Internet probléma
WAN Miniport hiba végett nem enged csatlakozni a netre a PC-m.
hibakodnak a 651 est irja.
tudna valaki segiteni ebben?????
op:Win7
hibakodnak a 651 est irja.
tudna valaki segiteni ebben?????
op:Win7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Utóbbi időben lassú a net. ( Oroscom) 60mbps helyett csak 20mbps-el tudok tölteni meg speedtest is csak ennyit mutat. Cseréltem már netkábelt meg újraindítottam stb...
(Modem az fél éve hozták. Router (TP-link) kb 15.000 volt azt meg 1 éve vettük.
Édesanyám gépén is ennyit mérek speedtestel meg az enyémen is.
Felhívtam a szolgáltatót azt mondták vírusos a gépem de az lehetetlen meg amúgy is 1 hete raktam újra+nem szoktam letölteni minden hülyeséget...
Meg hogy van 15 eszköz csatlakozva rá. Mármint telefonok pl haki haverom vagy ilyesmi itt volt és megadtam a jelszót.
De amúgy megnéztem és 2 eszköz van csatlakozva rá folyamatosan az az én gépem és az anyámé.
Szerintetek mit tegyek?
Néha a bal alsó sarokba kiírja a gép "jelenleg offline állapotban vagy" ilyenkor lelép a netről de eltelik 3-4 mp és visszacsatlakozik és jó...
Ez egy Asztali PC és netkábel bevan dugva nem wifiről megy.
Miért írhatja ki?
A Net driver a legfrissebb.
Speedtest minden rendben, de játékoknál néha előfordul a hirtelen ping ugrás, CS:GO-nál 13-14 alá sosem ment még a pingem (átlagosan 15-17 szokott lenni), de van hogy azt látom hogy nől, nől és van mikor 30.. vagy több.. Az R6-ot fel kellett adnom a folytonos "Jitter" "Latency" problémák miatt.. volt hogy hirtelen beakadt a játék, nézem a tabot és 350-es ping... utána megy, majd megint akad stb stb. De van hogy teszem azt 3 óráig szépen megy. Múltkor a Division-t játszottam, és ott is írt valami olyant hogy gyenge a kapcsolat az anyaszerverrel vagy mi, de az utána eltűnt. Régen ilyesmi gondjaim nem voltak, a régi Telekomos/Inviteles Routerrel, pedig a net is valószínűleg sokkal gyengébb volt.
2 nekem elég világos hogy mit állít be:[LINK]
A probléma idén kezdődött, a Rainbow Six Siege játéknál.. A játékban a pingem sem volt éppen a legjobb (30-50 között ugrált), de a legnagyobb probléma az volt, hogy egy darabig nagyon szépen megy a játék, aztán teljes beakadás pár másodpercig.. utána lent írja is hogy "Jitter" "Latency" "FPS".. Majd fordulok kettőt hármat, és megint teljes akadás.. És ez így megy amíg ki nem lépek. Van hogy 1-2 meccsen semmi probléma, de utána megint jelentkezik. Eleinte gondoltam hogy a gépem már kevés hozzá, megtelik a memória. Aztán lett most bőven pár újítás, gép is újra lett telepítve.. De ugyanúgy maradt a probléma. Gondoltam rá, hogy az Ethernet kábel gyenge, ezért beszereztem egy Cat6-ost, amit a PCX ajánlott, de nem segített sokat, sőt.. semmit. Csináltam most egy Digi sebességmérést, remegés: 1, válaszidő: 9, Letöltés: 947.7 Feltöltés: 867.5. Itt közben 3 Telefon van rajta, az én gépem és egy okos TV. A router amúgy fél méterre van a gépemtől. Problémák egyébként már a bekötés óta vannak, sokszor szakad meg random a Wi-Fi kis időre, akár többször is egymás után, de más problémát nem tapasztaltam vele. A Routeren az Internet ikon zölden villog, az nem tudom jót jelent-e, illetve a WPS nem világít egyáltalán. Sajnos én nem értek annyira ezekhez :(
CS:GO-n szintúgy nem megy 14-17 alá a pingem, ott is volt az új nettel mikor 30 körül volt. Haveromnak ugyan ez a csomagja van, nála van hogy 9-es csak a ping.. Valakinek van ilyen internete, esetleg tipp hogy miért megy el sokszor a Wi-Fi, Miért hülyül meg egy idő után az R6? A régi gyengébb nettel, szarabb routerrel nem volt ilyesmi gond.
Milyen vonalon csatlakozik a modem a hálózatra?
0111000223
L=80m
Ez megy bele a modembe alul, a kis matricáról ezeket tudtam leolvasni. Fentről van lehozva, mi sorházban lakunk... Ez a kábel biztosan nem mostani, mivel tavaly festettünk, és a festék nyomok is rajta vannak... Ez az új net csomag pedig idén óta van, előtte is telekomos netünk volt.. Hogy milyen, azt nem tudom de a router az egy Sagemcom F@st 5655v2 volt. Azzal nem nagyon voltak problémák, de amióta ez van, sokszor megy el kis időre a Wi-Fi, vagy R6-ban egy idő után óriási növekedés van, és amit írtam feljebb... Latency, Jitter, Fps.. Írja lent a játék az akadások után, és ránéztem a scoreboard-ra és bizony volt hogy 190-350 is volt a ping ott. De ilyen internettel szerintem az 50 sem normális...
Driver frissítést megcsináltam, Realtek oldaláról leszedtem hozzá az idei legújabbat Win10-re, de az sem segített, reseteltem is már többször, videók alapján is probáltam gyorsítani, ügyködni valamit de ugyanaz. Alapvetően jó az internet, csak főként a Rainbow ami frusztrál...
Restart Gateway, Factory Settings.. ezek vannak az utóbbinál, a gyárira már próbáltam tenni. Lehet jobb lesz kihívnom egy szakembert
Ha torrent a vissza töltés akkor az nem probléma nekem eggyivel tölt vissza néha néha fel megy 1 megára
Szerk. : Töröltem az összes keresési előzményt,bővítményt,könyvjelzőz. Egyenlőre nem csinálja. 😃
Adott egy USB-s Wifi adapter (TP-Link TL-WN725N) Win 10 Pro van fent.
Mindenhol ahol csak tudtam ki van kapcsolva az automatikus csatlakozás a nethez,
és még is mikor betölt a win10, 2-5 perc után csatlakozik a nethez. Miért van ez?
Amikor automatán csatlakozik mégiscsak, nézd meg hogy az újracsatlakozás akkor is üres-e vagy visszaállította magát automatára.
Ha visszaáll automatára akkor :
Mindig ki van kapcsolva az automata csatlakozás, mindenhol. Nem lehet esetleg a Modemben valami?
Ez egy 4G-s LTE simkártyás modem, amiben egy Telenoros adat alapú sim van, ez a modem szórja a wifi-t.
Alcatel MW40V a modem típusa. egyszerű nagyon de nekem megfelel.
Sajnos nincs más javaslatom.
Viszont, ha a kábelt egy egyszerű fúrással át tudnád vezetni a gépbe akkor inkább azt a műveletet javaslom mert bármiféle gányolás nélkül elvégezhető és az a legegyszerűbb és legbiztosabb csatlakozási forma 😃
Lehet hogy a wifi van rosszul beállítva, vagy a térerő gyenge...
Én egy Linksys dualband wireless usb-n network adaptert (model number: wusb600n) használok ha kell, és az rendben teszi a dolgát amikor kell.
Csinál olyanokat hogy olyan szinten belassul a net, hogy 480p-ben nem tud lejátszani egy youtube videót, de ha bekapcsolom a tv-t, akkor utána simán megy normál sebességgel a net, és betölti a videókat a legnagyobb felbontáson is.
Egyenlőre megpróbálom LordSzalko által linkelt dolgokat.
Olyan problémám lenne hogy tegnap ahogy hazaértem nem volt net. Cisco modemünk van. Négy led világít folyamatosan. Power, US, DS, Online. Már újraindítottam meg reseteltem meg minden alap dolgot kipróbáltam. Hívtuk a szolgáltatot majd jövőhéten ránéznek... Esetleg tudtok valami megoldást? Nincs IP cím vagy mi a fene azt nem mutatja. Van még egy routerünk egy TPlink ott minden úgy világít ahogy kell. Már kábeleket is kicseréltem stb..
Előre is köszi! 😀
Adott egy Huawei HG8245H router. Most bővítettünk 100-as netre. 2 problémám van vele. Az egyik hogy csak és kizárólag 1db eszközöm jön rajta a 100/50 az ipaden. Közben az ugyan olyan hardverrel szerelt iphonon csak 50/50 van, de amúgy egy másik eszköz sem tud többet csak az ipad. A másik probléma hogy naponta 1x fogja magát a router és hirtelen csak egy csíknyi jelre van tőlem a wifi. Ha mellé megyek is csak 1 csík az egész, es nem lehet rácsatlakozni. Rányomsz egy ideig gondolkodik majd ledob. Viszont az ipaden továbbra is van net. Ha lecsatlakozok az ipadel a wifiről majd vissza akkor megint van net mindenhol. A másik ami segít ha újra indítom a routert. Szerintetek mi lehet a probléma? Valamit át kéne állítani a beállításokban? Még egyszer sem léptem be, a gyári jelszó és név van rajta amit a telekomosok állítottak be.
Köszönöm előre a segítségeket
Ha csak 100-as a net akkor Mikrotik hAP ac lite, esetleg hAP ac^2, az gbiteshez is jó lesz később.
Szerk: vagy cseréltesd ki a T-vel. Hátha az új jobb lesz 😀
Nem tudom hogy ez mennyire megszokott "hiba", vagy hogy egyáltalán hiba-e, de remélem valaki tud róla valami okosságot mondani. 30Megás netem van, és a számítógép asztalomon van a Router, mellette 2 hangfal és a monitor. A Routerre kábellal csak az xboxom van rádugva semmi más. A laptopomat kábel nélkül használom, úgy csatlakozok fel Wi-Fi-vel, és ha az asztalon van a laptop, a net tökéletesen működik, valamit ha kábellal dugtam rá akkor is. Az asztalomtól kb 3.5-4 méterre van az ágyam, és ha befekszem este hogy youtubezzal kicsit laptopon, akkor kb egy 3-5 percen belül "meghal" a net. Konkrétan a YT videókat 480ban nem tölti be, míg ha az asztalon van a laptop 1080ban nézem, valamint az oldalakat is hulla lassan hozza be. Ha kihúzom a tápot a routerből majd visszadugom, akkor megint jó lesz pár percre és megint meghal. Ha viszont vissza megyek az asztalhoz a laptoppal, akkor meg jól működik a net. Valaki találkozott már ilyennel esetleg? Lehet hogy kezd megsülni a routerem? Vagy milyen hibára kellene gondolnom?
régen 50/15 ös netünk volt ami ment is 35-42/15 el ez mondjuk meg jo volt de ha öcsém és en is jatszotunk akkor mar voltak néha gondok na meg a letöltés.
utána lett lehetőség 100/25 re felmenni eltunk is a lehetőségel de azota csak bajok vannak az első router amit kihoztam meghalt 2 hétre ra kiderül hogy egy mar leszereltett tettek hoztak hozzánk zte zxhn h368n
jelentettem kicserélték után 3 hetig semmi gond nemvolt a nettel csak a wifi állandóan megállt csak ugy netezel es hopp nincs net ezt mar többször jelentetem mondtak ne. tudjak mi lehet után a netünk csak ugy 100 rol lement 49 re aztan meg 65 most 70 en megy kicserélték a foldszint és az emelet kozott a vezetéket de ugyan ezt csinalja 2 nap es bontja a kapcsolatot csak ugy magától es megint 70/25 lesz
kerdeze. egy igy normális a szerelő azt mondja hogy túl messze vagyunk az elosztotol
Szerintem nézz körül a hardverapron valami jobb használt router után.
D-link, esetleg TP-linket nézz vagy valami márkásabbat.
Nekem d-link van már rég és nincs bajom.
Huawei ruter az csak a tv+a d-link router.
Lényegébn átjön rajta.
A d-link van a gépen es a wi fi is azon jön
Olyan problémám van, hogy 2 napja, ha bezárom a Chrome-ot, akkor mikor újra megnyitom bejelentkezve maradok a böngészőbe, de minden weboldal kijelentkezik, újra kattintgatni kell, hogy bejelentkezés stb. A felhasználóneveket és jelszavakat megjegyezi, de nagyon bosszantó, hogy mindenhova külön-külön újra és újra be kell jelentkezni minden programindítás után.
Nem tudom valaki tapasztalt-e már hasonlót.
Bármi ötletet, tanácsot elfogadok. Nem akarok emiatt Mozzillára váltani.
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
Nem tudom hogy jó helyre írok e, de segítséget szeretnék kérni.
A saját internetemet megoszottam itt a házban ahol lakok.
Sajnos vannak akik visszaélnek úgy mond ezzel és orrba szájba töltögetnek. Amikor én vagy valaki más akar csinálni valamit a neten egyszerűen nem tudunk haladni úgy belassul a net.
Van olyan lehetőség hogy a wi-fi-t letudjam korlátozni konkrét eszközökre? Gondolok itt arra, hogy pl. az egyik eszközt lekorlátozom hogy a sávszélesség csak egy bizonyos darabját használja. Hogy pl. csak 5kb-val tudjon csak netezni.
Köszönöm előre is!
Azt akarom hogy csak bizonyos sávszélességgel használják csak.
A router konfigurálásánál van a sávszélesség elosztás (IP QoS), ezt ott tudod beállítani.
Szerk: Most észrevettem hogy 32-bites volt fent, letöröltem és felraktam a 64-biteset, de lehet ezzel is lesz probléma. Akkor mit tudtok javasolni? Speedtest.net szerint jó minden.
újra raktam a rendszert, mindent úgy ahogy máskor is, de a google chrome-nál ilyen probléma lépett fel hogy,
kép keresésnél hirdetéseket is bedob és a képeket se úgy ahogy az megszokott, illetve ha rákatintok egy képre akkor egy másik oldalra dob be. 😞
köszi előre is a tippeket!!! [img]https://www.kephost.com/image/EPzP[/img]
EZER HÁLA NEKED !!! ÉS KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET !!
Gyorsabb netünk lett,de a speedtest alapján sem érzékelhető a változás,és
Olvastam,hogy a kábel miatt is lehet,hogy nem tud nagyobb átviteli sebességre.
És az lenne a kérdésem,hogy milyen kábel lenne jó 1000Mbit/s max sebességhez?
előre is köszi 😀
A másik,hogy egy olyat is találtam,hogy
Intel i7 processzor 6MB CACHE (pl.HQ) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB
SSD meghajtó
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS
ezt találtam,hogy a 1000nethez hasonló konfi kell,és a kérdésem az lenne,hogy a hálózati kártyát hol tudom megnézni,hogy az mekkora?
Gépház-> Hálózat és Internet-> Hálózati tulajdonságok megtekintése
Itt ki kell írja milyen a hálókártya típusa pontosan.
Ez lenne az,nem?
[LINK]
Úgy néz ki akkor kábelt kell vegyek és közelebb leszek a valósághoz.
Köszönöm szépen a segítséget 😀
Elég fura problémám lenne, TS-en beszélgettem két sráccal (játékból ismerem őket), és hülyültünk ott stb, nah és az egyik srác dobott valami linket, amire én rámentem...
És lenyomozta hogy hol lakok, és hogy milyen OP.rendszert használok. Ez még nem is lenne baj, de ez után kb 2-3 percre elment a netem, és gondolom ő szórakozott, mert nem soha nem szokott elmenni. Szóval most gyakorlatilag akkor kapcsolgathatja ki-be a netemet amikor akarja? Lehet-e ez ellen valamit tenni? Vagy kell vennem másik routert? Tudom ez elég furcsa kérdés most, de este hülyültünk ott, és én meg hülye voltam.. 😃
De akkor ez tárgytalan, ha mindenhol lassú. Speedtest.net mit ír? Hozza a kívánt sebességet?
Ilyenkor megpróbálhatod azt, hogy a routert és modemet újraindítod (Ha van gomb/kapcsoló akkor azzal, vagy kihúzod a konnektorból, vársz vele picit, visszadugod.)
Az Ethernet nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval régebben még 20-30 perc után ledobált de mióta ipv6-ot kilőttem és ipv4-et használok azóta már bírja több órát de még mindig néha gondol egyet és szétkapcsol ilyenkor ethernet letiltás aztán engedélyezés és aztán újra tudok csatlakozni.... ha valaki tud megoldást rá kérem írjon előre is köszönöm!
Valaki esetleg hasonló probléma?
Valami Mikrotik vagy esetleg Mikrotik. Ha az nincs, akkor Mikrotik 😃
Olyan problémám van, hogy a gépem nem ismeri fel az internet kábelt ha a routerről jövő kábelt dugom be. A routeren világit az a lámpa amelyről a gépre megy a kábel, viszont a gép azt irja hogy egy hálózati kábel nincs bedugva, pedig be van. Viszont ha direktben a modemről dugom rá a kábelt, azt felismeri, valamint az internetre is tudok csatlakozni és működik perfektül. Sok fórumon végigjártam már, de eddig sikertelenül. Alaplapom Gigabyte GA-970A-DS3P, Realtek GBE Lan chip-el. Router-em egy TP-Link TL-WR841N. A furcsa az hogy régen működött, de pl. valamikor csak ugy csatlakozott a netre routerrel ha a kábel-t párszor ki-be dugdostam a gépbe. Tudom retardáltan hangzik, de egyszer ki-bedugtam nem érzékelte, ha mégegyszer akkor már igen és internet is volt. Sokmindent próbáltam már, router beállitásait megnéztem/változtgattam, realtek drivereket, stbstb. de már fogalmam nincs mit tudnék csinálni vele, és hogy őszinte legyek annyira nem is értek hozzá. A kábel biztos jó, mert amikor ugyanezt a kábelt a laptopba bedugtam egyből működött is vele, szóval az nem lehet hibás. Tudom, hosszú lett, de ha valaki tudna segiteni valamivel az nagyon jó lenne, valamint ha valamiről print screen kell, akkor szivesen csinálok. Előre is köszi :D
Észrevettem, hogy amióta újraraktam a gépen a windowst (10ről 7esre) azóta a facebookon a search bar-nál nem azt írja halványan, hogy Emberek, helyek vagy dolgok keresése, hanem, hogy Keresés és nem mutassa a nevek mellett a képeket. De most jön az édekes része, hogy nem csak a gépen maradt ilyen a fiókom (mert ha más jelentkezik be, neki normálisan működik) hanem akár laptopról is bejelenkezhetek, még más google fiókon keresztül vagy akár Internet explorert használok akkor se, viszont másé így is megy. Próbáltam alap helyzetbe rakni a chrome-ot, meg nyelvet állítani facen, de semmi.
Előre köszi a segítséget!
Bár ma még nem csinálta, szóval kipróbálok valami online játékot és reménykedem, hogy nem akad le 😃
Így van szerintünk az a hibás esetleg ha meg tudod mondani a hálókártya típusát (melyik gyártótol van) akkor esetleg egy driver frissítés megoldhatja a problémát. 😀
Amióta win 10 van a gépemen azóta elmegy a net időnként.Jelenleg úgy van megcsinálva a hálózat,hogy a digis modemből egy wifi routerbe megy a net és abból a routerből van tovább vezetve egy másik routerbe,ami dhcp-re lett állítva és ebből a routerből megy a gépembe a net.Az érdekesség az,hogy ha kikerülöm a szobámban lévő routert akkor van net megint,de egy idő után így is elmegy és utána megint vissza kell dugdosni az eredeti állapotba.
Előtte 8.1 volt a gépemen az tökéletesen ment.3 napja ezt a kábelmókolást játszom,de már herótom van tőle.
Valakinek van valami tippje,hogy mi lehet a gyíkja?
(Jelen megállapítás szerint ez a win 10 egy rakat szar,mert lassabb és tele van hibákkal,viszont ha vissza akarnám állítani elvileg elvesznének a dolgaim és csak ez tart vissza.)
Fiber power 500 nettel miért 20Mbit/s a letöltésem ncore-on?
120-as nettel eddig 14,5Mbit/s volt.
A hálókártyám 1000Mbit/s letöltést bír elvileg
Köszönöm a válaszokat!
A 100 -as net felett cat5e vagy cat6-os hálokábel kel.
Így jártam én is az 1000/200-as "T"-s nettel... új kábelt kellett vennem.
https://imgur.com/a/5OWfJ
5 GHz-ra váltás után ilyen lett.
Ilyen internetem van, az egyéb letöltéseknél, pl. torrent kliens/battle.net/gog/steam tökéletesen teljesít de pl. ha youtube-n vagy twitchen akarok élő közvetítést nézni akkor mobil minőségen is egyfolytában megáll és tölt majd pár másodperc múlva megismételi ezt a folyamatot.(Google Chrome/Firefox/Edge-n tesztelve) Modem: Technicolor TC7200 Adapter: ASUS USB AC56
2.4GHz-nél ugyan ezt volt a problémám, kb fele ilyen gyors volt a letöltési sebesség de szintén jól teljesített játékok letöltésénél de twitch/youtube streamek nézhetetlenek voltak 720p vagy afölött.
Mi lehet a probléma?
(A mostani modem: D-Link DSL-360R ADSL2+ Modem)
Még mindig narancssárgán villágít, na mindegy hátha majd helyreáll!
Köszi a segítséget 😃
De ha tudod kb milyen sebességed van akkor egy gyors sebességméréssel megnézheted van e valami korlát emiatt vagy csak nem tökéletes a kapcsolat. De ha mégis van valami vagy szeretnél megelőzni valami rosszabbat akkor nyaggasd őket hogy csinálják meg!Spoiler!
Amúgy van netem, tudok böngészni, letölteni is sztem, feltölteni viszont nemtudom.
Amúgy így jobban megnézve sárgán világít, bocsi, a DS felirat, pedig kiiskapcsoltam vagy másfél órára 😞
Köszii
DS - Hozzád beérkező jel.
US - Hozzájuk kimenő jel.
Nem világít - nem érkezik be jel
Zöld - minden rendben
Sárga - gyenge a jel
Piros - ?
Villog - frekvencia keresése.
Ezek a LED ek vannak, fentről lefele haladva (jelenlegi állapot):
Power: zöld
DS: piros
US: zöld
Online: zöld
stb...
Nyomtam neki egy restartot, de akkor meg a US volt piros, így felváltva, most fixen a DS piros, mi lehet a gond ?
Köszi
Az lenne a kérdésem, hogy nekem most Gmail-on nincs profilképem, de tervezek feltenni., és ha felteszek, és pl 1 év múlva meggondolom magam, akkor visszatudom úgy tenni hogy megint csak az a kék bábu látszódjon?
(Tudom hogy ez elég röhejes kérdés, csak én mindent szeretek tudni mielőtt megteszem)
A Választ előre is köszönöm!
és egy ilyen rész is van : WPA/WPA2 - Enterprise (itt is van egy olyan rublika hogy password)
Tudom nem ide illő a kérdés, de még is itt teszem fel.
Ha a facebookon megváltoztatjuk a családi állapotot, akkor a régi kiírást eltünteti az üzenőfalról?
Tehát mondjuk 2528-ban kapcsolatban volt valaki, ami meg is jelent az üzenőfalon. Amikor 2628-ban vége lesz, csak lerejti, hogy csak maga láthassa, így az üzenőfalam kint maradt, hogy 2528-ban kapcsolatban volt. Ha most megváltoztatja 2630-bam vagy újra láthatóvá teszi a 2528-ast törli? Vagy vissza kell görgetni odáig és törölni?
Köszönöm a válaszokat!