Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hungarian13 avatar
de veszek alaplapot is, azért nem akarok Intel core i7 árnagyságú processzorokat venni... Mert még meg kell vennem az alaplapot is, tápot meg még 2gb ramot is. Szóval van még mellette mire elkölteni a pénzt...

Amúgy is : nem ahhoz vagyok szokva, hogy felveszem maxra a grafikát és húde állat. Általában ezzel a lom géppel ami most van mindent minimumon kell játszanom szóval hozzá vagyok szokva, úgyhogy elég lesz az a proci még pár évig nekem.
0
0
0
0
herbyke avatar
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X4_840/3.html
ebben a cikkben sok procit találtok akik bizonytalanok milyet vegyenek.
0
0
0
0
herbyke avatar
Miért ne lenne jó.
2500x1600 ban egy 20 ezres athlon x3 ugyanannyi fpst présel ki egy radeon 5850 ből mint egy core i7 920.Igaz ha már e7500 akkor egy HT -s corei3.De gondolom alaplapot nem akarsz cserélni.
0
0
0
0
szabyy avatar
Nekem e2160 van 2,7GHz-n és még a legtöbb játék megy medium/highen, szóval tényl enm kéne ennyire túlozni😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hungarian13 írta:
Szerintem az Intel E5700-at fogom venni. Nekem pont megfelel árban is meg teljesítményben is 😀 Köszi a segítséget!

az lehet de az már játékra nem nagyon jó 😃 kb 1év mulva 1 játék se fog elmenni rajta...
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Szerintem az Intel E5700-at fogom venni. Nekem pont megfelel árban is meg teljesítményben is 😀 Köszi a segítséget!
0
0
0
0
herbyke avatar
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-overclocking-processor-recommendation,2866-2.html

egy kis segítség
Milyen procit vegyek,.....
0
0
0
0
niteforce avatar
R3KH1T írta:
Osynho írta:
R3KH1T írta:
Üdv!
Most vettem egy procit (E5700) amit pont nem támogat az alaplapom. Valaki nem tudna olyan progit, ami leméri a cpu orajelét és kiírja? nem névleges érték! Érdekes mikor a régi e2200as volt benne akkor a keresztapa2 fainul ment de most ezzel meg folyton bebuggol szoval nyakig vagyok a trébe😃

Nem teljesen értem mit szeretnél. 😕 Egyébként a pl cpu-z, aida64 kiírja az órajeleket. Illetve azt sem értem, hogyha az alaplap nem támogatja az E5700-at, akkor hogy megy a keresztapa2? Mi a pontos típusa annak a lapnak?

Gigabyte 945GCM-S2C
Ősrégi alaplap és a support listbe nem szerepel az 5700as 😃

valoszinuleg azert, mert nem tamogatja 😀 minek vetted akkor meg?
0
0
0
0
R3KH1T avatar
Osynho írta:
R3KH1T írta:
Üdv!
Most vettem egy procit (E5700) amit pont nem támogat az alaplapom. Valaki nem tudna olyan progit, ami leméri a cpu orajelét és kiírja? nem névleges érték! Érdekes mikor a régi e2200as volt benne akkor a keresztapa2 fainul ment de most ezzel meg folyton bebuggol szoval nyakig vagyok a trébe😃

Nem teljesen értem mit szeretnél. 😕 Egyébként a pl cpu-z, aida64 kiírja az órajeleket. Illetve azt sem értem, hogyha az alaplap nem támogatja az E5700-at, akkor hogy megy a keresztapa2? Mi a pontos típusa annak a lapnak?

Gigabyte 945GCM-S2C
Ősrégi alaplap és a support listbe nem szerepel az 5700as 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
R3KH1T írta:
Üdv!

0
0
0
0
R3KH1T avatar
Üdv!
0
0
0
0
Gorkilis avatar
172E-ből lenne meg az új konfig.Ha gondolod nézd meg a profilomon(a tervezett 2-őt).Ez a proci 46E lenne ha neten rendelem bármelyik boltban..ismerősnél 42E újonnan.Ő mondta hogy ezek az i5ösök hozzák egy régebbi i7es szintjét.
0
0
0
0
Osynho avatar
Gorkilis írta:
az amd-t meg nagyon szidják számítástechnikus ismerőseim😀 zenészként nem csak játékra használnám a gépet hanem stúdiózásra is pl.(keverő programok,erősítő programok stbstb)

Na, és mit mondanak? 😀
0
0
0
0
no avatar
ticalpzs írta:
Helló! Az a kérdésem, hogy vegyek-e Intel Core 2 Quad Q8300 (4M Cache, 2.50 GHz, 1333 MHz FSB) processzort? Játékhoz kellene, mert a legtöbb gépigényhez a procim kevés. Max 30-35 ezret tudok rászánni. Köszi.

Helló nekem pont ilyen procim van csak még egy sorozattszámmal lejebbi.A q8000 szériáról csak pozítiv vélemeényeim vannak nekem már 2 éve van és olcsó jó tunningolható neke 3000 mhz pörög 430FBvel de lehetne +voltal 3,4is, és az ujabb játtékok is szeretik és 4mag: ÉN tudom ajánli.
0
0
0
0
szabyy avatar
Ja hát akk más, de akk még gyűjts, mivel annyiból nem valami jó inteles rendszart lehet kihozni
0
0
0
0
Gorkilis avatar
az amd-t meg nagyon szidják számítástechnikus ismerőseim😀 zenészként nem csak játékra használnám a gépet hanem stúdiózásra is pl.(keverő programok,erősítő programok stbstb)
0
0
0
0
Gorkilis avatar
50E-nél többet nem akarok alkatrészekre szánni 😃
0
0
0
0
szabyy avatar
Gorkilis írta:
Sziasztok!

Erről a prociról szeretném a véleményetek kikérni: INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156.Ilyet szeretnék az új gépembe de gondoltam megkérdezem a tisztelt fórumozókat 😀

Hát ink sandy-t vegyél...
0
0
0
0
Gorkilis avatar
Sziasztok!

Erről a prociról szeretném a véleményetek kikérni: INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156.Ilyet szeretnék az új gépembe de gondoltam megkérdezem a tisztelt fórumozókat 😀
0
0
0
0
ticalpzs avatar
Osynho írta:
[LINK]

18 ezertől van... 😉

Húzhatsz mindent, az a biztos 😃 Amennyiben nem ész nélkül csinálod a dolgokat nem lesz rövidebb az élettartama. Persze lehet, h nem megy 15 évet, csak 14-et, de szerintem ez irreleváns 😃
A tuning-ot most ide nem kezdem el leírni, ha kicsit keresel google-el, találsz sok cikket, leírást a témában.

ténylegvan 18e-ért 😀
na köszi az infókat, rákeresek a tuningra.
0
0
0
0
Osynho avatar
[LINK]

18 ezertől van... 😉

Húzhatsz mindent, az a biztos 😃 Amennyiben nem ész nélkül csinálod a dolgokat nem lesz rövidebb az élettartama. Persze lehet, h nem megy 15 évet, csak 14-et, de szerintem ez irreleváns 😃
A tuning-ot most ide nem kezdem el leírni, ha kicsit keresel google-el, találsz sok cikket, leírást a témában.
0
0
0
0
ticalpzs avatar
ticalpzs:
Szerintem 9600GT-hez elég egy E5200, csak húúúzzzaad! 😃 Ahogy nézem, full hd-n nyomod, ott úgyis a vga lesz a kevés, én biztos nem költenék 30+-t procira, ha csak a játék a fontos. Akkor inkább használtan egy 4870-es. 😀
Egyre több helyen jó a 4 mag, de nem létszükséglet azért.

Oké, csak 4870 nincs 30-35 ezerért 😞
Viszont a tuning érdekel. Csak procit vagy videókártyát húzzam? Amúgy nem csináltam még ilyet? Nem lesz rövidebb az élettartama a hardvereknek? Ja, meg hogy kell csinálni?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hungarian13:
Celeron nem kell megvan róla a véleményem Most is az van

Ez a celeron, nem az a celeron. Az új, 2 magos, az már core alapú, tehát csak a cache mennyiségében tér el pl az E5000-esektől. Nem rossz proci az. (persze jól megrángatva). 😆

ticalpzs:
Szerintem 9600GT-hez elég egy E5200, csak húúúzzzaad! 😃 Ahogy nézem, full hd-n nyomod, ott úgyis a vga lesz a kevés, én biztos nem költenék 30+-t procira, ha csak a játék a fontos. Akkor inkább használtan egy 4870-es. 😀
Egyre több helyen jó a 4 mag, de nem létszükséglet azért.

Az E5200-nek 12,5-es a szórzója, a Q8400-nek 8-as, Q8300-nak 7,5-es.
Amúgy a processzor paramétereinél mi a sorrend vásárlásnál?

A szorzó a tuningnál számít, mivel az órajel a szorzó x fsb-ből adódik . Így egy alacsony szorzójú processzornál magas fsb kell a kívánt órajelhez, ami ugye sokszor nem megy az alaplap, vagy a ram miatt, illetve maga a processzor is lehet fsb wall-os a kelleténél hamarabb 😃
0
0
0
0
ticalpzs avatar
[quote][b]Osynho írta:[/b]
[b]ticalpzs: [/b]
Határeset. Kissé túl vannak árazva ezek a régi Quadok, de mivel neked elég jó alapod van hozzá (lap, ram), érdemes legondolkodni benne. Az mondjuk gond, hogy csak 7,5-es a szorzója, tehát inkább Q8400-ast keress, sztem. Ja, és remélem nem a Codegenre akarod rákötni... 😊
Egyébként az E5200 se kevés, elég tisztességes tartalékok vannak benne... 😆

Én úgy gondolom, hogy a játékokhoz a videókártyám elég jó, csak a procit kellene lecserélni. Legalábbis itt a gepigeny.hu gépigényei ezt mutatják.
Vagy nem?

Az E5200-nek 12,5-es a szórzója, a Q8400-nek 8-as, Q8300-nak 7,5-es.
Amúgy a processzor paramétereinél mi a sorrend vásárlásnál?
0
0
0
0
KTM520 avatar
Hungarian13 írta:
ja ktm ha fizeted megveszem 😃

amúgy amit belinkeltem az nem lenne jó?
http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/core-2-duo-e7500-2-93ghz-lga775-p32250344/termek-leiras.html nézd meg ezt ez elég jó😃
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
ja ktm ha fizeted megveszem 😃

amúgy amit belinkeltem az nem lenne jó?
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Celeron nem kell megvan róla a véleményem 😃 Most is az van 😃
0
0
0
0
KTM520 avatar
I5 750 es proci az már elég jó😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, az E5200-nél jobb ár érték arányú procit nem nagyon fogsz találni 😀 Esetleg még olcsóbban Celeron Dual Core van. Vagy komolyabbat keresel?
Itt a cpu support list:
[LINK]
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
tudnál ajánlani valami jó processzort ami belemegy ebbe az alaplapba? (Amit az előző hsz-be írtam)

(E5200-on kívül 😃 )

valami olyat amivel mennének rendesen a játékok.

http://pcx.hu/termek/intel-e5700-processzor-61164

Ehhez mit szólsz/szóltok?
0
0
0
0
Osynho avatar
ticalpzs:
Határeset. Kissé túl vannak árazva ezek a régi Quadok, de mivel neked elég jó alapod van hozzá (lap, ram), érdemes legondolkodni benne. Az mondjuk gond, hogy csak 7,5-es a szorzója, tehát inkább Q8400-ast keress, sztem. Ja, és remélem nem a Codegenre akarod rákötni... 😊
Egyébként az E5200 se kevés, elég tisztességes tartalékok vannak benne... 😆

Hungarian13:
Elég öreg proci. 1 magos, gyengének számít napjainkban. Használtan 10e környékén kapni pl E5200-őt, ami sokkal jobb vétel, ahhoz is jó ez a lap.
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Szerintetek ez a processzor : Intel Pentium 4 631 jó? Mert ismerősöm közeljövőben elad egy ilyet 7k-ért és megkérdezte hogy engem érdekelne -e. Én meg pont proci vásárlás előtt állok és ez viszi a 2010-es játékokat is ahogy láttam a gépén. Szerintetek megéri?

Ja és még valami : http://pcx.hu/termek/asrock-g31m-vs2-alaplap-55417

Ez az alaplap ugye jó lenne hozzá? Mert erre később tundék még majd fejleszteni mert 2 magos is megy bele 😀
0
0
0
0
ticalpzs avatar
Helló! Az a kérdésem, hogy vegyek-e Intel Core 2 Quad Q8300 (4M Cache, 2.50 GHz, 1333 MHz FSB) processzort? Játékhoz kellene, mert a legtöbb gépigényhez a procim kevés. Max 30-35 ezret tudok rászánni. Köszi.
0
0
0
0
szabyy avatar
jano2101 írta:
Akkor nem jó ez atáp hozzá????
Milyen táp lenne akkor jó???

itt egy: [LINK]
0
0
0
0
zsolo avatar
tápot is vegyél újat az lesz a legjobb!
0
0
0
0
no avatar
Akkor nem jó ez atáp hozzá????
Milyen táp lenne akkor jó???
0
0
0
0
szabyy avatar
jano2101 írta:
Hello egy kérdésem lenne ez a gép jó lenne e játékra
Amd Phenon II X4 840 3.2ghz 24.000
Msi GTS 450 OC 1gb ddr5 28.000
Gigabyte ga-880gm-ud2h alaplap 18.000
2x2gb kingston 1600mhz ram 11.000
és hogy van egy Gembird power supply 450w tápom kb 2éves elég lenne e hozzá.elöre is köszi sürgös.

Hát a proci gyenge, mivel nincs L3, de még hozzácsatolsz 6k-t és akk megvan a 955-ös, és akk cool lesz😉
0
0
0
0
Osynho avatar
Gép nem rossz, táp igen. 😀
0
0
0
0
no avatar
és hogy van egy Gembird power supply 450w tápom kb 2éves elég lenne e hozzá.elöre is köszi sürgös.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
szabyy avatar
És miért is?😲
De akk sztem megéri nekem azt a +5-10k-t belefeccölni, és akk már meglesz a ASUS M4A89GTD PRO
0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:
[LINK]
Ez igaz lehet? Mivel akk lehet h majd egy drágább lapot kéne venni...

Nyilván igaz, aminek jómagam is igencsak örülök. 😃
0
0
0
0
szabyy avatar
[LINK]
Ez igaz lehet? Mivel akk lehet h majd egy drágább lapot kéne venni...
0
0
0
0
Cooley avatar
CatchO írta:
Ha már i5, akkor az új szériából legyen (2000-es szériából), nekem az i5 700 szériája nem jön be, kicsit furcsa hogy i3 HT-s, i5 600-as széria HT-s, i7 HT-s, i5 700-as széria meg nem HT-s... én meg bírom a HT-s procikat

😆 Ezen jót röhögtem. 😂 Az i5 600-asok HT-sak ugyan, de csak 2 magosak, míg a 700-asban valóban nincs HT, de 4 magosak... Ráadásul a HT ha játékra kell a gép, nem ér szinte egyáltalán semmit.
0
0
0
0
Osynho avatar
A Sandy Bridge-es, 4 magos i5-ösök se HT-sek. 😆
A problémádat mondjuk nem igazán értem. A 2 magos, kisebb kategóriás processzorok HT-sek, hogy ne legyenek lemaradva, valamint a csúcskategóriás i7-esek is HT-sek, hogy izom gyorsak legyenek. 😃 Mi a baj a fizikailag 4 magos i5-tel? 😕
0
0
0
0
MaximumGame avatar
niteforce írta:
Lizard írta:
kopikacska írta:
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy egy amd phenom II x6 1090t kibírná-e hajtani a Gigabyte GV-R687OC-1GD vidikarit mert a mostani szerintem elég gyengus hozzá. Vagy esetleg milyet ajánlottok hozzá.

Szerintem,ne x6-ot vegyél ha csak játszani kell, bőven elég a Phenom II 955,sőt egyes esetekben jobb is, és már kapható 30ezer HUF-tól!
és kihajtja az, meg bőven lehet húzni is!

Vard meg a BULLDOZER procit, az majd jo lesz😀

Szerintem meg vegyél i5 töt 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Lizard írta:
kopikacska írta:
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy egy amd phenom II x6 1090t kibírná-e hajtani a Gigabyte GV-R687OC-1GD vidikarit mert a mostani szerintem elég gyengus hozzá. Vagy esetleg milyet ajánlottok hozzá.

Szerintem,ne x6-ot vegyél ha csak játszani kell, bőven elég a Phenom II 955,sőt egyes esetekben jobb is, és már kapható 30ezer HUF-tól!

Vard meg a BULLDOZER procit, az majd jo lesz😀
0
0
0
0
Lizard avatar
kopikacska írta:
Sziasztok

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció