Az EA több multiplayer szervert is leállít ebben az évben

Szerző: xoki | 2023. August 10. | hír | 20 hozzászólás

A folyamatban lévő „Online Services Shutdown" akció részeként az Electronic Arts felfedte, hogy még az idén kénytelenek leszünk elbúcsúzni bizonyos játékok multiplayer részétől. Ezek között néhány klasszikus csúcsjáték is fellelhető, és bár az egyjátékos tartalmaktól nem fosztanak meg bennünket, a többjátékos szolgáltatások szép lassan feledésbe merülnek.

Nemrég derült ki, hogy a Crysis 3, a Dante's Inferno, a Dead Space 2 és a Mirror's Edge Catalyst többjátékos része valamikor ebben az évben végleg bezárja kapuit. Egy terjedelmes katalógus tartalmazza azoknak a játékoknak a listáját, amelyeket már leállítottak, vagy pedig a következő hónapokban fognak erre a sorsra jutni. Bizonyos címek jelenléte pedig elég szívszorító.

Idén az alábbi játékok online elemeitől búcsúzunk:

• Battlefield 1943, Bad Company és Bad Company 2 (2023. december 8.)
• Crysis 3 (2023. szeptember 7.)
• Dante's Inferno (2023. december 8.)
• Dead Space 2 (2023. december 8.)
• FIFA 18, 19, 20 és 21 (2023. november 6.)
• Mirror's Edge Catalyst (2023. december 8.)
• NHL 19 (2023. november 7.)
• Restaurant DASH: Gordon Ramsay (2023. október 30.)
• Tiger Woods PGA Tour 14 (2023. október 10.)

Ezek a játékok nagyrészt azért kerültek fel a listára, mert szinte senki sem játszik már velük, illetve évek óta nincs aktív közössége. Ebből kiindulva bármennyire is szomorú, teljesen érthető döntésről van szó.

Crysis 3
Crysis 3
Crysis 3
Megjelenés: 2013. February 15. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Crytek
Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
enslaved avatar
Kíváncsi voltam a reakciókra, nem csalódtam bennük. Nyilván itt még nem sok embernek vannak gyerekeik, főleg azoknak akik annyira tudják hogy is megy a gyereknevelés.
0
3
0
0
💬 6
PoPet avatar
@enslaved: Hidd el, láttam és valószínű más is elég rossz példát ahhoz, hogy tudjam, hogy akarom majd nevelni a saját gyerekem. Nem kell fényezni magad, elhisszük, hogy te mindent úgy csinálsz ahogy szerinted a legjobb, de attól még ne mond már meg, hogy majd más hogy csinálja, ahhoz meg főleg semmi közöd, hogy egy felnőtt ember mivel tölti a saját idejét. Ha egymást lövöldözik az interneten, akkor csinálják, emiatt lenézni őket meg a sznobság netovábbja.

Igen, az internet és az online tér tartogat újfajta kihívásokat a szülőknek, de ahogy mások is mondták, mindenen van szülői felügyelet, és meg hálózati eszközökön is lehet korlátozni a hozzáférésüket. Aki meg ezeket nem teszi meg, és a gyerek lesz a főnök, az ne mást okoljon, hanem saját magát. Pont.
0
0
0
0
enslaved avatar
@PoPet: Addig nincs is baj amíg otthon van a gyerek, de utána? Ez nem önfényezés barátom, nem tudod a végtelenségig igazgatni az útjukat. Ott az a rohadt Face pl. Oké, otthon odafigyelsz meg amit kell, de utána? Túl sok olyan helyre születik gyerek sajnos, ahová nem kellene, és hiába vagy te a legjobb szülő, akkor is ott van az az 1% esély, hogy majd egy pénzért szült bagázs beleviszi őket valamibe. Majd megtapasztalod ha lesz gyereked. Amúgy meg mindenki azt csinál amit akar szabad idejében, ez jogos.
0
0
0
0
PoPet avatar
@enslaved: A legegyszerűbb arra fogni, hogy "mer a más gyereke beviszi a rosszba". Úgy kell nevelni, hogy tudjon nemet mondani, és értse meg, hogy nem lesz kevesebb ha valamiből kimarad, és tudja mik az internet veszélyei.

Ezt felejti el a sok önjelölt mintaszülő, hogy a nevelés nem abból áll, hogy otthon korlátok közé van szorítva a gyerek, hanem tudniuk is kell és a korukhoz képest érthetően elmondani és megértetni velük, mi miért van úgy, ahogy. Egyszerűbb a kezébe nyomni a telefont, mert hisztizik, hogy Pistikének már elsőben van? Igen. Meg lehet vele értetni, hogy neki még nincs rá szüksége, és még kicsi hozzá? Igen. Csak utóbbinál kicsit többet kell foglalkozni vele. Telefont is lehet korlatozni időre, vannak rá appok amikkel mindent is követhetsz, és facebook sem kell a 10 éves gyereknek, nem is lehet nekik.
0
0
0
0
enslaved avatar
@PoPet: Az enyémekkel azért nincsenek problémák, jó, volt ez a "kibannolnak és most nem megyek ebédelni" dolog, de ez nem jellemző azért. Mondom, akinek nincsenek gyerekei azok mindig mindent jobban tudnak, de ez majd megváltozik😉
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@enslaved: Nevelés kérdése az egész
Ehhez semmi köze egy játéknak sem

Illetve hogy a nevelésed hatására a gyereknek lesz e annyi esze hogy meg tudja ítélni mi a fontos

Megsugom hogy akárhogy nevelheted ugyan azzal a neveléssel sem fogod elérni ugyan azt a hatást

Nekem Pl van egy ikertesom nem is lehetnénk kulonbozoek

Egyszerű példa
Én mar gyerekkoromban is sporoltam gyűjtöttem

Ő mai napig képtelen rá sosincs pénze

Van egy húgom is tök ugyan azzal a neveléssel olyan ertekrendje van hogy mindenki a haját tépi
Tipikus még nem nőtt be a feje lágya
Majd az élettől 1-2pofon és talán ő is rajon mit hogy kene

Szóval nincs semmilyen aranykozeput
Csak remenykedj hogy majd 5maguktól benő a fejük lágya

Pl amit te is írsz ha kikerul otthonról
Nekem volt annyi eszem és volt olyan magabiztos szemelyisegem Pl 15-16evesen is már hogy hiába tukmalta bárki a cigit a piát
Senki nem tudott rám hatni
Testvéreim mind cigiznek 15eves koruk óta
És mind a kettő úgy kezdte hogy haveri társaság szoktatta rá

És ez sajna megint nem a te neveleseden fog múlni
Hanem hogy ilyen idős korára kialakult e már egy egészséges onkepe személyisége
0
0
0
0
GSzabolcs89 avatar
@enslaved: Nem olvastam el minden kommentet ,de!
Az online játék és a PC világ egy drága hobby amiért sokan fizetnek (előfizetések , alapból a gép, net stb...)és a játékok túlnyomó többsége 16+ és 18+... aki engedi a gyerekét géphez és ilyen játékokhoz ott a probléma , nem abba , hogy milyenek a játékok! Minden felnőtt ember eltudja dönteni mi a jó neki és azt válassza ez a lényege az egésznek, gyerek az engedéllyel vagy szülői felügyelettel játszhatna amúgy is akármivel😏
0
0
0
0
enslaved avatar
A magam részéről magát az online játékokat is megszüntetném, és mielőtt bárki bármit mondana rám csak mert engem nem érdekel egyik sem, nem saját magam, hanem a gyerekek miatt tenném. Rólam nem lehet elmondani, hogy nem kötöttem eddig is szabályok közé a gyerekeim online dolgait, mégis ott tartok, hogy már enni sem jönnek be sokszor amikor ebéd vagy vacsora van, mert akkor kibannolják őket. Ez az egész egy nem normális állapot, ami sajnos már gyerekkorban elkezdődik, még ha próbálsz tenni ellene akkor is. Nem igazán a fejlődésüket szolgálja ez a mai világ (nyilván nem magára a digitális világra célzok mindezzel, hanem az ilyen felesleges és haszontalan multis lövöldékre, és még lehetne sorolni).
0
8
2
0
💬 6
PoPet avatar
@enslaved: Persze, szüntessék be őket, mert a szülők nem tudják, vagy sokszor inkább nem is akarják betartani a saját szabályaikat, vagy nem elég szigorúak, következetesek.

Megannyi lehetőség van amivel lehet korlátozni a játékidőt, még azt is, hogy a nap melyik részében élhetnek vele. Ismerősöknél kiválóan működik, és még jutalomrendszer is van benne, mert ha a gyerek valami jó eredményt ér el suliban, pl hétvégén extra órát kap játszani. Persze a max 1-2 óra minden nap, ezen kívül a szórakozás az, ha mennek ki haverokkal mindenféle.

Ezen felül a játékos bázis elég kis része gyerek, és kifejezetten zavarna, ha pár szülő miatt nem tudnék leülni fifázni a haverommal és szakadni a röhögéstől pár órát.
0
0
0
0
enslaved avatar
@PoPet: Annyiban igazad van, hogy a szülők zöme inkább leültetik a gyerekeiket a gép elé, addig sem kell foglalkozni velük, a lényeg, hogy legyen legalább 3-5 belőlük, mert akkor jár a CSOK, a sok családi, ingyen étkezés, stb. Viszont valamilyen szinten a társaság is a képbe kerül, főleg amikor jön a közép suli, és elválnak netalán a szülőktől a kolesz miatt. Azt nem lehet vitatni szerintem, hogy a digitális világnak rengeteg az árnyoldala, valódi kommunikációk szűntek meg (face - n köszöntik fel egymást a rokonok, nonszensz). Az meg eleve mosolyra fakaszt, hogy felnőtt emberek órákat lövik egymást a világhálón, igen komoly elfoglaltságra vall🙂 Mondjuk azért van ott gyerek is bőven, nem egyet nekem kellett leépítenem, mert folyton csörögtek az enyémeknek, hiába mondták nekik hogy már nem játszhatnak ma. Kínában jól látják ezt, ott napi két órára akarják korlátozni a gyerekek mobil használatát, és ha ott valamit bevezetnek, jobban is teszi mindenki ha betartja. Nagyobb az elrettentő erő mint itthon a szülők által.
1
4
0
0
susguy avatar
@enslaved:
Az meg eleve mosolyra fakaszt, hogy felnőtt emberek órákat lövik egymást a világhálón, igen komoly elfoglaltságra vall🙂
Ilyen bőnyálas önfényezés közben remélem nem felejtesz el hidratálni.
2
0
0
0
PoPet avatar
@enslaved: Köszi, de felnőtt ember révén szerintem mindenki el tudja dönteni, mit akar csinálni szabadidejében. Ha 5 órán át R6-ozni akarok, akkor fogok is, mindenféle szívbaj nélkül.

A gyereket meg nevelje a szülő, de ha te nem tudod, és ennyire tetszik az ottani rendszer költözz kínába.
3
0
0
0
dvxx avatar
@enslaved: Ha te nem tudod kordaban tartani a gyerekeidet, az nem a multis jatekok hibaja...
1
0
1
0
X9K338DA avatar
@enslaved: Minden eszközön van szülői felügyelet mód, plusz hálózat szinten is lehet korlátozni a hozzáférést.
0
0
2
0
yorgash avatar
Azért a FIFA végtelenül idegesítő. A francnak kell kiadni kötelezően évente egy részt.
4
0
0
0
💬 5
no avatar
@yorgash: És it mutatkozik be hogy a fifa senkit se érdekell ezért fölösleges kiadni belőle részeket. Senkit se érdeklő dolog ez.
0
0
0
0
kismadar avatar
@android123: Végülis azért van még mindig a top10-es vételi listákon minden hónapban a FIFA 23. 😆 Amíg világ a világ ezt a sorozatot veszik mint a cukrot, szóval hülyék lennének abbahagyni az éves újrázást! Nekem se tetszik egy egy cím, de mit tudunk csinálni, ha a többséget meg lehet vezetni?
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Nem tudom oké hogy jó de láthatod hogy kb senkit se érdekell csak ilyen fanokat meg olyan embereket, az átlag embert annyira nem azok ugye maradnak a camping vagy multis gémeknél ahol lőni kell. Én pl csak azért szeretem a cod 2 -4 és egyébb kisebb gameket mert ezen nőttem fel és így persze hogy ez a régi széria lesz nálam az örök legjobb. De amikor meg szünt az xfire akkor egy élet is meg szünt mindenkiben szerintem.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@yorgash: Mert veszik,ha nem vennék akkor nem csinálnák 😅 ugyan az a helyzet mint a cod-dal...
3
0
0
0
kovb677 avatar
@yorgash: Tömeggyártsák a szemetet, pénzt remélnek belőle.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció