A Sony eltávolította áruházából a Cyberpunk 2077-et

Szerző: xoki | 2020. December 19. | hír | 62 hozzászólás

A Sony bejelentette, hogy eltávolítja a PlayStation Store-ból a Cyberpunk 2077-et, és teljes pénzvisszatérítést biztosít minden vásárlónak. Mint ahogy az már köztudott, a CD Projekt új játéka hibák tekintetében nem sikerült valami jól. Bár PC-n sem túl rózsás a helyzet, de az előző generációs verziók kritikán aluliak lettek, emiatt pedig egy ideig teljesen beszüntették a játék digitális árusítását a platformon.

Nem sokkal a Sony lépése után a CD Projekt is kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben leírták, hogy a játék digitális verzióját határozatlan ideig nem lehet majd beszerezni, de dobozos példányokat továbbra is vásárolhatunk. Az eltávolítás nem lesz kihatással a hamarosan érkező frissítésekre, vagyis minden megvásárolt példány folyamatosan frissülni fog.

A mai naptól pedig mindenki, aki PS4-en nem hajlandó várni ezekre a frissítésekre, ezen az oldalon visszakérheti a pénzét. A cég állítása szerint keményen dolgoznak majd, hogy a játék a lehető leggyorsabban visszakerülhessen az áruházba. Természetesen más platformokon szintén visszakérhetitek a pénzeteket az adott áruház szabályaihoz mérten. A Sony normál esetben nem szokott lehetőséget adni erre, szóval tényleg komoly problémák vannak a játékkal. A Sony után a Microsoft szintén elkezdte visszafizetni a játék árát.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 61
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HufnagelPista avatar
Haters gonna hate... Láttam már ezt a vergődést nem 1 játék megjelenésekor...
Még a W2 megjelenése körül volt egy nyilatkozata a CDPR-nek (talán a GS-en jelent meg) akkor (talán a ps3 lehetett) kijelentették, hogy elsődlegesen PC-re fejlesztenek, ugyanis az az, ami nem köti meg a kezüket a teljesítmény miatt. Azután jött a W3, szerencsére akkoriban viszonylag erősek voltak a konzolok, nem volt nyavalygás hogy nem megy anyám tárcsás mosógépén a játék... Bár szerintem össze sem lehetett hasonlítani a PC-s illetve konzolos megjelenítést.
Most is PC-re fejlesztettek, a konzolokon pedig fut a játék, csak persze megint van egy kis különbség a megjelenítés miatt.
Számomra manapság egy játék minőségét a történet határozza meg... És ebben a CP2077 ha nem is hozza a W3 szintet, egy igencsak erős versenyzőnek bizonyult.
Mivel szerepjáték, szerepjátékhoz hasonlítom. A legutolsó aminél felültem a hype vonatra a Mass Effect Andromeda volt. Ehhez hasonlítva, az, a megjelenés napján az egy üres sz.r volt, mégis azon a véleményen voltam, hogy ki lehetett volna javítani későbbi DLC-kkel, amit a bölcs EA és Bioware nem tett meg (ahogy valamit orvosoltak a DAI-on, bár az még mindig egy üres sz.r)... (Most meg azon gondolkoznak hogy ME4-et kéne csinálni...)
Ezzel szemben a CDPR a W3-mat is elég bugosan adta ki, aztán amit azóta művelt, talán a gaming történelem egyik megkerülhetetlen eseményévé vált...
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
@HufnagelPista: Szerepjátékhoz hasonlítod? Mit lehet ebben csinálni a küldetéseken kívül? Milyenek az NPC-k reakciói feléd? A történet haladása mennyire befolyásolja az NPC-k reakcióit? Milyen "életet" élnek az NPC-k? 119 óra játék alatt nem találkoztam olyan lehetőséggel, amit a küldetéseken kívül csinálhattam volna. Vehetsz csak úgy autót szabadon, ha van pénzed? Házat? Lakást? fejlesztheted a lakást, autót, miegyebet? Szóval szerepjátéktól messze van. Egyedül a fegyverre tehetsz modot, csak az nem látszik meg rajta.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Az egy dolog, hogy a játék régi konzolokon grafikailag valahol a GTA3 és a Vice City között van, meg hogy a karakter textúrák kidolgozásában a Playstation 1-es Hagrid is néhol odaveri a Cyberpunk szereplőit, de maguk a játékmenetbeli és harcrendszerbeli hibák már elfogadhatatlanok. Belelősz egy robbanó hordóba és vagy nem történik semmi vagy 5 másodperces delayyel robban fel. Van hogy textúrák egyáltalán nem jelennek meg, még butított formában sem. És emellett tizenakárhányra is beeső frameratekről beszélünk. 5 ször halasztották el a megjelenést kimondott figyelmet fektetve a legacy hardver kompatibilitásra. Így miután teljes áron kiadták a játékot a régi konzolokra is, úgy érzem, hogy jogos a pénzvisszakövetelés és a felháborodás.

itt egy kis gameplay csak hogy ízelítőt kapjanak akik a CD projektet védik:
0
0
0
0
💬 3
tamas98765 avatar
@Mesterlovesz: Ezért mondtam lentebb , hogy elsőnek csak PC-n kellett volna megjelennie...
0
0
0
0
five-0 avatar
@Mesterlovesz: Miért ne védhetné valaki a CD Projektet? A Ubisoftot, és a Bethesdát is védik a mai napig! 😂
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz: Egyet kell értenem, bár több olyan ismerősöm is van, aki standard PS4 -en játszik és nem puffogott, mert élvezi a játékot... . Náluk ezek a hibák még nem jöttek elő.

Én PC -n játszva hihetetlenül élvezem.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Milyen hamar lehet a világ legjobbnak tartott fejlesztőcsapatából a világ legutáltabb utolsó szemét csapata.
Túlzásba volt víve a hype de talán most többszörösen túltolják az utálkozást is.
Hibáztak és valószínűleg a következő címüknél is végig ott lesz a fejükben ez.
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@bassus16: En a Witcherrel is megbantom hogy megvettem, kesz katasztorfa.. Most fent van a cyber de semmi kedvem vele jatszani, oke hogy rpg meg mit tudom en de tul toltak a parbaszedeket stb-stb..

Persze o'k se tudtak felkeszulni a hypra amit generaltak vele.. De nem egy szint a Bethesdaval vagy egy 2K-el..

Ezt a jatekot el kell engedni?
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@ELERY: neked meg mibajod van az izlés ficamodat és utálkozásodat ne szabadidsd ránk a witcher kész katasztrofa ja ja azért nyerte el aszt a sok dijat mi még jo hogy nem te vagy a célközönség mer akkor falaut 76-al bombáznának a fejlesztők ami sokkal sokkal gázabul jött ki mint a cyberpunk teszem hozzá a cyberpunk kifejezeten jo játéklet csak nem te vagy a célközönség hála isten de tecsak rage 2 öz az nagyon jo bethesda gameszko lett pont neked való.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@Hunnia98: hallod haver helyesírási szótárt írok fel neked reggelire, ebédre, vacsorára
0
0
0
0
xCube avatar
@ELERY: Mondjuk azért, mert a játék szerepjáték és 99% -ban a tárgyalásodon múlik az, hogy hogyan folytatódik a játék és mik történnek később... .
0
0
0
0
xCube avatar
@bassus16: Nem hinném, hogy ezáltal ők lennének a világ legutáltabb fejlesztőcsapata. Amit letettek az kiváló, csak vannak hibái.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
csuz-li avatar
Csakhogy ez a játék kifejezetten ezekre a konzolokra készült... Erről szólt a bejelentés, sőt az első csúszáskor kifejezetten lenyilatkozták, hogy az új konzolokkal nem számolnak, hanem ezekre koncentrálnak. Ezek után nincs magyarázat arra, milyen állapotban kiadták ezt a játékot. Az meg, hogy 7 éves a konzol nem kifogás, sőt! A fejlesztés során folyamatosan rendelkezésükre állt a vas, hogy tesztelhessenek egy olyan játékot, ami technikai szempontból semmi olyat nem tartalmaz, amit 10-15 évvel ez előtt ne tartalmaztak volna játékok.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Egyszerűen nem kellett volna kamuzni,csak simán bejelenteni,hogy bocsi srácok de ez nem fog menni.De ugye a pénz...(meg gondolom szerződés is)
PC-n annyival jobb a helyzet,hogy erősebb a hardver,de egyébként ott is érződik rajta bőven,hogy ez még korai kiadás.Bár erről megoszlanak a vélemények.De azért lássuk be,ezt úgy összességében ezt elrontották.Mindenki abban bízott,hogy ez egy olyan cég aki nem kamuzik,nem olyan mint az UBI vagy az EA erre tökéletesen beállt a tornasorba mögéjük,vagy inkább a túltolt reklámnak köszönhetően eléjük.
Most a közönség végzi ismét a fizetős tesztelést csak épp nem jó irányba lett a fizetés.
0
0
0
0
Gerhard avatar
Látva a videókat a játékról folyamatosan ez ugrik a fejembe:

https://vgboxart.com/resources/logo/5213_city-interactive-prev.png

😆😆😆😆😆😆😆
0
0
0
0
💬 2
zoligaby avatar
@Gerhard: 😃 😃 😃 😃 😃 😃 ez jó volt 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@Gerhard: 1000 lájk 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
Én megjelenős előtt, mikor mindenki be volt zsongva éreztem én hogy túl szép ez hogy igaz legyen! 😀 Mert majd pont nekik sikerül korszakalkotó múltiplatform cimet piacra dobni minden konzolra egy időben? Mert emlékszünk a Mafia 3 hogy kerül piacra?
Én éreztem a Cyberpunk se biztos lesz jobb formában, ez egy fél kész játék persze mondhatják hogy játszható de nem ebben a formában igérték meg a kiadok a játékot. A Fő gond hogy ez eredetileg PS4-re jött volna, az a gép 2013 vége óta adott ismerik a felépitését és minden róla. Szóval hogy a lecsóba volt az hogy mióta fejlesztik a játékot nem sikerült normálisan portolni PS4-re?

Itt alapból felelősőket kellet volna erre találni? Nincs erre minőség ellenőr? Mert PS4 15-20 fps-re is simán ledropolt a youtube videók alapján szó szerint a játszhatatlan kategória. De az biztos hogy ez ezért az árért nem is szabad eltürni.

A Rockstar a GTA 5-őt kizárolag a PC portolása is elég sok időt emésztett fel, bár tény ők is belebuktak az optimalizálásba a GTA 4 idején.

Főként itt is az a gond hogy mikor a Marketing gépezet beindul, és mindenben a pénzt látják. Sok embert megvettek kilóra, mindenki erről beszélt.
0
0
0
0
💬 3
pcboy avatar
@carl18x: Én már kb 4 éve úgy állok hozzá a játékokhoz mint ehhez. NIncs előrendelés, engem ne nézzenek hülyének. Bezsebelés stb. Majd amikor megjelenik és nem azt lehet látni gamepleyen meg hozzászólásokban hogy erősen egyhangúan fikázzák a bug miatt akkor gondolkozok el azon hogy megvegyem e a játékot. Sajnos így kell hozzáállni amiért manapság ezek történnek. Látatlanban előrendelni valamire úgy hogyn em lehet tudni milyen az erősen öngól a pénztárcának arról nem is beszélve hogy utólag senki se fogja beszerezni a játékot még ha meg is tudja az illető hogy kijött ténylegesen jó patch hozzá mert ott marad a rossz élmény az ember fejében.
0
0
0
0
carl18x avatar
@pcboy: Hát ez az mert a Watch Dogs is annak indején nagyon fel volt fújva, mindenki előrendelte és vette.
Én kihagytam de nem is bánom, mert pár éve az Epic games ingyen osztogatta.
Szerintem is ajánlott várni 6 hónapot legalább a megjelenés után, hogy egy felől ne legyen egy bugos optimalizálatlan a végeredmény. Ezért a bugos játékért 20E forint lehúzás, ebben a formájában nem éri meg az árat.
0
0
0
0
zoligaby avatar
@carl18x: Egyet értek. Nagy igéretek, hype,és a végeredmény meg ez. PC-n sem tökéletes közel sem, de jobb mint a konzolokon. Persz bug bug hátán, de játszható azért, enyhe túlzással. majd patchelik ezerrel egy éven keresztül, aztán majd alakul mint a púpos gyerek a prés alatt 😆DD
0
0
0
0
pcboy avatar
Szerintem Keanu Reeves megbánja még, hogy ehhez adta az arcát!!Ettől nem lesz népszerűbb ember.
0
0
0
0
💬 1
Scorn Face avatar
@pcboy: Bőven letett az asztalra az évek során, ez nem fogja befolyásolni a jelenlegi, de még a jövőbeli megítélését sem.
0
0
0
0
santakigyo avatar
PRO-n jól fut állítólag, akkor arra se lehet megvenni?
(nem vagyok gépközelbe)
0
0
0
0
💬 4
five-0 avatar
@santakigyo: PS5-ön se, nemhogy PS4 Pron!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@five-0: Nem semmi. Köszi.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@santakigyo: Munkatársam játssza PS4 Pron, azt mondja rengeteg probléma van vele, meg baromi bugos és nem valami szép, szóval érezhetően butított a grafika. Viszont azt mondta élvezhető, összességében nem bánta meg a vételt. Ezek alapján én csak akkor ajánlanám Pro ra, ha nagyon akarsz játszani vele és nincs más platformod. Amúgy a VR nak van jó bemutatója a Cyberpunkról konzolok alatt:

0
0
0
0
bitpork avatar
[url]https://images.a***.biz/full/178144.png[/url]
0
0
0
0
tamas98765 avatar
Én nem is értem őket... Elősnek csap PC-n kellett volna kiadni aztán szépen lassan minden máson. Most nem lenne ilyen probléma.
0
0
0
0
💬 4
Twist avatar
@tamas98765: Elkapta őket a gépszíj a Witcher sikere után és azt hitték minden menni fog. Nagyot akartak markolni, de végül rosszabbul jártak, mintha maradtak volna a régi bevált fejlesztési terveiknél.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@tamas98765: Fix hardverre egyszerűbb optimalizálni, mint pc-re, ahol gyakorlatilag végtelen számú konfig létezik. Persze a megadott gépigény behatárolja egy kicsit, de így sem 3-4 konkrét vasról beszélünk.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@csuz-li: Nem kell sírni, érdekesmód pc-n mégis jobban megy különben meg 7-8 éves konzolról beszélünk. Ugyanmár mit vártatok, hogy majd csilli-villi 120 Fps-el ultra realisztikus látványtk kaptok?
Eleve meg sem kellett volna jelennie rá mivel az előző konzolgeneráció amúgy is csak visszafogta a játékfejlesztőket.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Veszett fejsze nyele...

Nem akarok óriási rantet csinálni, de annyi meg annyi halasztás, ígérgetés és reklámozás után a CDPR nem tudott egy hibáktól viszonylag mentes játékot kiadni. Én most csak a bughalmazról beszélek, semmi egyébről.

Ezek után, vannak akik tényleg elhiszik hogy még egy pár hónap után sikerül megoldaniuk azt amit hónapok, évek alatt sem sikerült? Valamelyik fórum tag mondta, már nem emlékszem pontosan, azt hogy olyan mértékű bugok vannak a játékban (amit sokan, én is tapasztaltam), aminek a kijavításához nem holmi patch meg bugfix kell, hanem alapjaitól kellene újjátervezni a játékot.

Megint csak ismételni tudom magam: azok, akik abban hittek, hogy ,,majd jön egy day 0-1-2-3 ...akármennyi patch és pár nap alatt helyrepofozzák a játékot, ezek után, az tényleg komolyan gondolta? Én valahogy nem hittem el.

A másik: ki az aki a játék állapotát látva engedélyezte ezt a Sony-nál? Mert sima Xbox One S konzolon valahogy még rosszabbul fut (igen itt már nem csak a bugokra gondolok). Nálam elszállt az a fajta romantika a CDPR iránt amit még én is éreztem egy pár hónapja. Sajnos az elejétől fogva túl nagy falat volt ez a CDPR számára, amit persze kivülállóként senki nem tudott 1-2 évvel ezelőtt, és az óriási elvárások a fanok részéről jelentették a koporsószöget a játék számára. Persze, nem lehet tudni mi lesz a jövőben, ahogy ezt sem láthattuk előre. Ez volt az én őszinte véleményem.

Spoiler!
GOG-on megvettem a játékot de már én is a refundon gondolkodom, mint PC játékos
0
0
0
0
💬 16
PotykaPal avatar
@Rocky12: Twitteren és bizonyos Youtube videók alatt rengeteg fejlesztő ki van akadva, mert a vezetőség erőltette a játékot, hogy jelenjen meg bármi áron. Gondolom a karácsonyi láz miatt. Nem véletlenül lett eltolva ennyiszer, a fejlesztők folyamatosan értesítették a menedzsmentet, hogy ilyen állapotban PC-re talán, de alapkonzolokra nem szabad kiadni a játékot. De hát pénz beszél... Illetve ott van a tény, hogy egy ekkora világgal, ami nem csak vízszintesen, de függőlegesen is nagy, kábé egy töltőképernyő és szevasz, már nem tudnak megküzdeni a régi konzolok.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@PotykaPal:
rengeteg fejlesztő ki van akadva, mert a vezetőség erőltette a játékot, hogy jelenjen meg bármi áron.

Volt 8, vagy 7, vagy 5 évük fejleszteni. (Kinek melyik száma szimpatikus). Ez alatt végezniük kellett volna. A játék semmi újat nem tartalmaz technikai szempontból. Sőt egy csomó olyat sem, ami már 10-15 éve alap dolognak számít a játékokban, tehát azt nem mondhatják a fejlesztők, hogy fel kellett találniuk bármit is. A kiadót megértem. 8 éve tolja bele a pénzt a fejlesztésbe és csak annyit látnak, hogy a melósok felveszik a fizetést, de a munka nem halad. Nem akarják a karácsonyi szezont sem lekésni, ráadásul már megígérték a közönségnek, hogy lesz játék. Először elmondták, hogy elcsúsztatják majdnem egy évvel, de mellette azt is, hogy a régi konzolokra koncentrálnak. Majd eltelik egy év, ami elég szokott lenni egy játék fejlesztésére is ilyen technikai szinten és megint be kell jelenteniük egy csúszást, mert a régi konzolokra koncentrálnak. Mit mondtak volna még? Hogy bocs, de a fejlesztőink továbbra sem állnak a helyzet magaslatán? Annyit láttak a kiadónál, hogy a fejlesztők továbbra sem akarnak dolgozni, csak a fizetést felvenni. Ők meg közölték, hogy ennyi volt.
Mert ugyan én is szoktam a kiadót szidni főleg a marketing miatt, de ne akarjuk már rájuk tenni a lusta fejlesztők hibáját is.
0
0
0
0
PotykaPal avatar
@csuz-li: 3,5-4 évük volt fejleszteni, 2016-tól kezdődött a játék valódi fejlesztése, mindössze egy 50 fős csapattal, ami később duplájára nőtt. A Witcherrel foglalkoztak 2016 közepéig. A játék, akárki akármit mondd nem vízszintes, igaz nem minden épületbe, de sokba bemehetünk és csak V apartmanjára ha gondolunk, ilyen jellegű beltéri méretekkel még nem találkoztunk, ráadásul töltőképernyő nélkül! Te le lusta fejlesztőzöd őket, én meg a személyes panaszaik alapján arra a következtetésre jutottam, hogy bizony ezek a fejlesztők a szívükön viselték a játék fejlesztését, hogy rosszak az alapkonzolok hardverei, nem az ő hibájuk és ez megnehezítette az optimalizálást, mert bugok és teljesítmény problémákat leszámítva a játék kész. De kiadásra kényszerítették a játékot, nem is értem, hogy mehetett át a PS rendszerén, ők leellenőrzik, hogy egy játék játszható állapotban van vagy nincs és mégis... erre mondj valamit.

U.I. A teszted tetszett amit a játékról írtál.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@PotykaPal: Minden játék fejlesztése úgy indul, hogy előbb csak kevesen dolgoznak rajta. De teljesen mindegy, hány évről beszélünk, 2-3 év az átalag idő. Ebben a játékban, ami plusz van, az kb 2012 óta készülhet, hiszen a 2013-as filmig már meg kellett legyen a történet kerete és a dizájn.
A konzolok hardvere ismert volt előttük. Arra fejlesztettek. Sőt nyilatkozták, hogy az újabb generációval nem foglalkoznak, csak az aktuálissal. És azért a régebbi konzolokra olyan gyönyörű játékok is megjelentek, mint az RDR2, szóval nem volt baj azok teljesítményével.
Persze, ha lenne bármi, de tényleg bármi ebben a játékban, amit ne láttunk volna már 10-15-20 évvel ez előtt játékokban, akkor azt mondom, ok, de így? Az autók kigyulladása már a 2004-es San Andreasban jobban meg volt oldva. Az NPC-k már a 2006-os Oblivionban saját élettel rendelkeztek, nem úgy, mint itt. Szóval semmi, de semmi nem indokolja, hogy ne fusson rendesen a régebbi konzolon, csak a hanyag munka.

u.i.: A tesztet jó szívvel írtam, olyan összetett a játék, hogy a végén a leírtak kb a háromnegyedét ki kellett szednem, de így is hosszú lett.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@csuz-li: Szerinted a fejlesztők döntik el mikor adják ki a játékot?! 😃 Mert jót röhögtem a lusta fejlesztők viccen
Ha a fejlesztőjön múlna nem csinálnának hülyét magukból és csak akkor adnák ki ha úgy érzik minden rendben és kész van.
A kiadó a hunyó mindíg... mondj nekem legalább 2 játékot ahol a fejlesztők lusták voltak mert kíváncsi vagyok honnan következtettél arra hogy lusták
0
0
0
0
csuz-li avatar
@tamas98765: Olvasd újra! Nem a fejlesztők döntök el. Nem is ezt írtam. A fejlesztők "csupán" nem készítették el nemhogy határidőre, de majdnem egy évvel a határidő után sem.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@csuz-li: Szerintem neked kéne újra olvasni...
De én nem értem ezt a határidő dolgot nálad, ne erőltesd! Ha valaminek nem megy olyan simán a kódolása vagy valami technikai gixerbe futottak és lehet nem tudták orvosolni, mint pl. Aliens Colonial Marines ahol az alien AI-ja egy elütött betű miatt volt segghülye(szerintem ezért tologatták mert itt is valami hasonló lehet).
Szerintem erős kijelentés még mindíg hogy lusták, ha lusták lettek volna nem panazkodtak volna a crunch miatt.
0
0
0
0
benzsaaa avatar
@Rocky12: Ez nem igaz ebben a formában.. a játék játszható volt már a megjelenés előtt, redditen osztogatták a linket. sokan letiltotték aztán panaszkodtak... mar a day0 update rengeteget segített 😃 így 9 nappal a megjelenés után az 1.04 után nem olyan vészes a helyzet. a storyba 2x találkoztam buggal,

- boss beragadt a falba
- t pose a bárban

youtube-on a videók 99% free ride ba van, pl direkt neki mennek az autoknak, npcnek.. tudva nincs fizika, a game meg prugukálja magát.. de ha tényleg komolyan játszód és nem ugy mint egy 10 éves aki gtazik akkor faxa a cp2077

"gta jobb mint a cp2077"


de egyik yter se mondja a story-t ...
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Én valahogy nem érzékelem azt a kegyetlen nagy bug mennyiséget, ugyan annyi jön velem szembe mint bármelyik másik játékban, pedig lenne ideje produkálnia magát mert ha leülök elé akkor 6 órát minimum bele rakok egyhuzamban.
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Előtte is meglett mondva, hibátlan játék nincs!! Amúgy miért ne tudnák kijavitani? Érdekes módon én csak glitchekkel találkoztam eddig,abból se sokkal! Szóval szerintem kicsit eltúlozzák sokan, itt picit te is...a játék igy is kurva jó lett, még csak eszembe se jutott a refund mivel bugoktól eltkintve kiemelkedő játék!
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Kicsit árnyaltabb a helyzet. A hivatalos kommunikáció az volt, hogy azért halasztgatják, hogy "tökéleteset alkossanak". Érthető, ha sokan azt hitték, hogy ha nem is hibamentes, de azért ennél jóval jobb állapotú játék lesz. Még a megjelenés előtti napokban is azt kommunikálták, hogy ne streameljenek azok, akiknek már meg van, mert nem reális képet ad, mivel van rajt DRM és különben is, majd a megjelenéskor kiadott javítás kijavítja a hibákat. Ehhez képest megjelenés után is rossz a teljesítmény és nagyon nagyon sok bent a hiba. Ráadásul, ha el is tekintünk a bugoktól, akkor is az egyetlen erénye a játéknak a sztori. Technikai szempontból még átlagosnak is nehéz mondani.
És ez a sok pici apróság mind összeadódik és emiatt az elégedetlenkedés.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Hát de jobban is futott DRM nélkül, sok hibával én meg nem találkoztam...mint ahogy sokan mások sem! A sztori mellet azért elég jó RPG játéknak mondható, de most őszintén egy sztori orientált RPG-től mit vársz el? Jó történetet és jó RPG elemeket, mindkettő pipa! Sajnos itt jönnek a képbe a megjelenés előtti elvárások, amikor mindenki megváltást várt, meg ilyen-olyan dolgokat rakott össze már a fejében! A játék élvezetes, mi kell más? Persze mondhatjuk az AI nem egy ragyogó elme, a vezetés se egy Forza...de nem is ezek a játék fő elemei! Szóval szó mi szó nem kell olyat várni a játéktól ami nem is akart lenni, én rendkivül élvezem a játékot mert olyan karakterekkel találkozok akik lenyügöznek, olyan történeteket látok amik a W3-ban se voltak, olyan élvezetes a "grind"-olás is mint szinte sehol...ergó azt kaptam amit vártam, és nem képzeltem be a dolgokat a csilli-villi ködben!
0
0
0
0
Santi avatar
@ahaaa: Egyetértek veled +1. Nekem az FPS része is nagyon pozitív csalódás volt, azthittem hogy a sztori majd kárpótolni fog az unalmas fightok közepette végett, és hát nagyon nem így lett. élvezem a sztorit is nagyon, de gyakorlatilag mindig elmegyek keresgélni egy pár csapat enemyt, csak azért hogy szétdarálhassam őket 😀 Talán a legrosszabb része, szerintem a játéknak az autóvezetés(de az sem tragikus, csak ilyen ok kategória lett) Bár a halálos iram versenyeket azt nagyon élveztem 😀 Szóval összességében, maga a játék tartalmilag a legtöbb téren kiemelkedő lett. Az AI része, pedig szerintem hasonlóan gondolkodtak mint a W3 esetében, nem azokon volt a hangsúly az csak kvázi 'látványelem' volt, a W3-ban volt olyan ember aki mindig bement mondjuk novigradba csak azért hogy civileket öljön össze vissza? 😃 Nem nagyon, ott volt a rakás enemy azokat vadászták. Úgy gondolom, hogy a CP esetében is hasonlóan gondolkodtak, és nem azért mert hogy annyira szar vagy élettelen az egész és nem tudták volna jobban megcsinálni, hanem mert nem a civileken volt a főhangsúly.Ugye továbbra sem 'GTA'-nak készült a játék, mint ahogyan sokan azt hitték... Aztán lehet hogy én tévedek, kitudja, nem akarom mindenáron védeni őket,csak saját gondolatmenet volt. ezt A sok gyűlölködést amit itt olvasok, az meg már nagyon kiégetős. Maga a játék az nagyon jó lett, és kifogják javítani a hibákat. Azokat sem értem akik a hibák miatt értékelik negatívra ezt a játékot, és ha meglesz a javítás pár hónap múlva, akkor is maradni fog majd a bugok miatti negatív értékelés?? Ekkora hype-nál, ilyen sok embernél, ez már kérdéses.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Santi:
A sok gyűlölködést amit itt olvasok, az meg már nagyon kiégetős. Maga a játék az nagyon jó lett, és kifogják javítani a hibákat. Azokat sem értem akik a hibák miatt értékelik negatívra ezt a játékot, és ha meglesz a javítás pár hónap múlva, akkor is maradni fog majd a bugok miatti negatív értékelés??


Szerintem is jó lett! Ez a túlzott csámcsogás+félkész+játszhatatlan+gagyin néz ki+semmi eredeti ötlet nincs benne+nincsen tennivaló+üres és élettelen mind-mind komolyan csak vergődés. Nagyot akartak alkotni de nem tudták teljes mértékben biztosítani a közönségnek. Tartalmi kiegészítésekkel még megoldható simán (valószínűleg ezt fogják csinálni), de aki most lehurrogta az akkor is le fogja hurrogni és a távoli jövőben is. Azon játékok amik megérdemelnék a lehúzást mert tényleg olyanok, nos azokról mindenki hallgat mélyen.

Egyébként meg ha nem tetszik, vagy el kell felejteni teljesen vagy, addig míg ki nem kupálódik ilyen egyszerű.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@Rocky12: Én ahogy haladok a játékban már van benne vagy 30 órám de olyan sok buggal nem találkoztam
0
0
0
0
SuperPuma avatar
6 éve az egyik Batman résznél volt ilyen gond, hogy még el is távolították Steamről fél évre. Bár ott úgy rémlik, hogy a brutális teljesítményproblémák miatt.
0
0
0
0
💬 3
nOmAd6 avatar
@SuperPuma: Az Arkham Knight volt az, brutál optimalizálatlanul adták ki, pedig a játék maga az nagyon jó volt! Ott is jöttek a frissítések és tök jól játszható volt utána a game. Legalábbis a sztori, meg játékrendszer az nagyon jó volt. Remélhetőleg a CP esetében is sikerül kijavítani a hibákat, tekintve hogy ez sokkal nagyobb durranás mint anno a Batman AK. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@nOmAd6: Szerintem ugyanez a céljuk ezzel, még ha úgymond rá is erőlteti a Sony. Mondhatnám a Black Ops harmadik részét, de annak simán nem is szabadna léteznie. A BO4 legalább már nem is létezik.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@SuperPuma: Igen, de az AK viszont patent volt konzolokra ezzel a játékkal ellentétben 😃
És pc-n is egész jól kijavítgatták.
0
0
0
0
hekli96 avatar
Az már szép teljesítmény 😂
0
0
0
0
Csicso avatar
Vicces, valahol írtam már erről a játékról, hogy valószínűleg tipikus példája annak, hogy NEM szabd megvenni megjelenés után legalább 2-3 hónapig de lehet hogy akár fél évig sem. Remélhetőleg ennyi idő elég a durvább hibák elhárítására és agyérgörcs nélkül is játszható.
0
0
0
0
💬 4
Csicso avatar
@Larten: 😆

Remélem nem, de egy év simán lehet. Az elmúlt pár évben már alig játszom egyedül focis játékkal szoktam még hébe-hóba (FIFA vagy PES most épp PES) de sajnos ott sem érdemes kb. novemberig-decemberig megvenni mert:
- hibák
- hiányos igazolások stb.
- optimalizálatlanságok stb.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@Csicso: Már mint úgy érted hogy átragasztják az évszámot és kap pár új modellt 😆
FIFA-t minden 5. évben szabad csak venni ...
Vagy elmész kaszinóba ott legalább még jól is érzed magad
0
0
0
0
Csicso avatar
@tamas98765: Nem azért vettem meg hanem:
- csak az új részben csinálják meg a "new roster" tehát új szezon mezek, keretek stb.
- minimális változások mindig vannak - egy év alatt meg lehet unni az aktuális részt
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció