Az Epic vezetője szerint a jövőbeli PC-k kialakításában nagy szerepe lesz az új konzoloknak

Szerző: xoki | 2020. May 18. | hír | 82 hozzászólás

Nemrégiben az Epic Games leleplezte az Unreal Engine 5-öt, amely lélegzetelállító részletességet képes megjeleníteni. Egy PS5-ön, valós időben futó demó volt látható, és az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney most az egekig magasztalta az említett konzolt.

A CEO állítása szerint a Sony platformja fejlett tárhelykezeléssel rendelkezik, és ez a technológia nagyban hozzá fog járulni a jövőbeli PC-k kialakításához is. A sajtókonferencia alatt Tim Sweeney az egekig magasztalta a Sony új konzolját és arról is mesélt, hogy az milyen hatással lehet a PC gamingre. Elmondta, hogy cége és a Sony már régóta együttműködtek a tárhelyekkel kapcsolatos szekcióban, és szerinte a PS5 tárhely-architektúrája fejlettségben jóval afelett van, amit jelenleg PC-re megvásárolhatunk. Szerinte amint a PC-s ipar meglátja ezt a konzolban, rögtön az jut majd a gyártók eszébe, hogy az SSD-knek fel kell zárkózniuk a konzolhoz.

A Sony megerősítette, hogy a PlayStation 5 még mindig ebben az évben érkezik, annak ellenére, hogy jelenleg még elég kevés információt kaptunk tőlük.

Hozzászólások: 79
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Egyszer már ki lett kiáltva a Playstation PC gyilkosnak, talán a PS3, de a PC azóta is él is köszöni jól van. Majd meglátjuk ez mire lesz elég.
0
0
0
0
💬 8
vyne avatar
@Palanova: Semmire. Mar most ossze tudsz rakni egy erosebb konfigot ha akarsz es van ra penzed.
0
0
0
0
Toki96 avatar
@vyne: Ott a pont!
Ha van ra penzed... annyiböl amennyibe a PS5 kerülni fog nem raksz össze egy olyan teljesitmenyü gepet.
Ha tenyleg olyan teljesitmenyt fogunk kapni annyiert, amennyiert beigertek.
0
0
0
0
vyne avatar
@Toki96: Hat de kinek mire van igenye..
Van aki a legjobbat akarja, annak nem lesz eleg egy ps5.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@vyne: Tényleg?Össze tudsz rakni olyan PC-t ami az 1TB PCIE 4.0 SSD használja rendszermemóriának?Még ha az ár-érték arányt kérdést ki is hajitjuk az ablakon,és szó szerint a világ összes pénze a rendelkezésre áll,akkor se tudsz ilyen gépet venni jelenleg.Idővel nyilván PC-n is megteremtik ennek a szoftveres alapját, a hardver meg most is létezik.
Prohardveren is van fenn cikk,ráadásul a kommentelők között van olyan aki konkrétan ezen a területen dolgozik.
Igenis hatalmas előrelépés, PC pianon múlik jó pér évtizedet kellett volna erre várni,Lásd PhysX társkártya esetét, programozó arra vár hogy vegyék a felhasználók---> legyen célozható piac, a User meg hogy legyen játék ami használja---> legyen miért megvenni, történet végén a felek bambán néznek egymásra, és marhára nem történik semmi.Konzolnál viszont minden PS5-ben és Xbox Series X-ben ott lesz a technológia méghozzá elérhető áron.😀
0
0
0
0
vyne avatar
@Kiki4444: Neharagudj de engem hidegen hagy a 4.0 ssd technologiad. Lehet, hogy hatalmas elore lepes de ez csak egy dolog a sok kozul. Raw powerben pedig igen is ossze tudsz rakni egy erosebb gepet, mint az uj gen konzolok, mar most is. Na meg aztan ideig - oraig orulhettek ennek, aztan mi lesz ha 1 honappal megjelenes utan mar ott van pc-n is? Felre ertes ne essek, nincs ellenemre a konzolotok, sot mi tobb en is veszek majd egyet szimplan amiatt a par jatek miatt de szerintem itt mind tudjuk, hogy a pc mindig is elorebb lesz, ami a raw powert illeti. Ezen kar am vitatkozni..😊
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@vyne: Parancsolj itt a 2 Prohardveres hir:
https://prohardver.hu/hir/epic_leleplezte_unreal_engine_5.html
https://prohardver.hu/hir/unreal_engine_5_kepes_vegtelen_reszletesseg.html

Olvasd el és utána mond hogy hidegen hagy a 4.0 SSD memóriamenedzsment.
PC-n csak drágulni fognak a hardverek,ami már önmagába gátolja az elterjedést és ezen keresztül az innovációt.PC-n DDR rendszer memóriából 1TB is beláthatatlanul messze van.Amennyire tudom 256gb vagy 512GB a maximum HEDT platformon,de ez olyan kevés gépbe van,hogy játék fejlesztés szempontjából nem is létezik.4.0SSD nélkül vehetnénk továbbra is egyre drágábban a hardvereket, cserébe annyit kapnál hogy az amúgy is szinte foto realisztikus grafika még inkább az lenne, azt viszonthallásra(ezt éltük át ebben a konzol generációban,hiába az erősebb PC-k senki nem foglalkozik vele,játszhatsz 4K 144 hertzen,csillagok szerencsés együttállása esetén bekapcsolhatod az RTX-et, na bumm...).Fizika,geometriai komplexitás nem javulna lócart se,vér,töltényhüvely,harcok nyomai továbbra is eltünnének 30 secen belül, vagyis nagy valószinűséggel még vége sincs a jelenetnek ami baromi illúzió romboló.Emlékszem 2004-és 2012 között milyen dinamikusan fejlődött a játékok komplexitása,azóta meg mintha földbe álltunk volna...El kell fogadni ekkora előrelépés konzolok nélkül PC-n se következhetne be,ha 10 misiért építesz gépet akkor se.Nem csak mi felhasználók profitálunk ebből,de a játékfejlesztőknek is nagyságrendileg könnyebb dolga,vagyis adott összetettségű játékot jelentősen olcsóbb lefejleszteni.Amilyen szinten áll jelenleg a játékok fizikája,animációk mennyisége stb úgy is lesz mire elkölteni a ,,megspórolt " lóvét.

,,oraig orulhettek ennek, aztan mi lesz ha 1 honappal megjelenes utan mar ott van pc-n is?''
Teljesen igaza van, PC-n idővel vehet mindenki 4.0 SSD-t meg azt támogató alaplapot,vagy játszahat látványosan rondább és részlet szegényebb grafikával.Elején a játékfejlesztők célozni fogják a Prev gen konzolokat is,Ps2 - Ps3 - PS4 váltásnál is igy volt.Viszont ha a játékfejlesztők elkezdenek kizárólag az új generációra fejleszteni, PC-n lesz ám gépigény növekedés.PC-konzol processzor deficit lényegébe kiegyenlítődik,és ha nincs 4.0 SSD képzelheted 150+gb memóriára tervezett játék hogy fog kinézni 32gb-on(vélhetően a páciens többi hardvere se épp az aktuálisat képviseli)...Geometriai komplexitástól kezdve minden vissza lesz véve.Jelenleg csak a textúra felbontás és a mindenféle Post Process hülyeségek vannak vissza véve,geometria-objektum részletesség,fizika ugyanaz.Képzeld mikor ezek is vissza vannak véve...
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
@Kiki4444: [LINK] Folyik a verseny ezt az intel már régebb óta kitalálta! Csak home szegmensbe még nem léptek ki!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Hát majd PC-n is lesz továbbfejlesztett interfész és BUS, aztán majd azt is eladják jó drágán Gamer/Professional megnevezéssel
0
0
0
0
ben_aloha avatar
[LINK]
A csúnya gonosz epic.. 😃
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Olyan van hogy törölték a hozzászólásomat? 😃 Kaptam értesítőt hogy jött rá válasz, de se a hsz-em se a válasz nincs itt. Aláírom volt benne asszem 2 csúnya szó 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@RaggaBone: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Hát én nem tudom, de még nem tapasztaltam ilyesmit ezen az oldalon 😃
0
0
0
0
xCube avatar
Ajánlanám minden önjelölt jobbantudónak a yugiohyugiohzebuyug Memento Morihoz küldött hozzászólásában lévő idézetet.

Itt nem pusztán az SSD -ről van szó, ami a PS5 -be kerül (az is speckó darab persze), hanem arról, hogy az APU, a RAM és az SSD egy közös egységet képez, ami borzasztó hatékony adatkommunikációt eredményez.

Maga a kijelentés persze tipikus fejlesztői eufória eredménye, a PS5 nem fogja egyik napról a másikra forradalmasítani a PC -t, de az igény egy koherens, gyors és átfogó memóriarendszer kialakítására valóban egyre növekszik és kulcsa lesz a jövő játékgépeinek. A múltban is a kölönböző buszok sebességei és elérési ideje fékezték a legtöbb hardvert.
0
0
0
0
💬 7
FullMoonDog avatar
@xCube: Sajnos itt sok az unironikusan is "PC Master Race" hívő ember. Pedig valóban nagy innovációt fog hozni a PS5 a tárhelykezelés terén, melyet bizony muszáj lesz a személyi számítógépeknek is lekövetnie, ha lépést akarnak tartani. Most konkrétan lehet olyan játékokat írni PS5-re, melyeket a technikai limitációk miatt egyszerűen nem lehetne ugyanolyan formában PC-re portolni, de még XBOX Series X-re sem, és ez szerintem mindent elmond. Nyilván a PS5 erőssége nem a multi-platform játékoknál fog megmutatkozni, ezeknél akár az XBOX is jobb eredményt nyújthat, de az exkluzív játékok képesek lesznek olyan megoldásokat alkalmazni, melyeket más platformokon egyszerűen nem lehetséges (még).
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@FullMoonDog: Én alapvetően PC-s vagyok egyébként és ez az egész ugye nem egyenlő azzal, hogy a PC gyengébb lenne... csak más a felépítése egyelőre és bizonyos dolgok perpill jobban működnek PS5-ön, mint PC-n. Valószínűleg pár hónap és már meg is lesznek előzve a konzolok, ha az erőt nézzük (ha most nem lennének), de ettől még a felépítésből fakadóan sajnos nem fognak úgy működni ezek a dolgok amikről itt szó van, mint egy PS-en.
0
0
0
0
vyne avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Eroben mar most is meg vannak elozve.. mindig is meglesznek.
0
0
0
0
FullMoonDog avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Nagyjából én is ezt írtam le. Egyébként már az RTX 2070 is megelőzi teljesítményben a PS5 GPU-ját (legalábbis én így tudom), de sajnos a jelenlegi PC architechtúra nem hagyja kiteljesedni, ez a PS5-nél nem így lesz. Én is PC-s vagyok, és örülök neki, hogy a Sony előtérbe helyezte a tárhelykezelést, szerintem ezzel mindenki jól fog járni.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@FullMoonDog: Az új PS5 ben 12 Tflopos Navi kártya lesz, a 2070 a kanyarban nnicsen ahhoz képest. (5700XT 10 Tflopot tud)
0
0
0
0
FullMoonDog avatar
@Mesterlovesz: A PS5-ben 10.3 TFLOP-os GPU lesz, de ez önmagában nem sokat árul el a valós teljesítményről. Különböző architektúrájú GPU-k teljesítményét nem lehet összehasonlítani TFLOP alapján. A PS5 GPU-ját jelenleg az RTX 2060 szintjére saccolják, az megint más kérdés, hogy ez grafikailag mit fog jelenteni, hisz a konzoloknál nagy előny az optimalizálhatóság, illetve az egyedi architektúra, mely lehetővé teszi, hogy a GPU tudását jobban kihasználják. Ezért sem lehet még egyelőre az XBOX Series X és PS5 tudását összehasonlítani, erre nem elég a TFLOP.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@FullMoonDog: Azért mertem ilyen összehasonlítást tenni, mivel az 5700XT navi1 ez meg navi2 lesz, ahol ha jól tudom 20% os teljesítménynövekedést ígértek az előző generációhoz képest, így ez a GPU egy kb 12 Tflopos 5700 XT nek felelne meg. Az 5700 XT meg 10 Tfloppal is elveri a 2070et, ezt tapasztalatból tudjuk. Így remélem kicsit több értelmet kap az írásom 😀
0
0
0
0
eeXaa avatar
persze, ps5 aláz majd mindent, amíg a sony exkluzívok csak az epic store-ba jönnek.
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@eeXaa: Pár év és ugyanúgy a mindennapok része lesz az is.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@SuperPuma: Adja az ég, hogy ne úgy legyen!
0
0
0
0
CuRi avatar
Ha igaza van, ha nem, az biztos, hogy a következő generáció beköszöntével megint egy picit jobban megéri konzolt beszerezni, tekintve, hogy a PC-k brutális ütemben drágulnak. Egy középkategóriás VGA árából valószínűleg ki fog jönni egy PS5 bundle 1-2 játékkal. Ha FullHD-ban tudja hozni a 60-100 FPS közötti értéket játéktól függően, és a billentyű-egér kompatibilitást is kidolgozzák 100%-osan, akkor engem is megvettek. Na és persze a visszafele kompatibilitásra is kíváncsi leszek.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@CuRi: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
CuRi avatar
Hááát... kíváncsi leszek, hogy mi lesz az ígéretekből, mert minden benne van a pakliban. Lehet, hogy ez a generáció is sok értelemben parasztvakítás lesz, de az is lehet, hogy a PC-k már egyfajta státusz szimbólumként fognak funkcionálni, mint a tehetősebb gamer réteg privilégiuma. Mindenesetre szerintem az 1080p 60fps már ezzel a generációval azért meglesz, mert ekkora blamát nem engedhetnek meg maguknak. Én személy szerint az Ampere kártyákat még megvárom, hátha lejjebb megy a középkategóriás kártyák ára, de sok bizadalmam efelé nincs. Egy olyan kártyáert meg nem akarok 130-150 ezret fizetni (RTX 2060, vagy RX 5600XT), ami még egy évig bírja a FullHD felbontást, szóval ebből lehet konzol lesz.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@CuRi: 4K 60 ról berszélgetünk valamilyen raytracing implementációval, nem 1080p 60 ról, azt bármelyik PS4 pro vagy XboX One X tudja. Hacsak nem 2012-t írunk és én vagyok időutazó. Amúgy tuti legalább 200 lesz egy konzol, de az is lehet, hogy 300.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Mesterlovesz: 400-500 dollár között fognak mozogni a konzolok, mindenhonnan ezt hallani. Ha 300ezer forint lenne, az sem lenne baj, mert legalább ~7-8évre jó, nem 2-3 évre, de ennyi biztosan nem lesz, sőt még 200 sem. És nem. Nem tudják stabilan tartani az 1080p60fps-t sajnos. Maximum a One X, de az sem minden játékban. A PS4 Pro-t eleve azért adták ki, hogy FullHD-ban ne legyenek 30 fps alatti beesések, mert az első verziós fat gépekre az is jellemző volt. Persze ezek játéktól is függenek, de nyilván nem Tetrisezni akar az ember...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Szóval mivel a konzol tudja hozni majd a pci 4.0 ssd-k sebességét már a konzolok fogják meghatározni a pc piacot. Értem. Ez a pali akkora madár, hogy egy stadionnyi ornitológus kevés hozzá.
A sony kiköhögött egy egyedi tizenvalahány csatis memóriavezérlőt és már a fika eszi az óvodást?!
Mindenki nyugodjon meg, hozni fogják a pc-k azt a sebességet. Jó eséllyel nem a sony féle kontrollerrel, de ettől még nem fordult meg a világ rendje.
Most hogy a konzolokat szinte asztali pc alkatrészekből szerelik össze, egyébként is nagyon releváns kijelentés volt ez a hisztis Szvíni gyerektől.
Kib@szott retardált balf@sz.
0
0
0
0
💬 9
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Memento Mori: Itt szerintem nem a sebességről van szó, hanem magáról a kialakításról.
" És itt jön elő a PlayStation 5 másik nagy újítása, vagyis a rendkívül gyors SSD, valamint a hardveresen vezérelt, hierarchikus lapozást megvalósító memóriamenedzsment. Tulajdonképpen ez az a fő komponens, ami a Nanitét működteti. Maga a hardver ugyanis képes olyan módban üzemelni, hogy a memória gyakorlatilag maga az alkalmazás legyen az SSD-n. Ha a tartalom például 100 GB-nyi helyet foglal, akkor az a PlayStation 5-nek olyan, mintha egy 100 GB-os rendszermemóriával rendelkező gép lenne. Ilyenkor a valós, fizikailag beépített rendszermemória egy része a processzornak van adva, a másik része pedig egy hatalmas méretű gyorsítótárként funkcionál, ahova mindig azok az adatok kerülnek bemásolásra, amelyekre éppen szükség van a leképezéshez. Se több, se kevesebb. Ez a fajta rendkívül hatékony streaming teszi igazán ütőképessé a PlayStation 5-öt, hiszen ezt már nem egy szoftver vezérli, hanem egy hardverbe épített rendszer dönt, gyakorlatilag hibátlanul és nagyon hatékonyan. Ilyen formában olyan minőségű tartalmak beolvasására van lehetőség, amely korábban elképzelhetetlennek tűnt 16 GB-nyi rendszermemória mellett. És mindez egyébként a textúrákra is igaz, hiszen az Unreal Engine 5-ben virtuális textúrázás van alkalmazva.

Mindezeken túl arra is figyelni kell, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X képes a fentieknek megfelelően működni, de az előző generációs konzolok, illetve lényegében a PC-k nem. Tehát nem lehet azért nagyon elszállni a minőséggel, hacsak nem a két új generációs konzol van direkten célozva. Egy ilyen alkalmazás az előző generáción teljesen működésképtelen, részben a lassú HDD-k miatt. A PC-k tekintetében nem reménytelen a helyzet, de nyilván ehhez a minőséghez el kellene kezdeni tömeges szinten vásárolni a PCI Express 4.0-s SSD-ket (sokaknak előbb magát az összeköttetést támogató platformot), illetve alapvetően még ez sem elég, mert kell egy hardveresen vezérelt, hierarchikus lapozást megvalósító memóriamenedzsment a GPU-kba. És mindehhez nem ártana egy külön API sem (lehetőleg szabványos), amivel a program direkten címezheti az SSD-t, hogy az ott tárolt tartalmat megfelelően tudja gyorsítótárazni a hardver."
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Végig olvasva a kommentedet, nos megváltozott a véleményem…
Köszi az infót.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Köszi szépen! Így kicsit más a helyzet.
Bár ettől az alapgondolatom, hogy Tim megint túltolta a képzelgéseit még megállja a helyét. 😃
Ettől függetlenül tényleg köszönöm az infót. Kicsit előbb pofáztam mint körbejártam volna a dolgot. 😶
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Ez hasznos volt, thx!
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Az új generációs SSD-k sebessége kezdi elérni azt a szintet, ahol már effektíve akár rendszermemóriaként is alkalmazhatók (többezer MB/sec írás-olvasás). Ezt én is észrevettem, és ez lehetővé is teszi a fentieket. Viszont ki fogja ezeket a dolgokat kifizetni? A csórófalvi konzolosok, akik 150ért várnak egy kész rendszert? Én most 63000 ért látok 970 evot árukeresőn, ami már e szint körül tud teljesíteni. + GDDR6 memória + 8Magos Ryzen proci + 2080 Super körüli kártya. Oké, hogy a konzol nem feltétlen a hardver eladásából él meg, de akkor is legalább féláron meg kell majd fizetni ezeket a dolgokat. Vagy ha nem akkor majd 40ezer lesz rá egy alapverziós játék. Engem igazából ez foglalkoztat. Mert oké, hogy eddig 150 volt egy konzol, de a PS4/XBox One az akkori PC hardverhez képest alsó - középkategóriásnak mondható, olcsó alkatrészekből épült, nem a state of the art, még PC re sem elérhető csúcshardverből, mint most.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Erre gondoltam. 😀
[LINK]
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Memento Mori: [url]https://preview.redd.it/h25x1n0l9xu31.jpg?auto=webp&s=faa97afd382df8f4f5c7d241a646cfcadb094ca3[/url]
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@MentaStrike: 😂 😂 😂 Kb....
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
A PC-nem az SSD óta nem a tárhely a szűk keresztmetszet. Már egy mezei olcsó SSD is mindent visz, alacsony töltési idővel. Ez az új PCI-E gen 4 se kell a játékoknak, mire akkora sebesség? Egyelőre máshol vannak gondok, pl videókártya téren. Ez a Tim Sweeney megint ossza az észt.
0
0
0
0
💬 1
Kiki4444 avatar
@TheMenkuPocok: PS5 és Xbox Series X-nél nem arra lesz használva a PCIE 4.0 SSD mint PC-n hogy rövidebb legyen a töltési idő,hanem rendszer memória kibővitésére szolgál.PC-n ennek jelenleg a szoftveres feltétele sincs megteremtve.Érkező konzolokon ezt Külön API kezeli,nyilván érkezik idővel PC-re is ilyen fukció.Lényeg hogy DDR rendszer memóriából sose lesz megoldható 1tb-os mennyiség,gyors SSD-vel viszont különösebb gond nélkül megvalósitható.Végeredmény komplexebb geometria,magasabb felbontású textúrák és végre nem fognak el tűnni a harcok nyomai 30 secen belül(vér,töltényhüvely,törmelékdarabok stb).Ráadásul rengeteg folyamatot automatizál,vagyis a videojátékok büdzséjének is jót fog tenni, ugyanakkora büdzséből jelentősen komplexebb játékokat tudnak letenni az asztalra.
0
0
0
0
no avatar
Csak 1 dolog: m.2 ssd raidet felül fogja múlni, vagy hogy értik ?😃
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Ez a Tim a legérdektelenebb ember az egész világon. Amúgy meg pénzért én is mondhatok bármit, ha megjelennek az új gépek akkor kiderül minden.
Engem jobban érdekelne, hogy hogy fogják kezelni az új konzolok a ble ray filmeket. Lesz-e már végre normális hdr, dolby vision támogatás. Nálam ez fogja eldönteni, hogy veszek-e konzolt vagy egy jobb blu ray lejátszót.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Az tény, hogy konzolra egyszerüen játékot készíteni és optimalizálni. Az is tény hogy szépen fejlődnek generációk óta. Az is tény, hogy olcsóbb mint egy Pc. Sok igaz tény szól a konzol mellett. De a jövő Pc generációinak fejlődésében nem fognak beleszólni. A Pc multifunkciónális platform a konzol meg nem. A Pc-t úgy alakithatod ahogy a pénztárca engedi, a konzolt meg csak bizonyos korlátok között. Az hogy hány fps-el fog menni valami az szerintem a fejlesztők ön és a drivert írókón múlik. Azonban a játékgyártók lustaság vagy vállvonogatása miatt lesznek gondok a közeljövőben nem a konzol áradat miatt.
0
0
0
0
enslaved avatar
A lényeg, hogy legyen a PS5 is 4K 60 FPS képes, PC - n az új 3080 Ti - vel meg ugyanez lesz simán elérhető. A PS úgyis megmarad nagyrészt exclusive - nak, és ez így is van rendjén.
0
0
0
0
💬 18
Rocky12 avatar
@enslaved: Igaz. Szerinted az rtx 2060 még meddig lesz elég FullHD-ra? Elég lesz a következő 1 évben a next gen játékok alá?
0
0
0
0
tivike avatar
@Rocky12: Állítólag qhd-ra is alkalmas jelenleg. Ilyet olvastam valahol. Szerintem ez alapján full hd-ra még ki kell tudjon szolgálni bőven egy évig. Már bocs, hogy írtam nem engem kérdeztél, de ha már itt jártam...
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@tivike: Igen, köszi a választ. Én is úgy gondolom hogy elégnek kell lennie a next gen játékok esetében is.
0
0
0
0
gaborw avatar
@tivike: 1440p-re pont nem elég a 2060. Annó a Gtx 1080-at pont azért cseréltem le, mert kevés volt màr. Azzal meg kb. egy szint.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Rocky12: jó pár évig jó lesz még, ha beéred majd mit tudom én medium beállításokkal egy két játéknál

jelenleg 1080p Ultrán kb elvisz mindent gond nélkül
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@19ati93: Köszi, igen amúgy próbáltam 1440p-s monitoron is és pl. a Doom Eternal Ultra-Nightmare beállításokon, 2560*1440-be simán tudja a stabil 60 fpst, általában jóval fölötte van.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Rocky12: Doom ot még egy őskövület is elviszi 60fps el... nem éppen azzal kéne megnézned.. Egy Metro Exodust nézzél meg Extrémen ... 2560x1440-ben 😃 vele
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@MaximumGame: Oké, de itt a hangsúly azon volt hogy 1440p-ben és Ultra-Nightmare beállításokon. Ehhez pedig legalább egy RX 5600 / 1660 Ti / 2060 kell.. (legalább). A Metro Exodus grafikája pedig nagyon tetszik és szerintem medium/high keveréken teljesen jól játszható ray tracing mellett is 😀 (ehhez már egy 2060 is elég nekem)

Ráadásul:
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
@Rocky12: Azért a DLSS eléggé szétmossa a grafikát a távolban.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Neuralink_2022: Elég szar a DLSS -es 😀
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@Rocky12: Metro exodusba nyugodtan kikapcsolhatod az RTX-et DLSSS-el együtt.Nem ad hozzá sokat.Control tényleg jól megoldották nem vitás, Metro Exodusba inkább maxolj ki minden mást.Ráadásul van benne PhysX ,elég rendesen megdobja a harcokat.Persze ha neked így is jó tekintsd tárgytalannak a kommentem. 😀
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Kiki4444: Értem, köszi szépen a tanácsot!
0
0
0
0
enslaved avatar
@Rocky12: Ezt az elég lesz e vagy sem kérdést nem egyszerű megválaszolni. Vannak emberek, akiknek elég a 30 fps, vannak akik 60 alá nem adják, és vannak, akiknek a 144 sem elég. A másik dolog pedig az, hogy nem mindegy, milyen grafikai beállítások azok, amelyek még elfogadhatóak egy játékos számára. Aki ultrán akar mindent játszani FHD - n min. 60 fps - el annak már most sem elég egy 2060 minden esetben, ahhoz legalább egy 2080 kell. Persze itt is egyből lehet azt írni, hogy játékfüggő is erősen, mert mondjuk aki csak CSGO - zik meg Fortnite - ozik annak egy 1060 is még évekig jó lesz😀
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@enslaved: Igen, igazad van, egyelőre minden játékban bőven megvan a 60 fps FHD-n is, de gondolom ez 1-2 éven belül változni fog ahogy az lenni szokott.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Rocky12: A 2060 azért egy jó FHD kártya, és szerintem marad is még, a játékfejlesztők kezében van minden, azaz hogy mennyire lesznek hajlandóak optimalizálni. Amennyiben nem, azon egy erőgép is csak nyomokban tud segíteni, lásd mondjuk Mafia 3.
0
0
0
0
tivike avatar
@enslaved: Ahogy láto az exkluzivitás csak időleges lesz a jövőben. Lassan minden megjelenik pc-re.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: A 60fps már nem biztos,hogy meg lesz sok játék esetében a konzolon.
Van nekem egy olyan sejtésem,hogy lesz még itt meglepetés.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Nincs kizárva.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Érdekes, ha ennyire magasztalják. És valaki el is gondolkodott azon hogy ha ilyen jó és szép lenne a konzol, és 200 alatt megkapod.. akkor ki fog PC-t venni 1-2millióért a látvány miatt ? 😀 Ez itt a nagy kérdés.. PC-be még mindig több a pénz.. És még kalózkodás mellett is pörög az ipar.. Kinek lenne jó olcsó és super jó konzolokat adni ? És a PC árakat egekbe emelni, hogy inkább ne is legyen PC-je az embereknek, mert azzal bele lehet nyitni érdekes helyekre. Konzol meg full korlátozva van. 😊 Ilyeneket harangoztak be.. 8K 30fps fogja tudni.. meg 4K -60fps-t is minimum... meg 8K texturákat fogja birni... érdekes előző Konzol a PS4 és Xbox XY azok még az 1K texturát is alig birták el... Egyszer csak mindenkit rá szeretnének tukmálni a konzolra, és a PC-ára az egekbe kezd menni olyan 5-éve ! 😶
0
0
0
0
💬 9
vyne avatar
@MaximumGame: En.
Nekem a pc a main platform gyerekkorom ota es ezen nem fog valtoztatni semmi. 😃
Amugy meg mar most vannak hirek rola, hogy az ac valhalat sem fogja 60fps-el vinni 4k felbontason. Fix 30 az meglesz.
8k.. hagyjuk is...😂
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@vyne: Akkor mit hazudnak ? 😃 ez állhir terjesztés.. rá kéne küldeni rájuk is Orbánékat 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@vyne: Kíváncsi leszek mit fog majd produkálni a 2080 Ti - n az Assassins, de lehet akkorra már egy 3080 Ti - n (ki tudja, év végén kijön e majd, semmit nem lehet most biztosra venni).
0
0
0
0
vyne avatar
@enslaved: Azon biztosan jol fog futni. Viszont az uj xboxon elvileg 30 fps lesz csak allitasuk szerint, az meg eleg verszegeny.
0
0
0
0
enslaved avatar
@vyne: Az bizony az. Mondjuk én a 4k - ra leszek kíváncsi PC - n is.
0
0
0
0
vyne avatar
@enslaved: Szerintem a 60 csak meg lesz a 2080ti-vel.
Amperrel pedig meg tobb is. Varom nagyon az uj kartyakat mar, sok remenyt fuzok hozza.
0
0
0
0
enslaved avatar
@vyne: Én is, bár majd a tesztek lesznek a mérvadóak, az előzetes hírek sokszor csak jól hangzó marketing szövegek.
0
0
0
0
vyne avatar
@enslaved: Hat azert en remenykedek. Az rtx-nek mindenkepp jobbnak kell lennie, nem ilyen fps felezonek mint amilyen most is. Valamivel csak erosebb lesz raw power-ben is, meg ha nem is 40% legalabb egy 25..
Arara meg kivancsi vagyok. Orulnek ha nem lenne tobb, mint a 2080ti de az sem lesz nagy problema ha dragabb 100-200 fonttal.
0
0
0
0
csigafos avatar
@MaximumGame: "Egyszer csak mindenkit rá szeretnének tukmálni a konzolra"- és mégis rengeteg exkluzív játék jelenik meg pc-re, pedig legyünk őszinték, a konzol egyetlen igazi ütőképes kártyája azok az exkluzív címek. Nyílván van az a réteg, akinek fontos, hogy benyomja a gombot és már működik minden, nem kell semmiféle kompatibilitási kérdéssel foglalkoznia, mert a játékok arra a konzolra lettek írva amit kibontottál a dobozból, de szerintem manapság már egyre kisebb a szakadék a két platform között.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
A mostani konzolok kialakításában pedig nagy szerepe volt a mai pc-k-nek, szerintem ez oda vissza működik. Tim már megint ontja magából a baromságokat. Amúgy off topic de sok helyen olvasom hogy gta onlineba több lett a csaló mert ingyen osztogatják, de a játékban van valamiféle privát multi ahol mondjuk csak haverokkal tudnék játszani?
0
0
0
0
💬 4
Rocky12 avatar
@Warlordcommander: Ha jól tudom meg tudod hívni a barátaidat egy külön ,,sessionbe'' (lobbiba), ahol tudtok ezt-azt csinálni, de közel sem olyan sok mindent mint egy nyilvános lobbiban. Legalábbis néhány évvel ezelőtt nekem így működött.
0
0
0
0
vyne avatar
@Rocky12: At lehet menni private public sessionbe is es ott egy darabig egyedul vagytok. Feladatkezelobol lehet megoldani. 😃
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@vyne: Na ezt jó tudni, így még él bennem a remény hogy zavartalanul is lehey játszani 😃
0
0
0
0
sunny474 avatar
@Rocky12: Belépsz egy lobbyba majd tálca-> Feladatkezelő-> Teljesítmény-> Erőforrás-figyelő-> Ott pedig a CPU-nál a GTAV.exe-re jobb klikk folyamat felfüggesztése, vársz 5-10 másodpercet majd folyamat folytatása. És bamm mindenkit kihajít és egy darabig egyedül vagy. Ha vannak haverok, nyilván azután joinoljanak rád miután a többi kipenederült.

Remélem érthetőre sikerült. Én a kezdetek óta ezt csinálom shipment,cargo stb küldiknél sokat segít 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció