Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
és 2.6ghz-n sem rossz az a proci. Szerintem vegyél egy jó cooler-t és adj neki OC-t, de cserélned sztem Phenomra felesleges. Min. i5 750
0
0
0
0
cseszka avatar
Probáltam huzni rajta,mert nem a box cooler van rajta,de nem is egy atom hütö,és 2,6 rol feltoltam 3,2 re,everestel nyomtam stabilitás tesztet,és kb 20 másodperc utánn kipirosodik és ezt irja:Hardware not found,pleca stop test.
Ez mi?régi box coolerrel ment 3.0gz-n,csak azzal kegyetlen melegedett,elvileg ennek vinnikéne a 3,2ghz-t,ez kb 20% OC.Cooler
DeepCool Alpha 200+
0
0
0
0
szabyy avatar
vegyél sztem egy jobb hűtőt, én biztos bírni fogja min a 3GHz-t😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát akkor lehet h megprobálom,mert a X2 Phenom II 555 40Eu val olcsóbb mint a X4 Phenom II 955,amit már rálehet költeni +ban egy jobb deszkára.csak ha nembirom 4 magositani azt szivom majd,v gari allatt visszaviszem hogy "vazze,ezt nemlehet 4magositani,aggyáátok vissza a pézemet!"😆
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:
Cooley írta:
cseszka írta:
tehát akkor ezzel lehet igy variálni h kinyitsz +2 magot,és ha nemokés akkor biosban ugyan ugy letudod zárni?

De még ha be se indulna tőle a gép, akkor se lenne gond, mert clear cmos, és már meg is oldódott. 😀

Az meg mi?Szóvall nyugodt szivvel vegyem azt?Meg irjatok már pár lapot amivel lehet magot nyitni.Peace!

Az összes AMD déli hidas alaplappal meglehet csinálni a SB710-től kezdve.
A clear cmos pedig a bios "nullázását" jelenti, azaz mindent visszaállít az alap beállításra. De nem lesz rá szükség, csak tudd, hogy nem lehet vele semmi gond. 😀 Viszont! Ne vedd készpénznek a dolgot! Nem mindig sikerül. Pl Teslának egyáltalán nem megy már 3 maggal sem a 2 magos Phenomja, míg a bátyámé - és még sok gépigény tagé - vígan működik.

Szerk.: Ja látom tisztában vagy vele, de miért cseréled a C2Q-t egy Phenomra? Csak nagyon leheletnyivel jobb, aztán lehet, hogy össze se jön a magfeloldás. Inkább egy kis OC kéne annak a C2Q-nak. 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Hu...9600din,az kb 27000ft?Brutál.csak az lenne a bibi ha mondjuk nemtom 4 magositani,és quad intelem elmenne egy dual amd-re.😆
0
0
0
0
szabyy avatar
hát elég sok lappal lehet már😃
Szerk: pl ASUS M4A88T-V EVO én is ilyet akarok majd😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Cooley írta:
cseszka írta:
tehát akkor ezzel lehet igy variálni h kinyitsz +2 magot,és ha nemokés akkor biosban ugyan ugy letudod zárni?

De még ha be se indulna tőle a gép, akkor se lenne gond, mert clear cmos, és már meg is oldódott. 😀

Az meg mi?Szóvall nyugodt szivvel vegyem azt?Meg irjatok már pár lapot amivel lehet magot nyitni.Peace!
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:

0
0
0
0
szabyy avatar
cseszka írta:

Hát asszem ja, én igy csináltam a haverom gépén, de még ugyis lehet, ha pl csak egyik mag rosz, akk 3 magosan...
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
szabyy avatar
hát csak annyi, h max nem fog müködni, de el nemfog b@szódni, és ha visszarakod 2-re akk már rendesen fog müködni...
0
0
0
0
cseszka avatar
Ja,azt hallottam,h lehet azért vannak tiltva a magok mert lehet h rosszak,és igy ha megnyitod öket,akkor dobhatod a procit.Ennek mennyi az esélye?Vagy mire gondoltál,h nem 100% os?
0
0
0
0
szabyy avatar
b55, de egy 955-össel ér fel, de am nem 100%-os a 4 magosítás...
0
0
0
0
cseszka avatar
És ez?AMD X2 Phenom II 555
Ezt lehet 4 magositani?Akkor mi lenne a neve?Meg tudtsz olyan lapokat amiket alkalmasak a mag feloldásra?Kül mennyiért lehetne eladni a lapom+ramok+proci?
0
0
0
0
Osynho avatar
cseszka írta:
Nemtom,mert nincs olyan coolerem,valamint a q8400 alapon 2,66ghz-megy a Phenom II 965 meg 3,4ghz-n.Tehát akármeiket tuningolom a Phenom akkor is nagyobb sebességre lesz képes nem?De végül is azért kérdezem,mert alap orajelen akarom használni még egy darabig,amig nemlesz jobb coolerem,aztánn meg majd huznám.

Én a helyedben 955BE-re cserélnék, elég kevés ráfizetéssel meglenne a dolog. Még a ramokat is megtarthatod, bár, ha jó áron el tudod adni, megéri a DDR3 is.
0
0
0
0
szabyy avatar
cseszka írta:
Nemtom,mert nincs olyan coolerem,valamint a q8400 alapon 2,66ghz-megy a Phenom II 965 meg 3,4ghz-n.Tehát akármeiket tuningolom a Phenom akkor is nagyobb sebességre lesz képes nem?De végül is azért kérdezem,mert alap orajelen akarom használni még egy darabig,amig nemlesz jobb coolerem,aztánn meg majd huznám.

Hát ink várj egy kicsit, mivel kijönnek a bulldozerek, meg ilyenek, és addig is gyűjtsd a pénzt, mivel min 50k lenne a csere...
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
szabyy avatar
cseszka írta:
Üdv mindenkit.Gyors segitségre lenne szükségem.Mostani intel core2quad q8400 procim megéri lecserélni egy AMD Phenom II X4 965-re?Elöre is köszi a gyors válaszokat.

Ha tudod tuningolni, akk nem muszály...
0
0
0
0
cseszka avatar
Üdv mindenkit.Gyors segitségre lenne szükségem.Mostani intel core2quad q8400 procim megéri lecserélni egy AMD Phenom II X4 965-re?Elöre is köszi a gyors válaszokat.
0
0
0
0
no avatar
Nekem kellet vennem egy másik hűtőt mert a gyárival nem bírta játék közben 4 magosítva felment 70fokra a gtx460 vgám mellet. Leállás nem volt csak jött a sípoló hang.A Biosban állítottam be,hogy ha eléri a 70 fokot jelezzen.
0
0
0
0
szabyy avatar
Cooley írta:
szabyy írta:
Cooley írta:
szabyy írta:
Cooley írta:
szabyy írta:
Haverom phenomjába sikerült a 4magosítás, csak nem nagyon bírja a gyári cooler, de majd 2 héten belül vesz egy tx3-at😃

Szimplán a magfeloldástól nem melegedik jobban vagy csak nagyon minimálisan(1-2fokot). 😀 Úgyhogy igen, elég neki a gyári hűtő is. Meg ha csak logikusan belegondol az ember, a 4 magoshoz ugyan azt a hűtőt adják, mint a 2 vagy 3 magoshoz. 😀

Csak nem annyira akartam feszegetni, mivel ilyen 0fokot ír ki:S De nem is a réz hűtő van, hanem a másik, de akk lehet, hogy megy majd 4 magon😃

Hát igen, ez az egy baja van a magfeloldásnak, hogy utána nem érzékeli a hőmérsékletet. 😕 De nem kell aggódni, a magfeloldástól csak nagyon minimálisan nő a fogyasztás/hőtermelés. 😀 Mert ugye a magok tranzisztorokból állnak, amik gyakorlatilag kis kapcsolók, nem pedig fogyasztók. 😀 Csak az elfolyó áram miatt van fogyasztás, ami hőtermelés formájában jelentkezik. Csak hogy ismerd a miértjét. 😜

ok, oc-t nem akarok, de akk tényl elég a gyári cooler?

Igen. 😀 Egyébként a legrosszabb, ami történhet, hogy terhelés hatására túlmelegszik, és fogja magát, és leáll a gép. Akkor viszont tudni lehet, hogy nem megfelelő a hűtés, de egész biztosan nem lesz ilyen gond. 😀

ok köszi a tanácsot, és irigyelem, hogy ilyen procit kifogott😃
0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:
Cooley írta:
szabyy írta:
Cooley írta:
szabyy írta:
Haverom phenomjába sikerült a 4magosítás, csak nem nagyon bírja a gyári cooler, de majd 2 héten belül vesz egy tx3-at😃

Szimplán a magfeloldástól nem melegedik jobban vagy csak nagyon minimálisan(1-2fokot). 😀 Úgyhogy igen, elég neki a gyári hűtő is. Meg ha csak logikusan belegondol az ember, a 4 magoshoz ugyan azt a hűtőt adják, mint a 2 vagy 3 magoshoz. 😀

Csak nem annyira akartam feszegetni, mivel ilyen 0fokot ír ki:S De nem is a réz hűtő van, hanem a másik, de akk lehet, hogy megy majd 4 magon😃

Hát igen, ez az egy baja van a magfeloldásnak, hogy utána nem érzékeli a hőmérsékletet. 😕 De nem kell aggódni, a magfeloldástól csak nagyon minimálisan nő a fogyasztás/hőtermelés. 😀 Mert ugye a magok tranzisztorokból állnak, amik gyakorlatilag kis kapcsolók, nem pedig fogyasztók. 😀 Csak az elfolyó áram miatt van fogyasztás, ami hőtermelés formájában jelentkezik. Csak hogy ismerd a miértjét. 😜

Igen. 😀 Egyébként a legrosszabb, ami történhet, hogy terhelés hatására túlmelegszik, és fogja magát, és leáll a gép. Akkor viszont tudni lehet, hogy nem megfelelő a hűtés, de egész biztosan nem lesz ilyen gond. 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
Cooley írta:
szabyy írta:
Cooley írta:
szabyy írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:
Cooley írta:
szabyy írta:

0
0
0
0
szabyy avatar
Cooley írta:
szabyy írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:

Szimplán a magfeloldástól nem melegedik jobban vagy csak nagyon minimálisan(1-2fokot). 😀 Úgyhogy igen, elég neki a gyári hűtő is. Meg ha csak logikusan belegondol az ember, a 4 magoshoz ugyan azt a hűtőt adják, mint a 2 vagy 3 magoshoz... 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
0
0
0
0
szabyy avatar
ok köszi, majd a haveromnak megcsinálom a hétvégén😜 Remélem sikerülni fog, és nem hibásak a magok...

Szerk: és elég-e neki a gyári hűtő, ha nem akarjuk tuningolni, csak 4magosítnai?
0
0
0
0
Osynho avatar
Intel Burn Test pl. Illetve játékok (Metro 2033 eléggé gyilkolja 😜)
0
0
0
0
szabyy avatar
Az lenne a kérdésem, hogy milyen program(ok)al érdemes letesztelni egy 4 magosított phenom-ot?
0
0
0
0
no avatar
Akkor milyen procit ajánlotok 30.000ft körül???????
0
0
0
0
Diesel90 avatar
jano2101 írta:
eleminator írta:
twoKgames írta:
jano2101 írta:
Hello ez proci jó lenne amd athlon II x4 640 3ghz am3???játékra

nem 😀

Attól függ milyen játék, de véleményem szerint még elég, még akkor is, ha nincs harmadszintű gyorsítótára

Akkor inkább nézek olyat amibe már van L3 is..??

hát az jobb lenne. mert amit írtál processzor az is jó csak hát L3-as proci jobb lenne.
0
0
0
0
no avatar
eleminator írta:
twoKgames írta:
jano2101 írta:

nem 😀

Attól függ milyen játék, de véleményem szerint még elég, még akkor is, ha nincs harmadszintű gyorsítótára

Akkor inkább nézek olyat amibe már van L3 is..??
0
0
0
0
no avatar
twoKgames írta:
jano2101 írta:

nem 😀

Hello miért mit ajánlasz
0
0
0
0
eleminator avatar
twoKgames írta:
jano2101 írta:

nem 😀

0
0
0
0
Diesel90 avatar
jano2101 írta:

nem a nagy játékokhoz, de átlag kisebb procit igénylő játékokhoz tökéletes lenne.
0
0
0
0
twoKgames avatar
jano2101 írta:

nem 😀
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
ticalpzs avatar
szabyy írta:
Meg 30k-ért már kapsz phenom x4-et is

jaja, csak akkor alaplap csere lesz, és most csak procira van pénzem 😞
0
0
0
0
ticalpzs avatar
hardX írta:
Hát ha 4 magosat akarsz és intelt core 2-es rendszerbe ruházni már nem érdemes. a quad core az csak a teknológia a core 2 quad pedig a proci neve. ha már 4 magos akk i5-öt érdemes venni.

köszi, én is ezen gondolkoztam, csak az alaplapomon LGA775 socket van, és max core 2 quad-ot tudok rárakni, i5-öt nem, mert akkor új alallap kell. amúgy most max 30e-t tudok rászánni, szóval szerintem várok még ezzel.
0
0
0
0
no avatar
Na így már utána olvasva tényleg van értelme várni ezt a pénzt is elrakni és gyűjteni a jővőre gondolni😃
0
0
0
0
szabyy avatar
tomaszka88 írta:
Milyen drága lesz ez ha kijön bazz😃 Komoly lesz az biztos 8mag hasonlóan mint az Inteles HT-nál_D

Azért kell majd jövőre venni😜
0
0
0
0
no avatar
Milyen drága lesz ez ha kijön bazz😃 Komoly lesz az biztos 8mag hasonlóan mint az Inteles HT-nál_D
0
0
0
0
szabyy avatar
tomaszka88 írta:
32nm azt olvastam az komoly baszus,a mostani lapomba 45 nm procit lehet rakni.

Meg az már am3+ lesz, de ink gyűjtögesd a pénzed, és akk jövőre meglesz mire kell költeni😃
0
0
0
0
no avatar
32nm azt olvastam az komoly baszus,a mostani lapomba 45 nm procit lehet rakni.
0
0
0
0
szabyy avatar
tomaszka88 írta:
Na azt vajon támogatni fogja az alaplapom ?😃 Ha nem akkor cserélhetem az egész lapot..

Jaja, de azt még bővel elég lesz jövőre (vagy még később)😃
0
0
0
0
no avatar
Na azt vajon támogatni fogja az alaplapom ?😃 Ha nem akkor cserélhetem az egész lapot..
0
0
0
0
szabyy avatar
tomaszka88 írta:
Úgy voltam csak más egy valóban gyári négymagos proci mint egy 4magosított illetve jobban lehetne húzni is.Jelenleg 1.350Vról van 1.450 V-ra emelve a fesz és így 3,8ghzen megy.
De ha ez bőven elég így is akkor maradok ennél és majd akkor cerélek 6 magosra ha már érdemes.

Mire lekéne cserélni, addigra már rég kinnlesz a bulldozer😃
0
0
0
0
no avatar
Úgy voltam csak más egy valóban gyári négymagos proci mint egy 4magosított illetve jobban lehetne húzni is.Jelenleg 1.350Vról van 1.450 V-ra emelve a fesz és így 3,8ghzen megy.
De ha ez bőven elég így is akkor maradok ennél és majd akkor cerélek 6 magosra ha már érdemes.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció