Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg egy Asus Geforce GTX 750-es 1GB-os kártyám van ezt szeretném lecserélni egy Geforce 1050 2Gb-ra. A kérdésem az lenne hogy szerintetek megéri-e a váltás ?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
H-ECTOR
AMD részéről a Gigabyte eléggé elmarad minden tekintetbe a többi partner változataitól, mondhatni a legrosszabb a felhozatalban, előtte helyezkedik el az XFX RS. Ha pontos akarok lenni akkor:

MSI=ASUS>Sapphire=PC Red Devil>XFX GTR>XFX RS>Gigabyte

Valahogy így helyezkednek el. Az első pár hónapban amikor megjelent az RX széria mást se csináltam csak véleményeket, teszteket, tapasztalatokat néztem 😃

Nvidia-nál nem tudom mi a helyzet a gyártók kártyáival, csak az EVGA botrányról tudok. Szóval arról nem tudok nyilatkozni hogy ott mi a jó, csak a teljesítményükről.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
én a sapphire-t csak a 2 év gari miatt nem venném, egyébként nagyon jó kártya, és az tetszik legjobban a mostani kínálatból :/
az msi, asus strix viszont tényleg jó esetleg még giga g1, mind 3 év garival
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
ppista
Személy szerint a 480-at, az új driverekkel már beérte a 1060 szintjét DX11-ben, minden másba meg még jobb is nála.
De ha teheted inkább Sapphire, MSI, ASUS márkákba gondolkozz XFX-ből csak a GTR típus éri meg, vagy még ott a PowerColor Red Devil
0
0
0
0
ppista avatar
Adatlapomon megtalálod Álom gép(Terv) nevű gépet abba nem tudom melyik videókártya legyen,ha meg van akkor megrendelném a gépet.
0
0
0
0
no avatar
ppista: mekkora kereted van rá, milyen vasba?
0
0
0
0
ppista avatar
Melyik videókártyát ajánlanátok ezekhez a játékokhoz?

-Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD
-Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970TTOC-4GD
- XFX RX480 RS 8GB GDDR5 RX-480P8LFB6

DOOM(2016),Star Wars Battlefront,GTA 5,Dying Light, The Crew, Mortal Kombat X, Far Cry Primal, FIFA 17 és Subnautica
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ha választhatsz akkor persze hogy 1070-es és Az ASUSból a strix, 3 ventije van és annak van backplate-je. Vagy még az MSI 1070-es is jó.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
lehet asus, de akkor a strix. egyébként évek óta a Gigabyte az olcsó, de még minőségi termékeket gyártó cég
0
0
0
0
no avatar
Köszi a segítségeteket akkor még átgondolom hogy giga vagy asus, meg azt számoltam hogy a gtx 1070 hez adnak Watch dogs 2 ami kb 15000 ft akkor már 30000 ft különbség van
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
csak ne dualt vegyél, meg fogod bánni, nem éppen prémium minőség. a Giga Windforce OC ugyanabban az árban jobb
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha a két kártya közül kell választani, és a kereted engedi akkor egyértelműen 1070.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Videokártya vásárlás előtt állok, és abban kérném a segítségeteket, hogy nem tudom melyik érné meg jobban!

A két kiszemeltem:
ASUS DUAL-GTX1060-O6G vagy
ASUS GeForce GTX 1070 8GB Dual OC

Pc-m
Asus Z170-A
Intel Core i5-6500
8 GB Ram
Evga Supernova G2 550W

Köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv.:stefiv
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
2000 különbség a 2g és 4g között? akkor simán a 4 gigás 😃
0
0
0
0
szabyy avatar
Az RX460-ból megéri a 4GB-s verzió?
Kb 2000 Ft plusz költség.
0
0
0
0
WeKing avatar
Köszi a válaszokat. 😃 Felkeresem és jól megzaklatom 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
WeKing: istvan92 fórumtárs múltkor vett 6GB-os verziót. Nála tudsz érdeklődni!! 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Háááát nem igazán mondanak sok jót róla, bár ez a széria lehet hogy más. Mindenesetre, ha online vásárolod, akkor 14 napos elállási jogod van arra az esetre, ha valami nagyon szar cucc lenne.
0
0
0
0
WeKing avatar
Hali! Inno3D gyártóról vélemények, tapasztalatok? Konkrétan GTX 1060 3GB lenne a kiszemelt. Ezt occóbban tudnám behúzni.. jó a hűtése?
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziasztok mennyit érhet most 1 DB GIGYBTE GTX 780 OC WF 3 gari nincs rá Rev 2.0

[LINK]
0
0
0
0
Andris18 avatar
Floriian ahogy az előttem lévők okosan írták csak azt tudom ismételni. Ha elsősorban a dx12 alatti teljesítményt nézed akkor RX480 8GB. Megnéztem pár videót amikor eközött és a gtx 1060 6GB között gondolkodtam. Ajánlom a videókat is a fórumok mellé.
0
0
0
0
Puffin avatar
levi1998: Ha az Oculus Rift-re gondolsz, akkor miért nem veszel már egy jobb kártyát?
0
0
0
0
levi1998 avatar
GTX 970 TRI-x oc 4gb-os videokártyán gondolkozok, ez elvinné a Riftes gameeket?😲 Illetve a gtx 1060 3 gigáson, az megefelne a Riftnek?
0
0
0
0
Hunork avatar
Még egyszer: FHD felbontáshoz most az új kártyák közül GTX1060 6GB vagy RX 480 8GB, esetleg OC RX470. Minden másik kártya ez alatt vagy hasonló szinten teljesít (lásd R9 390) 3GB Videó memória már nem volt ajánlott a múlt évben sem. Titanfall 2 pl majdnem 6GB Vram-ot eszik kimaxolva. Nyilván attól is függ minden, milyen CPU mellett. Egy i3 mellé ne tegyünk RX480. GTX1070 kártyát pl. De egy i3 vagy régebbi i5 mellé egy GTX960 teljesen jó választás, ha költséghatékonyságra törekszik az ember. Amúgy ennyiért meg simán vállalható a GTX1050Ti kártya. Jobb, mint a 960.
Tessék videó teszteket nézni! És figyelni, hogy milyen CPU mellett tolják, és milyen a saját processzorunk!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
abban az árban szerintem inkább 470, de a te döntésed. a textúrabeállítások nagyon memóriaigényesek, már most lehetnek droppok magasabb beállítások mellett
0
0
0
0
Floriian avatar
GTX 1060. A 3GB meg ne rémítsen meg. Sokkal több teljesítményt tudd nyújtani. A 1060 a GTX 980 szintén van.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Melyik a jobb? GTX1060 3gb vagy GTX 960 4gb?
0
0
0
0
Floriian avatar
Ohh. Köszönöm. Azért még megvárom a mások válaszát is 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar

dx12-ben a 480 a jobb, így ha arra koncentrálsz, akkor az a jó választás, de dx11-ben sem marad el messze a 1060-tól
0
0
0
0
Puffin avatar
Floriian: Ebben az esetben az RX480!
0
0
0
0
Floriian avatar
Hali.
Két videókártya közt gondolkozok. Egyik az RX480 8GB, a másik a 1060 6GB. Melyik az időtállóbb? Gondolok itt a DX12-re.
0
0
0
0
Hunork avatar
m4rt1n2
Ha új érdekel (gondolom igen), és kicsit több, mint 60, akkor Sapphire RX 470 4GB (DX12-ben nem rossz) , vagy Inno3D GTX1060 3GB, vagy ha tényleg 60k alatt akarsz maradni, akkor GTX1050Ti 4GB és valamelyik OC verzió. Vagy ha kifogod, akkor GTX960 4GB. (én a 470/1060 közül választanék, nézzél teszteket, videókat)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A mostani nevű konfighoz milyen VGA-t ajánlotok? 60 ezrem van rá jelenleg.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azzal ne foglalkozz.Ha tudna x16-ot akkor ki is kéne írja idle állapotban is.Nekem is x16-ot ír idle-ben is az 1060-ra:

[LINK]
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Ezt meg néztem, az előbbi képen a jelenlegi 1.1 volt most meg 2.0.
Gondolom ahogy szükség van rá.

https://p1.picsto.re/peltn.png
0
0
0
0
Hunork avatar
reszler kolléga jól megírta: DX11 esetén NV előny, DX12 esetén AMD előny. Mármint ennél a két kártyánál. De az is igaz, hogy FHD felbontáson mindkettő jó. (csak GTX1060 esetén NE 3GB verziót vegyél!!)

gyulazsolti: na, az nem semmi... 😲
0
0
0
0
r2d2 avatar
ppista: szerintem teljesen mindegy melyik videó karit választod, ha nem vagy fps buzi, hogy mindennek kötelező 60fps felet mennie, akkor mind kettő jó választás.
FULLHD-ban ultrán bármelyik játékot gond nélkül tudod használni, ha már 30-vagy, 40fps-el megy, akkor az már teljesen elveszhető, szerintem!
Igazából ez is attól függ, hogy neked melyikhez húz jobban a szíved, de, rx 480-an és gtx 1060-tol kezdve, tök mindegy mit veszel, úgyis szépen fognak futni a dolgok.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Sziasztok.

Megvettem az RX460-as kártyát.
Tényleg x8-as.

https://p1.picsto.re/QgBOD.png
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
ppista: tetszés kérdése. Én az újabban szar nV driveres támogatás miatt a 480at mondanám
0
0
0
0
reszler112233 avatar
ppista: Ez egy jó kérdés. Ahogy én nézegetek, meg olvasgatok a neten ha DX11 játékról van szó akkor az 1060 egy picivel jobb, viszont DX 12-ben már a 480 a jobb egy picivel.
A 480 mellett még a +2 GB VRAM is szól, igaz nekem is 1060-asom van.(Nekem elég amire használom.)
0
0
0
0
ppista avatar
Szerintetek melyik a jobb videókártya játékra? Nem tudom melyik lenne majd jobb a gépembe amit karácsonyra akarok összerakni.
A gépet az adatlapomon Álom gép(Terv) néven találjátok.

XFX RX480 8GB GDDR5 RX-480P8DBA6
Gigabyte GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060IXOC-6GD
0
0
0
0
Hunork avatar
Kis OFF

Mivel utóbbi időben igen sokat volt téma, gondoltam tesztelek picit. Eddig FC3 ment, és nem bírtam ki, míg a vadászatokon kívül mindent meg nem csináltam. 😃
És most eljött az idő.
Battlefiled 1. Gépem eszközei adatlapomon.
A játék beállításaiban elsőre most óvatos voltam, minden HIGH módban. Felbontás: FHD. Vsync ON.
Mérés: Aida64 és MS AB -vel történt.

Nos, igaz az állítás: a négy CPU mag 90-98% -on dübörögnek a játék alatt. A GPU szintén remekelt, ezen a felbontáson és beállításokkal 2,7 - 2,9 GB videó memóriát evett, és nagyjából 72-97% volt a GPU terhelése.
Ami jó hír, hogy folyamatos 50-60 fps (átvezető videó 30), a játék eszméletlenül szép, és részletes. Lag, szaggatás nem volt. Ja, single player természetesen, fiam majd teszteli a multis részt. 😃
Aztán ami örvendetes, hogy a jól összeválogatott PC-ház, hűtés, ventik elhelyezésének köszönhetően (és a jó venti profiloknak), a CPU maximális hőmérséklete 43 fok volt, míg a GPU esetében 64 fok. (utóbbi nagyon kellemes csalódás volt számomra! 😉 )

Gondoltam, megosztom, mégis saját mérés, és hátha segít támpontot adni, és eldönteni egy esetleges vitát. Valóban, a BF1 alatt a 4 mag szépen teker teljes üzemmel, és ha van valakinek elkölteni való pénze, akkor egy i7 is jól jöhet.

OFF vége.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Érdekes hogy csak x8-at ír a GPU-Z program.Én azt eddig még tévedni nem láttam kivéve ha egy nagyon öreg verziójú GPU-Z és egy új kártya volt.Ha a legújabb GPU-Z volt ami írta a 460-as adatát szerintem helyt álló. Bár az is árulkodó lehet, hogy a csatlakozó sín sincs végig érintkezővel hanem csak a feléig.Viszont gyártói honlapon végig van érintkezővel.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
a sapphire oldalán meg ezt írják [url]http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=9C9F764B-490D-45EB-B6B6-A40A2AF43984&lang=eng[/url]
PCI Express® 2.0 or higher version based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard in order for the card to be compatible with.
0
0
0
0
Hunork avatar
Azért találtam érdekességet 460-al kapcsolatban... [url]http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-460,4707.html[/url]
but it’s interesting to note that Sapphire’s sample uses a x8 PCI Express 3.0 interface, while the Asus card connects all 16 of the slot's available lanes.

Úgyhogy érdemes tanulmányozni az adott gyártó adott kártyájának műszaki paramétereit...
Vagy csak a GPU-Z nem mindig ad releváns adatokat...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
a pcx elég felületesen kezeli a leírásokat/paramétereket, nem véletlenül kb használhatatlan a részletes kereső
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Akkor itt biztos elírták.

[LINK]

Azért gondoltam.
0
0
0
0
Puffin avatar
Mindegyik kártya x16-os
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Sziasztok!

Beszélgettünk, a hardver topicban a minap. Ez az RX460 nekem is jobb lenne az R7 360 helyet, és árban is egyformák. 2000 ft van közte.
Jól gondolom?

Hacsak nem a foglalat. PCI-E x8 3.0, az RX460.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció