A ram felét ismeri fel

Szerző: dadesz16, 2019. April 20., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok ASRock X58 Extreme alap lapom van amiben van 16gb ram(4db 4gb Kingston 800Mhz-es) És CPU-Z proogival ki íra mind a 16 gb-ot,azonban a rendszer csak 8gb-ot mutat.Mitől lehet vagy mit tudnék vele tenni?(nem igazán vagyok otthon a témában ><)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KENI07 avatar
sziasztok az lenne a kérdésem hogy nekem az alaplapomon gyári bios van..és kellene a bios frissités hogy rendesen tudja kezelni a 3200 as ramokat,?valamiért 2400 ba mennek.X.M.P -t ha beállitom 3200 ra akkor lefagy a gép.Mit lehet tenni?Valaki tudja esetleg?Köszi 😀
0
0
0
0
💬 1
FoLey avatar
@KENI07: Bepróbálhatsz BIOS frissítéssel,de azt nem írtad hogy 3200-en mennyin volt a ram feszt.
0
0
0
0
xCube avatar
Szervusz!

Próbáltad már három modullal? Ahogy HakuDragon is írta, ebben a rendszerben három csatornás memóriavezérlő van, így három vagy hat modullal lehet ideálisan üzemeltetni.
0
0
0
0
xXMrSanXx avatar
Hülye kérdés... 64-bites a rendszered?Szerintem ha a slot hibás lenne, a jelenség vagy fekete kép lenne, vagy random kékhalál esetleg érdekes textúrák 3D-ben vagy szimplán fel sem ismerné. A memtest megmondja!
Spoiler!
Amúgy attól a 16 GB ramtól mit vársz? Nézegeted a feladatkezelődben hogy sose fogy el?
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@xXMrSanXx: Simán lehet úgy hibás egy slot, hogy szimplán nem működik. A rendszer memóriától pedig nem lesznek textúra hibái, maximum akkor, ha IGP -vel dolgozik (ami itt ugye nincs). A rendszer biztosan 64 bit ha 8GB -ot felismer.

Spoiler!
Nem tudhatod, hogy mire használja a gépét. Elég ha sok ablakot használ egyszerre, máris jó a 16GB RAM. A RAM az egy olyan dolog, amiből sosem rossz a sok. Igazából manapság a 16GB az elvárt szint, hogy minden gördülékenyen működjön.
0
0
0
0
xXMrSanXx avatar
@xCube: " A rendszer memóriától pedig nem lesznek textúra hibái"

Ezzel kapcsolatban tévedsz! Saját magam tapasztaltam a jelenséget dedikált VGA-val.
0
0
0
0
xCube avatar
@xXMrSanXx: Milyen játéknál és milyen környezetben tapasztaltad?
0
0
0
0
xXMrSanXx avatar
@xCube: Ha jól emlékszem egy MMOrpg-nél:"The Lord of the Rings Online" A jelenség pontosan olyan volt, mint egy haldokló VGA utolsó napjai. A monitor középpontjából kiindulva srégen fekete háromszögek egészen a monitor széléig, szeletekben, mozgásra változó vastágsággal.Egyből a VGA-t kaptam ki a gépből.Miután kiderült, hogy nem ezzel van a probléma, újra húztam a winfost, friss vezérlőkkel, ezt követően csak crash-elt.Kivettem az egyik ram modult, és beindult. Feldobtam egy stick-re egy memtestet, és az első percekben dobta a hibákat. A ram zs új volt,talán gyártási hiba. A cseréje megszüntette a hibát!
0
0
0
0
xCube avatar
@xXMrSanXx: Fura. Normál esetben a hibás rendszer memória maximum pöttyösödést okoz (már ami a grafikai hibákat illeti).
0
0
0
0
xXMrSanXx avatar
@xCube: Én kékhalált és spontán újraindulást tapasztaltam memóriahiba esetén és sürű program összeomlást.( A chrome szinte minden alkalommal "a manóba"😉 Nem is gondoltam rá, hogy ilyet tud produkálni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Lehet az alaplapon sem működik minden foglalat már rendesen. Oké, hogy HEDT platform, de már 10 éves múlt és gondolom te is használtan szerezted. Amúgy meg az 1366os platformot illő Tri-Channelben üzemeltetni, ha már azt tudja.
0
0
0
0
dadesz16 avatar
Üziben küldtem képet,illetve több infót,az új topikot nem feltétlen tartottam rossznak azért is nyitottam,mivel más egyéb topik is van ami mehetett volna oda,mégsem hurrogta le senki😃
0
0
0
0
💬 2
FoLey avatar
@dadesz16: Nem jelzi az üzi,valószínűleg megtelt nálam,de már töröltem egy párat.
Csak jobb lett volna aktuális topikba belerakni. Most minden egyéb kérdésekért külön topikot kell nyitogatni?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@dadesz16: Nyilván ez is olyan dolog ,hogy ez is egyféle körforgás.Tehát bár láttad te is ,hogy van sok topik ,ami elférne ott ,ennek ellenére is viszont itt nyitottál egyet újan.A többi is valószínű így lett ,látták hogy van gép hibás is ,de mégis nyitottak egyet.Nyilván ez is olyan dolog ,hogy törölhette volna az admin ,mert azt szokás csinálni,valószínű ez is arra a sorsra jut ,mert igazándiból tényleg felesleges,bár ha van még felesleges annak idején nem tudom mért nem törölték ha bele illett más kategóriába (100%-ban most erről nem tudok tiszta vélemény mondani!).
Spoiler!
Utóirat:Ha csinálsz egy új topikot azt nem csak magadnak csinálod ,hanem mindenkinek ezért jól át kell gondolni miről is szól.Ezért tehát például a topik leírásába nem a te problémád kell leírni,hanem azt ,hogy miről szól ,hiszen nem csak erről az egy problémáról kell szólni a topiknak ,hanem egy összefoglaló dolognak kell lennie.És tulajdonképpen ennek a topiknak a létrehozása ennél a pontnál már meg is bukott.Nyilván leírtam,én is hogy elfért volna,de sajnos sok ember így van vele,hogy leül és igazából semmivel sem törődve csinál egyet,hol ott ott van már egy ,ahol segítenének neki és ha már csinálja akkor is rosszul.Sajnos!Ha a gép hibásba írod lehet már jött volna rengeteg segítség is.Biztos vagyok ,hogy te is fogsz még oktalan topikkal találkozni újonnan másnál is.
0
0
0
0
FoLey avatar
msconfig->rendszerindítás->speciális beállítások->maximális memória pipa be

Bár nem írtad konkrétabban mi okozta a hibát,mióta van meg az a bizonyos ram páros. 2x8GB-al jobban jártál volna.
BIOS reset,Bios frissítés. Feladatkezelőben mennyit ír?

Ilyen gép hibával kapcsolatban Andor leírta,felesleges volt nyitnod új topikot.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@FoLey: 2x 8GB nem optimális egy háromcsatornás rendszerben.
0
0
0
0
FoLey avatar
@xCube: Való igaz! Elfelejtettem hogy X58-as 1366-os platform az háromcsatornás.
0
0
0
0
dadesz16 avatar
Jólvan barátom majd meg nyugszol 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Gép Hiba topikban tökéletesen elfért volna!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció