósnak! 😀 Reméljük az AMD belehúz a VGA-k terén és végre egy verseny alakul ki, és vehetem majd jóval olcsóbban a 2. GTX 1080-asomat. 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Ha HT-s lesz az i5, mivel adják majd el az i7-et? Én is csak a HT miatt váltottam, olyan alkalmazások amik 4 magot használnak, bőven elég volt a 4460 is.
Valószínűleg van egy olyan i7 a tarsolyukban, ami megesz mindent.
0
0
0
0
no avatar
Válaszolni sem kellett volna rá 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
"reagált"
Rebrand+oc.. 😃
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Már elért valamit az AMD... úgy tűnik, mintha beijedt volna az Intel 😃
Ezek szerint tényleg jók lesznek azok az AMD procik...
0
0
0
0
no avatar
HT+I5 😃 na végre van itt fejlődés! 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció