Trónok Harca (Befejező 8. Évad kibeszélő)
Nem nyitottam még soha témát és ha van már ilyen töröljétek nyugodtan de azt hiszem ha valami akkor ez a téma menni fog ;) itt a tél a nyakunkon!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Spoiler!
Pl. Jon-t teljesen más isten hozta vissza, szóva miért halna meg...nem beszélve arról, hogy okkal hozták őt is vissza, és ebből se derül ki, mi volt az az ok, ahogy a HBO sorozatából se derül ki 😆
Plusz Arya se tudná felvenni Jamie arcát amíg Jamie életben van...
Én jobban szerettem volna, ha a próféciákkal is kezdenek valamit és így Jon is kapott volna egy érdemi lezárást, mert ezek így elég gyatrák :/
A sorozatba talán Jorahnak volt egyedül érdemi lezárása, meg talán a Houndnak, de már az is elnagyolt volt.
Jorah nem volt rossz lezaras amugy, ja. Ellenben az osszes tobbi karakterrel szinte.
Nem tudom miert kellett elsietni ezt. Siman meg 1-2 evadot tudtak volna csinalni,ahogy ezt Gearge rr is akarta.
En siman vartam meg volna am +1 evet, hogy rendes lezarast kapjon. Az hbo meg ajanlott nekik+ evadot is es +2 reszt ebbe az evadba. Siman csak leszarta a ket bal***. 😃
Na mindegy, legalább vége lett, több csalódás már nem érhet 😃
Nem tudom mit lehetne mondani így a vége után. Csalódottság? Részben. Az a legnagyobb probléma, hogy nagyon évadokon át építenek bizonyos karakter fejlődéseket, tesznek utalásokat, ki merre tart jellemben, erre ezeket szinte mind lehet a lantba dobni. Nekem személy szerint Jon volt a kedvenc karakterem Ned Stark után de, hogy így lezárni az ő történetét, visszadobják a falra (avagy túlra) eléggé bugyutaság, mert a makulátlanok meg a dothrakiak ne pipuljanak be. Honnan voltak ők annyian, hogy ekkora nagy szavuk lehetett benne? Mindenki behátrált mert, ha nem jutnak dűlőre velük, akkor hú de nagy háború lesz. Alig kellett volna lenniük, bár még így se voltak annyian, hogy egyáltalán a rengeteg többi ház katonáival felvehették volna a versenyt, nem ők itt az atyaúristen. Annyira jellemtelenek már. Szürke Féregnek is már rég vesznie kellett volna, nem pedig nyújtani a karakterét fölöslegesen. Az, hogy Bran lett a Hat Királyság ura, az megint csak egy wtf momentum. Egy büdös szóval nem mutatták az előző részekben, hogy ő bizony tudja, h király lesz, és egyáltalán a jelleme se volt királyhoz való. Ült a székben mormogott pár szót, elhintett bizonyos titkokat, és ennyi. Nem azzal van baj, hogy ő lett a király csak, azzal hogy nem kövezték ki neki az utat, ezért jellemtelen az egész szituáció. Konkrétan úgy építették fel, hogy ő a csendes kerekesszékes fura fazon, aki majd az évad végén Deresben megpihen, és segíti a többieket ( bár nem tudom már miben). Inkább az éjkirályra volt kihegyezve, és azzal se kezdtek semmit. Bron meg a legvégén feltűnik pénzmesterként.. what? Hol volt ő eddig? Ez a lezárás olyan volt, hogy jónak indult meg minden, de most már mindenki menjen dolgára erre-arra. Meg még ha Bran király is lett, Jon első évados szereplése óta követtük a tetteit, cselekedeteit, a végére a legközpontibb szereplő lett szinte a sorozatba, megvívott megannyi csatát, segítette és védelmezte az embereket (amikor észnél volt), erre annyi a lezárása, vissza a falon túlra. Persze a legvégén a hóban az a kis zöldellő növény, jelentheti azt is, hogy hamarosan kivirágzik az ottani élővilág, de akkor is felemás végzet egy szereplőnek.
A logikátlanság fáj a legjobban az egészben. Bran mondja, hogy azért jött idáig, hogy király legyen (persze nem akar az lenni, de mégis), így azt is tudta, hogy mi kell ahoz, hogy ez bekövetkeződjön...szóval kb több tízezer ember értelmetlen csúfos halálát hagyta megtörténni, errefel a többiek úgy ünneplik, mintha ő lenne a megváltó 😃 Tyrion megöleti a legjobb barátját, majd 1 rész után ,, no shit sherlock,, igaza volt Varysnak még is 😀😉 Tehát kb Tyrion is értelmi fogyatékossá vetkőzött vissza az évadok alatt. + Jamie karakterfejlődése is csalódás úgy ahogy van... Meg így őszintén a karakterek fele nem azt csinálja amit kéne.
Onnan tudod, hogy sz*r lett az évad, hogy a neten jobb fan fikciókat olvasol, ami azért ciki, mert azoknak több értelmi alapja van, mint amit D&D kihozott ebből...a próféciák teljes mértékbe hanyagolva lettek.
7 évadon keresztül épült lassan fel a történet, errefel 1-1 részbe lecsapják az Éjkirályt, meg Cerceit is. Az érdekes részletek helyett kaptunk egy jól kinéző üres akciófilmet 😃
Hurrá!!! A végjátékot megint egy részbe sűrítve tolják le a torkunkon... 😶
Mellesleg Arya megindult, hogy a végjátékban Cerseit is leszúrja! 😉
Brannek sincsen nagy szerepe a 3 szemű hollóként azon kívül, hogy megtudta Jon igazából nem is fattyú.
Jó volt látni azt is, hogy Theon is végre az igazi hazájáért harcolt, a Starkokért.
Spoiler!
Szerintem hiányzik Martin zsenije a sorozat mögül.
1. Cersei nem áll Jonék mellé, pláne nem Daernerys mellé, hiszen sosem volt arról híres, hogy lemondana az uralkodói címéről. Arra tudok gondolni, hogy beadja, hogy Eurontól terhes, így vebiztosítja magának az ő hadseregét, dr az annyira bem sok ember. De mivel nem áll Danyék mellé, így ők szerintem elveszítik a háborút, bár ebben biztos nem vagyok.
2. Nyernek a Mások, mert túl gyenge Észak. Csupa olyan emberrel harcolnak, akik nem is katonák, meg Másokat se láttak soha. Jó, van pár keményebb arc, a Véreb, Tormund, 2 sárkány, stb, de szerintem ők kevesek ehhez. Mondták is, a Mások kifáradhatatlanok és soha nem állnak meg.
Könyv spoiler:
Spoiler!
Tűz és Jég dala: Sárkányok vs. Mások, ez várható volt, habár érdekes, hogy szerintem Cerseinek esze ágában sincs segíteni, túl vak, hogy belássa, hogy csak együtt győzhetők le a Mások.
Én nem szurkolok senkinek mert tuti az fog meghalni... azt én is sajnálom h ez a befejező és nem lesz több de hogy egy korszak alkotó sorozat lett és lesz is azt már most kijelenthetjük, jobban várom a történéseket mint az utolsó Avangers-t 😃