Táp coil whine.
Sziasztok. Egy érdekes szituácioba futottam bele. Két napja szerelték fel a klimát, és amikor megy a klima és a PC is, a táp elkezd cicergő coil whine szerű hangot kiadni. Ha kikapcsolom a klimat, akkor a táp is elhallgat. Érdekelne hogy valamelyikőtök már találkozott hasonlóval, illetve kell-e tartanom tőle?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Amit te tapasztalsz érdekes jelenség.Tippre az lenne(csak tipp),hogy a klima megterheli a hálózatot és lehet kevesebb jut a tápnak aminek (ugye az egyik ha nem a legfontosabb szerepe az áramingadozás elnyelése) a következménye amit irtál.
Esetleg ha van műszered mérd ki a konnektort ,hogy mennyi feszkó jön kikapcsolt klímánál és mennyi mikor a klíma kompresszor 100% dolgozik.
Érdemes ebbe az irányba elnézni első körbe,mert a klíma után jelentkezett ez.
De ezt egy villanyszerelő csoportba érdemesebb lenne feltenni kérdésként.
Utólag eszembe jutott,hogy nekem egyszer mikor bekötötték a kondenzációs gázkazánt amihez külön biztosíték,stb is kilett építve ott az egyik adta a hangot mikor működött a kazán. Akkor azt mondta a szaki semmi baja,de ha kell garanciába ingyen cseréli ami adja a hangot.....Éltem a lehetőséggel és megszűnt a hang.
Tudom ennek sok köze nincs a tiedhez,de érdemes tovább menni,mást is megkérdezni.
Esetleg ha van lehetőség másik táppal is megnézni.
Ez tényleg érdekes.
Ha egyszer kiderülne mi okozza, vagy inkább mi oldotta meg, légyszíves írd meg ide.