A fejlesztési költségeket sem hozta vissza a Marvel's Avengers

Szerző: xoki | 2020. November 27. | hír | 23 hozzászólás

A Marvel's Avengers egy elég döcögős rajton van túl, hiszen köztudott, hogy hatalmas csalódást okozott a rajongóknak, ráadásul még a Marvel név sem tudta megmenteni.

A Square Enix megerősítette, hogy a HD Games divíziójuk 48 millió dolláros veszteséget könyvelt el a legutóbbi negyedévben. A befektetőknek tartott kérdezz-felelek fordítása pedig már megtalálható a Square Enix oldalán, így kiderült néhány érdekesség ezzel kapcsolatban. Az egyik kérdésre válaszolva a cég elnöke, Yosuke Matsuda például elárulta, hogy a játék fejlesztési költségei sem térültek még meg.

Az új tartalmak érkezésével valószínűleg az év végéig szerencsére megtérülhetnek majd a fejlesztési költségek. Az ünnepi szezon és a közelgő DLC-k mindenképpen megdobják majd egy kicsit az eladásokat, de a negatív visszhang miatt ki tudja, hányan tervezik beszerezni még a játékot. Egyébként a Marvel's Avengers első karakter DLC-je december 8-án válik majd elérhetővé.

Marvel's Avengers
Marvel's Avengers
Marvel's Avengers
Megjelenés: 2020. September 04. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Nixxes Software
Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nem csodálom, noname játékok nem kavarnak sok vizet
0
0
0
0
santakigyo avatar
Azt hitték, hogy a mozi sikeres annak ellenére, hogy mennyire semmitmondó sületlenség az összes része akkor majd a játékot is vinni fogja a nép. Nem jött össze.
0
0
0
0
💬 16
no avatar
@santakigyo: Egy képregényfilmtől ne várj Shakespeare-i mélységeket vagy komolyabb mondanivalót. Kezeljük a helyén: Egy délutáni-esti szórakoztató, látványos robbanásokkal teli popcornmozi.

Témától eltérve: neked melyik film az aminek komolyabb mondanivalót tulajdonítasz?

Témához visszatérve:
Szerintem inkább elkéstek a játékkal. A mozihype már leült, és ha pl az első Bosszúállók mozifilmmel együtt hozzák ki a játékot, biztosan sikeresebb lett volna a hibáival együtt is, már csak a hype miatt is.

Ugyanez van kb a Harry Potter esetében is. Hiába jön most egy elvileg jó játék belőle, csak 10 évet késtek vele...és bár vannak örökzöld témák amik 10 év után is termelik a lét (pl.: Star Wars, Alien) nem mindegyik engedheti meg magának a 10+ év kiesést.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: A Fantastic Beasts részekkel nagyon jól visszahozták a Harry Potter hype vonatot, így nem igazán lehet késésnek hívni, szimplán újra aktuális (igaz másodjára már kiesést írsz, ami igaz). Előfordulhat hogy akit anno az érdekelt, azt már ez nem fogja, de ugyanezzel a lendülettel jött egy új célcsoport is, akiket érdekelni fog.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Hát nem tudom: Ha a hype = a közeli szupermarketben újra kapni HP plüssöket akkor hja. De személy szerint a FB 1-t nem bírtam végignézni. Pedig a HP filmeket kb 2 évente újrázom egy-egy hétvége alatt, így feltehetően az új sorozatnak nem én vagyok a célközönsége. A közelgő HP játék meg HP környezetében játszódna, nem előtte x évvel, így a kettő az én szememben nem összeegyeztethető. Kb mintha az SW KotoR és az SW8 lenne egybe emlegetve hogy az SW 8 visszahozta a KotoR hypeot...
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Engem se érdekelnek a FB részek, de attól még egyértelműen van rá kereslet. Star Wars hype alatt is leginkább csak a Chewbaccas kukorica konzervet láttam, de nem lepődök meg ha nem jelentenek olyan sokat bevétel szempontjából (a filmeket leszámítva).
Alapból direkt egy kalap alatt kezelik (Wizarding World), a merchet és a filmeket is, így lazán el tudják adni a HP-s dolgot azoknak is, akik csak a FB miatt ismerik az egészet.

Kb mintha az SW KotoR és az SW8 lenne egybe emlegetve hogy az SW 8 visszahozta a KotoR hypeot
Ennek fordítva értelme is lenne (a spin off hozza a vissza a hype-ot a main franchise-hoz, nem fordítva), de alapból más ligában van a két cím (kotor és FB)
0
0
0
0
no avatar
@susguy:
de alapból más ligában van a két cím (kotor és FB)


Mindkettő előzmény egy "gonosz" karakterről egy olyan világban amit már ismernek a nézők-olvasók-játékosok. Az hogy az egyikben 4000 évet ugrottak, a másikban csak 40 akármennyit, nem hinném hogy számítana. Ez utóbbi szerintem csak azért kellett hogy legyen pár név aki él még amikor az ismertebb történet (HP) játszódik és azzal összekösse generálva a plusz bevételt.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Nem erre céloztam a liga alatt. Az FB sokkal nagyobb hírnévnek örvend mint anno a kotor (függetlenül attól hogy az előző engem hidegen hagy, az utóbbit meg imádom).
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Persze, mert a KotOR-ból nincsen film. Pedig lehetne, pláne egy ilyen szereposztással:
https://assets.change.org/photos/5/ph/io/yrPhiozfixlvkae-800x450-noPad.jpg

de amennyire a Disney elszabja az SW filmeket inkább ne is legyen.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: Igen a filmeket valahogy önismétlőkre csinálják (aki nem hiszi nézze meg őket egymás után). Vagy készakarva, mert ha egyszer tetszett a jónépnek, akkor ezután is fog. Vagy, pusztán megfelelően működő agy birtoklásának a hiányában megy a lehúzás.
Van háttéranyag bőven, amit fel tudnának használni csak nem akarnak.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Félreértés ne essék, én is megnéztem elég sok részét, és bár tényleg egy sületlenség az egész, jól tálalták.Tökéletes egy esti kikapcsolódáshoz igen.
Gondolom a játék készítői erre alapozták, hogy már csak a neve miatt is lesz annyi bevétel, hogy megérje nekik. Tévedtek.
Sajnálom és bosszantó is a dolog, mert végre jön valami más és erre így elbaltázzák. És rögtön igaz is miszerint nem éri meg újítani, mást csinálni mert költséges a bukás. Így nem is. Már akkor borítékolható volt ennek a játéknak a veszte mikor megnéztem a trailert róla.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo:
És rögtön igaz is miszerint nem éri meg újítani, mást csinálni mert költséges a bukás. Így nem is. Már akkor borítékolható volt ennek a játéknak a veszte mikor megnéztem a trailert róla.


Vannak bőven ellenpéldák is:
- Bioware féle Star Wars Knights of the Old Republic: ismert világra épült, de mert újítani és olyan korba vitte a játékost ahol közel szabad kezet kaptak a készítők, mégis sikerült olyat alkotni ami méltó a nevéhez. Ezt a receptet gyakrabban alkalmazhatnák szerintem, na nem a Bioware, ők már lejáratták magukat, nem is egyszer...
- Szintén Bioware: Mass Effect. Nulla előélettel, hiszen nem volt se film, se könyv mégis az első játékkal teremtettek egy olyan világot és egy olyan csapatot a hős mellé ami a mai napig megállja a helyét, csak a végét b*szták el, de ma már tudjuk hogy az volt a Bioware lejtmenetének a kezdete...
- Ubi féle Wtach Dogs 1. Szintén nulla előzménnyel indult és a gyengeségei (hackelés egyszerűsítése egy kib*szott pipe játékká) ellenére siker lett, még úgy is a sztorijában volt legalább egy "wtf, ezt a sz*rt meg hogy írhatta éppelméjű ember" mozzanat.
0
0
0
0
Apor avatar
@santakigyo: Nem kell túlbonyolítani.

Pocsék játékot csináltak. Ennyi.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Egy kisméretű virtuális feketelyukat teremtettek, ami beszippantotta a befektetett pénz,
és csak az ötletgazdát + a többi csibészt hagyta meg fanyalogva.
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Többi csibészt....LOL 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
@santakigyo: Sok iylen volt már. Drága a licence, sürget a határidő, hogy azért ne tolódjon el nagyon a filmek megjelenésétől a játék, így se pénz, se idő nem marad a fejlesztésre. Ilyen volt a Scarface és a The Godfather is, pedig előbbibe még egész jó játékmechanikai ötletet is belevittek a minimális, de mégis létező gazdasági menedzsmenttel.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Nem játszottam se a Scarface se a Godfather játékokkal, de gyanítom a filmekről jócskán lemaradt mindkettő 😀 Aki azokon a filmeken nőtt fel aligha fogja megvenni az adott című játékot mert a film tetszett neki 30 évvel ezelőtt. Hozzáteszem hogy pl a GTA : Vice City kb egy az egyben a Scarface-re épült de szerintem nem azért lett siker. Én konkrétan csak mikor alaposabban utána néztem a játéknak akkor futottam bele a Scarface filmbe és néztem meg. Addig a film valahogy elkerült.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova:
Aki azokon a filmeken nőtt fel aligha fogja megvenni az adott című játékot

Kivéve az olyan balekokat, mint csuz-li... 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Ahogy megláttam a főoldalon, azt hittem ingyen adják Epic Storeon! 😜
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@gigazte: Amilyen remek alkotás lett szerintem őket sem különösebben izgatja ez a téma 😆
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Az epik stór a fost is ingyen adná nekik mindegy csak települjön a kémprogramjuk a gépedre amivel monitorozhatnak téged
0
0
0
0
cabus26 avatar
Nem is értem,vajon miért nem...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció