Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ferrari056 avatar
Synda Rebirth írta:
orodreath írta:
sykes írta:
hi, HD7870 vagy GTX580?

GTX580

[LINK]

Normális tesztet nézz...
Már rég gyorsabb mint az 580.😜
https://kepfeltoltes.hu/130317/perfrel__2__www.kepfeltoltes.hu_.gif

Egyértelműen 7870, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, több Vram.

Egyet értek! Sokkal jobban megéri a 7870-es vga! Új driverekkel meg még gyorsabb tud lenni, szóval én csak azt ajánlanám!
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
sykes írta:
hi, HD7870 vagy GTX580?

GTX580

[LINK]

Normális tesztet nézz...
Már rég gyorsabb mint az 580.😜
https://kepfeltoltes.hu/130317/perfrel__2__www.kepfeltoltes.hu_.gif

Egyértelműen 7870, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, több Vram.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
A GTX 470 megtekeri elég rendesen a villanyórát, de ha nem számít ez, akkor nyugodtan, még erős kártya az!
0
0
0
0
no avatar
Köszi a gyors választ.😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyértelműen GTX 470😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Kukakaki írta:
Sziasztok!Nem tudom eldönteni, hogy milyen videókártyát vegyek,és hogy melyik a jobb játékra használnám.

Gainward GTX 470 1280 MB
Gigabyte GTX 460 1GB OC
Asus HD6850 1GB

A GTX 470 a legerősebb, ha nem sokkal drágább akkor azt vedd. A másik kettő kb egyforma erős, kivéve ha a gtx nem se mert akkor az ati az erösebb 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Nem tudom eldönteni, hogy milyen videókártyát vegyek,és hogy melyik a jobb játékra használnám.

Gainward GTX 470 1280 MB
Gigabyte GTX 460 1GB OC
Asus HD6850 1GB
0
0
0
0
etneveL avatar
TaylorXIII írta:
Tartsd meg 7600GT karid. Erősebb mint a 8500GT😀 Ha kell DX10 akkor persze megveheted de az a kártya gyengébb lesz. DX10 is csak mutatóban van rajta.

Köszönöm a választ!Megfogadom!És köszönöm a többieknek is! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tartsd meg 7600GT karid. Erősebb mint a 8500GT😀 Ha kell DX10 akkor persze megveheted de az a kártya gyengébb lesz. DX10 is csak mutatóban van rajta.
0
0
0
0
Bicike avatar
Osiris írta:
cseszka írta:
Attol függ mennyiért vennéd,gondolom használtan,lehet h lehet attol találni erösebet is abban az árban,viszont (saját vélemény) a játék neméri me a beinvesztálást.1* kivittem,de eszembe se jutott,h még egyszer feltegyem.

Használtan egy barátom nekem 3000-ért adná.Szerintem ez egész jó üzlet.

3.000-ért simán megéri szerintem.

ATi Radeon HD 7770 és nVidia GeForce GTX 650..melyik a jobb?
0
0
0
0
etneveL avatar
cseszka írta:
Attol függ mennyiért vennéd,gondolom használtan,lehet h lehet attol találni erösebet is abban az árban,viszont (saját vélemény) a játék neméri me a beinvesztálást.1* kivittem,de eszembe se jutott,h még egyszer feltegyem.

Használtan egy barátom nekem 3000-ért adná.Szerintem ez egész jó üzlet.
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
etneveL avatar
Hello!

Szerintetek érdemes-e megvenni a GeForce 8500 GT-t Need for Speed:The Run-ozásra ?
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok!
Szerintetek mennyit ér egy Gigabyte Radeon HD 4850/1GB használtan?Vagyis mennyiért birnám elszerválni?http://gigabyte.videokartya.pcvasar.hu/Gigabyte-Radeon-HD-4850-1GB-videokartya-PCI-E-DDR3-ATI-HD4850-GV-R485MC-1GI-8106
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Nekem van a 5770-es és azt akarom adni neki 14 ért.
csak a gt 630 17 ért adnák neki azért mondtam hogy ezt vegye ne a gainwardot.
Kipróbáltuk és jól működik a gépén.😃
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Hardverapro-n vannak 25-35.000 között HD 5850-70/6850-70/7750-70
Érdemes körülnézni ott! Én pl. 52.000-ért üzleteltem le egy Sapphire HD 7870 GHz Edition kártyát!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Méretben biztos, hogy jobb a GT 630😃 Kevesebbet foglal az biztos😃 Meg fogyasztásban is😃 De teljesítményben nagyon nem😃 Azért HD 5770 mellé ne fos táp kerüljön. Minimum egy FSP HEXA 400😀
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Csak ismerősöm akar venni 1 videókártyát és a számítógépes szerint a gainward jobb választás lenne és hát így az én igazamat bizonyítjátok.
Köszönöm a válaszokat!😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De nem ám épphogy erősebb😃 HD 7750 1GB GDDR5 szintű kb😀 Azt meg gondolom látod hol kezdőik😀 23-24 ezer Forint😀 Szóval sokkal jobb kártya😀 Csak többet fogyaszt😀 Kétszer annyit mint a HD 7750😃
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Hello az lenne a kérdésem hogy használtan 1 sapphire radeon hd 5770es vagy 1 gainward gt 630as éri meg jobban?
Elméleti kérdés!
0
0
0
0
cseszka avatar
Én a hejedben akkor csak vga-t cserélnék.Gyüjtsd a pénzt,kövesd az árkat,és mielött megvennéd az uj karcsit elötte add el a 460-at.V ha nemakarod eladni,megmarad rezervába.
0
0
0
0
atikac avatar
Persze, elavul ez igy van de mivel nem epp-epp olcso gepet szandekszom venni ezert egy darabig megfelel...nem akarok atomeromuvet, csak hogy szepen fussanak a jatekok...nem kell nekem full maxon fusson minden jatek.
A jelenlegi gepem masfel eve vettem , azota is minden szepen fut rajta , nem maxon , legalabb kozepesen vagy inkabb azert annal fennebb es az nekem eleg. Es gondolom ezen igenyeim meg egy evig biztosan kielegiti. Valoszinutlennek tartom hogy egy even belul olyan jatekok jojjenek amit a jelenlegi vasam ne tudna futtatni elvezheto kornyezetben.
Na ugyanezt varnam el a nextgen geptol is amit fennebb vazoltam, hogy 2-3 evig nyugodtan hasznalhato legyen jatekra is.
0
0
0
0
cseszka avatar
Az a baj a hardverekkel,hogy mire sok embernek elérhetö ára lessz,addigra már lehet lesz kint ujabb széria,nem is egy,igy attol már erösebb pl vga-k is napvilágot látnak.Pl van egy 4850 vga-d,és megjelent az 5850,megakarod venni,de sajna nincs rá kereted,igy vársz h lejjeb jöjjön az ára,de mire lejön,addigra kintvan a 6850/6870 és mostmár a 7*** sorozat is(amik nem kicsivel erösebbek,ujabbak tehnologia térenn.),nemsokára pedig a 8*** sorozat jön.
0
0
0
0
atikac avatar
Ja, ertem. Kosz a valaszokat. Nem szandekszom eladni, valoszinuleg a csaladban marad az egesz gep es majd uj lesz teljesen.
Ugy gondoltam hogy megduplaznam teljesitmenyben a jovendobeli gepet (majd 1 ev mulva).. hogy jobb alaplap, 8giga ram 4 helyett , 8 magos proci 4 helyett (amd fx8350) es ugye a video kari ami a kritikus pont viszont mar a gtx460 is eleg draga volt nekem tehat azt valoszinu nem tudom megduplazni az ara miatt..es ezert kerdeztem hogy mire lenne erdemes valtani errol...a kis raforditast ugy ertettem hogy ne legyen 100e ft 😀 (tudom igy is sok, legalabbis nekem, de hatha egy-masfel ev mulva annyit jon az ara hogy annyiban,vagy kicsit dragabban megkapom mint a jelenlegit masfel eve ~160-170e Ft)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen arra gondoltam amit cseszka írt😃 S amiket ő írt azoknál legalább 30 ezer Forint ráfordítás kell😃 HD 5870 gyengébb HD 7850-nél de azért nem vészesen szerintem és használtan 30 ezerért már kapható. [LINK]
0
0
0
0
cseszka avatar
Arra gondolt,h a 460-at használtan nemtudod annyiért eladni,h kis ráforditással ujat vegyél,ami jobb mint a 460.Ujra ha váltasz 7850/7870 vagy gtx 660/660Ti lenne érdemes.
0
0
0
0
atikac avatar
Tehat akkor erdemes lenne a gtx460-at hd5870-re cserelni? Nem gondoltam hasznalt kartyara..miert kerded?
Esetleg valami nVidia oldali alternativa?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 5850, HD 5870. Gondolom használt kártyára gondoltál😀
0
0
0
0
atikac avatar
Szerintetek ha jelen pillanatban lecserelnem a videokartyamat (gigabyte geeforce gtx460 1gb OC) akkor mire lenne erdemes cserelni? Nem tul nagy anyagi raforditassal de megis erezheto legyen hogy jobb vga-m van..nem mondom hogy 2x ennyit tudjon de 5-10%-ert nem erdemes cserelni
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
sisko írta:
Ferrari056 írta:
Mi a véleményetek erről: Sapphire HD7870 GHz Edition ?

Nekem ilyen van kb. fél éve,eddig tökéletes,most 1100/1250-en használom,így sem megy 70-72 fok fölé,a hűtés nem hangos,de 50%-os ventinél azért már kezd egy kicsit hallható lenni(a többi hűtőm egyébként alig halható,csak ezért veszem észre)
A Crysis 3-at ugyan nem viszi maxon fullhd-ben(akkor 15-20 fps volt),de high(néhol very high) + 2-4 x MSAA-val van 30-40 fps-em.
Minden mással megbírkózott eddig. 😆

Értem, köszönöm a választ! 😀 Több, mint valószínű, hogy ilyenem lesz nekem is. 😎
0
0
0
0
sisko avatar
Ferrari056 írta:

Nekem ilyen van kb. fél éve,eddig tökéletes,most 1100/1250-en használom,így sem megy 70-72 fok fölé,a hűtés nem hangos,de 50%-os ventinél azért már kezd egy kicsit hallható lenni(a többi hűtőm egyébként alig halható,csak ezért veszem észre)
A Crysis 3-at ugyan nem viszi maxon fullhd-ben(akkor 15-20 fps volt),de high(néhol very high) + 2-4 x MSAA-val van 30-40 fps-em.
Minden mással megbírkózott eddig. 😆
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
0
0
0
0
no avatar
msot olvasom,még valamit lehet állitani rajta,nem az usb módszerre gondolok,hanem a másikra,ami a végén van.minden egyes alkalommal azt kell kapcsolni.de nem írják mit hogyan
0
0
0
0
no avatar
aha.ezt már talán olvastam egyszer,csak nem annyira részletesen.akkor ez azt jelenti,h.300ezer után fog behalni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezt olvasd el talán hasznos lehet. [LINK]
0
0
0
0
no avatar
tudom😀van úgy,h.egész napokat megy.de napi szinten minimum 14-15óra😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor sokat parkol. Ez szinte biztos. 27003 parkolás nekem ez speciel 3261. Nekem 7064 órát ment eddig. Szóval jó ha 2 óránként egyszer parkol a vinyó ha így számoljuk. De neked óránként 10-szer parkol elvileg bár az sem sok annyira elvégre már elég sokat ment. Más ennyit 1-1,5 év alatt ér el😃 Sokat megy az a gép😃
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
htcevo3d írta:
orodreath írta:
htcevo3d írta:
TaylorXIII írta:
Ha torrentezel szóval folyamatosan dolgoztatod a vinyót akkor nem kéne kattognia. Ha dolgozik a vinyó akkor nem parkol ki a fej.

reggeltől estig nyomatom a torrentet,de ugyanúgy kattog.ez van.megy ameddig megy

Akkor az a vinyó hamarosan kuka, lekéne futtatnod rajta egy tesztprogit ami kiírja az állapotát, lehet csapágyas akkor meg b*szhatod.

milyen jó,h.4hónapos.attól függ,milyen tesztre gondolsz.elvileg 100százalékos.semmi szektorhiba.

Ha garis akkor vidd vissza azt javaslom, mert ha kattog az jót nem jelent.

na ez a baj az olyan dolgokkal,amiket az ember a neten rendel.igen,visszaküldhetem,es várhatok rá vagy 2hónapot,míg visszaküldik,vagy küldenek másikat.és addig?250gb-al legyel el?az semmire sem elég
0
0
0
0
no avatar
ehhez már nem értek,h.mi a jó összeg,de a load/unload 27003,a power 2831
0
0
0
0
Dani46 avatar
nekem is szokott érdekes hangot adni néha de fingom nincs mér pedig új vinyó meg a hd sentinel se ír hibát!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Folyamatosan kattog vagy véletlenszerűen? Esetleg van olyan, hogy nem kattog?

HD Sentinel progiban nézd meg a Load/Unload Cycle Count decimális értékét a S.M.A.R.T. fülnél és ugyanitt nézd meg a Power On Time Count decimális értékét is. Sajnos ennél gyártófüggő, hogy egy egység mit jelent láttam már olyat ahol percet láttam már olyat ahol órát. Nekem órát jelent pl.
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
htcevo3d írta:
TaylorXIII írta:
Ha torrentezel szóval folyamatosan dolgoztatod a vinyót akkor nem kéne kattognia. Ha dolgozik a vinyó akkor nem parkol ki a fej.

reggeltől estig nyomatom a torrentet,de ugyanúgy kattog.ez van.megy ameddig megy

Akkor az a vinyó hamarosan kuka, lekéne futtatnod rajta egy tesztprogit ami kiírja az állapotát, lehet csapágyas akkor meg b*szhatod.

milyen jó,h.4hónapos.attól függ,milyen tesztre gondolsz.elvileg 100százalékos.semmi szektorhiba.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció