Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mathejocy avatar
Azzal a + pár wattal nem fog padlótfogni a táp.Vezérlő panelben a tdp-t visszahúzod 10%-al és kész.
0
0
0
0
PoPet avatar
walu: Ugyan ezt néztem ki, nekem mindenképp nVidia kell és abból ebben az árkategóriában a GTX 650 a legjobb választás.
Ha, viszont, jó neked az ATI akkor 7770-et ajánlom. Én főként azért néztem ki a GTX 650 E változatát, mert elég neki a gyenge tápom és nem kell neki külön tápcsati.. 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
Mennyit szánsz VGA-ra? ha sokat akkor nem :D de amúgy egész jó kis kártyák azok.
0
0
0
0
walu avatar
Szevasztok,
Erről a VGA-ról mi a véleményetek, megéri-e megvenni?
ASUS nVidia GTX650 1Gb (GTX650-E-1GD5)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha nem számottevő a keret akkor használtan HD 5770 kb 15któl kapható.
0
0
0
0
Athis18 avatar
TaylorXIII írta:
Akkor HD 4850 szerintem. 7 ezerért kis szerencsével beszerezhető használtan😃 keretet nem írtál am😃

Ugy gondoltam, hogy az nem számottevö : )
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor HD 4850 szerintem. 7 ezerért kis szerencsével beszerezhető használtan😃 keretet nem írtál am😃
0
0
0
0
Athis18 avatar
TaylorXIII írta:
Olyan "erős" kártya mint az enyém és a tiéd(4670) picivel erősebb nála😃 csak még régebbi😃😃 kb egy mostani új 13 ezres HD 5570 szintnek felel meg. El lehet vele játszogatni. nem tudom mennyire olcsó de mivel 4670 karid van így egy HD 4850 karit ha 7-8 ezerért le tudsz vadászni vagy ha kel a DX11 akkor egy HD 5750 vagy GTS 450 1GB GDDR5 karit 14kért már tudsz vadászni. De a 4670-t nincs értelme leváltani HD 2900XT-re teljesítmény valamivel rosszabb plusz még a fogyasztása is nagyobb. Szóval egyáltalán nem éri meg. Ja és még két generációval régebbi is azaz +2év😃

A 4670es kártyám elromlott. Haver szerint besült. Nem ad jelet a monitor felé sajnos. Ezért keresek vmi olcsot, illetve olyat ami szintén használhato egy darabig. Perpill egy uj kari nem igazán fér bele a költségevetésembe.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Olyan "erős" kártya mint az enyém és a tiéd(4670) picivel erősebb nála😃 csak még régebbi😃😃 kb egy mostani új 13 ezres HD 5570 szintnek felel meg. El lehet vele játszogatni. nem tudom mennyire olcsó de mivel 4670 karid van így egy HD 4850 karit ha 7-8 ezerért le tudsz vadászni vagy ha kel a DX11 akkor egy HD 5750 vagy GTS 450 1GB GDDR5 karit 14kért már tudsz vadászni. De a 4670-t nincs értelme leváltani HD 2900XT-re teljesítmény valamivel rosszabb plusz még a fogyasztása is nagyobb. Szóval egyáltalán nem éri meg. Ja és még két generációval régebbi is azaz +2év😃
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Athis18 írta:
Gigabyte HD 2900XT 512Mb GDDR3-as 512 Bites kártyárol tudtok vmi infot nyujtani, hogy jo/nemjo, mert viszonylag olcso, és érdekelne, hogy stabilan mennének e rajta a játékok.

Húú tes az nagyon régi kártya....sztem ne vedd meg
0
0
0
0
Athis18 avatar
Gigabyte HD 2900XT 512Mb GDDR3-as 512 Bites kártyárol tudtok vmi infot nyujtani, hogy jo/nemjo, mert viszonylag olcso, és érdekelne, hogy stabilan mennének e rajta a játékok.
0
0
0
0
PoPet avatar
TaylorXIII közben megmentett privátban.. 😀
[LINK]
Örök hálám az ASUS-nak, hogy elkészítette a GTX 650, egy energiatakarékosabb változatát!! Ehhez ugye nem kell 6 pines csatlakozó, és max ugyanannyit eszik, mint a GT 630.. 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Tudtok olyan VGA-kat mondani, amiknek elég egy FSP 300W-os táp, nem kell neki külön tápcsatni és jobb a GT 630-omnál? Lehetőleg DDR5-ös legyen.
Max 30-35 ezerig!! Jöhet ATI is...
Köszi.. :)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Picivel többért már HD 7770-t is de HD 7750 1GB GDDR5 jobbl enne. Én HD 5830-t a fogyasztása miatt inkább nem ajánlom és a tápod sem tudjuk milyen 450 wattos.
0
0
0
0
gabee97 avatar
Athis18 írta:
Sziaztok! Vmi középkategoriás videokarit szeretnéék venni, egyenlöre használtan max 20e ft ig. nem lenne hátrány ha az ujabb játékok valamilyen szinten futnának vele 😃 Miket tudnátok ajánlani?

HD Radeon 7750 és használtan 20-ért talán kifoghatsz egy 7770-et ha szerencséd van 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Athis18 írta:
Sziaztok! Vmi középkategoriás videokarit szeretnéék venni, egyenlöre használtan max 20e ft ig. nem lenne hátrány ha az ujabb játékok valamilyen szinten futnának vele 😃 Miket tudnátok ajánlani?

21K-ért már találni HD 5830-at 😉
0
0
0
0
Athis18 avatar
0
0
0
0
kung avatar
codwaw írta:
9800gt asus 1gb gddr3 mennyit fogyaszt i3 3220 as al elfog menni 390watt os coller master extreme tapon ????

Lazán.

GeForce 9800 GT 1GB - 105 Watt
Intel Core i3-3220 (3M Cache, 3.30 GHz) - 55 Watt
0
0
0
0
no avatar
9800gt asus 1gb gddr3 mennyit fogyaszt i3 3220 as al elfog menni 390watt os coller master extreme tapon ????
0
0
0
0
PoPet avatar
1 vinyó + egy DVD van benne
Max a DVD-t lekötöm.. 😃 Úgyis mindent netről szedek vagy digitálisan veszem meg.. 😃 Drivert meg úgyis nvidi.com-ról töltök majd hozzá.. 😃
Most fogtam fel amit írtál.. 😃 Jóva' na este van.. 😃
Aha majd meglesem úgyis bele kell pakolni a kiskönyveket.. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Biztos van a tápon két molex😃 3 van rajta szerintem😃 Csak kérdés mennyi SATA van rajta😃 Ha jól látom van DVD íród ami egy SATA + HDD még egy SATA. Két SATA már nem feltétlen van egy 350 wattos tápon azaz már lehet egy molexet használni kellett😃
0
0
0
0
PoPet avatar
olyan 6 tűs átalakító van benne. 2 unboxingot néztem mind a 2-ben volt. Majd valamikor szétkapom a gépet és meglesem a táp adatait is meg mindent.😃
De szerintem nem akadály ide hogy legyen 2 olyan vannak amit átalakít 6 pines-re.. 😃 Nem jut eszembe a neve bocsi.. 😃
I P O N
/webshop/product/gigabyte_gv_n650wf2_1gi_gtx650_1gb_gddr5_pcie_______16.500ft_ertekben_kredit/356111
Ebbe én beleszerettem.. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
DVI-VGA átalakítót?😃 ja értem szóval kell a CUDA bocsi ezt elfelejtettem😃 Olyan GTX 650 kártyát te nem találsz amin több mint egy 6 tűs csatlakozó lenne😃 Két lehetőség van: vagy van rajta 1 db vagy nincs rajta egy sem. De kettő semmi képpen sem lesz. Akkor jó a GTX 650😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Hát nekem a CUDA kell videó rögzítésnél is használom meg videók renderelésénél is.. :/
GIGABYTE GV-N650WF2-1GI GTX650 1GB GDDR5
Szerinted ennek is csak 1 6 pines csatija van?
Mert ezen elég jó hűtés van ránézésre.. 😃
Ja igen közben találtam róla videót. 😀
Hát ha összejön az ára erre befizetek!! 😃
Ja és átalakítót is adtak mellé ahogy láttam.. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 7770 ugyanabba az árban van kb. Sapphire még talán olcsóbb is😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Ez mind szép és jó, de azért még a pénz sincs meg, 2 hét múlva ilyenkor okosabb leszek, hogy mire futja majd... :/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
hmmm.....igazad van ezen tényleg nincs mivel nem az ASUS csoda hűtő van rajta😃😉 De nehogy 2GB verziót vegyél. Ennél csak pénzkidobás. Arra még felhívnám a figyelmed, hogy i ponnál van AMD never settle reloaded akció szóval adnak játékot is a kártya mellé ami mellé oda van írva. Ennek már kell 6 tűs csati de nem hinném, hogy ez gond lesz. csak van két szabad molex csatlakozó a tápodon😀 már a vinyó sem azt használja hanem már annak is van külön sata tápcsati szóval már az sem használja. Szóval elgondolkodnék a helyedben a HD 7770 karin.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
ÁLLAT!!!!!! 😀 1200W-s táp elég is? 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
http://www.asus.hu/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/GTX650E2GD5/#specifications
Én ezt néztem. 😃
De amúgy szerintem abba a 6 pinesbe nemhalok bele, sztem ASUS biztosan ad hozzá átalakítót.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Vegyetek 8db ilyet mint ez ...

https://kepfeltoltes.hu/130524/23432432_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Linkeld már be😃 Én ezt találtam😃 [LINK] A nem G változatnál is ugyanezt írják.

videót nézd meg 31 másodpercnél. ott látható a 6 tűs csatlakozó.

és itt a nem G verzió is
ezt meg 47 mpnél nézd
0
0
0
0
PoPet avatar
Pont gigabyte-ot vennék.. 😃
De lehet akk MSI lesz.. 😃
Szerk:
Az ASUS hivatalos honlapján utánanéztem és azt írja, hogy:
Energiafogyasztás max. 75 W nincs szükség további PCIe tápra
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát elvileg kell😀 Te tápodon van? Egyébként én úgy tudom, hogy ez is egy olyan kárta amire a biztonság kevéért tették rá. Max 65 wattot fogyaszt alapórajelen szóval inkább csak tuningnál kellhet a plusz teljesítmény ráaádsul én úgy tudom, hogy a PCI-E csatlakozó sem csak 75 wattot tud leadni nem hivatalosan. De azért jó volna ha majd csatival használnád. ha nincs a tápon az sem baj. Lehet venni átalakítót plusz ASUS,MSI-től veszed biztos kapsz mellé átalakítót is. Gigabytenál nem biztos bár lehet, hogy csak DVI-VGA átalakítóval spórolnak még csúcskártyáknál is.
0
0
0
0
PoPet avatar
Tényleg, a GTX 650-hez lesz is 6 pines csatlakozó? Vagyis nem tudom, hogy a GTX 650-nek milyen kell.. :/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Elég kis fogyasztású kártya és a g860 sem egy nagy fogyasztó meg köztudott, hogy az FSP 350 wattos tápok még ha nincs is rajtuk 6tűs PCI-E tápcsatlakozó gyárilag de elbírnak ennél nagyobb fogyasztású kártyákat is.
0
0
0
0
PoPet avatar
Köszi mindent, egy szétszedést megspóroltál.. 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Marad a proci, és jön egy GTX 650.
7750-et vagyg 7770-et azért nem veszek, mert kell a CUDA.
Amúgy most nem vagyok biztos, hogy FSP 400-as vagy 350-es tápom van. Mind a kettő elbírná?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
12-14k szerintem. Első mondataid én sajnos nem értem😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Akkor ez marad egy GTX 650. Azért nem veszek 7750-et vagy 7770-et mert akkora javulás akkor nem is lenne, és nekem kell az a CUDA ami az nVidia kártyákon van. 😀
Ja és akkor egy újabb felmerülő kérdés:
Mennyiért lehetne elpasszolni, ezt a 7-8 hónapos 630-at?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Még mindig a VGA de játékfüggő, hogy mennyit. i3 procival szerintem kb semmit nem nyernél.
0
0
0
0
PoPet avatar
Akkor szerinted VGA-t vegyek vagy esetleg egy i3-at? Melyik hozna nagyobb javulást?
30-ezerig gondolkodok árakban. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Táp simán elbírja de, hogy mekkora limit lenne az jó kérdés de mivel 1280x124 felbontásod így szerintem nem kevés. De ez is játékfüggő.
0
0
0
0
PoPet avatar
Azt szeretném megkérdezni, hogy Intel Pentium Dual Core G860 esetében mekkora proci limite lenne egy GTX 650-nek, vagy egy 7750-nek?
És hogy elbírná-e egy FSP 400w-s táp? Most GT 630-om van.
0
0
0
0
Krristof avatar
toopa írta:
Talán a hűtése halkabb a szélesebb kialakításúnak, mert nem annyira kicsi rajta a venti, így nem kell annyira magas forulatszámon pörögnie hogy lehűtse a vga-t.
De ha ez nem számít, csak az ár, akkor mindegy melyiket veszed, mindkettő ugyanakkora teljesítményű.

Oké, kössz a segítséget.
0
0
0
0
toopa avatar
Talán a hűtése halkabb a szélesebb kialakításúnak, mert nem annyira kicsi rajta a venti, így nem kell annyira magas forulatszámon pörögnie hogy lehűtse a vga-t.
De ha ez nem számít, csak az ár, akkor mindegy melyiket veszed, mindkettő ugyanakkora teljesítményű.
0
0
0
0
Krristof avatar
toopa írta:
kvagenhoffer írta:
Ez a kártya SAPPHIRE 11192-18-20G HD6670 1G GDDR5 PCIE menyivel tud többet mint ez a kártya SAPPHIRE 11192-14-20G HD6670 1GB GDDR5 PCIE?

A teljesítménye mindkettőnek azonos ha erre vagy kiváncsi. Ugyan az a gpu órajel, ugyan az a memória sávszálesség és órajel, csak a kialakítás tér el.

Értem akkor jobb az olcsóbbat venni ugye?
0
0
0
0
toopa avatar
kvagenhoffer írta:
Ez a kártya SAPPHIRE 11192-18-20G HD6670 1G GDDR5 PCIE menyivel tud többet mint ez a kártya SAPPHIRE 11192-14-20G HD6670 1GB GDDR5 PCIE?

A teljesítménye mindkettőnek azonos ha erre vagy kiváncsi. Ugyan az a gpu órajel, ugyan az a memória aávszálesség és órajel, csak a kialakítás tér el.
0
0
0
0
Krristof avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció