Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kaizinger avatar
25 ért szerezném be!
vagy tegyek hozzá és 30 ezerért egy 7770 vagy gtx 650
melyik érné meg jobban?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Attól függ mennyibe kerül😀 De egyébként igen. Rolimo karija fölött van valamivel.
0
0
0
0
kaizinger avatar
ezt a videokártyát érdemes lenne megvenni?
Gigabyte GTX460 1GB/OC
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én először feltolnám a power limitet 20%-ra,mert különben nem ér semmit az egész.Tolod neki a feszt,a VGA meg visszaveszi a teljesítményt.Ez jól látható már 3DMark05-nél is.93% helyett megy a VGA 70%-on.Monitorozás a GNC-nél nem árt.
0
0
0
0
no avatar
tomithc írta:
Synda Rebirth írta:
tomithc írta:
Rendben, köszi. 😀
Érdemes egyből arra a fesz-re pakolni, ami a gyári O-cál van vagy szép fokozatosan csináljam? Nem szeretném ha elpukkanna szegény.
Synda Rebirth írta:
tomithc írta:
Sziasztok!
Tegnap beszereztem egy új sapphire 7770 Ghz edition-t (nem az overcloskosat) és szeretném kicsit feljebb húzni ( bár így is teljesen elégedett vagyok vele. Láttam több helyen is, hogy árulnak ugyanilyen videókártyát gyári OC-val is. Ahogy néztem a hütő is teljesen ugyanolyan, ám ami nekem van 150mhz-val gyengébb. Érdemes - és fel lehet-e- húzni ezt is arra a szintre? Mit tanácsoltok? Nincs sok tapasztalatom a témában.

Jól látod, minden ugyanaz csak Mhz más.
Legegyszerűbben CCC/Catalyst Control Center azon belül, performance/teljesítmény, Amd Overdrive ott addig húzod a csúszkát ameddig jólesik, maxra úgysem tudod oda kevés a fesz, azt biosból lehet.😀

Fokozatosan emeld, 0.10v aztán FurMark futtatással teszteld, ha kék halált kapsz kevés a fesz, akkor újból emeld, hőfok se menjen 70C fölé, ventilátorfordulattal ez is befolyásolhatod.😀

Hoppá. Nem a fesz-re gondoltam, hanem a csúszkára. Akkor tehát azt is szép fokozatosan? Köszi

Mhz emelés nem feltétlenül jár fesz emeléssel, attól függ mekkora értéket akarsz elérni, OC-s verzió szintjére már valószínű kevés a gyári.
Próbálkozz kárt nem okozhatsz, elfüstölni nem fog max melegedni, de arra már írtam orvosságot.😃
0
0
0
0
tomithc avatar
Synda Rebirth írta:
tomithc írta:
Rendben, köszi. 😀
Érdemes egyből arra a fesz-re pakolni, ami a gyári O-cál van vagy szép fokozatosan csináljam? Nem szeretném ha elpukkanna szegény.
Synda Rebirth írta:
tomithc írta:
Sziasztok!
Tegnap beszereztem egy új sapphire 7770 Ghz edition-t (nem az overcloskosat) és szeretném kicsit feljebb húzni ( bár így is teljesen elégedett vagyok vele. Láttam több helyen is, hogy árulnak ugyanilyen videókártyát gyári OC-val is. Ahogy néztem a hütő is teljesen ugyanolyan, ám ami nekem van 150mhz-val gyengébb. Érdemes - és fel lehet-e- húzni ezt is arra a szintre? Mit tanácsoltok? Nincs sok tapasztalatom a témában.

Legegyszerűbben CCC/Catalyst Control Center azon belül, performance/teljesítmény, Amd Overdrive ott addig húzod a csúszkát ameddig jólesik, maxra úgysem tudod oda kevés a fesz, azt biosból lehet.😀

Fokozatosan emeld, 0.10v aztán FurMark futtatással teszteld, ha kék halált kapsz kevés a fesz, akkor újból emeld, hőfok se menjen 70C fölé, ventilátorfordulattal ez is befolyásolhatod.😀

Hoppá. Nem a fesz-re gondoltam, hanem a csúszkára. Akkor tehát azt is szép fokozatosan? Köszi
0
0
0
0
no avatar
tomithc írta:
Rendben, köszi. 😀
Synda Rebirth írta:
tomithc írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
tomithc avatar
Rendben, köszi. 😀
Synda Rebirth írta:
tomithc írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
no avatar
tomithc írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
tomithc avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Cooley avatar
RIbeni: Nem egy procihűtő az biztos.

Moddolt bios-szal 1411MHz lett a vége! ^^
0
0
0
0
RIbeni avatar
Nah, akkor én is beszerzek egy ilyent, nagy macera a csere?
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:
Mocskos nagy hütö lehet ha már ennyi lelóg a kártyárol.Mennyiért vetted,és kb meik gyártó hütöjével ér fel?pl TF III,Vapor-X...?

Nem pici az biztos. 12eFt újonnan. Ha minden igaz, azoknál valamivel jobban hűt, és sokkal csendesebb, mert max fordulaton van hasonló hangerejű hangja, mint azoknak minimumon. Ha pontosabbat akarsz, nézz róla tesztet! Én csak a referencia hűtőhöz képes tudom majd megmondani a különbséget, csak még szárad.

Szerk.: Na, megvan az első eredmény. A referencia hűtőhöz képest max fordulaton sincs akkora hangja, mint annak minimumon, és üresjáratban 6 fokot javult a helyzet, míg 3DMark grafikus teszt alatt kerek 30 fokot, Furmark alatt pedig 42-t (49 fok 10 perc után) automatikus ventivezérléssel szinte teljesen hangtalanul. Elégedett vagyok! 😃
Gépben így néz ki (elég szar a minőség, telóval készült...):
https://img845.imageshack.us/img845/7720/fnykp0136.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Mocskos nagy hütö lehet ha már ennyi lelóg a kártyárol.Mennyiért vetted,és kb meik gyártó hütöjével ér fel?pl TF III,Vapor-X...?
0
0
0
0
Cooley avatar
Fél órányi kínszenvedés előtt:
https://imageshack.us/a/img801/8362/fnykp0132.jpg
Fél órányi kínszenvedés után:
https://imageshack.us/a/img153/3093/fnykp0133.jpg
Egy fél óra még kell a bordák ragasztójának, aztán beszerelem, és kiderül, hogy mit tud a kicsike! 😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
Jaja, ref hűtéseseknek márcsak ez a szórakozás marad, a teljesítményről már nem si beszélünk 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
GTX670-es az áldozat, de most inkább a hűtésről van szó. 😀
0
0
0
0
warg avatar
jól látom, hogy gtx670-ről van szó? nekem egy hete van Gigabyte gtx 660 TI-m, elvileg egy kicsivel gyengébb, mint a 670, és eddig teljesen elégedett vagyok vele. Próbaképp felraktam a Sykrimot, az AC3-at, fullon futnak akadás nélkül. Persze ez attól is függ, hogy a többi cucc milyen a gépben.
A gtx 670-ről én is sok jót hallottam, érdemes kipróbálni.
0
0
0
0
Cooley avatar
2 körül lesz a seác gépközelben, akitől veszem, gondolom még a délután folyamán megügyezzük, aztán estére már szerintem meg is lesznek az eredmények. 😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
Majd kíváncsi leszek a fejleményekre, ha meg leszel vele elégedve beállok a sorba...
0
0
0
0
Cooley avatar
Szép darab, az biztos. Csak legyen kussban, és hűtsön jól, aztán felőlem további 2 centit is kilóghat minden irányban. ^^
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Cooley írta:
Na, szerintem holnap megyek is az AC Accelero Twin Turbo II-ért. Csupa jót lehet olvasni róla, és annyira nem vészes az ára sem. Engem megnyert.

Uhhh elég "termetes" példány 😀 ( post #5 of 23 )

[LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
Na, szerintem holnap megyek is az AC Accelero Twin Turbo II-ért. Csupa jót lehet olvasni róla, és annyira nem vészes az ára sem. Engem megnyert.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Én nem nagyon bírtam a ref 670 hangját, szerintem elviselhetetlenűl hangos.
0
0
0
0
RIbeni avatar
akkor nálam még istenes ezek szerint, mert az az én saját vidim... Amint látszik elég poros, holnap lehet ki is fujatom...
0
0
0
0
Cooley avatar
Ja, nálam is 80 a plafon, nyilván a videóban lévő is annyin megy, de amúgy az nem az én videóm. 😀 Nálam még sokkal rosszabb a helyzet... 😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
Nekem ez lett az eredmény, ugyanolyan hangos, de nincs benne az a fura zaj...

Ez 80%-on készült, ennyit engedett az Afterburner. De 40-50%-nál fejebb nem igen megy terhelés alatt.

0
0
0
0
RIbeni avatar
Nálam afterburnerben 80% a plafon, nagyon hangos, de csak ventilátorhang, nincs semmi mellékzaj... Csak volt valami fura kattogás a gépben, lehet a tápom 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
RIbeni írta:
Cooley írta:
Viszont hűtővel kapcsolatban tanácstalan vagyok. Csak 3870-ből volt referenciakártyám a komolyabbak közül, de az egy katasztrófa volt, azóta nem vettem ref. kártyát. Az MSI hűtésmegoldásaival meg mindig teljesen elégedett voltam, szóval nem nagyon tájékozódtam ezen a téren ezidáig.
Szóval a kérdés, mi a szart vegyek a kártyára? Első nekifutásra az AC Accelero Twin Turbo II tetszett meg.
Bárkinek bármi vélemény, hozzáfűznivaló, javaslat, akármi?
(Tudom, hogy az Xtreme III sokkal jobb, de annyiért nem az én gépemben lesz jobb. Mondjuk a Hybrid nagyon csábít. 😆😉

Teh, egy fél órája nekem is fura hang jött ki a házamból, annyit beszéltünk rőla, remélem nem lett meg a baj 😀 megállítottam a proci ventit a kezemmel, bekapcsoltam az MSI afterburnert, most csend van :/

Ezt biztos észrevennéd. 😀 100%-on pörög a kártya, és ugyan a rossz minőség miatt annyira nem feltűnő, de ha jól megfigyeled, hallható egy turmixgép hang, máshoz nem is tudnám hasonlítani. Na ezt a darálást úgy képzeld el, hogy nálam 2x hangosabb a hűtő alapzajánál. Már 30%-on is elviselhetetlen, hát ha még terhelést is kap a kártya... Viszont 60-ért így is megérte. 😂
0
0
0
0
RIbeni avatar
Cooley írta:
Viszont hűtővel kapcsolatban tanácstalan vagyok. Csak 3870-ből volt referenciakártyám a komolyabbak közül, de az egy katasztrófa volt, azóta nem vettem ref. kártyát. Az MSI hűtésmegoldásaival meg mindig teljesen elégedett voltam, szóval nem nagyon tájékozódtam ezen a téren ezidáig.
Szóval a kérdés, mi a szart vegyek a kártyára? Első nekifutásra az AC Accelero Twin Turbo II tetszett meg.
(Tudom, hogy az Xtreme III sokkal jobb, de annyiért nem az én gépemben lesz jobb. Mondjuk a Hybrid nagyon csábít. 😆😉

Teh, egy fél órája nekem is fura hang jött ki a házamból, annyit beszéltünk rőla, remélem nem lett meg a baj 😀 megállítottam a proci ventit a kezemmel, bekapcsoltam az MSI afterburnert, most csend van :/
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Grat!! jol jártál emberrr!!!! 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Na, végül f@szán megoldottam a kártyaproblémám. Visszaadtam a csávónak, visszaadta a pénzt, egy kicsit eldumálgattunk, és az lett a vége, hogy mivel csak a hűtő hibás, könnyű orvosolni a problémát, viszont egy normálisabb hűtő 10rugó körül mozog, ezért még 10-et engedett az árából. Szumma szummárum vettem egy GTX670-et 60eFt-ért. 😆
0
0
0
0
kaizinger avatar
akkor bátran vegyem meg a 7770 et?😀
0
0
0
0
no avatar
kung írta:
Freejack írta:
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Ismerősöm szeretne vásárolni egy videokártyát lehetőleg újat 20 ezer ft.-os nagyságrendbe.Engem kért meg rá hogy segítsek neki.Tudom,hogy ez a pénz kevés egy videokártyához.Nem egy izom gépbe lenne és nem full hd-ba játszanának a gyerekei.Fifa 2013at szeretnének leginkább játszani,de gondolom biztos mást is játszanának.Tudnátok esetleg pár tippet adni?Én személy szerint hd 7750est néztem ki az kb 22 ezer ez még beleférne a keretbe.

Esetleg ez.
[LINK]

Nem lenne rossz megkérdezem.Garancia mennyi van még rá?
0
0
0
0
kaizinger avatar
azt hallotam bf3 allat a nv kártya a 650 jóval jobban teljesit de itt összeségébe egy 7770 oc pl és 650 ti mennyi a különbség mert ebben az árbanmégis csak a legjobbat szeretném😀 remélem ezt ti is megértitek:/
jah és a amd x4 631 4x2,6 ghz elfogja ezeket birni kitudja hajtani gyárival max 3,0 ghz tudom huzni igy nem melegszik olyan sokat és nem kell feszt se adnom neki komoly hütésig tovább nem tudom huzni
0
0
0
0
Cooley avatar
ximo írta:
Cooley írta:
Hát én összeszarom magam. 1 naposan küldhettem vissza a Corsair HX850 Gold tápomat, mert a venti alacsony terhelésnél pár percenként felbőgött. Nem tudták cserélni, mert szériahiba. Végül visszakértem az árát. Vettem egy Gainward GTX670-et, és azt hallom, hogy kerreg a venti. Ezt is küldhetem vissza a venti miatt 1 naposan. És mi derült ki? Hogy szériahiba... Most komolyan, hogy a szarba lehet ilyen drága alkatrészeket ilyen komoly szériahibával piacra dobni?! Ezen hibák felfedezéséhez semmi extrát nem kell csinálni, sőt, csak be kell kapcsolni a gépet, és azonnal elkezdi b*szni az ember fülét. Ilyet hogy nem vettek észre??

Ezt hívják pech-nek, azt hiszem bármilyen drága és minőségi valami mindíg lesznek elcseszett darabok, kár ezen pörögni. Amúgy sorry, tényleg rettentő bosszantó lehet

Na de ilyen hiba? Tényleg még tesztelni sem kell, csak be kell kapcsolni, és azonnal ki is derül.
0
0
0
0
ximo avatar
Cooley írta:
Hát én összeszarom magam. 1 naposan küldhettem vissza a Corsair HX850 Gold tápomat, mert a venti alacsony terhelésnél pár percenként felbőgött. Nem tudták cserélni, mert szériahiba. Végül visszakértem az árát. Vettem egy Gainward GTX670-et, és azt hallom, hogy kerreg a venti. Ezt is küldhetem vissza a venti miatt 1 naposan. És mi derült ki? Hogy szériahiba... Most komolyan, hogy a szarba lehet ilyen drága alkatrészeket ilyen komoly szériahibával piacra dobni?! Ezen hibák felfedezéséhez semmi extrát nem kell csinálni, sőt, csak be kell kapcsolni a gépet, és azonnal elkezdi b*szni az ember fülét. Ilyet hogy nem vettek észre??

Ezt hívják pech-nek, azt hiszem bármilyen drága és minőségi valami mindíg lesznek elcseszett darabok, kár ezen pörögni. Amúgy sorry, tényleg rettentő bosszantó lehet
0
0
0
0
kung avatar
kaizinger írta:
Sziasztok jövöhonapba pontosabban május 4 edikén szeretnék venni egy vga-t ár amit szánnék rá 33 ezer ft maximum postával együtt mit ajánlanátok?Játékra lenne

Szerintem egy keveset még gyűjtsél és 33.459Ft-ért GTX650Ti 1GB GDDR5!

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
GodSie írta:
gtx 650 😂D

A HD 7770 erősebb, mint a GTX 650!
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
nlacka13 írta:
GTX650 V Radeon 7770 V GTX550TI V Radeon 7750

HD 7770!
0
0
0
0
nlacka13 avatar
GTX650 V Radeon 7770 V GTX550TI V Radeon 7750
0
0
0
0
kaizinger avatar
Sziasztok jövöhonapba pontosabban május 4 edikén szeretnék venni egy vga-t ár amit szánnék rá 33 ezer ft maximum postával együtt mit ajánlanátok?Játékra lenne
0
0
0
0
kung avatar
Freejack írta:
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Ismerősöm szeretne vásárolni egy videokártyát lehetőleg újat 20 ezer ft.-os nagyságrendbe.Engem kért meg rá hogy segítsek neki.Tudom,hogy ez a pénz kevés egy videokártyához.Nem egy izom gépbe lenne és nem full hd-ba játszanának a gyerekei.Fifa 2013at szeretnének leginkább játszani,de gondolom biztos mást is játszanának.Tudnátok esetleg pár tippet adni?Én személy szerint hd 7750est néztem ki az kb 22 ezer ez még beleférne a keretbe.

Esetleg ez.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
cey85 avatar
Remélem is, hogy jó lesz😆
0
0
0
0
RIbeni avatar
cey85 írta:
Sziasztok! Egy Zotac GTX 460 768MB Synergy edition-t ugye érdemes lecserélni egy Gigabyte GTX 660 OC-re? Mert döntésképtelen vagyok most, hogy vegyek vagy ne. Köszönöm mindenkinek a választ (tudom már kérdeztem ezért bocsi de kell egy kis megerősítés😆😉

Én a GTX 670 előtt egy Radeon HD 6850-ről HD 7850-re váltást próbáltam ki, és utólag jó cserének bizonyult. Te is hasonló cipőben jársz... szerintem érdemes.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció