Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sean avatar
Már megvan a gép, össze van rakva, egyedül a videokártya kell. A CTG-nek a kábelei is elég hosszúak, igaz az alaplapi 24 pines pont ki van centizve (ha hátulról húzom el), meg a cpu táphoz kellett egy 4-8pin átalakító (a tápot azt fél éve vettem még a másik gépemhez). Igen a boost-ot nem írtam oda, szóval nem a sima gtx650 lesz hanem a ti boost. Mivel a videókártyára már nem volt keret azért választottam az apu-t, addig is tudom használni míg nem lesz meg a másik (nem is várom el hogy a legújabb játékokat fullhd-ban vigye).
Amúgy végigolvastam amit írtál 😀 Köszi!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Írtam, hogy ha CTG akor sem jó a házba amit kinéztél mert az alsó tápos ház és kell CTG 500 a hoszabb kábelei miatt meg jó is lesz az még. Akkor most 650 Ti boostot választod? Azt írtad 650-es de ha GTX 650 akkor na azt ne. Annál jobb a HD 7770. Tudom, hogy hosszú(bár nevetséges, hogy ezt a szöveget hosszúnak kel nevezni de 6 szavas hozzászólásokhoz képest tényleg hosszú) volt a hozzászólás de egyed dolgokra nem is írtál semmit. Tényleg jobb volna az AM3+. Az FM2nek az A10 6600k a VÉGE. Ennél jobb APU nincs bele is nem is lesz. Különben sem kell neked APU mert jó videokártyát veszel szóval elég neked egy szimpla processzor is. AM3+ba mehet FX 6300 ami már eleve erősebb mint az A10 6600k és még mehet bele FX 6350 FX 8320 és FX 8350 is és új processzorok is jönnek még ebbe a foglalatba majd idővel elméletileg. Arra sem válaszoltál, hogy i ponról van-e szó. 19 éves embertől én többet vártam volna😃
0
0
0
0
sean avatar
Köszi a választ, akkor szerintem a 650-es lesz. A táp CTG 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha 650 Ti boost szóbak került akkor AZ. Sokkal jobb mint HD 7790 mivel annak GTX 650 Ti az ellenfele aminél egy hangyakukival jobb teljesítményben de fogyasztásban eléggé alázza. A Ti boostnak a HD 7850 az ellenfele és ők is kb egyformák csak előbbi kb 3 hónapja jött ki szóval elég új eresztés és picivel a GTX 660 alatt van a 2GB-os verzió. Ha tuning fontos akkor inkább a HD 7850 1GB. i ponról van am most szó? Az a giga 650 ti boost 1GB az megéri. Igaz FULL HD felbontáson már kevés lehet az 1GB de erős kártya. Vagy picit dobj hozzá és ott vannak a 2GB-os verziók. De vannak tesztek ahol semmi teljesítmény visszaesés nincs pl egy HD 7850 1Gb-tal egy 2GB-tal szemben. De elvileg kevés lehet és ilyen kártyánál már van értelme a 2GBnak. Gépedhez meg annyit, hogy mivel lesz kártyád ami jóval erősebb az APUban lévőnél ezért legyen AM3+ és akkor Gigabyte 970A-UD3 alaplap és FX 6300 processzor. Táp meg Chieftec CTG 500-80P legyen a kábelek hossza miatt. 450-es kábel szempontból és más szempontból is kevés lesz(kívéve CTG 450 mivel ez csak kábel szempontból) és tuti, hogy az iArénát vagy a GPS-t választottad pedig a CTG-t kell😀 RAM ok, ház meg állítólag nem rossz.
0
0
0
0
sean avatar
Sziasztok! Nem tudom eldönteni milyen videokártyát vegyek. 40.000 a max amit rá költeni, a gtx 650 ti boost-okat nézegettem és a hd7790-et, 7770-et és hasonlókat. Szerintetek melyik lenne jobb a gépembe?
0
0
0
0
cseszka avatar
Jó mindkettö,ameik olcsobb,v több garit ad rá,azt vedd.Tápbol elég az 500w,kérdés mien a táp.?
0
0
0
0
boxxerhun avatar
http://www.***/termek/palit-gtx-660-ti-2gb-ddr5-ne5x66th1049j-videokartya-109608

Helló ez a kártya jó vásár lenne és 1 500W os táp elég lenne e neki ? 😃
vagy esetleg ezt kéne választani ?
http://www.***/termek/gigabyte-gtx-660-ti-2gb-ddr5-gv-n66toc-2gd-videokartya-108396
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Az emberek ilyenek.
Nem vagyunk egyformák. (még szerencse ) 😀
0
0
0
0
-Goku Undead- avatar
Próbálom, de valahogy irritálnak az ilyenek 😃
Még ha 14 éves lenne, akkor okés. De ennyi idősen...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
-Goku Undead-

Én is neked adok igazat .
De inkább finomabban fogalmazz,ha lehet .
Mert megint Bannolni fognak. 😕
0
0
0
0
-Goku Undead- avatar
tucanagabor: Nem hat meg, egy semmirekellő véleménye.

matebabaja: Amelyik az adott pillanatban jobb ár/érték aránnyal rendelkezik. Teljesen mindegy.
Ha kinézel egyet, nézz róla teszteket, hogy az általad játszott játékokban melyik bizonyul jobbnak. Ez lehet még egy útirány.
0
0
0
0
no avatar
1280*1024 a felbontás 😀 Köszi a felhozatalt és a tippeket!! Nvidia vagy Amd szerintetek?
0
0
0
0
-Goku Undead- avatar
Nem akartam így fogalmazni 😃

Jah, körülbelül ennyi. Nem sírni kell, meg a szülőket b.szogatni, amikor feltételezem a nagy százalék 2x is megnézi a boltban mit vegyen, hogy kijöjjön a kis fizetésből.
A pofámról leégne a bőr, ha a kis "passzióimhoz" a szülőktől kérnék támogatást.

Itt a nyár, ki kell menni a földre és izzadni/fuldoknali a 45 fokos kukorica közt 6-8 órán keresztül és lesz pénz.
De nagy városokban lehet találni takarítást is, ami még hidegen is van.
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerinted Én leültem a WC-re és kitoltam a gépre a pénzt?...

Azthidtem te s.arod a p,nézt.😆Cak viccelek.
Itt a Nyár, rengeteg munka lehetőséggel. Lehet menni Címerezni napi 5.000Ft-ért, ami egy hét alatt 35.000Ft.
Nem lányoknak való munka, de valamit valamiért.
Félelmetes, hogy egy 22 évesnek ezt le kell írnom.

Itt a pont.Tényleg ilyenkor lehet találni munkát,kéthavi keresetböl kijön akár egy i5,meg egy erösebb vga,ugy h hétvégenkét esetleg pizsipartyzik is.
0
0
0
0
-Goku Undead- avatar
Hogy? Úgy, hogy bemegy a boltba és megveszi, aztán gyűjt.
Szerinted Én leültem a WC-re és kitoltam a gépre a pénzt?...

Itt a Nyár, rengeteg munka lehetőséggel. Lehet menni Címerezni napi 5.000Ft-ért, ami egy hét alatt 35.000Ft.
Nem lányoknak való munka, de valamit valamiért.
Félelmetes, hogy egy 22 évesnek ezt le kell írnom.
0
0
0
0
-Goku Undead- avatar
Vagy pedig csinálod úgy, hogy most megveszed a drágábbat, pl.: HD7850, e mellé a proci mellé, és amikor tudod, cseréled a Procit is. Így nem egyben kell kiadni a nagyobb összeget.
Én anno így fejlesztettem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Felbontást jó volna megtudni és akkor lehet dönteni mivel most proci miatt nagyon fontos a felbontás....
0
0
0
0
cseszka avatar
40k alatt ami van és jó,az a HD7770kb 35K ig mozog az áruk,van olcsobban is,v 7790 1Gb kb 36K,NV oldalrol meg a GTX 650Ti kb 40K,afelett picivel vannak a jobbak 7850 1Gb 45k,GTX 660 51K.Ezek közül a 7850 a 256bites,de a 660 192bites,és van olyan gyors,mint a 7850.
0
0
0
0
no avatar
hát jobb lenne egy új az biztos..csak tönkrement amostani vagyis lefagy szaggat a kép meg csikozik és néha kékhalál is van...vagy veszek egy xboxot ..
0
0
0
0
-Goku Undead- avatar
Sajnos harmat gyenge a Processzorod is, szóval azt is kellene cserélned.
Így a VGA csere nem lendítene nagyot.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok az én configomhoz szeretnék egy új vga-t ..miylet ajánlotok? lehetőleg 40 ezerig..nvidia vagy amd a jobb? lehetőleg a memória interfésze 256 bites legyen..jah és úgy hogy nem nagyon szeretnék venni hozzá egy új tápot
0
0
0
0
sisko avatar
molfer98 : ebből a tipusból is többfajta van (pl ATI Radeon X1250 integrated 3D graphics vagy NVIDIA GeForce 7000M TurboCache,stb,stb),de mivel mindegyik megoldás integrált vga-t takar,nincs lehetőség fejlesztésre sajna 😞
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok! Egy Acer Asprie 5520-ban lehet fejleszteni a videókártyát?
0
0
0
0
no avatar
Egy működő Sapphire radeon hd5670 1gb gddr5 videókari megérte a 12000Ft-ot??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 7770, GTX 650, HD 7790, GTX 650 Ti.
0
0
0
0
no avatar
30000-35000-ből milyen videokártyát tudok venni.?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem volt már Nvidiám,amd-m is,mindkettövel megvoltam elégedve,nvidiatol pláne a Gtx 275 oc karitól,adm-ben meg a mostani a favorit nekem.Bármeiket is veszed,megeszel vele elégedve.
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Köszi! Én is a 660 GTX-re gondoltam, Asus kiadásban. (Nvidiat preferálom)
0
0
0
0
cseszka avatar
7850/7870/gtx660/gtx660ti
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Sziasztok! Ehhez a confighoz milyen kártyát érdemes vásárolni? max 60 eFT.

Gigabyte GA-MA770T-UD3
AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.20 Ghz
FSP Hexa 500W
KINGSTON 4096MB HyperX Blu 1600MHz CL9
0
0
0
0
kung avatar
DarthRoni: ha nem számít a Radeon HD 5850-nek a 151 watt fogyasztása, és hibátlan akkor 22k-ért megéri. Így már Full HD-ben lehet játszani.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
nemrég vettem egy monitor-TV-t amit jelenleg TV-nek használok, de ha lenne VGA-m tuti rákötném és kipróbálnám, az meg már tud 1080p-t
0
0
0
0
kung avatar
DarthRoni: nehéz lesz Full-Hd-ban játszani, mivel a Fujitsu Siemens 19" LCD monitorod maximális felbontása 1280*1024, ha jól tudom. Esetleg veszel új monitort is?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Azon agyalok, hogy ha vennék kártyát, akkor lehet hogy venni egy kicsit drágábban de erősebbet, 22-ért kapni 5850-et, az már tökéletes lenne, mert akkor már kipróbálnám a full HD-t 😀
0
0
0
0
kung avatar
DarthRoni: szerintem ezzel a Sapphire Radeon HD 5770 1GB-al 15k-ért jobban járnál.

[LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
15-ért árulják, de le akarom alkudni 13-ig.
0
0
0
0
kung avatar
DarthRoni: igen, a GTS 450 1GB elég a legújabb játékok futtatására alacsony-közepes grafikán.
0
0
0
0
ricsirics avatar
Attól függ mennyiért vennéd?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok! Szerintetek most egy GTS 450 1GB elég lehet a legújabb játékok futtatására alacsony-közepes grafikán? csak az a lényeg hogy akadás mentesen játszhassak, nem kell max graf. szerintetek?
0
0
0
0
no avatar
nankacu: hát ahol kell cpu ott biztos hogy van (bf3,crysis3) szedd le a gpu-z-t és látod hogy mekkora terhelést kap a vga-d abból minden kiderül😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Nekem kb 1280x1024-ben mennyi procilimitem van?
0
0
0
0
no avatar
Nagyon szépen köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Optimusz08: 7770 is limites lenne, magyarán Vga számítási teljesítménye nagyobb mint a processzoré, tehát 100% proci terhelés mellett a Vga Pl csak 75% terhelést kap. Ezt hívjuk proci limitnek, vga limit ugyanez csak fordítva. 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Videokártya a teljesítményének felét vagy talán még kevesebb részét tudná nyújtani pl 1280x1024 felbontásban de ez is játékfüggő.
0
0
0
0
no avatar
Ha mégis vegyük azt vennék egy jó tápot mellé egy HD7850 akkor CPU limit lenne nem? De az mit takarna?
0
0
0
0
krutka avatar
Optimusz: szard le 😃 mindenki neked akarja a legjobbat és gyakran van ez így 😃 TaylorXIII: amúgy a noti 7670 az ugyanaz mint az asztali? 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció