Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hát elsőre az jut eszembe, hogy:
1. BIOS frissítés (mert muszáj)
2. NV driver törlése a DDU programmal, gép leállít. VGA kivesz, betesz. Bekapcs. Legújabb NV driver feltelepít.
3. Win tiszta telepítés (tudom, nem tetszik, de muszáj)
4. Ha nem megy (ami akkor csoda), jelentkezz újra.
(Előzmény: Vettem egy GIGABYTE GTX 1060-at, beraktam a gépembe de nem akar működni (úgy is próbáltam hogy fent volt a drivere), nagyon sok idő még "bekapcsol", a windowst be se tölti (közvetlen a win betöltése előtt újraindul), a kép maga el van torzulva. Ha visszateszem a régi videokártyát (ASUS GTX 550Ti) azzal megint működik minden.
A gép maga: MSI B75A-G43; i5-3450; FSP Raider 550W és ugye a GTX 550Ti, amit GTX 1060-ra akarnék cserélni.)
Elvittem az 1060-at kipróbálni másik gépbe, és ott működött meg minden. Végső elkeseredésemben visszavittem oda ahonnan vettem hátha majd ott valamivel okosabb leszek, ott is kipróbáltuk és ott is működött. A hiba nálam van, valószínűleg az alaplapommal. Valamiért nem akar együtt működni az alaplap és a videokártya. Valakinek van ötlete hogy hogy bírjam működésre? Előre is köszi! 😀
Az változtat valamin hogy ha nincs rá dugva a 8-Pin táp csati akkor beindul vele minden venti, viszont a monitort továbbra sem kapcsolja.Ha rá dugom a 8-Pinest akkor ugyanúgy vaksötét. ?
1.Dolgom volt ugye nyomogatni a bekapcsoló gombot utána.De se kép se hang.
2.Lekaptam az oldalát,VGA ki.Integrált be. Gép indul semmi baj.
3.Vissza a VGA 2x megnéztem hogy mindent jól kötöttem-e be.Rendben volt.Indítás.. és semmi.Nem hogy felpörögnek a ventilátorok,hanem abszolut semmi.
4.VGA ki,át tettem egy másik konfigba azonos az enyémmel.Ott is ugyanez.Se kép se hang se semmi.
Most ott tartok hogy írtam levelet a kedves boltnak.Esetleg valaki egyéb ötlet ? Mindenképp vissza küldöm egyébként.
De az RX480 jó vétel.
A 3dmark nem távpont a CF\SLI esetében. Ha azt nézném már rég kidobhattam volna.
FullHD és Ultra beállításokhoz az én gépem még így sem izzad meg.
Spoiler!
Nem játékra gondoltam ebben az esetben, hanem videó vágás / szerkesztés, CAD...stb. Ekkor az erős CPU mellett kell a sok RAM, ne már a lapozófájlt kelljen használni. Aki i7-et vesz, legtöbbször célirányosan dolgozik a gépen, kevesebben vannak a gamerek. (szerintem)
Valamelyik nap áthívom az egyik felnőtt informatikus ismerősöm, hátha vele életre bírjuk kelteni a kártyát. A segítségedet továbbra is köszönöm! 😀
Másik: a "szinte(!) mindegy" kitételt elemezzem, értelmezzem külön?
Szerintem a skálázás valahogy így van jól: egy új i3 és 1060, i5 és 1070, i7 és 1080. Ennyire egyszerű. Pentium esetében 8GB, i3 / i5 esetében 2x8GB rendszermemória ajánlott, i7 esetében (feltehetően nem 1080p felbontáson tolja), 4x8 vagy 2x16GB rendszermemória elvárható. Ha i3 akkor H és B lapok elegendőek, i5 esetében ha non-K , akkor szintén H vagy B, K-s prociknál meg egyértelműen Z. Tápegység legyen minőségi, lehetőleg moduláris / félmoduláris, és Silver minősítés, vagy Bronze+. És ennyi.
Ezek keverése, nem megfelelő betájolása okozza a sok-sok negatív tapasztalatot.
Szerintem...
A 2. dolog: Eddig anti i5 kampányt tartottál mindenhol, mert az az 1060-at még csak véletlenül sem hajtja ki(pedig pár 1070 tulajtól kiderült, akik tényleg tapasztalták hogy baromira vigan elvan az i5 az 1070-el is), most meg már hirtelen jó az is 😆. Össze-vissza beszélsz mindenütt...
igazán tehetett volna rá 4gb-ot az nvidia akkor best buy kártya lenne
ha kártyát cserélsz akkor rx 470 4gb
Olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni, nem biztos mondjuk, hogy jó helyre írok, hogy a gépemet szeretném újítani. A gépem: Intel i5 3.1 Ghz 4 magos, valamilyen Asus alaplap, 1 Tb vinyó, 8 gb ram, Geforce Gtx 660 2gb kártya. Igazából videokártya cserében gondolkodok, vagy mást kellene inkább cserélni benne?? Ha esetleg kártya, akkor 50-60 000 nél többet nem akarok rászánni.
Segítséget előre is köszönöm!!
Mivel közben nem voltam gépnél: hogy állsz?
De a legjobb tanács, mivel így azért nehéz pontos orvoslást mondani, hogy az egész gépet vidd el a boltba, ahol a VGA-t vetted. Mutasd meg, hogy mit produkál a gép. Ha csak a VGA-t viszed, akkor nem biztos, hogy a te hibád előjön. ennél jobb ötletem nincs. Az biztos, hogy egy NV/NV VGA csere nem okozhat ilyen galibát! Az sem oké, hogy 5 percig kell várni a BIOS-ra. Szóval, szerintem vidd el a gépet (monitor, egér, bill nem kell), és nézesd meg!
UI: azért az nem semmi, hogy a héten két 1060 problémával találkoztam csak itt...
Nem tudom hogy hova kellene írnom a kérdésem, Alaplapokhoz vagy ide de valaki eltudná magyarázni mi az az SLI és hogyan működik? Illetve azok mit jelentenek hogy 2-way, 2-way/Quad, 3-way, 2-way/3-way, 2/3-way, 2/3/4-way. Persze annak is nagyon örülök ha egy linket kapok ahol érthetően le van írva.
Köszönöm,
Gábor