Állítólag késni fognak az asztali Intel Arc Alchemist GPU-k

Szerző: xoki | 2022. February 11. | hír | 10 hozzászólás

Előfordulhat, hogy az Intel idén érkező grafikus kártyáinak csak egy része debütál majd az év első negyedévében, mivel csúszni fog a high-end asztali modellek megjelenése.

Egy ismert leaker, Moore's Law Is Dead ismeretlen forrásaira támaszkodva azt állítja, csak 2022 második negyedévében érkeznek a high-end diszkrét grafikus kártyák. Előtte a low-end mobil chipek válnak majd elérhetővé, valószínűleg március végén.

Hivatalos megjelenési dátum hiányában nehéz megmondani, hogy pontosan mennyit késnek a felső kategóriás asztali modellek. Belső halasztásra bármikor sor kerülhet, de ugyebár azt már tudjuk, hogy januárban az Intel több OEM-nek is leszállította az Arc Alchemist GPU-kat. Ebből, illetve Moore's Law Is Dead információiból kiindulva nem a készlet, hanem az illesztőprogram miatt késnek a kártyák.

Az Intel előreláthatóan rengeteg kártyával fogja elárasztani a piacot, ami mindenképpen jó hír lesz a gamerek számára, főleg, ha az árakat is lenyomják. Raja Koduri, majd később Pat Gelsinger is reagált a PC Gamer nyílt levelére: tisztában vannak a probléma mértékével, ezért évente több millió Arc GPU-t szeretnének eljuttatni a játékosok részére, amely remélhetőleg a hiányra és az árakra is pozitív hatással lesz.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Remélem tényleg lemennek az árak. De van egy olyan érzésem, hogy nem.
0
0
0
0
💬 7
TuskenRaider avatar
@gyudani1996: Elég ha az Intel képes jó áron erős gpu-t gyártami, akkor már engem sem érdekel, sem az amd plána az nvidia!
1
0
0
0
no avatar
@TuskenRaider: Csak szerintem az is méreg drága lesz. Meg majd az Nvidia is elkezd procikat gyártani. De ne legyen igazam.
0
0
0
0
TuskenRaider avatar
@gyudani1996: jah meg majd vissza tér a cyrix is :D
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@TuskenRaider: Nem lesznek alacsonyabbak az Intel árai.
0
0
0
0
TuskenRaider avatar
@Hegyirablo: ha nem akkor kamuzott a cég!!
"évente több millió Arc GPU-t szeretnének eljuttatni a játékosok részére, amely remélhetőleg a hiányra és az árakra is pozitív hatással lesz."
idézve egy korábbi cikket.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@TuskenRaider: A világtörténelem első esete lenne, hogy egy multinacionális vállalat nem mondott igazat. A piaci tendenciák nem azt mutatják, hogy az olcsó kártyák ideje következne. Ha az Intel jelentősen olcsóbban adja a kártyáit, akkor versenyhátrányba fog kerülni a másik kettőhöz képest. Mivel legyártani nagyjából ugyanakkora mennyiséget tud mind a három, időegység alatt, ezért ha az Intel ugyanannyi mennyiségű kártyát olcsóbban fog adni, akkor kisebb lesz a profitja, mint a többieknek, az pedig menthetetlenül hozza magával a lemaradást, például a kutatás-fejlesztés területén. Nem tartom valószínűnek, hogy ezt bevállalják, nem jótékonysági egyesület az Intel sem, illetve ő pont nem az.
0
0
0
0
no avatar
@gyudani1996: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
downuser avatar
Most van egy provizórikus áresés, főleg a felsőbb kategóriában, viszont így is két és félszer annyiért adják a kelleténél.
Az Nvidia hamarosan drágít a kártyáin Európában, de a kutya se fog rá költeni, amikor nemsokára a wc-papír, a só, a méz, az alkohol, és a gyógyszer lesz a fizetőeszköz.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció