Amióta újraraktam gépet és a Rog logó megjelenik hosszabb ideig tart jó pár mp-el. Ezelőtt 6 mp alatt bent volt a Windowsban. Most már ez az érték 10-12mp-re nőtt. Nem tudom,hogy hogyan tudok javítani rajta. Fast Boot "ON" , "OFF"-al kb hajszálpontosan azonos sebességgel lép be Win-be.
@LordSzalko: Van egy 10 éves laptopom amit én se kapcsoltam ki sokszor ma már ott tart hogy ha kikapcsolom nem indul el. Csak ha berakom gépbe a hdd-t, futtatok rajta ellenőrzést aztán vissza a laptopba, és újra elindul. Szóval ráfoghatom hogy van egy fél óra vagy több mire elindul.😃
@Warlordcommander: Nekem volt egy nagyon régi laptopom amin még az 1.6 sem igazán ment tűrhetően. Talán 10 éves lehettem. Szét szedtem mert unatkoztam, viszont összerakni már nem tudtam. 😆
@Andris18: Valóban, bár nem annak használom. Még azt se mondhatom, hogy esetére úgy hagyom, hogy rendereljen, de azt is játék mellett szoktam, vagy mikor szimplán netezek.
1 évente újra szoktam rakni a gépet az végül is újraindításnak minősül 😂
én a bootracer progit ajánlom, az az idő amikor teljesen feláll a rendszer. Az egy dolog hogy tálcáig gyors, meg lehet használni a netet, de az a valós idő.
De amúgy tényleg simán benne van Ultra fast boottal az a 2.6, nekem anno mikor meglett a gépem és vadonat új 8.1 volt rajta hozta ezt a szintet, azt nem tudom miért meg, hogy de tényleg nemvolt több a tálca megjelenés 3-5mpnél. Most más a helyzet, de azért most is vannak jó pillanatok és ha nem is mindig de pár alkalommal tényleg feláll arendszer 5mp körül. Ez tényleg ennyire hihetetlen? Azért kérdezem amúgy, mert látom, hogy mindenki kételkedik, lehet én nézek valamit nagyon csúnyán félre.. 😀
otfarkas:kulonbozo op rendszerek kulonbozo fele keppen vannak megirava.Mindegyiknek megvan az adott feladata amit elvegez bootolas kozben.Most azert mert pl az egyik 3 masodpercel tobbet bootol attol meg nem jelenti azt,hogy rosszabb.De ugye egy ssd-vel amiutan bebootol instant bejon chrome meg ami eppen kene szoval az a par masodperc hanyagolhato az en velemenyem szerint.
Ez a bootup dolog meg a bootracer inkabb csak afele 'geek'-seg,statisztikak meg minden....
lincoln_a_vandor: Akkor végülis egy bizonyos konfig után már kb nem is számít sokat az oprendszer, mert az veszi el a legkevesebb időt? (gondolok arra, hogy nálam a win előtt tököl többet indításnál, aztán meg kb 3-4 másodperc mire feláll)
otfarkas:en ahogy tapasztaltam talan a windows 8.1 gyorsabban bootol mint a 10 szoval az allitasod nem feltetlenul igaz.
Amugy meg windows 10nel ott van a jelszo/pin is mig masnal megy az asztalra egyenesen.Ki lehet azt szedni csak ugy megemlitettem 😀
Nekem 24 másodperc volt, a gomb megnyomásától addig, hogy megjelenik a tálca. Viszont, most hogy ezt lemértem felmerült pár kérdés, mivel nem értek annyira hozzá mint itt páran. Ebből a 24 másodpercből talán több mint a fele az volt, hogy még kép se volt, mikor már a windowsnál tart, akkor csak néhány másodpercig tart a dolog, üdvözlő képernyő is csak épp megjelenik egy pillanatra. Ennyi idő amíg a bios feláll vagy mi?
Nekem csak uTorrent meg Smart Security indul el, többi kigyomlálva, és sokat jelent hogy nemindul el minden alkalommal: Skype; Daemon Tools; Steam; ASC
Hát igen elég sok progi indul ráadásul van két 500Gb-s külső winyó is a gépen usb-n szerintem az a sok idő mire azokról beolvassa az ikonokat az asztalra.
Corsair Force Series MP600 Gen. 4.
ha biostól nézzük akk kb 9-10sec
SATA 3 SSD
Spoiler!
Core i3 3240 (CoolerMaster Hyper103)
2*4GB HyperX Fury Black 1866 (1620)
120GB HyperX Fury SSD
na meg a jó öreg Gigabyte GT730
Ez így ilyen formában ennyit tudott
A jelenlegi is kb ugyanezt fogja tudni.
1 évente újra szoktam rakni a gépet az végül is újraindításnak minősül 😂
Újraindítással/fast boot nélkül: 29mp
Bios-t több ideig látom mint a Windowst, tehát jobb géppel ez kevesebb is lehet. 😆
- Mivel mérjem?
- BootRacer még mindig
Gombnyomástól számítva: 6.1 mp.
Ultra fast boot: 2,6 mp.
Eredetileg, a gép indítással induló folyamatok késleltetése és az automatikusan induló programok letiltása nélkül 11.5 mp volt. Már az se rossz. 😀
Én meg vagyok elégedve vele. Végre. Ez az első gép amit én raktam össze magamnak. 😀
pedig megpróbáltam
Ez a bootup dolog meg a bootracer inkabb csak afele 'geek'-seg,statisztikak meg minden....
Amugy meg windows 10nel ott van a jelszo/pin is mig masnal megy az asztalra egyenesen.Ki lehet azt szedni csak ugy megemlitettem 😀
Kell nekem ennyi ikon az asztalra....
A tálcáig kicsit tovább tart eljutnia.