A rendőrség kezére került egy Denuvo hacker

Szerző: xoki | 2018. July 26. | hír | 56 hozzászólás

A Voksi néven ismert hacker már rengeteg Denuvo másolásvédelemmel ellátott játékot tört fel. 2017 folyamán elég gyors ütemben újabb és újabb játék védelmét kerülte meg, de úgy tűnik, a rendőrségnek sikerült lekapcsolnia.

A Denuvo már egy ideje próbál jogi eljárásokat indítani a hackerek ellen és úgy tűnik, a nyomok most Voksihoz vezették a hatóságokat. A rendőrség lefoglalta a szervergépét és saját számítógépét is, majd nyilatkoznia is kellett az üggyel kapcsolatban. Később pedig felvette a kapcsolatot a Denuvóval, és egy békés megoldást ajánlott fel az ügy tisztázása érdekében.

Egyelőre nem tudni, mi történik majd a későbbiekben, de a Denuvo úgy nyilatkozott, hogy a végső döntést az ügyész hozza majd meg.

Hozzászólások: 56
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Szóval hogy leírom a saját meglátásom a témában, Enslaved inspirálta a az ötletet.
"Az igazi az lenne ha a felhasználók gépeit kezdenék ellenőrizni a hatóságok"
Igen ha ilyen volna ez hívnák diktatúrának, több millió gépet ellenőrizni? Persze valaki dél koreára vágyik 😃
"lyenekkel meg ne gyere hogy legfeljebb kevesebbet keresnek azok akik dolgoznak"
Kicsit nézz már körül mennyi nálunk idehaza a kereset, valaki 120E forintért dolgozik és ebből meg is kell élnie stb, pontosan kik azok akik dolgoznak? Akik az usába 3000-5000 dollárt behúznak havonta.
Teszem fel te valamit megalkotsz, majd ahelyett hogy mindenki megvenné lemásolnák.
Itt az a gond hogy a egy játék készítő cégnél alkalmazottak vannak, a játékot ők meg csinálnak a pénzt kifizetik de a profit a cég zsebébe maradt 😃

+ hozzá teszem a magyar bérekhez nézzük már meg mennyire arányos egy új játék ára ?
Valaki megkeres havi 100,000 ft-ot például és ahhoz képest 20,000 ft egy játék az a egy ötöde.
Megnézném ha az usába 200-250 dollár volna egy videójáték csökkenne-e rá a kereslet 😃
0
0
0
0
💬 2
Moon_Breaker avatar
@carl18x: Már nem azért de aki havi 100ezerből gazdálkodik az meg is érdemli.

Nálunk konyhán új dolgozók alapból 140 vagy 150 ezerrel kezdenek (éjszakások + még 20 vagy 30 ezer) és semmi végzettség nem kell.

Aki dolgozni akar és nem komplett idióta talál magának jól fizető munkát végzettségtől függetlenül.

Spoiler!
ja és tőlem kb. 20percre a ventilátor gyárban alap havi 160 -170 ezer újaknak, igaz 3 műszakban de csak 8 órát kell melózni 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
Ez is valami. Sajnos azonban a feltöréseknek soha nem lesz vége. Az igazi az lenne ha a felhasználók gépeit kezdenék ellenőrizni a hatóságok, na annak lehetne visszatartó ereje. Félhetnének akik szinte mindent (zenéket, filmeket is) torrentről töltenek le.
0
0
0
0
💬 18
susguy avatar
@enslaved: Hogyne, ávósokkal védjük a szegény milliárdos cégeket.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Látom betalált😆
A legnagyobb kárt nem a crackerek csinálják a cégeknek, hanem a felhasználók. Ilyenekkel meg ne gyere hogy legfeljebb kevesebbet keresnek azok akik dolgoznak, mert ez úgy hülyeség ahogy van. Teszem fel te valamit megalkotsz (tegyük fel persze csak😉), majd ahelyett hogy mindenki megvenné lemásolnák. Gondolom marhára örülnél neki.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Talált beza, a te marhaságaidtól nem nehéz agyvérzést kapni. Te mennyire örülnél, ha az egész házadat feltúrná a hatóság, mert valaki ellopott egy zacskós tejet az Aldiból? Esetleg azt hallották, hogy nem élteted az egyetlen igaz urunk szavát? Remélem a Vikis poszterek fönt vannak a falon.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Annyira elvakult Fidesz szavazó azért nem vagyok hogy posztereket is rakjak fel.😀 Egyébként meg nagyon mellébeszéltél most, szerintem ezt te is tudod, aki most marhaságot írt az te vagy. Kicsi az esélye hogy egy raklap hamisított tejet találnának nálam. Félni csak annak kell akinek van félnivalója. Hozzám kijöhetnének bármikor, jogtiszta szoftvereken kívül semmit nem találnának. Az sosem mentség a lopásra hogy nem telik rá.
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Hát jó de most ne mindig magadból indulj ki, rajtad kívül több mint 7 milliárd ember él.
És a kizsigerelésre mi a mentség amelyeket a nagy multi cégek csinálnak? Gombokért dolgoztatják az embereket a profit meg Gigászi 😃
Az a baj hogy kicsit vissza kéne nézned a történelembe és nézd meg ahol hatalom volt ott lopás is. Kolombus mit csinált amerikával? Szépen mondva ellopta az öslakoságtól kisajátította. Amerika mit csinál bizony tőlünk délre? Vagy mi megy kínában?
Itt kár most erről papolni, engem különösebben nem érdekel ki játszik eredetivel vagy tört játékkal 😃 Van jobb dolgom is, aki meg egy forumon csak erre tud büszke lenni minden eredeti..... Nem tudok túl minden hozzá fűzni 😃
Nem akarlak megbántani, de kicsit tájékozodhatnál jobban mi megy ebbe a világban és utána lehet reálisabban látnád a dolgokat. + Menj már be egy Ghettoba és prédikálj nekik hogy a lopás bűn, nem jössz ki egy darabba 😆

+ Ide hozzá tenném hogy itt az a probléma hogy egy fogyasztónak/kisembernek alig vannak jogai nagy cégekkel szemben. Az Ubisoft mikor csinálta a csicsás E3-as videókat, utána a játék meg elég szépen le volt Downgradelve az mi volt? nem az emberek átverése?
0
0
0
0
carl18x avatar
@susguy: +1 Miltonnal vele értek egyet 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Ami te írsz az egy diktatúra része, látom nagyon erre vágysz 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@carl18x: Tudod mi az a hozzászólás szerkesztése? Mielőtt velem kötözködnél legalább ennyit tanulj meg, és akkor leírhatod egyszerre is a gondolataidat. Én is jobban járok ha egyben olvashatom el a blődségeidet. Attól hogy valaki 100 ezret keres (ami általában az egyén hibája) még nem jogosítja fel a lopásra. A bűnözés ellen (legyen annak bármilyen formája) pedig igenis fel kell lépni, a diktatúra kicsit mást jelent, menj ki egy hétre Észak-Koreába és majd megtudod.
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Akkor lehetne arányosabb az árazás 😃 nyugati árak, kelleti bérekkel 😃
De ha neked így jó nekem is 😃
0
0
0
0
Kelori avatar
@carl18x: Nagyon érett gondolkodásra utal amit leírsz, miszerint ha más lop, csal, hazudik, akkor neked is szabad. El vagy tévedve. Nem követni kell ezt a magatartást hanem fellépni ellene minden eszközzel.

Ugyanakkor teljesen igaz hogy nem teheti meg mindenki hogy mindent jogtisztán szerezzen be. Nekem se nagy a keret, de a játékaim és a zenéim mind eredetiek. Egyedül néhány film van letöltve, bár ha érdekel valami akkor azt általában úgyis moziban nézem meg.

Az arányos árazással egyet értek.

enslaved:
Attól hogy valaki 100 ezret keres (ami általában az egyén hibája)


Nyílván van aki alakíthatta volna másképp is az életét, de vannak sokan, főleg magyarországon akiknek lehetőségük sincs kiemelkedni a szegénységből.
De itthon még egy középosztálybeli sem feltétlen teheti meg hogy mindent jogtisztán szerezzen be. Itt jön képbe hogy valóban sokat segítene a helyzeten ha európában országokra bontva, a keresettel arányos árazást használnának a kiadók.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kelori: Empátia ö ezt a szót nem ismeri.... Pedig ha gyógyszerkutató azt hittem azért csinálja hogy segítsen az embereknek. Bár a magas végzettség se garancia arra hogy az ember értelmes. Öt is láttam már 14 év körüli sráccal leállni vitatkozni. Nem leszólásként de én egy kicsit többet vártam ilyen végzettség után.

Félre érted, én nem mondtam nem bűn és hogy szabad 😃 Csak hogy ezt a dolgot sose fogják beszüntetni, másrészt ez magyarországon már teljesen átlagos dolog.
De az a baj nagyon nincs is más alternatíva Netflix sincs nálunk, + ha valóban a magyar bérekkel volna arányos bizonyos dolgok ára akkor egyből máshogy állnának hozzá az emberek 😃

Én magam már kiszálltam a gépezésből, nagy ritkán van egy két játék ami érdekel az akcióba megveszem de úgy részemről ennyi. Már nagyon nem érdekel a dolog hogy érdemes legyen legyen nagy pénzt áldoznom rá.
Hát a GTA 6 meg sokká jön 2022 táján, de ez valóban olyan cím amiért én is kiadom a 20E forintot.
Itt arra gondolok hogy egy játék ára legyen már arányos a szolgáltatásával.

Én se értek teljesen egyet ezzel a torrent dologgal még mielőtt félre érti, csak engem nagyon nem érdekel ki veszi meg vagy ki tölti le a törtet. Ha neki így jobb váljék egészségére 😃
Engem nem érdekel más élete van sajátom 😃
Aki torentezik meg vállalja vele a kockázatot, de teljesen zavaró mikor valaki csak a saját hülyeségét tolja és nem tudja megérteni a másik helyzetét. Ez is tökéletes példa mennyire Egocentrikus a világunk.
0
0
0
0
enslaved avatar
@carl18x: Már megbocsáss, de nem igazán szoktam azt megnézni ki hány éves, de ha tippelnem kellene téged sem saccolnálak többre mint 14. Az hogy lopunk e vagy sem nem empátia kérdése.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: Van egy réteg aki valóban nem tehet arról hogy szegény, de ők vannak kevesebben. Lehetne erről hosszan beszélgetni. A kereset arányos árazás nem rossz ötlet, csak a megvalósítása nem egyszerű, sőt inkább nagyon bonyolult. Eleve az üzletek sem árulják ugyanazt a játékot azonos áron, a multik nagyon sok akciót dobnak be. Meg aztán ennyi erővel mindenre lehetne azt mondani hogy legyen kereset arányos, persze én sem bánnám, mert akkor a hét számjegyű tévémet megvehettem volna mondjuk 50 ezerért (a minimálbért kellene alapul venni, nem?😆😉 Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Na itt olyan dolgokra gondolom mint a Steamon a játékok vagy bizonyos netten szolgáltatás 😃
Nyilván egy fixen legyártott videókártya, tv tartani fogja az árát.
Én itt a Steamre gondoltam, esetleg más ha volna magyarba netflix még arra.
A leggyorsabb megoldás ha csak szimplán többet keres az ember.
0
0
0
0
Neo1989 avatar
@enslaved: Kíváncsi lennék h az amúgy is romokban lévő magyar rendőrséget h is bírnád rá erre.
Nem beszélve több milliónyi ügyészi végzésről na meg a tárgyalások.
Erre MO-n nincs kapacitás.

A Dark Webes drogeladásokkal nem tudnak mit kezdeni az olyanok mint DEA. Majd pont a magyar rendőrség fog beugrálni minden háztartásba h megnézze h na ki torrentezte le a Crysis 3-t ?

Ezt nem gondolod komolyan.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Neo1989: Persze, igazad van. A csalás, lopás, bűnözés örök marad sajnos. Egyébként abban igazad van hogy az AC Origins még az én procimon is képes volt városokban kifogni, és amikor olvastam hogy a tört verzió jobban fut kissé kiakadtam. Ez tényleg igaz?
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Am tényleg valahol sírva röhögős h a játék tört verziója jobban fut mint a denuvos eredeti. Már csak h ezért se érje meg D-s játékokat venni. 😆
Kiváló ötlet szívatni a fizető vásárlókat.
0
0
0
0
no avatar
Lehetne vitázni hogy a letöltés lopásnak minősül-e a szó legszorosabb értelmében vagy sem.

De.

Amíg a másolásvédelmekkel a fizetős usereket szívatják, addig nagyon nincsen rendben a dolog. Ez nem csak a Denuvóra igaz hanem a 20 évvel ezelőtti CD-s védelmekre is, vagy az utána érkező single gamhez kell online kapcsolat féle megoldásokra is.

Jó játék készítés az jó dolog lenne, de amíg nem tudod kipróbálni, mert a demót "nehéz" elkészíteni, a Steames 2 óra nem biztos hogy mindent megmutat, addig nem marad más, mint virágboltból megnézni hogy érdemes-e egyáltalán megvásárolni vagy sem. Arról nem is szólva, hogy nem egy AAA árú és besorolású játékban nincs 10+ óra játékidő sem. Nem csoda hogy a Steam is levitte a visszatérítés óráját 2-re a korábbi 10 helyett.

Amíg nincs biztosítva a kipróbálás normális keretek között addig ne csodálkozzanak ha virágzik a "másolás".
0
0
0
0
carl18x avatar
Na még mielőtt a sok kocka annyira védeni a denuvót a legnagyobb szégyen hogy volt aki megvette a játékot például és a tört verzió jobban futott mint az eredeti 😃 Megvette de a tört verziót játszotta végig. Ennyit arról hogy milyen jó dolog ez a denuvo, persze sok álszent neki minden eredeti ő megveszi 😃 Szerintem akár hogy nézzük szinte már mindegyik gépen van torrent, mindenki letölt valamit onnan. Hiába veri itt a mellét nekem eredeti eredeti, arról meg ne beszéljünk ki honnan mit lop. A emberiség történelmének nagy része lopásról szól, kisajátításról.

Amúgy jó játékot kéne gyártani, amitől az ember álla le esik és akkor senki se gondolkozna azon érdemes-e megvenni. Ott a Mafia 2 , olyan cím hogy muszáj volt megvennem. Ezzel is is támogatva a studiót ami készítette. És bármikor megtenném újra, a Mafia 3-ért meg egy forintot nem adnák 😃 Jó mélyre és távol bujon el tőlem.

És rengeteg eredeti játékot be lehet húzni ingyen is, Watch Dogs, assasin creed 3-4 ezek nekem mind ingyen voltak. Van még pár cím csak a többire nem emlékszek 😃
0
0
0
0
megaone6 avatar
Azért még a Yakuza 0-ig várhattak volna, míg lekapcsolják. Na, de nem viccelem el, sajnálatos dolog, reméljük valaki átveszi a stafétát. Vesszen a Denuvo.
0
0
0
0
Csicso avatar
Remélhetőleg ezután az igazi bűnözőkre is jut majd ideje a yardnak.
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Ö egy cracker volt nem hacker. Hatalmas különbség a 2. Egyébként meg már több csapat is tud D-t törni. Pl CPY-ék.
Ez egy halott rendszer full felesleges használni.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem szükség van a feltörésekre. Az én esetemben pl a gta5et töltöttem le, hogy kipróbáljam. Nos, ha tetszett volna megvettem volna steamen, de nem jött be, ennyi volt, töröltem 2 óra játék idő után. És mindez azért, mert a legtöbb játék felvan fújva. Ilyen meg olyan jó, nem is mondom nem jó, csak épp nem nekem. Áhh, most ezért kidobtam volna 60 eurót. Az nem lett volna lopás a részükről? Egy cipőboltban is fellehet próbálni a cipőt mielőtt megveszem, tudjátok lehet 1-2 kört menni a biciklivel is mielőtt megvennéd, ha nem jön be az első kipróbálhatsz egy nap 50-et és döntesz, s még akkor is dönthetsz úgy, hogy egyik sem kell.
Az nem lopás, hogy kiadnak félkész játékokat örliekszesz néven jó pénzért, aztán vagy csinálják tovább vagy nem, vagy jobb lesz vagy még olyan se mint mikor megvetted 7 évvel azelőtt, ja és még most is örliekszesz, pl dayz?.
Meghát van az a réteg aki van hová tegye azt az 50 eurót, így tőlük teljesen meg kell vonni a szórakozás lehetőségét mert nem keres legalább havi 200 ezret?
Jó tudom, sokan vannak akiknek a kakát vedrestől lehet letölteni a szájukon, akkor sem veszik észre, de hát épp ez a cél.
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Ugye ez a Voksi gyerek elméletileg "megkárosította a denuvot meg még elég sok mindenkit."
Viszont a denuvo miatt elméletileg rosszabbul futott egy két játék.
Egy példa 😶 játéknak kell egy i5 xy proci de a denuvo miatt kell neki egy jobb i5 xy proci hogy normálisan menjen a játék.
Akkor a denuvo megkárosította azt a játékost aki ez miatt elment hardvert venni?
0
0
0
0
no avatar
Tördeljék csak fel a játékokat! 10 játékból 2 olyan amelyiknél arányban van a grafika+játékélmény! Azt büntetném meg aki pénzt kér ezekért a gamekért, nem azt aki feltöri! + (legtöbbször várnak a feltört játék feltöltésével is a hackerek...addig eladnak annyit hogy megérje a gyártónak is és bele van kalkulálva a feltörés után eladottak száma is nem olyan bonyolult ez! Üzlet! Valakinek felkell törnie a programokat máskülönben nem kerül elő a rés a pajzson. 1 embert elkaptak valamit elcseszett biztos Ő lett az üzleti statisztika) ja de azért b@szDm3g DENUVO
0
0
0
0
rened avatar
Nagyobb jatek,tobb munka, tobb penzbe kerul ez oke. A hataridokre helyezett figyelmet a minosegre kellene forditani megjelenesre es nem az updatekre alapozni.. Sokan a tort jatekok miatt preferaljak a pct, de ha nincs akkora bevetel a pc valtozatbol akkor annak meglesz a bojtje. Mindenki maga donti el honnan szerzi be a tartalmat, de teny hogy a tort jatek az lopas. A lopast pedig altalaban buntetik.. Ugyis lesz masik csapat vagy szemely.
0
0
0
0
Pedro32 avatar
Arra várhatnak hogy vége legyen mindig fog jönni egy csapat aki fel fogja törni a játékokat és én nem bánom egyáltalán azért kicsit el vannak szálva az árakkal meg lehet nézni amik most jönnek ki nagyobb címek ősszel miket kérnek el érte. Addig ne is csodálkozzon senki ha egy idő után feltörnek 1 játékot pláne ha egy kisebb játékért is elkérnek 50 eurót. Régen nem volt védelem azt ugyan úgy megjelentek a játékok érdekes módon csak most hogy megjelent ez a fos azóta már bűn ha valamit letöltesz a netről és nem veszed meg.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Ez talán majd vissza tartja a többi hacker-t a Denuvo feltörésétől. Meg aztán egyre jobban növekszik az eredeti játékok eladása, ami szintén jó hír.😀 Inkább megveszem pl. a F1 egy újabb részét akciósan, mint hogy leszedjek egy bányász vagy egyéb vírust tartalmazó tört verziót.
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@wgeorge85: Ha csak ilyen változatokat tudsz leszedni akkor neked tényleg az eredeti való csak.
Jók ezek a cikkek.Jókat lehet derülni a kommenteken.Kíváncsi lennék mennyi álszent van közöttük. Hmmm.....
0
0
0
0
Mizushio avatar
@santakigyo: Vagy hogy vajon az összes film és zene is eredeti? 😃 A programok stb stb. Nem csak játékok vannak amiket lehet torrentezni.
0
0
0
0
vyne avatar
@Mizushio: Bizony-bizony! 😃
En mondjuk a zeneert es a filmekert/sorozatokert fizetek havidijat. (Spotify,Netflix)
A jatekokat letoltom, kiprobalom, ha tetszik megveszem. Legutobb ez a Kingdom Come-al volt igy. 😀
0
0
0
0
no avatar
Kár, ő az egyik legjobb cracker. :/
0
0
0
0
💬 2
Kelori avatar
@Bence1507: Segítek, a szó amit keresel az a tolvaj.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Kelori: Merthogy? Anyagi haszna származott a törésekből?
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
cumizzon lópélót a denuvo meg a rendőrség is.
csak elkúrják vele a játékokat.
vannak olyan játékaim amik megvannak eredetiben de mégis crackelten kell játszanom velük mert úgy 5-10fps el jobban mennek meg gyorsabban töltenek be.
f@sznak a denuvo rothadjon a pokolban aki kitalálta.
0
0
0
0
💬 13
susguy avatar
@ichigo23619: Köcsög rendőrök miatt ilyen ganéj az összes Assassin's Creed.
0
0
0
0
Kelori avatar
@TRACERHD: Ha nem gondolnák úgy az emberek hogy joguk van eltulajdonítani embertársaik tulajdonát akkor nem lenne szükség sem denuvora, sem másra.
0
0
0
0
susguy avatar
@Kelori: Ha jó játékokat csinálnának nem lenne szükség sem Denuvora, sem másra.
0
0
0
0
Kelori avatar
@susguy: 1. Készülnek nagyon jó játékok csak legtöbbször nem a tripla A-s címek között kell keresgélni őket.
2. Attól még hogy azok a játékok jók sajnos nem történik pálfordulás az érintett emberek esetében és ugyanúgy letorrentezik a jó játékokat is.
3. Attól még hogy egy játék rossz nem jogosul fel senki nem a lopásra. Szottyadt kenyeret sem lopod el csak azért mert annyira nem jó. Csupán otthagyod a boltban.
0
0
0
0
susguy avatar
@Kelori: 1. Senki nem állított ilyet.
2. Ugyanúgy ahogy a Denuvo használata sem fogja megoldani sem azt hogy feltörjék, sem azt hogy megvegyék. Cserébe legtöbbször a fizető játékosok szívnak. Hurrá.
Viszont egy tényleg jól elkészült játék igen is több embert fog csalogatni mint egy szar játék Denuvoval. Melyikre költenél pénzt, amit azért akarsz megvenni mert annyira jó, vagy amit azért mert Denuvo van rajta?
3. Megint, senki nem állított ilyet. Nem a kalózkodást védem, a Denuvot ellenzem. Pontosabban a hozzáállást, hogy nem létezik más megoldás arra, hogya vegyék is a játékot.
Ahelyett, hogy felesleges erőforrást fordítanának arra amit egyértelműen nem tudnak megoldani (Denuvo), inkább a játék minőségével foglalkoznának. Az utóbbival ugyan azt ha nem többet érnek el eladásokban, és a játékosok szemében is annál többet fog nőni az adott cég.
0
0
0
0
Kelori avatar
@susguy: Miért akarnék megvenni egy játékot csak azért mert denuvo protection van rajta? Olyan játékokat veszek amik tetszenek.

Nyílván én sem rajongok azért hogy plusz CPU használatot eredményez, de sok esetben sikerrel megvédi a játékokat. Lényeg a lényeg hogy én csak arra próbálnék reflektálni hogy nem lenne rá szükség ha nem létezne az alapprobléma.

Egyébként igazad van, denuvot egy pár kivétellel amúgy is csak a futószalagon gyártott, nagyrészt igénytelen tömegjátékok használnak, melyek esetében tényleg jobb volna előbb a játék tisztességes elkészítésén dolgozni.
0
0
0
0
susguy avatar
@Kelori:
Miért akarnék megvenni egy játékot csak azért mert denuvo protection van rajta? Olyan játékokat veszek amik tetszenek.

Pontosan erre próbálok rámutatni. Denuvoval legfeljebb azt érik el, hogy x időre vissza tartják azokat akik feltörnék, nem azt hogy meg is vegyék, annak az árán hogy a fizető játékosoknak olyan hátrányuk legyen, amit később nem fognak érezni azok akik lekalózkodják. Míg egy játéknál ami arról híres hogy mindent beletesznek amit csak tudnak egy játékba, semmi gondjuk nincs az eladásokkal.

Lásd Minecraft, az egyik ha nem a legegyszerűbben letorrentezhető játék, ahol működik minden a virágbolti verzióban is, még maga a játék atyja is megmondta, hogy akinek nincs pénze rá, nyugodtan töltse le, egyáltalán nem bánja.
Eddig +144,000,000 eladott példány.

Persze hogy nem lenne rá szükség ha nem létezne a probléma, de sajnos nem egy rózsaszín buborékban élünk. Teljesen felesleges ellene küzdeni, függetlenül attól hogy ellenzi valaki vagy sem.
0
0
0
0
Kelori avatar
@susguy: Természetesen nem szüntethető meg teljesen a kalózkodás, ezt én is tudom. Én csak arra próbálok buzdítani mindenkit hogy ha van egy olyan játék ami tényleg tetszik, és lehet érezni hogy a fejlesztők belerakták szívüket lelküket, akkor tiszteljék meg őket azzal hogy megvásárolják.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Kelori: Én nem titkolom van olyan játékom ami nem eredeti a gépen, de azon része a kevesebb és manapság már eredetik vannak meg.(A nem eredetiek mondhatni ősrégiek, mert a legfiatalabb 2005-ben kiadott, de van tőle sokkal idősebb 2000-es évek előtti.)
Manapság is letöltök ha van valami, amit ki akarok próbálni, és pár óra után eldöntöm, megveszem vagy sem. Ha nem teszik akkor magát a játékot törlöm is. Ha meg tetszik akkor megveszem, igaz sokszor a megjelenés után hetekkel, hónapokkal. Igaz az Euro Truck Simulator 2 alapjátékot nem megvettem, mert azt itt az oldalon nyeretem, de hozzá az összes eddig kiadott térkép DLC-t megvettem, és ha jön még az is meg lesz véve az biztos.A Need for Speed 2015-t megvettem, mert nekem az is tetszik, csak a net miatt szüneteltetem.(Gyenge hozzá.) És ugye pont ez a játék az amit ha jól tudom, mai napig nem törtek fel a folyamatos internet kapcsolat végett.

De szerintem elég lenne visszahozni a régi időkben jellemző demo verziókat. Biztos többen vennék meg először, mint sem letöltsék. Legalábbis ha lenne demo, amit hivatalosan a játék fejlesztője elérhetővé tesz.
0
0
0
0
Kelori avatar
@reszler112233: Természetesen régen, amíg nem volt saját keresetem nekem is volt 2-3 tört játékom. Meg akkor még a gondolkodásmódom is más volt. De változik az ember ahogy telik az idő.
Egyébként teljesen korrekt amit írsz.

Amit a demoról mondasz azzal is teljesen egyetértek, vissza kéne hozni őket.
0
0
0
0
Mizushio avatar
@Kelori: Mondhatnám a witcher 3-at példának... Semmiféle védelem nincsen rajta. Még is nagyot kaszáltak vele... Több hozzászólni valóm nincs is.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Kelori: "Szottyadt kenyeret sem lopod el csak azért mert annyira nem jó. Csupán otthagyod a boltban."

Erre csak annyi,hogy a kenyérből ha nem jó akkor veszek fél kilót max,vagy megyek máshova.Míg a játékból nincs választásom,hogy mondjuk engem csak a kampány mód érdekel arányosan kevesebbért.
Nem értettem sose amikor egy fizikailag megfogható dolgot állítanak szembe egy szoftverrel.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Ahogy olvastam nincs békés megoldás.
Én sem örülnék, ha valaki kárt okozna nekem.
Azt kapja, amit megérdemel....
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Voksi az egyik legjobb Cracker nagy kár érte. 😞
Ezt Voksi írta: https://www.reddit.com/r/CrackWatch/comments/91t0b8/what_happened_to_revolt_and_me/
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció