A fejlesztési folyamat végső fázisánál tart a Resident Evil 4 Remake

Szerző: xoki | 2023. January 02. | hír | 31 hozzászólás

Egyesek szerint a Resident Evil 4 a videójáték-történelem egyik legfontosabb játéka, mivel a cím 2005-ös megjelenése után évekig befolyásolta a horror műfajt. Amennyiben minden a tervek szerint halad, közel 18 évvel később, 2023 márciusában elérhetővé válik majd a játék remake-je.

A megjelenéstől már csak néhány hónap választ el bennünket, ami azt jelenti, hogy a fejlesztési folyamat végső hajrájához érkeztek a fejlesztők. A japán Famitsu magazin beszámolója - a DualShockers fordítása - alapján a több stúdiót is érintő év végi interjúk részeként a Resident Evil 4 Remake producere, Yoshiaki Hirabayashi a Capcom közeljövőbeli terveit is szóba hozta. Felfedte, hogy a csapat keményen dolgozik azon, hogy a március 24-ei megjelenésre készülődve további Resident Evil RE:4 információval lássanak el bennünket. Emellett Hirabayashi azt is megerősítette, hogy a RE4 Remake a fejlesztési folyamat végső fázisánál tart, és a rajongóknak már csak egy kicsit kell még várakozniuk.

Végül Hirabayashi kiemelte még, hogy az újabb Resident Evil címek mind remekül sikerültek, hiszen nagyon kevés olyan rész van, amely rossz fogadtatásban részesült volna, miközben ezek nagy részénél komolyabb halasztásra sem volt szükség. A rajongók természetesen a Resident Evil 4 Remake-től is hasonló munkát várnak el, így mindenképpen jó látni, hogy a fejlesztés jól halad, és néhány hónapon belül tényleg játszhatunk majd a felújított változattal.

Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Megjelenés: 2023. March 24. (PC)
Műfaj: Akció, Túlélő-horror
Fejlesztő: CAPCOM
Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vitolo2222 avatar
nagyon várom ezt a játékot! a Resident Evil 4 ki marat az életemből és most felújított grafikával játszhatom végig a játékot Resident Evil 2 és 3 Remake remekül sikerült imádtam!

és ha majd készítenek hozzá magyarítást is az év játéka lesz nálam az biztos :)
0
0
0
0
no avatar
Nagyon meg kellene hogy spékeljék valami brutál jó módon, mert már ps2 -n kezdtem kb. 200 végigjátszással és rengeteg Mercenarissal, utána PC-n töménytelen játékkal.Majd tavaly jött a VR-os oculusos verzió.Ha csak grafikai változás lesz benne , akkor nem fog nagyot szólni.
0
0
0
0
💬 8
santakigyo avatar
@Dpoci: Ez már inkább nem azoknak szól mint Te.Nincs új ötlet és tudják,hogy ami régen jó volt az ma is az csak ehhez mai szintre kell emelni.Ìgy eladható a mostani generációnak.
Csak ugye ezt így nyíltan nem mondjuk ki.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@santakigyo: Nekem pl nem tetszett annyira a resi 2-3-nak a felújított változata. Szerintem nem adja meg a régi élményt. Tudom hogy azok a játékmenetbeli dolgok már elavultak de nekem személy szerind a Resi 0 és 1 simán HD-sített változata nagyon tetszett. Modernt gépeken is elindult, a szemed nem folyt ki a pixelektől és egy eredeti remek játékélményt kaptál. A 4-el viszont sosem játszottam szóval gyakorlatilag bármi lesz biztos tetszeni fog
1
0
0
0
santakigyo avatar
@Payphoner: Nekem a kamera kezelése miatt nem jöttek be régen az ilyen játékok..hideg rázott tőlük.Sokáig azthittem a külső nézetes játékok mind ilyenek és csak fps játékokkal játszottam.🤣Nagyon sokára jöttem rá,hogy van normális is.
1
0
0
0
Payphoner avatar
@santakigyo: Igen az zavaró tud/tudott lenni. Nemrég jelent meg egy játék a Tormented Souls kb 2 éve ha jol emékszem. De kb senki nem hallott róla. Ez egy az Egyben egy régi Resi játék. Irányítás, kameranézet, játékmenet, logiaki feladványok stb. Én valamiért imádom a retro gameket. 24 éves vagyok de mégis imádok őket
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Payphoner: Akkor ha azt mondom 37 vagyok? Én is szeretem, időnként előveszem a régi sárgakazis nintendo emulàtort nosztalgiázni,azokat amin régen felnőttem.A logikai játékok a kedvenceim.Konzolon van előfizetèsem és nincs egy Asssins vagy FarCry se felrakva ellenben régi retró típusú meg logikai játék több is.
0
0
1
0
Payphoner avatar
@santakigyo: Igazából kinek mi. Vannak természetesen nekem is olyan régi játékot amit ma már nem nagyon tudnék élvezni. Mi nemrég ültünk össze a haverokkal játszani a Resi 1-nek a felújjított változatával. És hát nem értünk a végére :D Nagyon hosszú, nehez fejtörők (amik sokszor amúgy nem is nehezek hanem inkább picit frusztrálóak). Természetesen szigorú szabályok voltak és a telefont mindenki elrakta nehogy bármilyen segítséget igénybe vegyünk.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Payphoner: Az viszont tény,hogy régebben nehezebbek voltak a játékok.Elèg csak a régi Tomb Raider játékra gondolni.
Vagy amit írtál.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@santakigyo: Tomb Raider az best of :D Pokoli nehéz csak arra rájönni hogy merre fele kell elindulni
1
0
0
0
Diablo666 avatar
Ez elég brutálnak néz ki a gameplayokat nézve. Az eredetit is imádtam!
0
0
0
0
misota31 avatar
Remélem az irányítás marad a régi, én már azt annyira megszoktam.
0
0
0
0
💬 6
kismadar avatar
@misota31: Hát nem, szerencsére ez is megkapja az új irányítást.
0
0
0
0
misota31 avatar
@kismadar: Az baj, legalább opcionálisan benne lenne... Így nem lesz kihívás számomra.
0
0
0
0
Thespartan avatar
@misota31: Neked biztos jó lenne úgy, sokaknak meg nem! Bírom az ilyen éncentrikus "embereket". 😀 Ha annyira szereted a kihívásokat, akkor RE 2-t "Hardcore" fokozaton vidd végig mind2 karakterrel, ha ez esetleg trainer nélkül megvolt ..., akkor ott a DLC-k. Na meg ezeken belül ott vannak az achievement-ek.🎉
0
0
0
0
misota31 avatar
@Thespartan: 1.Te figyelj már, mért raktad idézőjelbe, hogy ember?
2. Nem vagyok ego centrikus, mert azt írtam hogy opcionálisan,ergo választható irányítási móddal a gyengébbek kedvéért.l
Itt ha valaki, akkor a fejlesztés nem gondolt a régi motorosokra.
3. Menj a picsába, oszt ott kötöszködj baromarc.
0
0
0
0
Thespartan avatar
@misota31: Azért felhívnám arra a figyelmedet, hogy jobban válogasd meg a szavaidat.
Még nem jött ki a játék, nem tudni milyen beállításokkal fog rendelkezni, sanszos, hogy mivel a többség panaszkodott az irányítására arra külön hangsúlyt fognak fektetni. De tudod régen volt az a játék még a nyomógombos telefonokra is, hogy "snake".., ha neked úgy volt jó biztosan be lehet moddolni.
0
0
0
0
misota31 avatar
@Thespartan: Én megválogattam a szavaim, te áltál belém hogy nem bírod az ilyen "embereket" úgyhogy ne dúzzogj, és igen, vannak amiknek az irányítása jobb volt régen, pl : az összes need fos speed 2005-ig.
0
0
0
0
no avatar
Remélem nem olyan lesz, mint a RE3 remake.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Dead Space Remake-n kívül, ezt várom még nagyon.
0
0
0
0
Shorty21 avatar
Ezt nem cseszheti el a capcom :D bár a előzetesek alapján nagyon durva lesz. Én a év játéka címet is megmerném kockáztatni.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Shorty21: Ahhoz szerintem túl korán érkezik.
0
0
0
0
Thespartan avatar
@xCube: Ha úgy vesszük a RE 2 Remake is "túl korán" érkezett mégis 10/10 játék lett. 😉
És ott még +-ba ott volt az is, hogy Leon mellett Claire-el is lehetett menni, akivel úgy 15-20%-ban más vizekre is eveztél.
0
0
0
0
xCube avatar
@Thespartan: Szerintem félreértetted amit írtam. Az év játéka címhez érkezik túl korán szerintem.
0
0
0
0
Thespartan avatar
@xCube: Valóban, jogos. 😀 Nem szóltam akkor.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nekem teljesen új játékkènt fog hatni mert anno az irányítás miatt kihagytam.
Várom szeretettel 🙂
0
0
0
0
enslaved avatar
Minden idők legjobb Resident játéka. Alig várom.
0
0
0
0
💬 3
Arrrni avatar
@enslaved: Abszolút osztom a véleményedet, amlékszem mikor anno elsőre játszottam végig, milyen élményt adott, azt kb. csak a Mafia 1 tudta 2002-ben elérni nálam, a játéktörténelem egyik legjobb címe, és biztos vagyok benne, hogy a Capcom ezt nem fogja elszúrni, sem az optimalizálást, a RE Engine valami zseniális.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Arrrni: A Resident 2 remake is embertelen jó lett, a 3. már nem annyira, bízom én is benne, hogy ezt most nem rontják el. Amit nagyon szeretnék még megérni, az a Prince of Persia trilógiának a felújítása, de lehet, bilibe lóg a kezem...
0
0
0
0
Arrrni avatar
@enslaved: Nah igen a Prince of Persia trilógia is nagyot ütne, az tuti! 😉
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció