A God of War lett a Sony legsikeresebb PC-s portja

Szerző: xoki | 2022. January 18. | hír | 9 hozzászólás

A Sony továbbra is a belsős exkluzív játékokat helyezi előtérbe, de a konzolgyártó a PC platform felé is egyre nyitottabb. Sokak örömére néhány napja elérhetővé vált a 2018-as God of War PC-s változata a Steamen, amely a Sony eddigi legsikeresebb játéka lett a platformon.

A PC-s God of Wart rendkívül pozitív fogadtatásban részesítették a felhasználók. Közel 75 000 egyidejű játékossal sikeresen lekörözte a Horizon Zero Dawnt (56 557) és a Days Gone-t (27 450) is. Ezenfelül a Steames értékelések 97%-a pozitív, így ilyen szempontból is felülkerekedett a Sony korábbi PC-s projektjein. Igazából ez teljesen érthető, hiszen az egyik legjobb, legoptimalizáltabb portról van szó, ráadásul a God of War a PlayStation korábban említett címeitől is sokkal népszerűbb.

Természetesen ez a pontszám idővel csökken majd, de mindenképpen egy sikeres rajtról van szó. Remélhetőleg ez egyben azt is jelenti, hogy a közeljövőben újabb, hasonló kaliberű címek is elérhetővé válnak majd a PC-s tábor számára.

God of War
God of War
God of War
Megjelenés: 2022. January 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Santa Monica Studio
Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Most hogy megen bevásárolt a microsoft az 1 dolog... én nem féltem a Sony-t, eddig is megvolt,ezután is meglesznek. :) mert ha egyszer ezek is beindulnak ott kő kövön nem marad :D fejlődnek a játék motorok,eddig is minőségi játékokat dobált le az asztalra a Sony, és ez csak mégjobb lesz ahogy haladunk előre! Mindenesetre gratulálok a micronak a felvásárlásért! Ezzel most hatalmasat durrantottak az biztos! De 2023 ig is eltarthat mire minden lezárul a 2 óriás között (Microsoft-Activison Blizzard)
0
0
0
0
💬 8
enslaved avatar
@bukta2: Remélem is, hogy a Sony nem adja fel, mert minek vegyek PS5 - öt, ha már PC - n is lesz minden? A PS4 még jó szolgálatot tett, azért évek teltek el, mire pár exclusive címük megjelent PC - n is, de mi lesz, ha mégis változik ez a tendencia? Az nem lenne pálya, hogy kijön mondjuk x, y játék mint Sony exclusive, majd fél év múlva PC - n is viszontláthatjuk.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@enslaved: Így van, én is így gondolom! aztán majd meglátjuk mi lesz! Minden esetre ez most nagy pofon volt a Microsoft tól mondom ezt úgy hogy PS es vagyok inkább, de igazából nekem aztán tök mind1 ki mire esküszik, soha nem értettem ezt a háborúsdit, mindenki azt vegye amelyik tetszik neki :D ps4 em nekem is megvan még bár már rég nem használom,de elfér igazából.
0
0
0
0
enslaved avatar
@bukta2: Én még a N64 - et is elő szoktam venni😁 Na mondjuk ott örülnék pár játék remake - jének (Marió, Banjo, Zelda, Donkey Kong, hajjaj.......)
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: Miért is adná fel a küzdelmet? A japán piac kompletten az övé és abból is meg tud élni. Emellett megtartja az exkluzív címeit és kiadja őket néhány évvel később PC -re. Amiben fejlődniük kell, az a havidíjas szolgáltatás.

Kíváncsian várom a fejleményeket, nem tudom elképzelni azt, hogy világméretű franchise -ok nem jelennének meg a Sony konzoljaira. Ezt mint új tulajdonos maga a Microsoft sem akarná, mert saját magától venné el a piacot.
0
0
0
0
c0m1n65un avatar
@xCube: Az a gond, hogy a Japán piac (meg egyébként egész ázsia) nem az ővék. Teljesen átengedték a Nintendo-nak. Már több nyilatkozatban is elhangzott a Sony vezetője (sajnos nem ugrik be a neve) szájából, hogy őket mennyire nem érdekli a hazai piac, és ennek meg is lett az eredménye. Persze jócskán több PS fogyott ott, mint Xbox, de a piacot nagyon nem ők uralják.

Szerintem ez az egy év exkluzívitás éppen elég egy játék esetében. Miért ne jöhetne utána a másik platformokra, hogy kiadóként még több pénzt generáljon a Sony-nak, és azok a befolyt összegből több, jobb játékokat dobjanak ki, mint korábban. Ezt így kell nézni.

Ez jó a Sony-nak, jó a Sony belsős fejlesztő csapatainak, akik kiharcolták ezt a dolgot, és jó a gamer közösségnek is.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: A PS Now ha jól tudom itthonról még nem elérhető.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Pedig tervben van, hogy minden ps cím jön PC-re is. Gondolom lesz egy kis exkluzív időszak, de végül jönni fog. Ennek fényében meg annak, hogy lehet nyáron csak rakok össze új gépet lehet a PS5 eladásra fog kerülni. Jó a konzol de a PC csak PC. És ha tényleg minden nagyobb cím jönni fog akkor a kérdés már nem kérdés.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Rendben, jöjjenek, csak legyen legalább 2 év a köztes idő, na meg olyan minőségben legyen eltérés majd, mint most a God Of War esetében.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció