Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Amúgy év végéig még sokat változhatnak az árai is meg jöhetnek új procik is szal annyira ne tervezz előre
sszerk:nézz be a milyen gépet vegyek topicba
arra lennék kíváncsi, hogy az Athlon és a Phenom között mi a különbség, ha játékra használom..
Hát akkor mind1
bocs hogy most válaszolok,de el kellett mennem a szervízbe érte...kész és üzemképes a kicsike 😆
az a vga nagyon gyenge...azt akarod venni?? már vagy 3 éves kártya és akkor is a 'közép" kategóriába lett szánva...a proci maradhat ne azt cseréld.
De írok a profilodhoz mingyárt...
már meg van véve 😞
De írok a profilodhoz mingyárt...
http://www.edigital.hu/Processzor/AMD_Athlon_II_450_X3_AM3_processzor-p59027.html ez jobblene mivel ugyanaz az ATHLON II széria ugyanaz az ár és ez 3 magos
csak Magyarországon ugyanaz az ár,de én a Kanári szigeteken élek...
megnéztem és amit említesz forintosítva kb 10ezerrel kerül többe itt 😞
Ezt leszámítva mennyivel jobb a gépezet a régihez képest ?(Gigabyte)
Amúgy nagyon köszi a véleményezést 😉
Estére elkészül a gép,új alaplap,proci,videokari és RAM.
Alaplap:
[LINK]
Processzor:
[LINK]
Videokártya:
[LINK]
Inteles vagyok, és értem mit mit mondasz, csak nem találok procit 45 alatt . használtat egyáltalán. Tudnál nekem pár linket küldeni alaplapról ami jó meg prociról ? még a 60 k belefér.
60-ból Intel oldalon ennél jobbat nem kapsz: [LINK] + [LINK]
Bár az alaplap ára nekem nagyon gyanús, ennek kb 2x ennyinek kéne lennie. 😃
szép is lett volna csak kár h nem igaz a lap 😞
akkor ez kamu? [LINK]
Gondolom előrendelés.
[url]http://ark.intel.com/Product.aspx?id=53426&processor=i3-2120&spec-codes=SR05Y[/url] Status: Announced Launch Date: TBD 😀
Sőt, ha jól megnézed az árgépet, akkor láthatod, hogy sehol sincs ott a zöld pötty, hogy van nekik raktáron. 😀
Az mér van h 2nd generation i3-mat shol nem kapni? Se ramiris, se ipon, se lambda computer, ez mér van? Mert 2nd g. i5, meg i7 mindenhol van de i3 sehol pedig i3-2120 at akartam most venni de sehol sincs...de mér?
Talán mert még nem dobták piacra? 😃
Ha már a héten megvennéd tőle sztem mág alkudhatsz is 30ért elhozod..és akkor vehetsz egy jó COOLERT!
használtan procit csak ezt találtam [LINK]
újba 47ezer...
Inteles vagyok, és értem mit mit mondasz, csak nem találok procit 45 alatt . használtat egyáltalán. Tudnál nekem pár linket küldeni alaplapról ami jó meg prociról ? még a 60 k belefér.
60-ból Intel oldalon ennél jobbat nem kapsz: [LINK] + [LINK]
Bár az alaplap ára nekem nagyon gyanús, ennek kb 2x ennyinek kéne lennie. 😃
ha csak annyid van akkor vegyél AM3-s lapot és egy Phenom II 945-t, de ha inteles vagy akkor 1156-s i5 750el ami 33ezer kb használtan...
775-s foglalatba Q8000-res szériát találtam csak, de én váltanék. 60ezerből már sandy kombót veszel ÚJBA!
Most nézegettem a procikat mert lassan aktuális lenne a vétel , de a q9505 felemelték és még egy hűtőt is szerettem volna venni mellé de így már eléggé meghaladja a keretet. Tudnátok ajánlani egy olyan procit (hűtővel ) ami kb 45-50 körül van egy p5n-e sli gépbe? kb 3 évet kéne kibírnia.
én ugy tudom h x4 be már nicns L3 igy 6 magoistani nemlehet ( ellentétbe phenommal ugye )
Mi van?? Ezt most úgy ahogy van én nem értem. 😃 Mi az, hogy X4-be nincs L3 cache, és ennek mi a sz*r köze van 6 maghoz? És mi az, hogy ellentétbe a Phenommal? 😃 Nem tudom, hogy ez mi akar lenni, de az X4-es Athlon II-k L3 cache-ét fel lehet szabadítani, és nincs olyan 4 magos proci, amit a 6magos lapkára készítenének, úgyhogy nincs olyan, hogy 6magosítani(majd csak a T-s 4 magosok lesznek ilyenek, ha lesznek,de kétlem)... Meg olyan sincs, hogy ellentétbe a Phenommal, ha 3 vagy 4 magos Athlon II-ről beszélünk, mert azok ugyan abból a lapkából készülnek, mint a Phenom II X2-3-4.
Athlon II😆 nem egy játékos proci.....
Mint azt már említettem,nem vagyok számítógépguru és nem feltétlen játékra kell..ha játszok is majd,akkor sem valószínű,hogy a legújabb kiadásokkal fogom nyomatni 😉
Ja amúgy...neked akkor ezekszerint már 2003-ban is 4 magos procid volt...jól el vagy eresztve,mind anyagilag mind kapcsolatilag... 😉 😆
ezek viszonylag olcsok és elégé megéri ár / érték
Ha játszani akarsz akkor 4 magos Athlon ii X4 6xx sorozatból válasz, ma már kell 4 mag egy gémnek...és sokáig elég is lesz neki a 4 mag...
videó kari Ami illene az X4-hez az HD5770 vagy GTS450...
Nem feltétlen a játékhoz kell...csupán kicsit fejleszteni akartam. 😆
Negyon köszi amúgy a tippet!
videó kari Ami illene az X4-hez az HD5770 vagy GTS450...
Nem a legtökéletesebb,de a jelenlegi öregecske alaplapomba ezt találtam a legmegfelelőbbnek (nem vagyok sz.gépguru!):
AMD Athlon II X2 265 Dual Core AM3
Ha már így alakult,gondoltam cserélem a videokártyát is:
Gigabyte nVidia 9500GT 1GB PCIE
Ha van jobb ötlete valakinek,akkor 3 napon belül még tudom cserélni a dolgokat...
Köcce