A BioWare bejelentette a Mass Effect Legendary Editiont

Szerző: xoki | 2020. November 07. | hír | 53 hozzászólás

A Mass Effect-trilógia remastere kapcsán rengeteg pletyka bukkant fel az utóbbi időben, bár még így is sokan kételkedtek benne, hogy tényleg készül-e. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a felújított trilógiát állítólag többször is elhalasztották, miközben hivatalosan még be sem jelentették.

A BioWare november 7-én, azaz az N7 napon végre hivatalosan is bejelentette a Mass Effect Legendary Editiont, amely 2021 tavaszán fog megjelenni. A Mass Effect Legendary Edition jobb textúrákat, árnyékokat, karaktermodelleket és effekteket tartalmaz majd, és a csapat állítása szerint jobb felbontások és magasabb fps lesz jellemző rá, bár ez a két „funkció” már jelen volt az eredeti játékok PC-s verziójánál is.

Fontos kiemelni, hogy a BioWare nem remake-eli a játékokat, hanem remastereli azokat a jelen generációs platformokra. Ez azt jelenti, hogy nem érdemes nagy változtatásokra számítani. A kollekció természetesen minden megjelent DLC-t tartalmazni fog.

A Mass Effect Legendary Edition bejelentése mellett a fejlesztőcsapat elárulta, hogy a következő rész is készülőben van már, bár egyelőre még a fejlesztés korai szakaszánál tartanak, és emiatt egyelőre nem oszthatnak meg velünk semmit a készülő játékról. Szerencsére azért kaptunk egy teaser képet, íme:

Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect Legendary Edition
Megjelenés: 2021. May 14. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, TPS
Fejlesztő: BioWare
Hozzászólások: 52
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HARD avatar
Bocsánatot kérek tudatlanságomért de ha nekem megvannak a régi eredetik akkor gondolom ezt a fajta Legendary Edition meg kell vennem újra igaz? vagy elérhető lessz anélkül is ? 😃
0
0
0
0
no avatar
Meglátom, hogy megéri-e beruházni erre. Az általam kedvelt játék-univerzumok közül a Mass Effect világa a kedvencem. Nekem meg van minden a trilógiához, DLCk, minden egyéb. Lehet, hogy a varázs már nem lesz ugyanaz, ha remasterelik. A Mass Effect 1. része úgy jó ahogy van, lehet, hogy ha átalakítanák az irányítást, vagy feljavítanák az effekteket már vesztene a játékélményből. Majd látjuk milyen lesz.
0
0
0
0
no avatar
Első blindre a hajóról az Ebon Hawk ugrott be az SW Kotor 1 ből:
https://c4.wallpaperflare.com/wallpaper/1015/414/490/ebon-hawk-knights-of-the-old-republic-kotor-ebon-hawk-video-games-star-wars-hd-art-wallpaper-preview.jpg

Másodikra egy valamilyen Star Citizen hajó, de semmiképpen sem egy Mass Effect járgány.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Én komolyan nem értem az EA részéről ezt a sok Remasteredet. Burnout, NFS, most meg ez 😃 Nagyon nincs ötletük (szerintem manapság a remasteredeket megérné csak az új konzolokra kiadni ilyen téren, mert a PCs tábor tökéletesen el van az original "tuti, hogy nem bugos" kiadásokkal :F)
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Szabcsiadi: Ott van/volt az EA kezei között az SW világ és mit csináltak vele ennyi éven át? Két Battlefront, egy Fallen Order és egy Squadrons...meg talán 2-3 Lego star wars game

https://disneystarwarsisdumb.files.wordpress.com/2019/01/games.jpg
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: Megérte!

😆 😆
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Értem hogy az új filmekben nem volt olyan jelenet/részlet ami köré:
- egy Racer-t lehetett volna építeni. Talán ha a Solo-ból kiveszik a Kessel Run-t és aköré építenek egy ilyen űrbeli versenyzős játékot, akkor talán...
- egy Republic Commandó szintű squad tactics játékot lehetett volna rittyenteni. Talán ha a Rogue One szereplőit kicsit kibővítik, átalakítják, akkor beleférhetett volna több helyszín, több feladat és a végén ugye Scarifon az utolsó küldetés
- egy Empire at War féle RTS-t lehetett volna építeni, mert a rebel oldalnak kb nem volt semmije az egész új trilógia alatt, nem hogy bolygók a fennhatósága alatt...EaW-nak szerintem az erőssége a space combat volt, így ott még lehetett volna valamit alkotni, amolyan Homeworld jelleggel

A többi lucasarts cím kb önálló sztorival bírt. Az EA meg hagyta hogy elmenjen mellette 7 év...
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: Arra a Boba Fett akció tps-re nagyon is vevő lettem volna amit végül elkaszáltak.

Illetve valami coop lézerkardos akció játékra, hasonló módon mint a Fallen Order , éppenséggel 3000 évvel Darth Vader előtt. Sith és Jedi oldallal. Persze nem kötelezően csak coop móddal, offline játékban ai irányítaná a társunkat. És kicsit többet mutathatott volna a SW sötétebb, koszosabb oldaláról. Annyi de annyi forrásanyag áll a rendelkezésre. Rengeteg könyv képregény...A SW világa nem csak sivatagos bolygó , őserdős bolygó, meg Coruscant.
Egyszerűen tojtak az egészre. Moneymaker machine ON, a többi nem számít.
Lassan 50 év után még mindig a Birodalommal kapcsolatos dolgokkal molyolnak. Engem ez már annyira de annyira nem érdekel. Szeretném ha elkezdenének játékokat gyártani a régi Köztársaságból, esetleg haladjanak előre 500 évet az időben Darth Vadertől. Az a korszak szárazra rágott csont. Mindegy , ezt úgysem én döntöm el.
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Azért Lucas bácsi is anno jóváhagyta a Timothy Zahn féle Thrawn trilógiát hogy igen az a hivatalos folytatás, majd láttuk mi lett belőle...

Igen lehetne hová pakolni még játékokat, és bár ott a The Old Republic, az az éra, hála a Bioware-nek - hozott be olyan karaktereket akikre lehetne építeni jó játékokat. Ehhez képest jött két battlefront...
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: ...a második lootboxokkal 😃
0
0
0
0
no avatar
@Apor: meglepetés mechanizmusokkal 😃
0
0
0
0
kaland21 avatar
és adjuk ki ezt a szériát már sokadjára komolyan mondom ez nevetséges már sok remaster remake meg ilyen olyan edition!!!
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@kaland21: Sokadjára?

Volt talán a Trilogy verzió a ME1-3 full és ennyi?
Nem számítva a részek dlc-s kiadásait... kimaradt valami?

És most a remaster...ami ha így nézzük a harmadik...

C&C-t ennél többször adták ki az elmúlt 25 évben...cod meg kb minden évben ugyanaz 😃
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Palanova: Persze értem mit mondasz de őszinte leszek engem ez már nagyon irritál hogy remastert kapuk remaket meg sokadik ilyen olyan editiont!!!!
0
0
0
0
no avatar
@kaland21: Ebben egyetértünk. Pláne hogy jelenleg a ME 2-3 még mindig szerintem jól néz ki, nem egy Deus Ex 1 ami rettentően rosszul öregedett.

Biowarere visszatréve, biztos hogy akartunk új játékot tőlük? ME 3 vége, ME:A, Anthem...hát nem tudom. Lehet hagyniuk kellene a ME-t náluk kompetensebb csapatra és ne nyúljanak hozzá többet. ME:A-ra is sokat kellett várni és bár szerintem közel sem volt annyira szörnyű, mint ahogy a YT-erek lehúzták, voltak hiányosságai, hibái gameplay és történet terén is. Ami egy sztori orientált tps esetében rossz ómen.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Palanova: Na a Biowares gondolattal teljesen egyet értek veled szerintem nekik nagyon (magán vélemény) semmihez se kéne nagyon hozzá nyúlni!!!! Én egy valamit hiányolok a kreativitást és az újítást a játék/film/zene iparból (bár a zene ipar most viszonylag kezd megint újdonságokat hozni)!!! Én mikor meglátok egy ilyen hírt elsőre ideges majd szomorú leszek!!!
0
0
0
0
no avatar
@kaland21: Zeneipar újdonságot? Motyógó kislányt ajnároznak...ugyanaz megy mint 1995-ben, csak a stílus más.

Kreativitással az a baj hogy vagy profitál belőle az ember, vagy nem. Remaster/remakkel nem nagyon lehet melléfogni, bár láttuk már az AC2 xbox és Warcraft 3 reforge esetében hogy a nép azért nem nyel le mindent. Most legutóbb az nfs egyik sokadig részét címkézték át remasternek és kb ugyanaz mint volt...
0
0
0
0
susguy avatar
@kaland21: Van kreativitás, csak nem a mainstream réteget kell bújni exkluzívan.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@susguy: Tudom az indire gondolsz de pont hogy a tripla a-ban kéne a kreativitásnak benne lennie nem egy kis csapatnak kéne bevállalni mindent!!!
0
0
0
0
bassus16 avatar
Még nem játszottam egyik részével sem.
Nem tudom mennyire érdemes megvárni ezt a remastered kiadást. :/
0
0
0
0
💬 10
no avatar
@bassus16: Ha eddig kibírtad, most már várd meg a remastert.

Hátha olcsóbb lesz mint a darabjai egyesével most:
Mass Effect 1 - 20€
Mass Effect 2 - 20€
Mass Effect 3 - 30€

javítva
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Javíts ki ha tévednék, de akárhol olvasom, vagy csak a trilógiát írják, vagy szimplán nem említik hogy benne lenne az Andromeda.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Teljesen jogos, csak a ME1-3 lesz benne:
Mass Effect Legendary Edition will include single-player base content and DLC from Mass Effect, Mass Effect 2, and Mass Effect 3, plus promo weapons, armors, and packs – all remastered and optimized for 4k Ultra HD. It will be available in Spring 2021 for Xbox One, PlayStation 4, and PC, with forward compatibility and targeted enhancements on Xbox Series X and PlayStation 5. More information to come in the new year!


így viszont a 60€-s cédula, ha annyi lesz, elfogadhatatlan 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Abban reménykedtem volna, hogy a meglévő tulajoknak ingyen lesz, de a tényezőket tekintve erre semmi esélyt sem látok. Érdekelni érdekelne, de messze nem olyan régiek sem olyan "rosszul öregedettek" (nekem legalábbis) hogy túl sokat változtatni kellene, az esetleges szükséges ráncfelvarrásokat pedig jól megoldják a modok.
Majd még kiderül mi lesz ebből, hátha meglepődünk (még ha negatívan is 😆😉.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Felejtős. Ma ingyen max EGS játékot kapsz 😃

A ME1 talán nem a legszebb mai szemmel, de a ME2 -3 simán megállja még ma is a helyét.
Bioware-től nem várok semmi pozitívat. Túl sokat b*sztak el mostanában hogy hirtelen észhez térjenek.

Nekem jobban fáj, hogy ez remaster lesz, nem remake: pedig megnéztem volna egy ME 1-et ME 3 harcrendszerrel és galaxisbeli "szabad" utazással és nem menet közben átműtött Ashley-vel.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Eh, egy-két remaster úgy tudom ingyen szokott érkezni, mint pl most a BloodRayne. De persze nem hiszem ebből hogy mindegyikkel így lesz.

Én kifejezetten sirattam volna ha belepiszkálnak az első rész játékmenetébe 😞 Még mindig az egyik legnagyobb móka volt reptetni az ellenfelet a fél bolygón keresztül robbanó lőszerrel, vagy láthatatlan centrifugásat játszani velük singularityvel 😆
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Ok én is csináltam a sniper rifleből one shot kaboom bazookát, de lássuk be, az inventoryzás halál volt a ME 1 ben...de hozzáteszem: jobban szerettem azt a fajta harcrendszert hogy én finomítottam a fegyveren hogy mikor melegedjen túl és kifejezetten tetszett hogy nem volt lőszer. Ehhez képest a ME 2-től ugye bejött a "lőszerkezelés"... mintha akkora scifi lett volna beállítani a fegyvereket.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Igazából csak egy compare/show info on hover funkció kellett volna, hogy tudni lehessen egyáltalán mit érdemes fölvenni ("ilyenem már van? ilyen szintű már van? ja hogy már tíz ugyanilyenem van, zsír"). Második részben egyrészt sirattam ezt a custom rendszer, másrészt viszont nagyon bejött hogy így sokkal több "személyiségük" volt a fegyvereknek. Harmadik részre sikerült valamennyire mindkettőt jobban kidolgozni és összegyúrni, bár a fegyver részek nem voltak annyira ütősek mint az első részben. Igazából egyiket se tudnám könnyen elengedni, mindegyik megoldás tetszik a maguk berkein belül.

Első részben újabb végigjátszásokba szokásom duplájára/tripljára növelni az inventoryt, de még így is tele lesz végül, és csak annál nagyobb szenvedés eladni mindent.

Én is megmondom hogy az első résznek (is) voltak hiányosságai (lásd a elmósodott textúralitisben szenvedő Garrust), de szerintem az inventory management nagyobb része egy egyszerű UI rework-kel lazán megoldható, ami őszintén egy minimum kéne legyen majd a remasterben.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: A sok hulladék eladásából lett zsetonom a new game+ überbrutáltotálszupifantomspecre gearemhez az egész csapat számára 😀

ME2-3.ban a fegyverek egyedibbek lettek ugyan, de a clipezés nekem visszalépés volt az első részben bemutatott tényleg scifi lőfegyverekhez képest. Lexikon elmagyarázta miért nincs klasszikus lőszerkezelés...ehhez képest a ME2-ben simán behozták. Igen ott nem lőszert cserélsz, de akkor is lőszercsere rendszer volt.
0
0
0
0
Kelori avatar
@susguy: Én mint a világ legnaívabb embere még mindig bízok bennük, mert néha megcsillan a fény a sötétben. Az örvendetes volt amikor felkaroltak olyan játékokat mint az unravel vagy a sea of solitude. Vagy hogy lett egy olyan fejlesztőcsapatuk a respawn képében akikre nem akarták ráerőszakolni a saját gyökér ötleteiket, s lám szabad kezet kapva sorra hozzák a jó játékokat. Titanfall, apex, fallen order. Ja meg végre beadták a derekukat és steamen is megjelentették a játékaikat.

Csak tényleg az a baj hogy minden ilyen jó pillanat mellé társul 5 másik borzasztó amitől eszembe jut hogy miért szeretné mindenki koporsóban látni végre az EA-t, és én is szomorúan bólogatok velük.
0
0
0
0
Apor avatar
A nagy melleket a női karaktereknek hagyják meg, a többi nem számít.

" We'll bang ok? "
0
0
0
0
💬 5
retek77 avatar
A legjobbakat remélme de a legrosszabra készülök
0
0
0
0
gyuri191 avatar
ezis olyan lesz mint a mafia 2 remaster szarabb lesz mint az eredeti húhúhúú 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hála az égnek! Attól féltem, hogy az Andromédát övező negatív hype elijeszti a kiadót.
0
0
0
0
💬 4
Twist avatar
@csuz-li: Azért elég keményen megdolgoztak azért a "hírnévért", és már a ME3 végével belekezdtek az alapozásba 😕
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Twist: Ne is mond
Androméda nálam is hatalmas csalódás volt
Full üres bolygók
Unalmas vontatott játékmenet
0
0
0
0
no avatar
@MC MaRcI: Ezzel szerintem a legtöbb ember így van, elég nagy csalódás volt a game, pláne megjelenéskor. Csodálom, hogy bevállalják az új részt, aztán lehet tanultak az Andromeda rajtjából bár az utóbbit kétlem.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@LordSzalko: nagyon remélem mert a 2-3 nekem nagyon tetszett
0
0
0
0
matany001 avatar
Számomra a Mass Effect széria mind a négy részével, number one. Elhiszem, hogy vannak emberek akiknek ez az nem tetszett, nekem nem voltak ilyen gondjaim. Mindegyik rész iszonyatosan élvezetes brutális jó játék, minden perce élvezet volt. Azzal meg még csak tetőzték a dolgot, hogy elárulták készül az új rész... jöhet. 😎😃
0
0
0
0
MithridatesX avatar
Nagyon Remélem hogy tanultak andromeda hibájibol :9
0
0
0
0
💬 6
csuz-li avatar
@MithridatesX: És milyen hibája volt az andromédának? csak azért kérdezem, mert én a játékban 126 óra alatt egyetlen hibával találkoztam összesen: Az egyik pályán a fal mögé spawnolt az ellenség, akit ki kellett volna irtani. Ha minden játék csupán ennyi hibával jelenne meg, nem lenne semmi gond a játékiparral.
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: Még szerencse hogy mindenki tapasztalata a játékkal a tiéden múlott, és nem a sajátjukon a játékkal.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@csuz-li: Te direkt adod itt a hülyét?
Megint csak azt tudom mondani mint a Red dead 2nél
Fél lehet nézni netre
Majdnem tönkre ment a bioware a játék miatt
Rengeteg hibája volt sokat később javítottak
De a megjelenés botrányos volt ezt kár is tagadni
Nem értem mit játszod itt magad
0
0
0
0
csuz-li avatar
@MC MaRcI: A megjelenéskor játszottam a játékkal. Tudom, milyen volt.
Az, hogy youtuberek két dollárért a nagyanyjukat is eladnák, számomra nem bizonyít semmit. Tudod, én saját magamnak inkább hiszek, mint a youtubnak. Nem tudom, neked mi volt a tapasztalatod a játékkal, de nekem ez. A neten volt egy leírás arról, hogy hogy lehet kierőszakolni a játékból azt a hibát, ahol rossz animációval fut le a karakter a lépcsőn. Hát én megpróbáltam, de nem tudtam elég gyorsan mozgatni, hogy sikerüljön. Szóval nekem ez volt a személyes tapasztalatom.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Én kedveltem az Andromedat (most is fent van éppen újrakezdtem) és megjelenéskor nyomtam vele, mert reméltem lesz olyan mint az ME1-3 (eltekintve a ME3 végétől amit elb*szott a bioware). És összességében hozta amit elvártam: legalább 2 jó zeneszám volt benne, emlékezetes helyszínek (első nagyobb bolygó lépcsőzetes felderítése; fagyos bolygó, befagyott tó jegén kikapcsolt kipörgésgátlóval száguldozni órákon át; 90-180 fokkal elfordult pálya; utolsó pálya), és nem rossz kezdése egy trilógiának.

Az Andromedenak a YT-erek által felnagyított animációs hibák mellett is voltak hiányosságai, mind gameplayben, mind történetben.

Pl az első nagyobb bolygó milyen jól volt megcsinálva, többször kellett visszamenni mire bejárhattad az egészet, nagy volt, nem volt üres rész rajta még úgy sem hogy a távolban láttad hogy oda bizony már nem mehetsz.

És akkor ott a talán utolsó sivatagos bolygó: üres, nulla érdekesség és látnivaló...látszik hogy ott már kapkodtak a készítők a végén és b*sztak befejezni. De a többi bolygó is kb egy futamos volt: odamentél és végigtoltad és annyi. Simán megoldható lett volna hogy több lépcsősek legyenek mint az első bolygó.

Gameplayben pl a fegyverek: ME1-3 alatt mindenki megtanulta melyik fegyver mire jó, mik a gyengeségeik, előnyeik. ME:A-ban pofán köpték ezt, lehetett újra kísérletezni az összes fegyverrel, melyik mit tud...akkor lett volna más nevük és az ember nem esik bele ebbe a csapdába.

AI társak irányítása nekem borzalmas volt...

Történetben meg: megérkeztünk elvileg elsőként és pár hónap alatt az általunk bejárt galaxis összes részébe már szétszéledtek az emberek, bandákat alapítva satöbbi...számomra totál logikátlan az egész, hogy egy olyan galaxisban ahol az ember nem "őshonos" gyorsan szétszélednek és kb 14 hónap alatt számottevő tényezővé válnak az őshonos fajokkal szemben.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: Nagyjából ez volt a véleményem a megjelenéskor is, amit te írsz. Akkor írtam ide egy ismertetőt: https://gepigeny.hu/user/csuz-li/teszt/1131
Abban ugyan úgy leírom, hogy nem bugos, mint amit most is leírtam. Illetve a játékmenet változásait is, amiről te beszélsz, de az más kategória. Bár nekem más zavaró és van ami csak vicces, de ugyan azokról a változásokról beszélünk.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció