Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hunork avatar
skyspider: rendben. Azt kihagytam, hogy ha a második pont után minden oké, akkor a Win reinstall nem kell. De én erősen ajánlanám, az a biztos a kálváriád után. Ebben az esetben a sorrend: 1-es, majd 3-as pont, utána értelemszerűen a legfrissebb driver. De fontos: WIN telepítéskor elsőre az alaplap, hang / háló...stb vezérlőket telepítsd, és csak utána VGA!!
0
0
0
0
chras0043 avatar
Hunork: Köszi! Nekiugrok, majd ma este vagy a holnapi nap folyamán jelentkezek a fejleményekkel.
0
0
0
0
Hunork avatar
skyspider:

Hát elsőre az jut eszembe, hogy:
1. BIOS frissítés (mert muszáj)
2. NV driver törlése a DDU programmal, gép leállít. VGA kivesz, betesz. Bekapcs. Legújabb NV driver feltelepít.
3. Win tiszta telepítés (tudom, nem tetszik, de muszáj)
4. Ha nem megy (ami akkor csoda), jelentkezz újra.
0
0
0
0
chras0043 avatar
Na üdv újra!
(Előzmény: Vettem egy GIGABYTE GTX 1060-at, beraktam a gépembe de nem akar működni (úgy is próbáltam hogy fent volt a drivere), nagyon sok idő még "bekapcsol", a windowst be se tölti (közvetlen a win betöltése előtt újraindul), a kép maga el van torzulva. Ha visszateszem a régi videokártyát (ASUS GTX 550Ti) azzal megint működik minden.
A gép maga: MSI B75A-G43; i5-3450; FSP Raider 550W és ugye a GTX 550Ti, amit GTX 1060-ra akarnék cserélni.)

Elvittem az 1060-at kipróbálni másik gépbe, és ott működött meg minden. Végső elkeseredésemben visszavittem oda ahonnan vettem hátha majd ott valamivel okosabb leszek, ott is kipróbáltuk és ott is működött. A hiba nálam van, valószínűleg az alaplapommal. Valamiért nem akar együtt működni az alaplap és a videokártya. Valakinek van ötlete hogy hogy bírjam működésre? Előre is köszi! 😀
0
0
0
0
AttiS avatar
Nem fog, és köszönöm! 😀
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
AttiS:Azt csak azért írtam, ha netán megfordulna a fejedben 😀 Remélem mihamarabb megoldódik a csere.
0
0
0
0
Hunork avatar
Nem számít. A 8 pin azért kell, hogy vezérelje a tápellátást. Ha nem dugod rá, nem lesz kép soha. Ha meg azzal sincs kép, akkor lásd alább, gariztatás / csere.
0
0
0
0
AttiS avatar
Nem volt szándékomban leírni az MSi-t, nem tudom ez honnan jött. Mindenesetre köszönöm a válaszokat! Mindenképpen ugyanilyet akarok. Eléggé bosszantó egyébként, hogy sajnos előfordulnak ilyen hibák.Remélem minnél hamarabb tudom intézni az ügyet és kapom majd a csere példányt.

Az változtat valamin hogy ha nincs rá dugva a 8-Pin táp csati akkor beindul vele minden venti, viszont a monitort továbbra sem kapcsolja.Ha rá dugom a 8-Pinest akkor ugyanúgy vaksötét. ?
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Egészen biztosan hibás darabot vettél. Sajnos előfordul. Minden gyártótól jön egy pár ilyen darab. Ha cserélik, bátran választhatsz megint msi-t vagy ami nekem van xfx, vagy más gyártótól. Egy hibás darab miatt ne írd le azért az msi-t. Igaz a tápod miatt nem igen ajánlott a tuning, de majd ha cseréled, az msi rx470-esek iszonyat jól tuningolhatóak.
0
0
0
0
Hunork avatar
Mivel megtetted a lehető legjobb próbát (másik gépben sem megy), biztos, hogy kifogtál egy hibás kártyát.
0
0
0
0
AttiS avatar
Sziasztok! Párat kommenteltem már ide az új VGA-m miatt. Sajnos akárhogy rendezgetek kábeleket , ház ventilátorokat.Most a Witcher 3 alatt megint előjött hogy 84fok 94% ventilátor használat ÉS! ezt mindössze 5-10perc leforgása alatt. De most jön a csattanó miután így is játszottam egyszer csak lekapcsolt a gép egy kb 20perc után.

1.Dolgom volt ugye nyomogatni a bekapcsoló gombot utána.De se kép se hang.
2.Lekaptam az oldalát,VGA ki.Integrált be. Gép indul semmi baj.
3.Vissza a VGA 2x megnéztem hogy mindent jól kötöttem-e be.Rendben volt.Indítás.. és semmi.Nem hogy felpörögnek a ventilátorok,hanem abszolut semmi.
4.VGA ki,át tettem egy másik konfigba azonos az enyémmel.Ott is ugyanez.Se kép se hang se semmi.

Most ott tartok hogy írtam levelet a kedves boltnak.Esetleg valaki egyéb ötlet ? Mindenképp vissza küldöm egyébként.
0
0
0
0
Bronson avatar
Konkrétan nincs tapasztalatom mennyire jó manapság a cf támogatás, de ha nem épp a legjobb, akkor a 390/x használtan nem hülyeség elég olcsón hozzájutni, a mostaniakat meg 40körül elpasszolod darabonként!
0
0
0
0
r2d2 avatar
Köszi akkor meg várom mi lesz a rx490es böl Addigra talán össze is jön valami alaplap tőke.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Igaza van Bronsonnak , annyi hogy ha használtat veszel a 2 vga árából esetleg még a 390/x meggondolandó.
De az RX480 jó vétel.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ahol van cf támogatás, ott még a 290x-től is jobb, szóval arra nem cserélném. esetleg add el a kettőt és vegyél egy rx480-at.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Sziasztok! Asus r9 280 crossfire-ben érdemes lenne le cserélnem r9 290 re vagy felesleges?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Egy rx460 4GB-t ki hajt egy FX6300 rendes terhelèsen ?
0
0
0
0
Bronson avatar
persze hogy elég, csak ha elitista vagy, akkor hiányozna az a plusz x fps amit egy inteles konfiggal nyernél, de így olcsón kihoztad...
0
0
0
0
zsivko avatar
Gyerekek, eddig úgy voltam vele, hogy eladom a HD7990-em, de miután megkaptam a DX12 támogatás és CF-t, második életet él ez a kártya. Hát valami bitang teljesítményre képes még 4év után is.
A 3dmark nem távpont a CF\SLI esetében. Ha azt nézném már rég kidobhattam volna.
FullHD és Ultra beállításokhoz az én gépem még így sem izzad meg.
Spoiler!
Ezt azért írtam, mert az én gépem egy 2012 konstrukció és még ma is elég
0
0
0
0
Puffin avatar
skyspider: nem tudod más gépben kipróbálni a VGA-t? Csak be kellene tenni máshova, ha ott is ua a probléma akkor garanciális csere!
0
0
0
0
Hunork avatar
Bronson:
Nem játékra gondoltam ebben az esetben, hanem videó vágás / szerkesztés, CAD...stb. Ekkor az erős CPU mellett kell a sok RAM, ne már a lapozófájlt kelljen használni. Aki i7-et vesz, legtöbbször célirányosan dolgozik a gépen, kevesebben vannak a gamerek. (szerintem)
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem csak 6gb van,és elvagyok vele.Bár lassan a 6 tényleg néhol kevés lehet,de 12-16 tuti elég lenne egy jó darabig nekem.
0
0
0
0
Bronson avatar
Hunork:
2x16gb memória elvárható
...?? ugyan minek? melyik játék alá nem elég ma 16gb ram...?
0
0
0
0
chras0043 avatar
Hunork: Most ott tartok hogy csináltam egy BIOS resetet (gombelem kivétellel), de így is fenn áll a probléma. A régi videokártya továbbra is működik.
Valamelyik nap áthívom az egyik felnőtt informatikus ismerősöm, hátha vele életre bírjuk kelteni a kártyát. A segítségedet továbbra is köszönöm! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
czaki263: Sosem tartottam "anti i5 kampányt". Teljesen más a helyzet, ha egy már meglévő gép fejlesztéséről van szó, illetve akkor, ha épp egy új gépet rakok össze, mivel utóbbinál az időtállóság, fejleszthetőség is fontos szempont, amit sokan nem vesznek figyelembe, pedig egy több százezer forintos beruházás nem egy "egyszer használatos, eldobható" valami. (Persze nem mindenkinél; van, aki könnyedén cserél processzort is, csak az általában maga megoldja a beszerzést, nem kér ehhez segítséget.)
Másik: a "szinte(!) mindegy" kitételt elemezzem, értelmezzem külön?
0
0
0
0
Hunork avatar
Szerintem ahány gép, annyi konfig. És sajnos nem mindenki épít ésszerűen - 50k alaplap i3 alá, i7 8GB memóriával...stb.
Szerintem a skálázás valahogy így van jól: egy új i3 és 1060, i5 és 1070, i7 és 1080. Ennyire egyszerű. Pentium esetében 8GB, i3 / i5 esetében 2x8GB rendszermemória ajánlott, i7 esetében (feltehetően nem 1080p felbontáson tolja), 4x8 vagy 2x16GB rendszermemória elvárható. Ha i3 akkor H és B lapok elegendőek, i5 esetében ha non-K , akkor szintén H vagy B, K-s prociknál meg egyértelműen Z. Tápegység legyen minőségi, lehetőleg moduláris / félmoduláris, és Silver minősítés, vagy Bronze+. És ennyi.
Ezek keverése, nem megfelelő betájolása okozza a sok-sok negatív tapasztalatot.
Szerintem...
0
0
0
0
czaki263 avatar
csuzli: Épp ezért kérdeztem, hogy milyen az az i5 😆. Először leirod hogy lényegtelen, aztán benyögöd, hogy mégse mindegy, mert lehet 1. generációs is 😃 .

A 2. dolog: Eddig anti i5 kampányt tartottál mindenhol, mert az az 1060-at még csak véletlenül sem hajtja ki(pedig pár 1070 tulajtól kiderült, akik tényleg tapasztalták hogy baromira vigan elvan az i5 az 1070-el is), most meg már hirtelen jó az is 😆. Össze-vissza beszélsz mindenütt...
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Köszönöm mindenkinek a segítséget! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
zolcsi86: Szinte lényegtelen milyen az az i5, ami a gépedben van, ha az legalább i5-2xxx-es vagy újabb, tehát legalább második generációs. Ha első generációs, akkor viszont lehetnek gondjaid vele. De első lépésben mindenképpen a VGA-t cserélném le én is.
0
0
0
0
Bronson avatar
A 470 ilyen szempontból best buy jelenleg... a driverektől nem kell féni, ez régi berögződés a fogyasztás sem akadály többé. de az 1060 tényleg jobb lenne 4gb-al a három lehet szűk keresztmetszet lesz hamarosan az új kártyáknál... de jelenleg még nem mutatkozik ez meg jelentősebben, az 1060 jelenleg erősebb kártya a 470nél, 3gb vram ide vagy oda...
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
zolcsi86 igen nvidiából én is a gtx1060 3gb-ot ajánlanám viszont a vram sztem hát még most jó későbbiekben textúrákból majd vissza kell venni

igazán tehetett volna rá 4gb-ot az nvidia akkor best buy kártya lenne
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Munkahelyen vagyok, majd otthon megnézem.
0
0
0
0
czaki263 avatar
Esetleg leirhatnád, hogy pontosan milyen az az i5. Később esetleg még vehetsz +8 GB ramot és legalább 2 évig nyugton leszel.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Köszi szépen! Akkor ezek szerint elég a kártyát újítani, a gép többi része még megfelelő.
0
0
0
0
czaki263 avatar
Ha picit teszel még az összeghez(+4-5000 ft), akkor már tudsz venni egy gtx 1060 3G-t, ami már gtx 970 szint.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Köszi a tippet MC MaRcI!! Utána néztem, jó kártya, viszont én geforce ban gondolkodok, arra esetleg valami ötlet??
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
zolcsi86
ha kártyát cserélsz akkor rx 470 4gb
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!!
Olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni, nem biztos mondjuk, hogy jó helyre írok, hogy a gépemet szeretném újítani. A gépem: Intel i5 3.1 Ghz 4 magos, valamilyen Asus alaplap, 1 Tb vinyó, 8 gb ram, Geforce Gtx 660 2gb kártya. Igazából videokártya cserében gondolkodok, vagy mást kellene inkább cserélni benne?? Ha esetleg kártya, akkor 50-60 000 nél többet nem akarok rászánni.

Segítséget előre is köszönöm!!
0
0
0
0
Hunork avatar
skyspider

Mivel közben nem voltam gépnél: hogy állsz?
De a legjobb tanács, mivel így azért nehéz pontos orvoslást mondani, hogy az egész gépet vidd el a boltba, ahol a VGA-t vetted. Mutasd meg, hogy mit produkál a gép. Ha csak a VGA-t viszed, akkor nem biztos, hogy a te hibád előjön. ennél jobb ötletem nincs. Az biztos, hogy egy NV/NV VGA csere nem okozhat ilyen galibát! Az sem oké, hogy 5 percig kell várni a BIOS-ra. Szóval, szerintem vidd el a gépet (monitor, egér, bill nem kell), és nézesd meg!

UI: azért az nem semmi, hogy a héten két 1060 problémával találkoztam csak itt...
0
0
0
0
grabka avatar
Sziasztok!

Nem tudom hogy hova kellene írnom a kérdésem, Alaplapokhoz vagy ide de valaki eltudná magyarázni mi az az SLI és hogyan működik? Illetve azok mit jelentenek hogy 2-way, 2-way/Quad, 3-way, 2-way/3-way, 2/3-way, 2/3/4-way. Persze annak is nagyon örülök ha egy linket kapok ahol érthetően le van írva.

Köszönöm,
Gábor
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Köszi és még egy kérdés. Ezek mellé + 2x4 gigaKingston Hyper x Predator 1866 mellé elég egy 500w-os Chieftec CTG 80p? (gondolom simán)
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Lehet, hogy egy 2g-s 960-at is ki lehet majd fogni 35 korül, de persze ez az ő döntése, teljesen korrekt a 460 is
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Csak a 2-gs-t veszi a haverom nem nekem lesz
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
The Emptiness: igen, viszont én várnék vele pár hetet, elképzelhető, hogy egy 4 gigás 960at is tudsz venni a 460 4g árából
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Üdv egy RX460-hoz egy FX6300-nak elégnek kellene lennie nem?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Amúgy ha a régi kártyával minden rendben, akkor csak az újjal lehet baj...
0
0
0
0
chras0043 avatar
Megpróbálom ezt a CMOS resetet. Megkerestem az alaplapomon, de nincs rajta semmiféle fedőkupak, csak két kiálló láb és kész.
0
0
0
0
Hunork avatar
H-ECTOR: Úgy is, de a legtutibb reset a jumper-es. Bár már nem tudom, mit csinált a srác....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció