Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
6950-töl erösebb a 7870,és drágább is,6970 még drágább.Én mindenesetre az ujabb szériát nézném,mer mint ahogy irtam,ujabb,frissebb modellek.
0
0
0
0
cseszka avatar
tucanagabor írta:
Üdv ! érdeklődöm hogy most megérné-e vennem egy gtx560-at hogy vigye a mostani játékokat meg az utána lévőket is ????

Attol függ mennyiért veszed,meg ujan v használtan.Ujan drágább mint a 7850,ami egy kicsivel erösebb mint az 560Ti,ha viszont van picivel többed akkor 7870 ami még erösebb.Pár ezer ft a külömbség árban.
0
0
0
0
no avatar
7770 fullhdban is jo kompromisszumkal 😀
az alá pedig ajánlott😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
galex írta:
Akkor sztetek megéri a 7770-est venni?

Igen persze😀
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Akkor sztetek megéri a 7770-est venni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Superlompos írta:
[LINK]

Az AMD oldalán szó sincs DDR2-es változatról.

DDR3ról sincs de olyan mégis van szóval AMD oldala túl sokat nem ér sajnos😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
[LINK]

Az AMD oldalán szó sincs DDR2-es változatról.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Lehet hogy elirták nemtom 😆 mert csak bemásoltam 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Osynho írta:
ddr2-es 7750? 😲 Az nem elírás?

Tuti az😃
0
0
0
0
Osynho avatar
ddr2-es 7750? 😲 Az nem elírás?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
galex írta:
Hello. A két kártya közül melyik érné meg jobban?
ATI RADEON HD 7750 2GB 128B GDDR2 MSI
ATI RADEON HD 7770 MSI 1GB GDDR5 128B 1Ghz CORE!

de gondolom a második igaz?

Igen, a 7770 sokkal jobb 😉
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. A két kártya közül melyik érné meg jobban?
ATI RADEON HD 7750 2GB 128B GDDR2 MSI
ATI RADEON HD 7770 MSI 1GB GDDR5 128B 1Ghz CORE!

de gondolom a második igaz?
0
0
0
0
Cooley avatar
alex1997 írta:
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy mi a külömbség a DDR5 és a GDDR5 VRam között? Mert erröl nem találtam semmit se sehol (Igen akkor kérdezek ilyen alap dolgokat tőleket ha Wikipedian nem találom :-) )

Azért nem találtál semmit, mert nincs DDR5. Csak egy elírás, és lemaradt a G az elejéről.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy mi a külömbség a DDR5 és a GDDR5 VRam között? Mert erröl nem találtam semmit se sehol (Igen akkor kérdezek ilyen alap dolgokat tőleket ha Wikipedian nem találom :-) )
0
0
0
0
Osynho avatar
twoKgames írta:
sziasztok!
Nekem Gigabyte 6850-es kártyám van és hallottam olyat hogy van aki 6870-es biost tett fel meg 6850 OC biost. Ez nem károsítja a kártyát és, ha nem, akkor egyáltalán ér valamit?

Ez hülyeség. Hardveresen is különböznek.
0
0
0
0
twoKgames avatar
sziasztok!
Nekem Gigabyte 6850-es kártyám van és hallottam olyat hogy van aki 6870-es biost tett fel meg 6850 OC biost. Ez nem károsítja a kártyát és, ha nem, akkor egyáltalán ér valamit?
0
0
0
0
no avatar
kailee írta:
elvileg elég lenne legalább is teszteken minden hol jól szerepel a vga ehez képes 1920*1080 as ba full garfikával élsimítás stb i nem minden játékot bír folyékonyan szagatás nélkül futatni pedig papíron kénet

igen ha 1080pben játszol néhol vissza kell majd venni ezt azt.
probálkozz OCzni a karit az most megfogja oldani a problémádat😀
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
cseszka írta:
toopa írta:
kailee írta:
üdv

olyan kérdésem lenne hogy van egy ati 6870 1gb os vga karim a gépbe és van mellette 12gb ram még a gépbe.

Meglehet valahogy oldani hog ne csak azt az 1gb ot használja ami a vganak van hanem a 12 ből is használjon valamennyit ?

Jobb teljesítményt nyújtana ez által vagy semmi érdemleges nem lenne belőle?

Semmi értelme nem lenne a dolognak, túl lassú lenne a memória elérése.
Mást nem tudsz tenni minthogy visszaveszel a látványjavító efektekből.
Azt is tudomásul kell venni hogy bár a 6870-es nem rossz kártya, azért már nem mai csirke (több mint két éve jelent meg). Egyre több játék lesz aminél kompromisszumokat kell kötni.

Ezért adtam el énis,emigy tényleg nem rossz.

Én erre csak at tudom mondani,hogy xa----r..
Nem MINDÍG az a kártya jó ami a legerősebb....
0
0
0
0
cseszka avatar
toopa írta:
kailee írta:
üdv

olyan kérdésem lenne hogy van egy ati 6870 1gb os vga karim a gépbe és van mellette 12gb ram még a gépbe.

Meglehet valahogy oldani hog ne csak azt az 1gb ot használja ami a vganak van hanem a 12 ből is használjon valamennyit ?

Azt is tudomásul kell venni hogy bár a 6870-es nem rossz kártya, azért már nem mai csirke (több mint két éve jelent meg). Egyre több játék lesz aminél kompromisszumokat kell kötni.

Ezért adtam el énis,emigy tényleg nem rossz.
0
0
0
0
toopa avatar
kailee írta:
üdv

0
0
0
0
kailee avatar
elvileg elég lenne legalább is teszteken minden hol jól szerepel a vga ehez képes 1920*1080 as ba full garfikával élsimítás stb i nem minden játékot bír folyékonyan szagatás nélkül futatni pedig papíron kénet
0
0
0
0
no avatar
szerintem nem megoldható
az 1gb vram fullhd-ig elég szokott lenni
0
0
0
0
kailee avatar
üdv

0
0
0
0
ogre077 avatar
Értem köszi a választ😀
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali.Nekem is kérdésem lenne,van egy ASUS HD6670-2GD3 es nekem a CPU clock 800 mhz, de a memory Clock az csak 900 mhz megy ,nem 1800-nak lenie kell?

A gpu-z igy mutatja [LINK]
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali. Kérdésem lenne az ügyben,hogy múlthéten játszottam a crysis játékkal. Ment rendesen.Másnap reggel viszont nem adott képet. a venti felpörög. Esetleg van e valakinek valami ötlete hogy mi lehet a bibi? ( Ha az integrált kártya az elsődleges,akkor a rendszer kiírja a másikat hogy benne van. )
0
0
0
0
gigabyte950311 avatar
Sziasztok! Mért van az hogy rákötök egy HD3650 (256mb/DDR-3/128-bit) típusu kártyát(eladásra kínálom ezért próbáltuk ki a gépbe amibe ment volna) a gépre és fekete a kép ?
az én gépemen meg működik normálisan és az én saját GT440-em is működik ugyancsak az én gépemen a másikon viszont nem...? valaki valamit ? előre is köszi...
0
0
0
0
zsivko avatar
Cooley írta:
zsivko írta:
Az lenne a kérdésem, hogy SLI-be egyáltalán megduplázodik valami, pl. bus width... ?

Semmiféle sávszél nem duplázódik meg, sem a memória, mivel ugyan az az adat íródik minden kártya memóriájába, csak a számítási teljesítmény duplázódik optimális esetben.

Köszönöm a választ.
0
0
0
0
Cooley avatar
zsivko írta:
Az lenne a kérdésem, hogy SLI-be egyáltalán megduplázodik valami, pl. bus width... ?

Semmiféle sávszél nem duplázódik meg, sem a memória, mivel ugyan az az adat íródik minden kártya memóriájába, csak a számítási teljesítmény duplázódik optimális esetben.
0
0
0
0
zsivko avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ogre077 írta:
TaylorXIII írta:
ogre077 írta:
Igen a 630-ra, és melyik 630-ból vegyek mert vannak tobb fajta? 1gbtsra gondolom. Köszönöm a segetségedet.

De az sem lesz ám lényeges változás HD 4670hez képest. Mennyit szánsz videokártyára? Mi a célod? Milyen felbontásban akarsz játszani? mert ha GTA IV a cél meg hasonlók akkor GT 610-et és GT 630-at felejtsd is el😃

1024 felbontasba a gta4,akor milyen kartyat ajalsz? hogy jobb legyen.

Ennél nagyobb felbontásban nem is tudsz játszani? Szerintem egy HD 7750 1GB DDR5 jó lenne. Főleg ilyen kis felbontásban még sokáig jó lesz. Sapphire, MSI, ASUS, ajánlott. Gigabyteról vannak rossz vélemények de ezt is lehet választani. Tuningért ne fizess szóval OC kiadást ne vegyél.
0
0
0
0
ogre077 avatar
TaylorXIII írta:
ogre077 írta:
Igen a 630-ra, és melyik 630-ból vegyek mert vannak tobb fajta? 1gbtsra gondolom. Köszönöm a segetségedet.

De az sem lesz ám lényeges változás HD 4670hez képest. Mennyit szánsz videokártyára? Mi a célod? Milyen felbontásban akarsz játszani? mert ha GTA IV a cél meg hasonlók akkor GT 610-et és GT 630-at felejtsd is el😃

1024 felbontasba a gta4,akor milyen kartyat ajalsz? hogy jobb legyen.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ogre077 írta:

0
0
0
0
ogre077 avatar
0
0
0
0
humerot avatar
meg akarom nézni mit tud a kártyám de ebben az asus gpu tweak nevezetű programja nem nagyon van a segítségemre mert kb annyit enged állítani mintamennyit az ati driverében alapból valami ötlet hogy mitől lehet ??? ugyan ez van az msi afterburnerrel is de ott még feszt sem tudok állítani konkrétan csak 1050 ig engedi húzni a csúszkákat
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ogre077 írta:
Már megvettem a 610-s és kicserélem jobbra,de holnap visszaviszem,mert a 4670 az megvan

pl milyen jobbra gondoltál? GT 630 már jobb HD 4670-nél.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Már megvettem a 610-s és kicserélem jobbra,de holnap visszaviszem,mert a 4670 az megvan
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ogre077 írta:
Melyik a jobb videokártya? MSI N610GT LP 2GB 64bit DDR3 PCI-E

vagy

Az ATI Radeon HD4670, Memória mérete: 512MB GDDR3 és 128 bit

Utóbbi jóval régebbi de lényegesen jobb. Mennyit szánsz videokártyára?
0
0
0
0
ogre077 avatar
Melyik a jobb videokártya? MSI N610GT LP 2GB 64bit DDR3 PCI-E

vagy

Az ATI Radeon HD4670, Memória mérete: 512MB GDDR3 és 128 bit
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Na végre egy jó hír😃 fehér szélesebb ez minden bizonnyal a DVI csatlakozó lesz. Akkor már csak egy HDMI-DVI átalakítót kell venned vagy HDMI-DVI kábelt. De inkább átalakítót vegyél. Monitorod pontos típusát nem tudod véletlen?

Köszönöm szépen a segítséget 😀
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Na végre egy jó hír😃 fehér szélesebb ez minden bizonnyal a DVI csatlakozó lesz. Akkor már csak egy HDMI-DVI átalakítót kell venned vagy HDMI-DVI kábelt. De inkább átalakítót vegyél. Monitorod pontos típusát nem tudod véletlen?

Köszönöm szépen a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gyenesmartin írta:
Meg egyszer csalódok a Gigabyte-ban. Egy APU-s lapra nem tudnak legalább egy dvi vagy d-sub csatlakozót kirakni? Pár száz forinttal kerülne többe, hely is van hozzá.

Hát igen. Azért durva. VGA HDMI átalakító meg nem olcsóság. Reméljük csávónak van DVI is a monitorján. De átalakítókból tényleg elég sóherek. HD 7950 mellé sem adtak egy kicseszett DVI-A---VGA átalakítót.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Meg egyszer csalódok a Gigabyte-ban. Egy APU-s lapra nem tudnak legalább egy dvi vagy d-sub csatlakozót kirakni? Pár száz forinttal kerülne többe, hely is van hozzá.
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
zsoltdrifter írta:
Hello. Van egy AMD A8-5600k processzorom (Ugye amiben van grafikus mag) és van egy ATi RAdeon HD 5450 vga-m. Nem vagyok benne otthon. Úgy h megkérdezem, h tudom bekapcsolni az integrált videókártyát?😃 Ha kiveszem a simát, akkor magától bekapcsol vagy mi?😃
Alaplap: GigaByte GA-F2A55-DS3
Ja és érdemes bekapcsolnom? Jobban teljesít mint a HD 5450? Ha valaki tud üzenetben vagy e-mailban megkereshetne 😀
ondokzsolt@freemail.hu
Ha kiveszed akkor aktiválódik. És igen erősebb mint az 5450-es.

A másik kérdés, hogy hova dugom a vga csatlakozót? Mert csak a videókártyán van. Van egy az alaplapon is. De az az ellentettje. (Tehát Vagy az ott marad ha kihúzom a kártyát? (Azzal ne foglalkozzak, vagy be kell egy olyan kábelt szerezzek?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem csak akkor aktiválódik. BIOSban is át lehet állítani persze a kivétel a legkönnyebb megoldás. De szerintem még catalystból is lehet állítani.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsoltdrifter írta:
Hello. Van egy AMD A8-5600k processzorom (Ugye amiben van grafikus mag) és van egy ATi RAdeon HD 5450 vga-m. Nem vagyok benne otthon. Úgy h megkérdezem, h tudom bekapcsolni az integrált videókártyát?😃 Ha kiveszem a simát, akkor magától bekapcsol vagy mi?😃
Ja és érdemes bekapcsolnom? Jobban teljesít mint a HD 5450? Ha valaki tud üzenetben vagy e-mailban megkereshetne 😀
ondokzsolt@freemail.hu
Ha kiveszed akkor aktiválódik. És igen erősebb mint az 5450-es.
0
0
0
0
no avatar
ondokzsolt@freemail.hu
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció