Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nem tudom miért kell elriasztani az embereket , az sl/CF től?
Az ilyen "kisebb" kártyák alá bőven jó sli/cf-ben is az amd, én is 6850 Cf et tervezek, és millió fórumon utána néztem már és senki nem panaszkodik.
Az tény és való hogy a "csúcs" VGA-k alá már kevés az amd CF/SLI-ben, de egy ilyen közepes VGA-bol simán elbír kettőt.
Ennyi erővel azt is mondhatnátok neki ne vegyen GTX480-at mert kevés a proci hozzá, mert nem sokkal lesz erősebb a 460sli.
Miért mindenki intel, intel, intel?!?!?! 😃 AMD feleáron van, és oc-va ugyan az a teljesitmény... Nem tudom miért van oda mindenki az intelért. 6 fizikai mag, az 6 fizikai mag... ezen nincs mit tárgyalni 😀
nem vagyok oda érte amd-m van pont azért amit leírtál de ami igaz az igaz.
Ott van a kommented felett a link. Nem a CPU hajta a VGA-t.
a cikkben azt írják "úgymond „kihajtja” a videokártyát" ezért hívtam én is annak, felőlem lehet proci limit is bár nekem egybefolynak ezek a fogalmak😉
Kéne help 😀 a VGAm egy játék alatt nem megy Szinte 90% fölé pl Amazing Spiderman max 70% gpu usage vagy metro 2033 80 :S:SS: Valaki segítsen pls :/
A Phenom nem bírja a tempót. 😕 Nekem a 3 éves 560-ast a játékok 90%-a nem képes 85%-os kihasználtság fölé tornázni. Szomorú de igaz.
Lehet, hogy a 7870-hez már kevés a phenom, de az 560-hoz biztosan nem. 560Ti-vel teszteltem az összes játékban 3,2GHz-en végig 96-99% a gpu kihasználtság.
Nekem egy Phenom ii x4 965 processzor van a gépemben egy HD 7870 VGA társaságában, de tény és való, hogy már ezzel is néha erőlködik a proci..😕
Ezek a processzorok egy nagyon erős középkategóriás gépekbe való, meg a felső kategória az INTEL !!! Én is ezért tervezek áttérni rá, mert a kártyámban van még erő, csak a processzor fogja vissza. Ehhez a VGA-hoz egy i5-3470/3570 már bőven jó és sokkal gyorsabb lesz teljesítményben.
Sziasztok 2 db 7850 2 gb jó választás lenne??............persze kis idővel, a kettő megvétele között........a proci elég lesz?? a kártya már nincs csak lusta vagyok kijavítani....
Persze hogy jó 😃
Fx procira nem a legjobb választás CF rendszert építeni, kb 10% gyorsulás lesz.😜
Kéne help 😀 a VGAm egy játék alatt nem megy Szinte 90% fölé pl Amazing Spiderman max 70% gpu usage vagy metro 2033 80 :S:SS: Valaki segítsen pls :/
A Phenom nem bírja a tempót. 😕 Nekem a 3 éves 560-ast a játékok 90%-a nem képes 85%-os kihasználtság fölé tornázni. Szomorú de igaz.
Lehet, hogy a 7870-hez már kevés a phenom, de az 560-hoz biztosan nem. 560Ti-vel teszteltem az összes játékban 3,2GHz-en végig 96-99% a gpu kihasználtság.
ráadásul tudtommal a vga a cpu "kérésére" rajzol így valahol a cpu hajtja meg a vgat és ha lassú, lassan küldi az utasítást a vganak-> ergo a vga-t "nem hajtja ki" mert képes lenne többre is, de a proci vissza fogja. (javítsatok ki ha nincs igazam)
Devis:: miért ne kellene új vga-n gondolkodni?
Reincarnation A kihajtás alatt tulajdonképpen mit értesz?
Itt a válasz a kérdésedre.
[LINK]
Beállítástól és programtól függ a dolog igazából. Persze van olyan extrém eset, hogy biztos állandó proci limit lenne (pl. Celeron D + GTX 690) Itt hiába raknád fel 2560-ba a felbontást, akkor is súlyosan visszafogná a proci a videókártyát, mert jóval kevesebbet tud számolni, mint a VGA, így a cpu teljesítménye határozza meg az fps értéket.
Reincarnation A kihajtás alatt tulajdonképpen mit értesz?
Tehát akkor melyik vagy milyen AMD-s kártyát ajánlotok maximum 1366x768-as felbontáshoz? A BF4-el is majd szeretnék akkora felbontásban játszani olyan magas beállításokkal amikkel csak lehet.
7770/7790/7850(bár ez fullhdra az igazi)
amelyikre van pénzed és igen kis felbontásra erősebb proci szükséges.
bár nem tudom A6-os nem hiszem hogy kihajtaná bármelyik vga-t is innen.
Aha, de új monitort nem fogok venni. És amúgy miért felesleges ha szabad tudni? max HDTV-re kötöm.
Mert a HDTV felbontása 1280x720 ha jól tudom, és oda bőven jó egy 7790, még sok is.
Felesleges a HDTV felbontására (1280x720) HD 7850 vagy 7870, szerintem.
de megint nem írtad a lényeget...... 1366x768 lesz a felbontásod... szerintem max 7790.
Igen, igen kösz hogy leírtad! 😀 Ennyi a max felbontás.
Nos, akkor oda felesleges a HD 7850 vagy 7870.
Aki nem akar sok pénzt kidobni, de komoly gépet szeretne annak az MSI GTX 660 OC videókártyát ajánlom. Én 59 ezerért vettem és Far Cry 3-at viszi full hd-ban, maxon, 55-60 fps körül.
59 ezerért MSI GTX 660 OC-t ?Akkor inkább 57.990 ezerért VTX3D HD7870 BLACK 2GB GDDR5-ös ördögöt, szerintem.
[LINK]
[LINK]
de megint nem írtad a lényeget...... 1366x768 lesz a felbontásod... szerintem max 7790.
Igen, igen kösz hogy leírtad! 😀 Ennyi a max felbontás.
sziasztok a gépemhez szeretnék új videokártyát venni, csak az a helyzet h nem igazán értek ezekhez csak egy keveset. na szóval én ezt néztem ki [url]http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx650-oc-2gb-128bit-ddr5-pci-e-gv-n650oc-2gi-p116341944/[/url]/ (gIGABYTE GF GTX650 OC 2GB ) kérdésem az h beletudom rakni-e a gépbe és h jobb lenne vagy a proceszorom így is lehúzná a teljesitményt?
Nem árt egy erős proci és legalább 4 giga ram. Amugy GTX 650 megéri az árát, de ha komolyabbat akarsz GTX 660-at vegyél.
Szerintetek melyiket vegyem? HD 7850 vagy 7870. Melyiket és miért, és megy-e a gépemhez meg ilyenek. A tápegység miatt nem kell aggódni mert lesz egy új belevéve.
Radeon HD 7870-et ajánlanám.
Tök jó a mostani géped, valami a rendszerrel van.
Azóta már vagy 5x újra lett rakva.
helló.
egy hd 7770 vapor-x-et megéri megvenni?
jól mennek rajta az újjabb játékok (2010-2013)
pl: far cry 3, crysis3-2, assassin's creed 3 stb?
Igen, akár full hd-ban is, kompromisszumok mellett.
és ehez a vga-hoz elég egy 300W-os táp?
A tápon nem szabad spórolni!
[LINK]
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy mit kéne újjítani a gépemben mert pl. az assassins creed 3/metro last light lowon 30 ha megvan de pl. egy bf3/cod9/far cry3-at futtat maxon lagg nékül. (2éves gép) Egyenlőre a gép fejlesztésére 30k-35k-t szánnék.
+Amikor megvettem a gépet rá 2-3 hónappal elromlott a videokártya vissza ment a gyártóhoz kicserélték és még akkor vettem hozzá +2gb ramot, különböző gyártótó amit a boltba (aqua) 1 napig futtattak, de nem volt semmi gond. Na most ezek előtt az összes assassins creed futott maxon most meg sz**á laggolja magát lowon, legfrissebb patch+driver-ekkel. Mi lehet a gond ? 😶
A gép fejlesztésére 30k-35k szerintem kevés lesz, mivel az új vga mellé kelleni fog egy normális táp is.
Olyan kérdésem lenne hogy mit kéne újjítani a gépemben mert pl. az assassins creed 3/metro last light lowon 30 ha megvan de pl. egy bf3/cod9/far cry3-at futtat maxon lagg nékül. (2éves gép) Egyenlőre a gép fejlesztésére 30k-35k-t szánnék.
+Amikor megvettem a gépet rá 2-3 hónappal elromlott a videokártya vissza ment a gyártóhoz kicserélték és még akkor vettem hozzá +2gb ramot, különböző gyártótó amit a boltba (aqua) 1 napig futtattak, de nem volt semmi gond. Na most ezek előtt az összes assassins creed futott maxon most meg sz**á laggolja magát lowon, legfrissebb patch+driver-ekkel. Mi lehet a gond ? 😶
így csak 35 000ft kell költenem, nem pedig 45 000
helló.
és ehez a vga-hoz elég egy 300W-os táp?
Nem találom sehol sajnos, ahol kapható lenne. A legtöbb fórum azt írja bőven elég mindhez. A 7870em is kihajtotta bőven. Akkor mégse?😀
Egy kis reklám akkor a haveroknak. Zonacomputer.hu Amit nem találsz az oldalon,azt is beszerzik.Ha nem,akkor írj rám. 😎
helló.