Állítólag RDNA alapú bányászkártyákat készít az AMD

Szerző: xoki | 2021. March 07. | hír | 15 hozzászólás

Az Nvidia már előállt direkt bányászatra szánt videokártyákkal, és úgy tűnik, az AMD is erre készül, ugyanis a legfrissebb információkból az vehető ki, hogy az AMD első generációs RDNA architektúrán alapuló bányászkártyákon dolgozik.

Nem ez lesz az első alkalom, amikor az AMD új grafikus kártyáinak elsődleges célcsoportjaként a bányászokat tüntették fel, mivel már októberben felfedeztek erre utaló jeleket. Ekkor ugyanis Linux Kernel patchekben felbukkant egy AMD Navi 10 GPU, amelyről azonnal kiderült, hogy két fontos technológia (DCN, VCN) hiányának köszönhetően nem gaming kártyáról van szó.

Most pedig egy RDNA 1 GPU-alapú grafikus kártya is felbukkant a március 3-ai Linux patch leírásában, feltehetően egy Navi 12 SKU-ról van szó. A felfedezett kártyánál nincs Video Core Next, ráadásul a Phoronix szerkesztője, Michael Larabel szerint is az AMD hamarosan bejelenti a Bitcoin Crypto Mining GPU-kat, amelyek az első generációs RDNA grafikus chipeken alapulnak majd.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hi gamer vga nincs , minek bányász vga
egyet kell értsek enslavedel
0
0
0
0
enslaved avatar
Na és bukta esetén kiknek tudják ezeket eladni a csákányt sosem látott bányászok? Senkinek, ezért nem is fogják venni.
0
0
0
0
💬 6
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Ha jó lesz a hashrate (és egy kimondott bányászkártyánál már csak jó lesz..), akkor meg fogják venni, a profik legalábbis biztos. A bányászásnak nem a kártyaeladás a lényege, ha nem bukik be a kriptopiac, nem kell eladni, ha meg bebukik akkor meg a gamer kártyát se fogja tudni max töredékéért eladni, szóval ígyis úgyis bukó. Kiváncsi leszek mi lesz ha egy két hónapon belül átáll az ethereum proof of stake re. Mit fognak akkor bányászni ekkora lendülettel.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Profik?? Ez most komoly? Úgy beszélsz mint azokról akik dolgoznak, és a munkájuk révén alkottak valami egyedülállót, vagy egy élsportolóról, aki már megnyert 5 világbajnokságot meg Olimpiát😀
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@enslaved: Profik: Nagyban játszó emberek, akik bányászfarmokat tartanak fent, annyi kártyával amennyit te még nem láttál életedben.
0
0
0
0
odinx avatar
@enslaved: Az még nem is lenne gond, ha bányásznak, de már láttam videón ilyen farmot, majdnem lehánytam a monitort. Ennyi kártyát erre használni. Pazarlás.
0
0
0
0
enslaved avatar
@odinx: Az nem kifejezés. Járhatna érte lefejezés😀 Energiagazdálkodás ezerrel, nem igaz?
0
0
0
0
odinx avatar
@enslaved: Pontosan. Meg azoktól szedik el a kártyákat, akik normálisan használnák.
0
0
0
0
no avatar
Igazából az AMD már a RDNA2 megjelenésével együtt bejelentette, hogy készítenek direkt bányászatra szánt kártyákat újra. Késői lépésnek érzem már, erősen megkéstek ezzel.
0
0
0
0
💬 3
Mesterlovesz avatar
@LordSzalko: ez semmin nem változtat, ugyanúgy veszik majd a gamer kártyákat, miután a bányászkártya elfogyott.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Épp időben.

Ha a kínai kormány tényleg tervezi betenni a kaput a kriptovaluta bányászatnak, akkor ezeknek nagyon beesik a piaca, viszont a használt piac tele lesz kínai bányászkártyákkal.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció