A két proci akkora időrendi különbséggel rendelkezik, hogy nem tudok azonos játékú teszteket mutatni. Mivel a 6000+ két éves, az E5200 pedig alig fél éves.
Ez is bizonyítja, hogy az E5200 újabb, fejlettebb, és modernebb, mint a 6000+
Core2 írta:
teszt...nem örökké a tesztek után kell menni...
Máshogy pedig nem lehet eldönteni hogy most melyik érdemesebb játékra.
Vagy neked van jobb ötleted?
Ha én 1 normális pc user lennék és nem pedig "gamer" akkor simán az e5200ast választanám mert minden progiban majdnem az intel jobb! De most játékról van szó és itt kicsit nehezebb dönteni!
gixivo írta:
E5200 az 2.5Ghz-en megy alapon, a 6000+ az 3Ghz-en. De ez a baj, hogy sokakat megtéveszt az órajel. Hiába a 3Ghz, jobb az E5200. Tuningra pl sokkal jobb. Ugyanígy egy példa:
Miért van az, hogy a Pentium 2.4Ghz szétalázza a Celeron 3Ghz-et? - Mert a Celeron buta 😃
Miért jobb az E5200 a 6000+-nál? -Mert a 6000+ butább😃
E5200 az 2.5Ghz-en megy alapon, a 6000+ az 3Ghz-en. De ez a baj, hogy sokakat megtéveszt az órajel. Hiába a 3Ghz, jobb az E5200. Tuningra pl sokkal jobb. Ugyanígy egy példa:
Miért van az, hogy a Pentium 2.4Ghz szétalázza a Celeron 3Ghz-et? - Mert a Celeron buta 😃
Miért jobb az E5200 a 6000+-nál? -Mert a 6000+ butább😃
Hozzáteszem: Ha az E5200-at felhúzod 3Ghz-re egy jó kis tuninghűtő jelenlétével (mondjuk TX2-essel, vagy Freezer 7 Pro-val), akkor kb 30%-al többet tudsz kiszedni belőle. Na hol van itt a 6000+? B) U.I.: Ha procit tuningolsz, SOHA ne használj gyári hűtőt, az NEM elég erős!
Mindig vegyél egy MEGBÍZHATÓ tuninghűtőt.
Csak annyit tennéék hozzá hogy a te e8400 asod drágább még a phenom II töl is!(nem sokkal) De a tesztben csak sima phenomok vannak! És én nem ilyen csúcs procikra gondoltam hanem csak egy mezei e5200 as és 1 x2 6000+ ra! Hogy ott melyik a nyerö a gamek terén?? (árban ugyan ott vannak, fogyasztásban intel jobb)
Az mondjuk igaz hogy a jógamer gépben 2 magos intelproci van(mert a játékok csak 2max 3 magot használnak)(és még amd nél a 6000+ körüli a legjobb kétmagos addig az intelnél az e8400körüli). Még hozzá a legjobbik! De nem mindenki gazdagon születik! 😀
Szóval e5200 vagy 6000+ ??
AZt elhiszem hogy az i7 jobb de ára is sokkal nagyobb kb a duplája lehet még keveset is mondok?
Én két ugyan olyan értékü procit hasonlítottam össze és mondom az intel majdnem mindenben gyözedelmeskedett kivétela játékokban!
Tehát a kérdésem még mindíg áll: Az AMD jobb játékokra?
AZt elhiszem hogy az i7 jobb de ára is sokkal nagyobb kb a duplája lehet még keveset is mondok?
Én két ugyan olyan értékü procit hasonlítottam össze és mondom az intel majdnem mindenben gyözedelmeskedett kivétela játékokban!
StevStiffler írta:
hat sztem az Intel jobb mint az Amd.Az Intel jobb procikat csinal,igaz nagyobb az ara de a teljesitenye is jobb,viszont az Amd is jo procikat csinal de a teljesitmenyuk nem olyan jo mint egy Intele,ugy hogy az Intel a jobb,szerintem,mert megkukoltam a egy tesztet egy Intel i7-es es egy Amd Phenon II kozot,es a nyertes persze az i7es volt de a Phenon II is kozel volt.😀
ű
hat sztem az Intel jobb mint az Amd.Az Intel jobb procikat csinal,igaz nagyobb az ara de a teljesitenye is jobb,viszont az Amd is jo procikat csinal de a teljesitmenyuk nem olyan jo mint egy Intele,ugy hogy az Intel a jobb,szerintem,mert megkukoltam a egy tesztet egy Intel i7-es es egy Amd Phenon II kozot,es a nyertes persze az i7es volt de a Phenon II is kozel volt.😀
Most néztem 1 tesztet. Az Intel e5200 as szinte mindenben veri amd x2 6000+ot kivétel a gamekben. Ez a teszt felvetett bennem 1 kérdést: Az AMD mégis csak jobb lenne játékra??
Teszt:
[url]http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=66&p2=28[/url]
Föleg az utolsó 4 teszt a figyelemre méltó!
Azért ezt a két proci van a tesztben összehasonlítva mert ugyan annyiba kerülnek és mert ezek közül is gondolkodtam hogy melyik legyen az uj gépembe.
egy fórumon olvastam és szerintem van némi igazságalapja:
minden amd-s szidja az intelest,
az intelesek azért megpróbálnak visszavágni,
de minden amd-s a szive mélyén intelt szeretne
amúgy meg az intel a biztonságot helyezte előtérbe, az amd meg a teljesítményt, meg szerintem ezen felesleges vitatkozni mert emberek vagyunk és épp ezért nem vagyunk egyformák és ezért valakinek az egyik valakinek a másik tetszik, de ez a fórum még jó mert voltam már olyanon is ahol már szidták egymás anyukájukat meg ilyesmi. Nekem jelenleg intelem van, de majd meglátom esetleg a jövőben lesz amd is😀
Ez is bizonyítja, hogy az E5200 újabb, fejlettebb, és modernebb, mint a 6000+
teszt...nem örökké a tesztek után kell menni...
Máshogy pedig nem lehet eldönteni hogy most melyik érdemesebb játékra.
Vagy neked van jobb ötleted?
Ha én 1 normális pc user lennék és nem pedig "gamer" akkor simán az e5200ast választanám mert minden progiban majdnem az intel jobb! De most játékról van szó és itt kicsit nehezebb dönteni!
Miért jobb az E5200 a 6000+-nál?
-Mert a 6000+ butább😃
Légszi linkelj játék tesztet e5200 és 6000+ ról.
Miért jobb az E5200 a 6000+-nál?
-Mert a 6000+ butább😃
Hozzáteszem: Ha az E5200-at felhúzod 3Ghz-re egy jó kis tuninghűtő jelenlétével (mondjuk TX2-essel, vagy Freezer 7 Pro-val), akkor kb 30%-al többet tudsz kiszedni belőle. Na hol van itt a 6000+? B)
U.I.: Ha procit tuningolsz, SOHA ne használj gyári hűtőt, az NEM elég erős!
Mindig vegyél egy MEGBÍZHATÓ tuninghűtőt.
Az mondjuk igaz hogy a jógamer gépben 2 magos intelproci van(mert a játékok csak 2max 3 magot használnak)(és még amd nél a 6000+ körüli a legjobb kétmagos addig az intelnél az e8400körüli). Még hozzá a legjobbik! De nem mindenki gazdagon születik! 😀
Szóval e5200 vagy 6000+ ??
Válasz: Nem.
Ezt a nemet kitudnád bövíteni néhány szóval?
Válasz: Nem.
én 4 éve AMD-t használok és szerintem sokkal jobb mint az Intel de ezt mindenki maga döntse el
Teszt:
[url]http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=66&p2=28[/url]
Föleg az utolsó 4 teszt a figyelemre méltó!
Azért ezt a két proci van a tesztben összehasonlítva mert ugyan annyiba kerülnek és mert ezek közül is gondolkodtam hogy melyik legyen az uj gépembe.
Tapasztalataim szerint!
az nem számít. nézz meg egy tesztet, láthatod, hogy az Intel szinte mindenben lekörözi a 3magos AMD-t! ha akarod, linkelek egyet
KÖSSZ😀
hát nincs mit...😃 akkor linkeljek?
[LINK] a lap alján a "tovább" gombbal tovább tudsz menni(milyen meglepő), a teszt nem csak 1 lapból áll! 😀
az nem számít. nézz meg egy tesztet, láthatod, hogy az Intel szinte mindenben lekörözi a 3magos AMD-t! ha akarod, linkelek egyet
KÖSSZ😀
KÖSSZ😀
KÖSSZ😀
Utobbi.
Az AMD 3 magos
Amd Phenom X3 8450 3X 2,1GHZ
Intel Core 2 Duo E8400 2X 3GHZ
1., AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6000+ (89W), 3100MHz, BOX, socket AM2
2., INTEL Pentium Dual-Core E5300 - 2, 60GHz, 800MHz FSB, 2MB cache, socket 775, EM64T BOX
minden amd-s szidja az intelest,
az intelesek azért megpróbálnak visszavágni,
de minden amd-s a szive mélyén intelt szeretne
amúgy meg az intel a biztonságot helyezte előtérbe, az amd meg a teljesítményt, meg szerintem ezen felesleges vitatkozni mert emberek vagyunk és épp ezért nem vagyunk egyformák és ezért valakinek az egyik valakinek a másik tetszik, de ez a fórum még jó mert voltam már olyanon is ahol már szidták egymás anyukájukat meg ilyesmi. Nekem jelenleg intelem van, de majd meglátom esetleg a jövőben lesz amd is😀
De ez már külön téma😀
Ezért is kerülnek sokba...