Az év játéka díj 2023 szavazás eredmény

2023. December 17. | hír | 36 hozzászólás

A 2023-as év legjobb játékának a Hogwarts Legacyt választottátok.

• Második helyezett: Baldur's Gate 3
• Harmadik helyezett: Alan Wake 2

A legtöbb szavazatot kapott játékok listáját az alábbi linken találjátok:

Gépigény.hu: Az év játéka 2023

Köszönjük a szavazatokat!

Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Megjelenés: 2023. February 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Avalanche Software
Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyuri191 avatar
Én mivel a BG3 stilusa nekem nem jön be azt mondanám nekem a dead island 2 vitte a primet nekem az nagyon bejövös volt és jól lett összerakva
0
0
0
0
Mizushio avatar
Ha lehetne DLC-t választani évjátékának... Akkor Phantom Liberty..
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Elso, + 2. RPG legalabb itt is. :) Mondjuk paran elnyomkodhattak a gombot szavazaskor mert az elso + a 2. helyezett ugy fest h veletlenul fel lett cserelodve de 1ebkent rendben van ez, na! :D
0
3
0
0
no avatar
Valahogy minden évben az az érzésem az itteni szavazáson, hogy akik "kis kedvencek" és lemaradnak a valódi díjazásokon, azokat érzelmi alapon megszavazzák páran.
1
1
0
0
redbull6969 avatar
Ez nem volt kérdés!!! Egyértelmüen a Hogwarts és ha jelölték volna azon a shit eseményen ott is első lett volna! 1000x jobb mint a 2 3 helyezett társa minden téren!!!
1
3
0
1
💬 4
GeorgieP avatar
@redbull6969: Kinek mi... Alan Wake 2 szamomra a top peldaul, mind latvanyra,hang,jatekmenet,kreativitas,narracio es persze ne felejtsuk, hogy a Remedy szinte osszes jatekainak eleme, szereploi megtalalhatoak voltak benne, egyszeruen zsenialisat alkottak, persze ezt csak azok tudhatjak , akik jatszottak a Control,Quantum Break,Max Payne cimu jatekokkal.

Hogwarts Legacy konkretan ugyanazt hozza, mint a filmek/konyvek csak szimplan uj tortenettel, ami vegulis tok jo, de semmi olyan nincs benne , amit meg nem lattam/tapasztaltam volna :D
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@GeorgieP: Nyilván nem lehet mindenkinek ugyan olyan véleménye...
0
0
0
0
Pokman avatar
@GeorgieP: BG3-at megpróbáltam, de a játékmenete egyszerűen nem az én műfajom, sohase volt és valószínűleg sohase lesz. Egy olyan játékra pedig nem szavazhatok amit nem játszottam, akkor sem ha sokan jónak tartják. Így maradt a Hogwarts és Alan Wake, hát sokat bíbelődtem hogy melyikre menjen a voksom, de végül a Hogwarts lett. Lehet mivel az volt az első nagy játék amit az új gépemen játszottam és ezért nagyobb hatást ért el nálam mint Alan Wake 2, ki tudja, de akárki akármit is mondd, akkor is megérdemelte.
1
0
0
0
GeorgieP avatar
@Pokman: Szubjektiv tema, mindenkinek szive joga arra szavazni, amire szeretne, mert mindket jatek fantasztikus, egyszeruen csak jobbnak tartom a Remedy jatekat ez esetben a felsorolt dolgok alapjan az elozo kommentemben.
0
0
0
0
kismadar avatar
Látszik mennyire számít az embereknek egy játék részletessége, és a kidolgozottsága. 😅 Mert abban a második és harmadik helyezett játék köröket ver a még Harry Potteres mértékkel is megúszosan közepesre sikeredett Hogwarts Legacy-re, sőt sztoriban, és karakterekben is veri mindkettő(nem mérvadó ugye egyik se manapság 😁), és még lehetne sorolni.

U.I: Nem kell triggerelődni, nem annak szántam, hogy felhúzzátok magatokat, ez egy szimpla saját vélemény volt!
0
2
0
0
💬 2
no avatar
@kismadar: Egy világban, ahol a The Day Before-t még képesek voltak a látottak alapján megvenni emberek pénzért early-ben és még utána is talált pozitívumot, ahogy a Gollumot is képesek voltak megvenni és még van aki meg is tartotta, "el volt vele", egy ilyen világban nem lepődök meg semmin.
Manapság egy kis érzelemre hatás is elég, hogy az emberek ne lássák a fától az erdőt.
(UI.: Ha én olyan munkát végeznék mint 100-ból 99 fejlesztő, író, producer, stb, emberek, családok halnának meg tömegével én meg életfogytiglan ülnék).
1
1
0
0
kismadar avatar
@christoferus: Teljesen jogos az okfejtés.
0
1
0
0
bitpork avatar
És még nyomokban sincs a Fallout 5 pedig lenne rá igény...
1
0
0
0
💬 10
susguy avatar
@bitpork: A Bethesdatól már semmire sincs igény lol
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: Tény h a 4 kevésbé sukerült de nincs-nél még a gyengyusz is jobb.
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: Az még hagyján lenne, de azóta volt egy FO76 és egy Szarfield is, amikkel csak még lejjebb süllyedtek, és még mindig kötik az ebet a karóhoz hogy a játékos a hülye. A vezető designerjük/írójuk/akármilyük (Emil Pagliarulo) egy olyan ember aki szenttül hiszi hogy a játékosok leszarják a történetet. Ezzel az emberrel az élen csinálnak történet orientált "rpg"-ket.

Egy gyengusz még oké lenne, de nálam elérték a szintet hogy inkább hozzá se nyúljanak semmihez.
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: Ezzel nem tudok egyetérteni. F4 valóban nem csúcs ahogy a Starfield sem, de mindkettő le tudja köktni az embert ha nem előzetes elvárásokkal ülünk neki.
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: A Fallout 4 még elment a nem számos hibái ellenére, de ezért is írtam hogy azóta volt két játék amik még lejjebb tették a lécet. A Starfield senkit nem tud lekötni. 3 hónapja jelent meg, és már most kevesebben játszák mint a Skyrim vagy a FO4, és lassan mint a FO76. Az értékelések leugrottak 50%-ra, és már a pozitív értékelésekben is mind benne van hogy minden kritikát megérdemel a játék, és hogy mennyi csalódás van a játékban minden téren. Van pár dolog amit tényleg jól csináltak eddig (pl folyamatos felfedezgetés), ezekkel és a modderekkel voltak menthetők az eddigi játékaik. Most már ezeket is félredobták, és a nagyobb moderek is dobják félre a Starfieldes projektjeiket, mert egy ilyen játékhoz minek szenvedjenek. Ennél lejjebb már nem tudnak menni az előzetes elvárások.
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: Spec én most Starfildezek elélg keményen....
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@bitpork: Én szívesebben veszem elő az 1-2-3-NV-t, a 4-et meg ki sem pörgettem, szóval van rosszabb a nincsnél.
0
0
0
0
sean avatar
@X9K338DA: Én az 1-2-3-mal és a New Vegassal is elvagyok (főleg a DLC-k miatt), de engem pont hogy a 4 szippantott be, nem tudom hány órám lehet benne de biztos hogy bőven 1000 felett járok. Előtte engem sem nagyon érdekelt a 4, viszont mióta elkezdtem évekkel ezelőtt, nem bírok leszakadni róla, olyan mint valami függőség :D
A 76 igaz hogy egy kalap sz@r volt mikor megjelent, de azóta rendesen helyrepofozták, ég és föld a különbség a mostani és a megjelenés kori állapota között.
Az 5. részt és az amazon féle sorozatot úgy várom mint zsidók a messiást :D
1
0
0
0
bitpork avatar
@X9K338DA: Ne hasonlítsd a 4-t a többihez. Csak úgy nézd h abban a világban játszódik.
0
0
0
0
Magoold avatar
Érdekes a Hogwarts Legacy a TGA -n még jelölve sem volt. Egy másik oldal szavazásán is top 3 -ban van az Alan Wake 2 és a Baldur's Gate 3 társaságában. És nem mondom azt hogy a Hogwarts Legacy nem érdemli meg a figyelmet, csak mennyire könnyen felejthető játék lett a tengerentúlón. Nálunk azért jobban él még a játék az emlékezetekben. És in szerettem vele játszani és még fogok is valamikor szerintem.
0
0
0
0
💬 1
redbull6969 avatar
@Magoold: Nem azért nem vett részt a Hogwarts mert nem érdemli meg a figyelmet, olvas utána miért nem jelölték....
1
0
0
0
bigfooot avatar
A BG3 stílusú rpg túl bonyolult a körökre osztott játékmenet pedig túl unalmas (sajnos) a mai fiatal gamer világnak, emiatt is lett itt "csak" második, míg az AW2 réteg játék, de szerencsére azért bemaszott a dobogóra :)
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@bigfooot: Nem biztos az. Én 20+ éve játszok, de nem tudnám elképzelni, hogy ilyen játékkal játszak komolyabban. És ez nem leszólás, csak egyszerűen sose volt a világom. Gondolom sokan vannak még így, kinek mi jön be.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@bigfooot: A BG3 stílusú RPG eleve nagyon rétegműfaj. Az volt mindig is, csak 20-25 éve még a játékosok azok a nerd-ök voltak, akik többségének ez bejött, a mai játékos közösség meg az az egybites casual, aki 20-25 éve a nerd-öket szivatta. Ebből a szempontból kifejezetten meglepő a BG3 sikere. Pár éve a D:OS2-nél még hírértéke volt, hogy 3 év alatt átlépte az egymilliós eladási számot. 20 évvel korábban ez világsiker volt (ennyi idő alatt a Bladurs Gate 1-ből fogyott kb ennyi), manapság viszont ennyit egy közepesen sikeres AAA akció RPG is teljesít az első hónapban.
2
0
0
0
bigfooot avatar
@X9K338DA: abszolút igazad van
0
0
0
0
bukta2 avatar
Na, ezzel a listával egyet értek, igaz a BG3 nekem kuka mert nem szeretem az ilyen gammákat de el kell ismernem hogy ha ilyen sikeres lett, akkor a maga kategóriájában biztos remek lett.
0
0
0
0
💬 6
Mizushio avatar
@bukta2: 5-6 évente jön ki egy olyan játék amit semmi nem tudná megverni és a BG3 pont olyan. Legjobb RPG lett.
1
1
1
0
bukta2 avatar
@Mizushio: Ez egyéni vélemény mindenkinek, tőlem lehet a világ legjobb RPG-je is de full hidegen hagy, még csak annyira sem érdekel hogy torrenten letöltsem. 😅 de aki szereti az ilyet az biztos el van vele.
1
1
0
0
kismadar avatar
@bukta2: Ez a baj manapság, hogy emberek műfaj alapján már elítélnek egy játékot kipróbálás nélkül, és így az igazán jó játékokat elég könnyű kikerülni. 😀 Ódzkodtam én is a körökre osztott játékmenet miatt, mert sosem voltak annyira szimpatikusak, de itt a Baldur's Gate 3-ba letettek egy olyan cselekményt az asztalra, és olyan jól megírt karakterekkel dolgozik a játék, hogy egyből beszippantja az embert. Úgy őszintén szólva már a játék első felvonása több odafigyelést kapott a fejlesztők részéről, mint majdnem az összes további felsorolt játék egésze. Az Alan Wake 2 kivételt képez, az is a maga műfajában mestermű!
0
2
0
0
Pokman avatar
@kismadar: Én megpróbáltam őszintén játszani BG3-at, de egyszerűen 1.5 óra alatt sem sikerült megszeretnem a játékmenetet. Most azért nem fogom erőltetni ezt az egészet, hogy hátha majd megszokom, mert mi értelme az egésznek ha nem szórakozom jól miközben játszok...
2
0
0
0
redbull6969 avatar
@bukta2: A baldur számomra is hidegen hagy!! A Hogwarts egyértelmüen jobb game😁😁😁
0
4
0
0
no avatar
@redbull6969: Persze mindenki a saját szájíze alapján szavazott, de attól függetlenül ha objektíven megnézzük a tényeket, a Baldurs rengeteg dologban köröket ver a Hogwarts Legacyra, mondom mindezt úgy, hogy nekem kifejezetten tetszett mindkét játék, a Hogwarts-ot végig is vittem, a Baldurs sajna viszont nem a műfajom, így félbemaradt. Ettől eltekintve karakterekben, történetvezetésben, úgy en block a játék mélységében és lehetőségeiben messze felül múlta a vetélytársakat.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció