Táp coil whine.

Szerző: DarkC0re, 2026. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok. Egy érdekes szituácioba futottam bele. Két napja szerelték fel a klimát, és amikor megy a klima és a PC is, a táp elkezd cicergő coil whine szerű hangot kiadni. Ha kikapcsolom a klimat, akkor a táp is elhallgat. Érdekelne hogy valamelyikőtök már találkozott hasonlóval, illetve kell-e tartanom tőle?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
santakigyo avatar
Magával a coil whine hanggal van dolgom jelenleg is,nekem az alaplap adja.
Amit te tapasztalsz érdekes jelenség.Tippre az lenne(csak tipp),hogy a klima megterheli a hálózatot és lehet kevesebb jut a tápnak aminek (ugye az egyik ha nem a legfontosabb szerepe az áramingadozás elnyelése) a következménye amit irtál.
Esetleg ha van műszered mérd ki a konnektort ,hogy mennyi feszkó jön kikapcsolt klímánál és mennyi mikor a klíma kompresszor 100% dolgozik.
Érdemes ebbe az irányba elnézni első körbe,mert a klíma után jelentkezett ez.
De ezt egy villanyszerelő csoportba érdemesebb lenne feltenni kérdésként.
1
0
0
0
💬 5
DarkC0re avatar
@santakigyo: 3 klimat tetettem fel. Abból a háromból egyik az egy multisplit-es tipus. Kettő beltéri, egy kültéri egység. Ez a jelenség csak a multisplit kültéri indulása után jelentkezik. Hallható a pc tápegységben illetve a biztositó szekrényben. Mind a három klima kapott külön kábelezést a biztositó szekrényből. Több helyen is utána kérdeztem, illetve egy villanyszerelővel is megnézettem. A villanyszerelő sem találta a hiba okát.. Ide csak azért irtam ki hogy hátha találkozott már valaki ilyennel. Minden esetre, köszönöm a választ!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@DarkC0re: Pedig ott lesz valami ha a biztosító szekrényben is hallani,terhelés miatt adja.
Utólag eszembe jutott,hogy nekem egyszer mikor bekötötték a kondenzációs gázkazánt amihez külön biztosíték,stb is kilett építve ott az egyik adta a hangot mikor működött a kazán. Akkor azt mondta a szaki semmi baja,de ha kell garanciába ingyen cseréli ami adja a hangot.....Éltem a lehetőséggel és megszűnt a hang.
Tudom ennek sok köze nincs a tiedhez,de érdemes tovább menni,mást is megkérdezni.
Esetleg ha van lehetőség másik táppal is megnézni.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@santakigyo: Beszéltem a haverommal. Neki szinten a héten szereltek be egy ugyan olyan klimat mind nekem, és ugyan olyan seasonic tápja is van mind nekem.. Nála ugyan igy ciripel a táp.. Viszonta bizti szekrény az nem.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@DarkC0re: Na basszus 😀
Ez tényleg érdekes.
Ha egyszer kiderülne mi okozza, vagy inkább mi oldotta meg, légyszíves írd meg ide.
1
0
0
0
DarkC0re avatar
@santakigyo: Rendben. Remélem sikerül kivizsgálni..
1
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció