Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Nincs mit, apetit1989 nevében is.
0
0
0
0
alex13 avatar
Aha, köszi még egyszer a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Na akkor jó ha elfért és működik is.
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII: sikerült megcsinálnom, és müködik eddig minden 😃, és csak egyféleképpen ment rá, de ha jól emlékszem jól mondtad a 11,12 és a 23,24 maradt ki 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Ez nálam is igyvan.Rákötöttem már telre az 5.1et és halkabb volt vele,mint elötte.Valszeg a kimeneti jele van korlátozva,vagy a torzulás végett visszáb veszi.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

Az miért, van, hogyha a hangfalamat (logitech x530) az ipodomhoz (Ipod touch 4G 32GB) dugom be, akkor arról sokkal halkabban szól mint gépről? Pedig fülessel szól nagyon jól.
0
0
0
0
gabee97 avatar
Aprón van egy srác aki ÁFA nélkül szerzi be és annyiért is adja a vadi új dobozos procikat,szóval valószínű lesz benne paszta,de akkor egy szakemberre bízom inkább úgyis van a közelbe egy PC-s bolt 😀Köszi a választ 😀
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát ha használtan veszed a CPU-t akkor nem feltétlenül jár hozzá, de bármelyik szakmai boltba kaphatsz viszonylag olcsón egyet. Még ha van is a CPU-n paszta akkor is érdemes újrapasztázni.
Ha nem vagy biztos a dolgokba akkor tényleg bízd egy szakemberre, mert jobb ha fizetsz egy kisebb összeget egy összeszerelésért mintha egy új CPU-t kellene venned.
Egyébként tényleg nem olyan nagy dolog 😀, de jobb félni mint megijedni!
0
0
0
0
gabee97 avatar
Nagyon gondolkodóba estem hogy használtan veszem meg a tervezett gépem alkatrészeit mivel 10-20 ezer forinttal olcsóbban jönnék ki,viszont akkor össze kell szerelnem az egész gépet.Ahogy nézegettem videókat nem egy nagy was ist das csak attól félek hogyha a processzorra nem teszek elég pasztát akkor is tönkrevághatom ha túl sokat akkor is,szerintetek bízzam szakemberre vagy érdemes megpróbálkoznom vele?Amúgy ez a hűtőpaszta ez jár a processzor mellé vagy venni kell?
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII: jah én is úgy gondoltam, ráerőltetni nem akarom 😃 mert akkor ott valami nem lesz jó 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De tényleg csak akkor dugd rá ha semmivel sem ütközik a lelógó 4 tűs rész😀
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII: hát csak holnap tudom megpróbálni, mert ma már fáradt vagyok hozzá nagyon és a végén még csak rontanák a helyzeten 😆 szerintem össze jönne 😃 de én is úgy tippelek, hogy 1 féle képpen lehet max 2. 😃 Tényleg köszi a sok segítséget 😃 Majd holnap meg írom mit tapasztaltam 😃
apetit1989: Köszi neked is 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Csakis egyféle képpen tudja rádugni, nem lehet eltéveszteni mert úgy van kialakítva a dugó, hogy csak egy bizonyos formájú pin mehessen bele a socketbe.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Úgy, hogy egy oldalt maradjon a 4 tű és azt, hogy melyik oldalt legyen hát azt meg nem mondom😃 pin1 nincs jelölve a kézikönyvben sajnos de az alaplapon biztos ott van. itt egy példa:[LINK] lapozz a 42. oldalra. és láthatod, hogy ki van írva a pin1 és pin 13 és úgy kell rádugni, hogy pin 1 és pin 13 legyen fedve és pin 11,12,23,24 meg nem. Szóval csak annyit kéne megtalálnod, hogy hol van a pin1 de egyébként nem csak egy féle képpen megy rá? Próbáltad már? Csak egy féle képpen szabadna rámennie.
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII:
Ő és pontosan, hogyan kéne próbálnom rádugni? Hogy mindkét oldalt 2-2 pin maradjon magyarul középre? vagy hogy egyik oldalt 4 vagy másik oldalt 4 és ha igen akkor melyik oldalt? Vagy tök mind1?

Amúgy köszönöm, a pontos és gyors válaszaidat 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó ha egyben van akkor ha esetleg rá tudod úgy dugni, hogy semmivel nem ütközik az alaplapon a lelógó 4 tűs rész akkor rádughatod úgy nyugodtan de ha nem tudod akkor vegyél nyugodtan átalakítót. Inkább akkor volt esetleg probléma mikor 20pin volt 24 pinre alakítva és nem úgy mint nálad lesz. Szóval nagyobbról kisebbre oké de kisebbről nagyobbról már kevésbé bár ez a processzortól is függ, hogy milyen van az alaplapba és neked egy kis fogyasztású van szóval nem hiszem, hogy bármi probléma is lenne az átalakítással meg ugye nagyobbról alakítasz kisebbre.
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII:

R1 vagy R3 bár kinézetre nincs külömbség közötte, de szerintem R1-es.
Ő nem tudom, hogy elfér annyira nem próbáltam rányomni, mert láttam alapba 20 pin-es ez meg 24 pin-es mondom akkor nem erőltetem.
Nem 20+4-es sajna hanem sima 24-es amibe egybe van egész :/
Táp meg 350W-os Delta táp
0
0
0
0
apetit1989 avatar
nem tudom mit értesz stabil alatt, de tégy úgy
0
0
0
0
sszemtelen avatar
apetit1989: Köszönöm!

Ha ugyan olyan stabil, akkor már rendelek is egy SATA3-as vinyót..jóval olcsóbb mint a 2-es 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Pont ugyanazt, mert hiába sata3-as, sata 2-es sebességén fog menni
0
0
0
0
sszemtelen avatar
apetit1989: Sebességben akkor kb ugyan azt nyújtja majd mint a SATA 2, nem?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ráköthető, érdemi különbség nincs
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

A SATA 3-as vinyó ráköthető SATA2-es csatira? Mi lesz a különbség? Működni fog rendesen, stabilan?

Köszi! 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A j220-nak tudtommal nincsen felhasználható belső memóriája. Ergo, nem tehetsz rá semmit, mert nincs is benne tárhely, csak önmagának az FS-nek és a firmwarenek, amit te nem bánthatsz (maximum flasheléssel). Így azzal a kábellel csak tölteni tudod a telefont.
0
0
0
0
barnav avatar
ProMaXuS lehet a telón nem jó a csatlakozó mást nem tudok de bluetooth nincs rajt?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen alaplapod van? ASRock ConRoe1333 R1.0 vagy R2.0 vagy R3.0? Ha olyan ahol elfér a maradék 4 tű akkor rádughatod úgyis. De nem 20+4 tűs a tápcsati? Szóval 20 tű és 4 tű külön. meg milyen tápról van szó? Egyébként igen átalakítóval is simán mennie kell.
0
0
0
0
alex13 avatar
Az probléma ha az alaplapom csatlakozója 20 pin-es és a táp meg 24 pin-es és ha beszerzek egy átalakítót akkor minden jó lesz? mármint, hogy rendesen működik-e majd meg minden?
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
barnav: nem mostani telefon. Amikor rádugom a gép se meg a telefon se jelzi ki hogy csatlakozni akarna. Amit leírtál,azt eddig is tudtam. Csak ennél a telefonnál van így,konkrétan nem is volt hozzá USB kábel,hanem apum K510-nek az USB kábelével próbáltam. Hiába hogy nem ehhez a telefonhoz volt,a csatlakozója ugyanaz. Kábellel nincs gond,mert apum telefonját felismeri.
0
0
0
0
barnav avatar
ProMaXuS: nem tudom pontoson milyen az a teló de nekem úgy kell hogy rádugom az usb-t majd a telefon értesítései között engedélyeznem kell neked nem így kell? de ha ezt eddig is tudtad és utána se jó akkor bocsi de nem tudok segííteni 😞
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok! Van tartalékba egy Sony Ericsson J220i telefonom. Az lenne a kérdésem,hogy USB kábellel akartam képet rámásolni a telefonra,de nem jelezte ki a gép,hogy csatlakoztatva lenne. Hogyan tudnék képet rárakni a telefonra? Mert az MMS-es vagy milyen képküldéses nem ingyen van.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
És már csak a hűtés volt a probléma?😀
0
0
0
0
Csikinelli avatar
TaylorXIII igazad volt jobb ha szerelő rakja össze a gépet! Végre megy gond nélkül már a vga újítást tervezem 😃 köszönök mindenkinek mindent! <3
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Az elég öreg hiba, ha a hűtőd csak fityeg a procin, lom***k meg igaza van. Meg fogod sütni a procit így, ha meg nem, a géped 5 percenként komplett le fog kapcsolni.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Pedig rá kell szorítani. Ha lazán van rajta, akkor túl fog melegedni, s akkor megint le fog kapcsolni.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Miutan ranyomtam a pastat levettem a procirol miutan ratetem majd vissza raszoritani nemmertem
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Csikinelli:Rendesen feszül rá a hűtő?
0
0
0
0
Csikinelli avatar
frissítettem a biost. most is kikapcsolt pár perc játék után a biosban 90 fokosnak írja a cpu-t pedíg rajta van a hűtő jó helyre van dugva és van paszta is
0
0
0
0
alex13 avatar
Okés köszi szépen 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
alex13: A tápon lévőt használd inkább.
0
0
0
0
alex13 avatar
Van egy új tápom, és azon van egy 6pin-es VGA csatlakozó, akkor jó ha arra kötöm rá, vagy átalakítóval kössem rá ?
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Az csak a letoltes volt mert utanna megkerdezte hogy biztos frissiteni akarom e mi legyen? Hozza adott programmal frissiti.
0
0
0
0
cseszka avatar
Mostmár végképp ne.Bizzunk benne h jólesz,és nem rosz bios megy fel.Bár ha valami laphoz járó segédpogival csinálod,pl mint az MSI live update (csak MSI lapokkal megy),akkor jó kell h legyen.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
akkor állítsam le? 75% on van
0
0
0
0
cseszka avatar
bios frissitéssel ne foglalkozz,ha nemsikerül,akár kuka is lehet a lap.reset viszont,kikapcs a gépet,áramtalanitod(fontos!!!),leveszed az oldallapot,kis elemet kiveszed,megnyomod a bekapcs gombot,elég kell h legyen egyszer,de te pár* megnyomhatod,ekkor kilövi magábbol az összes áramot,igy gyári állapotra állitódik vissza,mindent amit eddig álligattál,ujra bekell állitani.Boot sorrend...
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Van paszta is. Bios reset vagy frissites? Es hogyan kell?

ezt mértem most : [LINK]

elkezdtem a bios frissítését
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Paszta is van processzor teteje és a hűtő alja között? ha van akkor azt nézd meg amit cseszka írt.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Freezer a 30 van rajta igen beledugtam a cpu fan feliratu helyre
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az alaplapja ha rev 1.0 ha rev 1.2 akkor is első biostól támogatja az athlon ii x4 750k-t. MOst akkor mindkét 4 tűs cpu tápcsatlakozó be van dugva ugye? CPU hűtőt is bedugtad remélem. Meg CPU hűtő processzoron rajta van ugye? CPU hűtőnek a ventilátorát az alaplapi lapos elem mellett balra lévő 4 tűs csatlakozóra kell dugni.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Uj gep most sikert osszerakni
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció