40-50 játékot mutatnak majd az idei The Game Awardson

Szerző: xoki | 2021. November 12. | hír | 10 hozzászólás

Egyre közelebb kerülünk az idei The Game Awards kezdetéhez, ezért a show házigazdája, Geoff Keighley elkezdte beharangozni az esemény első részleteit. Minden évben rengeteg bejelentéssel várják a nézőket, és bár ezek nagy része indie cím, azért AAA játékokat is szoktak mutatni.

Sokan izgalommal várják, hogy vajon kedvencük diadalmaskodik-e a különböző kategóriákban, de lássuk be, a legtöbben a játékbejelentések miatt követik az show-t. Amennyiben ti is ezek közé tartoztok, akkor semmiképpen se hagyjátok ki az idei eseményt, ahol ezúttal 40-50 cím lesz látható. Keighley szerint olyan új játékok is felbukkannak, melyek a tervek szerint teljesen kihasználják majd az Xbox Series X/S és PS5 feldolgozási teljesítményében rejlő előnyöket.

A koronavírus miatt csak a meghívottak vehetnek majd részt személyesen is az eseményen. Tehát a publikum nem vásárolhat jegyet, de legalább nem lesz teljesen üres a nézőtér. A 2021-es teasereket az Epic Games weboldalán szokták közzétenni, tehát szinte biztosan az Epic fogja szponzorálni az eseményt.

Az idei The Game Awards december 9-én, magyar idő szerint 02:00 órakor fog elrajtolni.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Szerintem eddig is röhejes volt de ez csak még nevetségesebbé teszi az egészet. A bemutatóknak nem egy díjátadón van a helye.
Ez olyan mintha a Golden Globe-ot teleraknák film és sorozat előzetesekkel. Elég nevetségesen nézne ki.
Tiszteljük már meg a jelölteket meg a díjazottakat azzal, hogy egy díjátadó csak az ő játékaikról szóljon és ne más játékok promózásáról.
0
0
0
0
💬 6
susguy avatar
@sany-e:
Ez olyan mintha a Golden Globe-ot teleraknák film és sorozat előzetesekkel.
Ez olyan mintha reklámok lennének a Golden Globe alatt. Amik vannak.

Tiszteljük már meg a jelölteket meg a díjazottakat azzal, hogy egy díjátadó csak az ő játékaikról szóljon és ne más játékok promózásáról.
Ugyanazokról a cégekről van szó. A jelöltek és díjazottak is ugyanúgy bejelentenek itt dolgokat, olyan is lehet aki konkrétan egy korább Game Awardson jelentette be az adott címet. Ők háborodnának fel a legjobban ha nem reklámozhatnának még pluszban.

Ez ugyanaz mint a TV-ben a reklám, ebből jön a bevétel. Csak ez jobb mert legalább témán belül maradnak a játékokkal, és nem azt kell hallgatni hogy egy öregasszonynak vizelési problémái vannak.

Nem mintha amúgy annyira komolyan kéne venni a díjakat.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: A TV-ben a reklámokat nem az esemény szervezői teszik a műsorba hanem a közvetítő TV csatornák teszik be a saját reklámblokkjaikat a saját közvetítéseikbe. Itt viszont a szervezők csinálnak reklámműsort belőle. Ez azért nagy különbség.

Az meg, hogy ugyanazok a cégek vannak jelen a reklámokban egyrészt nem teljesen igaz másrészt a forgalmazó cég nem egyenlő a készítőkkel és a díjátadón a készítők a jelöltek. (pl. az It Takes Two-t a Hazelight csinálta de az EA Games a forgalmazója. Nem hiszem hogy a Hazelight-osoknak bármi jó van abban, hogy egy nekik (is) szánt rendezvényen az EA agyon promózza más készítők játékait).

Van egy halom rendezvény évente aminek kizárólag az a célja, hogy a cégek reklámozzák magukat és a játékaikat ott van a helye ennek és nem egy díjátadó gálán szerintem.
0
0
0
0
susguy avatar
@sany-e:
A TV-ben a reklámokat nem az esemény szervezői teszik a műsorba hanem a közvetítő TV csatornák teszik be a saját reklámblokkjaikat a saját közvetítéseikbe. Itt viszont a szervezők csinálnak reklámműsort belőle. Ez azért nagy különbség.
Tökmindegy, a lényeg ugyanaz, ebből jön a bevétele az adott műsornak.

Nem hiszem hogy a Hazelight-osoknak bármi jó van abban, hogy egy nekik (is) szánt rendezvényen az EA agyon promózza más készítők játékait.
Nem hiszem hogy bármi rossz van ebben. Legrosszabb esetben többen látják hogy megkapja a díjat mintha nem lettek volna trailerek is. Ha már úgy is felhoztad, a Hazelight az egyik legjobb példa erre, Josef Fares maga mutatta be itt két játékát is (A Way Out és It Takes Two), üvölt róla hogy élvezi az egészet. "Fuck the Oscars". Tökéletes példa egy fejlesztő cégre aki nagyon szívesen mutatja be itt az érkező játékait. Egyébként messze nem ő az egyetlen aki pozitívan tekint az egész eseményre a fejlesztő csapatok közül. Az indie cégeket nem is említve, ahol nincs kiadó, és rengeteget segít nekik az hogy itt bemutathatják a játékukat. Nem véletlen hogy egyre többet kerülnek be a jelöltek közé is.

Van egy halom rendezvény évente aminek kizárólag az a célja, hogy a cégek reklámozzák magukat
Beleértve a díjátadók túlnyomó többségét. A Game Awardsot is. Szerintem sokkal nagyobb szégyen volt az, hogy a PUBG bekerült olyan jelöltek közé mint a Persona 5, Horizon Zero Dawn, Super Mario Odyssey és a Breath of the Wild. Tavaly úgy lopott el két díjat az Among Us hogy nem is 2020-ban jelent meg, hanem 2018-ban. Ezek az események is reklámok, csak nem érkező hanem már megjelent címeknek és a fejlesztőinek.

Értem a logikát az érvelésed mögött, de szerintem a résztvevők helyett zavar téged ez úgy hogy őket egyáltalán nem.
1
0
0
0
no avatar
@susguy: Hát nem értünk egyet és ez valószínűleg így is marad. Az egyik oka annak, hogy még mindig sokan nem tudják komolyan venni a videójáték piacot az, hogy nem tudja helyén kezelni az ilyen dolgokat más szórakoztatóipari ágakkal ellentétben (film, zene).
Persze lehet folyton tolni, tolni, tolni a trailer-eket az emberek pofájába de ezzel kukába is dobtad az esemény nívóját és ezzel együtt az esélyét is annak hogy komolyan lehessen venni. Erre máshol már rég rájöttek.
Ha komolyan vehető, színvonalas eseményt akarsz akkor ne csinálj reklámfelületet belőle.
Többek közt ezért is szeretem sokkal jobban a BAFTA-t na meg azért mert ott sok kisebb de tartalmasabb játék is kap(hat) ugyanakkora figyelmet (a nagyobb kategóriákban is) nem csak az agyon hype-olt, pénzel telepumpált játékok.
0
0
0
0
susguy avatar
@sany-e: Nem a trailereken múlik az hogy milyen címek kerülnek a jelöltek közé és hogy hogyan folyik a szavazás. A legtöbb jelölés és díjazás hírnév alapján történik minőség helyett, és ez még csak közel sem egyedül a játékiparban probléma.

Megértem ha nem tetszik az esemény és egyetértek hogy komolytalan, de nem a trailereken múlik. Sőt ha bármi behatása volt akkor az hogy az ehhez hasonló lehetőségek miatt kerülnek be egyre többet elvontabb/kevésbé ismertebb címek, mert ők is könnyebben kapnak szerepet, lásd A Way Out. Ráadásul jelenleg az egyetlen nagyobb bejelentésre érdemes esemény az E3, ami évek óta már csak vergődve éli túl az egészet.

Azzal mindenképpen egyet tudok érteni hogy vannak gondjai az eseménynek. Azzal nem hogy a trailerek ezért a felelősek. Az eredeti probléma egyébként tisztelet hiánya volt a jelöltek iránt, amit nem igazán lehet mire alapozni. Legfeljebb valamennyi pozitívumot látok a dologban. Az hogy neked a trailerek miatt lesz komolytalan pedig egyéni ízlés kérdése, azt meg nyílván nem fogom vitatni hogy igenis tetszik neked.

Ha komolyan vehető, színvonalas eseményt akarsz akkor ne csinálj reklámfelületet belőle.
Többek közt ezért is szeretem sokkal jobban a BAFTA-t
[LINK]
Pénznek valahonnan jönnie kell hogy mehessen az esemény. Szerintem kifejezetten jó dolog hogy ha már kell lennie reklámnak akkor lehessen az eseményhez kötni, és a nézőknek és a jelölteknek is érdekes legyen. De ha van egy alternatíva amitől egyszerre lesz egy új, hasonlóan nagy esemény trailereknek, lesz jobb a díjátadók jelölése, és marad érdekes és mennyiségben kellő tartalmú mindkét esemény, akkor arra nyitott vagyok.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Hát megint csak nem értünk egyet de már nagyon szeretném lezárni. A Way Out azért kaphatott komolyabb figyelmet mert addigra az EA Games felvásárolta a készítő stúdiót. Az előző játékuknál volt az, hogy még indie cégként működtek és a Brothers szinte semmi figyelmet nem is kapott ilyen eseményeken.

A Golden Globe-os példára visszatérve. Te ebből csak annyit látsz hogy itt is vannak reklámok meg ott is. A nagy különbség az, hogy ott nem a szervezők teszik a műsorba. Oda nem trailereket vetíteni mennek a stúdiók mert annak nem ott van a helye. Arra ott a Comic Con és hasonló rendezvények. Az hogy az közvetítő tv adók országonként beteszik a saját reklámjaikat a közvetítésbe az messze nem ugyanaz. Mert így a reklámozó cégek nem a rendezvényt pénzelik, emiatt nem merülhet fel a részrehajlás lehetősége azok felé akik teletömnék reklámpénzekkel az eseményt.
Viszont a Game Awards-on ez nagyon is lehetséges (és talán valószínű is). Na ezért tehetnek a trailer-ek is arról, hogy nem lehet komolyan venni az egészet.
A BAFTA-n érdemes megnézni a díjazottakat. Rengeteg olyan játék van köztük ami máshol szóba se kerül de ott mégis díjat nyer. Persze vannak átfedések is de látszik, hogy egészen mások a díjazási szempontok. Lehet, hogy ott nem annyira az a lényeg, hogy ki mennyit fizet...ki tudja.
(ezzel most már remélem lezárhatjuk)
0
0
0
0
tamas98765 avatar
Valakit érdekel még ez?
2
0
2
0
💬 2
susguy avatar
@tamas98765: A nyertesek 90%-ban teljesen kiszámíthatóak. A bejelentések között lehet pár jó, de azokat ráér utólag megnézni.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@tamas98765: még kb mindig senkit 😄
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció