Az Epic alapítója szerint az ingyenes játékok megnövekedett eladásokhoz vezettek

Szerző: xoki | 2020. June 06. | hír | 16 hozzászólás

Az Epic Games Store indulása óta folyamatosan ingyenes játékokat osztogat, hogy minél több felhasználót csábítsanak át a platformra.

Az Epic Games alapítója, Tim Sweeney szerint a játékfejlesztők magasabb eladásokra lettek figyelmesek, miután játékaikat ingyenesen beszerezhetővé tették a platformon. Sweeney a Gamespot által készített interjú során kifejtette, hogy sokan megszerették azokat a játékokat, amelyeket ingyenesen megkaptak a platformon, ennek köszönhetően az eladások is megnövekedtek. Konkrétumokba nem ment bele, de azt állítja, hogy a fejlesztők felfigyeltek arra, hogy játékaik más platformokon és áruházakban sokkal népszerűbbé váltak, miután azokat ingyenessé tették az Epic Games Store-ban.

Tim Sweeney a beszélgetés során a Satisfactory játékot említette. Állítása szerint, ha valaki nem kedveli az ilyen játékokat, akkor látatlanba biztosan nem is fogja megvásárolni, de miután ingyen hozzájut, ráeszmél, hogy egy remek játékról van szó. Az ingyenessé válásnak köszönhetően az emberek rengeteg nagyszerű játékot fedeztek fel. A legtöbb fejlesztő, akinek ingyenessé vált a játéka, magasabb eladásokra lett figyelmes a Steamen és konzolokon is, főleg a rájuk irányuló nagyobb figyelemnek köszönhetően. Mindez pedig az Epic Games Store népszerűségére is pozitív hatással volt, hiszen több tízmillió új felhasználót szereztek ezzel a módszerrel.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
santakigyo avatar
Benne vagyok a nagyobb címek ingyenességébe. Bár plusz tartalmat ez után se fogok venni egy játékhoz se, szóval ha önmagában nem vihető végig akkor letörlöm és kész. Bár olyannal még nem találkoztam.
0
0
0
0
visor261 avatar
1 gondom van az epic games munkásságával :exclusive...
0
0
0
0
Maros avatar
Akkor adjanak még ingyen nagyobb címeket! 😆
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@Maros: Fognak is, ebben biztosak lehetÜnk 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
Basszus ezt a cikket is már vagy 4 napja olvastam máshol! Tényleg ennyire fontos egymás ellen hergelni a népet? Mindkét tábornak a töke ki van már a másikkal, de azért a több napos cikkeket is utólag ki kell rakni az oldalra... Nem volt elég szardobálás eddig?
0
0
0
0
💬 3
enslaved avatar
@gigazte: Miért kellene ezért bárkinek haragudnia bárkire? A lényeg, hogy legyenek jó játékok, a többi nem számít. Az már más kérdés, hogy az ingyenessé tett játékok nem igazán növelik a bevételeket, főleg ha egy GTA5 - öt veszek alapul, hiszen az már csak annak nem volt meg, akit nem is érdekelt. Amennyiben viszont ingyenessé tennék az AC Valhallát, azt max. az olyan fanatikusok vennék szintén csak meg, mint én, de inkább az online játékok lennének a jó példák, hiszen az emberek zöme onnantól azokat sem venné meg, mert minek.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: GTA V szerintem rossz példa: lehet tévedek, de mintha lenne benne mikrotranzakció...így már nem is akkora hülyeség ingyen adni, még ha "régi" is, mert könnyen lehet hogy aki most megkapta, az költ benne.

Abban egyetértek hogy az ingyenesség nem növel bevételt. Nem azért vettem egy játékot sem mert ingyen kaptam egyet és a készítői annyira f*szák voltak hogy tőlük bármit megveszek ezentúl.
Petroglyph is a szememben egy ideig garancia volt a jó RTS-re, hiszen ott az Empire at War, Grey Goo, 8-bit sorozat, erre elkészítették a Forged Battaliont, ami minden csak nem játszható RTS. Most a C&C Remasterrel jöttek és azért sajnos abban is van olyan hiba ami ha jól rémlik az eredetiben nem volt...tehát semmi garancia sincs már, max ha ki tudod próbálni az adott terméket, de pl pont a C&C-nél ezzel is van egy kis bibi:
a videókat felújították, de kb a GDI 8. pálya után mintha jó pár videó az eredeti lenne, 1 cm x 1 cm-es pixelkockák vannak a videóban. Kb mintha az eredetit nézném felnagyítva 1920 x 1080-ra.
0
0
0
0
xCube avatar
@gigazte: A vicces inkább az, ahogy bizonyos személyek egy ilyen hírt személyes inzultusként fognak fel, illetve "táborokba verődnek". Sőt ez igazából nem is vicces, hanem nevetséges... .
0
0
0
0
no avatar
Lehet tévedek, de a Satisfactory sosem volt ingyenes. Innentől kezdve a szememben többi megállapítása is hazug.

Ha a Subnautica-val példázott volna, semmi gond nem lenne, ugyanis annál megállná a helyét ez a megállapítás, feltéve ha bizonyítani lehet, hogy amikor a Subnutica ingyenes volt a SN:Below Zero eladásai megnőttek.

Ugyanakkor egyáltalán nem biztos hogy mert az adott csapat egyik játéka jó lett, a vele párhuzamosan fejlesztett is az lett. Példának a Coffe Stain Stuido, a Satisfactory készítői:
Deep Rock Galaxy-t legalább egy éve néztem utoljára, akkor bezsákoltam, mert tetszett a koncepció, és állításuk szerint singleben is jó. Ehhez képest a single egy tömény másfél órás sz*pás volt az uninstall és refund előtt. Hullámokban falakon átjövő bogaraktól nem lehetett semmit csinálni és mire eljutottam a keresett érchez, lőszer is elfogyott....
És ellenpéldaként ott a Satisfactory, ami simán jó játék alsó hangon is 40 órára, és totál más stílus.
0
0
0
0
susguy avatar
Nem ez az első eset, hogy értelmetlen logikával próbál megmagyarázni hülyeségeket. Nem pont az volt eddig a baja, hogy nem jó más platformon venni, mert csúnya 30%? Nem az volt a célja hogy új trendet állítson fel az Epic Store-ral? Most meg arra büszke hogy mindenhol veszik a játékokat csak náluk nem.

Persze feltéve hogy bármi is igaz abból amit mond.
0
0
0
0
Twist avatar
Ezt majd mindjárt jól meg-szakértik a marketing tálibjaink.
0
0
0
0
RickyRock22 avatar
Pro tipp: Indiai VPN-en regisztrált accounttal kb 40-50%-kal olcsóbban lehet dollár árfolyamban vásárolni itt. Ehhez még hozzájön a 10 dolláros kupon amit jelenleg minden vásárlás után kapsz, és ha jól számolom akkor az jön ki hogy GOOD DEAL.
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@RickyRock22: pro tip: ezt más online játék storeokban is eljátszhatod 😆
0
0
0
0
RickyRock22 avatar
@19ati93: Tudom jól, de itt még ott van mellé az a 10 dolláros kupon is 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció