A Square Enix 200 millió dollárt bukott a Marvel-játékokon

Szerző: xoki | 2022. May 05. | hír | 15 hozzászólás

2019 egyik legfelkapottabb filmje, a Bosszúállók: Végjáték sikere arra vezérelte a Marvelt, illetve a játékfejlesztőket, hogy a rekordbevételt hozó széria sikerét videójátékok formájában is megismételjék. Sajnos úgy tűnik, a Square Enix játékai nem igazán váltották be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis legutóbbi játékaikkal 200 millió dolláros veszteséget könyveltek el.

Nemrég kiderült, hogy a Square Enix több nyugati stúdiójától is megválik, amelyeket a Embracer Group fog felvásárolni 300 millió dollárért, és sokak szerint ez rendkívül kevés. Nem sokkal a bejelentés után az eladások körülményeivel kapcsolatos információk kezdtek el felbukkanni. A legérdekesebb részletet az MST Financial vezető elemzője, David Gibson osztotta meg velünk. Állítása szerint a Square Enix a Marvel miatt vált meg észak-amerikai csapatától, mivel kevesebb mint két év alatt 200 millió dollárt buktak el két Marvel-játékon.

A két szóban forgó játék természetesen a Marvel's Avengers és a Marvel's Guardians of the Galaxy. A Marvel's Avengers sikerét - vagy annak hiányát - már a 2020-as megjelenése óta vitatják, de sajnos nem sikerült megfogni vele a rajongókat. A Guardians of the Galaxy ezzel szemben hatalmas sikernek mondható, ellenben a Square Enix nyíltan kifejtette, hogy eladások szempontjából csalódást okozott nekik.

Marvel's Avengers
Marvel's Avengers
Marvel's Avengers
Megjelenés: 2020. September 04. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Nixxes Software
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
Tom Boy avatar
Pedig a szart is el lehet adni aranyáron... 🤣
0
0
0
0
no avatar
@Tom Boy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
santakigyo avatar
Több millióan nem osztják ezt a nézetet. Én se ugrálok érte de megnézem ha úgy van.
Jó lenne ez játék témában is, csak nem azzal az elgondolással, hogy a név miatt úgy is megveszik.
0
0
0
0
Ayistion avatar
Azt had kérdeztem már meg, melyik marvel film volt az amiről kisétáltál? Érdekelne.
0
0
0
0
no avatar
@Ayistion: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Ayistion avatar
XDDDD
Ezen most kajak nevettem lol
De a DzsonVikk az remélem tetszett. Vagy lehet hogy DC fan vagy? Hmm
Költői kérdés volt.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
A GotG jatekon mar az elozeteseken is latszott, hogy jo kis tyutyerka lesz, de ugye a rettento gyenge + szanalmasnak mondhato Avengers jatek utan kevesen mertek ra befizetni. En szerencsere megvettem a GotG, az Avengers-t meg persze hogy nem, hiba vagyok MARVELnek is a rajongoja, az Avengers jatekon latszott, hogy kuka lesz.

A legelso elozetestol a legutolso elozeteseig gyenge + unalmas grindnek tunt az egesz. Plusz, a harmatgyenge jatekmenet + tortenet(?) mellett tobb foszereplo, Marvel szuperhos is meggyalazva nezett ki az Avengersben, en nem is tudom mit gondoltak a designerek, + a fonokeik...:))) Nekem mar Amcsi kapitany + a Fekete ozvegy kinezete az elozetesekben szerencsere jo elore elvette a kedvem az egesztol.:D
1
0
0
0
cabus26 avatar
Persze,hogy veszteséges,mert nem úgy kell kiadni egy játékot,hogy az első az már volt,míg a másik azért egy jó játék. Nem is fogják megvenni az előző játék sikertelensége után a jól sikerült alkotást. Ezen kéne elgondolkodni nem a stúdiókat lapátra tenni.
2
0
0
0
💬 3
Edven avatar
@cabus26: De akkor végülis ki a hibás? Hiába csinálnak jó játékot ha az előző rossz lett? Jobban tették volna ha nem csináltak volna új játékot? Oké, az Avengers szar, kijavítani nem fogják mert eleve veszteséges és már nem fogja visszahozni a belefektetett lóvét, szóval ne csináljanak új játékot többé mert elveszett a bizalom amit valójában senki sem kért és el sem várt? Szerintem alapvetően az a gond az emberekkel hogy a játékokat nem mint külön alkotásokat nézik hanem stúdiókhoz kötik őket. Lásd ha valaki nem szereti mondjuk az Assassin's Creed játékokat akkor minden ami Ubisoft vagy AC az sz*r. Halvány lila gőzöm sincs amúgy egyik Marvel játékról sem, a filmeket nagyon csipázom viszont játék szinten szerintem nem tud akkorát alkotni mint a filmipar, legalábbis egy király koncepció nélkül, ezek szuperhősök és félistenek, nem tudom valamiért elfogadni hogy egy random robot ellenség úgy elpicsázza Thor-t hogy csak na... Na de mindegy, ma is belekötöttem valamibe, egyáltalán nem a hozzászóló ellen irányul ez csak szerintem fontos látni más szempontból is a dolgokat. Nem védem a stúdiókat, csak már nem tudok többet hozzátenni mert "ellenük" leírtak egy rakás véleményt már.
0
0
0
0
downuser avatar
@Edven: Ajánlom figyelmedbe a 2009-es Wolverine, valamint a 2013-as Dead Pool játékot. Zseniálisan királyak lettek. Szinte jobbak mint maga a film.
1
0
0
0
cabus26 avatar
@Edven: Ez egy játék,azért ilyen.
Egy Szar Warsba a fenykarddal miért tart sokáig a rohamosztagosokat elgyepálni?
És akkor szoba lehetne hozni akármilyen hack "n" slash játékot is...
Igen,az emberek nagy része primitív és csak ösztönösen cselekednek,valamint nem gondolkodnak.
Ez tény,sajnos,ezért buknak meg az ilyen játékok,mint a Guardians of the Galaxy is.
Ez a hozzáállás pontosan látszik ebben a helyzetben is,amiben jelenleg élünk.
0
0
0
0
downuser avatar
Talán normális játékokat kellene csinálni amivel szívesen játszanak a helóták.
0
0
0
0
foley951 avatar
Megérte. Nehogy arra adjanak pénzt, ami érdekelné a játékosokat. Vagy, ha legalább nem arra, akkor minőségben lenne jó...
0
0
0
0
💬 1
Larten avatar
@foley951: A Guardians pedig jó lett. Csak ugye előtte ott volt az Avangers botrányosan szar startja és utóélete, ezért kb senkit sem érdekelt.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció