AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gixivo avatar
A két proci akkora időrendi különbséggel rendelkezik, hogy nem tudok azonos játékú teszteket mutatni. Mivel a 6000+ két éves, az E5200 pedig alig fél éves.
Ez is bizonyítja, hogy az E5200 újabb, fejlettebb, és modernebb, mint a 6000+
0
0
0
0
Szamp avatar
Core2 írta:
teszt...nem örökké a tesztek után kell menni...

Máshogy pedig nem lehet eldönteni hogy most melyik érdemesebb játékra.
Vagy neked van jobb ötleted?

Ha én 1 normális pc user lennék és nem pedig "gamer" akkor simán az e5200ast választanám mert minden progiban majdnem az intel jobb! De most játékról van szó és itt kicsit nehezebb dönteni!
0
0
0
0
Core2 avatar
teszt...nem örökké a tesztek után kell menni...
0
0
0
0
Szamp avatar
gixivo írta:
E5200 az 2.5Ghz-en megy alapon, a 6000+ az 3Ghz-en. De ez a baj, hogy sokakat megtéveszt az órajel. Hiába a 3Ghz, jobb az E5200. Tuningra pl sokkal jobb. Ugyanígy egy példa:
Miért van az, hogy a Pentium 2.4Ghz szétalázza a Celeron 3Ghz-et? - Mert a Celeron buta 😃

Miért jobb az E5200 a 6000+-nál?
-Mert a 6000+ butább😃

Légszi linkelj játék tesztet e5200 és 6000+ ról.
0
0
0
0
gixivo avatar
E5200 az 2.5Ghz-en megy alapon, a 6000+ az 3Ghz-en. De ez a baj, hogy sokakat megtéveszt az órajel. Hiába a 3Ghz, jobb az E5200. Tuningra pl sokkal jobb. Ugyanígy egy példa:
Miért van az, hogy a Pentium 2.4Ghz szétalázza a Celeron 3Ghz-et? - Mert a Celeron buta 😃

Miért jobb az E5200 a 6000+-nál?
-Mert a 6000+ butább😃

Hozzáteszem: Ha az E5200-at felhúzod 3Ghz-re egy jó kis tuninghűtő jelenlétével (mondjuk TX2-essel, vagy Freezer 7 Pro-val), akkor kb 30%-al többet tudsz kiszedni belőle. Na hol van itt a 6000+? B)
U.I.: Ha procit tuningolsz, SOHA ne használj gyári hűtőt, az NEM elég erős!
Mindig vegyél egy MEGBÍZHATÓ tuninghűtőt.
0
0
0
0
Szamp avatar
Csak annyit tennéék hozzá hogy a te e8400 asod drágább még a phenom II töl is!(nem sokkal) De a tesztben csak sima phenomok vannak! És én nem ilyen csúcs procikra gondoltam hanem csak egy mezei e5200 as és 1 x2 6000+ ra! Hogy ott melyik a nyerö a gamek terén?? (árban ugyan ott vannak, fogyasztásban intel jobb)

Az mondjuk igaz hogy a jógamer gépben 2 magos intelproci van(mert a játékok csak 2max 3 magot használnak)(és még amd nél a 6000+ körüli a legjobb kétmagos addig az intelnél az e8400körüli). Még hozzá a legjobbik! De nem mindenki gazdagon születik! 😀
Szóval e5200 vagy 6000+ ??
0
0
0
0
Core2 avatar
az Intel procik kevesebbet fogyasztanak mint az AMD-k, mégis gyorsabbak...
0
0
0
0
Szamp avatar
gixivo írta:
AZt elhiszem hogy az i7 jobb de ára is sokkal nagyobb kb a duplája lehet még keveset is mondok?
Én két ugyan olyan értékü procit hasonlítottam össze és mondom az intel majdnem mindenben gyözedelmeskedett kivétela játékokban!
Tehát a kérdésem még mindíg áll: Az AMD jobb játékokra?

Válasz: Nem.

Ezt a nemet kitudnád bövíteni néhány szóval?
0
0
0
0
gixivo avatar
AZt elhiszem hogy az i7 jobb de ára is sokkal nagyobb kb a duplája lehet még keveset is mondok?
Én két ugyan olyan értékü procit hasonlítottam össze és mondom az intel majdnem mindenben gyözedelmeskedett kivétela játékokban!

Válasz: Nem.
0
0
0
0
Szamp avatar
StevStiffler írta:
hat sztem az Intel jobb mint az Amd.Az Intel jobb procikat csinal,igaz nagyobb az ara de a teljesitenye is jobb,viszont az Amd is jo procikat csinal de a teljesitmenyuk nem olyan jo mint egy Intele,ugy hogy az Intel a jobb,szerintem,mert megkukoltam a egy tesztet egy Intel i7-es es egy Amd Phenon II kozot,es a nyertes persze az i7es volt de a Phenon II is kozel volt.😀
ű

0
0
0
0
BaziJoe avatar
sziasztok

én 4 éve AMD-t használok és szerintem sokkal jobb mint az Intel de ezt mindenki maga döntse el
0
0
0
0
no avatar
hat sztem az Intel jobb mint az Amd.Az Intel jobb procikat csinal,igaz nagyobb az ara de a teljesitenye is jobb,viszont az Amd is jo procikat csinal de a teljesitmenyuk nem olyan jo mint egy Intele,ugy hogy az Intel a jobb,szerintem,mert megkukoltam a egy tesztet egy Intel i7-es es egy Amd Phenon II kozot,es a nyertes persze az i7es volt de a Phenon II is kozel volt.😀
0
0
0
0
kovi avatar
ahhoz képest hogy az egyik 2.5 ghz-es a másik meg 3 ghz-es 😀
0
0
0
0
Szamp avatar
Most néztem 1 tesztet. Az Intel e5200 as szinte mindenben veri amd x2 6000+ot kivétel a gamekben. Ez a teszt felvetett bennem 1 kérdést: Az AMD mégis csak jobb lenne játékra??

Teszt:
[url]http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=66&p2=28[/url]
Föleg az utolsó 4 teszt a figyelemre méltó!
Azért ezt a két proci van a tesztben összehasonlítva mert ugyan annyiba kerülnek és mert ezek közül is gondolkodtam hogy melyik legyen az uj gépembe.
0
0
0
0
zelcsi avatar
igen csak az ember azt hinné hogy legalább a 8 ezres szériát eléri!de sajnos ahoz karcsú!
0
0
0
0
kovi avatar
chip összehasonlítás alapján egy amd phenom x4 9750 ereje megegyezik egy intel core 2 duo e 7300-al
0
0
0
0
Keratesz avatar
Sajna igen több gamet támogat az Intel mint az AMD! :S
Tapasztalataim szerint!
0
0
0
0
dave500 avatar
A tesztből is láthattad, hogy az Intel jobb.
0
0
0
0
Rapido avatar
Sziasztok!Szerintetek mennyivel jobb az Intel játékokhoz mint az AMD?Most kb 2 ugyan olyan procit hasonlítsatok össze és úgy!KÖszi!
0
0
0
0
Rottweiler avatar
premium írta:
Rottweiler írta:
premium írta:
Rottweiler írta:
az nem számít. nézz meg egy tesztet, láthatod, hogy az Intel szinte mindenben lekörözi a 3magos AMD-t! ha akarod, linkelek egyet
OKÉ
KÖSSZ😀

hát nincs mit...😃 akkor linkeljek?
linkelj légyszi!😉😜

[LINK] a lap alján a "tovább" gombbal tovább tudsz menni(milyen meglepő), a teszt nem csak 1 lapból áll! 😀
0
0
0
0
no avatar
Rottweiler írta:
premium írta:
Rottweiler írta:
az nem számít. nézz meg egy tesztet, láthatod, hogy az Intel szinte mindenben lekörözi a 3magos AMD-t! ha akarod, linkelek egyet
OKÉ
KÖSSZ😀

linkelj légyszi!😉😜
0
0
0
0
zelcsi avatar
köszi de csak ha nem fárasztalak vele!!!
0
0
0
0
Core2 avatar
😆 kereshetek mást is 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
köszi!de ezt már láttam mikor megvettem az enyémet!azért köszi a fáradozásodat!
0
0
0
0
zelcsi avatar
Rottweiler:ha zudsz linkelj már légyszi egy tesztet mert engem is érdekelne!köszi!
0
0
0
0
Rottweiler avatar
premium írta:
Rottweiler írta:
OKÉ
KÖSSZ😀

0
0
0
0
no avatar
Rottweiler írta:
OKÉ
KÖSSZ😀
0
0
0
0
Core2 avatar
de nem 12 mega cache-es 😃 nekem is az Intel kéne
0
0
0
0
Rottweiler avatar
0
0
0
0
no avatar
dave500 írta:
Utobbi.
Miért
Az AMD 3 magos
0
0
0
0
no avatar
Meik a jobb?
Amd Phenom X3 8450 3X 2,1GHZ
Intel Core 2 Duo E8400 2X 3GHZ
0
0
0
0
roberto888 avatar
Szerintem is az Intel-t vedd!
0
0
0
0
Szamp avatar
Akkor e kettö közül az amd jobb játékokra??
0
0
0
0
dave500 avatar
Hát AMD-nek nagyobb az órajele,de én inkább azt mondom vegyél egy Core2 Dou-t!
0
0
0
0
Szamp avatar
Melyik jobb játékra??

1., AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6000+ (89W), 3100MHz, BOX, socket AM2

2., INTEL Pentium Dual-Core E5300 - 2, 60GHz, 800MHz FSB, 2MB cache, socket 775, EM64T BOX
0
0
0
0
roberto888 avatar
Én is Inteles vagyok, viszont ha AMD-m lenne, valószínűleg azzal is meglennék elégedve.😀
0
0
0
0
Rottweiler avatar
én is inteles vagyok. szerintem az is maradok. de nem szídom az amd-t😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
és intel párti vagyok kibírja a jó nagy hőt nekem akár felmelegszik 80fokra is.
0
0
0
0
kovi avatar
egy fórumon olvastam és szerintem van némi igazságalapja:

minden amd-s szidja az intelest,
az intelesek azért megpróbálnak visszavágni,
de minden amd-s a szive mélyén intelt szeretne

amúgy meg az intel a biztonságot helyezte előtérbe, az amd meg a teljesítményt, meg szerintem ezen felesleges vitatkozni mert emberek vagyunk és épp ezért nem vagyunk egyformák és ezért valakinek az egyik valakinek a másik tetszik, de ez a fórum még jó mert voltam már olyanon is ahol már szidták egymás anyukájukat meg ilyesmi. Nekem jelenleg intelem van, de majd meglátom esetleg a jövőben lesz amd is😀
0
0
0
0
Rottweiler avatar
akkor lehet h inkább E7400-ast veszek 2.8 ghz😀 kösz szépen
0
0
0
0
dave500 avatar
Igen! De ha egy picit húzul rajta az még jobb!
De ez már külön téma😀
0
0
0
0
Rottweiler avatar
Intel C2D E7300 2.66Ghz elég egy HD4850 512mb VGA-nak?
0
0
0
0
no avatar
Az a helyzet, hogy az Intel erősebb kétmagosai, majdnem felérnek egy-egy Phenommal...
Ezért is kerülnek sokba...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció