A DirectStorage egy másodpercre csökkentette a Forspoken betöltési idejét

Szerző: xoki | 2022. March 26. | hír | 1 hozzászólás

A DirectStorage már az Xbox Series X/S debütálása óta jelen van az említett konzolokon, de PC-re még csak most vált elérhetővé. A Microsoft múlt héten jelentette be a Windows DirectStorage támogatásával kapcsolatos terveit, és most már az első olyan játék is bemutatkozott, amely teljesen kihasználja a technológia által nyújtott előnyöket.

Bár a Forspoken megjelenésekor nem lesz elérhető Xboxon - mivel egy PS5 konzol-exkluzív címről van szó -, a PC-s verzió ettől függetlenül támogatni fogja a Microsoft új technológiáját. A Luminous Productions műszaki igazgatója, Teppei Ono a 2022-es GDC során bemutatta, pontosan mire is képes a DirectStorage.

Ahogy az a fenti videóban látható, egy hagyományos HDD-n 24-25 másodperc alatt töltődik be a játék, de egy M.2 SSD és a DirectStorage kombinációjával ez az idő 2 másodpercre csökken le. Egy rendkívül gyors PCIe 4.0 SSD mellett a játék egyes részei szinte azonnal, mindössze egy másodperc után töltődnek be.

Forspoken
Forspoken
Forspoken
Megjelenés: 2023. January 24. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Luminous Productions
Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Jó a technológia de ezt a Fidelity-t kicsit túl tolják ebbe a bemutatóba... aztán reméljük érni is fog valamit nem csak marketing... :D kár hogy elhalasztották, Spoiler!
remélem lesz virágbolti mert nem szívesen adnék pénzt ki addig amíg nem tudom milyen a játék optimalizálása, illetve mennyi bug lesz benne...
és a halasztása sem túl bíztató...hogy bízzon így az ember a fejlesztőcsapatba ha már a megjelenési dátumokat sem képesek tartani... (nem csak ők, a többi is...)
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció