Az Intel a Samsung segítségét kérte a magas CPU igények miatt

Szerző: xoki | 2019. November 29. | hír | 27 hozzászólás

Mostanában elég sokszor felhozták, hogy az Intel nem tudja kielégíteni a vásárlói igényeket, és a jelenlegi állás szerint a kereslet tényleg jóval nagyobb, mint a kínálat, ezért a cégnek egyszerűen nincs kapacitása az elvárt mennyiség legyártására. Az Intel nemrég bocsánatot is kért emiatt, és a legújabb információk alapján most a Samsung segítségét kérték további 14 nm-es processzorok legyártásában.

Az Intel sokat belefektet saját gyártósorainak kibővítésébe, de egyelőre több időre van szükségük, ezért - a Pulse News Korea értesülései szerint - a cég a Samsung segítségét kérte PC-s CPU-k gyártásában. A „PC CPU” megjelölés S, H, U és Y szériás processzorokat is jelenthet, amelyeket OEM laptopokban és asztali PC-kben használnak a leggyakrabban.

A Samsung gyártósorai készen állnak a 14 nm-es és 10 nm-es gyártásra is, viszont egyelőre nem tudni pontosan, az Intel mely termékeket passzolná át a cégnek.

Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
ezt már 5 évvel ezelőtt el kelet volna kezdenie az Intelnek.
nem most mikor az amd már meg szégyenítette őket.
Az Intel az egyedüli aki nem fejlesztett 2016 óta semmit se és most meg be vannak szarva hogy az emberek nagy része Ryzent vesz és nem Intelt.
én is gondolkozom hogy át váltok Ryzenre az intel árak még mindig túl magasak és most hogy elismerte hogy nincs kapacitása még drágábbak lesznek.
minek adjak ki 3x annyit egy 6 magos prociért ha fele annyiért meg vehetem a leguljabb 3000-res Ryzent ami több szálon is megy nagyobb a Cache is meg a teljesytménye is.
sok éve vagyok már az intelnél most már nekem is elegem van.
0
0
0
0
💬 21
Mesterlovesz avatar
@pinkyke: Én azért vettem a 3. gnes ryzent, mert sokkal egyszerűbb rárakni egy olcsó léghűtést és kész vagy, mint agyonOCzni egy túlárazott Intelt drága hűtéssel meg lappal. Jó lehet hogy 10% al kevesebbet tud játékban, de az nekem nem ér meg még 100 ezret.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@Mesterlovesz: 1080p fullhd-ba nekem bőven elég a ryzen 5 3600 16gb 3200mhz es rammal meg gtx 1060 6gb-al a stabil 60+ fps-em legyen meg a többi nem érdekel.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@pinkyke: Ahoz a 1060 már szerintem kicsit gyengécske. Legalábbis az új játékokban. Viszont a proci az tuti sokáig jó lesz erre, szóval ha gyengének érzed a teljesítményt, csak a GPU-t kell majd cserélni, ami azért szerencsés. Persze a grafot is lejjebb lehet venni, ha úgy van.
0
0
0
0
enslaved avatar
@pinkyke: Ez most komoly? Az AMD megszégyenítette az Intelt? Na mindegy, legalább nevettem egy jót😀
0
0
0
0
botmunpls avatar
@enslaved: Tény hogy jön fel keményen az AMD, de ahogy szétnéztem a piacon, az i5 9400F volt ár/érték arányban a legjobb proci (50 ezer környékén), szóval még van hova fejlődni.
0
0
0
0
xCube avatar
@botmunpls: +1

Jelenleg az i5 9400F a legjobb “budget” proci.
0
0
0
0
enslaved avatar
@botmunpls: A magam részéről nem vennék csúcs kategóriában sem AMD - t játékra, ahogyan kártyát sem. Lehet, budget kategóriában már beérték őket, ár/érték arányban legalábbis.
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: HEDT platformon én jelenleg csak Threadripperben gondolkodnék. Nincs ésszerűbb Intel alternatíva.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: HEDT-en kívül is van bőven ésszerűbb alternatíva mint az Intel.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@enslaved: Múltkor egy ismerősömnek néztem össze belépő gamer gépet, és ott az RX570 tűnt a legjobb vételnek ár/érték arányban (azóta a pcx is csinált egy kis tesztet és ők is ezt hozták ki)
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Elég szűkös piackutatást végezhettél, ha ebből azt tudtad leszűrni, hogy van még hova fejlődni. Első gen. óta már bőven le van dolgozva a hátrány amivel itt jó páran dobálóznak. Hogy az Intel érdemben nem tud fejleszteni jelenleg 21/22-ig és beragadt helyzetben próbálja gyenge ellen kampányokkal jobbnak hirdetni magát, nos igen van még hova fejlődni.

Minimális túlzással kb. itt egy hír alatt több AMD köpködést olvasni mint más nevesebb oldalon.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@LordSzalko: Igen szűköset, írtam is hogy 50 ezer környékén. Néztem 2-3. generációs intelek és aktuális intel procik. Az i5 9400F jobban teljesített kb minden videósnál minden játékban mint a ryzen procik (pl a 2700 vagy az X-es, ami drágább picivel).
Alaplapból is nagyobb választékot találtam a magam szempontjai szerint intel oldalon, olcsóbban..ram támogatottságnak meg utána se jártam.
Oké hogy a sima 9400 meg más procik az inteltől sokkal drágábbak, de a legjobb vétel ott akkor is intel volt.

Egyébként ha értelmezed az írásomat egy köpködést sem találsz benne...
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Nem feltétlen ide értettem a köpködést, általánosan. Attól függ mire kell az adott CPU, de hogy van hova fejlődni szerintem bárhogy nézve erős túlzás.

Összességében nem mondható el Intel-ről jó ér/érték arány, 9400F közel az egyetlen jelenlévő.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@enslaved: Hát mondjuk annyival talán igen,hogy fel kell kötniük a gatyájukat és az intel részéről ez a minimális gatyafelkötés is ha nem is szégyen,de elgondolkodtató.Teli vannak lóvéval,lehet naívak voltak és nem hittek benne ,de bőven lett volna miből az évek során szépen továbblépni a 14nm-ről is ,még sem az infó piac pedig stagnált mondhatni miattuk,csak mert "irányították" az infó ipar ezen részét.
Illetve ott van az árazás is ,amit átgondolva az a 10-15 FPS nem ér annyival többet főleg egy régibb technológiára kiadni,ráadásul úgy,hogy mondjuk vesz valaki egy középkategóriás AMD lapot és a 16 magos proci belemegy.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Andor1997: Van benne valami, de én még mindig nem tudtam rászánni magam AMD proci megvásárlására. Intel terén volt már sokfélém, 9900k is, most egy 9700k, de volt 7700k, 8700k is, és egyikkel sem volt semmi gondom.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@enslaved: Nyilván nem is kötelező,meg ha már megvan ,főleg egy i7 felesleges.A többit meg majd a jövő eldönti.Viszont aki újonnan épít nem mindegy,hogy 6 mag 12 szálat 68E körül,vagy 120 körül veszi.Szóval aki régen vette jól döntött ,aki most az már nem biztos.Vagy mondjuk aki kreatív munkát végez annak ott egy 2700X,ami megdöbbentő 57E forint ,de a 3700X is csak 108 és nem 159 a 8 mag16szálasok táborában.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Andor1997: Ez igaz. Mondjuk csak játékra a 2700x nem a legalkalmasabb, annál jobb a 3600x jelen pillanatban, a 3700x meg még inkább a jövőre nézve. A Sony új konzolja is 8 mag 16 szálon fog futni, ami történetesen AMD lesz😀
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Miért ne lenne alkalmas? Játék alatt ugyan azt a szintet hozza mint a 8700k, csak mellette kreatív munkálatok terén többet tud. SMT nélkül meg eleve többet tudnak játékok alatt.

Igaz az említett Ryzen 57 ezer míg a másik 120 ezer körül megy.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Pont ezért, az ár nagyon sok embernél az elsődleges szempont ha nem munkára kell elsősorban a gép.
0
0
0
0
xCube avatar
@pinkyke: Kétlem, hogy az Intel be lenne szarva. Megszégyenítetve sincs, inkább magát szégyeníti meg a jelenlegi marketingjével. Sokan nem értik meg, hogy az AMD most abból tudott ekkora előnyt kovácsolni, hogy le tudtak menni 7nm -re, mert ők bérgyártókkal dolgoznak. Az Intel magának gyárt és a roadmap alapján sem volt mostanra tervben a 7nm. Az ő CPU designjuk sem rossz, sőt sok szempontból jobb, mint az AMD sajátja. A biztonsági rések megléte kellemetlen, de azt is sokan elfelejtik, hogy ha az AMD lett volna piacvezető, akkor az ő proci síkon is találtak volna réseket, csak éppen más fajtákat. A piac sokszor változik, most az AMD belehúzott, és nem vitatom el a sikerüket, az viszont már a könyökömön jön ki, hogy az internetes nép nagy része kapásból temeti őket és kígyót békát kiabál rájuk.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@xCube: Valahogy én is úgy vettem észre, hogy aki Intelt merészel venni bármilyen okból az ,,hülye" vagy ,,anyu vette" vagy ,,felesleges". Haverjaimnak akik kicsit kevesebb pénzből tudnak gazdálkodni azoknak Amd gpu + Ryzen procit ajánlom mindig mert jók és olcsóbbak. Magamnak valamiért Intelt vettem megint igaz 7700-ról 9700-ra + 20 ezer forintból váltottam. Ennyit megért nekem. Ha ezt a sok energiát amit vitára fordít 1-2 ember közösség építésre fordítaná akkor tök jó kis multikat lehetne szervezni a tagokkal.
Mindenkinek jó játékot kívánok platformtól függetlenül.
0
0
0
0
carl18x avatar
Kapitalizmus kéz a kézben járnak 😆
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@carl18x: Wat?

Pontosabban ezt akkor hogy is kéne érteni 😃 ?
0
0
0
0
carl18x avatar
@xCube: Mind két cég a profitra megy bármi áron, Sorra halnak meg a Samsung gyári dolgozói, a vállalat elnézést kért. [LINK]
0
0
0
0
xCube avatar
@carl18x: Még véletlenül sem mondom, hogy ez így rendben van, de ez sajnos nem csak a Samsungnál és nem csak az IT szektorban jellemző. Nézd meg hogy bányásszák az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges anyagokat.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: Igen, és a samsung is eléggé fellövi az árakat a termékek jórészénél, szóval ettől nem lesz érezhető árcsökkenés
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció