Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
becker0042 avatar
istvan92 írta:
becker0042 írta:
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy videokártyám név szerint: Sapphire Radeon X1650 Pro és ha berakom a gépembe és rákötöm a monitort akkor csak színes csíkokat ad ki de máshol meg működött rendesen. Mi lehet a baj? vagy mi válthat ki ilyen problémát? A configom: ASRock p4i65g, Intel Pentium 4 3.0 Ghz, 2Gb RAM (csak azért írom ide hátha számít abban, hogy tudtok - e segíteni.). 😀

Tápot dugtál rá ?mert ha nem adtal neki akkor csak a csikokat látod...

hát nem kell neki szóval em tudok tápot dugni rá, meg a ventilátor ami rajt van az pörög rendesen
0
0
0
0
istvan92 avatar
becker0042 írta:
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy videokártyám név szerint: Sapphire Radeon X1650 Pro és ha berakom a gépembe és rákötöm a monitort akkor csak színes csíkokat ad ki de máshol meg működött rendesen. Mi lehet a baj? vagy mi válthat ki ilyen problémát? A configom: ASRock p4i65g, Intel Pentium 4 3.0 Ghz, 2Gb RAM (csak azért írom ide hátha számít abban, hogy tudtok - e segíteni.). 😀

Tápot dugtál rá ?mert ha nem adtal neki akkor csak a csikokat látod...
0
0
0
0
no avatar
Aha kicsit felhúztam szoftveresen és penget medium grafon mennek az újjab játékok.Jó a Far Cry 3 nemmegy az láthatóan szaggat.De a AC3 normalon megy 1920x1080 ba.30-40 fps.
0
0
0
0
Osynho avatar
És a 9800gt bírta a full hd-t? 😲
0
0
0
0
no avatar
1920x1080 ba szoktam élsimítás nélkül.De majd fejlesztem vmikor a procit is meg a alaplapot is i5 re kéne
0
0
0
0
Osynho avatar
Az eladó ismét csak gyökér volt, 6-7 ezerért hasonló fost kapni. Nem leáll gép, hanem tönkremegy, de a te dolgod. 😀 Az is igaz, hogy a 650ti nem fogyaszt többet, tehát annyira lesz veszélyben a géped, mint eddig.
Azon a procin annyit húzz, amennyit csak bírsz, mert elég szép cpu limited lesz. Mekkora felbontáson játszol?
0
0
0
0
no avatar
Kivan töltve a lapom.amúgy meg 2,6 os dualcore van 3 ghz re húzva és most 9800 gt 512 es van benne de eddig még semmi baja nem volt .Ajánlott 6-7 ezeré vmi 500w osat,de nemszeretnék most tápot venni max leáll a gép ha nem jó mégse oszt akkor majd veszek bele jobbat
0
0
0
0
Osynho avatar
fiszler írta:
Sziasztok most rendeltem meg egy gtx 650 ti 2gb os vidi karit.Az lenne a kérdésem hogy a 450 wattos Mercury tápom elég e hozzá,és nem vágja le a tápot.Eladó mondta hogy 500 w os lenne az igazi de azt mondta elvileg ezzel is jó.Van vkinek tapasztalata vagy véleménye róla??

Az eladó gyökér, 400W-os minőségi bőven elég lenne (persze mivel nincs kitöltve az adatlapod, lehet, hogy egy szénnéhúzott bulldozered van nitrogén hűtéssel, amihez kevés a 400W). Mivel a Mercury nem ajánlott fajta, érdemes lenne cserélni.
0
0
0
0
Lizard avatar
fiszler írta:
Sziasztok most rendeltem meg egy gtx 650 ti 2gb os vidi karit.Az lenne a kérdésem hogy a 450 wattos Mercury tápom elég e hozzá,és nem vágja le a tápot.Eladó mondta hogy 500 w os lenne az igazi de azt mondta elvileg ezzel is jó.Van vkinek tapasztalata vagy véleménye róla??

Ott a probléma maga a Mercury táp! Nem igazán megbiztható! a helyedben gyűjtenék egy komolyabbra!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
becker0042 avatar
Helló!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Felesleges húznod, gyengécske a kártya ígyis-úgyis.
0
0
0
0
no avatar
leírnátok nekem,hogy egy msi r5450-et meddig lehet/érdemes húzni? 520 core 870 memory órajelen van jelenleg de afterburner engedi a csillagos égig csakhogy ha felhúzom ennél magasabbra a bios besír :/
0
0
0
0
Osynho avatar
Te tudod mi a halk neked, de engem a leszabályozott 12-es ventilátorok zaja is zavar, tv mellé filmnézéshez nem tudnék elképzelni egy ilyen vga-kból összeállított gépet. 😀 Teljesen szubjektív, mi a halk.
0
0
0
0
zsivko avatar
Általában 30%-on venti és 37-42Db zajszintet mértem a gépházban.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Osynho írta:
2db 8600gts halk? Milyen hűtő van rajtuk?

Gondolom ilyen őskövület 5000rpm-es ventikkel 😕 Ilyenkor szokták mondani, hogy szarból sajnos nem lehet várat építeni 😉😂
0
0
0
0
Osynho avatar
2db 8600gts halk? Milyen hűtő van rajtuk?
0
0
0
0
zsivko avatar
Osynho írta:
Tv és film nézésre egy jó hangos gép? Te tudod. 😃

Nagyon halk.
0
0
0
0
Osynho avatar
Tv és film nézésre egy jó hangos gép? Te tudod. 😃
0
0
0
0
zsivko avatar
Osynho írta:
Add el mind a kettőt és vegyél egy erősebbet szvsz.

Ez a gép csak a nappaliba lesz, TV és filmnézésre. Az SLI csak azért lesz rajta, hogy elmondhassam hogy 2 vga van benne. Van nekem rendes gépem játékra.
0
0
0
0
Osynho avatar
Add el mind a kettőt és vegyél egy erősebbet szvsz.
0
0
0
0
zsivko avatar
Osynho írta:
zsivko: Nem. De egyébként sem lenne értelme a sli-nek.

skindzso: Nagyjából jó ár, bár akkor inkább 6870.

Csak azért csinálom mert van két egyforma kártyám és köszi a gyors választ.
0
0
0
0
Osynho avatar
zsivko: Nem. De egyébként sem lenne értelme a sli-nek.

skindzso: Nagyjából jó ár, bár akkor inkább 6870.
0
0
0
0
zsivko avatar
Lenne egy kérdésem. Van 2db. Geforce 8600gts-em 256MB és sli-be fogom kötni őket, ilyenkor megduplázódik a vram?

Előre is köszönöm.
0
0
0
0
skindzso avatar
Hali 😀

egy geinward nvidia geforce gtx560 2GB os megiré megvenni 140 eurojért és tista uj a VGA 😃 kösz a választ 😃
0
0
0
0
Chuck avatar
ertem, tőllem cserélhetik másfél honapig is. Csak cseréljék ki! Max adig jatszanék alaplapin samp meg cs-vel...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Olyan gyorsan nem fog az menni. Nekem is egy hónapig ültek rajta mire kicserélték a kártyámat.
0
0
0
0
Chuck avatar
rendben, holnap elviszem a boltba, nagyon remélem h kicserélik
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth írta:
Chuck írta:
garis még 2 évig... csak azt nem tudom mi a ***t csináltak vele, hogy nem-e húzták és azért ment tönkre? vagy mástól is tönkre mehetett? félek hogy nem cserélik ki gariba...😞

Cseréld le a Bios-t, aztán vidd vissza.

Rosszabb ötletet nem is adhatnál. Gyári bios-szal kell visszavinni. Nem tudják visszanézni, hogy milyen órajeleken ment, amikor beszart.
0
0
0
0
Chuck avatar
a Bios-on vissza tudják nézni mi volt vele??
és hogy kell le cserélni? ezt nem tudom.:S
0
0
0
0
no avatar
Chuck írta:
garis még 2 évig... csak azt nem tudom mi a ***t csináltak vele, hogy nem-e húzták és azért ment tönkre? vagy mástól is tönkre mehetett? félek hogy nem cserélik ki gariba...😞

Cseréld le a Bios-t, aztán vidd vissza.
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
Devis avatar
süsd meg. lehet segít rajta
0
0
0
0
Chuck avatar
Mi a hibája annak a videokártyának ami kicsit csíkoz, és a programok nem érzékelik a gpu-t, ezt irja ki! ez mitől lehet?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, akkor az sajna kuka. 😕
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
8 rövid hangjelzés: Hiba a videó memóriában.
Ezt találtam a hangjelzéseknél
0
0
0
0
Osynho avatar
És miért vagy biztos benne, hogy pont a vram ment tönkre rajta? 😀
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
A monitor bekapcsolt azzal a a kártyával amit kértem a szomszédtól de ami nekem van kártyám azzal nem kapcsolt be a monitor a gép meg sípol csak amikor elinditom.
0
0
0
0
Devis avatar
ha képi hiba nincs akkor hibátlan a vga
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Nem mert másik kártyával ment a gép.
0
0
0
0
no avatar
dzsanni94 írta:
amikor elindítom a gépet akkor 8X besípol

Szabálytalanul indítod...😆
Alaplap sípol xerintem, bármi baja lehet vagy akármi, de nem Vga.😂

Inkább Ram bibi.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
amikor elindítom a gépet akkor 8X besípol
0
0
0
0
Devis avatar
nem lehet vramot cserélni
de miaz h nem jó az egyik? ezt miből gondolod?
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a videokártyán a Vramot ki lehet cserélni vagy valami?
Mert nem jó az egyik.
0
0
0
0
DeanRain avatar
ÉN nem😊 Én butulok😆

Spoiler!
Nem is tudom mi van ma velem...Far Cry 3-hoz kezdtem el írni a Hitmannel kapcsolatos dolgaimat...(azóta már töröltem).lehet pihennem kellene kicsit😲
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Synda Rebirth írta:
TaylorXIII írta:
Én 1333-at írnék mert alapból annyi de tuningolva van 1600-ra😃

Nézd meg Cpu-z mennyit ír...😜

Azt tudom, hogy 800 körüli értéket ír a CPU-z de az effektív a lényeg😃

Akkor Vga miben különbözik ?
Ha 4x a szorzó, miért nem az kell írni ?

Itt van példának a ram.
https://kepfeltoltes.hu/130105/1222219711Ram_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Synda Rebirth írta:
TaylorXIII írta:
Én 1333-at írnék mert alapból annyi de tuningolva van 1600-ra😃

Nézd meg Cpu-z mennyit ír...😜

Azt tudom, hogy 800 körüli értéket ír a CPU-z de az effektív a lényeg😃