A segítségeteket kérném abban hogy tudtok-e ajánlani egy olyan legális eredeti szoftware-t amivel játék közben,vagy csak valamit a monitoron meg ilyesmiről tud képet csinálni és lementi a programba vagy a könyvtárba,és utánna berakhatom háttérképnek, és nem terheli meg a gépet ?
Vagy esetleg még gondolkodtam az OBS-EN hogy azon lehet-e a videózáson kívül képet készíteni?
@Puffin: Ha meg Steam akkor F12 és csinál egy screenshotot.
Win10 XBox app meg elvileg videót is tud rögzíteni. Meg azt hiszem a GeForce Experience is.
Kiírom mégegyszer, hátha most válaszol valaki, aztán ha nem, nem, hagyom a fenébe. Tudom hogy nem ide tartozik de a tudásotok alapján azt gondolom van rálátásotok a témára.
Sziasztok! E-könyv olvasót szeretnék, pár támpont jól jönne. Annyit tudok hogy az e tinta jobban kíméli a szemet (ilyet szeretnék) itt is különböző felbontásúak és méretűek vannak. A súly is fontos lehet gondolom, meg vannak gombok amikkel irányítani lehetvde akkor gondolom böngészni nem lehet wifin hogy onnan töltsem le a pdf fájlt. Kb ennyi, aksi nem tudom mekkora a jó a kijelzőt sem se hogy melyik márka. Fényerőről sem tufok semmit se kontrasztról.
@Andris18: szia sajnos nem nagyon értek az e-book-okhoz de ha ez segít valamit egy ismerősömnek ilyen van és nagyon szereti:
[LINK]
van rajta wifi és androidos szóval erről is tudsz közvetlenűl letölteni jó a kijelző minősége is napfényben is jól használható ő pl buszon használja szinte mindennap
@barnav: Ezt pont azok között van amiket néztem és ha jól látom ez is e-tinta nem pedig más kijelőző típust használ.
Köszönöm hogy írtál, nagyon sokat segítettél! 😀
Legyen szép napod!
Azért kevés a vélemény, mert a hagyományos E-olvasók igen drágák. Egy hasonló árú, olcsóbb táblagép is jó erre, pl Alcatel Pixi 4 IPS kijelzővel. Gyorsabb CPU, nagyobb memória, tárhely, több funkció.
Egy hasonló méretű olvasó pl az ICARUS Omnia G3 7", kisebb felbontással, és még többe is kerül.
Én olyan 30-35 ezer között néztem. Az oka az hogy ne a monitort kelljen néznem (úgy tudom az e-tinta jobb a szemnek mint egy ips kijelző) és hordozható legyen. Minden másra elég a pc.
Azért megnézem amiket írtál ha már fáradtál. 😀
Köszönöm!
Van egy problémám,hogy a gép mutatja a 16GB ram-ot,de AIDA64-ben csak dual-t ír és nem quad-ot mi lehet a probléma? A ramok ugyan azok. Kivéve másik szet 2db 4GB-ot vettem,de ugyan az mint ha kit-ben lennének.
@FoLey: Quad channel-es lapok kellenek.
Intel : x79,X99,X299.
AMD: X399.
A többi lap Dual esetleg Tri (x58) Channelt tud. kivéve a szerver lapok ott található Octal is .
Sziasztok!
Internetről szeretnék érdeklődni.
Jelenlegi 4.5 mega letőltés 0.90 mega a feltőltés . Viszont néztem hogy telekomos internetet betudnék köttetni azt mondták rézkábelen jönne az internet. Az mit jelent? Mennyire megbízható? Más net szolgáltató nem nagyon játszik mivel falun lakom és nem igen lehet sajnos beköttetni mást 😞.
@YoRHa 2B: Én érdeklődtem nem régen net szolgáltatótól. És azt mondta hogy a Coax (rézkábel) bírja az 1 Gbit netet is! Nálunk is faluhelyen (majdnem nyugati határ) Városból jön az optikai kábel a falu központig onnan meg le van osztva mindenkinek Coax kábelen! Úgy hogy nyugodtan válts netet!
Szép napot segitséget kérnék a gép A10 5800k 2x4 1600RAM VGA GTX1060 TÁP fsp 500 monitor fhd. az lenne a gondom hogy akadnak a játékok fps 15-20 van mikor megy rendesem akkor meg 60-70 fps vga hőfok 60 proci 50 fokos válaszokat előre is köszönöm,
@zelcsi: nem hinném hogy kevés lenne a proci q6600 r9 270 volt elötte cseréltem gtx 970 re dupla fps volt.Ez egy másik gép nem hinném hogy 15-20 fps kéne mennie.
@atleticofan: Adok egy támpontot , nézd meg a gépemet és megsúgom hogy az én procim is kevés a vga-hoz.Nem hogy az az "APU".Meg ahogy leírtad abból sok mindent nem lehet kiszűrni.
Hali,a lentebb lévő problémámra még mindig nem találtam megoldást. Megcseréltem a Ram modulokat,és elsőnek csak 1 modult látott utána meg mind a kettőt,de teszteltem 3 progival és jónak tűnik de a sípolás még mindig nem múlt el 😕 Nincs valakinek valami más tippje? Nagyon hálás lennék 😀
@Fasyleroen: Megtaláltam de nekem nem egyértelmű... 😞
Nekem néha 1-et sípol de néha 3 rövidet. Nem úgy,hogy 1 hosszú és 3 rövid hanem néha 1 rövid néha 3 rövid,de olyan is van,hogy 2 napig nem sípol és nincs baja,ezért vagyok tanácstalan 😞 és ilyen pont nincs a leírásban 😞
@Sicu33: Régebbi gépeknél szokott lenni az egy rövid csippanás, hogy minden OK. De amúgy általában a sípolás kíséretében valami BIOS error-t is ki szokott írni, ha gond van.
Sziasztok! Adobe premierPro-ban miért nem tudok playbacket alkalmazni? gtx 1080TI van i7 De a Monitorom/tévém nem jelenik meg sehogy ott legfrissebb driver van fent.
sziasztok létszi segitsetek amikor el inditom ezt a játékot ot ezt irja ki nekem a tört meg eredeti steam verziba is nem értem . nem indul aki tud segiteni létszi PM privátba ..irja meg hogy mit kell hogy csináljak kb van 8 másik játék telepitve a gépemen azokal nincs baj
Addess:0x546ab4e (filename not found ) in C: program files (x86) NVIDIA
Corporation physX Engine . DB8A731FD8D5 physXCore.dll
address filename not found . in D :steam ,steamapps .cannon life is strange . binaries . win32 lifeisstrange .exe address .ugyan ezek a szövegek ismétlödnek csak más számokkal a address után
Corporation . PhsX enigme .... számok . PhsX core .dll
A kérdésemnek megfelelő témát nem találtam (vagy nem láttam) de azt hiszem itt jó helye lesz, mert még is csak "kezdő vagyok". Nos, a napokban megvásároltam életem első nyomtatóját (imádok képeket nyomtatni, és eddig ismerősömnél csináltam, de már szégyelltem magam hogy állandóan oda járok, ezért beruháztam egyre.) Sikeres beüzemelés után, teszteltem is, és olyan problémába futottam (ami a képen is látszik), hogy hiába állitottam be, hogy töltse ki a kép a keretet (lapot), körbe még is úgy nyomtat hogy egy "keret" jelenik meg. 4 Képet nyomtattam ki, és az összesnél ez a probléma lépett fel. (Többször nem próbálkozok, mert amiket kinyomtattam még el tudom rejteni, de nagyon zavaróak.) Ezért is kerestem fel az oldalt, hát ha tud valaki segiteni ebben.
Az esetleges tippeket/segitséget előre is köszönöm! (:
@Kimi no Na wa: Vágd le a szélét ami nem kell.
Viccet félretéve én is kíváncsi lennék a nyitjára hogy tényleg telibe nyomtasson a nyomtató, mert nekem se sikerült még úgy beállítanom egy nyomtatót sem, pedig volt már dolgom pár nyomtatóval.(Nem mind az enyém volt, csak több ismerősnél én telepítettem a nyomtatót és állítgattam be.)
@reszler112233: Nos, azóta megoldódott a probléma, igy már tárgytalan a kérdésem.
Jelen esetben az volt a probléma, hogy az első inditásnál rossz papirt raktam be lapellenőrzésnél (kicsit félrehúzta) és ezért volt a "fehér margó" jelenség. Azóta teljes terjedelembe nyomtat, és szépül a szobám a szebbnél szebb képekkel. (:
Sziasztok! Monitor vásárlása előtt állok 4k monitor is szóba jöhet gtx 1080ti van jelenleg
LG 34UM68-p erről milyen vélemények vannak?😀 vagy tudnátok ajánlani 100.000fele monitort? Használt is lehet
Előre is köszi 😀 Fontos!
@GodSie: Egy 1080Ti mellé már illik egy nagyobb felbontású mint 1080p.
Innen nézegess olyat aminek 8ms alatt van a válaszideje, újszerű-van még rá garancia és megbízható eladótól van :
[url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/monitor/lcd/27_?kategoria_gyartokhoz=528&gyartokereses=-1&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=-1&GYORSKERESO_TOKEN=21DB3A673744CN85J7MH&gyorskereses=4k&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+27[/url]
És aztán nézz a kiszemelt monitorról YT -on videókat hogy tuti megfelel e játékra.
@GodSie: Én ezzel szemezek nagyon, de mivel én kb. 1méterre ülök a monitortól a fotelben ,így nem igazán látnám a külömbséget a mostani 1080p -hez képest.
[LINK]
Sziasztok!
Lenne olyan gondom hogy van egy gigabyte b250m-ds3h alaplapom es a boot ultrara lett allitva! Es nem tudok a biosba belepni mert usb a bill es nem erzekeli csak miutan fel allt a rendszer! Ssd-n van a rendszer es igaz masodpercek alatt fel all a rendszer! Valami otlet megoldas h esetleg bios alapra vissza allitas!?
Sziasztok ! Mit kellene fejlesztenem az aktív gépembe ? Belassult. SSD-n gondolkodom. Bár a C-n 399ből(299 szabad) D-n 531ből(269 szabad) úgy hogy van pár sorozatom, nfl amit nem néztem meg, de ha igen akkor törlöm is . Valaki segítsen mert tovább tartanak a játékok betöltési ideje is s kezd már frusztrálni (ets2 mp,squad,pubg,insurgency)
@Dooma: Ennél azért összetettebb a kérdés és nem is biztos hogy egyből hardvert kell fejleszteni. Számos oka lehet a "lassulásnak".
Mit jelent a lassú nálad? Megszokott gameben 61 FPS-ről leesett 59-re, lassan bootol, de ha bent van már megy rendben, lassan nyitja a böngészőlapokat, game+böngésző lassítja, PUBG csak 39 fps med grafikán, stb...
Kezdetektől lassú, vagy csak pár hónapja?
Ha kezdetektől akkor lehet hardver hibára gyanakodni, esetleg valami rosszul van beállítva.
Lehet át kell nézni mi minden került feltelepítésre mióta lassú. Lehet hogy egy meglévő antivir mellé flash frissítéssel felmászott egy másik és azok veszekednek.
Lehet driverhiba
Lehet ideje újratelepíteni ha nem vigyáztál rá és tele lett szemetelve mindenféle booster és társai programokkal innen onnan amonnan, vagyis nem megbízható forrásból
Lehet hogy a HDD kezd meghalni, egy HDSentinel-t érdemes lehet felrakni egy teszt erejéig, utána uninstall
Lehet hogy a ramok vacakolnak, Memtest letölt, bebootol és futtat, de em egyszer párszor hagy menjen végig. Ha piros kiírás lesz a képen, ott a gond.
Mikor elindítom,kell neki jó idő,hogy észhez térjen.Játéknál pedig kisebb nagyobb fps vesztés. Pl. ets multiban 14 játékos körülöttem meg sem kottyant a gépnek de tegnap pl szemmel láthatóan beszaggattam mikor észlelte őket.Programokat nem nagyon töltögettem le.
Pár játékom van meg mondom sorozatokat szoktam nézni inkább(NCIS LA,Quantico,Flash- A villám,Supergirl,Lucifer) egyik másiknak vagy vége vagy szünetel szal most nincs is sok, meg egy két film ha van,azt lényegében ennyi.
Meg tudnátok mondani hogy a Samsung T700-as tablet miért nem kezeli megfelelően a Sandisk Ultra 32GB microsSDHC I kártyát? A kártyán ezek mellett még van egy U alak amiben egy 1-es (ez nem tudom melyik jellemzője a terméknek). Felismeri atablet, formázni is képes (csak egy android és egy lost.dir mappa marad) , de pl. amikor egy alkalmazást (játékot) szeretnék a beállításoknál áthelyezni a kártyára azt írja nincs elég hely. 32GB miért nem elég pár száz MB-nak ? 😆
Van valami ötletetek vagy jobb megoldás lenne venni egy samsung kártyát? Illetve befolyásolhatja azt hogy ez nem micros SD hanem micro SDHC? (Még egy olyan ötletem is van hogy az alkalmazás fejlesztői nem tették lehetővé hogy sd-kártyára menjen a játék, de akkor nem hiszem hogy ez lenne a hibaüzenet.)
@Andris18: Az a tablet akár 128GB -os SDXC -t is képes kezelni, 32gigásat meg főleg röhögve megeszi.
Arra tudok gondolni hogy esetleg valami hamisítványt vettél, honnan van a memória kártya ?
@Moon_Breaker: Nem az enyém a tablet hanem ismerősé, de megkérdem tőle. Hogy érted hogy hamisítvány 😲 ? Voltak rajta fájlok pl word és pdf és azok olvashatóak voltak.
Szerk:
Mármint úgy voltak rajta, hogy mi raktuk rá még régebben. A kártya maga tök üres volt.
Szevasztok!
Olyan problémám lenne,hogy most raktam össze egy asztali gépet,és olyan 3-4 óra használat után sípol egyet de nem tudom mitől. (RAM & VGA hiba nyilván kilőve mert az bekapcsolásnál jelentkezne) Mi lehet a gond?
@Sicu33: Első körben CPU túlmelegedés.
Mennyit sípol? Csak egyet? Vagy ezt ismétli?
BIOS-ban van rá venti profil a hőmérséklet függvényében?
Jól van felrakva a hűtő, tehát stabilan? 1-2 mm már hőemelkedést okoz.
Mindent vegyél ki, majd tedd be, tehát ram, vga, cpu és a hűtő. Lemezek szintén kihúz, bedug.
Most ennyi egyelőre.
@Hunork: Auton van a proci hűtő a BIOSban olyan 40-45° között van,a hűtő jól van felrakva,és csak 1-et sípol többet nem,szóval kiveszek mindent és megnézem mi lehet a gond,köszi a választ 😃
Szerk: Azt vettem észre,hogy kb hajnali 1 és negyed 2 között sípol egyet. Tegnap déltől be volt kapcsolva és csak most hajnalba sípolt egyet...Nem értem.
Sziasztok! Tápegység vásárlás előtt állunk és azt szeretném megkérdezni,hogy a Chieftek tápegységek mennyire megbízhatóak? A válaszokat előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek! 😀
@PatrikVagyok: Azok között is van ha jól tudom "silányabb" ha tévedek elnézést jobban hozzáértők írnak majd szerintem. De teljesen jó választás ha jó minőséget választod. Pl:Chieftec Force CPS-550
@PatrikVagyok: Jól írták, most a Force széria. De ha van hasonló árban FSP, Seasonic. Utóbbiból most rendkívül jó áron van a SEASONIC G Series 450, Gold hatásfok, japán kondik, 5 év gari, félmoduláris. Erősebb, megbízhatóbb, mint egy "sima" 500W-os. (a hatásfok miatt)
Nem tudok neki jobb helyet így itt teszem fel kérdésemet.
Ugye nemrég kérdeztem a Számítógép hűtése topikban, amire kaptam is választ amit itt is köszönök.Ugye kattog a ház hátsó 120-as ventilátora, viszont visszakutattam a számlát és a garancialapot ami a házhoz tartozik, és jól emlékeztem, még garanciás a ház. 2015. 11.22.-én rendeltem és 24.-én meg is kaptam. Jelentsem a hibát, és reménykedhetek, hogy cserélik a ventilátort, vagy el fognak hajtani vele, mint a legyet. PCX-től van a ház, ha ez számít.
@reszler112233: Egy próbát megér, de elég hosszadalmas a folyamat. A kérdés, hogy a ház és a ventilátor esetén is azonosak a garanciális idők. Hallottam már hozzád hasonló esetet, ahol a ház 5 éves garis volt, a ventilátor egy éves, és így nem foglalkoztak a ventivel.
@Hunork: Köszönöm a választ! Én is azon gondolkoztam pont, hogy hiába van 3 év a házra, ventilátorra csak 1 vagy max 2 év van.
Így marad, hogy veszek a helyére egy minőségi darabot, de hogy az milyen lesz még kérdéses.(Sok az alternatíva.)
Sziasztok. Olyan problemam van hogy hetfo este kicsit netezgetem a gepemen kb 1 orat utana kikapcsoltam. Mondom ma leulok jatszani de nem ad ki kepet a monitor a gep ventilatorjai elegge porogtek. Probaltam masik monitoral is meg kabelel is. Mi lehet a gond?(ekezetekert bocsi csak telorol irok.
Pár lépés, nem lehet tudni előre, melyik segít. Minden lépés, ténykedés után egy bekapcsolással ellenőrizni.
Nézed meg, hogy mi pörög fel? Tehát táp, CPU hűtő, VGA..stb. Ha pl a VGA kussol, akkor az lesz a ludas.
1. VGA ki, majd be, előtte a kártya aljzatát porold le ecsettel.
Itt plusz: mivel a CPU is tatalmaz VGA-t, próbáld meg úgy, ha nem megy a VGA ki-berakása után a gép, hogy a VGA-t kiveszed, és az alaplapi csatlakozóra kötöd a monitort.
2. Memória ki-be. Ha kettő modul van, akkor egyenként. Ha több slot van, akkor azt is váltogatva.
3. BIOS reset, ahogy le van írva!
4. Ha még mindig semmi, akkor merevlemezek, SSD lehúzása, úgy bekapcsolni. Ha semmi, akkor egyenként visszadugni.
5. Ha még mindig semmi, akkor csak a 24 pines táp legyen a lapra dugva, meg persze memória, és a CPU VGA.
Processzorcsere után a monitor nem kap jelet. Próbáltam HDMI és VGA porton keresztül is, alaplapra kötve is, semmi. Nincs valakinek ötlete, hogy mit kezdjek ezzel a problémával?
@Puffin: Elvileg teljes a kompatibilitás (Athlon II X4 740 helyett jött A10-5800K). A tüskék rendben vannak, a hűtők mennek, a LED-ek világítanak. Viszont video jel nincs, próbáltam kiszedni a dedikált videókártyát és úgy az integráltra kötni, ügy sincs. Próbáltam azt, hogy 2-3 percre kiveszem a CMOS akkumulátorát és úgy újra, semmi.
A rákötött billentyűzeten nem világítanak a gombok, ebből kiindulva biztosan nem bootolja a rendszert (meglepő is lenne). Viszont ha indítás után próbálok eljutni a BIOS-ig UEFI-ig, folyamatosan próbálok normál (delete) és gyors (F2) gombbal is, nem aktiválódik a monitor.
Sziasztok!
Windows 10 rendszerem van, Creative X-Fi Xtrememusic hangkártyával, a mai napig tökéletesen működött, ma kötötték be a netet, emiatt használom már az alaplapi LAN portot, azóta a hangkártya nem működik, eszközkezelő szerint "nem talál elég erőforrást", ilyet írt már ki, akkor kivettem a kártyát, restart, beraktam, és ment, de most nem, most merevre fagy a gép, ha benne van a kártya (mikor hogy) ez mitől lehet? Mintha valamivel nagyon összeakadna, elvileg jó, mert felismeri a windows minden további nélkül..
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
A közeljövőben gépcserét tervezek. A keret amit rászánnék max. 100-120E ft. Jelenleg 2 config amit kinéztem, de leginkább a processzoron vacillálok.
kérdésem, hogy melyik érné meg jobban? a közeljövőben örülnék neki, ha még 1-2 játék eldöcögne rajta. nem kell full grafikán, még élvezhető low-on örülnék neki.
továbbá ramból 1x8gb, vagy 2x4gb-ot érdemesebb bele venni? prociból csak inelt, vga-ból pedig csak nvidiát akarok venni. szivesen veszek minden építő jellegű hsz-t. előre is köszönöm!
@kyis333: Az en konfigom is hasonlo 😃 i5-3570,gtx 950,12gb ddr3,h61m-vg3 es megvagyok elegedve vele 😃 mostani hellblade 40fps korul megy medium-high ugy hogy anti s tarsai kilove 😃
Hát nem egyszerű.
Az az i5 elég régi, és mellé 2GB VGA, hááát. Ha a GTX1050Ti 4GB megy mellé, vagy használt GTX960 4GB, akkor jó. Itt az is fontos, mivel 95W TDP van a procinak, hogy kell egy normális hűtő rá, ne a gyári legyen.
Vagy egy új rendszer:
És Inkább legyen egy Pentium G4560 (ugyanazt hozza, mint az i3 és olcsóbb!, és keveset fogyaszt!), mellé 2x4GB RAM (ez a dual channel miatt jobb, ha így van), és egy GTX1050Ti legyen inkább. Procit meg később cserélsz, mikor lesz rá keret.
Alaplap: ha belefér, akkor pl ezek: MSI B150M NIGHT ELF, MSI B150M BAZOOKA vagy MORTAR. Jobbak, mint az említett Giga lap.
Itt egy videó, igaz i5-2400, de azért elég beszédes: [LINK]
@kyis333: A hosszú távlatod nézd. Egy 1151-es lap, DDR4 memóriával később erősíthető, persze plusz egy jó, nem 2GB memóriás videokártyával. Az a Pentium meg nagyon jó áron hozza az i3-7100 teljesítményét. Csak legyen hozzá egy normális VGA és 2x4GB RAM.
Én már 1155-ös rendszert nem vennék ha nem muszáj, az az i5 2011-ben jött ki, fogyasztása is combos. Lap meg már csak használt lesz hozzá, vagy újonnan egy alap H61, ami szintén nem valami bika.
szóval nekem mind a 2-3 leírt változat előrelépés volna. ami a fogyasztás illeti a jelenlegi gépem (CPU+VGA) cirka 200W-ot eszik terhelés mellett, az i5 (100w) -gtx 1050-el (80W) párosítva, viszont még ettől kevesebbel is beéri. az i3 és amit te leírtál meg még kevesebbet fogyasztana. na de még megfontolom a dolgokat és körülnézek a piacon (akár használt oldalakon is). köszönöm a segítséget mégegyszer mindenkinek. 😀
Sziasztok!
Tudnátok egy olyan programot ajánlani amivel lehet videót szerkeszteni,vágni,illetve képet csinálni,szerkeszteni,és eredetibe le lehet tölteni,meg ingyenes program?
2 napja vettem egy samsung 850 evo 250 Gb-os Ssd-t,próbáltam feltenni win 10-et,de sehogy se sikerult eleinte a telepítő gpt partició hibára hivatkozva nem engedte telepíteni.Biosban a boot-ot átállítottam legacy-ról Uefi-re igy telepítette,de amikor folytatni kellett volna a telepítést újrakezdte az egészet.Átállítottam a boot sorrendet,már frissítettem a bios-t is hátha az a gyíkja,lehúztam a winchester-t az alaplapról.Valaki találkozott hasonlóval?Gigabyte z270m-d3h alaplapom van.
Először arról bootoljon amin a Windows telepítő van (DVD, Pendrive stb.), formázd le az összes partíciót, ha csak egy van akkor csak azt. Miután először újraindul állítsd át a bootot az SSD-re. Még a telepítés előtt húzd le a HDD-t, nehogy azzal is ba**akodjon.
@InfernoDante: Ez meg volt ugyan úgy nem indult el.Átállítottam,hogy elsődleges boot legyen az ssd,másodlagos a lemez.,az első indításnál a lemezt választottam a boot setup-ban,mert így megmarad az eredeti sorrend.Utána hagytam,hogy a lemez telepítsen és újra induljon,de egyszerűen sehogy se jó.Próbáltam win 10 alatt előre formázni,próbáltam a telepítővel.Egyszerűen sehogy se jó.A hdd már ki volt kötve.Nem lehet,hogy az ssd a szar?
@Adamsfamily: Szia! Állitsd be a boot sorrendet úgy hogy az ssd legyen az 1 számú, utána indítsd újra a gépet de úgy hogy f11-et nyomsz indításkor ( vagy f12, alaplapja válogatja! ) bejön egy másik boot menű de az csak egyszeri boot-olásra ad lehetőséget mert miután telepítés közben újraindul majd a gép már az ssd-ről fog indulni! Na szóval, ha bejött a boot menű az f11-el ott válaszd ki a telepítő cd ( vagy pendrive-ot) amin a windows van, nyomsz rá egy entert és elindul a telepítő lemez, ott megformázod az ssd-t és mehet rá az op.rendszer.Nem hiszem hogy baj lenne azzal az ssd-vel csak a sorrendet csináltad rosszul! 😀 Sok sikert hozzá! Menni fog ha így csinálod! 😀
@zelcsi: Úgy csináltam 1.ssd 2. a lemez és első indításnál F12,ott uefi cd/dvd-rom.feltelepíti nagynehezen a szarokat a partíció törlések után és utána amikor végez újra indul,ilyenkor már nem nyomok semmit 1. Boot eszköz az ssd és ahelyett,hogy folytatná a telepítést kezdi előlről.a lemezről.Nem tudja betölteni az ssd-t.
@Krissz: Mégis mi más magyarázat lenne? Valami okuk biztos van. Te ismered őket, vagy nem, de akkor meg azért töröltek. Meg is kérdezheted tőlük, de kétlem hogy elmondanák.
Vagy nem tudom, lehet hiba, nekem volt már hogy 3 ismerősöm lett mikor nem jelöltem be senkit, és nem fogadtam el senkit sem... 😆
@Krissz: Facebooktól mit vársz? Normális frissítést 1 éve ki se adtak telóra kb. Minden frissítés után egyre szarabb meg lassabb.
Na akkor megnyugodhatsz, nem törölt senki. 😆
@InfernoDante: Visszajelölt, és nem ő törölt 😆 adom 😆 mert énse töröltem őt... márcsak 19 ember van x d
Telóra frissítés, egyre rosszabb mindegyikkel 😆 amióta bejött a napom funkció dupla akkora igénye van az appnak. Facebook Lite is először 2MB volt mostmár 20+..messenger lassan 500MB 😆
Hali
Na most ilyenkor mivan ?
BIOS szerint 4,8GHz meg annyinak kell lennie, csak a geekbench nemtom honnan szedi h 3,9 mikor az alap órajel 3,8 (olyankor 3,82 at ír rá) a turbo meg 4ghz tehát a 3,9 sehogy se jön össze 😆
@VeNtRaX: Remélem, csak poénból kérdezted meg... 😲 A konfig 600k felett van (nem számoltam utána)
Ami azért plusz: azért mert GTX1080Ti, miért akar mindenki 1000W-os tápot belerakni a házba? 😊 Ha nem akarsz SLI-t, akkor ennek a gépnek a minőségi 600W táp is elég, fele ennyiért (sőt) Pl BQ Straight Power 10 CM.
De amúgy igen, elég.
@Hunork: Azért néztem az 1000wattosat mert a cpu alapbol 140et visz el húzás nélkül, a vga az alaphangon a gyári 250w-ot eszik, nem beszélve a többi alkatrészről, és nem akarom h esetlegesen egy későbbi második kártya csatasorba állításakor kelljen még egy tápot is vennem... Meg ez a táp bizonyos terhelés alatt nem is indítja el a ventijét, és ezért választottam így, meg a tápnak amugyse tesz jot ha folyton koccon megy
@VeNtRaX: Értem. Tehát lesz SLI egyszer, akkor érthető.
PLusz: hát én sok VGA-t vennék, de EVGA-t nem... - Palit Gamerock, Zotack Amp Extreme, MSI, Asus inkább.
@Hunork: a 10-es széria megjelenésének elején voltak vele gondok, egyébként egy elég jó gyártó, bár nekem még sosem volt.
konkrétan ennek a modellnek az értékelése neweggen elég jó, 113-ból 100 5*-ot adott és 8db 4* érkezett. a maradék 4 az emberi hülyeség, vagy gyári hiba kategóriába tartozik szerintem 😃
@VeNtRaX: Minden gyártónak, ugyan úgy a Palit, Zotac MSi, stb.. nek is lehetnek esetlegesen gyári hibás videókártyái. Egyik gyártó sem "isten", ha lehet igy fogalmazni. Ez mind attól függ, hogy ki mit fog ki, és hogy látja a dolgokat. (Persze az is más kérdés hogy ha 2x vagy 3x küldenek olyan kártyát, ami nem jó.)
Nekem az eddigi számitógépeimbe mindben EVGA tápegység illetve videókártya volt, és semmi probléma nem volt velük. (Szerencse?! Nem hiszem.) És a jövőben sem változtatok ezen, ha esetleg oda kerülnék hogy váltanék az 1070-ről (vagy bekerülne még 1 a gépbe.)
És ezt ne úgy vegyétek, hogy én "EVGA fanboy" vagyok. Hogy más gyártó sz... Szóval értitek. (Másrészt meg magam irnám le, mert akkor miért van MSI lap a gépembe?!) Nyiltan leirom a véleményem, és elismerem az esetleges hibájukat is. (:
Nagy kérdésem lenne játék közbeni cicergésről.
A Sims Medieval (+ kiegészőtje) ami nem egy mai darab fut az én windows 7 ultimatemen. Hdd-re van rakva a játék pont mint a többi de azt vettem észre hogy csak ez cicereg. Arra tippelek nagyon meghajta a merevlemezt. Valaki tud erről bővebb infót mondani?
@Barni57: Boltban rakták be és elég szilárd. Egy keretben van és arra csavarozva, a gép pedig stabilan áll. Más játékoknál és alapjáraton sincs hangja csak ennél. Régebben is volt egy ilyen játék az ment a "kukába".
@Barni57: Megnézem mit tehetek, de ez azért egy vicc. Olyan régi a gépigénye hogy le se lehet tesztelni. Nem hiszem el hogy ezzel a géppel : https://gepigeny.hu/user/andris18/eszkozok/147011 nem menne egy 6 éves játék... 😠
@Andris18: Akkor nincs tippem. Arra gondoltam, hogy valamelyest esett a kondija vagy a teljesítménye a HDD-nek, és az a probléma okozója, de akkor nem az. Hőmérséklet meg bőven jó. Nálam a 2 db 500 GB-os WD ebben a melegben jelenleg 44-45 fokon megy, de csak most. Normál esetben 36-40 fok a max.
@reszler112233: Az a durva hogy ez a hdd már 2 éves napi használatban működik és semmi baja. Mindenestre köszönöm a tippet meg az összehasonlítási alapot! Legyen szép napod! 😀
Üdv!
Segítségre lenne szükségem.
Az a probléma hogy a gépben , 2x2Gb 800 Mhz és 2x1 Gb 667 Mhu ram van.
Ezt a bios 6 gb látja, de a windowsban 6 gb telepített és 3,12 gb használható .
Ugyan ez a helyzet ha két egyforma 2 gb-ost rakok bele.
Kipróbáltam már mindent: variáltam a ramokat, msconfigba állítottam dolgokat, amit a neten láttam ,
bios reseteltem...
Win7 64 bit a rendszer.
Az alaplap: Msi Ms 7502
Nem tudom már mit csináljak 😢
@Hungarista88: Ötlet : "Tölts le egy Ubuntut és indítsd el live cd módban. Az Ubuntuban nézd meg, hogy mennyinek látszódik a memória mérete. Ha itt is csak ~4GB akkor hardverhiba, ha itt már 8GB akkor viszont a Windows beállításokkal, memóriakezelésével van a probléma." idéztem szóval a memóriaértékeket hagyd figyelmen kívül. 😀
@Zoli869: Szia!
A Ramok jók lehetnek mert Pl. ha belerakok egy 2Gb-sot meg egy 1 GB-ost akkor nem vesz le belőle szerintem 4gb -tól veszi le, pedig 64 bites a rendszer.
Sziasztok! Nem biztos jó helyre írok de olyan kérdésem lenne hogy játéknál a proci hőmérséklet 70 fog az mennyire számít soknak ?
Lehet újra kellene pasztázni? Vagy ez az érték még normálisnak mondható?
Épp átnéztem a gépet hogy mit töröljek le és megnéztem a minecraftot(nem jön be a játék) 1.10 és rámentem egy szerverre valami crazy bitches valami ilyesmi nemtudtam csinálni semmit holott nem kéne laggolnia és innentöl nem is működik egy játékom wifi nélkül pedig az nfs carbon nem is netes(nem eredeti) Szerintetek miért lehet ez? A hálozat 2 internetelérés és azt irja hogy nyilvános hálozat
igaz hogy két gép van a családba,de szerintetek azért nyilvános, a server miatt van vagy alapból ilyen? Meg ilyen nincs hogy láttják mit nézek vagy a netre rácsatlakozhat ezmiatt bárki?
Tudom kicsit bonyolultan fogalmaztam......
Nagyon kezdő vagyok....
@adamovszki: Teljesen frankó kis gép lett 😀 Használd egészséggel!
Viszont neked is:
- Miért kell a tápegység terén elszállni? Csak mert i7-K és 1080Ti nem kell ekkora. Ide egy hasonló BQ 600W is elég. (tapasztalat, két 1080Ti kártyát teszteltem i5 procival és BQ 500W táppal!) Persze, ha a terv a SLI, akkor más a helyzet. 😀
Plusz: Memória esetén majd írd meg, hogy meddig ment a tuning. Alapból ugye 2400MHz-en indul, ezért érdekel. Ezt előre is köszi!
@Hunork: En is boven fole lottem a tappal 650W van, de direkt es pedig azert, hogy kevesbe terhelodjon, viszont, ha most vennem akkor lehet, hogy 750W-ot vennek belole mert fel passziv es meg jatek alatt se kapcsolna be a ventije igy meg halkabb lenne, persze igy se hangos, ha beindul a venti rajta, de azert jobb lenne, ha semmi hangja nem lenne..
Most jelenleg a HDD-m az ami kihallatszik a gepbol, gondolkozom is majd a cseren csak 1TB SSD-ben mar huzos ugyh jo ez igy egy ideig biztos, bar az a kis zaj legyen a legnagyobb problemam.. 😀
@Hunork: Az én tápom is halk, de én teljesen hangtalanra gondolok, a corsair RM szeria is igen minőségi darab amúgy. 😀 Seasonic S12II-620 80+ Bronze tápom volt ez előtt ami szintén jó fajta de a mostani Corsair sokkal jobb
@xsebix: Hangtalan táp akkor jó (tehát passzív), ha a rendszer többi része is az. Tehát a VGA és CPU hűtő is. Különben sok értelme nincs. Szerény véleményem szerint a tápegység adja ki magából a legkisebb hangnyomást, már ha minőségi darabokról beszélünk.
Passzivitás azért kemény feladat, és többe jön ki, mint egy minőségi, de alig hallható lég vagy vízhűtés. (cpu-vga tekintetében) Bár ekkor is ott vannak a házventilátorok, így hang mindenképpen lesz. Bár egy 5-10k minőségi ventikkel a zaj minimálisra csökkenthető.
Mondjuk ez az egész hang-dolog igencsak szubjektív... 😀
@mata1093: nincs sok különbség a kettő között, a kérdés, hogy neked mire van szükséged, mert első ránézésre , usb 3.0 és digitális optikai hangkimenet nincsen rajta. a Gigabyte alaplapom nem mostanában volt, esetleg nézz körül hasonló árban más gyártók között, MSI , ASUS amiket ajánlani tudok.
Mivel még csak éppen most végeztem a középiskolával, és most jogsizom illetve nyelvvizsgára készülök, munkanélküli státuszomra való tekintettel nem rendelkezem túl sok magamra költhető forinttal 😃
Az utóbbi pár órában gondolkoztam és utána jártam pár dolognak, és arra jutottam, hogy a mostani gépet fejleszteném, vagy ami használható azt átraknám egy újba, hogy azzal is kevesebb legyen a beszerzendő anyag)
Ami talán maradhat:
-HDD-m van (1TB)
-CD íróm van
-monitor, egér, bill stb. van
-gépház van.
-2x2 2gb DDR3 RAM (ha kell bővítem, azt hiszem ez nem egy nagy kiadás)
amiről nem tudom hogy jó-e, vagy tudom hogy rossz:
- videókártya: Intel(R) HD Graphics (2112 MB) ( videókártya is biztosan kelleni fog 😃 )
- táp: 230W (előző tönkre ment és ezt szereztem kölcsönbe, ez tuti csere)
az ezekből még használható alkatrészekkel együtt szeretnék összerakni egy valamire való gépet körülbelül 60.000 max 70.000 forint értékben, használtan vásárolt hardverekkel.
amire kellene:
- CS:GO
- Overwatch megfelelő minőségben
esetleg még ezek, de nem fontosak:
- DayZ
- H1Z1
- PlayerUnknown's Battlegrounds (nem tudom mennyire gépigényes, elég lenne kb. médiumon is, de ha tényleg kell alá a vas akkor majd inkább játszom ps-en)
minden más, mai játékot PS4-en játszok. Nincsenek nagy igényeim, tényleg kb. csak az a 2 játék lenne a cél. A Hots, LoL, stb. már biztosan menne rajta, mert az a mostanin is megy. remélem a meglévő cuccok mellé össze lehet dobni az említett keretből, lehetőleg használtan vásárolt anyagokból egy valamire való vasat 😀
Borzasztó hálás vagyok minden tippért, és segítségért! 😊
@revonz: Hat ha masra nem nagyon kell akkor szerintem eleg egy vidinyokartya + melleje a tap,ezt a kettot szerintem probald meg ujjon venni,proci az a minimalisat siman uti,rammot pedig mar viszonylag kapsz olcson hasznaltat ,2gb-4gb boven eleg lesz,bar nem tudom az arakat,mert nem magyarban elek 😃 20kert mar kapsz egy valamire valo tapot 40k mar vidcsi ***an kijon s a maradekra veszel hasznalt ramot s kesz is van szerintem(igy atalakitva az arakat kb)
@revonz: Igaz privatban kerdeztel ahol valaszoltam is, de inkabb kimasolom ide amit irtam neked, hatha baromsagot irtam es abban az esetben esetleg mas hozza ertobb kijavitja az en elmeletemet... 😃
Hello!
Persze szivesen segitek, bar oszinten szolva en se vagyok nagy szaki azert kerdezz majd ra itt a forumban amit ajanlok neked, de szerintem vallalhato lesz a tippem... 😀
Most csak igy hirtelen rakeresesre ezeket talaltam amivel szerintem sokat lepnel elore...
Proci I5 18k megbizhato eladotol : [LINK] Ez a mostanidnal joval erosebb! Viszont o nem postaz ugyh Pestre kell menned, ha nem ott laknal..
Viszont itt van egy ugyan olyan proci igaz 2k-val dragabb, de o el is kuldi [LINK]
Viszont nala van tobb fajta is picit olcsobban is pl I5 2500 az is jobb mint a mostanid boven...
Tapokhoz nem ertek, de ugy velem hasznaltan lehet talalni 15-20k-ert jo felet, de lehet hogy ujat is, de az inkabb 20k mint 15k - tapokban nagyon nem vagyok otthon igy ez ugyben inkabb kerdezz ra itt a forumban. 😀
Ram 2x2gb ddr3 5,5k igy lesz 8gb ramod ami szerintem nem rossz [LINK]
Viszont itt arra figyelj, hogy ugye mind a 4 slotodba van rami ami egy nagyobb huto eseten gond lehet mivel nem fog elferni az osszes ram... Ebben az esetben probalj meg 1db 4gb-ot ramot venni vagy ami szerintem megjobb eladni a mostanid es venni 2x4gb-os kitet..
Ezeket en biztos vennem amiket irtam... Szamoljunk akkor mindenbol a dragabbol, hogy biztosabb legyen az ar.
Proci 20k
Tap 20k
Ram 5,5k
45k eddig, de en a procidat eladnam ami most van szerintem 5k-ert biztosan elmegy most igy hirtelen neztem arakat, lehet picit tobbert is...
Mondjuk maradt 30k-d miutan eladtad a procid abbol neznek egy videokartyat hasznaltan... 😀
Ajanlani kartyat szinten nem merek mert en inkabb a felsobb kategoriat "kovetem" ezert inkabb kerdezz ra itt forumban az a biztosabb...
Persze az egesz otletemre kerdezz ra itt, de ugy velem annyira nem lottem melle es azzal az I5-el meg egy videokartyaval mondjuk 30k-ert hasznaltan az biztos, hogy a jelenleginel egy joval erosebb geped lesz, sot en azt mondom, hogy egesz turheto lesz!
Remelem valami iranyt tudtam adni!
Szoval en ezt tanacsoltam revonznak , ha valaki tul nagy bakit lat benne kerem javitsa csak ramkerdezett privatban en meg szerettem volna segiteni, de nem szeretnem, hogy rosszul jarjon miattam.. 😃
Sziasztok!
Végre szépen lassan elérkezik a nap hogy új videókártyát vegyek.
Melyik típust ajánlanátok jobban az alábbiak közül:
[LINK]
vagy
[LINK]
Előre is köszi a válaszokat! 😀
Szevasztok.Ahol meglehet adni a saját konfigodat, ott ezek mit jelentenek??:CPU OC, GPU OC, SLI/CF
A többit tudom, de ezeket nem.Illetve hol lehet megnézni ezeket?
@BenjaminHun: Nem ismer fel semmit, vagy ha igen, akkor hibásan. (értelmezhetetlen megjelölés, hiányos mappák..stb) Érdemes az alaplapi chipset drivert, és ha van külön fast usb driver például, akkor azokat újratelepíteni. Egy próbát megér. Aztán megnézni a BIOS-ban, hogy nem állítódott-e el véletlenül Disabled-re az USB menüben valami, vagy minden. Hátha csak ennyi a gond. Egy friss Win telepítés is segíthet, és ha mindezek után semmi, akkor valóban meghalt.
@Hunork: Igazánól fel ismer mindent csak pl a hangkártyamat ledobalja másodpercenként kikell húznom majd bedugni ismét vagy pl a Logi G29kormányom a gép látja de a logi szoftver nem hiba elhárításnál azt irja ki hogy dugjam usb 2.0 csatlakozasba pedig abba van illetve ha át dugom másik 2.0ába ki írja hogy nem sikerült a hibát javítani mert nem usb2.0ába van dugva... de ujra telepítettem a gépet es úgy nézki most minden oké 😀 Köszi azért hogy irtál!
@BenjaminHun: http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
Rendszergazdaként indítod, egér és billentyű kivételével mindent törölsz, gépet újraindítod. Ha nem elég, akkor mindent törölsz és power gombbal leállítod / újraindítod a gépet.
Esetek 99%-ban megoldja az USB szopolást.
Sziasztok!! Amikor összehasonlítom a játékot a gépemmel akkor azt az fps táblázatot hogy is kell nézni?? Nem értem Felbontás 1366x768 képarány 16:9 ha esetleg kéne
Sziasztok!
Azt tudjátok esetleg, hogy a memóriamoduloknak mi a még elfogadható hőmérséklet? Játék alatt elég meleg van a házban és ha hozzáérek a memóriamodulhoz elég meleg, bár ott tudom tartani a kezem rajta, szóval becslésem szerint 60 fok körül lehet pedig szép nagy piros hűtőborda van rajta 😃
Az egyik ok ami miatt melegszik, hogy csak 1 db venti van a házban, hátul és a cpu bordája lefogja a légáramlást, részben jó mert a cpu legalább pár fokkal hűvősebb, de a memória nem 😀
Szeretnék venni 2 darab [LINK] ilyet, mert PST-sek és ezeket tenném a gép elejébe, hogy fújják befele a levegőt, így a memória is kapna.
Ezzel kapcsolatosan a kérdésem a követező, hogy olvastam kommentben, hogy valaki azt írta, lehetne hosszabb is a vezeték. Az esetleg előfordulhat, hogy nem ér el az alaplapi csatlakozómig? Csakmert MicroAtx lapom van, szóval elég mélyen fekszik bent a gépázban, viszonylag messze a gépház elejétől, ahova rakni szeretném a ventiket.
@Puffin: Van 4 pines csati a lapon, és azt írja az egyik pinre hogy fan_speed de igazából mindegy, találtam másik típust, olcsóbb, van hozzá molex csati átalakító, így igazából biztos h a kábelméretek jók lesznek, mert a tápcsatik elérnek addig amíg kell 😀
Szevasztok ! Lehet kettő SSD t raknom a gépbe vinyóval együtt ? Venni szeretnék egy új SSD t de a régit is benne szeretném hagyni hogy azon marad a windows az újon meg játékok stb ! Meg oldható ?
@LordSzalko: Szuper köszi ! Még egy kérdés ? Nézegettem a kábeleket lehet bamba vagyok sőt biztos 😆 de nem találtam hozzá csatlakozót vagy venni kell hozzá plusszba ?
@Puffin: 2 db kábelt kell rácsatlakoztatni az egyik az a sata másik az mi ? És hova dugjam be a plusz kábelt amit majd veszek ? Nyilván egyik az SSD be másik felét meg ? Bocsi tényleg de erre nem akarom számitógép szerelőt hívni 😜 . Amúgy köszi a válaszokat !
Sziasztok az mitől van hogy vettem egy USB-s bluethootot a gépbe be dugtam első nap remek be állításokban ke és be tudom kapcsolni a BT-t most meg már nem lehet ki és be kapcsolni. Látja a gép de nem lehet semmit kezdeni vele. Meg valamiért azt hiszi hogy usb 3.0ába van dugva de közben meg 2.0ába van dugva.. nem tudjátok mi lehet a hiba?
Ez úgy is fog működni,hogy a HDD-n külön csináltam egy particíót,hogy arra telepítsem majd?
Mert nekem ott a win8 adatai vannak,maga a 8.1 az SSD-n van.
Az adatok megmaradnak?
Szerk.:
Ezt megszívtam.
Mivel én nem az egészet akartam.
Így kiválasztottam,hogy csak azt a particiót formázza,amit én szeretnék.
De még is az egész winyót formázta.
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy az ssd-n (amin a windows is van) nagyon kevés hely maradt és nem tudom mivel tudnék ott helyet felszabadítani? Mit töröljek ki, mit törölhetek ki?
Összeadogattam mappánként és max 60 giga jött ki ennek ellenére 94,4GB/111,6GN foglalt. -.-
@Andris18: Először én indítanék egy CCleanert. Másodszor ha a böngésző letöltése az SSD-re van irányítva, akkor ahova ment onnan én át másolnám a dolgokat egy HDD-re. Utóbbival ha így van, sok helyet lehet felszabadítani.
@reszler112233: A böngésző letöltések a merevlemezre mennek vagy a külső merevlemezre. A ccleanernt feltelpítettem, megynitottam és hogyan tovább? analizálni kell valamit, illetve a deaflut beállítások jók lesznek?
Köszi 😀
@BenjaminHun: Köszönöm a javaslatot, lefuttattam alapbeállításokkal mostmár 88/111,6GB csak a foglalt.
Még az lenne a kérdésem hogy a registry részét is le szoktátok futtatni?
@Andris18: ha a vga drivert a radeon beállításokban szoktad gombnyomásra frissíteni, akkor megéri ddu után egy tiszta telepítés, nekem is több gigát foglalnak az előző verziók
@Andris18: A nagy titkos fegyver: Lemezkarbantartó.
Először indítsd el, és simán futtasd. Majd másodszor is, de ekkor katt a Rendszerfájlok törlésére, és itt majd legyen bepipálva a korábbi Windows verziók. A nagy frissítések, verzióváltások előtti maradékot lehet eltüntetni, nem ritkán 10-20GB-ot.
Plusz az előbb említett DDU, és a Temp mappa. És voilà!
@Hunork: Azt írja a lemezkarbantartó hogy max 9,22MB-ot tud felszabadítani és nincs olyan pipa hogy korábbi windows verziók csupán windows hibabejelentési fájlok. Lehet csak windows 10-en van ilyen 7-esen meg nem :/ . A temp mappában meg alig van valami kb. 6MB. Spoiler!
A DDU-s dolog csak annyi hogy azt felrakom azzel lepucolom a drivereket és újraindítom majd leszedem a legfrisebbet? 😞
@Andris18: Igen, a DDU ilyen, így működik.
Lemezkarbantartó: hát akkor nálad nem talál régebbi verziót, én már nem is emlékszem a 7-es dolgokra 😀
De a Local/Temp mappa lehet méretes, valamint a Windows/Softwaredistribution/Download tartalmát is törölheted, ezek a frissítések, amiket már feltelepített.
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám,ami a következö:
Kb 10 napja meghalt a régi alaplapom,és 3-4 napja sikerült beszereznem egy ujat.Még nemigen kisérleteztem oc-val,igy a proci is csak a turbo orajel környékénn ketyeg 3,5ghz (régi lapomban gond nélkül vitte a 4Ghz is,ezt azért irom mert nemhiszem h ez a baj,h 3,1ghz hejett folyton a 3.5ghz turbo jelen megy...)Mikor meglett a lap szépen összeraktam,ügyelve h minden a hejénn legyen,még a régi win is bebootolt és ment is vele...De néha elöjött egy hiba...A gép "félig" megfagyott,ugymond hang eltorzult de szólt(zenehalgatás közben jelentkezik,játékoknál még nemvolt,de egyszer megesett h elment a hang filmnézés közben is.Szó szerint a film néma lett de a kép folytonos voltnem akadozott,és csak restart utánn jött hejre..de ez egyszeri eset volt.),a gép az alt+ctrl+del gombokra reagál,de ott már annyira lassu,majd hirtelen ugrik 4-et h nemtudok a kijelentkezésre,v akármi másra rámenni,megint csak restart gomb oldja meg a dolgokat...Ezt rátudtam a régi win hibájára,ezért ujra telepitettem,+ mindenböl a legujabb drivert a gyártók weboldalárol,de a hiba elöjön ujra és ujra van h naponta,vanh 2nap utánn......Az SSD formatálva volt,igy a virus is kizárt lehet...
Aki tud segitsen,v ötlet mitöl lehet,mert igencsak idegesitö...
szevasztok azt mért csinálja hogy a router ledobálja a telefon illetve barátnőm laptopját? Routeren vagy egy wifi ki-be kapcsololó és kikapcsolom majd be a wifi-t utána minden jó? Meg hal a router? Tp-link tl-wr841n 2012 decemberébe lett véve
@BenjaminHun: Ezek a kukaszökevény tp-link (kisbetűvel) förmedvények szeretnek 2-3-4 év alatt maguktól tönkremenni (megsülnek), nyáron még inkább. Nem lehet csatlakozni / lehal a webadmin felület, stb. Újraindítás ideiglenese megoldja, aztán pár nap-hét után megint kezdi.
Vegyél egy normálisat ami nem tp-link meg egyéb hókamóka szar.
Mikrotiktól valami. hAP lite, hAP, ilyesmik ha nem akarsz sokat költeni.
@cszolee79: Nekem is Tp-Link van, non-stop megy évek óta és semmi probléma nincs vele. Gond nélkül nézek wifin keresztül FHD filmeket a TV-n. Nem szokott ledobálni.
@cszolee79: Nekem is kb. akkortájt(2012) lett meg a Tp-linkes routerem, és azóta is üzemképes, és eddig egyetlen hibája nem volt a vétel óta! Mellette már 3 modem adta be a kulcsot, szóval én a routerrel elégedett vagyok!
@cszolee79: Nekem már több éve üzemel egy TP-Link TL-WR542G típusú router gond nélkül. Nálam is mostanság inkább a modem az ami szarakodik.A gép csatlakozik a routerhez, mert látom, de net az nincs pár pillanatra. Sőt néha magától resetel a modem, és utána helyreáll.Spoiler!
Ez mondjuk random, mert van, hogy napokig semmi, de mikor előjön, és olyan játékban vagyok ami full online, akkor tud idegesíteni rendesen.
Szeretnék a Win8-am mellé(SSD-n van)egy XP-t(régi játékok miatt)a HDD-re(itt vannak a Win8-as adatok,de nem a system).
Csináltam már neki egy új particiót,ha feltelepítem a HDD-re az XP-t,akkor nem lesz semmi összeütközés?
Ugye ezen a meghajtón lesz az XP(legyen most X),és én azt szeretném,hogy Y-ra telepítsem a játékokat,az működne?
És Win 8-ról hogy látnám mind ezt?(tudnék-e törölni,másolni ide-oda stb...)
Illetve,rendszerindításkor automatikusan választhatok majd a 2 rendszer közül,vagy ezt külön be kell állítani a biosban?
A segítségeteket kérném abban hogy tudtok-e ajánlani egy olyan legális eredeti szoftware-t amivel játék közben,vagy csak valamit a monitoron meg ilyesmiről tud képet csinálni és lementi a programba vagy a könyvtárba,és utánna berakhatom háttérképnek, és nem terheli meg a gépet ?
Vagy esetleg még gondolkodtam az OBS-EN hogy azon lehet-e a videózáson kívül képet készíteni?
Előre is köszönöm!😀
Win10 XBox app meg elvileg videót is tud rögzíteni. Meg azt hiszem a GeForce Experience is.
e-könyv olvasó
Spoiler!
Sziasztok! E-könyv olvasót szeretnék, pár támpont jól jönne. Annyit tudok hogy az e tinta jobban kíméli a szemet (ilyet szeretnék) itt is különböző felbontásúak és méretűek vannak. A súly is fontos lehet gondolom, meg vannak gombok amikkel irányítani lehetvde akkor gondolom böngészni nem lehet wifin hogy onnan töltsem le a pdf fájlt. Kb ennyi, aksi nem tudom mekkora a jó a kijelzőt sem se hogy melyik márka. Fényerőről sem tufok semmit se kontrasztról.
Bárki be tud dobni valamit, szeretettel várom!
[LINK]
van rajta wifi és androidos szóval erről is tudsz közvetlenűl letölteni jó a kijelző minősége is napfényben is jól használható ő pl buszon használja szinte mindennap
Köszönöm hogy írtál, nagyon sokat segítettél! 😀
Legyen szép napod!
Azért kevés a vélemény, mert a hagyományos E-olvasók igen drágák. Egy hasonló árú, olcsóbb táblagép is jó erre, pl Alcatel Pixi 4 IPS kijelzővel. Gyorsabb CPU, nagyobb memória, tárhely, több funkció.
Egy hasonló méretű olvasó pl az ICARUS Omnia G3 7", kisebb felbontással, és még többe is kerül.
Én olyan 30-35 ezer között néztem. Az oka az hogy ne a monitort kelljen néznem (úgy tudom az e-tinta jobb a szemnek mint egy ips kijelző) és hordozható legyen. Minden másra elég a pc.
Azért megnézem amiket írtál ha már fáradtál. 😀
Köszönöm!
Van egy problémám,hogy a gép mutatja a 16GB ram-ot,de AIDA64-ben csak dual-t ír és nem quad-ot mi lehet a probléma? A ramok ugyan azok. Kivéve másik szet 2db 4GB-ot vettem,de ugyan az mint ha kit-ben lennének.
Intel : x79,X99,X299.
AMD: X399.
A többi lap Dual esetleg Tri (x58) Channelt tud. kivéve a szerver lapok ott található Octal is .
Internetről szeretnék érdeklődni.
Jelenlegi 4.5 mega letőltés 0.90 mega a feltőltés . Viszont néztem hogy telekomos internetet betudnék köttetni azt mondták rézkábelen jönne az internet. Az mit jelent? Mennyire megbízható? Más net szolgáltató nem nagyon játszik mivel falun lakom és nem igen lehet sajnos beköttetni mást 😞.
A10 5800k rosszab lenne mint egy q6600
.
Ugye lett ez a call of duty ww2bétája,és ma ingyenes volt steamon,és ez autómatikusan leszedi a steam vagy meghagyja?
Előre is köszi!
Igen hogy ha egyszer leszeded akkor meglesz addig míg le nem törlöd vagy míg a béta verzió van.
Nekem néha 1-et sípol de néha 3 rövidet. Nem úgy,hogy 1 hosszú és 3 rövid hanem néha 1 rövid néha 3 rövid,de olyan is van,hogy 2 napig nem sípol és nincs baja,ezért vagyok tanácstalan 😞 és ilyen pont nincs a leírásban 😞
Itt nézd meg esetleg.
Csak esztétikai hiba vagy később lehet vele gond? A középső alsó kis "hővezető pöcökre" gondolok.
[LINK]
Addess:0x546ab4e (filename not found ) in C: program files (x86) NVIDIA
Corporation physX Engine . DB8A731FD8D5 physXCore.dll
address filename not found . in D :steam ,steamapps .cannon life is strange . binaries . win32 lifeisstrange .exe address .ugyan ezek a szövegek ismétlödnek csak más számokkal a address után
Corporation . PhsX enigme .... számok . PhsX core .dll
A kérdésemnek megfelelő témát nem találtam (vagy nem láttam) de azt hiszem itt jó helye lesz, mert még is csak "kezdő vagyok". Nos, a napokban megvásároltam életem első nyomtatóját (imádok képeket nyomtatni, és eddig ismerősömnél csináltam, de már szégyelltem magam hogy állandóan oda járok, ezért beruháztam egyre.) Sikeres beüzemelés után, teszteltem is, és olyan problémába futottam (ami a képen is látszik), hogy hiába állitottam be, hogy töltse ki a kép a keretet (lapot), körbe még is úgy nyomtat hogy egy "keret" jelenik meg. 4 Képet nyomtattam ki, és az összesnél ez a probléma lépett fel. (Többször nem próbálkozok, mert amiket kinyomtattam még el tudom rejteni, de nagyon zavaróak.) Ezért is kerestem fel az oldalt, hát ha tud valaki segiteni ebben.
Az esetleges tippeket/segitséget előre is köszönöm! (:
Viccet félretéve én is kíváncsi lennék a nyitjára hogy tényleg telibe nyomtasson a nyomtató, mert nekem se sikerült még úgy beállítanom egy nyomtatót sem, pedig volt már dolgom pár nyomtatóval.(Nem mind az enyém volt, csak több ismerősnél én telepítettem a nyomtatót és állítgattam be.)
Jelen esetben az volt a probléma, hogy az első inditásnál rossz papirt raktam be lapellenőrzésnél (kicsit félrehúzta) és ezért volt a "fehér margó" jelenség. Azóta teljes terjedelembe nyomtat, és szépül a szobám a szebbnél szebb képekkel. (:
Köszönöm azért a hozzászólást. (:
LG 34UM68-p erről milyen vélemények vannak?😀 vagy tudnátok ajánlani 100.000fele monitort? Használt is lehet
Előre is köszi 😀 Fontos!
Innen nézegess olyat aminek 8ms alatt van a válaszideje, újszerű-van még rá garancia és megbízható eladótól van :
[url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/monitor/lcd/27_?kategoria_gyartokhoz=528&gyartokereses=-1&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=-1&GYORSKERESO_TOKEN=21DB3A673744CN85J7MH&gyorskereses=4k&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+27[/url]
És aztán nézz a kiszemelt monitorról YT -on videókat hogy tuti megfelel e játékra.
[LINK]
de még ez sem rossz :
[LINK]
Lenne olyan gondom hogy van egy gigabyte b250m-ds3h alaplapom es a boot ultrara lett allitva! Es nem tudok a biosba belepni mert usb a bill es nem erzekeli csak miutan fel allt a rendszer! Ssd-n van a rendszer es igaz masodpercek alatt fel all a rendszer! Valami otlet megoldas h esetleg bios alapra vissza allitas!?
Mit jelent a lassú nálad? Megszokott gameben 61 FPS-ről leesett 59-re, lassan bootol, de ha bent van már megy rendben, lassan nyitja a böngészőlapokat, game+böngésző lassítja, PUBG csak 39 fps med grafikán, stb...
Kezdetektől lassú, vagy csak pár hónapja?
Ha kezdetektől akkor lehet hardver hibára gyanakodni, esetleg valami rosszul van beállítva.
Lehet át kell nézni mi minden került feltelepítésre mióta lassú. Lehet hogy egy meglévő antivir mellé flash frissítéssel felmászott egy másik és azok veszekednek.
Lehet driverhiba
Lehet ideje újratelepíteni ha nem vigyáztál rá és tele lett szemetelve mindenféle booster és társai programokkal innen onnan amonnan, vagyis nem megbízható forrásból
Lehet hogy a HDD kezd meghalni, egy HDSentinel-t érdemes lehet felrakni egy teszt erejéig, utána uninstall
Lehet hogy a ramok vacakolnak, Memtest letölt, bebootol és futtat, de em egyszer párszor hagy menjen végig. Ha piros kiírás lesz a képen, ott a gond.
Mikor elindítom,kell neki jó idő,hogy észhez térjen.Játéknál pedig kisebb nagyobb fps vesztés. Pl. ets multiban 14 játékos körülöttem meg sem kottyant a gépnek de tegnap pl szemmel láthatóan beszaggattam mikor észlelte őket.Programokat nem nagyon töltögettem le.
Pár játékom van meg mondom sorozatokat szoktam nézni inkább(NCIS LA,Quantico,Flash- A villám,Supergirl,Lucifer) egyik másiknak vagy vége vagy szünetel szal most nincs is sok, meg egy két film ha van,azt lényegében ennyi.
Meg tudnátok mondani hogy a Samsung T700-as tablet miért nem kezeli megfelelően a Sandisk Ultra 32GB microsSDHC I kártyát? A kártyán ezek mellett még van egy U alak amiben egy 1-es (ez nem tudom melyik jellemzője a terméknek). Felismeri atablet, formázni is képes (csak egy android és egy lost.dir mappa marad) , de pl. amikor egy alkalmazást (játékot) szeretnék a beállításoknál áthelyezni a kártyára azt írja nincs elég hely. 32GB miért nem elég pár száz MB-nak ? 😆
Van valami ötletetek vagy jobb megoldás lenne venni egy samsung kártyát? Illetve befolyásolhatja azt hogy ez nem micros SD hanem micro SDHC? (Még egy olyan ötletem is van hogy az alkalmazás fejlesztői nem tették lehetővé hogy sd-kártyára menjen a játék, de akkor nem hiszem hogy ez lenne a hibaüzenet.)
Arra tudok gondolni hogy esetleg valami hamisítványt vettél, honnan van a memória kártya ?
Szerk:
Mármint úgy voltak rajta, hogy mi raktuk rá még régebben. A kártya maga tök üres volt.
Olyan problémám lenne,hogy most raktam össze egy asztali gépet,és olyan 3-4 óra használat után sípol egyet de nem tudom mitől. (RAM & VGA hiba nyilván kilőve mert az bekapcsolásnál jelentkezne) Mi lehet a gond?
Mennyit sípol? Csak egyet? Vagy ezt ismétli?
BIOS-ban van rá venti profil a hőmérséklet függvényében?
Jól van felrakva a hűtő, tehát stabilan? 1-2 mm már hőemelkedést okoz.
Mindent vegyél ki, majd tedd be, tehát ram, vga, cpu és a hűtő. Lemezek szintén kihúz, bedug.
Most ennyi egyelőre.
Szerk: Azt vettem észre,hogy kb hajnali 1 és negyed 2 között sípol egyet. Tegnap déltől be volt kapcsolva és csak most hajnalba sípolt egyet...Nem értem.
Nem tudok neki jobb helyet így itt teszem fel kérdésemet.
Ugye nemrég kérdeztem a Számítógép hűtése topikban, amire kaptam is választ amit itt is köszönök.Ugye kattog a ház hátsó 120-as ventilátora, viszont visszakutattam a számlát és a garancialapot ami a házhoz tartozik, és jól emlékeztem, még garanciás a ház. 2015. 11.22.-én rendeltem és 24.-én meg is kaptam. Jelentsem a hibát, és reménykedhetek, hogy cserélik a ventilátort, vagy el fognak hajtani vele, mint a legyet. PCX-től van a ház, ha ez számít.
Így marad, hogy veszek a helyére egy minőségi darabot, de hogy az milyen lesz még kérdéses.(Sok az alternatíva.)
Pár lépés, nem lehet tudni előre, melyik segít. Minden lépés, ténykedés után egy bekapcsolással ellenőrizni.
Nézed meg, hogy mi pörög fel? Tehát táp, CPU hűtő, VGA..stb. Ha pl a VGA kussol, akkor az lesz a ludas.
1. VGA ki, majd be, előtte a kártya aljzatát porold le ecsettel.
Itt plusz: mivel a CPU is tatalmaz VGA-t, próbáld meg úgy, ha nem megy a VGA ki-berakása után a gép, hogy a VGA-t kiveszed, és az alaplapi csatlakozóra kötöd a monitort.
2. Memória ki-be. Ha kettő modul van, akkor egyenként. Ha több slot van, akkor azt is váltogatva.
3. BIOS reset, ahogy le van írva!
4. Ha még mindig semmi, akkor merevlemezek, SSD lehúzása, úgy bekapcsolni. Ha semmi, akkor egyenként visszadugni.
5. Ha még mindig semmi, akkor csak a 24 pines táp legyen a lapra dugva, meg persze memória, és a CPU VGA.
Mindezek után szólj, hogy mi a pálya.
A rákötött billentyűzeten nem világítanak a gombok, ebből kiindulva biztosan nem bootolja a rendszert (meglepő is lenne). Viszont ha indítás után próbálok eljutni a
BIOS-igUEFI-ig, folyamatosan próbálok normál (delete) és gyors (F2) gombbal is, nem aktiválódik a monitor.RAIJINTEK Themis
BE QUIET! Pure Rock Slim
Windows 10 rendszerem van, Creative X-Fi Xtrememusic hangkártyával, a mai napig tökéletesen működött, ma kötötték be a netet, emiatt használom már az alaplapi LAN portot, azóta a hangkártya nem működik, eszközkezelő szerint "nem talál elég erőforrást", ilyet írt már ki, akkor kivettem a kártyát, restart, beraktam, és ment, de most nem, most merevre fagy a gép, ha benne van a kártya (mikor hogy) ez mitől lehet? Mintha valamivel nagyon összeakadna, elvileg jó, mert felismeri a windows minden további nélkül..
Előre is köszönöm!
A közeljövőben gépcserét tervezek. A keret amit rászánnék max. 100-120E ft. Jelenleg 2 config amit kinéztem, de leginkább a processzoron vacillálok.
1-gép
i5-2500 (4mag)
gtx- 1050 (a sima 2gb-os változat)
ASRock H61M-VG4- alaplap
8gb ddr 3 -1600 mzh ram
2- gép
i3-7100 (2mag-4szál)
gtx- 1050
GIGABYTE GA-H110M-S2H - alaplap
8gb ddr 4 - 2133 mhz ram
kérdésem, hogy melyik érné meg jobban? a közeljövőben örülnék neki, ha még 1-2 játék eldöcögne rajta. nem kell full grafikán, még élvezhető low-on örülnék neki.
továbbá ramból 1x8gb, vagy 2x4gb-ot érdemesebb bele venni? prociból csak inelt, vga-ból pedig csak nvidiát akarok venni. szivesen veszek minden építő jellegű hsz-t. előre is köszönöm!
Hát nem egyszerű.
Az az i5 elég régi, és mellé 2GB VGA, hááát. Ha a GTX1050Ti 4GB megy mellé, vagy használt GTX960 4GB, akkor jó. Itt az is fontos, mivel 95W TDP van a procinak, hogy kell egy normális hűtő rá, ne a gyári legyen.
Vagy egy új rendszer:
És Inkább legyen egy Pentium G4560 (ugyanazt hozza, mint az i3 és olcsóbb!, és keveset fogyaszt!), mellé 2x4GB RAM (ez a dual channel miatt jobb, ha így van), és egy GTX1050Ti legyen inkább. Procit meg később cserélsz, mikor lesz rá keret.
Alaplap: ha belefér, akkor pl ezek: MSI B150M NIGHT ELF, MSI B150M BAZOOKA vagy MORTAR. Jobbak, mint az említett Giga lap.
Itt egy videó, igaz i5-2400, de azért elég beszédes: [LINK]
Én már 1155-ös rendszert nem vennék ha nem muszáj, az az i5 2011-ben jött ki, fogyasztása is combos. Lap meg már csak használt lesz hozzá, vagy újonnan egy alap H61, ami szintén nem valami bika.
jelenleg egy ősrégi gépet nyúzok
Intel® Core™2 Duo Processor E6850 (2x 3ghz)- 65W fogyasztás
GTS 8800 -640 mb- 320 bit- 135W fogyasztás
4x 1gb ddr 2 ram
szóval nekem mind a 2-3 leírt változat előrelépés volna. ami a fogyasztás illeti a jelenlegi gépem (CPU+VGA) cirka 200W-ot eszik terhelés mellett, az i5 (100w) -gtx 1050-el (80W) párosítva, viszont még ettől kevesebbel is beéri. az i3 és amit te leírtál meg még kevesebbet fogyasztana. na de még megfontolom a dolgokat és körülnézek a piacon (akár használt oldalakon is). köszönöm a segítséget mégegyszer mindenkinek. 😀
Tudnátok egy olyan programot ajánlani amivel lehet videót szerkeszteni,vágni,illetve képet csinálni,szerkeszteni,és eredetibe le lehet tölteni,meg ingyenes program?
Köszönöm a válaaszod
2 napja vettem egy samsung 850 evo 250 Gb-os Ssd-t,próbáltam feltenni win 10-et,de sehogy se sikerult eleinte a telepítő gpt partició hibára hivatkozva nem engedte telepíteni.Biosban a boot-ot átállítottam legacy-ról Uefi-re igy telepítette,de amikor folytatni kellett volna a telepítést újrakezdte az egészet.Átállítottam a boot sorrendet,már frissítettem a bios-t is hátha az a gyíkja,lehúztam a winchester-t az alaplapról.Valaki találkozott hasonlóval?Gigabyte z270m-d3h alaplapom van.
Először arról bootoljon amin a Windows telepítő van (DVD, Pendrive stb.), formázd le az összes partíciót, ha csak egy van akkor csak azt. Miután először újraindul állítsd át a bootot az SSD-re. Még a telepítés előtt húzd le a HDD-t, nehogy azzal is ba**akodjon.
Mi tudjuk ki miért törölt? 😃
Nem az a gond, hanem hogy 20 an egyszerre és 1 napon .. 😃 wtf
Vagy nem tudom, lehet hiba, nekem volt már hogy 3 ismerősöm lett mikor nem jelöltem be senkit, és nem fogadtam el senkit sem... 😆
Valszeg most is azvan,.. meg írja hogy ismerősök vagyunk profilján már nem 😆
Na akkor megnyugodhatsz, nem törölt senki. 😆
Telóra frissítés, egyre rosszabb mindegyikkel 😆 amióta bejött a napom funkció dupla akkora igénye van az appnak. Facebook Lite is először 2MB volt mostmár 20+..messenger lassan 500MB 😆
Na most ilyenkor mivan ?
BIOS szerint 4,8GHz meg annyinak kell lennie, csak a geekbench nemtom honnan szedi h 3,9 mikor az alap órajel 3,8 (olyankor 3,82 at ír rá) a turbo meg 4ghz tehát a 3,9 sehogy se jön össze 😆
Nekem sem úgy vannak a számok, ahogy kellene lenniük, engem nem zavar 😃
(Nyáron csak 4,4GHz, mer meleg van' 😃😉
Intel I7 7820X be quiet silent loop 280
Hyperx predator 3200mhz quad channel 32gb ddr4 4x8gb
Asus rog strix x299-e
Gtx 1080 ti evga ftw 3
M2. 256gb nvme samsung 950
2x500gb samsung sata ssd 850 evo raid 0
3tb Toshiba hdd
Nzxt s340 elite hyper beast
Corsair rm1000x 1000w
Ami azért plusz: azért mert GTX1080Ti, miért akar mindenki 1000W-os tápot belerakni a házba? 😊 Ha nem akarsz SLI-t, akkor ennek a gépnek a minőségi 600W táp is elég, fele ennyiért (sőt) Pl BQ Straight Power 10 CM.
De amúgy igen, elég.
PLusz: hát én sok VGA-t vennék, de EVGA-t nem... - Palit Gamerock, Zotack Amp Extreme, MSI, Asus inkább.
Spoiler!
konkrétan ennek a modellnek az értékelése neweggen elég jó, 113-ból 100 5*-ot adott és 8db 4* érkezett. a maradék 4 az emberi hülyeség, vagy gyári hiba kategóriába tartozik szerintem 😃
a kis 2500k-m kiöregedett
Nekem az eddigi számitógépeimbe mindben EVGA tápegység illetve videókártya volt, és semmi probléma nem volt velük. (Szerencse?! Nem hiszem.) És a jövőben sem változtatok ezen, ha esetleg oda kerülnék hogy váltanék az 1070-ről (vagy bekerülne még 1 a gépbe.)
És ezt ne úgy vegyétek, hogy én "EVGA fanboy" vagyok. Hogy más gyártó sz... Szóval értitek. (Másrészt meg magam irnám le, mert akkor miért van MSI lap a gépembe?!) Nyiltan leirom a véleményem, és elismerem az esetleges hibájukat is. (:
Nagy kérdésem lenne játék közbeni cicergésről.
A Sims Medieval (+ kiegészőtje) ami nem egy mai darab fut az én windows 7 ultimatemen. Hdd-re van rakva a játék pont mint a többi de azt vettem észre hogy csak ez cicereg. Arra tippelek nagyon meghajta a merevlemezt. Valaki tud erről bővebb infót mondani?
Neked pedig köszönöm a fáradságot! 😀
Segítségre lenne szükségem.
Az a probléma hogy a gépben , 2x2Gb 800 Mhz és 2x1 Gb 667 Mhu ram van.
Ezt a bios 6 gb látja, de a windowsban 6 gb telepített és 3,12 gb használható .
Ugyan ez a helyzet ha két egyforma 2 gb-ost rakok bele.
Kipróbáltam már mindent: variáltam a ramokat, msconfigba állítottam dolgokat, amit a neten láttam ,
bios reseteltem...
Win7 64 bit a rendszer.
Az alaplap: Msi Ms 7502
Nem tudom már mit csináljak 😢
A Ramok jók lehetnek mert Pl. ha belerakok egy 2Gb-sot meg egy 1 GB-ost akkor nem vesz le belőle szerintem 4gb -tól veszi le, pedig 64 bites a rendszer.
Lehet újra kellene pasztázni? Vagy ez az érték még normálisnak mondható?
De kikerestem neked maximum temperature: 72.72°C Szóval egy hűtőtakarítás valamint pasztázás nem ártana.
Épp átnéztem a gépet hogy mit töröljek le és megnéztem a minecraftot(nem jön be a játék) 1.10 és rámentem egy szerverre valami crazy bitches valami ilyesmi nemtudtam csinálni semmit holott nem kéne laggolnia és innentöl nem is működik egy játékom wifi nélkül pedig az nfs carbon nem is netes(nem eredeti) Szerintetek miért lehet ez? A hálozat 2 internetelérés és azt irja hogy nyilvános hálozat
igaz hogy két gép van a családba,de szerintetek azért nyilvános, a server miatt van vagy alapból ilyen? Meg ilyen nincs hogy láttják mit nézek vagy a netre rácsatlakozhat ezmiatt bárki?
Tudom kicsit bonyolultan fogalmaztam......
Nagyon kezdő vagyok....
A válaszokat előre is köszönöm!
csekkoljátok le az új vasamat ! üdv mindenkinek ! 😉
Viszont neked is:
- Miért kell a tápegység terén elszállni? Csak mert i7-K és 1080Ti nem kell ekkora. Ide egy hasonló BQ 600W is elég. (tapasztalat, két 1080Ti kártyát teszteltem i5 procival és BQ 500W táppal!) Persze, ha a terv a SLI, akkor más a helyzet. 😀
Plusz: Memória esetén majd írd meg, hogy meddig ment a tuning. Alapból ugye 2400MHz-en indul, ezért érdekel. Ezt előre is köszi!
Most jelenleg a HDD-m az ami kihallatszik a gepbol, gondolkozom is majd a cseren csak 1TB SSD-ben mar huzos ugyh jo ez igy egy ideig biztos, bar az a kis zaj legyen a legnagyobb problemam.. 😀
Passzivitás azért kemény feladat, és többe jön ki, mint egy minőségi, de alig hallható lég vagy vízhűtés. (cpu-vga tekintetében) Bár ekkor is ott vannak a házventilátorok, így hang mindenképpen lesz. Bár egy 5-10k minőségi ventikkel a zaj minimálisra csökkenthető.
Mondjuk ez az egész hang-dolog igencsak szubjektív... 😀
A táp azért nagy, mert akarok majd mellé még egy karit 😉
Köszönöm szépen a visszajelzésedet 😉
Szerintem egy darabig fullon fognak futni a játékok ( úgy gondolom )
Egy olyan gondom lenne, hogy nem tudom eldonteni melyik alaplap lenne a jobb valasztas.
Az egyik a Gigabyte Ga H270-Hd3 vagy Gigabyte H270 Gaming 3?
Van valakinek esetleg tapasztalata vagy tudna tanacsot adni, hogy melyik lenne a jobb valasztas? I7 7700 kerulne bele.
Elore is koszonom ! :-)
Mivel még csak éppen most végeztem a középiskolával, és most jogsizom illetve nyelvvizsgára készülök, munkanélküli státuszomra való tekintettel nem rendelkezem túl sok magamra költhető forinttal 😃
Az utóbbi pár órában gondolkoztam és utána jártam pár dolognak, és arra jutottam, hogy a mostani gépet fejleszteném, vagy ami használható azt átraknám egy újba, hogy azzal is kevesebb legyen a beszerzendő anyag)
Ami talán maradhat:
-HDD-m van (1TB)
-CD íróm van
-monitor, egér, bill stb. van
-gépház van.
-2x2 2gb DDR3 RAM (ha kell bővítem, azt hiszem ez nem egy nagy kiadás)
amiről nem tudom hogy jó-e, vagy tudom hogy rossz:
- CPU: DualCore Intel Core i3-3220, 3300 MHz (33 x 100)
- hangkártya: Intel Panther Point HDMI @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1]
- alaplap: Gigabyte GA-H77M-D3H (1 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
- videókártya: Intel(R) HD Graphics (2112 MB) ( videókártya is biztosan kelleni fog 😃 )
- táp: 230W (előző tönkre ment és ezt szereztem kölcsönbe, ez tuti csere)
az ezekből még használható alkatrészekkel együtt szeretnék összerakni egy valamire való gépet körülbelül 60.000 max 70.000 forint értékben, használtan vásárolt hardverekkel.
amire kellene:
- CS:GO
- Overwatch megfelelő minőségben
esetleg még ezek, de nem fontosak:
- DayZ
- H1Z1
- PlayerUnknown's Battlegrounds (nem tudom mennyire gépigényes, elég lenne kb. médiumon is, de ha tényleg kell alá a vas akkor majd inkább játszom ps-en)
minden más, mai játékot PS4-en játszok. Nincsenek nagy igényeim, tényleg kb. csak az a 2 játék lenne a cél. A Hots, LoL, stb. már biztosan menne rajta, mert az a mostanin is megy. remélem a meglévő cuccok mellé össze lehet dobni az említett keretből, lehetőleg használtan vásárolt anyagokból egy valamire való vasat 😀
Borzasztó hálás vagyok minden tippért, és segítségért! 😊
Üdv!
Hello!
Persze szivesen segitek, bar oszinten szolva en se vagyok nagy szaki azert kerdezz majd ra itt a forumban amit ajanlok neked, de szerintem vallalhato lesz a tippem... 😀
Most csak igy hirtelen rakeresesre ezeket talaltam amivel szerintem sokat lepnel elore...
Proci I5 18k megbizhato eladotol : [LINK] Ez a mostanidnal joval erosebb! Viszont o nem postaz ugyh Pestre kell menned, ha nem ott laknal..
Viszont itt van egy ugyan olyan proci igaz 2k-val dragabb, de o el is kuldi [LINK]
Viszont nala van tobb fajta is picit olcsobban is pl I5 2500 az is jobb mint a mostanid boven...
Tapokhoz nem ertek, de ugy velem hasznaltan lehet talalni 15-20k-ert jo felet, de lehet hogy ujat is, de az inkabb 20k mint 15k - tapokban nagyon nem vagyok otthon igy ez ugyben inkabb kerdezz ra itt a forumban. 😀
Ram 2x2gb ddr3 5,5k igy lesz 8gb ramod ami szerintem nem rossz [LINK]
Viszont itt arra figyelj, hogy ugye mind a 4 slotodba van rami ami egy nagyobb huto eseten gond lehet mivel nem fog elferni az osszes ram... Ebben az esetben probalj meg 1db 4gb-ot ramot venni vagy ami szerintem megjobb eladni a mostanid es venni 2x4gb-os kitet..
Ezeket en biztos vennem amiket irtam... Szamoljunk akkor mindenbol a dragabbol, hogy biztosabb legyen az ar.
Proci 20k
Tap 20k
Ram 5,5k
45k eddig, de en a procidat eladnam ami most van szerintem 5k-ert biztosan elmegy most igy hirtelen neztem arakat, lehet picit tobbert is...
Mondjuk maradt 30k-d miutan eladtad a procid abbol neznek egy videokartyat hasznaltan... 😀
Ajanlani kartyat szinten nem merek mert en inkabb a felsobb kategoriat "kovetem" ezert inkabb kerdezz ra itt forumban az a biztosabb...
Persze az egesz otletemre kerdezz ra itt, de ugy velem annyira nem lottem melle es azzal az I5-el meg egy videokartyaval mondjuk 30k-ert hasznaltan az biztos, hogy a jelenleginel egy joval erosebb geped lesz, sot en azt mondom, hogy egesz turheto lesz!
Remelem valami iranyt tudtam adni!
Szoval en ezt tanacsoltam revonznak , ha valaki tul nagy bakit lat benne kerem javitsa csak ramkerdezett privatban en meg szerettem volna segiteni, de nem szeretnem, hogy rosszul jarjon miattam.. 😃
Végre szépen lassan elérkezik a nap hogy új videókártyát vegyek.
Melyik típust ajánlanátok jobban az alábbiak közül:
[LINK]
vagy
[LINK]
Előre is köszi a válaszokat! 😀
A többit tudom, de ezeket nem.Illetve hol lehet megnézni ezeket?
SLI/CF - több videókártyás rendszer
Mondtam, hogy Win reinstall 😀
Amúgy néha elég az alaplap/usb drivert újratelepíteni.
Rendszergazdaként indítod, egér és billentyű kivételével mindent törölsz, gépet újraindítod. Ha nem elég, akkor mindent törölsz és power gombbal leállítod / újraindítod a gépet.
Esetek 99%-ban megoldja az USB szopolást.
Azt tudjátok esetleg, hogy a memóriamoduloknak mi a még elfogadható hőmérséklet? Játék alatt elég meleg van a házban és ha hozzáérek a memóriamodulhoz elég meleg, bár ott tudom tartani a kezem rajta, szóval becslésem szerint 60 fok körül lehet pedig szép nagy piros hűtőborda van rajta 😃
Az egyik ok ami miatt melegszik, hogy csak 1 db venti van a házban, hátul és a cpu bordája lefogja a légáramlást, részben jó mert a cpu legalább pár fokkal hűvősebb, de a memória nem 😀
Szeretnék venni 2 darab [LINK] ilyet, mert PST-sek és ezeket tenném a gép elejébe, hogy fújják befele a levegőt, így a memória is kapna.
Ezzel kapcsolatosan a kérdésem a követező, hogy olvastam kommentben, hogy valaki azt írta, lehetne hosszabb is a vezeték. Az esetleg előfordulhat, hogy nem ér el az alaplapi csatlakozómig? Csakmert MicroAtx lapom van, szóval elég mélyen fekszik bent a gépázban, viszonylag messze a gépház elejétől, ahova rakni szeretném a ventiket.
Ne vegyél PWM-es ventit mert nincsen PWM-el vezérelhető venti aljzat a lapodon!
RAM-ról köszi az infót 😀
Megpróbáltam feltelepíteni egy másik OP. a másik mellé(egy másik particióra)és ezt az üzenetet kaptam:
[LINK]
Ilyenkor mi a teendő?
Sajnos ezt a beállítást nem találom :/
Eltudnád mondani,hogy hol van pontosan?
Még egy utolsó kérdés:
Ez úgy is fog működni,hogy a HDD-n külön csináltam egy particíót,hogy arra telepítsem majd?
Mert nekem ott a win8 adatai vannak,maga a 8.1 az SSD-n van.
Az adatok megmaradnak?
Szerk.:
Ezt megszívtam.
Mivel én nem az egészet akartam.
Így kiválasztottam,hogy csak azt a particiót formázza,amit én szeretnék.
De még is az egész winyót formázta.
Az lenne a problémám hogy az ssd-n (amin a windows is van) nagyon kevés hely maradt és nem tudom mivel tudnék ott helyet felszabadítani? Mit töröljek ki, mit törölhetek ki?
Összeadogattam mappánként és max 60 giga jött ki ennek ellenére 94,4GB/111,6GN foglalt. -.-
Köszi 😀
Még az lenne a kérdésem hogy a registry részét is le szoktátok futtatni?
Először indítsd el, és simán futtasd. Majd másodszor is, de ekkor katt a Rendszerfájlok törlésére, és itt majd legyen bepipálva a korábbi Windows verziók. A nagy frissítések, verzióváltások előtti maradékot lehet eltüntetni, nem ritkán 10-20GB-ot.
Plusz az előbb említett DDU, és a Temp mappa. És voilà!
Spoiler!
Köszönöm a választ! 😀
Lemezkarbantartó: hát akkor nálad nem talál régebbi verziót, én már nem is emlékszem a 7-es dolgokra 😀
De a Local/Temp mappa lehet méretes, valamint a Windows/Softwaredistribution/Download tartalmát is törölheted, ezek a frissítések, amiket már feltelepített.
Lenne egy kis problémám,ami a következö:
Kb 10 napja meghalt a régi alaplapom,és 3-4 napja sikerült beszereznem egy ujat.Még nemigen kisérleteztem oc-val,igy a proci is csak a turbo orajel környékénn ketyeg 3,5ghz (régi lapomban gond nélkül vitte a 4Ghz is,ezt azért irom mert nemhiszem h ez a baj,h 3,1ghz hejett folyton a 3.5ghz turbo jelen megy...)Mikor meglett a lap szépen összeraktam,ügyelve h minden a hejénn legyen,még a régi win is bebootolt és ment is vele...De néha elöjött egy hiba...A gép "félig" megfagyott,ugymond hang eltorzult de szólt(zenehalgatás közben jelentkezik,játékoknál még nemvolt,de egyszer megesett h elment a hang filmnézés közben is.Szó szerint a film néma lett de a kép folytonos voltnem akadozott,és csak restart utánn jött hejre..de ez egyszeri eset volt.),a gép az alt+ctrl+del gombokra reagál,de ott már annyira lassu,majd hirtelen ugrik 4-et h nemtudok a kijelentkezésre,v akármi másra rámenni,megint csak restart gomb oldja meg a dolgokat...Ezt rátudtam a régi win hibájára,ezért ujra telepitettem,+ mindenböl a legujabb drivert a gyártók weboldalárol,de a hiba elöjön ujra és ujra van h naponta,vanh 2nap utánn......Az SSD formatálva volt,igy a virus is kizárt lehet...
Aki tud segitsen,v ötlet mitöl lehet,mert igencsak idegesitö...
Vegyél egy normálisat ami nem tp-link meg egyéb hókamóka szar.
Mikrotiktól valami. hAP lite, hAP, ilyesmik ha nem akarsz sokat költeni.
Azóta meg kizárólag Mikrotikkal dolgozunk.
Szeretnék a Win8-am mellé(SSD-n van)egy XP-t(régi játékok miatt)a HDD-re(itt vannak a Win8-as adatok,de nem a system).
Csináltam már neki egy új particiót,ha feltelepítem a HDD-re az XP-t,akkor nem lesz semmi összeütközés?
Ugye ezen a meghajtón lesz az XP(legyen most X),és én azt szeretném,hogy Y-ra telepítsem a játékokat,az működne?
És Win 8-ról hogy látnám mind ezt?(tudnék-e törölni,másolni ide-oda stb...)
Illetve,rendszerindításkor automatikusan választhatok majd a 2 rendszer közül,vagy ezt külön be kell állítani a biosban?