Processzor RTX 3060TI-hoz.

Szerző: HegedusMihaly, 2022. September 13., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok!

Processzort szeretnék újítani gameléshez, jelenleg egy Ryzen 7 2700X-em van és a következő kettő típust néztem ki, ami estleg jó lenne:

Ryzen 5 5600X
Ryzen 7 5800X

Természetesen az 5800X lenne a legjobb, de árban nagy a különbség és még ehhez kellene szerintem egy jobb hűtő is a jelenleginél, ami még tovább dobna a költségeken.

Az 5600X az magszámban visszalépés, de azt mondták játékok terén nemigazán számít és nagyon jól teljesít, de a kérdés, hogy lényegesen növelné-e az fps számot, ha erre váltanék rá? Tudom, hogy játéktól és sok mindentől függ, de mégis megérné-e?

Az alábbi játékokkal játszom 1440P felbontáson:
R6 Siege, CoD Warzone/Multiplayer (MW,CW,Vanguard), Fortnite és a ModernWarfare 2 + Warzone 2 ha kijönnek.

A cél az lenne, hogy 1440p felbontáson 90-144fps közepes-magas beállítások mellett toljam.
Ez már majdnem sikerül most is csak pl. Fortnite+Warzone-ban van, hogy lezuhan 90-100 fps-ről 70-re, ami nagyon zavaró tud lenni, mikor hirtelen rád ugranak.
Előre is köszönöm a válaszokat, ha kapok! :D
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HegedusMihaly avatar
Egyébként besz*rás, hogy be kellett szólnom, hogy valaki hajlandó legyen leírni akármit is ide. Ezek szerint sokan veszik a "fáradtságot", hogy végig olvassák, de inkább nem segítenek, mert nem jó helyre lett írva, majd ezzel megmutatják...
Elég lett volna egy "légy szíves tedd fel a kérdésed XY létező topic-ban, mert fizikálisan fáj, hogy nyitottál egy újat".

A kérdést megoldottam magamtól, csak gondoltam, hátha van itt valaki, aki hozzáértő és tud segíteni a döntésképtelenségemben, és a topic-ot is töröltem volna, de nem találom, hol lehet... nem is baj, hagyom hagy b*ssza a csőrét az életteleneknek továbbra is. :D
0
0
0
0
💬 2
MrPAYER avatar
@HegedusMihaly: Senki nem akar "megmutatni" semmit, ignorálnak csak szimplán mert unalmas, hogy az emberek arra lusták, hogy a megfelelő helyen tegyék fel a kérdésüket, akkor nekem pontosan miért is kellene fáradstágot venni és válaszolni ha maga a kérdező is lefo*ta az egészet?

Nem értem az embereket, normálisan tud írni, fogalmazni, érezhető, hogy nem egy véglény de ettől függetlenül rágalmazza a többit. Ez nem egy random fb csoport hanem egy fórum ahol úgy is kellene viselkedni. Nem azzal van a legnagyobb baj, hogy egy felesleges topicot nyitottál, hanem a reakcióiddal. Igen, lehet Puffin is támadóan fogalmazott ami nem a leghelyesebb megközelítése volt a dolognak de semmiképpen egy "élettelen"-ezéssel egyenértékű megnyílvánulás volt ami akár feljogosíthatna téged is rá, de ha az is lett volna kultúr emberként akkor sem illik lealacsonyodni.
0
0
0
0
HegedusMihaly avatar
@MrPAYER: Már írtam, hogy sose kommenteltem még fórumokra, nem tudtam, hogyan működik az egész procedúra. Kikerestem, hogy AsztaliPC téma, láttam ugyanilyen magánjellegű kérdéseket külön topic-ban kb 2-3 válasszal letudva és kész, gondoltam én is írok egyet, de most már vágom, hogy működik az egész, és ahogy írtam, töröltem is volna, de nem tudom hol kell.

Lealacsonyodom, mert csak így lehet szót érteni egyesekkel, kommentet is csak egy beszólással tudtam szerezni. Az élettelenezés meg muszáj, hátha az ember észre veszi, hogy ilyen az, amikor direkt keresgeti azokat a fórumokat/hozzászólásokat/akármit, amikbe beszólhat lenéző stílussal, ahelyett, hogy ignorálná, segítene, kijavítana... vagy bármi mást csinálna. Teljesen megérteném, hogy ha ez lenne a dolga, akkor meg a stílus nem lenne az igazi.

Elb*sztam kész, ennyi, ha valahogy lehet töröltetni a topicot, akkor légy szíves írjátok le és megcsinálom.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Alapvetően nem érdekelne, hogy megint valaki nyit egy 500. felesleges topicot de kicsit bicskanyitogató a magatartásod.

Gondolom a bankba is úgy mész be ügyet intézni, hogy a váróterem közepén beordítod, hogy ki tud neked segíteni mert lusta vagy beállni a sorba.
0
0
0
0
💬 3
HegedusMihaly avatar
@MrPAYER: Azért vegyük észre, hogy van különbség a kettő között.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
@MrPAYER: Igaza van, azért nem mindegy hogy bankban állás=discord /ticket és már dobják is a megfelelő helyre, vagy pedig megkeresni hogy hova írja. Mondjak példát?

Neten keresgél valaki mert legyen példának félig hibás memóriája ami most derült ki és szeretné hogy segítsenek neki, rámegy a gépigyének nevezett oldalra, beírja a keresőbe hogy: segitseg
11 találat összesen
Téma
Segítség, kezdő vagyok... (Asztali PC) nem vagyok kezdő a témában, ide nem írhatok
Segítség!...Szaggat! (Szoftver) nem szaggat, ide nem írhatok
Segítség, elakadtam egy játékban! (Játékokról általában)nem játék, ide nem írhatok
gépház választás segítség (Asztali PC)nem gépház, ide nem írhatok
Segítség!...Lefagy! (Szoftver)nem szoftver, ide nem írhatok
Gta5 Segitség (Játékokról általában)nem gta5, ide nem írhatok
Segítséget szeretnék kérni memóriabővítéssel kapcsolatban! (Asztali PC)nem memóriabővítés, ide nem írhatok
Segítség!...Nem indul! (Szoftver) nem szoftver, ide nem írhatok
Segítség kérése a géped adatainak kitöltéséhez (Az oldalról) nem is ezt akarom, ide nem írhatok
Segítség nem megy (Szoftver) nem szoftver, ide nem írhatok
2x Összerakott gép fps ingadozás , segítséget szeretnék kérni! (Asztali PC) nem fps ingadozás, ide nem írhatok
akkor rákeresek hogy memória
4 találat összesen
Téma
Memória (Apróhirdetések) nem veszek
Milyen memóriát vegyek? (Asztali PC) nem veszek
Segítséget szeretnék kérni memóriabővítéssel kapcsolatban! (Asztali PC) nem veszek
4 GB memória probléma (Asztali PC) 8gb

2 lehetőségem van nyitok egy új témát ahol leírom ezt amire általában ugyan ilyen választ kapok mint misi vagy egy random témába beleírom amibe kevesebb az esélye de megint olyan választ kapok hogy rossz helyre ment, ahelyett hogy segítenének.
Vagy egy automata segéd(chatbot) kell ami eligazítja az új embereket.
Vagy egy moderátorféle aki megfogja és át rakja a hozzászólást a megfelelő helyre és küld az illetőnek egy "a kommented át lett rakva MERT és IDE" értesítést.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@nemvagyokitt: Az biztos, hogy lenne pár topik, amit ki lehetne törölni, mert olyan információkra mutat, aminek vagy már semmilyen formában nincs létjoga, vagy alapból sincs létjoga, bár ez esetben a "Milyen processzort vegyek" topik cirka 13 éve létezik, szóval lett volna hová írni a dolgot.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Megerdemelnéd hogy senki ne válaszoljon
De amúgy felbontastol függően
I3 12100f-től felfelé kB bármelyik proci jó választás
1
0
0
0
Puffin avatar
Megint a lustaság vagy hozzá nemértés példája... Totál értelmetlen topic...
Ott van a milyen processzort vegyek topic. Oda való kérdés.
0
0
0
0
💬 2
HegedusMihaly avatar
@Puffin: Érdekes, így jött válasz... valahogy éreztem.

Mikor írtam a kérdést, kerestem és az Istenért se tudom, hogy miért nem vettem észre a "milyen processzort vegyek topic"-od, talán késő este volt, nem tudom és sose írtam még fórumokra, nem gondoltam, hogy ekkora bűn ez... azt viszont látom, hogy jónéhányan imádnak k*csögösködni és odaszólni, hogy ha akármit hibázol, látom nálad ez ilyen életelem.

Ui: AMD Ryzen 7 5800X 4GHz felett? - TeKaZ3 topic-ját kihagytad, szólj oda is, hogy nyugodtan tudj aludni.
0
0
0
0
Puffin avatar
@HegedusMihaly: Az a baj hogy rengeteg ilyen van hogy új topic a semmiért. Mert vagy nem értenek a keresőhöz vagy szimplán lusták az emberek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció