A Rockstar bejelentette a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editiont

Szerző: xoki | 2021. October 08. | hír | 48 hozzászólás

Több pletykát követően a Rockstar Games végre hivatalosan is megerősítette a Grand Theft Auto III, Vice City és San Andreas hármasát egybefoglaló Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editiont.

Mindhárom klasszikus rész egy HD remastert kap, és az ezeket egybeölelő kollekció még ebben az évben befut majd az alábbi platformokra: PC (Rockstar Games Launcher), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S és Nindendo Switch. Ezenfelül pedig valamikor 2022 első felében iOS és Android eszközökre is megjelenik majd.

Hogy felkészüljenek a megjelenésre, a Rockstar Games eltávolítja a játékok jelenlegi verzióit az online áruházakból, amelyről bővebb információt a cég támogatási oldalán találtok. A csomag árát még nem fedték fel, illetve azt sem részletezték, hogy a játékok birtokosainak újra meg kell-e majd vásárolni a felújított részeket, vagy automatikusan megkapják azokat.

Egyelőre nem tudni, milyen mértékű változtatásokhoz folyamodtak, mivel egyik részt sem láthattuk még mozgás közben. A Rockstar Games állítása szerint széles körű fejlesztésekről van szó: modernebbé tették a játékmenetet és a grafikát is, viszont ezzel együtt arra törekedtek, hogy megmaradjon a klasszikus élmény.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Megjelenés: 2021. November 11. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar Games
Hozzászólások: 48
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Legendrush27 avatar
Elvileg 70$ lesz a Trilogy 🤣😂
0
1
0
0
💬 1
gigazte avatar
@Legendrush27: Ennyiért jó mélyen fel is dughatják a seggükbe. 😅 Jó kis pénzforrás lesz nekik, hogy egy darabig még ne kelljen kiadni a GTA VI-ot...
2
0
0
0
zsiroslangos avatar
Remélem, ha elpatkolok egy küldetésben nem fog kelleni visszaautózni a korháztól a megbízóig, hanem egyből a küldetés elejére spawnolok le. Régen nem zavart ma már nem lenne hozzá türelmem.
0
0
0
0
💬 8
MaximumGame avatar
@zsiroslangos: Definitive Editiont szóval semmi nem változik :D elvileg
0
0
0
0
Twist avatar
@zsiroslangos: Régen még nem volt mihez viszonyítani, azért nem zavart sok dolog. Valahogy természetes volt, hogy ha meghaltál, akkor az szívás.
Most meg már annyira elkényelmesedett mindenki, hála az egyre szélesebb réteget gép elé csábítani próbáló fejlesztők miatt, hogy a D2R-nél még én is rácsodálkoztam a corpse run csodájára 😂
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Twist: Erre lenne egy jó megoldás. Kétfajta nehézség közül választani. Az egyik egy modern nehézség lenne ahol magától visszatöltődne az életed, chekpointrendszer lenne, menthetnél bárhol free roam módban stb, míg a classic lenne azon veterán játékosoknak, akik úgy szeretnék élvezni a játékot ahogy az alkotók azt eredetileg megálmlodták. Így egy jó nagy réteget ki tudnának szolgálni. Gyakorlatilag megoldható lenne, mivel volt már rá példa, de nemhiszem hogy a Rockstar ennyi munkát fog beleölni ebbe a kiadásba.
0
0
0
0
Twist avatar
@zsiroslangos: Én sem gondolnám, hogy a megvalósításával lenne probléma. Inkább a munkát nem akarják vele 🙄
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: Vagyis két külön játék lenne :)

Egyet sem tud rendesen elkészíteni a fejlesztők 90%-a, nemhogy kettőt ugyanabból a költségvetésből határidőre...
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Palanova: Ma már ez simán kivitelezhető. Valamelyik régebbi James bond fps-ben is volt már ilyen. Nem lenne két külön játék. A mafiánál is be lehetett állítani úgy, hogy szinte teljesen más volt a játékmenet. Na meg a rockstarrol van szó, aminek elméletileg a maradék 10%-ba kellene lennie. Inkább a lustaság vagy a kreativitás teljes hiánya.
0
0
0
0
susguy avatar
@Twist: Az hogy valamit nem volt mihez viszonyítani nem azt jelenti hogy jobb volt, csak azt hogy nem volt mihez viszonyítani. Se rosszabbhoz, se jobbhoz.

A checkpoint rendszer mint nosztalgikus "difficulty" faktor teljesen érthető, néha én is hiányolom, de feleslegesen mászkálni A-ból B-be rendszeresen csak hogy visszakerülj az akcióba szimplán unalmas és felesleges időhúzás, semmi köze a kihíváshoz. A szívás/büntetés sose a játékélmény kárára menjen. Lásd Hotline Miami, minden halálnál instant indul újra az akció, mégis egy elég nehéz játéknak számít, és checkpoint rendszerrel működik.
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: Há ne patkoljál akkor el... 😂
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Legendrush27 avatar
@dodo50: Szia, Újból be kell járni iskolába :( Muszáj !
0
0
0
0
bigfooot avatar
anno ezeket szénné játszottam megjelenésükkor plusz a nosztalgia faktor miatt jobban szeretem a gamek eredeti változatait mint a remaket illetve a GTA 6 hírmorzsának is jobban örültem volna :D
0
0
0
0
sean avatar
A 3-on és a Vice City-n nőttem fel, szerintem jó lesz kicsit vérfrissítve újra kijátszani őket.
0
0
0
0
Dency avatar
Jó lett volna még a ha a Liberty City Stories-t meg Vice city stories-t is kiadják pc -re mellé.
0
0
1
0
💬 4
no avatar
@Dency: Mind a ketto game nagyon gyenge lett szerintem.. Amugy az Liberty jatszhato mar PC-n egeszen korrekt minosegen.. Ugy mond a modderek megcsinaltak a pc verizot a R*-helyet.
0
0
0
0
Dency avatar
@ELERY: Nekem tetszettek, anno még psp-n toltam ki őket, de pc-n azért csak kényelmesebb lenne.
LCS -t azt tudom hogy van full port, viszont a forum ami ezzel foglalkozott az eltűnt meg a discord is, gondolom a rockstar razziázása miatt.
0
0
0
0
no avatar
@Dency: Igen benne volt a R keze.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Dency: Azokat én is szerettem, PSP-n és PS2-ön is végig vittem 1-1 alkalommal. Azokat valószínűleg sosem fogjuk látni újra, biztos "túl nagy" energia lenne a fejlesztőknek még csücsülnek a GTA 5-ön. Egyébként szerintem ezekre is sok ember lenne kíváncsi hiszen az emberek egy jó nagy rétege nem játszott vele.

Amúgy PSP-n a legjobb az élmény. PS2-ön nagyon zavaró volt már akkor is hogy mennyire kicsi a felbontás és rengeteg volt a szaggatás és kevés FPS-el ment.
0
0
0
0
Edven avatar
A hárommal sokat játszottam régen de sohasem végig, a Vice City kimaradt teljesen a San Andreast többször is végigtoltam. Úgy látszik itt lesz az idő hogy pótoljam a hiányosságokat.
1
0
0
0
Twist avatar
Emlékszem mekkora szám volt a 2 után a 3, az első 3D-s része a GTA-nak 😃 Aztán erről az is eszembe jut, hogy milyen öreg vagyok 😂
De biztos, hogy ezt a három részt újra fogom tolni. A GTA:SA-ig megvolt az összes rész... a 4 valamiért kimaradt, az öt meg fel volt telepítve fél évig, de hozzá sem nyúltam.
1
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Twist: Ne is mondd, én már a GTA 2 -t is 3D -ben vártam (úgy képzeltem el kb, mint az Ignition -t). A Mafia és a GTA 3 (később pedig a Vice City) viszont akkorát ütött, hogy évekre lekötött :D . A San Andreas -nál már nem volt annyira sok időm játszani, így szégyen, nem szégyen sosem játszottam végig. Később sem sikerült már annyira ráfőggnöm, hogy a végéig megmaradjon a lendület. Remélem, hogy az új verziók majd újra meghozzák a kedvem :) .
1
0
0
0
Twist avatar
@xCube: Engem (szerencsére?) pont a GTA 3, Vice City, San Andreas hármasnál kapott el a lendület. Mindegyiket végig játszottam. Tettem annak idején egy próbát a Mafiával is, de az sosem tudott magával ragadni.
Aztán jött a munka és a GTA 4 már olyan szinten kimaradt, hogy az ötnél rácsodálkoztam, hogy már ott tartanak.
0
0
0
0
P a i n avatar
Még jó, hogy kb 3 hete vettem meg a The Trilogy-t Humble-ről 5 euróért😆 re3-nak köszönhetően (ami egy reverse engeneering project) a GTA III és Vice City tökéletesen játszható a mai napig.

Akinek még nincs meg egyik se, annak még van ideje beszerezni holnapig, elvileg Október 11-től megy le minden áruházból az összes.
0
0
0
0
no avatar
Várós. Remélem a GTA 3 ban lesz térkép rendesen és az egér gondok is megoldódnak majd az újabb Op. rendszereken :D
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Kíváncsi leszek ha már picikét szebb lesz a grafika
A San Andreast tuti végig nyomom újra
0
0
0
0
Belchior10 avatar
Csak a Rockstaros kliensre jön? Azért az annyira nem jó hír. 😕
0
0
0
0
💬 2
Liptik avatar
@Belchior10: Kit érdekel, csak legyen felhő mentés, nem úgy, ahogy az epic-en.
0
2
0
0
tivike avatar
@Belchior10: A mafia és a rdr2 is volt más kliensen is. Szerintem simán. Maximum epic exkluzív lesz kis ideig. Nekem jó az is. :)
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Sokat nem kell várni ettől a csomagtól, de jó lesz újra tolni őket kicsit jobb minőségben :)
0
0
0
0
Falusi15 avatar
A GTA 6 híányzik már,nem a régieket kellene polírozni.
Látszik ebből hogy kell egy kis pénz még nekik.
Mert ez is profit a játékfejlesztőknek,régi játékukat kicsit feljebjavított grafikával kiadni.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Minek veszik le a régieket? Megint egy bal*** lépés a R*-tól.
0
0
0
0
💬 6
X9K338DA avatar
@TRACERHD: Pontosan ezért tartottam meg ezeket:

https://i.ibb.co/4Vc7HvJ/IMG-20211009-105031-result.jpg

és ezért:

0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@X9K338DA: Szép 😍

Sokan nem értik a 4 miért nem jön ? Hát a korát tekintve már az 5-nek is lehetne egy feljavított változata (talán 8 éves) ,de sokak szerint a 4 nem igazi GTA.😈
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Legendrush27: A 4 is megvan dobozosan PC-re és Xboxra is, az 5 csak Xboxra. Sajnos ezeknél a PC-s változat már nem megy offline csak crackelve. 😒
0
0
0
0
WeKing avatar
@TRACERHD: Aki akarta már rég beszerezte mindhármat.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@WeKing: Ez nem kifogás ez 0 logika.
1
0
0
0
szilver avatar
Gondolom akkor mind a három új motorra fog épülni.Mert egy sima HD texturázásnak nem sok értelmét látom,hogy csak ez végett újra kiadják.
0
0
0
0
💬 6
xHortY avatar
@szilver: Szerintem sajnos pont ,hogy nem. :( Mivel akkor Remake-nek kéne lennilye nem pedig "HD Remastered" ,de javítsatok ki ,ha nincs igazam. És épp emiatt ment el a kedvem is mert csak fel "spécizett" HD texturás ugyanazzal az engine-el lesz a játék és így ezért én személy szerint nem adok pénzt. :l
1
0
0
0
TRACERHD avatar
@xHortY: Megint egy android szintű fost kapunk majd. Ha tényleg csak a grafika lesz jobb és nem oldják meg a magas fps problémákat akkor ezek egy igazi bal*** cég.
1
0
0
0
xHortY avatar
@TRACERHD: Ettől félek én is akkor kuka az egész. :"D Attól ,hogy szebb lesz a textúra meg szebb a távoli is meg az emberek kocsik stb attól még ugyan az ahogy mondod "androidos" marad. Pálcikás mozgások lesznek és sorolhatnám. A mehanika nem változik sajnos és ez így pénz lehúzás szerintem nem gyengén. 😅
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@xHortY: Azt meg tuti nem fogják meglépni hogy ingyen adják a tulajdonosoknak. De ha egy 10-est elkérnek érte akkor elmehetnek a ***ba XD
0
0
0
0
Larten avatar
@szilver: UE4-re fog épülni mind a 3 játék.
0
5
0
0
Payphoner avatar
@szilver: Fix hogy nem lesz új motor. Ami talán nem is gond, az eredeti élményt nem tudja vissza adni egy extrázott játék. Én az eredeti Mafiát és szívesebben tolom mint a Remake-et
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Mind a hármat kijátszom újra az tuti 😁 Plusz ha ezt is kiadták remélem gőzerővel tud készülni a VI.
0
2
0
0
TikoTime avatar
Remélem szebben megcsinálják, mint a modderek, mert ha nem, az nagy égés...
De nem sokat kell már aludni 😉🙏
0
0
0
0
Torba10 avatar
Szerintem akármilyen is lesz, néhány letölthető moddal a mostani változatokat sokkal szebbé lehet tenni. :D San Andreas-t legalábbis biztosan.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció