A Sony 200 millió dollárral támogatja az Epic Gamest

Szerző: Pafry | 2021. April 14. | hír | 17 hozzászólás

Nemrég írtuk, hogy az Epic Games Store hatalmas veszteségeket halmozott fel az elmúlt két év során, ám úgy tűnik, számukra nem lesz itt gond a pénzzel a jövőben sem. A fordulópontot, amikor majd nyereségessé válhat a boltjuk, 2023-ra teszik, addig viszont a kieső összeget sikerjátékuk, a Fortnite bevételeiből kívánják fedezni.

Az Epic közleménye szerint az elmúlt években összesen 1 milliárd dollárnyi összeget kaptak külsős cégektől arra, hogy a Fortnite világát építhessék, ebből pedig 200 millió dollárt csak a Sony Group Corporation fektetett be a játékba. Ennek hátterében a Sony és az Epic közti partneri kapcsolat áll, amelynek köszönhetően a PS Plus előfizetéshez már jó ideje járnak a Fortnite-ból való kozmetikai kiegészítők.

Az Epic egyébként állítólag brutális mennyiségű pénzt halmozott fel az egyre bővülő sikerjátékainak köszönhetően, hiszen már az ő égiszük alá tartozik a Rocket League, valamint a Fall Guys is. Az Unreal Engine pedig továbbra is az egyik legnépszerűbb játékmotornak számít, amelyből szintén jócskán megkeresik a napi betevőt.

A kapcsolatnak köszönhetően pedig hamarosan új szereplővel bővül a Fortnite már amúgy sem szűkös skin választéka, hiszen a PlayStation sikerjátéka, a Horizon Zero Dawn főhőse, Aloy is csatlakozik a játék univerzumához különféle kiegészítőivel együtt. A hírek szerint pedig külön küldetéseket, valamint egy saját versenyt is kapni fog, bár ez utóbbit kizárólag a PlayStation felhasználók élvezhetik ki.

Fortnite
Fortnite
Fortnite
Megjelenés: 2017. July 25. (PC)
Műfaj: Akció, Battle Royale
Fejlesztő: Epic Games
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
"Jajj, de nagy baj ez nekem, + amugy is de xar ez a Fortnite" 3,2,1...

Spoiler!
Ja, ugy fest mar elkestem ezzel! 😂
0
0
0
0
💬 3
five-0 avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Viccesnek szánt, de amúgy egyáltalán nem az, és még ezt is sikerült elrontani ellen kommentek 3, 2, 1...
0
0
0
0
carl18x avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: 3,2,1 Hasíts bele! 😃
0
0
0
0
no avatar
Nemhogy a Days Gone 2-be csurogtatnának valamit..
0
0
0
0
five-0 avatar
Más fejlesztők, akik jóval értékesebb munkát végeznek a süllyesztőben végzik, de ezeket az élősködőket támogatni kell... 😂
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@five-0: Elég hasznos technológiát fejlesztenek az Unreal Engine képében továbbá övék a világ egyik legsikeresebb és legjátszottabb multi címe.

Ami nekem fáj az az, hogy gyakorlatilag kukázták az Unreal franchise -t, pedig annak idején korszakalkotó volt az FPS -ek között.
Mondjuk ebből a szempontból az id Software -re is haragszom, mert ők a Quake franchise -t hagyják pusztulni.
0
0
0
0
no avatar
Ezzel egy baj van, pénzzel nem lesz jobb a játék. ://
0
0
0
0
💬 8
kellpenzgepre avatar
@Benihun55: Alapesetben de.. De ez sajna még mindig az Epic
0
0
0
0
xCube avatar
@Benihun55: A Fortnite egyáltalán nem rossz játék.

A mikrotranzakció és a játékosbázis az, ami taszítja a valamelyest igényesebb felnőtt játékosokat.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Igen! Nem a játékkal van a gond hanem (sajnos) a toxikus játékosokkal. 😞
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Ez a játék nekem már sokkal inkább tűnik egy szimpla reklámfelületnek. Sorra kerülnek be a külsős karakterek, egyebek amik másik címet "promóznak" legyen az film/játék.
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: A játék egy sablon, a lényeg a kontentáruház. Így hát minden bekerül, amit el lehet adni, vagy valamilyen szinten érdekel bárkit is.
0
0
0
0
Liptik avatar
@Benihun55: Hát a Paragon még játszható volt most menne full grafon, ha azt vitték volna tovább, erre meg itt van ez a sz* Fortnite, ami jobban felhúz, tele van mikrotranzakcióval és még tele van csalókkal. Meg az Epic hogy igérte, hogy lesznek acsik, in game menü, felhő alapú mentés (ami alapvető lenne) és még mindig csak a kezdetén halad az Epic. Eddig egy játékot sem vettem Epicről, csak az ingyen címeket húztam be.
0
0
0
0
no avatar
@Liptik: Pontosan, és én is.
0
0
0
0
Mrjobbfor avatar
@Liptik: Szintén....bár még egy játékot se vettem,mivel azok a játékok amik érdekelnek nem birnám játszani a kicsit régi laptopomon.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció