Xbox Series S (konzol)

Szerző: Arthur Morgan, 2021. June 06., téma
Fórum » Konzol
Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arthur Morgan avatar
Végre sikerült beszerezni ezt a kis bestiát. 😁 Rengeteg értsd szó szerint, rengeteg teszt és különböző oldalak felkutatása, videótesztek után , továbbá itt az oldalon egy fórumtárstól szerzett felhasználói visszajelzések alapján vásároltam végül meg.

A valóságban teljesen impozáns a megjelenése, és méretéhez képest van súlya.
Régi konzolomhoz mérve (Xbox One FAT) mérföldkövekkel gyorsabb. A rendszer egy szempillantás alatt feláll, játékokban töltési idők nagyon lerövidültek vagy mondhatnám "megszűntek"
A kezelőfelület ugyanolyan mint a korábbi Xbox One konzolok esetében csak sokkal gördülékenyebben lehet a menüpontok között váltogatni. Plusz tudom nem lényeges annyira, de itt már animált hátteret is beállíthatunk a dashboardnak. 😊

A motorháztető alatt rejtőző erő pedig lenyűgöző főleg ebben az árkategóriában. Igen a One X erősebb, de csak volt és papíron. A Series S meg egy teljesen új technológiára épülő konzol.
(Velocity Architecture)""gyengébb"" de köröket ráver a korábbi Xbox One X-re. Lásd pl: Cyberpunk 2077, Forza Horizon 5, az éppen nem túl népszerű Battlefield 2042, AC Valhalla. Gond nélkül futtatja ezeket a játékokat és valami eszméletlen szép módon jeleníti meg őket. ( Játékfüggő de amelyiknél támogatott még választhatunk is hogy a minőségre megyünk rá jobban vagy inkább a nagyobb képkocka számot részesítjük előnyben.) A korábbi Xbox One X Enhanced játékok , Series S konzolon Xbox One S módban futnak. Nem tudom miért pedig szerintem simán tudná hozni azt a boostot, de ez van el kell fogadni.

De, hogy ne csak jókat mondjak a konzolról. 😁 A tárhelyből a feltüntetett 512GB-ból valójában 364GB használható fel. Természetesen van lehetőség bővítőkártya beszerzésére ami jelenleg majdnem annyiba kerül mint maga a Series S konzol. Ezért én azt javaslom meg tervezem is majd, hogy beszerzek egy SSD meghajtót és külső tárhelyként majd azt csatlakoztatom a konzolra. Itt viszont érdemes azt tudni, hogy korábbi generációs játékokat gond nélkül tudunk róla futtatni,
de amik Series X/S optimalizált játékok azokat csak tárolni tudjuk a külső merevlemezünkön.
Optikai meghajtó nem található a konzolon. Nekem mivel a játékaim 90%-a digitális, így annyira nem fájó dolog.

Így hirtelen ennyi jutott most eszembe.
Köszönöm, hogy elolvastad. 😎🎮
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok. Mit gondoltok 1080p 60 FPS gameplayhez elég ez a kicsike az újabb játékok futtatásához? (Battlefield 2042, Far Cry 6 stb) Gondolkodom a vásárláson de ahhoz hogy esetleg ráfázzak vele kicsit drága szóval gondoltam körbe kérdezek itt előbb. :D A pici tárhely nem zavar, sokkal kisebb SSD-n is jól elfér egy jó pár játék a gépemen. :D
1
0
0
0
💬 6
Arthur Morgan avatar
@Bioritmus: Ha nincs 4K-s megjelenítőd meg számodra elég az a 1080p 60fps akkor nem jársz rosszul vele. Azt a teljesítmény fogja tudni hozni. A picike tárhelyre meg van két megoldás, a jelenleg még borsos áron kapható bővítőkártya vagy rádugsz egy külső SSD-t viszont utóbbinál csak tárolni tudod a nextgen játékokat viszont a régebbi xbox one játékokat gond nélkül tudni indítani arról is.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@Arthur Morgan: Neked is köszönöm a választ. Bőségesen elég a 1080p 60fps PC-n is így játszom már amivel még tudok de sajnos az újabb játékok miatt muszáj vagyok valamit újítani és ez még mindig jobb megoldásnak tűnik mint egy 3-400k-s videókártya. :D 4K-s kijelző pedig tervben sincs. :D
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Bioritmus: Akkor tuti nem bánod meg, ez játékok terén tovább kiszolgál mint egy túlárazott videokártya. Persze jó tudom mielőtt még valaki mondaná PC-n persze szebbek a játékok stb, de ennyi pénzért ilyen teljesítményt nem kapsz sehol jelenleg. 😀
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@Arthur Morgan: Néztem 1-2 videót azért ezen is elég szépen néznek ki a játékok ha van hozzá egy normális TV/monitor :D
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Bioritmus: Lehet hogy pc-n kisebb tárhely is elég de xboxon általában 2szer akkora egy játék :) tapasztalatból írom én így láttam. De amúgy ha nem játszol sok mindennel bőven elég.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@Warlordcommander: Régen volt már konzolom akkor pedig nem igazán sokáig és nem igazán figyeltem a tárhely igényeket de ha 2-3 játék felfér egyszerre akkor az bőven elég. :D Azokat végig tolom aztán mehet fel a helyére a következő. Köszönöm a választ. :D
1
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Úgy nézz ki sajna csak erre lesz keret.. De a pici tárhely és lemezmeghajtó hiánya visszatart a megvételébe.
0
0
0
0
💬 11
xymano avatar
@Arthur Morgan: Ha nem akarsz mindennel egyszerre játszani akkor nem vészes.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@xymano: Hát örülök ha család mellett egy játékkal egy héten 2 órát ha tudok foglalkozni 😅
0
0
0
0
xymano avatar
@Arthur Morgan: Ez ismerős😁
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@xymano: Azért oda.basz, hogy ez a híresen optimalizált játék milyen szépen fut ezen a picike masinán.
0
0
0
0
Aaron Keener avatar
@Arthur Morgan: Én ráadtam a fejem, és nem bántam meg. :) Habár kicsi a tárhely amennyi kell mindig van, gondolom nem az összes AAA címmel akarsz egyszerre játszani... :) A teljesítménye meg lenyűgöző, méretéhez és árához képest, bár nálam csak egy FHD LG tv van, de gyönyörű amit produkál... :)
1
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Aaron Keener: Nekem is csak csak FHD tévém van. Akkor arra egy Series X overkill lenne.
0
0
0
0
Aaron Keener avatar
@Arthur Morgan: Nem is az, hogy overkill-e vagy sem, hanem arra próbáltam reflektálni, hogy a kis Series S hardverhez képest is elég facántosan teljesít, látványba meg ilyenekben... :) Illetve ja, meglepően döcögés mentesen, eddig 1x nem tapasztaltam még drasztikus vagy bármilyen FPS drop-ot... :) Bár olyan igazán hardverigényes játékkal még nem játszottam rajta, Forza Motorsport 7, Forza Horizon 4, D&D Dark Alliance, It Takes Two... Ezek mennek most, Control-t verettem még rajta, a next-gen verziót azzal sem volt semmi probléma, Warhammer: Vermintide 2 sem okozott neki problémát... Összességében semmi sem. :)
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Aaron Keener: De kérdés számomra az is hogy hosszútávon képes lesz e tartani a tempót az új játékokkal. Mert tökön szúrom magam , ha idővel ezen is úgy fognak futni a játékok mint pl One X-en a Cyberpunk 🤣
0
0
0
0
Aaron Keener avatar
@Arthur Morgan: Hát, így kevesebb, mint egy évvel a megjelenés után ezt sajnos még nehéz előre látni. Én bizakodó vagyok az optimalizációval szemben, meg a fejlesztőkkel szemben. Habár, nem tudom, bár a CP2077-hez nem volt szerencsém előző generáción, meg amúgyis pc-re vettem meg... De One S-en nekem viszonylag kevés problémám akadt a játékokkal, pedig egészen idén márciusig egy olyanom volt, és már mikor vettem '19-ben is igencsak koros jószág volt... :) Ha az alapján lövöm be a Series S hosszútávú fenmaradását, akkor talán kihúzza legalább ugyanaddig. :) Meglátjuk! :)
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan:
ha idővel ezen is úgy fognak futni a játékok mint pl One X-en a Cyberpunk 🤣

Ennyi erővel meg se vedd, egy idő után minden elavul legyen az low-end vagy high-end.

Tárhelyet meg megint nem értem, minek akarsz rajta mindent is tárolni egyidőben ha eleve leülni sincs időd elé heti két órát?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Tudod megszokás PS4 Slimemre is levan töltve jó pár játék valamelyikhez még hozzá se nyúltam, de az érzés, hogy ott van a merevlemezen az jó. 😁
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
Sziasztok! 😀 Én megvettem ezt a kis masinát de egyáltalán nem bántam meg teszi rendesen a dolgát ahogy kell hiába legyengézik azért nekem adja 😃 Nincs 120Hz-s tv-m se monitorom bőven elég nekem a 60-is 4-k tv nyomom vele de szerintem nagyon szép így is! 😀 Nyilván a tárhely kevés de idővel lesz bővítve ez az egy hátránya meg hogy nem adnak a controllerhez aksit ami kötelező lenne szerintem.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Jó napot urak !

Jól gondolom, hogy ha külső meghajtóként akár egy SSD-t csatlakoztatok a konzolhoz akkor abban az esetben is csak tárolni tudom a nextgen címeket rajta és futtatni meg nem ?
0
0
0
0
💬 2
xymano avatar
@Arthur Morgan: 😂😂😂😂😂😂
Ha jól tudom akkor így van.
Vegyél egy wiiiiiiiiiiii t 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@xymano: Wiiiiiiiit azt nem tervezek 😆 van x360 kinecttel az bőven elég ha sportolni szeretnék a tévé előtt 😆.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció