Az EA több száz fejlesztőt bocsát el és számos projektet is eltöröl

Szerző: xoki | 2024. March 01. | hír | 17 hozzászólás

Az EA - nagyrészt az EAFC mikrotranzakciós eladásainak köszönhetően - rekordnyereséget könyvelhetett el, de most mégis több száz alkalmazottat fog elbocsátani, ráadásul több projekteket is eltöröl, illetve legalább egy stúdiót pedig bezár majd.

Mint kiderült, a Respawn fejlesztés alatt álló Star Wars témájú lövöldéje - amely állítólag a The Mandalorian alapján készült - már biztosan nem fog megjelenni, így a Star Wars 1313 álmot másodszor is eltemethetjük. Emellett a Ridgeline Games, a stúdió, amely nemrég vesztette el igazgatóját, és amelynek feladata a jövőbeli egyjátékos Battlefield-kampányokon való munka volt, végleg bezárja kapuit. Továbbá eddig még be nem jelentett projekteket is elkaszáltak, amelyekről a közeljövőben biztosan kiszivárog majd néhány részlet.

A projektek eltörlése mellett az EA a munkaerő 5%-át tervezi leépíteni, azaz körülbelül 700 alkalmazott veszíti el az állását. Az EA átszervezésre hivatkozik, mivel fel akar hagyni a licencelt IP-kkel (mint például a Star Wars), és teljes mértékben a saját tulajdonában lévő franchise-okra akar összpontosítani.

Egyelőre nem tudni, hogy mindez hogyan hat az EA Motive közelgő Iron Man-játékára vagy az EA Black Panther projektjére. Mellesleg attól függetlenül, hogy az EA nem tervez több Star Wars-játékot készíteni, nagy az esély rá, hogy a Respawn így is lezárja majd Star Wars Jedi szériáját egy harmadik játékkal.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Petraaa avatar
Kipukkant az IT lufi. Crossplatform fejlesztőként rengeteg állásajánlatot kaptam napi 3-at is milliós payment ajánlásokkal. Azonban az utóbbi hónapokban az egy kezemen megtudnám számolni, hány keresést kaptam. Sajnos mindenhol ez a "racionalizálás" megy. :( Szerencsésnek tartom magam, hogy van fix munkahelyem évek óta és nem kell aggódnom emiatt, mert a cégünknél is megtörtént egy 10%-os leépítés sajnos és csak a juniorokat érintette.

Mondjuk az tény, hogy durván felgyorsult az IT és a játékpiac és már érezhető volt a követhetetlenség. Ráadásul annyi számomra szuper játék érkezett az elmúlt években, hogy a legtöbb játékba csak belekezdtem és félúton abbahagytam, mert jujj előrendeltem ezt is le is ülők elé day one-ba...
0
0
0
0
Payphoner avatar
Durva hogy világ szintű leépítés van mindenhol. Lassan már az ember menekülni sem tud hová mert mindenhol rossza a helyzet... Nyilván akik ilyen helyen dolgoztak mint az EA az annyira azért az önéletrajzba nem néz ki rosszul meg nyílván tehetséges emberek szóval biztos találnak munkát de azért szomorú amit a világban látni
0
0
0
0
venator5 avatar
hogy egyszerüen ezeknek sose elég a pénz. Törvénybe kéne iktatni egy maximum vagyon limitet ami fölött már nem harácsolhatsz.
0
0
0
0
💬 1
TeMeRolEee avatar
@venator5: Nem a vagyon limit a megoldás.
Az lenne, hogy az ilyen menedzsmentet kéne büntetni, amelyik miatt dolgozókat "kell" elküldeni, hogy kövi évben megkapják a bónuszukat, a nyereségessé válás miatt. (Kevesebb bért kell fizetni, ugyanakkora bevétel mellett -> nagyobb profit). Amikor elküldenek embereket, akkor nem a menedzsmentnek kell lépnie, hanem az alacsonyabb beosztásúaknak.

Ez persze nem fog megtörténni...
0
0
0
0
Zollee avatar
Én rá jöttem, majd ezek is Getcha rendszerű játékokat fognak csinálni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Érdekes év ez, pedig még csak tavasz van.
Nem nagyon kell azon aggódni lassan, hogy milyen jobbnál jobb játékok lesznek a jövőben..... mer nem lesz.
0
0
3
0
💬 2
kaland21 avatar
@santakigyo: Hát.. lesznek itt bajok szerintem a közeljövőben nem csak gaming téren mindenhol megy az elbocsájtás elég erősen!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@kaland21: Mert a mesterseges intelligencia megoldja ezeket magától.
Szerintem minden ugy néz ki csak rosszabb lesz. 😕
1
0
0
0
no avatar
Jó látni, hogy az EA töretlenül dolgozik a népszerűségének emelésén.
0
0
0
0
💬 1
Belchior10 avatar
@Scyllarus: Nem számít nekik. A vezetők pénztárcája egyre csak dagad, ez a lényeg. A játékosok meg úgyis megveszik akár a xart is (és még pluszba költenek rá, ahogy azt látjuk).
1
0
0
0
X9K338DA avatar
Ilyen az, amikor már a világ összes pénze sem elég.
2
0
3
0
TommyVercetti0_X avatar
😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
0
0
0
0
Thespartan avatar
Tehát az a lényeg, hogy körforgásban kell lenni, mindenki hajszolja szét magát a szép jövőért, aztán egyszer csak ki lesz b*szva, mert pénzügyi szempontból 5 euróval több lehet a kasszában, amit egyeseknek ki lehet lopni a milliárdjait gyarapítani vele, mert sose elég. 😀 Ezekre a jelenségekre már tényleg nem lehet mit írni v. mondani, az ember elvesztette mivoltát vagy pedig most teljesedik ki igazán. Lehet itt gyermeteg szinten csak a játékokat nézni, hogy mi nem jelenik meg, mit kaszáltak el, de aki a ponyva mögé kukkant az meglátja milyen elkeserítő ez a kapzsiság, hogy pont azok, akiknek nincs miben hiányt szenvedniük, mert millióik v. milliárdjaik vannak azok kis + pénzért is felgyújtanák azt a bizonyos erdőt. EA-re konkretizálva a dolgot, ha bőven van bevétel, akkor a f*sznak küldenek el ennyi alkalmazottat. Nem hinném itt sem, hogy nem lehetne hasznosítani őket más projektekre ráfeküdve.
9
1
1
0
💬 3
Kemy avatar
@Thespartan: Én azt veszem észre, hogy sajnos ilyen a nagy átlag... Volt szerencsém pár évet lehúzni a hazai kkv szektorban és azt kell mondjam koppra ugyanez a felfogás van. Ahol pénz van, ott a legéhesebbek és még több kell. Ez van sajnos nagyban is, ilyen az amikor a világ pénze sem elég.... 😕
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@Kemy: Szerencsére a temetőig se tudják elvinni azt a pénzt... Max arany koporsót csináltathatnak. Inkabb az a baj, hogy most már nem kis cégek, vagy inkabb nem azok a kis közep cégek és vezetők vezetnek mint régen. Szépen Rochild féle emberek stromanokon át megvette a játék ípart is. E3 is azért szünt meg.
Mert mar nem fontos a kis cegek megjelenése. Ubisoft, EA, és a többi nagy cég ugyan azoknak a kezébe van. MICROSOFT is ugyan azt csinalja mert ez egy társoság. 3 ember ha kezében tartja az egész piacot.
Talan a Red CD project az egyedüli aki még tartja magát...
De már láttam hogy egy béta mesterseges intelligencia milyen jatekot dob össze...
Hát 10év és nem lesz fejlesztőkre szükség.
Legalabb is 90% ra nem..
2
0
0
0
cabus26 avatar
😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣
0
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció