Az Embracer Group felvásárolja a Square Enix nyugati stúdióit

Szerző: xoki | 2022. May 03. | hír | 1 hozzászólás

Szerencsére a Square Enix egy jó ideig velünk marad még, de a japán kiadó most lényegében kivonul a nyugati játékfejlesztésből. A vállalat több neves IP-jétől és stúdiójától is megválik, amelyek az Embracer Group birtokába fognak kerülni.

A Square Enix tegnap jelentette be, hogy egy 300 millió dolláros üzlet keretein belül eladta a Crystal Dynamics (Tomb Raider, Marvel's Avengers), az Eidos Montreal (Deux Ex) és a Square Enix Montreal stúdiókat. Több mint 50 korábban megjelent játék, köztük az olyan rendkívül népszerű IP-kkel, mint a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief és a Legacy of Kain jogai is az új tulajdonoshoz kerülnek majd.

A Marvel's Avengers és a Guardians of the Galaxy sorsa még kérdéses, de például a Just Cause, a Life is Strange és az Outriders kiadója a Square Enix marad. Kiderült még az is, hogy a kiválás ellenére a Crystal Dynamics továbbra is folytatni fogja munkáját a Perfect Dark rebooton.

Amint lezárul az üzlet, az Embracer Group készpénzben fogja kifizetni a 300 millió dollárt, amelyet a Square Enix a blockchain, AI és felhőalapú technológiákba tervez befektetni. A vállalat természetesen továbbra is ragaszkodik a japán stúdióihoz, illetve az olyan IP-khez, mint a Final Fantasy.

Rise of the Tomb Raider
Rise of the Tomb Raider
Rise of the Tomb Raider
Megjelenés: 2016. January 28. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Nixxes Software
Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Liptik avatar
De ugye azért lesz új Tomb Raider?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció