@Puffin: Nem akartam biost resetelni, de akkor most megpróbálom.
De elvileg a tápnak elégnek kell lenni. Vagy nem?
Vagy csak az asus védelem lihegi túl a dolgot? Kikapcsolni nem merem az ASUS Anti-Surge-t.
Neten rákerestem, erősebb tápoknál is játszik ilyet.
Így is újraindult. Nem tudom, mit tegyek.
Mi okozhatja? A ramok pl nem egyformák, van 1600 és 1866-os. De mindegyik 1600-on megy.
Sziasztok. Külső HDD rack-be bármekkora kapacitású vinyó beletehető? Fel fogja ismerni vagy ezeknél is van kapacitásbeli korlát? Eddig 3 TB-s volt benne, most egy 8 TB-s akarok beletenni.
Sziasztok gép fejlesztés alatt állok és az lenne a kérdésem hogy egy Intel Core i5-7400 BX80677I57400 processzor hoz melyik alap lap volna a jo ? mert hallotam olyat hogy sok alaplapnál frissíteni kell a BIOS-t hogy müködjön vele ! Alaplap bol kb 30.000Ft ig
Lenne egy olyan kérdésem hogy steamon megvan egy játék ami nincs kiadva konzolra(ets 2)-hogy meglehet-e azt csinálni hogy ps 4-ről belépek a steam fiókba és letöltöm a játékot,és működni fog?
Hiába állítom be a kapcsolatoknál a proxy szervert, magától kitöröl mindent pár perc mulva, így elmegy a koleszos net. Wifin meg extrém lassú.
Valami ötlet?
Egyik napról a másikra gondolt egyet a billentyűzetem, és a kiegészítő gombok, nem működnek. Minden más gomb működik.
Valahogy helyre lehet ezt hozni, vagy ezektől a funkcióktól, elbúcsúzhatok? [LINK]
@gyulazsolti: Ha jól sejtem annak is egy nyomtatott áramkörlap az egész bele, mint szinte minden olcsóbb billentyűzeté, így nem bíznék abban hogy javítható egy könnyen. Nem igazán az a drága kategória, így szerintem a javítása lehet többe kerülne (Sőt biztos) mint ha veszel egy másikat ha szükséged van az elromlott funkciókra.
@reszler112233: Nem szervízre gondoltam,/persze nem ér annyit/ hanem valamilyen szoftver, vagy illesztőprogram, hátha megoldaná. Visszahozná ezt az elvesztett tudását.
Ilyet találtam, csak nincs közte ez a típus. [LINK]
hello
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy az alaplapomon van 6 pines tápcsati viszont a tápomon csak 4 pin van lehet ebből bajom?
Később lesz majd táp csere.
gigabyte h87m-d3h
@xymano: Az 8 pines lesz a lapon! 😃
Amúgy elvileg el kell futnia így is gond nélkül ha csak 4 van rákötve. De milyen tápod van hogy nincs rajta 4+4 pines csatlakozó?
Hali!
Szeretnék a laptopomba memóriát,most 4GB van benne de szeretném 8-asra cserélni,a DDR3 és DDR3L között mi a különbség? 1600Mhz-es kellene, vagy mehet bele sima DDR3 is? csak SO-DIMM legyen? Köszi a válaszokat.
@Sicu33: A DDR3L az alacsonyabb feszültségű memória, 1.35V-on megy. Ha támogatja a BIOS akkor mehet az is bele, de célszerűbb a sima So-DIMM-eset venni bele amint nézem. Abból nagyobb a választék.
Napokban hozzá kötöttem a hotmail fiókomhoz a Win 10 pro-t. Na most keresztapámék hoztak egy laptopot amire én felettem a win 10 home-t és csak utána gondolkodtam, hogy ha pro-t teszek fel akkor elvileg a laptopot is kativálja ha belépek az én fiókommal. Na most ugye a home ami rajta van még 1507-es verzió. Már elindult a frissítés, így ha átlép mondjuk 1511-re (Azt hiszem az után lehetett fiókhoz kötni a wint.) akkor a home-t aktiválni fogja a fiókom vagy jobb ha leszedem és felteszem a pro verziót, és azt kezdem frissíteni.
Gyorsan kéne a segítség mert csak 1-2 napom van a megoldásra és ma már nem sok időm és energiám van rá.
@reszler112233: szerintem tegyél fel egy pro-t és progival aktiváld, vagy csak simát aktiváld azt amit fel raktál! találsz már bőven aktívátort. meg elvileg egy fiókkal csak egy gépen lehet be jelentkezni úgy hogy aktiválódjon én legalábbis úgy tudom.
@r2d2: Azért én holnap lehet rápróbálok. Elvégre azért lehet fiókhoz kötni egy kódot ha lecseréled a géped akkor is használhasd a kódot. Legalábbis mikor ez a lehetőség bejött akkor én ezt úgy értelmeztem.
Veszteni nem vesztek vele semmit, elvégre most sincs aktiválva még a rendszer.
Sziasztok.
Olyan ban szeretnék tanácsot kéárni, hogy adott egy bluetooth füles, amivel radiót szertnék hallgatni telefonrol. Viszont a jelet nem továbbitja sehogy sem antenna nélkul, ha rádugom a jack dugot, akkor meg nem jön át.
Sziasztok. Meg szeretném kérdezni hogy szerintetek i5-3570k vagy i5-4570 éri meg jobban? jelenleg van egy i5-3570k-m Asrock lappal Z77 es. De lecserélném egy 4570 re Z-s lappal MSI. Mert azt kb egy év mulva tudnám még fejleszteni (jobb procit venni bele) .
Mit gondoltok? Amúgy egy GTX 1080-as kártya van alatta.
Üdv !
Új processzor hűtőt tervezek venni mert a gyári valami piszok hangos.
Első ránézésre ez tetszett meg:
Be quiet! Pure Rock Slim 90mm link : [LINK]
Vélemény róla? Esetleg ha nem jó akkor mást ajánlani helyette?
+ Új alsó kategóriás hangrendszert is tervezek
Szintén amire jutottam:
Genius SW-G2.1 3000 link: [LINK]
Szintén vélemény / ajánlás
1. A hűtő teljesen jó, az ajánlott kategória!
2. Hát ha szereted ezt a dizájnt, akkor legyen, de ebben nem foglalok állást. Én a valódi minőséget, jó hangzást szeretem.
Például:
THONET-VANDER Grub
LOGITECH Z337
TRUST 20244 Vigor 2.1
Viszont ha hangszóróra ennyit rá költesz akkor ajánlom inkább valódi fa burkolatút vegyél. Egy azért mert általában azok szebben és tisztábban szólnak, másrészt szebben is mutatnak a szobában.
Sziasztok! Egy playstation 4 500gb 64k és egy witcher 3 game of the year edition 6.7k-ért vettem meg az előbb blackfriday alkalmával. A kérdésem az lenne, hogy ez az első konzol vásárlásom 10 éve, és jól döntöttem-e, vagy átverés volt ennyiért megvenni 😀
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Jelentem a gépem fel lett víve és nem rossz így is szépen fogja a jelet és mint ha semmi nem történt volna,de azért még tesztelgetem.
Max annyi,hogy a sebesség 50 mbps helyett 26-39 mbps,de így is 4-es jel erőssége van twitch stream fullhd-ba viszi meg még a többit tesztelgetem jó kis cucc ez a TL-LINK 722N.
Sziasztok!
Új monitort szeretnék venni, 144hz-esekben gondolkodom.
4 gigás GTX 960-am van, kitudnám vele használni a 144hz adta gördülékenységet, vagy gyenge a graf kártya? (Sajnos nem vagyok ebben otthon).
A mostani monitorom 75hz
@McFly36: Hát játék függő, CS-ben vagy LoL-ban valszeg kitudod hajtani a 144 fps-t, de egy új játékban nem hiszem, nekem 165hz-es a monitorom de mondjuk 1440p nem 1080p és egy GTX 1080-al kb semmilyen gameben nincs meg a 165 fps, de a G-sync sokat segít a helyzeten.
@McFly36: Persze megveheted nyugodtan, ha valahol lesz több mint 75fps-ed már akkor is észre fogod venni a különbséget és ha később veszel jobb VGA-t akkor majd lehet ki is tudod hajtani rendesen.
Két laptop közül melyik éri meg jobban? photoshopra, meg sony vegasra kéne.
[LINK] 200k
vagy
[LINK] 210k
Az második FULL HD felbontást kínál, 2-szer akkora HDDvel, azaz 2 terra és jobb videókártyát, míg az első kicsivel jobb processzort.
@Moon_Breaker: Már megvettük a lenovo-t 😃 Utánna néztem ezeknek én is,és jobb döntésnek tűnt. Azért köszi szépen, hogy megerősítettél te is benne! 😀
Ahogy néztem itt olyan 270k-ba kerül egy ilyen szóval 210k ért eléggé jó vételnek tűnt 😀
Adott egy TP-LINK 722N-es wifi vevőm. Nos probléma az,hogy pl. League of Legends alatt fogja magát és ledobja az eszközt és csak akkor jó újra ha ki-be dugom. Ping normális mint ADSL-el. Netezés közben semmi gond és World of Warcraft alatt sem. Mi lehet a probléma a lol nem szereti a wifi-t?
@FoLey: Én kipróbálnám a 727N-el is. Ha azzal is előjön akkor a játék nem szereti a wifit, vagy be kell állítani hozzá. (Nem ismerem a játékot csak tippelek.) Ha viszont azzal nem jön elő akkor lehet a 722N vevő hibája is.
@reszler112233: Az a vicc,hogy Twitch-ni meg torrentezni is simán tudok vele és nem dobja le. 10Mbit-es netem amit maximális letöltés 1,3Mbit-el jön le és wifi vevőn is kitudja használni.
Egyszerűen csak a League of Legends alatt dobja el,de vissza sem csatlakozik csak ki-be dugdosással lehet a játékkal lesz a gond mivel már régóta nem volt újratelepítve.
1. Nem tudom biztosan hogy ide kellene-e irni, de a Microsoft Xbox One S (Slim) 500GB Játékkonzol-ról érdeklődnék hogy megéri az árát? Meg sokág tart az élettartama,persze vigyáznák rá,de amúgy hogy mennyit bírna?
2. A másik kérdésem az hogy valaki gépen játszana,valaki meg xbox-on,vagy ps-en és lehetne egy szerverre menni egy játékban mondjuk star wars battlefront 2017 és egy szerverre menni és egyyütt játszani?
Meg monitoron játszanák(hátha ez is számít)
Üdv... 2 probléma:
Egyik, új pc-re win10-et raktam de minden indításnál az alap win 10-es hátték átváltozik ilyen gyönörűséggé:
Amint megnyitom a személyre szabást visszaadja az eredeti szép hátteret... ez miért van?
(VGA driver oké)
2.
Régi PC-m ezt a hibát írja : (interface/keyboard error press f1 to continue...) indításnál majd továbbmegy... szépen be is lép windowsba de nincs se egér se billenytűzet.
Próbáltuk másikkal de semmi. Egyik kapcsolásról a másikra történt , elötte tökéletesen működött... ötlet?
@Zoli869: Soha sem kellett felraknom semmilyen drivert és mindig minden működött.
BIOS még nem volt rajta 1x sem frissítve mivel mint ahogy fent említettem eddig minden jó volt, egyik bekapcsolásról a másikra jött elő.
Soha sem kellett felraknom semmilyen drivert és mindig minden működött.
A videókártya drivert sem teszed fel a mikrofoséval meg nem játszol tuti mert az egy sz.r biosfrissítést ajánlom meg a drivert is amit írtam valamint ha semmi sem ok biosreset.
@Zoli869: Letesztelgettem semelyik USB-portban nincs áram se ( telefon sehol sem töltött)
VGA drivert szoktam rakni de semmi mást nem.
Most tettem chipset drivert - másik gépbe beraktam vinyót rádobtam majd vissza a hibás pc-be de nem oldotta meg, már bekapcs után sincs egér se semmi BIOSba se tudok bemenni....
@Zoli869: Hogy érted ,hogy megfelelő helyre? Az teljesen mindegy ,hogy hova dugom az egeret stb ( mármint az alaplap hátulján lévő portok közül) nem előlapin próbáltam, de az is jó helyre van bekötve az alaplapon ha arra gondoltál.
@Zora: A gépen belül vannak kábelek reset gombnak power gombnak stb ott van az usb-hez is egy kábel ha az nem a megfelelő helyen van vagy nincs rádugva akkor b@szhatod a billentyűt egeret az életbe nem fog menni.
@Zora: Az első kérdésre egy tanács, ami lehet meg is oldja a gondot.
Ne bízz a Win 10-ben és tegyél fel minden drivert az alaplaphoz is és amihez még csak kell. Mivel Gigabyte lapod van így gondolom a lemez amit te is kaptál olyan mint az enyém. Amint elindul automatikusan lesz benne elvileg egy Xpress telepítés is, amit egyszer elindítasz és végigteszi az összes szükséges drivert az alaplaphoz. Ne vegyél ki semmi elől pipát, ha nem tudod mi micsoda, had tegye fel amit alapból akar. Ha ez megvan akkor szinte biztos kérni fog a végén egy újraindítást is. (Bár nekem közte is újraindítja egyszer a gépet, és folytatja a telepítést.) Ha minden szükséges drivert feltette, akkor irány a Geforce oldalára (már ha tényleg 1050 kártyád van.) ahonnan leszedd kártyádat és operációs rendszeredhez való legfrissebb drivert. Azt is felteszed és megnézed megoldotta-e. Lehet a VGA driver telepítés után is kell majd egy gép újraindítás, de ez nem biztos.
@FoLey: Már egy jó pár éve ilyent használok egyik gépnél, semmi gond nem volt még vele, bedugod telepíted drivert és már működik is, szerintem jó kis cucc😃.
@Warlordcommander: Gondolkoztam,hogy a gépemet felviszem a szobámba,mert a gépem sajnos nem ott van így vezetéket felvinni sem tudom. Így is fogná rendesen a jelet?
Bár letesztelem egy régebbi géppel és meglátom.
Router is az alsó szinten van.
@Warlordcommander: Kipróbáltam egy régi P4-es gépen és simán fogja 2-3 jelerősségű. Viccen kívűl jobban fogja a jelet mint a TP-Link TL-WN851ND 300M Wireless PCI-s kártyával a maga 2 antenájával azzal csak kínlódás volt gépet helyzetét beállítani.
Lenne egy kérdésem ide felteszem,mert vennék még1-et.
Wifi vevőt szeretnék venni lenne lenne 3 opció amiket kinéztem magamnak.
TP-LINK TL-WN822N
TP-LINK 727N (ma vettem egy ilyet kipróbáltam és viszi a jelet 2-3 jel erőséggel,de a másik kettő jobb akkor bátyámnak neki adom)
TP-LINK 722N
3 közül melyik lenne jobb? Emeletre szeretném vinni a számítógépemet.
Használat: HD filmnézés,online játékok stb
@FoLey: A WiFi nem jó megoldás online játékokra, ezt tapasztalatból mondom, hiszen én is WiFi-vel kapcsolódom az internetre. Minden online játékban akadozik a magas ping (átlag 60-150) miatt, pedig a router nincs messze a gépemtől (kb. 4 méter, full jel). Filmnézésre kiváló megoldás.
@FoLey: 60-80 ping nem magas annyi a kábellel csatlakozó gépen is van, 150 már sok azért. Amúgy szerintem wifin is lehet jól online játékokkal játszani én különösebb gondok nélkül szoktam.(laptopról mert azon az van)
@FoLey: Ha nekem választani kéne akkor a 722N-t venném. Azért is mert annak cserélhető az antennája. Ha nem elég a 3dBi-s antenna simán rátehető nagyobb is. Nekem ilyenből egy WN422G van amit a másik szobában lévő ezer éves P4-es PC-vel használtam. Az is külső cserélhető antennás mint a 722N és azt kel mondjam anno mikor használtam kíváncsiságból rátettem egy 5dBi-es antennát és javított a jelerősségen 1 jelet.
@FoLey: Nem lesz vele probléma. Ha a 727N megy külső antenna nélkül, akkor a 722N-ek meg kell lennie ugyan annak a jelerősségnek. Sőt külső antenna révén lehet jobban is fogja majd venni a jeleket.
@reszler112233: Lent az alagsorban használom és simán veszi a jelet mint ha kábel lenne a gépemben,de nem. 😃
Remélem fenn a szobámban is ugyan így fogja produkálni. 😃
Szerk.: League of Legends-nél lecsatlakozottvagy is letiltotta az eszközt valami oknál fogva. World of Warcraftnál hibátlanul megy. Valamit még kell beállítani a Windowsban?
@FoLey: Ha egy játéknál megy, de másiknál nem akkor szerintem nem a Windows a ludas. Inkább adott játék a bűnös ami nem akarja az igazat. Én ott nézném először meg hogy nem-e az van rosszul beállítva.
Főleg ha a vevőn az internet is megy szépen, és letöltést is tudsz vele végezni.
Üdv.
Olyan problémám lenne újraraktam gépet, működött az egér billentyű még telepítettem rá ezt azt , haverom elvitte de nála meg nem érzékeli....bekapcsolás után ilyen hibát ír: interface/keyboard error press f1 to continue...
ötlet?
@ors11: Én az utolsót venném ,mert ha jól nézem nagyjából egyforma teljesítményűek, de az utolsónak a legerősebb a processzora ha jól néztem rájuk. Igaz annak nem 17 coll a kijelzője és nem full HD, de szerintem amire neked kell így is jó.
Hatalmas gondban vagyok. Tegnap futtattam egy bányászvírus keresést. Talált is hatot, azokat toröltettem. Volt benn a System32 mappában ha jól láttam, de az máskor is volt és ilyen még nem fordult elő.
Na most bekapcsolom a gépet és nem jön be az asztal. Helyette fekete kép és egy kis ablak. Ezt írja ki: [LINK]
Feladatkezelőből be másztam a gépbe.tehát a gép megy, de kép nincs. Net van a gépen mindent elérek, de asztalt csak fekete háttérrel és a feladatkezelőből érem el.
@Zoli869: Ez sem segít sajnos. Így marad az újratelepítés. De hogy ezután lesz visszaállítási pont létrehozva az fix. Amint felmegy az új rendszer már be is állítom.
üdv meg jött egy ilyen router TL-WR1043ND V4 kicsit mintha lassú lenne kicsit töltenek a dolgok meg a routerben turkálva állítgatva a dolgokat ott is lassú nem tudjátok mitől van ez?
Kikapcsoltam a tűzfalat a modemben így jobb de mintha nem lenne az igazi még mindig..
@BenjaminHun: Pont egy ilyet vettem pár napja én is. Nekem a Wifi részével volt/van gondom. Nekem csak a NAT Boost fül alatt ha kikapcsolom a Current Hardware NAT Status-t, megy a Wifi rendesen, pedig elvileg annak is engedélyezve kéne lennie. Ha neked is Wifinél lassú akkor próbáld meg. Egyébként nekem a saját menüje elég gyors kivéve mikor ugye mentek valamit, de az érthető is valamilyen szinten, de én madzagon lévő gépről állítom. Ha wifiről lépek bele sem olyan eget verően lassú, de azért lassabb ténylegesen.
@reszler112233: azt kikapcsoltam én is de akkor lanon se volt tetem.. [img]https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/23618928_894596694032639_570454039_n.jpg?oh=b40382e67ef349e59fff2f76ffe9caea&oe=5A0DDB83[/img]
Ezek mik?
előtte is TP-link volt de azoknak nem volt ilyen baja..
@BenjaminHun: Azt nem tudom micsoda, de a NAT Boost fül alatt nekem csak a Current Hardware NAT Status van letiltva, a Current NAT Status engedélyezve van és így van net lanon és wifin is.
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy CS:GO-ban 4:3-ba szét szeretném húzni a képet, viszont ahhoz kellene az az Intel HD Graphics Control Panel, ami hozzáteszem, anno rajta volt a gépemen, csak volt szervízben, és hát azóta nincs meg 😃
(Proci: i3 6100 3.7GHz)
Segítenétek, hogy ezt honnan tudnám esetleg letölteni?
Pár napja vettem egy TP-Link WR1043ND V4 routert. Nos egy TP-Link WR542G-t váltott mert az megszaggatta az internetet. Ez nem szakítja meg, de WIFI-n egyszerűen semmi amit kiad magából. Madzagon nincs gond, de öcsém másik szobában a laptopról nem tud internetezni mert csak tölt és tölt akármire megy rá. Oda madzag nem játszik csak WIFI, így kezdenék vele valamit. Van valami okos megoldás hogy legalább ugyan azt hozza mint az 542G? Mert ha nincs akkor kidobtam a pénzt rá, ugyanis az nem csinált ilyet csak néha megszaggatta a netet.
Már a módot is átváltottam 11bgn mixed-ről 11bg mixed-re de az nem segített annyiban hogy jó is legyen. Mit álltsak hogy legalább azt adja vissza mint az előd 542G
@reszler112233: Hát nem vagyok nagy szaki ebben.
De:
1. A Router-ben kapcsold ki a saját, beépített tűzfalat.
2. A Router WIFI konfigurációban, valamelyik menüben gondolom a 11bgn mixed van beállítva. SSID Broadcast legyen engedélyezve, a WDS Bridging ne!
3. Csatorna: ez nagyon fontos. És ugye automatikus alapértelmezetten. Windows-on van az inSSIDer alkalmazás, meg kell nézni, melyik csatorna van leterhelve nagyon. Lehetőleg egy minél távolabbi csatorna legyen kiválasztva.
Amúgy itt egy kis olvasnivaló, hátha segít: [LINK]
@Hunork: Köszönöm a választ, de egyik sem jön be sajnos. Az előd 542G még mindig jobb jelet ad át a szomszéd szobába. Gyakorlatilag a teljes 15 Mbit/s-ből 14,8-at átlő, de az 1043ND csak 3-at. Ez számomra nagyon nem érthető, főleg hogy hiába állítom akárhová a csatornát is beleértve akkor is ugyan az a helyzet. Beállítottam a csatornát ugyanúgy 6-ra mint az 542G van, de akkor se jó.
@Puffin: Köszönöm a választ és a képeket!
Ezt még kipróbálom nemsokára csak most nem férek a routerhez mert öcsémnek mindenképp kell jelenleg a net és emiatt a régi router üzemel, de amint azt mondja nem fontos neki a net akkor nekiugrok.
Szerk: Beállítottam ahogy a képen van és öcsémnél ugyan úgy max 4 Mbit/s ment át.
Egyébként laptopra feltettem az inSSIDer program trial verzióját.(Itt van a routertől kb 1 méterre.) A SIGNAL (dBm) fülnél a régi 542G 35-38-ig megy míg az 1043ND 46-48-on megy. Ez mit jelent pontosan? Ahogy én nézem pont az a ludas.
@Puffin: Ha erősebben nyomja a jelet akkor hogy a fenébe erősebb tőle az 542G? Ezt abszolút nem értem.
Antennák a helyükön vannak az biztos, mivel az volt az első dolgom, hogy meghúztam őket még jobban mikor öcsém elsőnek sípolt, hogy szar a net. Irányítani meg nem hiszem hogy kéne, elvégre körszóró antennákkal van felszerelve, de hogy jobbat mondjak az 542G még nehezítve is volt azzal, hogy az asztala alól a sarokból nyomta a jelet, de ez már fent van az asztalon.
Üdvözlet! Következő kérdésem lenne. Van egy alaplapom, H81M Asrock alaplap, és egy i5 4690K. Na most ugye a proci tuningolható, de én eddig úgy tudtam, hogy csak Z-s alaplappal. Ennek ellenére ezen a lapon engedi a tuningot, sőt, kényelmesen elmegy 4,2 ghz-n alap feszültséggel, és még csak nem is melegszik túlzottan. A kérdésem az lenne, hogy ez valamilyen anomália, hogy nem Z-s lap és mégis tudom húzni a procit (abszolút stabil) vagy ezek a lapok tényleg tunigosak, csak akkor meg mi értelme egy Z-s lapnak?...Éjszaka ment a sztressz teszt, semmi probléma nem volt vele, csak ha ez így marad akkor jöv. héten beszerzek egy normális léghűtést a procira.
@zsexer: Az a lap nem tuningra van ahogy asrock papáék is írták :
" Please realize that there is a certain risk involved with overclocking, including adjusting the setting in the BIOS or using the third-party overclocking tools. Overclocking may affect your system stability, or even cause damage to the components and devices of your system. It should be done at your own risk and expense. We are not responsible for possible damage caused by overclocking. "
@Moon_Breaker: Hát ha stabil a rendszer és működik rendesen, akkor telibe szarom, hogy "saját felelősségre" meg "kockázatos", ez kb az összes overclock-nál elmondható tulajdonképpen, max rábaszok, de a 12 órás stressz teszt lement szal ha valami galiba lenne akkor ott kiderült volna, mégiscsak folyamat pörgette a procit a program (Aida64). Köszi a segítséget azért. 😀
@Moon_Breaker: Alap feszültségen viheted 4,2ig meg amíg bírja, de felette már kell egy Z-s alaplap. Az a lap nagyon nem tuningra való kevés táp fázis semmi vrm hűtés stb stb. Ha bírja a 4,2-t örülj neki nem néztem volna ki belőle 😃 de ennél feljebb már szükség lenne load-line calibration-re nagyobb feszültségre amihez már ajánlott egy jóval erősebb lap, amit erre terveztek tipikusan a Z szeériás lapok, de természetesen azok között is vannak gyengébbek meg erősebbek. Egy stabil 4,5-4,8 közötti tuningra ajánlott egy normális lap.
@zsexer: Szerintem ha feszt nem emelsz akkor stabil marad,
de egy jobb hűtőt azért mindenképp szereznék a helyedben.
Esetleg ha nagyobb tuningot akarsz ( azok a procik 4,5-4,7-en is mennek) akkor kel majd egy Z-s lap.
Sziasztok.
Nem találtam megfelelő témát,ezért ide írok.
Mit gondoltok a mini pc-ről?
Átlagos felhasználásra(internetezés,word,excel,film esetleg),mennyire jók ezek?
Nyilván nem az apple min pc-re gondolok,a többi kevésbé ismertre? 😀
@Prumus: Azok főleg átlag felhasználásra vannak, konkrétan melyikre gondoltál...? amúgy nem rossz annak, aki tényleg csak minimális dolgokra használná...
Már egy ideje szórakozik velem a net, azzal hogy pillanatokra elmegy.Van hogy online játék közben, van hogy simán csak böngészés közben. Na most böngészés közben annyira nem vészes, de online játéknál már igen mert egyből kivág a játékból.
Először azt hittem a szolgáltató által adott beltéri modemem szarakodik, de mai reggel után már inkább a routerre gyanakszom. Egy TP-Link WR542G router osztja a netet ami már kb 10 éves ha nem több. Reggel többször nem volt netem, és csak akkor jött vissza ha a routert reseteltem. Meg fogja magát adni az eddig jól bevált routerem? Ha igen egy TP-Link TL-WR1043ND V4.0 jó választás lenne a helyére?
@reszler112233: 5GHz-es nagyobb sávszélesség. Pl én nem tudnék meglenni nélküle, NAS-ról a nappaliban lévő TV-n Wifin keresztül a FHD filmek lejátszásához szükséges itthon.
@Puffin: Nekem csak simán internet megosztásra kell. Sőt egyenlőre csak a mostani 15 megás nethez. Elméletileg jövő ilyenkor már lesz nagyobb net is, mert most építik kifelé a digitális kábelrendszert amin már lesz akár 300 megás is, de nekem valószínű max 100-as lesz.
Közben azért nézelődtem és ráakadtam erre: TP-Link Archer C60 AC1350. Árba kb ugyan ott van, de ha jól nézem ez már tud 5 GHz-en is menni akár egyszerre a 2,4-esel is.
Na meg az első kérdésemre visszatérve.Szórakozhat velem a régi routerem a WR542G hogy megszaggatja a netet, és csak reset segít neki? Reggel többször megcsinálta, de kb 3 órán át azóta meg megy.
@Puffin: Mivel én írtam az utolsó hozzászólást ide így újat nem tudok írni, ezért ide írom kérdésem.
Megérkezett a TP-Link WR1043ND V4.0-ás router. Be is üzemeltem, bár meglepő módon telepítő lemez nincs a dobozban, de nem is kellett. Alapból jelszavazva volt a wifi, így én csak átírtam egy számomra könnyebben megjegyezhetőre, ami az elődnek is volt a jelszava. Ezután a router hozzáférési jelszavát is átírtam, biztos ami biztos.
Viszont ugyan oda került ahol a TP-Link WR542G is volt, de jelerősségben/távolságban nem változott. Lent van a sarok számítógép asztal alatt a sarokban. Nos elgondolkodtam fel kéne hozni az asztalra, de helyem csak a monitor és az egyik hangszóró közt van csak. Betehetem oda vagy valami ott zavarná? Jelerősség szerintem változna mert így legalább az asztalon nem kell már a jeleket átküldenie. (LG 22MP57VQ-P monitorom van és kicsit messzebb tőle az Orion HT550 egyik satelit hangszórója van.E kettő közé tenném.)
@Puffin: Köszönöm a választ ismét! Láttam hogy falra is lehetne tenni csak sajna akkor nem tudnám ellátni árammal.Mesze a 220-as konnektor sajnos, és toldani nem akarom, mivel az még egy kábel és abból már elég van az asztal alatt. Az asztalra fel is necces lesz hogy el fog-e érni. UTP kábelem még lenne is elég hosszú hozzá, de ugye áram nélkül nem megy a dolog. Azt meg én nem csinálom meg mint a kültéri kamerarendszer AP Client-nek beállított WR543G van.Spoiler!
Aki bekötötte az az UTP kábelt megcsapolva bentről ad áramot a routernek, úgy hogy a router tőlem kint a stablon alá van fogatva kb 15 méterre.Simán kettévágta a csóka a router tápkábelét és bekötötte az UTP-be, kint és bent is.Értelemszerűen az egyik vége bent míg a másik kint a tápellátó madzagnak.
Gondolkodtam hogy a geforce experince programot úgy frissítem hogy az oldalárol letöltöm újra, de nem vesznek el az adataim,beálításaim,játék optimalizálásaim? Meg onnan frissűlt,frissűl a videókártyám.
Ha nem veszik el semmi akkor egy linket berakna valaki hogy honnan tudom jól letölteni és naprakéssz legyen a program,és a videókártya.
Vagy felesleges és így is ugyanojan jó,nem érnék el vele semmit hogy újra letöltöm?
Sziasztok a közeljövőben ram-ot bővítenék s arra lennék kíváncsi hogy kiszerelésben 8 Giga ram-ot egyben érdemesebb vagy 2x4-et venni ? Árban kb ugyan ott van a 2 lehetőség de van valami difi a 2 kiszerelés közt ? Mik a vélemények/tapasztalatok ?
Választ/válaszokat előre is köszönöm .
@Napil: Az én (mint alig értő hozzá) vélmeményem az, ha már van 1db x 8 GB-od akkor legyen még 1db x 8 GB mert általában az alaplapok dual channelben jobban használják a RAMokat. Tehát én azt az egy darabot venném. Nálam (is) 2db x 8GB van. 😀
De ha vársz egy kicsit lehet mondanak nálam okosabbat vagy részletesebbet.
@Napil: Ha már egy 8 GB-os memória modulod van akkor értelem szerűen egy ugyanazon paraméterekkel rendelkező ugyan úgy 8 GB-os modult érdemes venni a dual channel miatt. Ha a meglévő 8 mellé 2x4-et raksz akkor nem lesz dual channel.
@Napil: A helyedben várnék a bővítéssel,mert eléggé fent vannak az árak.Én év elején raktam össze a gépem és 20 ezerért vettem a 8 GB hyper x fury 2400MHz-es kiadásban,most ugyanez olyan 32-34 ezer körül mozog.Nekem per pillanat 1 darabos kiszerelésben van a gépemben,mert úgy terveztem,hogy majd bővítem.Egyelőre az egyetlen játék ami kicsit megfingatta a gépemet a SW Battlefront 2 bétája volt directx 12-vel,de az is szerintem csak a kókány módon felrakott windows és a driver miatt.
Ahogy előttem mondták az 1x8 akkor jó,ha már van egy azonos a gépedben.
@A-Villas-Boas: Fél percnek a felébe sem került kigooglizni... 😀
[LINK]
Eszerint csak az FX-4130-at preferálja. Ha neked is ez a a lapod van.
Spoiler!
Nem mondod, hogy egy google keresés kifog rajtad! 😀 Arról nem is beszélve, ha tudod az alaplapod típusát nem találod a hivatalos lapját hozzá?
Szerk: Bocs, így éjjel kissé már kába voltam. (Kevés alvás, délutános műszak.) MrJesus kiszúrta amit én nem. Szóval nem támogatott. Így bármilyen reagálásom sztornó. Ne haragudj. 😀
@Yezi_: Szerk: (Írtam ide, de kitöröltem.)
Bakker... ezt benéztem. Ha igazat lehet adni a listának, akkor tényleg nem támogatott. Kösz MrJesus! 😀
A-Villas-Boas: Akkor bocs. A lista szerint nem támogatott az a proci.
Sziasztok!
Rettentő sűrgős kérdés 😀😉 (komolyan)
A két laptop közül melyiket vegyük meg. Sony Vegas meg Photo shopra kéne. (Film-művészeti egyetem) Meg további ehez hasonló programokra, az elkövetkező 4-5 évre.
[LINK]
vagy
[LINK]
Ennél csak kevesebb pénzt tudnánk rászánni. 3000 lej 200k forint kb.
@ors11: Egyértelműen ASUS. Nem csak a processzor miatt amit már kiemeltek, hanem azért is mert abban 7200-at forgó HDD van, ami nem utolsó szempont főleg annál amire használva is lesz.
@thug85: Még csak egy buta kérdés, ha megengeditek. Kell ennyire drága lapos ezekhez a programokhoz, vagy nem kötelező. 😀 Esetleg egy olcsóbb is mehetne nyugodtan a kosárba?
Amúgy meg köszi a segítséget mindenkinek!
@ors11: Hosszú távra megéri. Elvégre a programok is fejlődnek és sokszor a gépigénye is nő. Így a mostani programok lehet jól futnának egy olcsóbb gépen is, de később már nem.
@reszler112233: Most vettem észre csak, hogy az Asus felbontása 1366x768p-s míg az Acer full hd-s. Mennyire tud ez zavaró, hátrány lenni, mivel mind2 lapos 15,6colos képernyővel bír. (így gondolom észrevehető különbség lesz majd) Viszont akkor az Asus tovább lesz ,,erős,, laptop, mivel kisebb felbontásba kell elém adja amit szeretnék.
@ors11: Nem feltétlenül fogod észrevenni azon a felbontáson hogy nem full HD, hacsak nem tűéles a szemed. Nekem is annyin van laposom, sőt a falon egy 82 CM-es TV-m is annyin üzemel és nekem megfelel. Nyilván a TV-n van már észrevehető pixelesség néha, de azért az 32" nem 15,6.
Ölteletket szeretnék kérni...
A Home gépemet átszereltem egy új házba és valami gikszer van, és abszolút nincs semmi ötletem!
Elötte minden tökéletesen működött, mindnt jól raktam össze de mégsem ad képet sem az integrált VGA sem a másik!
Jel elvileg van, mert ha kihúzom a kábelt akkor a monitor irja hogy nincs jel, szóval valamit kap de mégsem az igazi!
Plusz nem csak kép nincs, hanem szerintem a bootig sem jut el, mert a billentyűzet és az egér sem kapcsol be...
Mindent végigellenőriztem, de nem találtam hibát az összeszerelésnél...
Szóval várom az ölteteket!
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!
@pakai93: CPU/lap tüskéi nem ferdültek el? Tápról a csatlakozók biztosan jó helyen vannak? Látatlanban elég nehéz kitalálni. (Kivéve annak akivel már előfordult 😆😉
Res+bekapcs gombra sem csinál semmit akkor gondolom.
@InfernoDante: CPU nem lett cserélve/bántva szóval az tuti nem!
Minden jó helyen van, sok gépet építettem már, de ilyent nem láttam még...
Bekapcsoló gomb és reset gomb működik!
@pakai93: Az alaplapra a táp 20+4 pinnel van kötve?
Volt egy gépem ami csinált hasonlókat és ott végül a tápcsatlakozás volt a ludas.Általában a processzor 4 tűs kábelét és az alaplapról a 20+4 tűs kábelt ha kihúztam és visszadugtam,akkor megjavult.Hozzáteszem,az a gépem egy darabig ment,de kuka lett a vége.Hozzáteszem nekem is FSP tápom volt csak az enyém egy régebbi volt 400 wattos kiadás(már nem emlékszem milyen típus).
@pakai93: Első kérdés: minden más megy? tehát a CPU hűtő beindul, tápegység szintén... stb?
Aztán: minden kábelt, ami az alaplapra megy, húzz le, dugd vissza. Utána csinálj egy CMOS Cleart.
VGA kivétele, majd visszatenni.
Amúgy simán lehet érintkezés okozta zárlat, leginkább akkor van ez, ha az alaplap rögzítése nem megfelelő, és valamilyen fémhez ér a lap.
Ha végeztél, írd meg, hogy áll a helyzet. Utána lehet tovább lépni.
Sziasztok!
Tegnap esti kapkodásban a dokumentum mappát véletlen behúztam a képek mappába 😃
Valaki segítene hogy hogyan kell visszacsinálni?
Tehát a dokumentumok mappa az maradt a helyén, csak most lett belőle mégegy a képek mappában is kb.
(Windows 7)
Sziasztok!
Kéne egy olyan laptop lehetőleg minél olcsóbban, amivel lehet videókat vágni és képeket szerkeszteni. Egyetemre kéne, szóval gondolom nem egy profi gép kell ehez a szinthez.. Én ezt néztem ki, de ez is kicsit a keret fölött van sajnos. [LINK]
Ha ennél olcsóbban is meg lehet úszni, az lenne a legjobb. Gondolom ilyen Sony Vegas Pro meg Photoshop programok lennének használva. Gép nem jöhet sajna szóba, a laptopoknál meg vagy a videókariból vagy a RAM-ból spórolnak a cégek.
U.I Kis segítség az átszámoláshoz. [LINK] Csak romániai cég jön szóba sajnos, meg mostanába Magyarba talán még drágábbak is az ilyen cuccok.
Platform váltásra készülök (775->1151) és alaplap vásárlás előtt állok. Van ez az alaplap: [LINK]
Ezen 24+8-as pin csatlakozók vannak, viszont a tápomon (Chieftec CTG 400-80P) CSAK 24+4 van. Így is működhet a rendszer vagy mindenképp be kell szerezzek egy másik tápot vagy kompatibilis alaplapot?
@FaLchioN: Mivel nincs meg a 24+4+4 így kel másik táp is. Elvileg egy 4-esssel is menne, de én nem merném megkockáztatni, elvégre oka van hogy 8-as csatlakozó van az alaplapon. Tápban ha ne kell moduláris akkor FSP Hydro X 450W-550W vagy kevesebbért Hydro Bronz 500W és nem lesz gond a táppal sem. Én inkább az X-et venném mert az Gold minősítés már, de a Bronz se rossz.
@FaLchioN: Nem nézek utána, de azt hiszem minden értelmes 1151-es alaplap már kéri a 4+4 CPU tép ellátást így nem fogod tudni elkerülni a tápcserét. Amúgy milyen processzor lenne benne?
@FaLchioN: Szia!
Nem lesz semmi gond. Mikor a 4+4 CPU csatlakozók kijöttek, elsősorban a nagy fogyasztású, és tuningolható processzorok miatt alakult így a szabvány. Ettől még természetesen működni fog a 4 pin csatlakozóval is, értelemszerűen azt dugod rá, amelyik rámegy. Én is használtam már így CPU-t egy régebbi mATX lapban.
@Yezi_: Én is írtam, hogy elvileg megy 4-el is, de ha rajta van az alaplapon a 8 akkor én jobban bízok benne ha mind a 8 be van kötve. Azért nem véletlen hogy egy B250-es lapon is 8-as van.
16 gb DD3 1600hz ramom van , szerintetek menyivel lenne gyorsabb maga az egész gép 32 gb ramal akár milyen tekintetben ,? PL film , böngészés , játékok , gép be kapcsolás stb... vagy egyáltalán miben lesz jobb várom a hozzá szolásokat vagy esetleg aki bövittet memoriát vagy bárki aki tud konkrétumot irni . elöre is köszi
@armagedon32: Nem lesz gyorsabb a gép a több ram-tól, hacsak nem videószerkesztéssel, modellezéssel etc. foglalkozol... modern játékokhoz 16gb megfelelő.
@armagedon32: Stabilabbak lesznek a programok, jóval később telik meg a memória és nem fog neked hozzányúlni a lapozófájlhoz (ami pedig felér egy kínvallatással 😊 )
16Gb viszont teljesen elég szerintem is.
@armagedon32: Jelenleg bőven elég az a 16 gb. Az, hogy lassúnak érzed a géped, más dolgokra vezethető. Pl: Ezeket az alap dolgokat kipróbálhatotd, illetve utána googlizhatsz. Rengeteg leírás van a rendszer "turbózásához": Szoftveres karbantartás; feleslegesen induló programok kilövése, felesleges szolgáltatások kikapcsolása, hdd defrag stb...
Na és ne feledjük a melegedést. Nem mindegy, hogy milyen felületen van a laptop. Hőfokokat és egyéb rendszerinfókat meg kellene lesni. Bocs, hogy ezeket mind ideírtam, mivel elég jó laposod van bizonyára mégsem vagy elégedett vele ha turbózni akarod.
@vladtepes2: A hőfok az olyan 37-38 böngészés alat, játékoknál 75 fölé nem emelkedet. Tisztító programot használok a advanced sistem care 10.4 pro igazából nincsenek agyon telepitve programokkal szó szerint csak a firefox böngésző van a crome film nézésre stb.. játékokra meg csak a steam van nincsenek tőrt játékok sem rajta
A freemake video converter után érdeklődnék,hogy a videó lekonvertálásán kívül még mit tud? Mert hallottam hogy tudunk vele vágni akár képeket is készíteni vele(akár játék közben) hogy ezek igazak vagy nem, nemtudom.😢
Hogy valaki el mondaná hogy pontosan mit tud?
Meg a telepítése során kér valami microsoft file-t de nem tudom azt sem hogy mit,mert nekikeztem letelepíteni de amikor ezt kiadta ezt a filet hogy hiányzik akkor abbahagytam a telepítést és letöröltem az egész freemaket. Tehát ezt elfogadhatom és folytathatom hogy nekem letelepítse és használhassam a programot? (eredeti oldalról töltöttem le:[LINK] )
Üdv.Anno leirtam egy problémámat,ami azóta se szünt meg.Választ itt nem kaptam rá,de lehet most fogok,ezért "irom"le megint.
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám,ami a következö:
Kb 10 napja meghalt a régi alaplapom,és 3-4 napja sikerült beszereznem egy ujat.Még nemigen kisérleteztem oc-val,igy a proci is csak a turbo orajel környékénn ketyeg 3,5ghz (régi lapomban gond nélkül vitte a 4Ghz is,ezt azért irom mert nemhiszem h ez a baj,h 3,1ghz hejett folyton a 3.5ghz turbo jelen megy...)Mikor meglett a lap szépen összeraktam,ügyelve h minden a hejénn legyen,még a régi win is bebootolt és ment is vele...De néha elöjött egy hiba...A gép "félig" megfagyott,ugymond hang eltorzult de szólt(zenehalgatás közben jelentkezik,játékoknál még nemvolt,de egyszer megesett h elment a hang filmnézés közben is.Szó szerint a film néma lett de a kép folytonos voltnem akadozott,és csak restart utánn jött hejre..de ez egyszeri eset volt.),a gép az alt+ctrl+del gombokra reagál,de ott már annyira lassu,majd hirtelen ugrik 4-et h nemtudok a kijelentkezésre,v akármi másra rámenni,megint csak restart gomb oldja meg a dolgokat...Ezt rátudtam a régi win hibájára,ezért ujra telepitettem,+ mindenböl a legujabb drivert a gyártók weboldalárol,de a hiba elöjön ujra és ujra van h naponta,vanh 2nap utánn......Az SSD formatálva volt,igy a virus is kizárt lehet...
Aki tud segitsen,v ötlet mitöl lehet,mert igencsak idegesitö...
A jelenség továbbra is fent áll.Nemtudok rájönni mitöl lehet.Zenehalgatás,van hogy netezés,söt mostmár filmezés közben is megesik elég sürünn...Elmegy a hang,a film megy tovább,de az egér,meg a bill kialszik,mintha nem kapna áramot,csak restart oldja meg.Zene halgatásnál eltorzul a hang,és kifagy,de a zene eltorzult hangon megy tovább....
Léci,aki tud segitsen,mert fenéért se tudom mi lehet a baja.Bios legfrisseb,driverek is.Szinte minden felvan telepitve,olyanok is amiket egyébként nemszoktam(USB driver meg ehhez hasonlók.)
@cseszka: Akkor ez az FX+R9 masina?
Egy: a drivereket említetted, de fontos az alaplap (chipset) / hangkártya / hálókártya meghajtók frissítése is. Szerintem hagyj mindent alapon, ne legyen C sehol sem.
Kettő: az R9 élettartama kezd a végére érni, ez nem ijesztgetés, ez tény, mert amúgy is könnyen melegedő GPU van benne.
Három: BIOS reset, előtte mindent szépen újra pasztázni: CPU, GPU, erre Arctic MX4 pasztát használj.
Négy: az a táp hát nem a megbízhatóságáról híres, lehetséges fesz ingadozás. Egy minőségi 550W-al jobban jártál volna. Hiába szép a neve...
Öt: kis "hejesírást" gyakorolj, ez nem piszkálás, csak nagyon zavaró...
@FoLey: Mert nem az FSP és BQ rakta össze. A belső nem az egész belsőt jelenti, nehogy elterjedjen az a téveszme, hogy a matricázók csak fémdobozt raknak köré...
@cseszka: Nekem hasonló anomáliáim voltak viszonylag sokáig a régi gépemen, csak nekem ki is fagyott 1-2 percre a gép. Nagyon sokáig nem jöttem rá mi okozza. De aztán töröltem a Realtek driverét, és megszűntek a gondok. Egy próbát megérhet nálad is.
@thug85: Köszönöm mindenkinek.
A realtek driver uninstalt megpróbálom,nézek valahol kölcsönbe esetleg egy hang karit.Az érdekes viszont hogy több driverrel is próbáltam,és mindegyikkel ez lett.CD-röl,amit az alaplappal kaptam,ill a netröl töltöttem le ujabbat,legujabbat...ugyan az,viszont az alaplap uj,még 33hó gari van rá...
Mikor az elözö lapom meghalt,és mivel nemvoltam benne 100%-ig biztos,hogy az alaplap halt meg,bevittem egy szervizbe,ott átnézték,lemérték a tápot is,VGA-t is nézték (amit egyébként rendszeresen szoktam tisztitani a géppel együtt,valamint mikor raktam össze a gépet ezzel a lappal,ujra lett pasztázva a procival eggyütt.)
,minden hibátlan volt,csak is az alap lap ment tönkre,eggyik napról a másikra,azzal nem voltak ilyen gondok.
Memteszt lefutott párszor,majd 6órán körösztül ment,hiba nélkül.Chipset driver is fentvan,szinte mindené...
Nemtudom lehet e a win10 a hiba forrása,mert az alaplap weboldalán is mindent csak win 8-ig irja hogy támogat,pl a driverek is csak win8 X64,X32...win 10 nincs a letöltési listákban..
@cseszka: Nem kell kölcsön hangkártya, lesz hang így is. Csak nem tudsz beállítani hangszíneket, sokkal fapadosabb lesz. Én az AMD-s gépemet elég sokáig így használtam, mert így volt jó.
@thug85: Igen,csak pont ez lesz a gond,mert simánn,driver nélkül csak stereoban fog szólni,nemlehet majd átállitani 5.1-re.Elég gány,hogy a hangkari a ludas,de ha tényleg az,akkor visszaküldöm gariba,csak a baj az,hogy legalább 1 hónap mire nagyvalószinüséggel viszaküldik,hogy nincs baja,majd küldhetem megint el,mert nálam továbbra is szarakszik.
Azzal a buta kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szeretnénk a családba egy konzolt, és a testvérem ps3 mellett akar dönteni, mert arra ingyenes a net/multi??? pedig már egy xbox onet is 67ezerért be lehet újan szerezni. De hogy az ő elmondása szerint az újabb konzolokon meg az xbox 360on fizetős a net/multiplayer. Útbaigazítást kérnék, hogy mi merre hány méter akkor most 😀 Meg hogy akkor melyik konzolt éri meg jobban megvenni esetleg?
@ors11: Csak PS3-mon volt ingyenes a multi, szerintem még mindig az, ha nem, akkor nyugodtan javítsanak ki.
Xboxon mindig is fizetős volt, most sincs másképp, és sajnos a PS4-en is fizetős már a multi.
Az Xbox One gyengébb a PS4-nél, PS3 viszont valamivel rosszabull teljesít az Xbox360-nál. Azt vedd amelyikre a legjobb exklúzív játékok vannak szerinted.
@InfernoDante: Csak hát a ps3 már leáldozóban van. Az újabb játékokat amiket pl én várok azok már nem jönnek ps3 tudtommal. Pl. Anthem, amit ha jól eltalálnak meg is venném simmán, annak ellenére, hogy kezdett kicsit sok lenni 20-30 ezer egy játékért + a multira is fizetni :/ a ps3nál viszont legalább ingyen tudnék multizni, de pár éven belül cserélhetném le mert olyan feeling se lenne rajta játszani, mint a ps2-őn (amibe 200 ezer forintnál is többet beáldoztak a szülők játékokra). Most ez nem menne,hiszen lassan saját megélhetés után kell nézzek 😀😉
Meg az, hogy egy új ps3 ugyanannyi, mint egy ps 4 😆 wtf 80-90k. Szóval eléggé kucifántos a helyzet 😜
@ors11: Én biztosan a PS4-et venném. Esetleg ha van olyan játék ami nem jött ki a 4-esre felújítva, csak a 3-mason van akko olcsón vennék egy PS3-mat, amíg azokkal játszok aztán eladnám.
@InfernoDante: Nem éri akkor meg 67k-ért egy xbox one S? Értem én, hogy exclusive játékokba veri a ps magasan az xbox-t, de én mivel a ps2 után a gépet választottam így lemaradtam az uncharted meg stb szériáról. (gépen is lolozok inkább, meg AC, régebb NFS, meg far cry 3 stb.). Szóval fő szempont nekem az ár, és az, hogy ne kelljen lecseréljem a konzolt 2-3 év múlva vagy akár hamarább is...
@ors11: Mondom, amikkel játszani szeretnél azok alapján válassz, nyilván ha téged az Uncharted érdekel akkor kitörölheted az Xbox-szal, mert arra nincsen. Nem azt mondom, hogy hulladék az xbox, de a PS-en lényegesen jobban mennek a játékok, ráadáusl azokra vannak exklúzív játékok, Xbox-nál pedig (hálisten) PC-re is portolják, és ha Microsoft Store-ból veszed a játékot akkor konzolra és PC-re is megkapod a példányt.
Tehát Xboxra nem is igazán van exklúzív már, amivel ott tudsz játszani azzla jó eséllyel PC-n is tudsz. Gondolom a grafika téged nem nagyon izgat, de még annyi, hogy a játékok 90%-a Xbox One-on csak 900p-ben megy, PS4-en viszont 1080p-n. Viszont egyik konzol sem időtálló, hisz már jött ki ugye amit említettél Xbox One S, ami épphogy, de erősebb a simánál, és idén jön a Scorpio/X ami még erősebb lesz, elvileg 4K játékra tervezve. PS4-ből ugye meg már van a Pro, és még van hogy azon sem mennek rendesen a játékok, természetesen az sem gyakori (még).
Sajnos azt is tudni kell, hogy konzolokra is hulladékként adnak ki néhány játékot, sőt, konzolon még rosszabbul is fut, mint PC-n, ez nem gyakori úgy tudom, de van néhány. Pl. Just Cause 3, The Evil Within (utóbbi PS4en a Chapter 3-tól akadozik mint állat, kb 15FPS lehet)
Tehát a döntés a tied, bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.
Tervezek venni egy 144hz 1ms (legalább) 24’ monitort.
Néztem már kismillió példányt. Jelenleg egy gtx 1050 TI 4GB OC WF kártyám van, amit a jövőben tervezek lecserélni egy 1060 6gb-ra.
Leginkább most ezen a free-sync, G-syncen vagyok fennakadva.
Mivel nvidia kártyám van, ezért ugye G-synces monitor kellene. Viszont amiket néztem, mind free-synces, mert a G-syncesek baromi drágák...
Tegyük fel hogy kihajtok 90fps-t, de az akkor tényleg annyi lesz, vagy a 144hz monitoron (free es g-sync nélkül) jelentkezik ugyan úgy a tearing effect?
Szóval nyeljem le, és vegyek egy 144hz G-sync monitort, vagy váltsak radeon kartyara es vegyek free-synces monitort?
Pls help!!
@revonz: Nekem 4ms-es (virtuális 1ms -es elmosódáscsökkentéses) 144Hz -es (de HDMI kábellel csak 60Hz -en használom most) LG monitorom van, GTX 1070 hajtja meg.
Minden játéknál bekapcsolom a V-Syncet és hibátlanul fut full grafikán 1080p -ben minden.
Szerintem jobban jársz ha veszel egy olcsóbb 1ms -es mindegy milyen monitort és egy 1070 -re váltod le azt a 1050Ti -t. Spoiler!
Nekem volt monitorom amit 144Hz -en használtam és semmi különbséget nem láttam 60FPS -től felfele, a windowsban a kurzor folyamatosabbnak tűnt kb. ennyi.
Az lenne a kérdésem,hogy van olyan alkalom amikor videót nézzek és az MSI Afterburner nem hajlandó visszamenni 300Mhz a gpu órajele hanem beragad 450-en és csak gép újraindítás segít,lehet orvosolni?
17.8.2-es driver van fenn és 4.4.0 Beta 19 MSI Afterburber.
Sziasztok. Régóta foglalkoztat a gépemmel kapcsolatban hogy az újabb "pontosabban gép igényesebb játékok " itt most kimondottan az AC Unity Hitman de a Shadow of War-nál is él a jelenség hogy az árnyékokat nem szereti a gépem konkréten unity-s Hitman.nél medium fölött elégé elkezd csökkenni az fps legalább 10-15-el különösebben nem zavar játék közben hogy medium-on van az árnyék csak érdekel hogy mi okozza ezt a processzorral van valami vagy a kártya ?
Elsőként válassz kisebb felbontást, és esetleg magasabb beállításokat, néha nagyon javít az összképen. Meg az AMD driverben, a kezelőfelületen jól állíts be dolgokat. Főleg ne engedd Relive funkciót.
Sziasztok, hogyan tudnám megnézni laptopnál és gépnél is egyaránt, hogy mennyi a max sebesség wifinél és kábelnél is. Mert 2 laptopon ugyanaz a kábeles nem megy, de az egyiknél a letöltés 200 MBps feltöltése pedig 86 míg a másiknál 22 Mbps a letöltés és a feltöltés meg 79.
Az első egy lenovo ideapad 510-es míg a második egy lenovo thinkpad z-50-75 (80-EC).
@Fasyleroen: Szia, mint ahogy fentebb leírtam tudom, hogy mennyi az aktuális sebesség. Nekem az kéne, hogy miért ennyire eltérő. Hogy mennyi az alaplapnak, vagy hálózati kártyának a maximális teljesítménye net szinten ( pontosabban nem tudom megmagyarázni, mert nem értek hozzá ) de gondolom értitek mostmár a kérdést 😃
@ors11: Szeretjük a lönovókat (átok reá), egy modellszérián belül is van benne 3-4 különféle wifi/touchpad/egyéb és a jóisten se tudja épp melyik mivel fog összeakadni 😀
Ha a lönovó oldaláról feltelepítetted az adott vashoz tartozó drivert és továbbra is ilyen, akkor vagy a wifi ap-n állíts (ha wifizel) be más csatornát / sávszélességet / kódolást (wpa2 aes only) vagy cseréld ki az ethernet kábelt / krimpeld újra (ha kábelen próbálod).
Aztán még az is lehet hogy nem is a lönovó sz.r hanem a wifi kütyü, de azt debugolja aki gyártotta.
Vegyél egy Mikrotiket (hAP AC), akkor kb ki lehet zárni a router/wifi hibát.
https://www.kephost.com/image/EZNV
RX470, i5-3470 van a gépben. FSP Hyper 500 a táp.
Nekem azt mondták, hogy a tápegység jó ehhez géphez.
Valami beállítási probléma lehet?
Előtte Chieftec CTG 500 80P-vel is ezt csinálta.
De elvileg a tápnak elégnek kell lenni. Vagy nem?
Vagy csak az asus védelem lihegi túl a dolgot? Kikapcsolni nem merem az ASUS Anti-Surge-t.
Neten rákerestem, erősebb tápoknál is játszik ilyet.
Így is újraindult. Nem tudom, mit tegyek.
Mi okozhatja? A ramok pl nem egyformák, van 1600 és 1866-os. De mindegyik 1600-on megy.
Lenne egy olyan kérdésem hogy steamon megvan egy játék ami nincs kiadva konzolra(ets 2)-hogy meglehet-e azt csinálni hogy ps 4-ről belépek a steam fiókba és letöltöm a játékot,és működni fog?
A válaszokat előre is köszi!
Hiába állítom be a kapcsolatoknál a proxy szervert, magától kitöröl mindent pár perc mulva, így elmegy a koleszos net. Wifin meg extrém lassú.
Valami ötlet?
Jobb híján itt kérdeznék.
Egyik napról a másikra gondolt egyet a billentyűzetem, és a kiegészítő gombok, nem működnek. Minden más gomb működik.
Valahogy helyre lehet ezt hozni, vagy ezektől a funkcióktól, elbúcsúzhatok? [LINK]
Ilyet találtam, csak nincs közte ez a típus. [LINK]
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy az alaplapomon van 6 pines tápcsati viszont a tápomon csak 4 pin van lehet ebből bajom?
Később lesz majd táp csere.
gigabyte h87m-d3h
Amúgy elvileg el kell futnia így is gond nélkül ha csak 4 van rákötve. De milyen tápod van hogy nincs rajta 4+4 pines csatlakozó?
Akyga 450w. De amúgy akkor nem lehet belőle bajom?
Szeretnék a laptopomba memóriát,most 4GB van benne de szeretném 8-asra cserélni,a DDR3 és DDR3L között mi a különbség? 1600Mhz-es kellene, vagy mehet bele sima DDR3 is? csak SO-DIMM legyen? Köszi a válaszokat.
when raid configuration was built ensure to set sata configuration to raid mode
Napokban hozzá kötöttem a hotmail fiókomhoz a Win 10 pro-t. Na most keresztapámék hoztak egy laptopot amire én felettem a win 10 home-t és csak utána gondolkodtam, hogy ha pro-t teszek fel akkor elvileg a laptopot is kativálja ha belépek az én fiókommal. Na most ugye a home ami rajta van még 1507-es verzió. Már elindult a frissítés, így ha átlép mondjuk 1511-re (Azt hiszem az után lehetett fiókhoz kötni a wint.) akkor a home-t aktiválni fogja a fiókom vagy jobb ha leszedem és felteszem a pro verziót, és azt kezdem frissíteni.
Gyorsan kéne a segítség mert csak 1-2 napom van a megoldásra és ma már nem sok időm és energiám van rá.
Veszteni nem vesztek vele semmit, elvégre most sincs aktiválva még a rendszer.
Olyan ban szeretnék tanácsot kéárni, hogy adott egy bluetooth füles, amivel radiót szertnék hallgatni telefonrol. Viszont a jelet nem továbbitja sehogy sem antenna nélkul, ha rádugom a jack dugot, akkor meg nem jön át.
Ötletek? (Online adáson kivul)
Mit gondoltok? Amúgy egy GTX 1080-as kártya van alatta.
Új processzor hűtőt tervezek venni mert a gyári valami piszok hangos.
Első ránézésre ez tetszett meg:
Be quiet! Pure Rock Slim 90mm link : [LINK]
Vélemény róla? Esetleg ha nem jó akkor mást ajánlani helyette?
+ Új alsó kategóriás hangrendszert is tervezek
Szintén amire jutottam:
Genius SW-G2.1 3000 link: [LINK]
Szintén vélemény / ajánlás
1. A hűtő teljesen jó, az ajánlott kategória!
2. Hát ha szereted ezt a dizájnt, akkor legyen, de ebben nem foglalok állást. Én a valódi minőséget, jó hangzást szeretem.
Például:
THONET-VANDER Grub
LOGITECH Z337
TRUST 20244 Vigor 2.1
Viszont ha hangszóróra ennyit rá költesz akkor ajánlom inkább valódi fa burkolatút vegyél. Egy azért mert általában azok szebben és tisztábban szólnak, másrészt szebben is mutatnak a szobában.
Régi Acer monitorom van mert ami volt meghalt
Érdekes BF1 ÚJ AC ki írja Input Not Supported.😊
De az új codnál nem
mitől van ez nem tudom levenni sehogy felbontást
Remélem segített !
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Max annyi,hogy a sebesség 50 mbps helyett 26-39 mbps,de így is 4-es jel erőssége van twitch stream fullhd-ba viszi meg még a többit tesztelgetem jó kis cucc ez a TL-LINK 722N.
Új monitort szeretnék venni, 144hz-esekben gondolkodom.
4 gigás GTX 960-am van, kitudnám vele használni a 144hz adta gördülékenységet, vagy gyenge a graf kártya? (Sajnos nem vagyok ebben otthon).
A mostani monitorom 75hz
[LINK] 200k
vagy
[LINK] 210k
Az második FULL HD felbontást kínál, 2-szer akkora HDDvel, azaz 2 terra és jobb videókártyát, míg az első kicsivel jobb processzort.
i7-6700HQ vs i5-7300HQ -> [LINK]
Ahogy néztem itt olyan 270k-ba kerül egy ilyen szóval 210k ért eléggé jó vételnek tűnt 😀
Adott egy TP-LINK 722N-es wifi vevőm. Nos probléma az,hogy pl. League of Legends alatt fogja magát és ledobja az eszközt és csak akkor jó újra ha ki-be dugom. Ping normális mint ADSL-el. Netezés közben semmi gond és World of Warcraft alatt sem. Mi lehet a probléma a lol nem szereti a wifi-t?
Egyszerűen csak a League of Legends alatt dobja el,de vissza sem csatlakozik csak ki-be dugdosással lehet a játékkal lesz a gond mivel már régóta nem volt újratelepítve.
Tessék kihasználja nem lehet a vevővel a baj.
[LINK]
1. Nem tudom biztosan hogy ide kellene-e irni, de a Microsoft Xbox One S (Slim) 500GB Játékkonzol-ról érdeklődnék hogy megéri az árát? Meg sokág tart az élettartama,persze vigyáznák rá,de amúgy hogy mennyit bírna?
2. A másik kérdésem az hogy valaki gépen játszana,valaki meg xbox-on,vagy ps-en és lehetne egy szerverre menni egy játékban mondjuk star wars battlefront 2017 és egy szerverre menni és egyyütt játszani?
Meg monitoron játszanák(hátha ez is számít)
A válaszokat előre is köszi!
Egyik, új pc-re win10-et raktam de minden indításnál az alap win 10-es hátték átváltozik ilyen gyönörűséggé:
Amint megnyitom a személyre szabást visszaadja az eredeti szép hátteret... ez miért van?
(VGA driver oké)
2.
Régi PC-m ezt a hibát írja : (interface/keyboard error press f1 to continue...) indításnál majd továbbmegy... szépen be is lép windowsba de nincs se egér se billenytűzet.
Próbáltuk másikkal de semmi. Egyik kapcsolásról a másikra történt , elötte tökéletesen működött... ötlet?
BIOS még nem volt rajta 1x sem frissítve mivel mint ahogy fent említettem eddig minden jó volt, egyik bekapcsolásról a másikra jött elő.
A videókártya drivert sem teszed fel a mikrofoséval meg nem játszol tuti mert az egy sz.r biosfrissítést ajánlom meg a drivert is amit írtam valamint ha semmi sem ok biosreset.
VGA drivert szoktam rakni de semmi mást nem.
Most tettem chipset drivert - másik gépbe beraktam vinyót rádobtam majd vissza a hibás pc-be de nem oldotta meg, már bekapcs után sincs egér se semmi BIOSba se tudok bemenni....
Ne bízz a Win 10-ben és tegyél fel minden drivert az alaplaphoz is és amihez még csak kell. Mivel Gigabyte lapod van így gondolom a lemez amit te is kaptál olyan mint az enyém. Amint elindul automatikusan lesz benne elvileg egy Xpress telepítés is, amit egyszer elindítasz és végigteszi az összes szükséges drivert az alaplaphoz. Ne vegyél ki semmi elől pipát, ha nem tudod mi micsoda, had tegye fel amit alapból akar. Ha ez megvan akkor szinte biztos kérni fog a végén egy újraindítást is. (Bár nekem közte is újraindítja egyszer a gépet, és folytatja a telepítést.) Ha minden szükséges drivert feltette, akkor irány a Geforce oldalára (már ha tényleg 1050 kártyád van.) ahonnan leszedd kártyádat és operációs rendszeredhez való legfrissebb drivert. Azt is felteszed és megnézed megoldotta-e. Lehet a VGA driver telepítés után is kell majd egy gép újraindítás, de ez nem biztos.
Bár letesztelem egy régebbi géppel és meglátom.
Router is az alsó szinten van.
Lenne egy kérdésem ide felteszem,mert vennék még1-et.
Wifi vevőt szeretnék venni lenne lenne 3 opció amiket kinéztem magamnak.
TP-LINK TL-WN822N
TP-LINK 727N (ma vettem egy ilyet kipróbáltam és viszi a jelet 2-3 jel erőséggel,de a másik kettő jobb akkor bátyámnak neki adom)
TP-LINK 722N
3 közül melyik lenne jobb? Emeletre szeretném vinni a számítógépemet.
Használat: HD filmnézés,online játékok stb
Remélem fenn a szobámban is ugyan így fogja produkálni. 😃
Szerk.: League of Legends-nél lecsatlakozottvagy is letiltotta az eszközt valami oknál fogva. World of Warcraftnál hibátlanul megy. Valamit még kell beállítani a Windowsban?
Főleg ha a vevőn az internet is megy szépen, és letöltést is tudsz vele végezni.
Olyan problémám lenne újraraktam gépet, működött az egér billentyű még telepítettem rá ezt azt , haverom elvitte de nála meg nem érzékeli....bekapcsolás után ilyen hibát ír: interface/keyboard error press f1 to continue...
ötlet?
BIOS elemet kivettük / vártunk.. semmi
Próbáld egy másik billentyűzettel.
[LINK]
Hatalmas gondban vagyok. Tegnap futtattam egy bányászvírus keresést. Talált is hatot, azokat toröltettem. Volt benn a System32 mappában ha jól láttam, de az máskor is volt és ilyen még nem fordult elő.
Na most bekapcsolom a gépet és nem jön be az asztal. Helyette fekete kép és egy kis ablak. Ezt írja ki: [LINK]
Feladatkezelőből be másztam a gépbe.tehát a gép megy, de kép nincs. Net van a gépen mindent elérek, de asztalt csak fekete háttérrel és a feladatkezelőből érem el.
Ilyenkor mi van?
Kikapcsoltam a tűzfalat a modemben így jobb de mintha nem lenne az igazi még mindig..
Viccen kívül tényleg szarok, ha teheted legközelebb valami Mikrotikot vegyél.
Ezek mik?
előtte is TP-link volt de azoknak nem volt ilyen baja..
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy CS:GO-ban 4:3-ba szét szeretném húzni a képet, viszont ahhoz kellene az az Intel HD Graphics Control Panel, ami hozzáteszem, anno rajta volt a gépemen, csak volt szervízben, és hát azóta nincs meg 😃
(Proci: i3 6100 3.7GHz)
Segítenétek, hogy ezt honnan tudnám esetleg letölteni?
Pár napja vettem egy TP-Link WR1043ND V4 routert. Nos egy TP-Link WR542G-t váltott mert az megszaggatta az internetet. Ez nem szakítja meg, de WIFI-n egyszerűen semmi amit kiad magából. Madzagon nincs gond, de öcsém másik szobában a laptopról nem tud internetezni mert csak tölt és tölt akármire megy rá. Oda madzag nem játszik csak WIFI, így kezdenék vele valamit. Van valami okos megoldás hogy legalább ugyan azt hozza mint az 542G? Mert ha nincs akkor kidobtam a pénzt rá, ugyanis az nem csinált ilyet csak néha megszaggatta a netet.
Már a módot is átváltottam 11bgn mixed-ről 11bg mixed-re de az nem segített annyiban hogy jó is legyen. Mit álltsak hogy legalább azt adja vissza mint az előd 542G
De:
1. A Router-ben kapcsold ki a saját, beépített tűzfalat.
2. A Router WIFI konfigurációban, valamelyik menüben gondolom a 11bgn mixed van beállítva. SSID Broadcast legyen engedélyezve, a WDS Bridging ne!
3. Csatorna: ez nagyon fontos. És ugye automatikus alapértelmezetten. Windows-on van az inSSIDer alkalmazás, meg kell nézni, melyik csatorna van leterhelve nagyon. Lehetőleg egy minél távolabbi csatorna legyen kiválasztva.
Amúgy itt egy kis olvasnivaló, hátha segít: [LINK]
Nekem így van beállítva:
Ezt még kipróbálom nemsokára csak most nem férek a routerhez mert öcsémnek mindenképp kell jelenleg a net és emiatt a régi router üzemel, de amint azt mondja nem fontos neki a net akkor nekiugrok.
Szerk: Beállítottam ahogy a képen van és öcsémnél ugyan úgy max 4 Mbit/s ment át.
Egyébként laptopra feltettem az inSSIDer program trial verzióját.(Itt van a routertől kb 1 méterre.) A SIGNAL (dBm) fülnél a régi 542G 35-38-ig megy míg az 1043ND 46-48-on megy. Ez mit jelent pontosan? Ahogy én nézem pont az a ludas.
Antennák a helyükön vannak az biztos, mivel az volt az első dolgom, hogy meghúztam őket még jobban mikor öcsém elsőnek sípolt, hogy szar a net. Irányítani meg nem hiszem hogy kéne, elvégre körszóró antennákkal van felszerelve, de hogy jobbat mondjak az 542G még nehezítve is volt azzal, hogy az asztala alól a sarokból nyomta a jelet, de ez már fent van az asztalon.
" Please realize that there is a certain risk involved with overclocking, including adjusting the setting in the BIOS or using the third-party overclocking tools. Overclocking may affect your system stability, or even cause damage to the components and devices of your system. It should be done at your own risk and expense. We are not responsible for possible damage caused by overclocking. "
[LINK]
Én a helyedben nem játszanék a tűzzel. 😀
de egy jobb hűtőt azért mindenképp szereznék a helyedben.
Esetleg ha nagyobb tuningot akarsz ( azok a procik 4,5-4,7-en is mennek) akkor kel majd egy Z-s lap.
Nem találtam megfelelő témát,ezért ide írok.
Mit gondoltok a mini pc-ről?
Átlagos felhasználásra(internetezés,word,excel,film esetleg),mennyire jók ezek?
Nyilván nem az apple min pc-re gondolok,a többi kevésbé ismertre? 😀
Esetleg tudnál ajánlani egyet?
Már egy ideje szórakozik velem a net, azzal hogy pillanatokra elmegy.Van hogy online játék közben, van hogy simán csak böngészés közben. Na most böngészés közben annyira nem vészes, de online játéknál már igen mert egyből kivág a játékból.
Először azt hittem a szolgáltató által adott beltéri modemem szarakodik, de mai reggel után már inkább a routerre gyanakszom. Egy TP-Link WR542G router osztja a netet ami már kb 10 éves ha nem több. Reggel többször nem volt netem, és csak akkor jött vissza ha a routert reseteltem. Meg fogja magát adni az eddig jól bevált routerem? Ha igen egy TP-Link TL-WR1043ND V4.0 jó választás lenne a helyére?
Közben azért nézelődtem és ráakadtam erre: TP-Link Archer C60 AC1350. Árba kb ugyan ott van, de ha jól nézem ez már tud 5 GHz-en is menni akár egyszerre a 2,4-esel is.
Na meg az első kérdésemre visszatérve.Szórakozhat velem a régi routerem a WR542G hogy megszaggatja a netet, és csak reset segít neki? Reggel többször megcsinálta, de kb 3 órán át azóta meg megy.
A TP-Link Archer C60 AC1350 csak 100Mbites vezetékes portokkal rendelkezik, kerülném...
Megérkezett a TP-Link WR1043ND V4.0-ás router. Be is üzemeltem, bár meglepő módon telepítő lemez nincs a dobozban, de nem is kellett. Alapból jelszavazva volt a wifi, így én csak átírtam egy számomra könnyebben megjegyezhetőre, ami az elődnek is volt a jelszava. Ezután a router hozzáférési jelszavát is átírtam, biztos ami biztos.
Viszont ugyan oda került ahol a TP-Link WR542G is volt, de jelerősségben/távolságban nem változott. Lent van a sarok számítógép asztal alatt a sarokban. Nos elgondolkodtam fel kéne hozni az asztalra, de helyem csak a monitor és az egyik hangszóró közt van csak. Betehetem oda vagy valami ott zavarná? Jelerősség szerintem változna mert így legalább az asztalon nem kell már a jeleket átküldenie. (LG 22MP57VQ-P monitorom van és kicsit messzebb tőle az Orion HT550 egyik satelit hangszórója van.E kettő közé tenném.)
Gondolkodtam hogy a geforce experince programot úgy frissítem hogy az oldalárol letöltöm újra, de nem vesznek el az adataim,beálításaim,játék optimalizálásaim? Meg onnan frissűlt,frissűl a videókártyám.
Ha nem veszik el semmi akkor egy linket berakna valaki hogy honnan tudom jól letölteni és naprakéssz legyen a program,és a videókártya.
Vagy felesleges és így is ugyanojan jó,nem érnék el vele semmit hogy újra letöltöm?
A válaszokat előre is köszönöm!
Választ/válaszokat előre is köszönöm .
De ha vársz egy kicsit lehet mondanak nálam okosabbat vagy részletesebbet.
Ahogy előttem mondták az 1x8 akkor jó,ha már van egy azonos a gépedben.
[LINK]
Eszerint csak az FX-4130-at preferálja. Ha neked is ez a a lapod van.
Spoiler!
Szerk: Bocs, így éjjel kissé már kába voltam. (Kevés alvás, délutános műszak.) MrJesus kiszúrta amit én nem. Szóval nem támogatott. Így bármilyen reagálásom sztornó. Ne haragudj. 😀
Bakker... ezt benéztem. Ha igazat lehet adni a listának, akkor tényleg nem támogatott. Kösz MrJesus! 😀
A-Villas-Boas: Akkor bocs. A lista szerint nem támogatott az a proci.
Rettentő sűrgős kérdés 😀😉 (komolyan)
A két laptop közül melyiket vegyük meg. Sony Vegas meg Photo shopra kéne. (Film-művészeti egyetem) Meg további ehez hasonló programokra, az elkövetkező 4-5 évre.
[LINK]
vagy
[LINK]
Ennél csak kevesebb pénzt tudnánk rászánni. 3000 lej 200k forint kb.
Amúgy meg köszi a segítséget mindenkinek!
A Home gépemet átszereltem egy új házba és valami gikszer van, és abszolút nincs semmi ötletem!
Elötte minden tökéletesen működött, mindnt jól raktam össze de mégsem ad képet sem az integrált VGA sem a másik!
Jel elvileg van, mert ha kihúzom a kábelt akkor a monitor irja hogy nincs jel, szóval valamit kap de mégsem az igazi!
Plusz nem csak kép nincs, hanem szerintem a bootig sem jut el, mert a billentyűzet és az egér sem kapcsol be...
Mindent végigellenőriztem, de nem találtam hibát az összeszerelésnél...
Szóval várom az ölteteket!
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!
Res+bekapcs gombra sem csinál semmit akkor gondolom.
Minden jó helyen van, sok gépet építettem már, de ilyent nem láttam még...
Bekapcsoló gomb és reset gomb működik!
Volt egy gépem ami csinált hasonlókat és ott végül a tápcsatlakozás volt a ludas.Általában a processzor 4 tűs kábelét és az alaplapról a 20+4 tűs kábelt ha kihúztam és visszadugtam,akkor megjavult.Hozzáteszem,az a gépem egy darabig ment,de kuka lett a vége.Hozzáteszem nekem is FSP tápom volt csak az enyém egy régebbi volt 400 wattos kiadás(már nem emlékszem milyen típus).
Aztán: minden kábelt, ami az alaplapra megy, húzz le, dugd vissza. Utána csinálj egy CMOS Cleart.
VGA kivétele, majd visszatenni.
Amúgy simán lehet érintkezés okozta zárlat, leginkább akkor van ez, ha az alaplap rögzítése nem megfelelő, és valamilyen fémhez ér a lap.
Ha végeztél, írd meg, hogy áll a helyzet. Utána lehet tovább lépni.
frametime hm...
ötlet ?
szerk: megnyitottam egy játékot meg bezártam és azóta jó 😆
Tegnap esti kapkodásban a dokumentum mappát véletlen behúztam a képek mappába 😃
Valaki segítene hogy hogyan kell visszacsinálni?
Tehát a dokumentumok mappa az maradt a helyén, csak most lett belőle mégegy a képek mappában is kb.
(Windows 7)
Kéne egy olyan laptop lehetőleg minél olcsóbban, amivel lehet videókat vágni és képeket szerkeszteni. Egyetemre kéne, szóval gondolom nem egy profi gép kell ehez a szinthez.. Én ezt néztem ki, de ez is kicsit a keret fölött van sajnos. [LINK]
Ha ennél olcsóbban is meg lehet úszni, az lenne a legjobb. Gondolom ilyen Sony Vegas Pro meg Photoshop programok lennének használva. Gép nem jöhet sajna szóba, a laptopoknál meg vagy a videókariból vagy a RAM-ból spórolnak a cégek.
U.I Kis segítség az átszámoláshoz. [LINK] Csak romániai cég jön szóba sajnos, meg mostanába Magyarba talán még drágábbak is az ilyen cuccok.
Platform váltásra készülök (775->1151) és alaplap vásárlás előtt állok. Van ez az alaplap: [LINK]
Ezen 24+8-as pin csatlakozók vannak, viszont a tápomon (Chieftec CTG 400-80P) CSAK 24+4 van. Így is működhet a rendszer vagy mindenképp be kell szerezzek egy másik tápot vagy kompatibilis alaplapot?
Válaszokat előre is köszi!
Nem lesz semmi gond. Mikor a 4+4 CPU csatlakozók kijöttek, elsősorban a nagy fogyasztású, és tuningolható processzorok miatt alakult így a szabvány. Ettől még természetesen működni fog a 4 pin csatlakozóval is, értelemszerűen azt dugod rá, amelyik rámegy. Én is használtam már így CPU-t egy régebbi mATX lapban.
16Gb viszont teljesen elég szerintem is.
Na és ne feledjük a melegedést. Nem mindegy, hogy milyen felületen van a laptop. Hőfokokat és egyéb rendszerinfókat meg kellene lesni. Bocs, hogy ezeket mind ideírtam, mivel elég jó laposod van bizonyára mégsem vagy elégedett vele ha turbózni akarod.
A freemake video converter után érdeklődnék,hogy a videó lekonvertálásán kívül még mit tud? Mert hallottam hogy tudunk vele vágni akár képeket is készíteni vele(akár játék közben) hogy ezek igazak vagy nem, nemtudom.😢
Hogy valaki el mondaná hogy pontosan mit tud?
Meg a telepítése során kér valami microsoft file-t de nem tudom azt sem hogy mit,mert nekikeztem letelepíteni de amikor ezt kiadta ezt a filet hogy hiányzik akkor abbahagytam a telepítést és letöröltem az egész freemaket. Tehát ezt elfogadhatom és folytathatom hogy nekem letelepítse és használhassam a programot? (eredeti oldalról töltöttem le:[LINK] )
A válaszokat előre is köszönöm!
Lenne egy kis problémám,ami a következö:
Kb 10 napja meghalt a régi alaplapom,és 3-4 napja sikerült beszereznem egy ujat.Még nemigen kisérleteztem oc-val,igy a proci is csak a turbo orajel környékénn ketyeg 3,5ghz (régi lapomban gond nélkül vitte a 4Ghz is,ezt azért irom mert nemhiszem h ez a baj,h 3,1ghz hejett folyton a 3.5ghz turbo jelen megy...)Mikor meglett a lap szépen összeraktam,ügyelve h minden a hejénn legyen,még a régi win is bebootolt és ment is vele...De néha elöjött egy hiba...A gép "félig" megfagyott,ugymond hang eltorzult de szólt(zenehalgatás közben jelentkezik,játékoknál még nemvolt,de egyszer megesett h elment a hang filmnézés közben is.Szó szerint a film néma lett de a kép folytonos voltnem akadozott,és csak restart utánn jött hejre..de ez egyszeri eset volt.),a gép az alt+ctrl+del gombokra reagál,de ott már annyira lassu,majd hirtelen ugrik 4-et h nemtudok a kijelentkezésre,v akármi másra rámenni,megint csak restart gomb oldja meg a dolgokat...Ezt rátudtam a régi win hibájára,ezért ujra telepitettem,+ mindenböl a legujabb drivert a gyártók weboldalárol,de a hiba elöjön ujra és ujra van h naponta,vanh 2nap utánn......Az SSD formatálva volt,igy a virus is kizárt lehet...
Aki tud segitsen,v ötlet mitöl lehet,mert igencsak idegesitö...
A jelenség továbbra is fent áll.Nemtudok rájönni mitöl lehet.Zenehalgatás,van hogy netezés,söt mostmár filmezés közben is megesik elég sürünn...Elmegy a hang,a film megy tovább,de az egér,meg a bill kialszik,mintha nem kapna áramot,csak restart oldja meg.Zene halgatásnál eltorzul a hang,és kifagy,de a zene eltorzult hangon megy tovább....
Léci,aki tud segitsen,mert fenéért se tudom mi lehet a baja.Bios legfrisseb,driverek is.Szinte minden felvan telepitve,olyanok is amiket egyébként nemszoktam(USB driver meg ehhez hasonlók.)
Esetleg tápegység.
Vagy memória.
Vagy bármi.
Egy: a drivereket említetted, de fontos az alaplap (chipset) / hangkártya / hálókártya meghajtók frissítése is. Szerintem hagyj mindent alapon, ne legyen C sehol sem.
Kettő: az R9 élettartama kezd a végére érni, ez nem ijesztgetés, ez tény, mert amúgy is könnyen melegedő GPU van benne.
Három: BIOS reset, előtte mindent szépen újra pasztázni: CPU, GPU, erre Arctic MX4 pasztát használj.
Négy: az a táp hát nem a megbízhatóságáról híres, lehetséges fesz ingadozás. Egy minőségi 550W-al jobban jártál volna. Hiába szép a neve...
Öt: kis "hejesírást" gyakorolj, ez nem piszkálás, csak nagyon zavaró...
A realtek driver uninstalt megpróbálom,nézek valahol kölcsönbe esetleg egy hang karit.Az érdekes viszont hogy több driverrel is próbáltam,és mindegyikkel ez lett.CD-röl,amit az alaplappal kaptam,ill a netröl töltöttem le ujabbat,legujabbat...ugyan az,viszont az alaplap uj,még 33hó gari van rá...
Mikor az elözö lapom meghalt,és mivel nemvoltam benne 100%-ig biztos,hogy az alaplap halt meg,bevittem egy szervizbe,ott átnézték,lemérték a tápot is,VGA-t is nézték (amit egyébként rendszeresen szoktam tisztitani a géppel együtt,valamint mikor raktam össze a gépet ezzel a lappal,ujra lett pasztázva a procival eggyütt.)
,minden hibátlan volt,csak is az alap lap ment tönkre,eggyik napról a másikra,azzal nem voltak ilyen gondok.
Memteszt lefutott párszor,majd 6órán körösztül ment,hiba nélkül.Chipset driver is fentvan,szinte mindené...
Nemtudom lehet e a win10 a hiba forrása,mert az alaplap weboldalán is mindent csak win 8-ig irja hogy támogat,pl a driverek is csak win8 X64,X32...win 10 nincs a letöltési listákban..
Azzal a buta kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szeretnénk a családba egy konzolt, és a testvérem ps3 mellett akar dönteni, mert arra ingyenes a net/multi??? pedig már egy xbox onet is 67ezerért be lehet újan szerezni. De hogy az ő elmondása szerint az újabb konzolokon meg az xbox 360on fizetős a net/multiplayer. Útbaigazítást kérnék, hogy mi merre hány méter akkor most 😀 Meg hogy akkor melyik konzolt éri meg jobban megvenni esetleg?
Xboxon mindig is fizetős volt, most sincs másképp, és sajnos a PS4-en is fizetős már a multi.
Az Xbox One gyengébb a PS4-nél, PS3 viszont valamivel rosszabull teljesít az Xbox360-nál. Azt vedd amelyikre a legjobb exklúzív játékok vannak szerinted.
Meg az, hogy egy új ps3 ugyanannyi, mint egy ps 4 😆 wtf 80-90k. Szóval eléggé kucifántos a helyzet 😜
Tehát Xboxra nem is igazán van exklúzív már, amivel ott tudsz játszani azzla jó eséllyel PC-n is tudsz. Gondolom a grafika téged nem nagyon izgat, de még annyi, hogy a játékok 90%-a Xbox One-on csak 900p-ben megy, PS4-en viszont 1080p-n. Viszont egyik konzol sem időtálló, hisz már jött ki ugye amit említettél Xbox One S, ami épphogy, de erősebb a simánál, és idén jön a Scorpio/X ami még erősebb lesz, elvileg 4K játékra tervezve. PS4-ből ugye meg már van a Pro, és még van hogy azon sem mennek rendesen a játékok, természetesen az sem gyakori (még).
Sajnos azt is tudni kell, hogy konzolokra is hulladékként adnak ki néhány játékot, sőt, konzolon még rosszabbul is fut, mint PC-n, ez nem gyakori úgy tudom, de van néhány. Pl. Just Cause 3, The Evil Within (utóbbi PS4en a Chapter 3-tól akadozik mint állat, kb 15FPS lehet)
Tehát a döntés a tied, bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.
Tervezek venni egy 144hz 1ms (legalább) 24’ monitort.
Néztem már kismillió példányt. Jelenleg egy gtx 1050 TI 4GB OC WF kártyám van, amit a jövőben tervezek lecserélni egy 1060 6gb-ra.
Leginkább most ezen a free-sync, G-syncen vagyok fennakadva.
Mivel nvidia kártyám van, ezért ugye G-synces monitor kellene. Viszont amiket néztem, mind free-synces, mert a G-syncesek baromi drágák...
Tegyük fel hogy kihajtok 90fps-t, de az akkor tényleg annyi lesz, vagy a 144hz monitoron (free es g-sync nélkül) jelentkezik ugyan úgy a tearing effect?
Szóval nyeljem le, és vegyek egy 144hz G-sync monitort, vagy váltsak radeon kartyara es vegyek free-synces monitort?
Pls help!!
Minden játéknál bekapcsolom a V-Syncet és hibátlanul fut full grafikán 1080p -ben minden.
Szerintem jobban jársz ha veszel egy olcsóbb 1ms -es mindegy milyen monitort és egy 1070 -re váltod le azt a 1050Ti -t.
Spoiler!
17.8.2-es driver van fenn és 4.4.0 Beta 19 MSI Afterburber.
Akkor nem akad majd össze.
Elsőként válassz kisebb felbontást, és esetleg magasabb beállításokat, néha nagyon javít az összképen. Meg az AMD driverben, a kezelőfelületen jól állíts be dolgokat. Főleg ne engedd Relive funkciót.
Az első egy lenovo ideapad 510-es míg a második egy lenovo thinkpad z-50-75 (80-EC).
Ha a lönovó oldaláról feltelepítetted az adott vashoz tartozó drivert és továbbra is ilyen, akkor vagy a wifi ap-n állíts (ha wifizel) be más csatornát / sávszélességet / kódolást (wpa2 aes only) vagy cseréld ki az ethernet kábelt / krimpeld újra (ha kábelen próbálod).
Aztán még az is lehet hogy nem is a lönovó sz.r hanem a wifi kütyü, de azt debugolja aki gyártotta.
Vegyél egy Mikrotiket (hAP AC), akkor kb ki lehet zárni a router/wifi hibát.