A Capcom a rajongókat kérdezi, melyik Resident Evil felújítását várják a legjobban

Szerző: xoki | 2023. June 04. | hír | 21 hozzászólás

A Capcom egy frissen közzétett felmérésben arról kérdezi a Resident Evil-rajongókat, hogy melyik rész teljes felújítását szeretnék látni következőnek. Bár konkrétumok nem derültek ki a cég jövőbeli terveiről, úgy tűnik, mindenképpen számíthatunk még felújításokra, ha a rajongók is azt szeretnék.

A felmérés nagy részében a széria, illetve a különböző Resident Evil közösségi oldalak és a hivatalos weboldal ismeretségéről szóló kérdések találhatók, de az utolsó oldalon arról kérdezik a felhasználókat, hogy a jövőben mely Resident Evil-játékok remake-jét szeretnék látni. Itt nincsenek válaszlehetőségek, vagyis bármelyik rész megnevezhető.

A széria 1996-os rajtja óta több tucatnyi rész jelent meg, így rengeteg klasszikus felújítása esélyes. A rajongók nagy része a Resident Evil: Code Veronica remake-jét szeretné, amely 2000-ben jelent meg Sega Dreamcastra. Nem sokkal a Resident Evil 2 eseményei után játszódik, ezért sokan a valódi Resident Evil 3-ként tekintenek rá, mivel a cselekményeket is jobban előreviszi, mint a Nemesis. Összességében a történet fontos kiegészítőjeként tartják számon annak ellenére, hogy nem számozott részről van szó.

A Capcom legutóbbi Resident Evil remake-jei mind sikeresek lettek. 2019-ben előálltak a Resident Evil 2 Remake-kel, majd 2020-ban a Resident Evil 3, idén pedig a Resident Evil 4 felújítása is elkészült. A kiadó még nem erősítette meg a terveit, de az eddigi sikerekből kiindulva biztosan kapni fogunk még remake-eket, de először valószínűleg a Resident Evil 9 érkezik majd.

Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Megjelenés: 2023. March 24. (PC)
Műfaj: Akció, Túlélő-horror
Fejlesztő: CAPCOM
Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nekem is a Resi 5. rész.
0
0
0
0
Zollee avatar
Hol kérdezik ? Szeretném kitölteni a kérdőívet.

Jó lenne ha lenne opció a Dino Crisisre
0
0
0
0
💬 1
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Zollee: GSO-n ez volt megjelölve, talán itt: [LINK]

De igaz, valamit belehetett volna szúrni a cikkbe.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
Resi 5 jöhetsz nyugodtan várlak 😁😁💔💔
0
0
0
0
mata1093 avatar
Olyat nem lehet kerni h jojjon egy igazan jo folytatas vagy kovetkezo resz mint mondjuk anno a Biohazard ( tudom sokak szerint nem igazi Resi ) es ne csak ezek a remake-ek stb?
0
1
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@mata1093: El kellene olvasni a cikket is eloszor, lehetoleg a vegeig...:)
0
0
0
0
Izi-ke avatar
A Dino Crisis-ét ¯\_(ツ)_/¯
0
0
0
0
FoLey avatar
Resident Evil: Code Veronica remake és Resident Evil 1 Remake jöhet
0
0
0
0
pcboy avatar
Kár hogy konami nem csinál efélét. Egy silent hill 4 remake jól jönne. SZerintem resi terén már felújították azokat a címeket ami igazán híres volt a többi erősen letért a sikeresebb részektől.
0
0
0
0
💬 1
kismadar avatar
@pcboy: Miért ne csinálna? Fél éve be van jelentve a Silent Hill 2 Remake, és egy hónapja a Metal Gear 3 Remakeje is.
0
0
0
0
Liptik avatar
Resi 0, 1, 5, Revelations 1, Veronica
Ja meg persze egy új Resi, ami maga döntheti el a játékos, hogy TPS, FPS, vagy rögzitett kameranézet legyen.
Ja és más játék az első 4 Devil May Cry remake, ami olyanná csinálják, mint a DMC 5-öt.
0
1
0
0
enslaved avatar
Resi 1, Zero, Veronica, Resi 5
2
0
0
0
💬 9
cabus26 avatar
@enslaved: RESI 5 felesleges,mert rendben van még mai szemmel is.
Inkább azok,amit ugyanazt az undorító fix kamera nézetet használják.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@cabus26: Igazad van.
Annyi,hogy a rendben van teljesen az nézőpont kérdése.Kèpesek pár éves játékokat is elővenni,innen nézve az 5. rész is megérett rá,max nem lenne annyi munka vele.
0
0
0
0
Thespartan avatar
@cabus26: Nincs azzal baj, ha foglalkoznak a RE 5. részével is. Ezzel is azt az érzetet keltik a kedvelőiben, hogy nem merült feledésbe, hiszen megoszlanak a vélemények kinek melyik rész jobb, vagy szimplán melyiket tartják jónak sorrendiségek nélkül, de véleményem szerint az 5. rész is nagyon jó volt, így részemről jöhet.
1
0
0
0
MC MaRcI avatar
@cabus26: Hát amugy mai napig nagy kedvenc most is fent van a gépen és ma is jól néz ki de én szívesen látnék belőle egy felújítás
Igaz a játék második felétől kicsit át lehetne dolgozni pár pályát mert a vége felé nekem már osszecsapottnak tűnik
0
0
0
0
enslaved avatar
@cabus26: Lehetne azon is azért mit javítani, pont úgy ahogyan a 4. résszel tették.
0
0
0
0
kismadar avatar
@enslaved: A kameranézeten kívül nem tudom mi a baja az embereknek a 2015-ös Resident Evil 1, és 2016-os Zero HD Remasterrel. Szerintem jó újrakeverés lett mindkettő, így én nem látom értelmét a tps nézet miatt újra neki állni fejleszteni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@kismadar: Éppen ez az, a kameranézet. Nézd meg mit csináltak a 2. részből, egy remekművet. Nos, valami hasonlót várnék az elsőtől és a Zero - tól is.
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Igen, én is ezeket szeretném látni, és hozzácsapnám még a 6-ost is. Mivel ezek azok a részek amiket a legmehatározóbbnak találok történeti szempontból, még akkor is ha a 6-ost sokan nem szeretik valamiért. 7 és 8-nak azért nem látom értelmét, mert azoknak a grafikája már tényleg kiváló még a mai nap is.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Végtére is jöhet a 6. rész, én azt is szerettem a maga módján. Amit örökre felejtsenek el, az az Operation Raccoon City. Kétlem, hogy abból bármit is ki tudnának hozni, annyira gyér maga az alapjáték is.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció