A Denuvo benchmarkokkal bizonyítaná, hogy másolásvédelmük nem hat ki a teljesítményre

Szerző: xoki | 2023. July 13. | hír | 115 hozzászólás

A PC-s játékosok évek óta azon a véleményen vannak, hogy a Denuvo másolásvédelem negatívan hat a játékok teljesítményére. Több sikertelen cáfolási kísérlet után a Denuvo anyavállalata, az Irdeto úgy döntött, kezébe veszi az ügyet és független benchmarkprogram indításával fogja bebizonyítani, hogy a DRM-nek és a teljesítménybeli problémáknak nincs közük egymáshoz.

A játékok feltört változatai és a Denuvo védelemmel ellátott változatok közötti összehasonlításoknál néha apró, de sok esetben komoly változások keletkeztek, de Steve Huin szerint az efféle videók nem adnak tiszta képet a helyzetről, mivel a játékok buildjei sokat változnak az idő múlásával, beleértve a hónapokkal vagy évekkel a megjelenés utáni időszakot.

Huin az Ars Technicának fejtette ki, hogy az Irdeto új, független benchmarkprogramot akar létrehozni, melynek keretein belül a játékok Denuvóval ellátott és Denuvo-mentes verzióit teszik elérhetővé a média számára, akik később teljesítmény-összehasonlító videókat publikálhatnak majd.

Huin tudja, hogy kizárólag a vállalat szava nem elég a játékosok meggyőzésére, ezért abban reménykedik, hogy a független benchmarkok - melyek remélhetőleg semmilyen, vagy tényleg csak minimális különbséget mutatnak - segíteni fognak jobb színben feltüntetni a céget.

Hozzászólások: 115
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
X9K338DA avatar
a Denuvo anyavállalata, az Irdeto úgy döntött, kezébe veszi az ügyet és független benchmarkprogram indításával fogja bebizonyítani


Kicsit sem önellentmondás.

Amúgy akkor sincs semmi szükség DRM-re játékokban, ha semmi hatással nincsenek a teljesítményre. Az eladásokra vonatkozó pozitív hatása mindig is a legjobb esetben is megkérdőjelezhető volt.
0
0
0
0
💬 15
Man 30 avatar
@X9K338DA: Ezt nem értem. Ha le van jól védve a játék akkor egy ideig nem törik föl a játékot, és azért meg veszik, ha meg már fel van törve akkor már csak kevesen veszik meg.
0
0
0
0
susguy avatar
@Man 30: Aki DRM nélkül nem veszi meg az DRM mellett sem fogja, és aki DRM mellett megveszi az anélkül is megveszi. Minecraften semmi védelem nincs, még anno Notch maga bátorította a játékosokat hogy akinek nincs rá pénze, az nyugodtan warezolja le. Mai napig a legtöbbet eladott játék 238,000,000 példánnyal.

Nem a DRM ad el egy játékot, hanem a minőség és a jó marketing.
0
0
0
0
PoPet avatar
@susguy: Spoiler!
aki DRM mellett megveszi az anélkül is megveszi

Ez fix nem igaz. Én is vettem már azért játékot, mert nem volt kedvem hónapokat várni a törésre.
0
0
0
0
Pokman avatar
@PoPet: Vannak olyanok is akik először kipróbálják a virágboltit hogy, hogy fut a gépükön vagy hogy egyáltalán milyen játék mert sokhoz nincs demo; és csak ezután veszik meg az eredetit.
0
0
0
0
susguy avatar
@Pokman: Pontosan. Van amikor még segít is az eladásban.
0
0
0
0
PoPet avatar
@susguy: Szerintem meg ha segítene, és több fogyna nélküle, nem lenne minden szaron denuvo. Hidd el, mindenhol készült egy táblázat már, ami kihozta, hogy megéri költeni a DRM-re, ha szarabbul keresnének a köcsög pénzéhes kiadók miatta, szerinted szórakoznának vele? Nem logikus ez az egész állítás, hogy a pénzéhes kiadó levédi a játékát, amiből így végül aztán kevesebb fogy legálisan.
Nyilván kell hozzá jó marketing meg minden, de akkoris.
0
0
0
0
susguy avatar
@PoPet: Oszt mi van azokkal a cégekkel ahol nem költenek rá? Vagy mondjuk a GoG-gal ami többek közt arra építi az egész bizniszt hogy nincs náluk DRM? Én sem hiszem hogy feltétlenül kereken 0 eredménye lenne, de közel sem ér annyit amennyire szeretnék beállítani, és sokkal több tényezős dolog annál minthogy "ha van akkor többen veszik és kész".

Nem logikus ez az egész állítás, hogy a pénzéhes kiadó levédi a játékát, amiből így végül aztán kevesebb fogy legálisan.
Nem is ez volt az állítás.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@PoPet: Én például olyan játékot nem veszek, amint Denuvo van vagy bármilyen másik durva DRM. Rengeteg régebbi játék azért nem megy ma modern gépen, mert a DRM nem működik modern Windowson, nem pedig azért, mert a játék. GoG-on is minden játék DRM mentesített, onnan tölti le mindenki, ahonnan nem szégyelli, mégis bőven vannak eladásaik.

Szerintem meg ha segítene, és több fogyna nélküle, nem lenne minden szaron denuvo. Hidd el, mindenhol készült egy táblázat már, ami kihozta, hogy megéri költeni a DRM-re


Sajnos nem csak az egyszeri végfelhasználó érzékeny a marketing bullshitre, hanem a nagyvállalati menedzserek is. A DRM fejlesztők be tudják velük nyalatni, hogy a DRM jó a cégnek, miközben a DRM-ből egyedül a DRM fejlesztő profitál. A játékfejlesztőknek és a játéksoknak viszont rossz.
0
0
0
0
PoPet avatar
@X9K338DA: Minden cég profitorientált, és valahogy kiadja nekik, de valahogy mégis a DRM párti kiadokból van több, és ők hoznak több AAA játékot is. Nyilván ha a GoG tuda mutatni bármit egy fejlesztő cégnak, hogy vigyék oda az AAA játékukat, mert jobban fogy majd, akkor több megjelenés lenne ott is. GoG-on például nekem csak az ingyen szarok vannak, mert egyik nagyobb új AAA játék sem érdekelt ami oda jött, bár olyan sűrűn szerintem nem is jön, és most fel sincs téve a kliens nálam. Pl a Sony is valószínű letesztelte a Horizon Zero Dawn-al, hogy milyen eladások vannak ott, és nem is vitt oda több címet.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@PoPet: Attól, hogy egy cég nagy és profitorientált, még nem biztos, hogy a szervezeti struktúra hatékony és minden esetben optimális döntéseket hoz (akár csak üzleti szempontból). Ahogy aközött sincs összefüggés, hogy egy döntés egyszerre jó a végfelhasználónak és a cégnek.

Épp ezért van, hogy manapság az AAA játékok jó 85-90%-a ingyen se kategória. Ha összeszedném az elmúlt 5 évből azokat az AAA játékokat, amik megérték az AAA árat, nem lenne hosszú a lista.
0
0
0
0
PoPet avatar
@X9K338DA: Én is 1 kezem megtudom számolni amit megvettem az elmúlt 3 évben, a többi benne van day0-val valamilyen gamepassban, ami kb 3000Ft/hó, ami alatt ki is játszom és mondom is le. Csak azt veszem meg szinte, ami multi és tetszik is. 1-1 story játékot meg csak azért, mert szeretem, és szeretném ha lenne belőle még több rész, ilyen volt pl a Hogwarts és az SW idén, vagy a Detroit mikor megjelent PC-re (az első játék amit életemben előrendeltem az első lehetséges napon)
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@PoPet: Ha nem éri meg megvenni, nem éri meg a játszására pazarolt időt sem. Az ilyen előfizetős szolgáltatások a legrosszabb dolog, ami a játékiparban történt az a post-launch monetizáció óta.
0
0
0
0
PoPet avatar
@X9K338DA: Nekem bőven megér 3000Ft-ot, egy 12-16 órás single player játék, de pl 15-öt már nem, hogy megvegyem mikor úgysem játszom ki soha többet, amit úgy érzek igen (pl Detroit, mert többször kijátszahtó) azt meg meg is veszem. Szerintem tök jó dolog, 3-4500Ft egy hónapra és sokszor nem is 1 gamet pörget ki alatta az ember.
0
0
0
0
Pokman avatar
@PoPet: Vannak olyanok is akik először kipróbálják a virágboltit hogy, hogy fut a gépükön vagy hogy egyáltalán milyen játék mert sokhoz nincs demo; és csak ezután veszik meg az eredetit.
0
0
0
0
susguy avatar
@PoPet: Kivételek nyílván léteznek. A többségre ettől függetlenül fix igaz.
0
0
0
0
xymano avatar
Most akkor a denuvo terjeszti a covidot vagy ha feltörik?
1
0
0
0
💬 2
enslaved avatar
Látom pár embernek vicces a vírus téma. Ma már az a sok ember nem tartja annak, akik az oltás megtagadása miatt azóta is szenvednek különböző tünetektől (gyerekek főleg), amit a long covid okozott nekik. Ez még nem is lenne baj (gyerekek esetében persze nagyon sajnálatos, ők nem tehetnek arról, hogy a szüleik felelőtlenek voltak), csak kár, hogy amikor a vírus a legerősebben tombolt (nem is egyszer) másokra is veszélyt jelentettek. Tehát oltástagadók, 8 elemisek, "tanult" emberek, vagy akiknek a szomszédja mondta hogy az ő ismerőse az oltástól halt meg (a leghitelesebb forrás a Facebook után), lehet nyomni a vicces szmájlikat.
4
9
0
1
💬 80
kismadar avatar
@enslaved: Köszönjük az infót Gyógyszerész Úr, hasznos volt mindenki számára.
0
0
2
0
MC MaRcI avatar
@enslaved: Én nem vagyok beoltva semmi bajom
Családi és ismerősi körben viszont vannak páran akik be lettek oltva
Azóta pedig valamilyen szivritmuszavarban szenvednek
Mikor előtte sose volt ilyen problémájuk
Ismerősömnek pont a minap volt szivkateterezese

Nyilván nem lehet rafogni hogy az oltás miatt
De minden esetre érdekes hogy azelőtt full egészséges embereknek ilyesmi csak úgy elojott
4
0
0
0
kismadar avatar
@MC MaRcI: 2 oltás után lett magas vérnyomásom, előtte sosem volt ilyen problémám. Az oltás mellett 2x covidos is lettem, magas lázzal pusztultam az ágyban, ami 1-1 hétig tartott. Szóval nesze semmi fogd meg jól.
1
0
3
0
enslaved avatar
@kismadar: Ráfogni mindent rá lehet az oltásokra, gondolom nem vagy tisztában a mechanizmusával, de mindegy. Az influenza oltás mellett is lehetsz influenzás, így a covidot is elkaphattad az oltás ellenére, az oltások szerepe a súlyos szövődmények kivédésén alapszik. Az egy hetes magas lázad az enyhe tünetek közé sorolható, arra miért nem gondolsz, akkor mi lett volna ha nem vagy beoltva? Nejem is elkapta mindkétszer, a vuhani idején 4 hétig napi 5 percre volt képes felkelni az ágyból (akkor még nem volt oltás), majd a másodiknál már sokkal enyhébben zajlott le nála, persze akkor már két Moderna volt benne. Nekem szerencsém volt az elsőnél, de ahogy lett végre oltás már nem bíztam a véletlenre. A gyerekeim iskolájában sorra dőltek ki az oltatlanok, az enyémeknek kutya bajuk nem volt. Ezt csak azért írtam le, mert az ellentábor általában azzal jön, hogy "de az én szomszédom barátja elkapta és belehalt".
1
4
0
0
PoPet avatar
@MC MaRcI: Ezelőtt is lettek betegek csak úgy egészséges emberek, csak most van mihez kötni, és egyből összefüggéseket keres mindenki. Én is elkaptam oltás után, kétszer is, az elsőnél 1 napig volt lázam aztán semmi, a másodikat észre sem vettem, csak náthának tűnt, de a háziorvos csinált tesztet, aztán úgy derült ki. Ismerősöm oltás nélkül majdnem kórházban landolt, 26 évesen, szóval én is rámondhatom, hogy lehet én meg amiatt nem voltam sokkal szarabbul.
2
0
0
0
MC MaRcI avatar
@PoPet: Hát nem tudom az biztos hogy nagyon rossz volt a kommunikáció át egésszel kapcsolatban
Felénk Pl az orvosok is sokan azt mondták hogy be ne adassuk
Ki tudja mi itt már a valós s mi nem

De Pl mikor mamám kórházba került ritmuszavarral
Nekunk az orvos mondta hogy sokan jártak így oltás után

Bár benne van az is amit te mondasz lehet ők is csak arra fogták
0
0
0
0
Pokman avatar
@MC MaRcI: Az egészben az a poén hogy bevallották hogy az oltás egy kamu volt, de sok hülye ember még most is mellette áll 🤣
0
0
2
0
downuser avatar
@PoPet: A temetkezési vállakozók elég jó forrás?

[LINK]

[LINK]
0
1
0
0
PoPet avatar
@downuser: XD El is olvastad amit linkeltél? Az egy promó volt, egy nem létező cég nevével, és az oltást reklámozták.

Leírtam mindent párral lejjebb, a hosszú hsz-emben. Aki egyszerűen a tudmoány, feketén-fehéren leírt, dokumentált és számokkal alátámasztott placebós vaktesztek után is inkább Dr Lakatos Lajos fotelvirológusra hallgat, akinek a véleményén kívül semmi nem áll az igéje mögött, azt én nem fogom megérteni.

Egy példa: Minden hiteles szaklap azt írja, hogy az új BMW egy jó és biztonságos autó. Józsi az utca végén vagy random facebook posztban azt mondja "A BMW szar". Kire hallgatsz?

Kb az jut eszembe, amikor egy kommentszekcióban olvasgattam az 5 "szakértő" fotelfizikust aki az "élet iskolájába" tanult, és hergeli egymást, hogy "ezek a köcsögök már megint chemtraileztek, nézzétek nem is a hajtóműből jön a kondenzcsík hanem a szárny végén, jó alacsonyan volt, látni, most se hiszi el nekünk a sok hülye".
Csak hát facebook tudósaink olyan hülyeségekre mint a fizika törvényei nem adnak, és nem tudják, hogy magas páratartalomnál, alacsony magasságon, a szárnyvégi örvényekben lecsapódik a pára az alacsony hőmérséklet és nyomás miatt. Bár ha tudnák se érdekelné őket, mert azon nem lehet csámcsogni meg morogni.

Still nem érdekel, hogy valaki oltatott-e vagy nem, mert elképzelhetetlennek tartja, hogy a mai orvostudomány legyőzzön egy vírust (ami szerintük csak egy erősebb nátha ugye, szóval ez is egy ellentmondás, na mindegy), saját egyéni döntés volt. Viszont aki terjesztette az alaptalan hülyeségeket, amikkel másokat veszélybe sodort, na azt én büntetném.

Spoiler!
A videót nem néztem meg, mert garanátlom, hogy minden csak nem hiteles forrás egy ilyen random oldal, de a címét azért azoknak ne mutogasd, akik végig gürizték a teltházas kórházakban a 24 órákat kezeslábasban, vagy akiknek egy hozzátartozója a lélgeztetőn halt meg a covid miatt, mert lehet nem lesznek kedvesek veled.
1
3
0
0
downuser avatar
@PoPet: A kognitív disszonancia ékes példája vagytok Enslaved-el.
0
1
2
0
PoPet avatar
@downuser: Látom az érvek elfogytak, na de felesleges is erre ennyi időt pazarolni, mindenki hisz amiben akar. Én maradok a tudomány és a számok oldalán, és továbbra is tartom, hogy egy hasonló döntést mindenkinek egyénileg kell meghozni, mert az igazságot senki sem tudja, és bárki aki a másikat manipulálta, főleg bármilyen tényszerű állítás nélkül, magát orvosnak kiadó emberek hülyeségei után, az más életével játszott.
1
1
0
1
downuser avatar
@PoPet: Írtam érveket. Leírtam Pokman-ek, Maximumgame-nek és 2022 januárban is leírtam a " Minden a koronavírusról " rovatba.
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread…5#c3868988
Nézd meg ha nem hiszed. És ki nem írt oda egyetlen kommentet sem? A kamudoktor Enslaved, aki 2020 tavasza előtt még bőrgyógyász volt - ez volt kiírva az oldalára - utána átváltozott gyógyszerésszé. És miért nem írt oda semmit? Mert kényszeresen feltűnési viszketegségben szenved - a kognitív disszonancia mellett - és semmi köze ahhoz, aminek előadja magát. Csak azt mantrázza amit az "emmegyben" bemondtak - sajnos te is ezt teszed. De ha nem hiszed, hogy globális emberkísérletbe kényszerítették a bolygó lakosságát, főleg a fejlett nyugati országok polgárait, akkor hallgasd meg mit mond erre a striciképű Szlávik;


Az meg a hab a tortán, hogy előtte 3 évvel ezt mondta;


És elérkeztünk Bill bácsihoz, aki már előre beharangozta a járványt...úgy, hogy 2012 óta ügyködik a "járvány megelőzésén" ...
No' de mindegy.

Az Alkimista című könyvben van egy rész, mikor az alkimista és a főszereplő, az alkimista tanítványa, utaznak a sivatagban, amikor rajtuk ütnek a sivatagi útonállók. Nincs náluk semmilyen érték, csak a Bölcsek köve. Az útonállók vezére megkérdezi az alkimistát mi az a kő a táskájában. Erre jön a válasz;
" Ez a Bölcsek köve. Arannyá változtatja az ólmot. "
Erre a rablók kinevetik és otthagyják őket. Kérdezi a tanítvány, miért nem hittek neki, és jön a válasz;
" A legtöbb ember akkor sem veszi észre az igazságot, ha az orra elé teszik."
0
3
1
0
PoPet avatar
@downuser: Nem vágom Enslavedet, nem nézek TV-t, és az oltásról is több tíz oldalnyi tanulmány átolvasása után döntöttem.

Igen, nem volt 2 év rá, de mi volt helyette? Végtelen erőforrás (emberi és egyéb) és pénz, amivel egy csomó folyamatot fel lehetett gyorsítani. Pl egy vakcina gyártósora nem kezd el épülni addig, amíg nincsenek meg az első tesztek, mert lehet felesleges pénzkidobás lesz, ha nem működik. Akkor mindenki ezt figyelmen kívül hagyta, vállalva a kockázatot, és előkészített mindent, majd amint megjöttek a számok, már mehetett is a termelés.

De már lényegtelen, mindenki döntött valahogy, és abból indul ki ami saját maga körül történik. És sajnos haltak meg régebben is emberek csak úgy, meg most is. Csak pszichológiailag a hozzátartozóknak könnyebb feldolgozni, ha van valamit, valakit okolni. Kb ugyan az, mint a "régen nem haltak meg ennyien rákban", dehogynem, csak 30-40 éve Pista meghalt a faluban 55 évesen, úgy hogy senki nem tudta mi miatt. Szerencsére a közeli családi/ismerősi körben mindenki jól van aki kérte, pedig volt köztük idős, fiatal, cukorbeteg stb. Pedig valóban, ahogy minden gyógyszernek ennek is lehetett mellékhatása (pl astra vérrög), de a százalékos arány minimális volt (ami persze nem vigasztalja azt, aki elszenvedte). Sokan még olyanra is rámondják, hogy az "óttás miatt halt meg" valaki, aki egész életében naponta szívott el 1 doboz cigit, meg ivott literszám alkoholt.

Na mindegy, továbbra is tartom, hogy az igazság sosem derül ki, és sosem a 2 véglet közül valamelyik.

Spoiler!
És mi van, ha ebben az esetben te vagy az útonálló? Az nem opció?
0
0
0
0
downuser avatar
@PoPet: A gondolkodás - egyelőre még - nem bűn.
Ha útonálló lennék, azt mondanám neked; "ne gondolkodj, ne tájékozódj, ne tanulj, mert rákot okoz".
0
0
0
0
enslaved avatar
@downuser: Ugyan tedd már ki azt amikor én bőrgyógyász voltam, te konteós közveszélyes Gődény féle senki! Ráadásul gyógyszerész sem voltam soha, nem kicsit vagy te buta ember. Hidd el a sok tanulatlan ember baromságait, a konteós "orvosok" zagyvaságait, csak ne akard a mérhetetlen butaságodat elhitetni olyan emberekkel, akik értenek is a témához. Igen, nem írtam semmit oda, mert egy idő után belefárad az ember abba, hogy 8 elemis facebookos barmokkal vitatkozzon. Tudod te a linkelt topikban sem érveket írtál, csak csupa baromságot. Próbáljunk meg egy olyan jellegű vitát erről, ahol kizárólag a tudományos oldaláról közelítjük meg a dolgokat, mint például a tüskefehérje szerepe a szervezetben, a citokin vihar kialakulásának esélyei, a szívritmuszavar lehetséges okai főleg fiatal emberek esetében (vele szembe állítva persze az oltás hiányában kapott sokkal komolyabb szívizomgyulladást), és még sorolhatnám. A felét meg nem értenéd az egésznek.
1
3
0
0
Pokman avatar
@downuser: Ezeknek hiába mondod, az agymosás tipikus mintapéldányai. Az ukrán-orosz háború vetett véget ennek a vírusnak nem a vakcina, és csak nem veszik ezek az emberek észre ami az orruk előtt van
0
0
2
0
enslaved avatar
@PoPet: Hiába állsz le olyan emberekkel covid témában, akik biológia könyvet is max. becsukva láttak eddig.
1
1
0
0
Pokman avatar
@downuser: Saját nagyapám, unokatestvérem nagyapja, volt osztálytársam nagyszülei, ismerősöm anyja mind a vakcinába halt bele. BELEHALT, nem rosszabbul lett! De mondhatok nem egy példát családi és baráti köreimből akik közül sokan olyan betegségeket kaptak el mint még soha. Na, csak ennyit erről.
0
0
1
0
downuser avatar
@Pokman: Apám a második adag Astra után vérrög gyanúval kórházba került. Azóta vérhígítón él. Unokahúgomnak a méhe tele lett cisztákkal a Modernától, előtte semmi baja nem volt. Huszonéves fiatal nőről van szó. Gyerekkori barátom napi 4-6 kilométereket futott. Beadatta a Pfizert, szívizomgyulladást kapott, azóta is gyógyszert szed rá. Volt kollégám apját elvitte a turbó-hasnyálmirigy rák nem sokkal a harmadik Pfizer után. 7 hónapig szenvedett, ebből 1 hónapig a poklok poklát élte át. Idősebb 80+ feletti rokonom harmadik Pfizer után folyamatosan vérátömlesztésre kell járnia 3 hetente, mert málnak szét a vörös vértestjei.

2020 tavasza és 2021 januárja között alig hallottam mentő szirénázást. Az ápolók meg az orvosok táncikálós videókat csináltak, annyira ráértek. Viszont 2021 elejétől egészen 2022 tavaszáig folyamatosan csak a szirénázást hallottam. A házam előtt 2-3 hetente parkolt le a mentő. Elötte talán fél évente egyszer láttam ilyet, az oltakázás idején viszont ijesztően gyakran.

A járványt nem a zótások' állították meg, hanem Doktor Putyin, valahol Harkov határában, 2022 február 24-én hajnali 4 óra magasságában.
1
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Én meg tudok neked mondani több ezer embert, akik a mai napig azért szenvednek különböző tünetektől, mert nem voltak hajlandóak felvenni az oltást. Hagyjuk már az ilyen minden tudományt nélkülöző megnyilvánulásokat. Tagadod az oltást, gondolom hiányoztál a biológiai órákról, nem ez a szakmád, stb. Nem gond, csak kár a konteós baromságokkal jönni akkor, amiket buta embereknek találtak ki. Mennyit is keresett Gődény ezzel az oltás elleni kampányával? Van akinek megérte, és nem volt vele egyedül. Háziorvosokat kérdeztek meg, akik jöttek a sok baromsággal, a legtöbbször még az sem volt képben az egésszel aki az interjúkat csinálta.
1
1
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Ennél nagyobb baromságot is rég olvastam, pedig csak az első mondatot olvastam el de bőven elég volt. Ne gyere nekem azoknak a "szakembereknek" a "hivatalos" hülyeségeivel akik egytől egyig milliomosok lettek hála az oltásnak. Ők persze hogy mind esküsznek a vakcinára. Miért is ne tennék annyi pénzért? De érdekes módon ők magukat nem oltották be. Úgyhogy inkább te ne gyere itt nekem a sületlenségekkel, le merem fogadni alig ismersz pár 100 embert, nemhogy ezreket 🤣. Na de szép próbálkozás volt, a vakcinát védők közül az első aki "ismer" több ezer embert akik mai napig a vakcina hiánya miatt "szenvednek maradandó tünetektől". Ja hogy nem is ismered őket személyesen? Na akkor én meg neked 100 milliókat tudok mondani akik vakcina beadatása óta szenvednek olyan betegségektől amiktől előtte sosem. Én eddig a több 100 beoltatlan ismerősöm közül egyet nem hallottam panaszkodni betegségre amióta Putyin véget vetett a kovidnak. Na ennyit erről.

És én ezzel ezt a sületlenséget befejeztem, jobb dolgom is van nyaralás közben. Agymosott emberekkel amúgy sem lehet ésszerűen kommunikálni
0
3
2
0
enslaved avatar
@Pokman: Történetesen ez a szakmám, és rajtam kívül még van két immunológus is a családban, de igazad van, szakbarbárokkal nekem sincs kedvem vitázni erről. Tegyen mindenki belátása szerint, talán már nem lesz akkora járvány mint volt kétszer is, és nem lesznek a maszk és oltásellenesek legalább másokra veszélyesek. Az meg hogy velük mi lesz, mármint az oltatlanokkal, már hidegen hagy. Mondjuk nyaralás közben én nem fogok a Gépigényre még felnézni sem nem hogy írogatni ezerrel, most szabin vagyok még a héten, de mindegy is. Persze szívesen leállok veled is egy igazi szakmai vitára valamikor, de abból kihagyjuk a szomszédom, ismerősöm, a tévé mit mondott dolgokat. Kizárólag tudományos oldalról közelíthetjük meg az egészet, kíváncsi leszek melyikünk vérzik el majd hamarabb😉
0
2
1
0
Pokman avatar
@enslaved: El sem olvasom a hülyeségeidet ezzel a témával kapcsolatban és én abbahagynám a helyedben mielőtt még nagyobb röhejt csinálnék magamból. Arról nem beszélve hogy ezzel a hozzáállással már a halottakat sértegeted
2
1
1
0
enslaved avatar
@Pokman: Nem sértegetem őket, de mit tudok kezdeni a konteósokkal? Nagyon tiszteltem, becsültem Kóbor Janit, Balázs Fecót, Csollány Szilvesztert, de hülyeségre nincs gyógyszer. Te is egyből visszavágtál ahelyett, hogy azt mondtad volna rendben, ha mindketten ráérünk majd mehet egy szakmai vita. Nyilván tudtam, ebből nem lesz semmi, mert aki csak a facebookról, tévéből meg újságokból "táplálkozott" ebben a témában, ugyan milyen szakmai vitára lenne képes?
0
0
0
0
downuser avatar
@enslaved: Egy nyavalyás kibszott vitaminkészítményt sem tudtál ajánlani te világ hazugja te. Csak a maszkolást meg az oltakázást böfögted vissza, mert "repeat until" üzemmódú konzumidióta vagy, súlyosan nárcisztikus személyiségzavarral.
0
1
1
0
enslaved avatar
@downuser: Vitaminkészítményt covidra??? Én nem vagyok sarlatán, barátom.
2
3
0
0
downuser avatar
@enslaved: Immunrendszerről hallottál már? Tudod, azt lehet vitaminokkal, és mozgással erősíteni. Emelt adagos C-és D-Vitaminnal, egyéb vitamin-komplexekkel. Ha igazi gyógyszarász lennél (direkt írtam így) akkor ajánlanál vitamin-készítményt...

És most írok neked valamit, amire nem fogsz tudni reagálni.

Idézet következik Dr. Zacher Gábortól:

"Négy oltáson már túl vagyok, így csupán enyhe tünetek jelentkeztek, leginkább csak az orrom folyt. Lecsurgattam magamnak egy antitest-terápiát, aminek köszönhetően másnapra már alig éreztem valamit, harmadnapra pedig konkrétan semmi bajom nem volt"

forrás: [LINK]

Itt is olvashatsz róla:
[LINK]

A VG is lehozta:
[LINK]

Index is lehozta:
[LINK]

Egészség kalauz:
[LINK]

(elhoztam a többi linket is az autisztikus spektrumzavarral küzdők kedvéért, hogy ne csak a blikkes verzió legyen kint)

Egyébként a tévében mondta ezt, adásban.

Szóval:

Ha Zacher doktornak van 4 oltása, akkor mi a bánatos bálnafingért alkalmaz magán antitest terápiát? És kitől volt az antitest? Megsúgom; oltatlan embertől, aki átesett a mindmeghalunk víruson OLTÁS NÉLKÜL. Aki IGAZI IMMUN VÉDETTSÉGGEL rendelkezik.
Akkor Zacher is laposgyíkföldes? Meg tanulatlan? Mert nem bízott a szentséges élet vizében?

De jól vigyázz mit írsz, mert vagy magadból csinálsz még nagyobb hülyét, vagy Zacher doktort degradálod le.

A döntés a tiéd.

___

Ha nem írsz semmit, azzal megint csak azt bizonyítod, hogy pont annyira vagy gyógyszerész, mint én Sith nagyúr.
0
3
1
0
susguy avatar
@downuser:
forrás: blikk.hu

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
0
1
0
1
downuser avatar
@susguy: Tökmindegy ki hozza le, tévés szereplésből idézet.

Itt is olvashatsz róla:
[LINK]

A VG is lehozta:
[LINK]

Index is lehozta:
[LINK]

Egészség kalauz:
[LINK]

Fent volt YouTube-on is de vagy letörölték vagy elérhetetlenné tették, mert gondolkodásra késztetné az embereket.

Az igazság megáll fél lábon, a hazugságot kell folyton fenntartani.
0
1
0
0
susguy avatar
@downuser: Köszönöm, Alex Jones.

Több nap mint kolbász.
1
0
0
0
downuser avatar
@susguy: Nagyon szívesen sükebóka úr.
0
0
1
0
enslaved avatar
@downuser: Egyedül a D vitamin hiánya okozhat gondot, de covid ellen az kevés, C vitamin hiányban meg nagyon kevés ember szenved, azt amúgy is úgy hívják, hogy skorbut. Mielőtt bárki belefog egy eszetlen vitaminpótlásba, nem árt a szinteket ellenőriztetni laborban, különben komoly gondokat is okozhat a túladagolásuk. Úgy beszélsz mint kedvenc szcientológusom, Lenkei úr😂 De visszatérve a témára: Az antitest terápia (más néven vérplazma vagy passzív immunizálás) azért került alkalmazásra, mert nem volt oltás még, és már megbetegedett emberek esetében alkalmazták. Ennek a lényege az, hogy a már MEGGYÓGYULTAK szervezetéből a betegség alatt immunválaszként termelődött ellenanyagot nyerik ki és használják fel, tehát nem a megelőzés a célja, hanem a gyógyítás. Én elhiszem, hogy az olyan konteósoknak mint te is vagy jobban hangzik az, hogy az oltatlanok szervezetéből származik, csak itt be is bizonyítottad, mennyit is értesz ehhez az egészhez, és pontosan az ilyen okostojások miatt hagytam fel a face - en és a Youtube - on is az egésszel, pedig oda még videót is tettünk fel sógornőmmel együtt, aki nem mellesleg a tüdőrák kutatás révén is élen jár, és a szövet nyomtatás területén is komoly sikereket ért el (tudom, kínai, de azért leírtam). Nem értesz hozzá, nem baj, csak ne hangoztasd. Mi bevizsgáltunk egyébként már számos vitaminkészítményt is, és elárulom neked, a legtöbb készítményben még a fele hatóanyag sem volt meg, mint ami rá volt írva. Mondjuk ezeket lehet nyugodtan szedni, nem lehet túladagolni legalább őket.
1
0
0
0
downuser avatar
@enslaved: A vitaminokat úgy lehet túladagolni, hogy fogsz egy 40 kilós zsákot tele vitaminnal, és a második emeletről ráejted a fejedre.

A vitamintöbblet az anyagcsere útján távozik a szervezetből.

Szóval akkor inkább megvédted Zacher doktort. Ez becsülendő. Tényleg.
0
0
0
0
PoPet avatar
@downuser: Már rég nem érdekel a téma, csak popcornal a kezemben ovlasom ami itt megy, de a zsírban oldódó vitmainokat (és extrém esetben a vízben oldódókat is, de hangsúlyozom extrém esetben) túl lehet adagolni, igaz, azt hozzá kell tenni azoknál is, hogy rohadt sokat kell belőlük tolni, a napi adagok többszörösét huzamosabb ideig. De egy covidtól már már hisztérikusan rettegőből (nem, nem aki beoltatta magát, hanem aki kezeslábasban mert kimenni még a parkba is) kinézem, hogy ette a C meg D vitamint mint etióp gyerek a svédasztalos menüt
0
0
0
0
downuser avatar
@PoPet: Igen. Napi 1 kilót kellene megenned a popcorn mellé, hogy ártson a zsírban oldódó vitamin.
0
0
0
0
PoPet avatar
@downuser: Mondtam, hogy rohadt sok kell 🤣
1
0
0
0
enslaved avatar
@PoPet: Már Lenkei legnagyobb csomagja is veszélyes volt egy egészséges ember számára.
0
0
0
0
PoPet avatar
@enslaved: Tudja a bánat melyik mi meg milyen, sosem érdekelt annyira, szerintem pezsgőtablettákkal mindennel együtt 30 darabot nem fogyasztottam életemben ilyenekből.
0
0
0
0
enslaved avatar
@PoPet: Kiegyensúlyozott táplálkozás, megfelelő mozgás esetén nincs is szükség ezekre, kivéve hiány esetén. A D vitaminra is elsősorban télen van szükség, de a felszívódása végett nem kizárólag önmagában, mivel zsírban oldódik. Szokták mondani, hogy a D vitamint K vitaminnal együtt kell enni. A K-vitamin D-vitaminnal egy időben történő szedése azért sem jó, mert a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) versenyeznek egymással a felszívódásért. Ráadásul az A-vitamin ugyanazért a receptorért is versenyez a D-vitaminnal, ezért is ajánlatos pár óra különbséggel bevenni a zsírban oldódó vitaminokat, nem pedig egy nagy dózisú kapszulában.
0
0
0
0
enslaved avatar
@downuser: Bizonyos zsírban oldódó vitaminok képesek felhalmozódni a szervezetben, ha túl sok van belőlük, és akár halálhoz is vezethet a túladagolásuk. A homeopátia is okozhat halált, mivel ha azzal akarják gyógyítani a rákos beteget, akkor gyógyszer hiányában meg is hal, mivel a kis cukorgolyók maximum jóízűek. Volt egy olyan esetem, amikor rendőröket kellett hívnom, mert a szülők homeopata megszállottak voltak, és tettek arra hogy a gyerek jó eséllyel megfullad ha nem kap normális gyógyszert az asztmájára. Zacher meg végtére is nem csinált hülyeséget, benne volt a vírus, rásegített a gyógyulásra az oltások mellett, megtehette. Ellenben amit fentebb már leírtam és nagyon fontos, hogy nem az oltatlan egészséges emberekből vonják ki az antitesteket, ugyanis ahhoz, hogy antitestek termelődjenek, előbb meg kell betegedni az adott betegségben, különben miből termelődne antitest? Szóval én nem tudok neked mihez gratulálni, de remélem azért nincs harag😉
0
0
0
0
Pokman avatar
@PoPet: Haver, tele volt a híradó és az internet vele. Ha nem vetted észre már tényleg nem a mi bajunk. Az egész oltás a világ legnagyobb átverése volt. Nyugodtan keress utána, reditten külön csoportja van/volt tele tesztekkel és interjúkkal amiben bevallják. Az hogy egyesek vakok az igazságra az már más kérdés
0
1
2
0
PoPet avatar
@Pokman: Mondom forrás, hiteles, alátámasztott, bizonyított, nem reddit ahol akárki azt ír amit akar, vagy a tv, amiben már amit kérdeznek is agymosás. Ez a legnagyobb baj, hogy minden random szarban előbb hisznek az emberek, mint azokban, akik tényleg értenek is hozzá.

Nem csak oltás témában, úgy bármiben
0
1
1
0
Pokman avatar
@PoPet: Tettesd a hülyét ha akarod 🤣, én most Horvátországban vakációzok szóval nincs időm a hitetleneknek összeszedni a bizonyítékokat. Olvasd el mit írtam előbb mit okozott CSAK A CSALÁDOMNAK a hülye oltásod, de sorolhatnám órákig hogy családi, baráti és ismerettségi köreimben milyen egészségügyi problémákat okozott. Bezzeg akik nem adatták be, engem beleértve semmi bajom nem volt érdekes módon, körülöttem levők akik megkapták meg hulltak mint a legyek ( na ez nem volt szép, tisztelet a halottaknak akik a világ eddigi legnagyobb átverésének áldozatai lettek). Oszthatod itt az észt, de ott van bebizonyítotva HITELESEN, hogy maga az oltás legalább annyi életet követelt és több egészségügyi problémákhoz vezetett mint maga a vírus.
0
2
2
0
Viktorinho avatar
@enslaved: nyugtass meg,te 3x vagy oltva ugye? Ha lehetne még felvennél 4x-es adagot,csak,hogy nyugodtan aludj. Nálunk munkahelyen a dolgozók kb 10% lehetett be oltva,azóta vagy nem dolgoznak már ott,vagy többet vannak beteg szabin mint munkában. Persze covid előtt éveket le húztak orvos látogatás nélkül. És ezt nem a szomszéd ismerősének a kisöccse mondta. De el hisszük,hogy az oltatlan a veszélyes,még az oltottakra is,mint anno szajkózták.
4
0
0
0
Nemedik avatar
@enslaved: Anyám világ életében mozgékony ember volt. Miután felvette a csodaszert (Pfizert) HÁROMSZOR, azután úgy elb@szódott mind2 lába, hogy 2 műtét után is alig tud járni. Megkérdeztük az orvost (mégegyszer írom, hogy értsd: az ORVOST), mondta, hogy ugyan ezt a papírra nem írthatja le, de igen, ezt anyám a csoda Pfizernek köszönheti. De amúgy qrva jók ezek az oltások. 💪
0
0
3
0
PoPet avatar
@Nemedik: Erről mindig az jut eszembe, hogy ilyen orvosokat vagy akármilyen betegellátásban dolgozót, de főleg az orvosokat, kb az ateista papokhoz tudnám hasonlítani.

Persze, hogy mindenre ráhúzza pár remek orvos, hogy "a pfájzer", mert akkor nem kell kideríteni mi lehet valóban a kiváltó ok. Gyakorlatilag bárkinek bármi baja van mapanság, ráböfögik, hogy tuti az oltás. Mikor egy 16-7 éves srác esett össze pár hónapja váratlanul és halt meg, már ott is fröcsögtek kommentben a fotelfőorvosok, hogy tuti az oltás, aztán a szegény anyuka írta oda, hogy nem is kapta meg a gyereke, hagyják már abba a hülyeségeket.
2
2
0
0
enslaved avatar
@PoPet: Végre egy értelmes ember a témában. Sajnos hiába próbálná az ember akár tudományosan megközelítve is elmondani nekik miért is kellettek az oltások, amikor magukat orvosnak nevező emberek ilyen dolgokat állítanak. Nyilván aki abszolút nem ért az egészhez harap rá (gondolom tudod mit művelt anno Gődény "professzor"), abba meg már bele sem gondolnak, hány millió ember életét mentették meg eddig a oltások a világon, van egy ember aki valami oknál fogva meghalt, és onnantól csak az egy ember aki létezik, vele tudnak csak példálózni, miközben azt sem tudják miért is halt meg. Ez van, ilyenek az emberek, csak éppen abba nem gondolnak bele, hogy az ilyen hozzáállással másokat is veszélyeztetnek, mert még azokat is képesek elbizonytalanítani, aki egyébként beoltatta volna magát, hát még ha maga az orvos nem javasolja.
1
3
0
0
PoPet avatar
@enslaved: Maga a kérdés, hogy beoltatja-e magát valaki vagy nem, az mindenkinek a saját szíve joga. Mindenkinek volt lehetősége dönteni, hogy a mai, modern orvostudományban bízik-e, vagy inkább a soha nem bizonyított konteókban, illetve fotelszakértőkben facebookon. Akkor is és most is azt mondom, hogy az biztos, hogy az oltások milliók életét mentették meg, és ez tudományosan, kutatásokkal alátámasztott tény. Erre mondták annó sokan, hogy "Jó hát mindenkinek lehet véleménye". Akárki aki ezt felhozta nekem, annyit válaszoltam rá, hogy "nem, véleményed itt max neked van, a másik oldalon számok vannak", a kettő közül utóbbi az, ami számít, a személyes vélemény nem.

Nem azzal volt baj, ha valaki egy új oltást nem vállalt be, mert nem bízik az orvostudományban (hiába tették bele kutatók ezrei életünk munkáját, és tudását), hanem azzal, hogyha ezt még terjesztette is, mert az, viszont már árthatott valakinek. Pl Marika meggyőzte Katikát a munkahelyén, aki amúgy hajlott volna az oltásra, de végül a saját ösztönei helyett másra hallgatott, aztán meg kórházban kötött ki lélegeztetőn miután elkapta. Marika bizony mások életével játszott. Valamilyen szinten (nyilván sokkal kevésbé), de ugyan ez igaz arra is, aki kötelességtudatának érezte, hogy mindenkire rátukmálja ha akarja az illető ha nem, mert aztán, hogy tényleg haltak-e meg miatta, és ha igen hányan, az sosem derül ki.

Az biztos, hogy ha valaki aki akkor utánaolvasott, hogy mekkora összefogás, hány ember, hány év tanulás, hányezer munkával és kutatással töltött óra (ugye ezek miatt lett rekordidő alatt kész) van minden mögött, és mégis úgy döntött, hogy kéri, vagy nem kéri, annak a döntését aláírom. Viszont aki inkább hitt a random, noname név nélküli oldalaknak, és a magát kutatónak mondó vajákosoknak, akik szerint még a maszk is ártalmas, és még terjesztette is ezt az igét, na az az ember teljes mértékben felelőtlen volt. Ahogy azok is, akik az oltás után nem tartottak be minimális szabályokat sem, mert ők is ugyan úgy játszottak mások életével, lásd megfertőzhették a fent említett Katikát.

TLDR: A legnagyobb gond itt nem az oltás/nem oltás kérdésével volt, hanem a felelőtlenséggel, ami mindkét tábort érintette, egyiket így, a másikat úgy.
1
2
0
0
no avatar
@enslaved: Szerintem neked is és PoPet-nek is el kell engednetek a témát. Ma már sajna divat "felvilágosultnak" esetleg "gondolkodónak" lenni, teljesen mindegy, hogy objektíven mi jó és mi rossz, van egy olyan ember kategória akit akkor se tudsz meggyőzni, ha a világ összes tanulmányát a képükbe nyomod. Ismerősi körben is rengeteg ilyen fotelfőorvos van, hála égnek emiatt megtanultam, hogy ezeken csak nevetni szabad (ritkán piszkálni picit, akkor még egy hátast is dobnak 😂). Érdemes belépni ilyen konteós kifigurázó csoportokba, annyi sületlenséget fogtok látni, hogy Pokman és downuser kommentjeit visszasírjátok.
0
4
0
0
Pokman avatar
@MagyarGoku: Tudod ez ugyanúgy igaz a másik táborra is, van bizonyíték mindkét oldalon, csak rajtad múlik mi az amit elhiszel.
0
0
0
0
PoPet avatar
@MagyarGoku: Nekem minden álmom egyszer a Háttérhatalom Zrt. HAARP részlegén dolgozni. Ha nem jön össze akkor esetleg még a chemtrail tartály utántöltő munka is érdekelne ott.
0
2
0
0
bitpork avatar
@enslaved: Tökéletesen egyetértek.
1
2
1
0
Zoli73 avatar
@enslaved: Nem oltattam be magam és nem voltam Covidos a párom beoltatta magát, és 1 évig volt a covid szövődményeivel táppénzen, mert ő viszont az oltás ellenére elkapta. Na csak ennyit erről.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Zoli73: Az persze eszedbe sem jut, mi lett volna ha nincs beoltva. Sokan meghaltak közülük. Én sem kaptam el, csak ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Nem egyformán reagál már két szervezet sem egy-egy betegségre. Láttam elég oltás nélküli covid beteget az intenzíveken amikor tombolt, nem kívánom senkinek.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@enslaved: 60 év alattiaknál nagyon alacsony volt a halálozási arány. 60 év alatti alapbetegség nélkülieknél pedig még az előbbihez képest is tízed annyi. A COVID áldozatok ~85%-a 70 év feletti krónikus betegek voltak.

Én is úgy voltam vele, hogy ilyen alacsony kockázat mellett nem fogom alávetni magam egy fölösleges orvosi beavatkozásnak, aminek szintén van egy alacsony kockázata.

Máig azon megy az iszapbirkózás, hogy az egyik tábor azt mondja, az oltási komplikációk hosszútávú egészségkárosodást és korai elhalálozást okoztak, a másik tábor meg azt, hogy a COVID-ból felgyógyult oltatlanok szenvedtek tartós egészségkárosodást és korai halálozást. Lehet az egyik igaz, lehet mindkettő, lehet egyik sem. De ha valakinek vagy COVID vagy oltás után előjön valamije, esélyes, hogy bele fogja látni, hogy azért, mert oltatta/nem oltatta magát. Engem nem érdekel, az viszont igen, hogy nem tűröm, hogy a személyes szabadságom korlátozzák, és a kényszergyógykezelés, aminek az azt elrendelő nem vállalja a következményeit egy ilyen eset.

Mert ha nem oltattad magad, volt időszak, amikor komolyan korlátoztak, ha viszont a nyomás hatására engedtél, aki belekényszerít, aláírat veled egy nyilatkozatot, hogy TE vállalod az esetleges negatív következményeket.
0
0
1
0
enslaved avatar
@X9K338DA: Priviben szívesen társalgok erről veled ha akarod, de itt meguntam, kicsit már bosszant az "értelmiség" által nekem adott vicces szmájli. Az igazságnak valóban két oldala van, jól látod, de hosszabban kifejteni nyilván már nem akarom itt, ha az egyik fórumtárs nem ezzel nyitotta volna a hozzászólásokat, eszembe sem jutott volna előjönni a témával.
0
2
0
0
joshsword avatar
@enslaved: Konkrétan 3 embert ismertem, aki az oltás után meghalt. Köztük a saját apámat, aki(k) nem voltak covidosak. Oltás után olyan betegség támadták meg őket: bénulás, látás vesztés - ezek azonnali tünetek voltak, aztán olyan gyorsan elsorvadtak, h nem hittem a szemmenek. Előtte nem volt semmilyen betegség, nem szedtek gyógyszert. Nem érdekel kinek milyen diplomája van, ez tömeggyilkosság volt!
1
0
1
0
enslaved avatar
@joshsword: Jelenteni kellett volna, ha valóban így történt. Erre van lehetőség, sőt kötelező lett volna, így utólag már csak konteós pufogtatás. Elsorvadtak.....Hagyjuk inkább.
1
2
0
1
joshsword avatar
@enslaved: Félre beszélsz, mint azok is, akiknek jeleztük. A válasz egyértelmű volt: bizonyitsuk be, hogy az oltás miatt betegedtek le és haltak meg! Lehetetlen! Hacsak nincs egy biológiai laborom. Az oltás hivők teljesen vakok és süketek. Nem mind! Sok ismerősőm sajnos már bánja, h beoltatta magát, mert azóta olyan betegségeik vannak, amik nem gyógyithatóak. Az orvosok simán lerázzák magukról annyival, h posztcovid szindróma.
Mindenkit felelősségre kellene vonni, akik ebben részt vettek, vagy asszisztáltak hozzá!
0
1
1
0
enslaved avatar
@joshsword: Nyilván a tanult, egész életükben a vírusokkal foglalkozó, kutató embereket felelősségre kellene vonni..............Én nem vagyok oltás hívő, hanem ezzel foglalkozom többek között, mégpedig laborban. Olyasmit akarsz bizonyítani, amit eleve nem lehet. Azt sem lehet bizonyítani, hogy sok emberrel mi lett volna oltás nélkül. Ez nem olyan egyszerű mint sokan gondolják. Az oltások védenek a súlyos szövődményektől vírus esetén, ez a fő céljuk, szerencsére voltak olyan betegségek, amelyek az oltásoknak hála mára már szinte teljesen eltűntek, és csak akkor fordulnak elő kis számban, ha oltástagadó szülők gyerekeiről van szó, bár a kötelező oltások azért nem kerülhetőek ki szerencsére. A bárányhimlő is jó példa erre, a legutóbbi tombolásakor az iskolánkban leterített egy csomó gyereket, az oltottak meg vagy nem kapták el, vagy csak pár pöttyel letudták az egészet. Volt olyan gyerek aki az intenzíven kötött ki oltás hiányában. Az enyémeken egy pötty nem volt, pedig amikor beoltattam őket még nem volt kötelező, hanem fizetős volt.
1
1
0
0
joshsword avatar
@enslaved: Nem akarok az intelligenciáddal vitába szállni, azzal zárnám ezt a témát, hogy én megtapasztaltam azt, amire te azt mondod, hogy lehetetlen.
1
1
0
0
Pokman avatar
@joshsword: Ezekkel az emberekkel fölösleges vitatkozni. Olyan tényeket hagynak figyelmen kívül ami az orruk előtt van. Ez az egész "hivatalos" szarság egy nagy kamu volt, az egész arra ment ki hogy a politikusok megmutassák a hatalom az ő kezükben van. A covid19 az volt pontosan ami, egy vírus 2019-ben amikor le is zárult. Arról nem beszélve hogy olyan emberek oltottak be minket aki maguk nem voltak beoltva, olyan emberek "fejlesztettek ki oltást" akik maguk nem voltak beoltva, olyan emberek ezek akik milliomosok lettek ebből. Nekem ide senki ne jöjjön olyan "hivatalos" dokumentumokkal amik milliomosok és milliárdosokká tettek embereket. Ez az egész már akkor értelmét vesztette amikor azok akik a segítségünkre kellet volna siessenek, olyan összegeket kaptak naponta amik nekünk és a gyerekeinknek is egy életre elég lenne hogy nyugodtan éljenek. Na erről ennyit. De figyeld meg meg hogy milyen hülyeséggel fog erre válaszolni 🤣
1
2
0
0
Pokman avatar
@susguy: Igen, ez sokat elmond az intelligencia (nem lévő) szintedről 🤣
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Érdekes, hogy informatikusként ennyire "értesz" a virológiához, kiket miért oltottak be, stb., de egy szakmai vitába már nem lenne merszed belefolyni. Erről meg csak ennyit, tudom hülyeség, csak kissé megmosolyogtató. Én például nem folynék vitába veled az informatika területén, mert nem a szakterületem, de nem is beszélek ezzel kapcsolatosan hülyeségeket közben minden szakmai megalapozottság hiányában, nem úgy mint te és még sokan mások, akik sosem tanulták és gyakorolták ezt a tevékenységet. A szokásos Facebook-os, Youtube - os, a "szomszédom mondta" mantrákat pufogtatjátok egyhuzamban, de ha jólesik, akkor csináljátok. A vírus szerencsére most pihenőpályán van, köszönhetően az oltásoknak elsősorban, de nincs még vége, csak akkor már késő lesz siránkozni azon, hogy mégis jó lett volna felvenni azokat az oltásokat.
0
1
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Mint mondtam, el sem olvasom amiket írsz a témában. Az egész lényed sértő az én, @joshsword, @downuser és a milliárdnyi többi ember rokonaira/barátaira nézve akik direkt az oltás miatt vesztették életüket.
0
0
1
0
enslaved avatar
@Pokman: Értelek, el sem olvasol (kellett hozzá 15 perc), de azért válaszolsz😉 Azokat meg bizonyítani sem ártana amiket itt most leírtál, mert ez a valaki ezt mondta minden csak nem bizonyíték. A be nem oltott és meghalt emberek sem tudnak már semmit bizonyítani, de valahol mégis csak fura, hogy nem egy egészséges fiatal is meghalt a vírustól oltás hiányában, meg olyanok is, akiknek ugyan volt alapbetegségük, de a vírusig szépen kordában tudták tartani. Egy barátom, akit az istennek nem tudtam rávenni az oltásra megkapta, majd jó két hónapra rá egyszerűen nem tudott tájékozódni, és az MRI vizsgálat is kimutatta nála az agykárosodást. Azóta GPS nélkül nem tud olyan helyeken normálisan közlekedni, ahová évek óta hetente járt. Már bánja, hogy nem hallgatott rám, hanem inkább a Youtube "doktorainak" hitt.
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Első mondatot olvasom, idő meg azért kellett mert épp dead kaland 2-őt toltam de mindegy is. Ha nem tűnt volna fel nem a hüvelyeségeidre válaszolok, bár ha ez nem tűnt fel az azt jelenti hogy a mondandód semmitmondó baromság 😉. Valaki itt említette az elején hogy gyógyszerész vagy? Nem tudom, de ha ez igaz akkor igazán sajnálom azokat akik benned bíznak ilyen téren. Én jól megvagyok a főorvos haverom ajánlásaival.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Nem gyógyszerész vagyok, de mindegy, az immunológia kicsit más. Egyébként meg igazad van, kár volt ebbe megint belemennem, annak idején éppen elég volt a Youtube - os meg Facebook - os barmokkal "szakmai' vitákat lefolytatnom, ott is befejeztem inkább. A végére megint hagytál egy csattanót, a főorvosodat. Ne aggódj, nálunk is van olyan orvos, aki azt mondta múltkor az egyik betegnek hogy az oltás miatt ment el a látása, miközben több éve fennálló zöld hályog betegsége volt, ráadásul be sem oltatta magát. Sajnos az orvosok között is akadt nem egy konteós. Inkább linkelnél be bizonyított oltástól származó haláleseteket olyan szaklapból pl. mint a The Guardian, azt szívesen elolvasom, de ilyen Blikk, Index, Népszabadság, Youtube, Facebook, a szomszédom mondta dolgoktól kímélj meg inkább.
0
1
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Ki kell ábrándítsalak, ezek közül egyiket sem használom ilyen célra, igazából youtube az egyetlen amit használok de azt is tech videókhoz. A barátom meg akit leszólsz, a történelem talán legfiatalabb főorvosa és nem azért mert nem volt senki más akit válasszanak, igazi zseni. Nem mellesleg ő ajánlotta nem egy embernek hogy inkább hanyagolják az oltást, de egyik se hallgatott rá és egytől egyik mind megjárta, szóval itt a ráta már 100% az ő javára. De biztos egy nevenincs gyereknek mint te, meg az újdonsült milliomosoknak van igaza. És ezzel az utolsó hozzászólásod (számomra) teljes elolvasásával és válaszolásával (ebben a témában) többet nem is válaszolok neked. Az okos enged, a szamár szenved 😉 És mivel válaszoltál úgy tűnik a szamár útját választottad
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: "A barátom meg akit leszólsz, a történelem talán legfiatalabb főorvosa és nem azért mert nem volt senki más akit válasszanak, igazi zseni."
Nem szóltam le (bár kétlem, hogy pl. a szövetnyomtatásban élen járó és Amerikában is elismert tüdőrákkutató sógornőmnél zsenibb lehet, akiről videót is tudok neked mutatni), csak sajnos ez megint amolyan légből kapott semmi. Immunológus, virológus az a fiatal zseni orvos?
"Nem mellesleg ő ajánlotta nem egy embernek hogy inkább hanyagolják az oltást, de egyik se hallgatott rá és egytől egyik mind megjárta" Egy újabb Face, Youtube gyöngyszem. Ráadásul aki ilyeneket javasolt a covid idején embereknek, az nem orvos, hanem valami egészen más. Tényleg jobb ha befejezzük ezt a meddő vitát, koncentráljunk innentől a játékokra, elvégre ez az oldal arról szól.
0
0
0
0
enslaved avatar
@joshsword: Egy szóval nem mondtam azt, hogy az oltásoknak nem lehetnek mellékhatásaik, pont ugyanúgy előfordulhatnak mint a gyógyszerek többségénél, de mégis szedniük kell a beteg embereknek, különben meghalnának. Sajnos ez ilyen. Azt kell nézni, hogy milyenek az arányok, mekkora az előny/kockázat mérlege oltás és nem oltás tekintetében. Ha az oltások (vagy gyógyszerek) miatt bármilyen mellékhatás lép fel mondjuk egymillió emberből ezernél, akkor egyértelműen működik az oltás/gyógyszer, mert ez mindössze 0.1%. Az a baj, hogy a legtöbb laikus ember csak azt a 0.1% - ot nézi, nem a többieket akik meggyógyultak.
1
0
0
0
joshsword avatar
@enslaved: Na erre még válaszolok: nem ismerek olyat, aki az oltás miatt gyógyult meg, viszont nagyon sok olyat, aki nagyon is oltáspárti volt, aztán már rettentően bánja, hogy beoltatta magát. Arról meg nem is beszélve, hogy nem egy ismerősőm hagyta ott az egészségügyi területeket, mert tudták, hogy egy nagy hazugság az oltás. Ezek között gyógyszerkutatók is vannak! Konkrétan ezt mondták: be ne oltasd magad! A világ összes gyógyszeréről, vakcinájáról, gyógykészítményéről itt van minden adat a rendszerükben! Ezekről semmit sem tudunk! - ezek az emberek aztán fel is mondtak! Azt mondták nem volt hozzá ingerük, hogy hamis eredményeket megváltoztasanak és aláírják ezeket!
- ezek nem konteók! első kézből érkező információk!
0
2
1
0
susguy avatar
@joshsword:
nem ismerek olyat, aki az oltás miatt gyógyult meg
Az oltás megelőzésre van, nem gyógyításra.

Ezek között gyógyszerkutatók is vannak! Konkrétan ezt mondták: be ne oltasd magad! A világ összes gyógyszeréről, vakcinájáról, gyógykészítményéről itt van minden adat a rendszerükben! Ezekről semmit sem tudunk! - ezek az emberek aztán fel is mondtak! Azt mondták nem volt hozzá ingerük, hogy hamis eredményeket megváltoztasanak és aláírják ezeket!
Ez mind konteó.
0
1
0
0
joshsword avatar
@susguy: Ez mind konteó. - nem! ez a valóság, csak nem akartok látni és hallani!
0
0
0
0
enslaved avatar
@joshsword: Én sem ismerek olyat, aki az oltás miatt gyógyult volna meg, mivel nem is az a célja. Olyanok vannak szép számmal, akik megúszták az oltásoknak köszönhetően a súlyos szövődményeket, lélegeztetőgépet, intenzív osztályt. Nem mindegy, hogy némi köhögéssel, kis lázzal pár nap alatt szövődmények nélkül gyógyulsz, vagy pedig intenzívre kerülsz, legrosszabb esetben meghalsz. Nem akarok már ezen vitázni, főleg ezen mondatod végett sem: "be ne oltasd magad! A világ összes gyógyszeréről, vakcinájáról, gyógykészítményéről itt van minden adat a rendszerükben! Ezekről semmit sem tudunk!" Ez a konteó (Gődény és társai), mások alaptalan riogatása, ami végső soron veszélyes is, mert még azt is elbizonytalanítja aki amúgy be akarta oltatni magát. A magam részéről ezeket az (ál) orvosokat küldeném börtönbe, de minimum elvenném a diplomájukat, és nem praktizálhatnának soha többet. "első kézből származó információk" Linkelj kérlek egy The Guardian szintű lapban megjelent cikket erről.
0
1
0
0
joshsword avatar
@enslaved: @susguy, ti olyanok vagytok, mint az atlantisziak az Erik a viking című filmből...
0
0
0
0
enslaved avatar
@joshsword: A biológia kézzel fogható tudományra épül, ami azért az Erik a vikingről nem mondható el😁 Azért jó film volt, bár nem ütötte meg a Gyalog galopp vagy a Brian élete szintjét.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ez olyan mint az oltások.. Tudom nem ide tartozik de jó pépda. Pfizer laborba senki nem volt beoltva. De reklámozták a terméket. 😂
1
0
2
2
💬 2
downuser avatar
@MaximumGame: A mi kedvenc parlamenti képviselő honatyáink is kényelmesen megszavazták, hogy a parlamenti "munkához" nem kell az élet vize.
De azért a tanárokat és az eü-s dolgozókat simán kirúgták vagy fizetés nélküli szabadságra küldték, ha nem akarták beadatni.
Érdekes járvány volt az mindenesetre.
Munkaképes, egészséges embereket otthon tartani és zsarolni, hogy; " Vagy oltat, vagy meghal. " - mondta ezt Orbán Viktor 2021.11.19-én. A rákövetkező napon tízezeszámra jelentette fel a lakosság zsarolás és fenyegetés vádjával. Csak ugye ezt nem mondta be az "emmegy".
Fun fact; Orbán azt mondta még az oltási baromság elején, hogy a felesége nem akarja magát oltatni.
3
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Nem igazán ugyanaz az oltás témája. Nyilván ez nem tartozik a Gépigény témájához, ezért nem is akarok mélyebben belefolyni. A Denuvo ellenben tényleg magyarázkodásnak hat, mivel a feltört verziókkal az ember össze tudta hasonlítani a futás teljesítményt, és az eredeti mindig rosszabb volt szinte. Ellenben az oltások képesek voltak a járványt megszelídíteni, de mint már mondtam, ennek a tudományos részleteibe itt biztosan nem fogok belemenni, szóval hagyjuk is.
0
6
0
0
Pokman avatar
Hát ezt már több tesztben bizonyították hogy bizony kihat a teljesítményre. DE, jó, ne vegyük a hackerek tesztjeit, viszont több tech csatorna is foglalkozott már ezzel a témával és bizony ott is lehetett látni hogy kihatott a teljesítményre. De az egészben az a poén hogy egy általuk fejlesztett benchmark-al akarják bizonyítani, ami legyünk őszinték elég gyanús. Ha megcsinálják is 100% hogy úgy lesz beállítva hogy nekik kedvezzen 😂
0
0
0
0
💬 1
PoPet avatar
@Pokman: Mint az apple "teljesen átlátható, reprodukálható" tesztjei, amin kijön, hogy a 20%-al gyorsabb gép igazából 5.8x olyan jó? 🙄
0
0
0
0
kismadar avatar
Az hogy saját benchmarkokkal akarják ezt cáfolni elég röhejes dolog. Ellen bizonyíték van rá, hogy kihat a teljesítményre, nem is kevés, szóval ez téma már rég lefutott... Az userek is saját bőrükön megtapasztalhatták már, hogy rosszabb teljesítményt produkálnak az eredeti denuvoval védett játékok!
0
0
0
0
IkariuS avatar
Ahan, ezt már EMPRES demonstrálta, meg egyébként ha nem csúcsgépe van valakinek, az simán észreveszi hogy hoppá hoppá röcöget a játék :'D Bizonyítani akarnak?! Essenek neki egy belépő/közép kategóriás pc-vel, amikor nem a 150+ fps a cél, hanem pl egy átlag felhasználónak a 60 fix. Nem mindenki engedheti meg az i9+rtx 3-4xxx kombót.
11
0
0
0
💬 6
PoPet avatar
@IkariuS: Középkategóriás géppel még sosem volt gondom 1 denuvos játékkal sem, a Hogwartsot konkrétan kipróbáltam, és ugyan olyan szarul futott még a 2060-as gépemen a tört is, mint az eredeti, mert nyilván a VRAM volt kevés neki. Btw egy középkat pc-t ki lehet hozni 300k-ból (ami ténylegesen tud 1440p-t, nem csak felskálázva 720-ról bármit 30 FPS-el), míg egy ps5/xbox 200k, és azzal az ég világon semmi gond nincs és nem is lesz denuvos címekkel.
0
1
0
0
yorgash avatar
@PoPet: Magas kategóriában (13900K, RTX 4090, 64GB 6000) semmit nem számít a Denuvo: Hogwarts 181 FPS vs 179 FPS, ami simán lehet "kerekítési hibahatár" is.

Viszont középkategóriánál (9700F, 2x8GB DDR 3000, RTX 2080 Super) nálam kifejezetten nehéz lett volna eltekinteni attól, hogy Denovos 54 FPS-t ment ugyanazzal, amivel tört verzió 66-ot. Low 1% 21 vs 46, low 0.1% 11 vs 28...
0
0
0
0
PoPet avatar
@yorgash: Nekem R5 3600 és 2060 mellett ugyan úgy ment mind a két verzió, semmi különbség nem volt.
0
0
0
0
yorgash avatar
@PoPet: Gondolom játék- és törésfüggő is.
0
0
0
0
yorgash avatar
@PoPet: Na persze, az sem mellékes :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció