Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Üdv ! érdeklődöm hogy most megérné-e vennem egy gtx560-at hogy vigye a mostani játékokat meg az utána lévőket is ????
Attol függ mennyiért veszed,meg ujan v használtan.Ujan drágább mint a 7850,ami egy kicsivel erösebb mint az 560Ti,ha viszont van picivel többed akkor 7870 ami még erösebb.Pár ezer ft a külömbség árban.
az alá pedig ajánlott😀
Akkor sztetek megéri a 7770-est venni?
Igen persze😀
[LINK]
Az AMD oldalán szó sincs DDR2-es változatról.
DDR3ról sincs de olyan mégis van szóval AMD oldala túl sokat nem ér sajnos😃
Az AMD oldalán szó sincs DDR2-es változatról.
ddr2-es 7750? 😲 Az nem elírás?
Tuti az😃
Hello. A két kártya közül melyik érné meg jobban?
ATI RADEON HD 7750 2GB 128B GDDR2 MSI
ATI RADEON HD 7770 MSI 1GB GDDR5 128B 1Ghz CORE!
de gondolom a második igaz?
Igen, a 7770 sokkal jobb 😉
ATI RADEON HD 7750 2GB 128B GDDR2 MSI
ATI RADEON HD 7770 MSI 1GB GDDR5 128B 1Ghz CORE!
de gondolom a második igaz?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mi a külömbség a DDR5 és a GDDR5 VRam között? Mert erröl nem találtam semmit se sehol (Igen akkor kérdezek ilyen alap dolgokat tőleket ha Wikipedian nem találom :-) )
Azért nem találtál semmit, mert nincs DDR5. Csak egy elírás, és lemaradt a G az elejéről.
Azt szeretném kérdezni hogy mi a külömbség a DDR5 és a GDDR5 VRam között? Mert erröl nem találtam semmit se sehol (Igen akkor kérdezek ilyen alap dolgokat tőleket ha Wikipedian nem találom :-) )
sziasztok!
Nekem Gigabyte 6850-es kártyám van és hallottam olyat hogy van aki 6870-es biost tett fel meg 6850 OC biost. Ez nem károsítja a kártyát és, ha nem, akkor egyáltalán ér valamit?
Ez hülyeség. Hardveresen is különböznek.
Nekem Gigabyte 6850-es kártyám van és hallottam olyat hogy van aki 6870-es biost tett fel meg 6850 OC biost. Ez nem károsítja a kártyát és, ha nem, akkor egyáltalán ér valamit?
elvileg elég lenne legalább is teszteken minden hol jól szerepel a vga ehez képes 1920*1080 as ba full garfikával élsimítás stb i nem minden játékot bír folyékonyan szagatás nélkül futatni pedig papíron kénet
igen ha 1080pben játszol néhol vissza kell majd venni ezt azt.
probálkozz OCzni a karit az most megfogja oldani a problémádat😀
üdv
olyan kérdésem lenne hogy van egy ati 6870 1gb os vga karim a gépbe és van mellette 12gb ram még a gépbe.
Meglehet valahogy oldani hog ne csak azt az 1gb ot használja ami a vganak van hanem a 12 ből is használjon valamennyit ?
Jobb teljesítményt nyújtana ez által vagy semmi érdemleges nem lenne belőle?
Semmi értelme nem lenne a dolognak, túl lassú lenne a memória elérése.
Mást nem tudsz tenni minthogy visszaveszel a látványjavító efektekből.
Azt is tudomásul kell venni hogy bár a 6870-es nem rossz kártya, azért már nem mai csirke (több mint két éve jelent meg). Egyre több játék lesz aminél kompromisszumokat kell kötni.
Ezért adtam el énis,emigy tényleg nem rossz.
Én erre csak at tudom mondani,hogy xa----r..
Nem MINDÍG az a kártya jó ami a legerősebb....
üdv
olyan kérdésem lenne hogy van egy ati 6870 1gb os vga karim a gépbe és van mellette 12gb ram még a gépbe.
Meglehet valahogy oldani hog ne csak azt az 1gb ot használja ami a vganak van hanem a 12 ből is használjon valamennyit ?
Azt is tudomásul kell venni hogy bár a 6870-es nem rossz kártya, azért már nem mai csirke (több mint két éve jelent meg). Egyre több játék lesz aminél kompromisszumokat kell kötni.
Ezért adtam el énis,emigy tényleg nem rossz.
üdv
az 1gb vram fullhd-ig elég szokott lenni
A gpu-z igy mutatja [LINK]
az én gépemen meg működik normálisan és az én saját GT440-em is működik ugyancsak az én gépemen a másikon viszont nem...? valaki valamit ? előre is köszi...
Az lenne a kérdésem, hogy SLI-be egyáltalán megduplázodik valami, pl. bus width... ?
Semmiféle sávszél nem duplázódik meg, sem a memória, mivel ugyan az az adat íródik minden kártya memóriájába, csak a számítási teljesítmény duplázódik optimális esetben.
Köszönöm a választ.
Az lenne a kérdésem, hogy SLI-be egyáltalán megduplázodik valami, pl. bus width... ?
Semmiféle sávszél nem duplázódik meg, sem a memória, mivel ugyan az az adat íródik minden kártya memóriájába, csak a számítási teljesítmény duplázódik optimális esetben.
Igen a 630-ra, és melyik 630-ból vegyek mert vannak tobb fajta? 1gbtsra gondolom. Köszönöm a segetségedet.
De az sem lesz ám lényeges változás HD 4670hez képest. Mennyit szánsz videokártyára? Mi a célod? Milyen felbontásban akarsz játszani? mert ha GTA IV a cél meg hasonlók akkor GT 610-et és GT 630-at felejtsd is el😃
1024 felbontasba a gta4,akor milyen kartyat ajalsz? hogy jobb legyen.
Ennél nagyobb felbontásban nem is tudsz játszani? Szerintem egy HD 7750 1GB DDR5 jó lenne. Főleg ilyen kis felbontásban még sokáig jó lesz. Sapphire, MSI, ASUS, ajánlott. Gigabyteról vannak rossz vélemények de ezt is lehet választani. Tuningért ne fizess szóval OC kiadást ne vegyél.
Igen a 630-ra, és melyik 630-ból vegyek mert vannak tobb fajta? 1gbtsra gondolom. Köszönöm a segetségedet.
De az sem lesz ám lényeges változás HD 4670hez képest. Mennyit szánsz videokártyára? Mi a célod? Milyen felbontásban akarsz játszani? mert ha GTA IV a cél meg hasonlók akkor GT 610-et és GT 630-at felejtsd is el😃
1024 felbontasba a gta4,akor milyen kartyat ajalsz? hogy jobb legyen.
Már megvettem a 610-s és kicserélem jobbra,de holnap visszaviszem,mert a 4670 az megvan
pl milyen jobbra gondoltál? GT 630 már jobb HD 4670-nél.
Melyik a jobb videokártya? MSI N610GT LP 2GB 64bit DDR3 PCI-E
vagy
Az ATI Radeon HD4670, Memória mérete: 512MB GDDR3 és 128 bit
Utóbbi jóval régebbi de lényegesen jobb. Mennyit szánsz videokártyára?
vagy
Az ATI Radeon HD4670, Memória mérete: 512MB GDDR3 és 128 bit
Na végre egy jó hír😃 fehér szélesebb ez minden bizonnyal a DVI csatlakozó lesz. Akkor már csak egy HDMI-DVI átalakítót kell venned vagy HDMI-DVI kábelt. De inkább átalakítót vegyél. Monitorod pontos típusát nem tudod véletlen?
Köszönöm szépen a segítséget 😀
Na végre egy jó hír😃 fehér szélesebb ez minden bizonnyal a DVI csatlakozó lesz. Akkor már csak egy HDMI-DVI átalakítót kell venned vagy HDMI-DVI kábelt. De inkább átalakítót vegyél. Monitorod pontos típusát nem tudod véletlen?
Köszönöm szépen a segítséget 😀
Meg egyszer csalódok a Gigabyte-ban. Egy APU-s lapra nem tudnak legalább egy dvi vagy d-sub csatlakozót kirakni? Pár száz forinttal kerülne többe, hely is van hozzá.
Hát igen. Azért durva. VGA HDMI átalakító meg nem olcsóság. Reméljük csávónak van DVI is a monitorján. De átalakítókból tényleg elég sóherek. HD 7950 mellé sem adtak egy kicseszett DVI-A---VGA átalakítót.
Hello. Van egy AMD A8-5600k processzorom (Ugye amiben van grafikus mag) és van egy ATi RAdeon HD 5450 vga-m. Nem vagyok benne otthon. Úgy h megkérdezem, h tudom bekapcsolni az integrált videókártyát?😃 Ha kiveszem a simát, akkor magától bekapcsol vagy mi?😃
Alaplap: GigaByte GA-F2A55-DS3
Ja és érdemes bekapcsolnom? Jobban teljesít mint a HD 5450? Ha valaki tud üzenetben vagy e-mailban megkereshetne 😀
ondokzsolt@freemail.hu
A másik kérdés, hogy hova dugom a vga csatlakozót? Mert csak a videókártyán van. Van egy az alaplapon is. De az az ellentettje. (Tehát Vagy az ott marad ha kihúzom a kártyát? (Azzal ne foglalkozzak, vagy be kell egy olyan kábelt szerezzek?
Hello. Van egy AMD A8-5600k processzorom (Ugye amiben van grafikus mag) és van egy ATi RAdeon HD 5450 vga-m. Nem vagyok benne otthon. Úgy h megkérdezem, h tudom bekapcsolni az integrált videókártyát?😃 Ha kiveszem a simát, akkor magától bekapcsol vagy mi?😃
Ja és érdemes bekapcsolnom? Jobban teljesít mint a HD 5450? Ha valaki tud üzenetben vagy e-mailban megkereshetne 😀
ondokzsolt@freemail.hu
ondokzsolt@freemail.hu