Akkor ez a táp elvileg elbírná a GTX 480 és Q8200-at. Köszönöm a válaszokat! 😀
[LINK]
Vagy esetleg kellene valami jobb, 500W-osat venni? Biztosra szeretnék menni... 😕
Az hogy a EPS12V csatlakozó 4+4 pines vagy 8 pines mennyire meghatározó? Csak mert az egyik informatikus ismerősöm mondja hogy mindenképpen olyat nézzek ahol egybe 8 pines. (de olyat sehol nem találok, mindegyik 4+4)
Jó lenne 15 ezer alatt találni valamit, akár használtan is.
Ha minden jól megy még az éven lesz egy nagyobb felbontású monitorom is.
terep: Tisztában vagyok a CPU Limittel, FullHD-ban is ugyan úgy előjön de ha most itt az alkalom és nem kellene sokat pótolnom egy GTX 480-hoz akkor szívesen lecserélném.
FSP 460W FSP460-60HCN OEM tápegység - 12k pcx-en. ez lenne a legolcsóbb megoldás. de ha mondanál egy keretet az jó lenne... amúgy ha még mindig azon a kis felbontáson játszol, kár ennyit fejleszteni, mert a procilimit előjön hiába fejleszted a vga-t...
Nem, nem keverem. Jelen pillanatban a iArena S/S8 a Chieftec legalja.
Az, hogy te nem vennéd meg, és a nem gyártottak minőséget két nagyon különböző kategória(és még mindig rengeteg ctg-nél jobb szériája van). Én meg a super flower amazon szériát kerülném messze, hiába tolják mindenhol, mint olcsó, jó tápot.
A Corsairral meg közel se úgy van, de ezt betudom annak, hogy manapság a CWT-t divat szidni a szerencsétlen GPA miatt(gondolom ettől már egy CSH is rossz lesz). Ebben a vicces, hogy közel se ez volt a legrosszabb eresztésük, és az elődje még Enemrax tápot is megjárt.
XHTX
Nem kevered véletlenül az iArena-val? Egy szóval nem írtam, hogy nincs újabb a CTG-től, az már más kérdés, hogy egyiket se venném meg, abban az árban ott a Super Flower amivel nem tudja felvenni a versenyt. A corsair-al csak akkor nincs gond ha seasonic beles, vagyis nem mindegy ki az OEM beszállító.
aegy jobb 400-as is elég lenne, azt hitte már megvan... ha nincs, akkor nem kell akkora. amúgy biztos a legolcsóbb cm tápod volt az a 600-as azért adta be a kulcsot...
Sziasztok érdeklődnék, hogy egy corsair vs 650 es tap el e bírná ezt a konfigot?
Fx6300
Gigabyte R7 260x 2gb wf
8gb ram
1 hdd
1 ssd
2 venti
1 gyári led
Valaszotokat köszönöm!
Értem, akkor az megfelelő ami jelenleg a konfigba van? 😀
"Thermaltake 530W Hamburg W0392RE"
Spórolni akartam kicsit, ha már van egy eladó táp. De ha nem, hát nem. 😆
Off: Egyébként más kivetni valót találsz esetleg még a konfigban?
Koszonom a valaszokat es meg is fogadom oket....
Ezert kerdeztem inkabb meg mielott megrendelem a cuccokat mert annyit tenyleg nem ertek hozza, de azert haveromnal picivel tobbet, mert szoktam nezelodni es gey-egy dolog megmarad... 😀
Ui: A milyen gepet vegyek topicban meg lenne kerdesem, ha esetleg beneznetek oda is es lenne vmi eszrevetel akkor leirhatnatok.. 😀
nokiacsabika
Te is írsz érdekes dolgokat.
A Chieftecnél a CTG mindig is alsó kategória volt, alatta van kb 2-3 széria, felette meg egy tucat. Ezekből nem kevés jóval újabb mint a CTG, sőt egészen újak is vannak(és van ami 230V only is).
A corsairral meg mi a gond? Persze a piacra való beszállása óta középkategória és attól lefele az átlag minőség csökkent, de egyike azon kevés gyártóknak akik, ha már belépőkategóriát is adnak, legalább egy szint alá nem mennek/kicsit áttervezik az elektronikát. Jelenleg kapható tápjaikból a VS a gondolkodós, meg a CS széria, utóbbi csak a GreatWall múltját tekintve. Na meg persze sok esetben túlárazott.
Btw..Én lényegében az előző hozzászólásomban arra akartam rávilágítani, hogy se a névleges teljesítmény, se a "minőségi márkanév"nem elegendő ezt megítélni.
xsebix
Rogyásig elég egy jobb 450w-os a GTX970 alá, mondjuk Super Flower Bronz 450w és még így is marad tartalék nem kevés.
Non-k procira felesleges akkora hűtő mint az ashura. Azzal kellene tisztában lenni, hogy a mainstream vonal pasztázott és nem forrasztott mint a performance.
Mainstream vonalon tételezzük fel, hogy egy i5-ös prociról max. 8 fokot lehet lehúzni, tehát nem fogsz tudni 12 fokot lehúzna akkor se ha egy 1.5kg-os dupla tornyost raksz rá. Egy olcsóbb hűtő is elég, az Alpenföhn Ben Nevis vagy a be quiet! Pure Rock tökéletesen megfelel a célra.
A kingston-t és a v300-at messze kerüld el, nem ajánlott, helyette Intel vagy Adata.
xsebix
Senki nem mondta, hogy hülye vagy. Az más kérdés, hogy nem ismered a tápokat, ha ismernéd akkor a Corsair nem lenne rajta, a Chieftec meg nem gyárt a ctg óta minőségit és az meg nem mai gyerek tehát ezt is kihúzhatod a listáról. Az fxf gondolom XFX akart lenni az ok és az fsp is, de írd fel a super flower-t is mivel minőségi-olcsó-5év garis és ebben az árszegmenseben nem is találsz olyat ami felvenné vele a versenyt a 450w-os kategóriában, 550-nél belép az fsp raider ott mindegy melyiket veszed.
Akkor jo mert azon is lehet 10 ezret sporolni legalabb... Mert a a nagyobb tapok mar joval dragabbak.. 😀
Nekem is amugy egy FSP 500W tapom van es az en gepem tobbet fogyaszt sokkal, de nem tapasztaltam gondot eddig, pedig egy ideje mar igy megy a gepem.. 😀
Haveromnak irok ossze egy gepet a kerdes, hogy mekkora tapot rakjak bele?
En egy jo minusegu 550 vagy 600W tapban gondolkozok, de mivel draga lesz a gep nem szeretnek kockaztatni...
Ime a konfig:
Helló, az alábbi géphez milyen tápot ajánlotok?
CPU: Fx 6300
VGA: R5770 Hawk
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P
Ház: Zalman Z11 PLUS HF1
HDD: SAMSUNG HD103UJ - Sata 2
Memória: Kingston HyperX BEAST 8GB (2x4GB) DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V, XMP
Monitor: Acer X203W
Amiket eddig kinéztem és szerintem megfelelőek azok a következők:
-Thermaltake Smart SE 530W
-Corsair VS 550W, CP-9020097
-ZALMAN ZM600-GLX, 600W
-ZALMAN ZM600-LX, 600W
Nem nagyon értek a PSU-hoz, így inkább kikérem a ti véleményeteket. Melyiket ajánljátok vagy esetleg milyen más modellt?
*Megjegyzés: nem tervezek nagy tuningot a jövőben, esetleg egy VGA és egy HDD frissítést.
Vagy inkább vegyek használtan valami jobbat?
[LINK]
Vagy esetleg kellene valami jobb, 500W-osat venni? Biztosra szeretnék menni... 😕
Bőven elég amit elsőnek is írtam.[LINK]
FrostnovaZ: Szerintem mindegy.
[LINK]
Ha minden jól megy még az éven lesz egy nagyobb felbontású monitorom is.
terep: Tisztában vagyok a CPU Limittel, FullHD-ban is ugyan úgy előjön de ha most itt az alkalom és nem kellene sokat pótolnom egy GTX 480-hoz akkor szívesen lecserélném.
Melyik a legolcsóbb táp ami elbírna egy GTX 480 + Q8200-at?
FSP Hexa+ 500W
Sajnos a mostani Chieftec 400W ANP-405A12-es tápom elszállt. Szeretnék venni egy újat, 450-500W-est, mit tudnátok ajánlani?
FSP Raider 550 - 19k
azt jelenti hogy a tápegységen kell hogy legyen 6+8 pines csatlakozó...
A super flower amazon régi, kifutott széria, helyette ott a Bronz.
Az, hogy te nem vennéd meg, és a nem gyártottak minőséget két nagyon különböző kategória(és még mindig rengeteg ctg-nél jobb szériája van). Én meg a super flower amazon szériát kerülném messze, hiába tolják mindenhol, mint olcsó, jó tápot.
A Corsairral meg közel se úgy van, de ezt betudom annak, hogy manapság a CWT-t divat szidni a szerencsétlen GPA miatt(gondolom ettől már egy CSH is rossz lesz). Ebben a vicces, hogy közel se ez volt a legrosszabb eresztésük, és az elődje még Enemrax tápot is megjárt.
Nem kevered véletlenül az iArena-val? Egy szóval nem írtam, hogy nincs újabb a CTG-től, az már más kérdés, hogy egyiket se venném meg, abban az árban ott a Super Flower amivel nem tudja felvenni a versenyt. A corsair-al csak akkor nincs gond ha seasonic beles, vagyis nem mindegy ki az OEM beszállító.
Fx6300
Gigabyte R7 260x 2gb wf
8gb ram
1 hdd
1 ssd
2 venti
1 gyári led
Valaszotokat köszönöm!
"Thermaltake 530W Hamburg W0392RE"
Spórolni akartam kicsit, ha már van egy eladó táp. De ha nem, hát nem. 😆
Off: Egyébként más kivetni valót találsz esetleg még a konfigban?
Ez menyire nevezhető jó tápnak? 😀
Gigabyte Superb E570 GE-E570A-C3 570W
Köszönöm előre is!
Koszonom a valaszokat es meg is fogadom oket....
Ezert kerdeztem inkabb meg mielott megrendelem a cuccokat mert annyit tenyleg nem ertek hozza, de azert haveromnal picivel tobbet, mert szoktam nezelodni es gey-egy dolog megmarad... 😀
Ui: A milyen gepet vegyek topicban meg lenne kerdesem, ha esetleg beneznetek oda is es lenne vmi eszrevetel akkor leirhatnatok.. 😀
Koszonom! 😀
Te is írsz érdekes dolgokat.
A Chieftecnél a CTG mindig is alsó kategória volt, alatta van kb 2-3 széria, felette meg egy tucat. Ezekből nem kevés jóval újabb mint a CTG, sőt egészen újak is vannak(és van ami 230V only is).
A corsairral meg mi a gond? Persze a piacra való beszállása óta középkategória és attól lefele az átlag minőség csökkent, de egyike azon kevés gyártóknak akik, ha már belépőkategóriát is adnak, legalább egy szint alá nem mennek/kicsit áttervezik az elektronikát. Jelenleg kapható tápjaikból a VS a gondolkodós, meg a CS széria, utóbbi csak a GreatWall múltját tekintve. Na meg persze sok esetben túlárazott.
Btw..Én lényegében az előző hozzászólásomban arra akartam rávilágítani, hogy se a névleges teljesítmény, se a "minőségi márkanév"nem elegendő ezt megítélni.
Rogyásig elég egy jobb 450w-os a GTX970 alá, mondjuk Super Flower Bronz 450w és még így is marad tartalék nem kevés.
Non-k procira felesleges akkora hűtő mint az ashura. Azzal kellene tisztában lenni, hogy a mainstream vonal pasztázott és nem forrasztott mint a performance.
Mainstream vonalon tételezzük fel, hogy egy i5-ös prociról max. 8 fokot lehet lehúzni, tehát nem fogsz tudni 12 fokot lehúzna akkor se ha egy 1.5kg-os dupla tornyost raksz rá. Egy olcsóbb hűtő is elég, az Alpenföhn Ben Nevis vagy a be quiet! Pure Rock tökéletesen megfelel a célra.
A kingston-t és a v300-at messze kerüld el, nem ajánlott, helyette Intel vagy Adata.
xsebix
Senki nem mondta, hogy hülye vagy. Az más kérdés, hogy nem ismered a tápokat, ha ismernéd akkor a Corsair nem lenne rajta, a Chieftec meg nem gyárt a ctg óta minőségit és az meg nem mai gyerek tehát ezt is kihúzhatod a listáról. Az fxf gondolom XFX akart lenni az ok és az fsp is, de írd fel a super flower-t is mivel minőségi-olcsó-5év garis és ebben az árszegmenseben nem is találsz olyat ami felvenné vele a versenyt a 450w-os kategóriában, 550-nél belép az fsp raider ott mindegy melyiket veszed.
A minosegu tap alatt azt ertettem, hogy pl : FSP , Chieftec , Corsair , FXF 😀
Ezekben bizok mert ezekrol hallottam hogy jok, FSP es Chieftec mar volt nekem is es evekig semmi bajuk nem volt.. 😀
Nekem is amugy egy FSP 500W tapom van es az en gepem tobbet fogyaszt sokkal, de nem tapasztaltam gondot eddig, pedig egy ideje mar igy megy a gepem.. 😀
Haveromnak irok ossze egy gepet a kerdes, hogy mekkora tapot rakjak bele?
En egy jo minusegu 550 vagy 600W tapban gondolkozok, de mivel draga lesz a gep nem szeretnek kockaztatni...
Ime a konfig:
INTEL Core i7-4790 3.60GHz / SCYTHE Ashura huto
GiGABYTE GTX970 4GB GDDR5 OC
ASUS B85-PRO GAMER
KINGSTON 120GB SSDNow
HyperX 8GB Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB
Elore is koszonom a valaszokat!
CPU: Fx 6300
VGA: R5770 Hawk
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P
Ház: Zalman Z11 PLUS HF1
HDD: SAMSUNG HD103UJ - Sata 2
Memória: Kingston HyperX BEAST 8GB (2x4GB) DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V, XMP
Monitor: Acer X203W
Amiket eddig kinéztem és szerintem megfelelőek azok a következők:
-Thermaltake Smart SE 530W
-Corsair VS 550W, CP-9020097
-ZALMAN ZM600-GLX, 600W
-ZALMAN ZM600-LX, 600W
Nem nagyon értek a PSU-hoz, így inkább kikérem a ti véleményeteket. Melyiket ajánljátok vagy esetleg milyen más modellt?
*Megjegyzés: nem tervezek nagy tuningot a jövőben, esetleg egy VGA és egy HDD frissítést.