A Microsoft hamarosan nyugdíjba küldi az Internet Explorert

Szerző: xoki | 2022. March 23. | hír | 27 hozzászólás

A Microsoft több éve emlegeti már az Internet Explorer nyugdíjaztatását, de ezúttal tényleg végleg elbúcsúzhatunk a klasszikus böngészőtől.

Az Internet Explorer a mai napig elérhető, de az Edge nagyrészt már átvette a vezetést. Az Internet Explorer támogatása június 15-én szűnik meg véglegesen, amelyet a Windows egy közelgő frissítésével el is távolítják majd a számítógépekről.

A Microsoft tavaly májusban fedte fel az Internet Explorer nyugdíjaztatásával kapcsolatos szándékát, most pedig a friss terveire is felhívta a figyelmünket, mely szerint mindenképpen megpróbálnak megbizonyosodni arról, hogy a Windows 10-felhasználók többé nem támaszkodnak rá. Az EoL státusz elérését követő frissítéssel, 25 év után a böngésző végleg deaktiválódni fog, és minden felhasználót az Edge-re irányítanak majd át.

A Microsoft Edge egyébként Internet Explorer módban is használható, vagyis az IE-alapú weboldalakhoz és applikációkhoz továbbra is minden gond nélkül hozzáférhetnek a felhasználók.

Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
botmunpls avatar
Offtopic
Anyum benyelt böngészős játékokkal valamit, ami a guglit meg a kezdőoldalt kidobta, és vmi orosz keresőt hozott be. Mozillán és edge-n is, ezt a kettőt használja.
Megkerestem, hogy lehet tiltani mozillán magát az oldalt, első találat, beállít és kész.
Megkerestem, hogy lehet tiltani edge-n magát az oldalt. Az összes találat azt hozta be, hogyan tiltsam magát az edge-t a gépről.
0
0
0
0
💬 3
kovb677 avatar
@botmunpls: Chromet használok ott nincs ilyen baj.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@kovb677: Nem teljesen értem az összefüggést.
Chromeon is benyeli az ember az ilyen vírusokat ha megbízhatatlan oldalakon játszik.
A lényeg azon van, hogy arról van első találatok közt tutorial, hogy az edge-t hogyan lehet tiltani.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@botmunpls: Én is játszok böngészős játékkal szinte naponta pár percig, de csak 1-el. Az meg biztonságos, mert évek óta játszom gond nélkül. Egyszer egy haverom rá akart venni egy második böngészős játékra hogy próbáljam ki, de amint beírtam az elérési címet és nyomtam egy entert az ESET Smart Security Premium egyből tiltotta az egész oldalt. És azóta több hasonló kétes oldalt fogott már meg, de nem nálam hanem faternél, mert én azért javarészt bejáratott oldalakon böngészek, de ő néha olyan helyekre talál hogy a vírusirtó tiltja. Mondtam is neki ha látja a riasztást ne próbálkozzon tovább hanem visszalépés és tovább más irányba, mert úgy se fogja engedni megnyitni adott oldalt az ESET.
0
0
0
0
xCube avatar
Ezzel végleg lezárul egy korszak és az IE is belép a Netscape mellé sok sok évvel később.
0
0
0
0
enslaved avatar
Firefox. Nekem a 88.0 van fenn, utána letiltottam a frissítéseket, mert később megváltozott a kereső funkció. A betűk ennél a böngészőnél a legtisztábbak, legolvashatóbbak, minden egyéb, ami chromium alapú, nem jó kontrasztok terén.
1
0
0
0
💬 10
xCube avatar
@enslaved: Nem tudom, hogy milyen módszerekkel védekezel az interneten, de a böngészőt nem frissíteni nem a legjobb döntés szerintem.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Az a gondom a későbbi kiadásokkal, hogy amikor kezdem beírni középen keresőbe ami érdekel, a fenti kereső részben dob ki mindent, nem középen mint addig. Sehol nem találtam rá választ, hogy ezt vissza lehetne e állítani, meg nem is találtam magában a böngészőben sem. Ha esetleg te tudod hogy lehet és leírod, hagyom frissíteni azonnal.
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: Mi sem egyszerűbb:

Egy üres fülon írd be a címsorba a következőt:
about:config


A megjelenő keresősávba írd be, hogy:
handoff


A két megjelenő opció közül válaszd ki a másodikat és állítsd át false -ra.
browser.newtabpage.activity-stream.improvesearch.handoffToAwesomebar - false
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Nagyon köszönöm, megnézem. Így kellett átállítani azt is egyszer, hogy ne írja ki folyton azt, hogy "nem biztonságos kapcsolat", csak akkor a "security.insecure_field_warning.contextual.enabled" - et kellett átállítani false - ra, akkor azt megtaláltam.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Köszönöm szépen, probléma kipipálva. Viszont van még egy, ami szintén az újabb verzióknál jött elő, és zavar, hátha tudsz megoldást erre is. A jobb sarokban fenn, amikor lenyitom a "további könyvjelzők megjelenítése" opciót, a legördülő háttér fekete. Na most én direkt átállítottam sötét alapúra a böngészőt a Win - ben, de ezt a részt jobban szeretem, ha fehér, és a betűk feketék. A 88. 0 - nál így is volt. Ezt is vissza lehet állítani valahogy?
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: Ahhoz már a téma szkriptjébe kell belenyúlni. A jelenlegi témáknál ebben nem vagyok járatos.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Nem gond, átállítottam, hogy a Google jöjjön be egyből keresőként, és így a fehér meg a fekete már jól összepasszol, nem zavaró. A segítségedet meg még egyszer köszönöm szépen👑
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: Igazán nincs mit.
0
0
0
0
Edven avatar
@enslaved: Jé de érdekes! Én pont fordítva állok ehhez, nekem a középső kereső már régen nem is létezik hanem csak egy üres lap, mindent a linksávba írok, elősegítve ezzel azt hogy a keresett dolgom egyből az adott oldalra dobjon ne pedig a google találatokat mutassa, mert én valamiért a könyvjelzőket nem csípem annyira, azok csak arra kellenek hogy elmentsek egy oldalt ami érdekes és még meglátogatnám. 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Edven: Mindenki máshogy szereti🙂
0
0
0
0
pinkyke avatar
én egyiket sem használom felőlem mind kettőt kidobhatják.
1
0
0
0
💬 8
BLACKPINK avatar
@pinkyke: De akkor mivel töltesz le majd másik böngészőt új windows nál ? :D
0
0
0
0
bukta2 avatar
@BLACKPINK: Könnyen orvosolható, csak gondolj bele picit jobban :D
0
0
0
0
xCube avatar
@bukta2: Taníts mester :) .
0
0
0
0
bukta2 avatar
@xCube: Amikor még megvan a rendszer és nem tetted rá az újat,letöltöd a te böngésződdel a legfrissebb verziót és ráteszed 1 pendrive-ra :) aztán újratelepíted a gépet (ugye nincs IE és vágod rá pendriveról a tiedet) és BooOOOOooM! #Kappa#
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@bukta2: HA volt előtte másik windows, új gép létezik :D
Akkor meg másik gépről rakjam pendrive ról ? az elég macerás lenne csak egy böngészőért xD
Sudo apt install chrome :D
0
0
0
0
botmunpls avatar
@BLACKPINK: Mobilra is le lehet szedni a telepítőt, onnan gépre másolni.
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@botmunpls: Nah az most majdnem ugyanaz xD
0
0
0
0
pinkyke avatar
@BLACKPINK: sehogy mivel lent van pendrive-on onnan fel rakom.
úgy is csak porfogó az edge meg az explorer mivel hogy törölni nem lehet az okosok megcsinálták.
0
0
0
0
-ARK- Doctor avatar
Már ideje volt. Nem is tudom mire vártak eddig, amikor ott van a Microsoft Edge.

Spoiler!
Persze van több böngésző is a Földön.😏
0
0
0
0
💬 1
BLACKPINK avatar
@-ARK- Doctor: Sajnos mai napig vannak oldalak, amik kb csak IE vel működnek rendesen, persze ezek inkább régi céges felületek stb
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció