Videojáték és a tanulás

2016. February 05., téma
Fórum » Társalgó
Itt kifejthetitek mi a véleményetek, esetleg saját tapasztalataitok a videojáték és a tanulás kapcsolatáról.

Szerintünk a tanulásnak kell elsődlegesnek lennie és szabadidőben jöhet a játék. A videojáték tartalmas szórakozás, adhat új ismereteket, de a klasszikus tanulást nem helyettesíti. Persze van aki munka szinten is videojátékokkal foglalkozik, de akkor is valamilyen munkakörben lát el speciális feladatot például: designerek, grafikusok, programozók, fordítók, írók, hangmérnökök, újságírók stb. amelyekhez sok tanulás és gyakorlat szükséges.

Fiatalok: Figyeljetek oda, hogy ne a tanulás rovására menjen a játék!
Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Der Fuhrer avatar
Kétségtelen,hogy a nyelvtudást hatalmas mértékben fejleszti a gaming,de amúgy a tanulást nem helyettesítheti. És az utolsó szóig igaz,hogy 6-8 évesek az apuka gépén játszák a GTA 5-öt,és nem tudnak többet,hogy bármit felajánl a játék, OK,OK,Yes, OK(aztán sírnak,hogy szar a játék,elrontották a programozók,mert szépen angolul írta,hogy pl. "Trash his car to teach him a lesson", ő meg egyszerűen lepuffantja az illetőt,akit ugyebár meg kellett volna félemlítenie a kocsijának a szétverésével, jön a "Mission Failed" felirat). Én az ilyen játékokban mikor kicsi voltam (5-8 éves, lásd GTA Vice City, 3, SA) legtöbbször (kivéve ha nem volt türelmem 😃 )megnéztem az átvezetőket is,hogy jobban értsem az angol nyelvet, és, hogy tudjam, mit kér tőlem a játék,szépen szavanként fellapoztam az Angol-Magyar szótárban. Most meg csak játsszák, és azt sem tudják hogy mit. 😞 Szomorú, tényleg szomorú.
0
0
0
0
visor261 avatar
1 játék amiben van idegen beszéd+magyar felirat->nyelv
1 játék amiben az egérrel kattintani kell valahova-> motoros reflexek,kordináció,és egyéb ügyesség
1 játék amiben meg kell valamit érteni illetve megoldani->alapvető kompetencia,logika
pl: A matek könyv: pistikének van 500 forint a zsebébe mennyi almát vehet ha az 100ft/fb és hány körtét ha az 200ft/fb.
Játék: Van 500 kredited hány könyű gyalogost tudsz kiképezni ha az 100k/db és hány nehézpáncélzatú gyalogost ha az 200k/db.
0
0
0
0
A-D-x avatar
joshsword: Ez tényleg így van mivel ma egyre fiatalabb generációk kezdik el a gépet nyúzni így egyre kevesebbet tudnak angolul (pl.: ismerek olyat aki 6 évesen gta 5-özik és persze még magyarul is alig tud) így csak egyből leokéznak mindent utána meg nem értik mit kell csinálni.😞
0
0
0
0
joshsword avatar
A 90-es évek végén nekem is sokat fejlesztett az angol tudásomon az rpg és stratégiai játékok. Sajnos a mai gyerekek még a feladatokat sem olvassák el. Az unokaöcsém pl, még annyit sem volt hajlandó elolvasni, hogy Build four farm. (warcraft 2) 😞
0
0
0
0
FekaRap avatar
tomeee: igen a sportot is előtérbe kell helyezni így lenne ez jó hogy 1 tanulas 2 sport 3 pc 😀
0
0
0
0
A-D-x avatar
A nyelvtanulást segíti a játék de amúgy nem tesznek jót egymásnak
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Nekem a 90-enes években rengeteget segített az angol tudásom fejlesztésében a sok játék. Főleg kalandjátékok és az rpg-k érdekeltek, amikhez szinte elengedhetetlen volt az idegen nyelv ismerete. Az időben még belefért egy-egy játék mellé, hogy az ember szótározgasson és onnan derítse ki vajon mit is akar a játék velünk közölni, mi a küldetés etc.

Szóval én teljes mértékben azt vallom, hogy ha a mai gyerekek sokat gépeznek legalább valamilyen szinten segít nekik is a tanulásban, ha látják, hallják a dolgokat.
0
0
0
0
no avatar
Sport se maradjon ki azert 😉
0
0
0
0
Durtime avatar
Hát van olyan játék amiben kifejezetten a tanulás cél. Pl.: [LINK]
bár itt azért már tudni kell programozni. [LINK] de itt például teljesen amatőr semmi tudás nélkül lehet nekikezdeni tanulni a programozást.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Nyelvtanulást kifejezetten segíti. Akár maga a játék nyelvezete, akár online játékokban a külföldiekkel való kommunikálás (feltéve ha nem cyka blyatoznak 😆😉
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció