Az hogy a EPS12V csatlakozó 4+4 pines vagy 8 pines mennyire meghatározó? Csak mert az egyik informatikus ismerősöm mondja hogy mindenképpen olyat nézzek ahol egybe 8 pines. (de olyat sehol nem találok, mindegyik 4+4)
Jó lenne 15 ezer alatt találni valamit, akár használtan is.
Ha minden jól megy még az éven lesz egy nagyobb felbontású monitorom is.
terep: Tisztában vagyok a CPU Limittel, FullHD-ban is ugyan úgy előjön de ha most itt az alkalom és nem kellene sokat pótolnom egy GTX 480-hoz akkor szívesen lecserélném.
FSP 460W FSP460-60HCN OEM tápegység - 12k pcx-en. ez lenne a legolcsóbb megoldás. de ha mondanál egy keretet az jó lenne... amúgy ha még mindig azon a kis felbontáson játszol, kár ennyit fejleszteni, mert a procilimit előjön hiába fejleszted a vga-t...
Nem, nem keverem. Jelen pillanatban a iArena S/S8 a Chieftec legalja.
Az, hogy te nem vennéd meg, és a nem gyártottak minőséget két nagyon különböző kategória(és még mindig rengeteg ctg-nél jobb szériája van). Én meg a super flower amazon szériát kerülném messze, hiába tolják mindenhol, mint olcsó, jó tápot.
A Corsairral meg közel se úgy van, de ezt betudom annak, hogy manapság a CWT-t divat szidni a szerencsétlen GPA miatt(gondolom ettől már egy CSH is rossz lesz). Ebben a vicces, hogy közel se ez volt a legrosszabb eresztésük, és az elődje még Enemrax tápot is megjárt.
XHTX
Nem kevered véletlenül az iArena-val? Egy szóval nem írtam, hogy nincs újabb a CTG-től, az már más kérdés, hogy egyiket se venném meg, abban az árban ott a Super Flower amivel nem tudja felvenni a versenyt. A corsair-al csak akkor nincs gond ha seasonic beles, vagyis nem mindegy ki az OEM beszállító.
aegy jobb 400-as is elég lenne, azt hitte már megvan... ha nincs, akkor nem kell akkora. amúgy biztos a legolcsóbb cm tápod volt az a 600-as azért adta be a kulcsot...
Sziasztok érdeklődnék, hogy egy corsair vs 650 es tap el e bírná ezt a konfigot?
Fx6300
Gigabyte R7 260x 2gb wf
8gb ram
1 hdd
1 ssd
2 venti
1 gyári led
Valaszotokat köszönöm!
Értem, akkor az megfelelő ami jelenleg a konfigba van? 😀
"Thermaltake 530W Hamburg W0392RE"
Spórolni akartam kicsit, ha már van egy eladó táp. De ha nem, hát nem. 😆
Off: Egyébként más kivetni valót találsz esetleg még a konfigban?
Koszonom a valaszokat es meg is fogadom oket....
Ezert kerdeztem inkabb meg mielott megrendelem a cuccokat mert annyit tenyleg nem ertek hozza, de azert haveromnal picivel tobbet, mert szoktam nezelodni es gey-egy dolog megmarad... 😀
Ui: A milyen gepet vegyek topicban meg lenne kerdesem, ha esetleg beneznetek oda is es lenne vmi eszrevetel akkor leirhatnatok.. 😀
nokiacsabika
Te is írsz érdekes dolgokat.
A Chieftecnél a CTG mindig is alsó kategória volt, alatta van kb 2-3 széria, felette meg egy tucat. Ezekből nem kevés jóval újabb mint a CTG, sőt egészen újak is vannak(és van ami 230V only is).
A corsairral meg mi a gond? Persze a piacra való beszállása óta középkategória és attól lefele az átlag minőség csökkent, de egyike azon kevés gyártóknak akik, ha már belépőkategóriát is adnak, legalább egy szint alá nem mennek/kicsit áttervezik az elektronikát. Jelenleg kapható tápjaikból a VS a gondolkodós, meg a CS széria, utóbbi csak a GreatWall múltját tekintve. Na meg persze sok esetben túlárazott.
Btw..Én lényegében az előző hozzászólásomban arra akartam rávilágítani, hogy se a névleges teljesítmény, se a "minőségi márkanév"nem elegendő ezt megítélni.
xsebix
Rogyásig elég egy jobb 450w-os a GTX970 alá, mondjuk Super Flower Bronz 450w és még így is marad tartalék nem kevés.
Non-k procira felesleges akkora hűtő mint az ashura. Azzal kellene tisztában lenni, hogy a mainstream vonal pasztázott és nem forrasztott mint a performance.
Mainstream vonalon tételezzük fel, hogy egy i5-ös prociról max. 8 fokot lehet lehúzni, tehát nem fogsz tudni 12 fokot lehúzna akkor se ha egy 1.5kg-os dupla tornyost raksz rá. Egy olcsóbb hűtő is elég, az Alpenföhn Ben Nevis vagy a be quiet! Pure Rock tökéletesen megfelel a célra.
A kingston-t és a v300-at messze kerüld el, nem ajánlott, helyette Intel vagy Adata.
xsebix
Senki nem mondta, hogy hülye vagy. Az más kérdés, hogy nem ismered a tápokat, ha ismernéd akkor a Corsair nem lenne rajta, a Chieftec meg nem gyárt a ctg óta minőségit és az meg nem mai gyerek tehát ezt is kihúzhatod a listáról. Az fxf gondolom XFX akart lenni az ok és az fsp is, de írd fel a super flower-t is mivel minőségi-olcsó-5év garis és ebben az árszegmenseben nem is találsz olyat ami felvenné vele a versenyt a 450w-os kategóriában, 550-nél belép az fsp raider ott mindegy melyiket veszed.
Akkor jo mert azon is lehet 10 ezret sporolni legalabb... Mert a a nagyobb tapok mar joval dragabbak.. 😀
Nekem is amugy egy FSP 500W tapom van es az en gepem tobbet fogyaszt sokkal, de nem tapasztaltam gondot eddig, pedig egy ideje mar igy megy a gepem.. 😀
Haveromnak irok ossze egy gepet a kerdes, hogy mekkora tapot rakjak bele?
En egy jo minusegu 550 vagy 600W tapban gondolkozok, de mivel draga lesz a gep nem szeretnek kockaztatni...
Ime a konfig:
Helló, az alábbi géphez milyen tápot ajánlotok?
CPU: Fx 6300
VGA: R5770 Hawk
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P
Ház: Zalman Z11 PLUS HF1
HDD: SAMSUNG HD103UJ - Sata 2
Memória: Kingston HyperX BEAST 8GB (2x4GB) DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V, XMP
Monitor: Acer X203W
Amiket eddig kinéztem és szerintem megfelelőek azok a következők:
-Thermaltake Smart SE 530W
-Corsair VS 550W, CP-9020097
-ZALMAN ZM600-GLX, 600W
-ZALMAN ZM600-LX, 600W
Nem nagyon értek a PSU-hoz, így inkább kikérem a ti véleményeteket. Melyiket ajánljátok vagy esetleg milyen más modellt?
*Megjegyzés: nem tervezek nagy tuningot a jövőben, esetleg egy VGA és egy HDD frissítést.
Fasyleroen : Ne haragudj, de annyi ilyen tagot láttam, aki mindenféle komoly szándék nélkül kér tanácsot (többek heti visszatérő jelleggel), olyan komponensekhez, amiket valószínűleg nem fog megvásárolni, csupán, menőzni próbál, esetleg kideríteni milyen kéne ha lenne rá pénze... ha ezt nyiltan vállalná, nem is lenne probléma, komolyan... ha én most mondtam volna neked egy 35k minőségi moduláris tápot, megvetted volna...? Ez kb a félkonfigod ára, nem értem mi lenne abban az ésszerűség, ha egy szerényebb gépben egy jóval drágább táp lenne mint ami indokolt... de ha azt mondod 25k a keret, nem is lenne itt semmi vita, csak az ilyen 'pénz nem számít' tagokkal igencsak szkeptikus lettem egy ideje, aki követi a vásárlós topikokat, talán sejtheti is, hogy miért...
ennyi erővel a te géped se azt sugallja, hogy vehetnél egy 1200w-os tápot 120k-ért...na mind1
rámutatnál hol van a legkisebb szikrája is annak, hogy én olyat tervezek venni? 😊 Hagyjuk már a személyeskedést...
Fasyleroen: Egy árat mondj, hogy mennyit szánnál tápra. 10K alatt nincs jó táp, így a gépedhez olyan 10-20K között vannak ideális tápok, persze ha később új gépet veszel, akkor érdemes lehet erősebbet venni. De amíg te nem mondod el, hogy mit is szeretnél valójában, addig csak tippelni tudunk...
1; Bronson megpróbált segíteni neked!
2; TE! saját magad hátráltatod a segítség folyamatát mindazzal, hogy nem vagy képes meghatározni egy keretet, vagyis mennyit is szánnál rá!
3; Nem a fórummal van a baj, hanem azzal, hogy egyesek nem képesek megfelelően/rendeltetésszerűen használni azt.
Gyorstalpaló: - Spoiler!
1, leírod mit szeretnél és mihez szeretnéd. 2, leírod milyen távlatokban gondolkozol (lesz e bővítve a közeljövőben vagy sem) 3, leírod azt az összeget amit erre fordítanál (kb +-) 4, egyéb opciók, kívánságok... moduláris, szín, márka stb.
Kösz a sok segítséget...Ennyi erővel törölni lehet a fórumot, mert egyes embereknek pénzügyi megítélése van más felett... a segítségnyújtásról nem is beszélve, hiszen ez lenne a fórum lényege... ennyi erővel a te géped se azt sugallja, hogy vehetnél egy 1200w-os tápot 120k-ért...na mind1
De a többi komponens a gépedben nem azt sugallja hogy mindegy neked, hogy 15 vagy 35 ezer egy táp... és tény, hogy nem szabad spórolni rajta, de nem látom így értelmét ennek a szemléletnek...
Bőven elég amit elsőnek is írtam.[LINK]
FrostnovaZ: Szerintem mindegy.
[LINK]
Ha minden jól megy még az éven lesz egy nagyobb felbontású monitorom is.
terep: Tisztában vagyok a CPU Limittel, FullHD-ban is ugyan úgy előjön de ha most itt az alkalom és nem kellene sokat pótolnom egy GTX 480-hoz akkor szívesen lecserélném.
Melyik a legolcsóbb táp ami elbírna egy GTX 480 + Q8200-at?
FSP Hexa+ 500W
Sajnos a mostani Chieftec 400W ANP-405A12-es tápom elszállt. Szeretnék venni egy újat, 450-500W-est, mit tudnátok ajánlani?
FSP Raider 550 - 19k
azt jelenti hogy a tápegységen kell hogy legyen 6+8 pines csatlakozó...
A super flower amazon régi, kifutott széria, helyette ott a Bronz.
Az, hogy te nem vennéd meg, és a nem gyártottak minőséget két nagyon különböző kategória(és még mindig rengeteg ctg-nél jobb szériája van). Én meg a super flower amazon szériát kerülném messze, hiába tolják mindenhol, mint olcsó, jó tápot.
A Corsairral meg közel se úgy van, de ezt betudom annak, hogy manapság a CWT-t divat szidni a szerencsétlen GPA miatt(gondolom ettől már egy CSH is rossz lesz). Ebben a vicces, hogy közel se ez volt a legrosszabb eresztésük, és az elődje még Enemrax tápot is megjárt.
Nem kevered véletlenül az iArena-val? Egy szóval nem írtam, hogy nincs újabb a CTG-től, az már más kérdés, hogy egyiket se venném meg, abban az árban ott a Super Flower amivel nem tudja felvenni a versenyt. A corsair-al csak akkor nincs gond ha seasonic beles, vagyis nem mindegy ki az OEM beszállító.
Fx6300
Gigabyte R7 260x 2gb wf
8gb ram
1 hdd
1 ssd
2 venti
1 gyári led
Valaszotokat köszönöm!
"Thermaltake 530W Hamburg W0392RE"
Spórolni akartam kicsit, ha már van egy eladó táp. De ha nem, hát nem. 😆
Off: Egyébként más kivetni valót találsz esetleg még a konfigban?
Ez menyire nevezhető jó tápnak? 😀
Gigabyte Superb E570 GE-E570A-C3 570W
Köszönöm előre is!
Koszonom a valaszokat es meg is fogadom oket....
Ezert kerdeztem inkabb meg mielott megrendelem a cuccokat mert annyit tenyleg nem ertek hozza, de azert haveromnal picivel tobbet, mert szoktam nezelodni es gey-egy dolog megmarad... 😀
Ui: A milyen gepet vegyek topicban meg lenne kerdesem, ha esetleg beneznetek oda is es lenne vmi eszrevetel akkor leirhatnatok.. 😀
Koszonom! 😀
Te is írsz érdekes dolgokat.
A Chieftecnél a CTG mindig is alsó kategória volt, alatta van kb 2-3 széria, felette meg egy tucat. Ezekből nem kevés jóval újabb mint a CTG, sőt egészen újak is vannak(és van ami 230V only is).
A corsairral meg mi a gond? Persze a piacra való beszállása óta középkategória és attól lefele az átlag minőség csökkent, de egyike azon kevés gyártóknak akik, ha már belépőkategóriát is adnak, legalább egy szint alá nem mennek/kicsit áttervezik az elektronikát. Jelenleg kapható tápjaikból a VS a gondolkodós, meg a CS széria, utóbbi csak a GreatWall múltját tekintve. Na meg persze sok esetben túlárazott.
Btw..Én lényegében az előző hozzászólásomban arra akartam rávilágítani, hogy se a névleges teljesítmény, se a "minőségi márkanév"nem elegendő ezt megítélni.
Rogyásig elég egy jobb 450w-os a GTX970 alá, mondjuk Super Flower Bronz 450w és még így is marad tartalék nem kevés.
Non-k procira felesleges akkora hűtő mint az ashura. Azzal kellene tisztában lenni, hogy a mainstream vonal pasztázott és nem forrasztott mint a performance.
Mainstream vonalon tételezzük fel, hogy egy i5-ös prociról max. 8 fokot lehet lehúzni, tehát nem fogsz tudni 12 fokot lehúzna akkor se ha egy 1.5kg-os dupla tornyost raksz rá. Egy olcsóbb hűtő is elég, az Alpenföhn Ben Nevis vagy a be quiet! Pure Rock tökéletesen megfelel a célra.
A kingston-t és a v300-at messze kerüld el, nem ajánlott, helyette Intel vagy Adata.
xsebix
Senki nem mondta, hogy hülye vagy. Az más kérdés, hogy nem ismered a tápokat, ha ismernéd akkor a Corsair nem lenne rajta, a Chieftec meg nem gyárt a ctg óta minőségit és az meg nem mai gyerek tehát ezt is kihúzhatod a listáról. Az fxf gondolom XFX akart lenni az ok és az fsp is, de írd fel a super flower-t is mivel minőségi-olcsó-5év garis és ebben az árszegmenseben nem is találsz olyat ami felvenné vele a versenyt a 450w-os kategóriában, 550-nél belép az fsp raider ott mindegy melyiket veszed.
A minosegu tap alatt azt ertettem, hogy pl : FSP , Chieftec , Corsair , FXF 😀
Ezekben bizok mert ezekrol hallottam hogy jok, FSP es Chieftec mar volt nekem is es evekig semmi bajuk nem volt.. 😀
Nekem is amugy egy FSP 500W tapom van es az en gepem tobbet fogyaszt sokkal, de nem tapasztaltam gondot eddig, pedig egy ideje mar igy megy a gepem.. 😀
Haveromnak irok ossze egy gepet a kerdes, hogy mekkora tapot rakjak bele?
En egy jo minusegu 550 vagy 600W tapban gondolkozok, de mivel draga lesz a gep nem szeretnek kockaztatni...
Ime a konfig:
INTEL Core i7-4790 3.60GHz / SCYTHE Ashura huto
GiGABYTE GTX970 4GB GDDR5 OC
ASUS B85-PRO GAMER
KINGSTON 120GB SSDNow
HyperX 8GB Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB
Elore is koszonom a valaszokat!
CPU: Fx 6300
VGA: R5770 Hawk
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P
Ház: Zalman Z11 PLUS HF1
HDD: SAMSUNG HD103UJ - Sata 2
Memória: Kingston HyperX BEAST 8GB (2x4GB) DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V, XMP
Monitor: Acer X203W
Amiket eddig kinéztem és szerintem megfelelőek azok a következők:
-Thermaltake Smart SE 530W
-Corsair VS 550W, CP-9020097
-ZALMAN ZM600-GLX, 600W
-ZALMAN ZM600-LX, 600W
Nem nagyon értek a PSU-hoz, így inkább kikérem a ti véleményeteket. Melyiket ajánljátok vagy esetleg milyen más modellt?
*Megjegyzés: nem tervezek nagy tuningot a jövőben, esetleg egy VGA és egy HDD frissítést.
rámutatnál hol van a legkisebb szikrája is annak, hogy én olyat tervezek venni? 😊 Hagyjuk már a személyeskedést...
2; TE! saját magad hátráltatod a segítség folyamatát mindazzal, hogy nem vagy képes meghatározni egy keretet, vagyis mennyit is szánnál rá!
3; Nem a fórummal van a baj, hanem azzal, hogy egyesek nem képesek megfelelően/rendeltetésszerűen használni azt.
Gyorstalpaló: - Spoiler!
Szóval, mennyi a keret? 😀