Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg egy Asus Geforce GTX 750-es 1GB-os kártyám van ezt szeretném lecserélni egy Geforce 1050 2Gb-ra. A kérdésem az lenne hogy szerintetek megéri-e a váltás ?
AMD részéről a Gigabyte eléggé elmarad minden tekintetbe a többi partner változataitól, mondhatni a legrosszabb a felhozatalban, előtte helyezkedik el az XFX RS. Ha pontos akarok lenni akkor:
MSI=ASUS>Sapphire=PC Red Devil>XFX GTR>XFX RS>Gigabyte
Valahogy így helyezkednek el. Az első pár hónapban amikor megjelent az RX széria mást se csináltam csak véleményeket, teszteket, tapasztalatokat néztem 😃
Nvidia-nál nem tudom mi a helyzet a gyártók kártyáival, csak az EVGA botrányról tudok. Szóval arról nem tudok nyilatkozni hogy ott mi a jó, csak a teljesítményükről.
az msi, asus strix viszont tényleg jó esetleg még giga g1, mind 3 év garival
Személy szerint a 480-at, az új driverekkel már beérte a 1060 szintjét DX11-ben, minden másba meg még jobb is nála.
De ha teheted inkább Sapphire, MSI, ASUS márkákba gondolkozz XFX-ből csak a GTR típus éri meg, vagy még ott a PowerColor Red Devil
-Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD
-Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970TTOC-4GD
- XFX RX480 RS 8GB GDDR5 RX-480P8LFB6
DOOM(2016),Star Wars Battlefront,GTA 5,Dying Light, The Crew, Mortal Kombat X, Far Cry Primal, FIFA 17 és Subnautica
Videokártya vásárlás előtt állok, és abban kérném a segítségeteket, hogy nem tudom melyik érné meg jobban!
A két kiszemeltem:
ASUS DUAL-GTX1060-O6G vagy
ASUS GeForce GTX 1070 8GB Dual OC
Pc-m
Asus Z170-A
Intel Core i5-6500
8 GB Ram
Evga Supernova G2 550W
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv.:stefiv
Kb 2000 Ft plusz költség.
[LINK]
Tessék videó teszteket nézni! És figyelni, hogy milyen CPU mellett tolják, és milyen a saját processzorunk!
dx12-ben a 480 a jobb, így ha arra koncentrálsz, akkor az a jó választás, de dx11-ben sem marad el messze a 1060-tól
Két videókártya közt gondolkozok. Egyik az RX480 8GB, a másik a 1060 6GB. Melyik az időtállóbb? Gondolok itt a DX12-re.
Ha új érdekel (gondolom igen), és kicsit több, mint 60, akkor Sapphire RX 470 4GB (DX12-ben nem rossz) , vagy Inno3D GTX1060 3GB, vagy ha tényleg 60k alatt akarsz maradni, akkor GTX1050Ti 4GB és valamelyik OC verzió. Vagy ha kifogod, akkor GTX960 4GB. (én a 470/1060 közül választanék, nézzél teszteket, videókat)
[LINK]
Gondolom ahogy szükség van rá.
gyulazsolti: na, az nem semmi... 😲
FULLHD-ban ultrán bármelyik játékot gond nélkül tudod használni, ha már 30-vagy, 40fps-el megy, akkor az már teljesen elveszhető, szerintem!
Igazából ez is attól függ, hogy neked melyikhez húz jobban a szíved, de, rx 480-an és gtx 1060-tol kezdve, tök mindegy mit veszel, úgyis szépen fognak futni a dolgok.
Megvettem az RX460-as kártyát.
Tényleg x8-as.
A 480 mellett még a +2 GB VRAM is szól, igaz nekem is 1060-asom van.(Nekem elég amire használom.)
A gépet az adatlapomon Álom gép(Terv) néven találjátok.
XFX RX480 8GB GDDR5 RX-480P8DBA6
Gigabyte GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060IXOC-6GD
Mivel utóbbi időben igen sokat volt téma, gondoltam tesztelek picit. Eddig FC3 ment, és nem bírtam ki, míg a vadászatokon kívül mindent meg nem csináltam. 😃
És most eljött az idő.
Battlefiled 1. Gépem eszközei adatlapomon.
A játék beállításaiban elsőre most óvatos voltam, minden HIGH módban. Felbontás: FHD. Vsync ON.
Mérés: Aida64 és MS AB -vel történt.
Nos, igaz az állítás: a négy CPU mag 90-98% -on dübörögnek a játék alatt. A GPU szintén remekelt, ezen a felbontáson és beállításokkal 2,7 - 2,9 GB videó memóriát evett, és nagyjából 72-97% volt a GPU terhelése.
Ami jó hír, hogy folyamatos 50-60 fps (átvezető videó 30), a játék eszméletlenül szép, és részletes. Lag, szaggatás nem volt. Ja, single player természetesen, fiam majd teszteli a multis részt. 😃
Aztán ami örvendetes, hogy a jól összeválogatott PC-ház, hűtés, ventik elhelyezésének köszönhetően (és a jó venti profiloknak), a CPU maximális hőmérséklete 43 fok volt, míg a GPU esetében 64 fok. (utóbbi nagyon kellemes csalódás volt számomra! 😉 )
Gondoltam, megosztom, mégis saját mérés, és hátha segít támpontot adni, és eldönteni egy esetleges vitát. Valóban, a BF1 alatt a 4 mag szépen teker teljes üzemmel, és ha van valakinek elkölteni való pénze, akkor egy i7 is jól jöhet.
OFF vége.
PCI Express® 2.0 or higher version based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard in order for the card to be compatible with.
Úgyhogy érdemes tanulmányozni az adott gyártó adott kártyájának műszaki paramétereit...
Vagy csak a GPU-Z nem mindig ad releváns adatokat...
[LINK]
Azért gondoltam.
Beszélgettünk, a hardver topicban a minap. Ez az RX460 nekem is jobb lenne az R7 360 helyet, és árban is egyformák. 2000 ft van közte.
Jól gondolom?
Hacsak nem a foglalat. PCI-E x8 3.0, az RX460.